BETA

10 Written explanations of Tomislav SOKOL

Protection of workers from asbestos (A9-0160/2023 - Véronique Trillet-Lenoir)

. – Azbest je glavni uzročnik slučajeva raka povezanih s radom. Na europskoj je razini ta tvar zabranjena 2005., no i dalje je prisutna u brojnim zgradama i infrastrukturama.Komisija je u rujnu 2022. nakon izvješća Parlamenta predložila strategiju koja bi obuhvaćala mjere za poboljšanje dijagnosticiranja i liječenja bolesti uzrokovanih azbestom, upravljanja otpadom koji sadrži azbest te provjere prisutnosti i sigurnog uklanjanja.Revizija Direktive o izlaganju azbestu na radu prvi je zakonodavni akt u okviru te strategije. Uz reviziju, u izvješću se predlaže utvrđivanje mjera za sprečavanje širenja prašine u zraku i osiguravanje da zaštitna oprema podliježe obveznim pojedinačnim provjerama prikladnosti.Osim toga, predlaže se da se provođenje uzorkovanja utvrdi tako da bude reprezentativno za stvarnu izloženost radnika i da se uzmu u obzir različite faze radova.Nadalje, u izvješću se predlaže davanje prednosti uklanjanju materijala koji sadrže azbest nad uporabom alternativnih tehnika kao što su kapsuliranje ili brtvljenje. Također, da bi se izbjegla sekundarna izloženost, u izvješću se preporučuje uvođenje obveznih postupaka dekontaminacije.Shodno navedenom, podržao sam ovo izvješće.
2023/10/03
Intelligent Road Transport Systems (A9-0265/2022 - Rovana Plumb)

. – Europska komisija predlaže ažuriranje Direktive o inteligentnim prometnim sustavima iz 2010. kako bi se propisi prilagodili pojavi novih opcija cestovne mobilnosti, aplikacijama za mobilnost te povezanoj i automatiziranoj mobilnosti.Cilj te revizije potaknuti je brže uvođenje novih, inteligentnih usluga. Revizijom se obuhvaća proširenje područja primjene Direktive kako bi se u većoj mjeri obuhvatile nove usluge, kao što su usluge informiranja o multimodalnim uslugama, usluge rezerviranja i izdavanja karata (kao što su aplikacije za pronalaženje i rezervaciju putovanja u kojima se kombiniraju javni prijevoz, usluge zajedničkog prijevoza automobilom ili usluge vožnje biciklom), komunikacija između vozila i infrastrukture (da bi se povećala sigurnost) i automatizirana mobilnost.Izvješće se zalaže za učinkovitu uporabu aplikacija inteligentnih prometnih sustava (ITS). ITS je od presudne važnosti za ostvarivanje vizije EU-a o neometanom prijevozu putnika i tereta. ITS-om se, zahvaljujući većoj interoperabilnosti i boljoj upotrebi postojeće infrastrukture, povećavaju sigurnost i kapaciteti te se posljedično ostvaruju financijske koristi i koristi za okoliš.Shodno navedenom, podržao sam ovo izvješće.
2023/10/03
Interim report on the proposal for a mid-term revision of the Multiannual Financial Framework 2021-2027 (A9-0273/2023 - Jan Olbrycht, Margarida Marques)

. – Europski parlament pozdravlja činjenicu da je, nakon revizije višegodišnjeg financijskog okvira (VFO) za razdoblje 2021. – 2027., Komisija donijela isti zaključak kao i Parlament u prosincu 2022. odnosno da je VFO izložen pritisku zbog događaja koji su promijenili svijet od njegova donošenja 2020. Proračunska fleksibilnost iscrpljena je zbog višestrukih kriza i potrebno je više da bi se odgovorilo na nepredviđene okolnosti.Parlament pozdravlja prijedlog Komisije za ciljanu reviziju kao prvi korak, međutim smatra da je potrebna viša, ali realistična razina ambicije kako bi se osiguralo da se VFO-om može bolje odgovoriti na strukturne izazove u proračunu.Nadalje, pozdravlja činjenicu da se, u skladu sa stajalištem Parlamenta, u okviru prijedloga revizije neće smanjiti prethodno dodijeljene nacionalne omotnice. Ističe, međutim, da su se zbog neočekivano visoke inflacije prihodi od država članica za potrošnju u okviru VFO-a smanjili kao postotak bruto nacionalnog dohotka (BND).Također, Parlament ponavlja svoj zahtjev da se svi proračunski instrumenti koji pokrivaju potrošnju na razini Unije uključe u proračun, čime bi se zajamčila transparentnost, odgovornost, demokratska kontrola i zaštita financijskih interesa Unije.Shodno navedenom, podržao sam ovo izvješće.
2023/10/03
Mobilisation of the European Union Solidarity Fund to provide assistance to Romania, Italy and Türkiye (A9-0269/2023 - Katalin Cseh)

