BETA

29 Written explanations of Ivars IJABS

Fair taxation in a digitalised and globalised economy - BEPS 2.0 (B9-0238/2019)

. – Es balsoju par šīs rezolūcijas pieņemšanu, lai aicinātu Komisiju un Padomi turpināt darbu pie vienotas Eiropas nostājas izveides OECD pārrunās par godīgu nodokļu likmju ieviešanu. Kopīgie centieni ļaus ne tikai stiprināt Eiropas Savienības vienoto tirgu un veicinās procesu caurspīdīgumu, bet arī veidos godīgāku starptautisko tirdzniecību.Nodokļu likmju harmonizācija ļaus uzņēmumiem un iedzīvotājiem izvairīties no administratīviem un nodokļu radītiem ierobežojumiem, veicinot pārrobežu tirdzniecību mūsdienu globalizētajā ekonomikā.
2019/12/18
The European Green Deal (RC-B9-0040/2020, B9-0040/2020, B9-0041/2020, B9-0042/2020, B9-0043/2020, B9-0044/2020, B9-0045/2020, B9-0046/2020)

Es balsoju par atbalstu Eiropas Komisijas Zaļajam kursam - vērienīgai, juridiski saistošai, pienācīgi finansētai ilgtermiņa programmai, kas ļautu pārvarēt klimata krīzi un saglabāt mūsu planētu apdzīvojamu arī nākamajām paaudzēm. Es atbalstu ne tikai visaptveroša investīciju plāna izveidi pārejai uz videi nekaitīgu ES tautsaimniecību, bet arī aicinu Komisiju rīkoties izšķirīgi, nosakot drosmīgas un ambiciozas kursa ceļazīmes.Es atturējos balsojumā par aicinājumu ierobežot kodolenerģijas izmantošanu, nepiekrītot paustajam, ka kodolenerģija ir klimatam kaitīga un nevar tikt izmantota kā pārejas veids uz klimatam nekaitīgu enerģijas ieguvi.Vienlaicīgi vēršu valstu uzmanību uz drošu radioaktīvo atkritumu uzglabāšanas izaicinājumiem.
2020/01/15
Implementing and monitoring the provisions on citizens’ rights in the Withdrawal Agreement (B9-0031/2020)

Es balsoju par šīs rezolūcijas pieņemšanu, lai brīdinātu par Lielbritānijas izstāšanās procesa radītajiem riskiem Eiropas Savienības pilsoņu tiesību ievērošanai Lielbritānijā pēc pārejas perioda beigām. Lemjot par iespējamo atbalstu izstāšanās līgumam pēc būtības, es un citi Eiropas Parlamenta deputāti vēlamies redzēt Lielbritānijas apliecinājumus, lai kliedētu radušās bažas par nepilnīgu tiesību procesu nostiprināšanos, kas, iespējams, varētu liegt ES pilsoņiem turpināt uzturēties Lielbritānijā.Ar atbalsta paušanu šai rezolūcijai es aicinu izveidot vienotu ES un Lielbritānijas uzraudzības mehānismu, kas spētu efektīvi pārraudzīt līgumā atrunātās garantijas.
2020/01/15
Agreement on the withdrawal of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland from the European Union and the European Atomic Energy Community (A9-0004/2020 - Guy Verhofstadt)

. – Es šodien atbalstīju Līgumu par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības un Eiropas Atomenerģijas kopienas, lai ES un tās pilsoņi izvairītos no neparedzamām sekām, kuras radītu neregulēts Lielbritānijas izstāšanās process. Laika ierobežojuma dēļ Eiropas Parlaments nevar pārskatīt esošo vienošanās dokumentu. Tas savukārt nozīmē nepieciešamību paļauties uz Padomes un Komisijas kopīgo darbu un galīgo priekšlikumu. Pēc Lielbritānijas izstāšanās sāksies pārejas periods, kura laikā Eiropas Savienības institūcijas turpinās pārrunas ar Apvienoto Karalisti par turpmāko tirdzniecības un tiesisko attiecību līguma ietvaru.
2020/01/29
Common charger for mobile radio equipment (RC-B9-0070/2020, B9-0070/2020, B9-0072/2020, B9-0074/2020, B9-0075/2020, B9-0076/2020, B9-0085/2020)

. – Es atbalstīju Eiropas Parlamenta rezolūciju par kopēju lādētāju mobilajām radioiekārtām, lai aicinātu Eiropas Komisiju turpināt darbu pie kopēja lādētāja standarta izstrādes, kā arī uzdotu uzņēmumiem lādētājus tirgot atsevišķi no pašām ierīcēm. Rezolūcijas mērķis ir samazināt atkritumu daudzumu, kā arī praktiski atvieglot pilsoņu ikdienu. Vēlos kliedēt bažas un apliecināt, ka Eiropas Savienības kopīgie centieni neierobežos inovācijas šajā nozarē. Eiropas Parlaments ir uzdevis Eiropas Komisijai izstrādāt ietvaru, kas sniegs tehnoloģiju uzņēmumiem nepieciešamo platformu, lai ļautu turpināt darbu pie jauna lādētāja izstrādes.
2020/01/30
Objection pursuant to Rule 111: Union list of projects of common interest (B9-0091/2020)

Es balsoju pret šīs rezolūcijas pieņemšanu, tādējādi atbalstot Eiropas Komisijas pieņemto 2019. gada 31. oktobra Savienības kopīgo interešu projektu sarakstu.Šajā sarakstā iekļautie projekti veicinās Eiropas iekšējā enerģijas tirgus attīstību un nodrošinās tam ilgtermiņa stabilitāti. Lai gan es atbalstu gāzes radīto emisiju samazinājumu, tūlītēja parēja uz klimatam neitrāliem enerģijas ieguves avotiem nav iespējama. Eiropas Savienības plānotie atbalsta pasākumi gāzes energostaciju izbūvei ļaus ievērojami samazināt radīto vides piesārņojumu un būs saskaņā ar Eiropas Savienības noteikto mērķi līdz 2030. gadam samazināt emisijas par 70 %.
2020/02/12
Automated decision-making processes: Ensuring consumer protection, and free movement of goods and services (B9-0094/2020)

Es atbalstīju šīs rezolūcijas pieņemšanu, lai aicinātu Eiropas Komisiju izstrādāt priekšlikumus, kā novērst vai mazināt drošības riskus patērētājiem, un pasargātu tos no diskriminācijas, ko radītu neregulēta mākslīgā intelekta attīstība Eiropas Savienībā.Ir jāpārskata vai jāpielāgo esošie noteikumi, iekļaujot tajos mākslīgā saprāta tehnoloģijas un skaidrojot iedzīvotājiem un ražotājiem to tiesības un pienākumus, ieviešot vai mijiedarbojoties ar automatizētiem lēmumu pieņemšanas procesiem.Ar šo balsojumu es aicinu saglabāt patērētāju tiesības izvēlēties, vai personas datus apstrādā mākslīgā saprāta tehnoloģija, un uzsveru nepieciešamību izstrādāt monitoringa struktūras, kas radītās kļūdas novērstu.
2020/02/12
Proposed mandate for negotiations for a new partnership with the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (B9-0098/2020)

Es balsoju par šīs rezolūcijas pieņemšanu, lai atbalstītu Eiropas Komisijas sarunu pamata uzstādījumus un uzsvērtu Eiropas Parlamenta nostāju, turpinot pārrunas par asociācijas līguma noteikumiem.Lai gan mēs vēlamies redzēt Eiropas Savienību cieši sadarbojamies ar Lielbritāniju, tās izstāšanās no valstu bloka vairs nenodrošinās tai automātisku un pilnīgu pieeju ES vienotajam tirgum un muitas savienībai. Tas savukārt nozīmē, ka Lielbritānijai būs jāpārstrādā savi tiesību akti, lai saskaņā ar ES normatīviem tie atbilstu godīgas konkurences principiem, kā arī aizstāvētu darbinieku tiesības un vides aizsardzību.Tāpat es prasu garantijas sarunu procesos, nodrošinot iedzīvotāju tiesības uzturēšanās un brīvas pārvietošanās jomā.
2020/02/12
Regulation amending the Multiannual financial framework 2014-2020