. – U ožujku 2022. započela je teška suša koja je osobito pogodila jugoistočni dio Rumunjske te nanijela štetu usjevima.Prema procjenama rumunjskih vlasti ukupna izravna šteta nastala uslijed te katastrofe iznosi 1,31 milijardu EUR.S druge strane, u razdoblju od 15. do 17. rujna 2022. središnje talijanske regije bile su pogođene obilnim padalinama koje su dovele do riječnih poplava i bujica. Uz velike gospodarske gubitke živote je izgubilo 12 ljudi. Talijanska tijela ukupnu izravnu štetu nastalu kao posljedica katastrofe procjenjuju na 837,56 milijuna EUR.Nadalje, 6. veljače 2023. regiju Kahramanmaraș, koja se nalazi u južnom dijelu Turske, pogodila su dva snažna potresa magnitude 7,8 Mw, odnosno 7,5 Mw. Prema procjenama oštećeno je gotovo milijun zgrada, od kojih je oko 280 000 urušeno ili pretrpjelo znatna oštećenja. Turska tijela ukupnu izravnu štetu nastalu kao posljedica katastrofe procjenjuju na 81,7 milijardi EUR.Slijedom toga, Komisija predlaže mobilizaciju Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) radi dodjele financijske pomoći u ukupnom iznosu od 454 835 030 EUR.Shodno navedenom, podržao sam ovo izvješće.
2023/10/04
EU-Switzerland relations (A9-0248/2023 - Lukas Mandl)

. – Motiv koji se provlači kroz izvješće razvoj je većeg povjerenja između EU-a i Švicarske na temelju veće transparentnosti. Veća suradnja, posebno u institucijskom području, bila bi u interesu obiju strana, općeg dobra te građana Švicarske i Unije.U izvješću se izražava hitna preporuka Komisiji EU-a i Saveznom vijeću Švicarske da brzo započnu i uskoro zaključe pregovore o paketu rješenja za institucijska pitanja. Nadalje, izvješćem se namjeravaju otvoriti potpuno nova tematska područja za suradnju između EU-a i Švicarske, posebno u područjima sigurnosti, geopolitike i mirovne politike.Pozdravlja se stav Švicarske koji je blizak ZVSP-u EU-a, među ostalim, kada je riječ o pitanjima humanitarne pomoći, civilne zaštite, protuterorizma i klimatskih promjena i njezino sudjelovanje u nekoliko misija ZSOP-a. Također, pozdravlja se pojačani ritam savjetovanja o vanjskopolitičkim pitanjima i činjenica da Švicarska traži bližu suradnju s EU-om i NATO-om.Veliki naglasak stavljen je na očuvanje, jačanje i produbljivanje snažnih, stabilnih i održivih trgovinskih odnosa sa Švicarskom, četvrtim najvećim trgovinskim partnerom EU-a, što je u temeljnom interesu obiju strana, posebno u aktualnom turbulentnom međunarodnom ozračju.Shodno navedenom, podržao sam ovo izvješće.
2023/10/04
Fisheries control (A9-0016/2021 - Clara Aguilera)

. – Europski parlament proglasio je klimatsku krizu 28. studenoga 2019. i u potpunosti se zalaže za postizanje klimatske neutralnosti najkasnije do 2050. To znači promjenu načina razmišljanja u društvu, uključujući i u sektoru ribarstva.U tu svrhu izvješćem se predlaže dopuna i izmjena prijedloga kako bi se postiglo potrebno usklađivanje sustava EU-a za kontrolu i inspekciju ribarstva te kako bi se izbjegao osjećaj nepoštenog postupanja prema ribarima u različitim državama članicama. Nadalje, u izvješću se ističe da bi se modernizacijom i upotrebom novih tehnologija trebali olakšati ciljevi jačanja kontrole u odnosu na nove izazove s kojima se suočava sektor ribarstva.Kad je riječ o sljedivosti u cijelom prehrambenom lancu, u izvješću se navodi da je potrošačima potrebno pružiti informacije o tome gdje i kako je riba ulovljena. Također, kako bi se izbjegao nezakonit, neprijavljen i nereguliran ribolov, sporazumi o ribarstvu s trećim zemljama moraju omogućiti Komisiji da uspostavi zaštitne mjere za proizvode ribarstva.Shodno navedenom, podržao sam ovo izvješće.
2023/10/17
General budget of the European Union for the financial year 2024 - all sections (A9-0288/2023 - Siegfried Mureşan, Nils Ušakovs)

. – U predmetnom izvješću, Europski parlament podsjeća na svoje dugogodišnje stajalište da bi novi politički prioriteti ili zadaće trebali biti popraćeni novim financijskim sredstvima te da institucije, tijela i decentralizirane agencije Unije moraju imati odgovarajuće osoblje i odgovarajuća sredstva da bi ispunili svoj mandat.Žali zbog toga što je zbog trenutačnog proračunskog stanja Komisija morala preraspodijeliti znatna sredstva tijekom razdoblja VFO-a. Nadalje, ističe da je brzi napredak u pogledu novih vlastitih sredstava ključan za otplatu troškova zaduživanja Instrumenta EU-a za oporavak (EURI), kao i za financijsku stabilnost i provedbu trenutačnih i budućih VFO-a. Naglašava da proračun za 2024. mora biti usklađen s ciljevima i međunarodnim obvezama Unije. Također, ističe da proračun Unije nije opremljen fleksibilnošću koja mu je potrebna. Stoga ponavlja svoje stajalište da bi u skladu s privremenim izvješćem o VFO-u instrument fleksibilnosti trebalo povećati za 1,457 milijardi EUR u 2024.Zaključno, Parlament je duboko zabrinut zbog trajno visokih cijena energije i hrane te dugoročne visoke inflacije sa širokim negativnim gospodarskim učincima, što posebno dovodi do krize troškova života diljem Unije.Shodno navedenom, podržao sam ovo Izvješće.
2023/10/18
2022 Report on Montenegro (A9-0277/2023 - Tonino Picula)

. – Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta raspravljalo se o redovitom godišnjem izvješću o Crnoj Gori.Dugotrajna predanost Crne Gore budućem članstvu u EU-u temelji se na nepokolebljivoj visokoj javnoj potpori. Posljednjih godina napredak u ključnim reformama EU-a zaustavljen je zbog velikih političkih napetosti, koje su kulminirale dubokom političkom i institucionalnom krizom u zemlji. Politička kriza u Crnoj Gori uzrokovana od strane antieuropskih snaga koje pokušavaju formirati prosrpsku i prorusku vlast zapravo je slijed političkog kaosa koji traje od izbora 2020. do danas. Od tada, zapadne sile uglavnom daju podršku onima koji su privrženi europskim vrijednostima samo na riječima, a ne i u stvarnosti.U stvarnosti pak, svjedoci smo sve brže srbizacije crnogorskih institucija, s posljedicom postupnog zatiranja identiteta Crnogoraca kao zasebne nacije. Izvjesno formiranje vlasti, u koju bi izravno ušle radikalne prosrpske i otvoreno proruske političke snage, predstavljalo bi cementiranje tog procesa, s krunom u sljedećem popisu stanovništva kao posljednjem koraku u dekonstruiranju samostalne Crne Gore. Ukoliko bi došlo do ovakvog razvoja događaja, glavni uzrok bio bi u nizu promašenih poteza EU-a i drugih zapadnih sila. Potrebno je osvijestiti se i spriječiti to dok još nije kasno.Shodno navedenom, podržao sam ovo Izvješće.
2023/10/18
Schengen area: digitalisation of the visa procedure (A9-0025/2023 - Matjaž Nemec)

. – Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta raspravljalo se o reformi zajedničkog sustava viza u schengenskom prostoru.Europskoj uniji potreban je jedinstven pristup kad je u pitanju podnošenje zahtjeva i uvođenje digitalne vize. Time će se povećati sigurnost schengenskog područja jer će se smanjiti rizik od prijevare i krivotvorenja viza te olakšati postupak njihove provjere na granicama. S obzirom na sigurnosne izazove s kojima se Europa suočava, potrebna je modernizacija i daljnja digitalizacija postupka izdavanja viza da bi bolje kontrolirali tko ulazi na teritorij EU-a. Potreban je sveobuhvatan europski odgovor na migracije kroz konačan dogovor o paktu o migracijama i azilu koji će sadržavati instrumente sprječavanja nekontroliranih i masovnih ulazaka u EU kao i mehanizam ubrzane deportacije onih koji nezakonito borave na teritoriju EU-a.Shodno navedenom, podržao sam ovo Izvješće.
2023/10/18
Recent developments in the Serbia-Kosovo dialogue, including the situation in the northern municipalities in Kosovo (RC-B9-0437/2023, B9-0437/2023, B9-0439/2023, B9-0440/2023, B9-0441/2023, B9-0446/2023)

. – U svjetlu nedavnog napada na pripadnike kosovske policije koji su izveli srpski teroristi, na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta zastupnici su raspravljali o stanju na Kosovu.Europski parlament najoštrije osuđuje strašan i kukavički teroristički napad. Rezolucijom se poziva Komisiju i Vijeće da poduzmu mjere protiv srbijanske vlade ako istrage pokažu da je srbijanska država izravno sudjelovala u ovom terorističkom napadu ili ako srbijanske vlasti odbiju u potpunosti surađivati u utvrđivanju svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj nemili događaj. Nažalost, puno indicija upućuje na to da je ovaj teroristički napad izveden uz pokroviteljstvo Beograda, a da su srpski napadači na teritoriju Srbije ciljano i sustavno obučavani za izvršenje terorističkog čina.Nadalje, Europskom parlamentu neprihvatljivo je što se tri poginula terorista prikazuju kao heroji u Srbiji i to je snažna poruka srpskom vodstvu o tome da EU neće tolerirati njihov velikosrpski narativ. Rezolucijom se ukazuje i na destabilizirajući utjecaj koji srbijanske vlasti pod vodstvom predsjednika Vučića imaju na cijelu regiju.Zaključno, Parlament je rezolucijom od Komisije zatražio da izbjegne bilo kakvu politiku popuštanja prema Srbiji.Shodno navedenom, podržao sam ovu Rezoluciju.
2023/10/19