Es balsoju par šīs regulas pieņemšanu, lai atbalstītu Eiropas Komisijas centienus mazināt Covid-19 uzliesmojuma radītās sekas Eiropas Savienības (ES) saimnieciskajā darbībā un atbrīvotu 3 miljardus eiro palīdzības sniegšanai dalībvalstīm.Šīs regulas apstiprināšana ļauj Eiropas Komisijai pārskatīt ES daudzgadu budžetu (2014-2020), lai, pārdalot finansējumu, novirzītu papildus līdzekļus repatriācijas izdevumiem, atbalstītu dalībvalstu veselības sistēmas un veidotu kopīgus Eiropas medicīnas preču krājumus.
2020/04/16
EU coordinated action to combat the COVID-19 pandemic and its consequences

Es atbalstīju šīs rezolūcijas pieņemšanu, lai pieprasītu papildu finansējumu ekonomikas atveseļošanās un atjaunošanas kopīgajiem centieniem Eiropas Savienībā.Rezolūcijas teksts aicina Komisiju un Padomi palielināt Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, kā arī pārdalīt esošo finansējumu no ES fondiem un citiem finanšu instrumentiem, lai izveidotu dalībvalstīm nepieciešamo atveseļošanās obligāciju fondu.Tāpat rezolūcijas teksts aicina izveidot pastāvīgu Eiropas sistēmu bezdarba pārapdrošināšanai un ES Covid-19 solidaritātes fondu. Atvēlētais finansējums atbalstītu dalībvalstu veselības aprūpes nozares, kā arī veidotu tās noturīgākas nākotnē.
2020/04/17
A safety net to protect the beneficiaries of EU programmes: setting up an MFF contingency plan (A9-0099/2020 - Jan Olbrycht, Margarida Marques)

Nākamā daudzgadu budžeta pieņemšanu nedrīkst atlikt bezgalīgi — tas ir jāpieņem nekavējoties. Lai gan Eiropas Parlaments apzinās nacionālo dalībvalstu izaicinājumus Covid-19 pandēmijas ietvaros, mēs aicinām Eiropas Komisiju tuvākajā laikā iesniegt priekšlikumus ES finansējuma nepārtrauktībai arī pēc 2020. gada.Liela daļa ES iedzīvotāju un arī dalībvalstu infrastruktūras ir tieši atkarīgas no Eiropas Savienības budžeta finansējuma. Priekšlikumos ir jāparedz drošības tīkla izveidošana, lai līdz jaunā daudzgadu budžeta pieņemšanai turpinātos ES budžeta programmas un budžeta izdevumi būtu paredzami pārejas posmā.Priekšlikumu apstiprināšana ļaus ES dalībvalstīm ne tikai vienoti cīnīties ar koronavīrusa radītajām sekām, bet arī veicinās dalībvalstu ekonomiku atveseļošanos pēc krīzes, negraujot kopējo bloka konkurētspēju globālā mērogā. Tāpat drošības tīkla izveidošana nodrošinās nepārtrauktus kohēzijas fonda tiešmaksājumus, kas neļaus palielināties dalībvalstu ekonomiskajai nevienlīdzībai.Ar savu balsojumu es atbalstīju šīs rezolūcijas pieņemšanu.
2020/05/13
Labelling of tyres: fuel efficiency and other essential parameters (A9-0094/2020 - Henna Virkkunen)

Eiropas Savienība (ES) ir vienmēr iestājusies par patērētāju tiesībām. Saskaņā ar šiem noteikumiem riepu ražotājiem tiek uzdots marķēt savu produktu, lai informētu pircēju par riepu energoefektivitāti, saķeri slapjā laikā un radīto trokšņu līmeni. Šīs regulas mērķis ir mainīt patērētāju paradumus, kā arī samazināt riepu radīto vides piesārņojumu. Ceļa transportam veidojot 22 % CO2 emisiju ES, noteikumos paredzētās izmaiņas palīdzēs sasniegt Parīzes nolīgumā atrunātās valstu saistības. Tāpat marķējumos norādītā informācija ļaus patērētājiem veikt pārdomātākus pirkumus. Augstāka riepu energoefektivitāte nozīmē arī mazāku degvielas patēriņu, kas savukārt samazina iedzīvotāju pārvietošanās izdevumus. Es atbalstīju šo Eiropas Komisijas priekšlikumu, aizstāvot patērētāju intereses un iestājoties par tīrāku vidi mums apkārt.
2020/05/13
The Establishment of an EU Mechanism on Democracy, the Rule of Law and Fundamental Rights (A9-0170/2020 - Michal Šimečka)

Eiropas Savienībā ir jāpastāv efektīvam veidam, kā uzraudzīt un novērst ES vērtību pārkāpumus tās dalībvalstīs. Ar šo rezolūciju Eiropas Parlaments prasa Eiropas Komisijai izstrādāt aizsardzības mehānismu, kas novērstu pretēju ES līgumiem valstu rīcību, kā arī stiprinātu un aizsargātu pastāvošās demokrātijas iekārtas nākotnē.Nespēja risināt izaicinājumus laicīgi var radīt arvien plašāku vērtību polarizāciju Eiropas Savienībā, kas, savukārt, ilgtermiņā grautu ES konstitucionālos pamatus. Mūsu uzdevums ir aizsargāt Eiropas Savienības pilsoņus un to tiesības, vēršoties pret ļaunprātīgu uzurpēšanos varai ES dalībvalstīs.
2020/10/07
European Climate Law (A9-0162/2020 - Jytte Guteland)

Eiropas Parlamentam ir jābūt ambiciozam un jāvada cīņa pret klimata pārmaiņām Eiropā. Šajā balsojumā es atbalstu Eiropas Komisijas ierosinājumu ar likumu noteikt datumu Eiropas Savienības mērķim kļūt par klimatam neitrālu teritoriju, kā arī uzsveru nepieciešamību ievērot Parīzes vienošanās atrunāto ceļa karti attiecībā uz izmešu mērķtiecīgu samazināšanu nākotnē.Tāpat es aicinu palielināt klimata likuma projektā atrunāto izmešu samazinājumu līdz 2030. gadam no 55% līdz 65%, kā arī Komisiju izstrādāt juridiski saistošus priekšlikumus, īstenojot Klimata likumā paredzētās pārmaiņas.
2020/10/07
Tackling homelessness rates in the European Union (B9-0363/2020)

Bezpajumtnieku skaits Eiropas Savienībā ir audzis par 70 % pēdējo 10 gadu laikā.Cenšoties ierobežot straujo koronavīrusa izplatību, ES valstu valdības aicināja iedzīvotājus palikt mājās un atturēties no pārmērīgas socializēšanās. Diemžēl šie risinājumi nebija iespējami personām bez pastāvīgas dzīvesvietas.Tādēļ, lai risinātu mūsdienu sociālos izaicinājumus, es atbalstīju Eiropas Parlamenta rezolūciju, uzdodot Eiropas Komisijai izstrādāt rīcības ietvaru bezpajumtniecības novēršanai līdz 2030. gadam. Eiropas Parlaments aicina ES dalībvalstis nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi sabiedriskajiem pakalpojumiem un atbalstīt bezpajumntieku integrāciju darba tirgū.
2020/11/23
Strengthening media freedom: the protection of journalists in Europe, hate speech, disinformation and the role of platforms (A9-0205/2020 - Magdalena Adamowicz)

Mediju brīvība ir pamats mūsdienu demokrātiskajām iekārtām, tomēr atsevišķās ES dalībvalstīs varam ar bažām vērot centienus to graut. Lai aizsargātu ES vērtību fundamentālo pīlāru, Eiropas Parlaments rezolūcijā aicina pievērst īpašu uzmanību politiskajai ietekmei uz mediju brīvību, kā arī norāda uz nepieciešamību aizsargāt žurnālistus un valstiski ierobežot dezinformācijas izplatību informācijas telpā.Es balsoju par šīs rezolūcijas pieņemšanu, lai uzdotu Eiropas Komisijai veikt regulāras pārbaudes valdību centienos iejaukties mediju brīvībā, kā arī turpināt darbu pie stingrāka regulējuma izstrādes, kas novērstu nepatiesas informācijas izplatību tiešsaistē.
2020/11/25
A New Industrial Strategy for Europe (A9-0197/2020 - Carlo Calenda)

Ar šo balsojumu Eiropas Parlaments pauž skaidru nostāju — ES pilsoņi vēlas lielāku ES atbalstu dalībvalstu industriālajām nozarēm un to darbavietām. Pandēmijas radītā krīze rāda, ka ES ir nepieciešami finansiāli un regulatīvi instrumenti, lai efektīvāk risinātu līdzīgus ekonomikas šokus nākotnē.Es atbalstīju šo ziņojumu, lai uzdotu Eiropas Komisijai pielāgot esošo industriālo stratēģiju, paredzot tūlītēju atbalstu ekonomikas atlabšanai un rīcības ietvaru ilgtermiņa digitālajām un zaļajām pārmaiņām.
2020/11/25
Implementation of the EU water legislation (B9-0401/2020)

Ūdens kvalitāti regulējošie noteikumi nav pārskatīti jau 20 gadus. Jaunās direktīvas mērķis ir garantēt tīru krāna ūdeni visā Eiropas Savienībā, kā arī paredzēt plašāku ūdens pieejamību sabiedriskajās vietās.“Right2Water” ir pirmā ES pilsoņu iniciatīva, kas pārtop tiesiskā regulējumā un paredz tīra dzeramā ūdens nodrošināšanu visiem ES iedzīvotājiem. Dzeramā ūdens direktīva nodrošinās ne tikai pilnīgāku pamattiesību ievērošanu, bet arī gluži praktiski samazinās piesārņojuma līmeni vidē mums apkārt.
2020/12/17
Achieving an effective policy legacy for the European Year of Cultural Heritage (A9-0210/2020 - Dace Melbārde)

Covid-19 pandēmijas laikā ir ievērojami samazinājušies ienākumi kultūras vietām, tieši ietekmējot pilnvērtīgu kultūras pieminekļu apsaimniekošanu un pienācīga atalgojuma nodrošināšanu nozarē strādājošajiem.Es balsoju par šīs rezolūcijas pieņemšanu, lai aicinātu Komisiju un dalībvalstis rast nepieciešamo finanšu atspaidu nozarei. Tāpat uzskatu, ka ir nepieciešams pārvērtēt esošo kultūras nozares finansēšanas modeli, mazinot komerciāli gūto ienākumu īpatsvaru ikgadējā resursu plānošanas periodā.
2021/01/20
The right to disconnect (A9-0246/2020 - Alex Agius Saliba)

Attālināts darbs digitālajā vidē ir radījis pastāvīgas pieejamības kultūru, negatīvi ietekmējot darba ņēmēju darba un privātās dzīves līdzsvaru. Tā rezultātā ir pieaudzis to cilvēku skaits, kuri cieš no trauksmes, depresijas, emocionālas izdegšanas un citām slimībām.Paužot atbalstu šai likumdošanas iniciatīvai, es prasu Eiropas Komisijai ierosināt likumisku ietvaru, kas pielāgotu esošās darba tiesību normas mūsdienu darba kultūrai. Ir jānosaka minimālās darba prasības, jāprecizē darba nosacījumi, darba laiks un pārtraukumi.Tāpat aicinu Eiropas Savienības dalībvalstis jau tagad uzlabot nacionālās tiesību normas, nodrošinot darba ņēmējiem efektīvu darba tiesību aizsardzības mehānismu.
2021/01/21
InvestEU Programme (A9-0203/2020 - José Manuel Fernandes, Irene Tinagli)

Laikā, kad dalībvalstu ekonomikas pieredz lielākos satricinājumus Eiropas Savienības pastāvēšanas vēsturē, mums ir jāsniedz skaidrs apliecinājums tam, ka ES ir gatava nodrošināt nepieciešamo atbalstu pandēmijas seku pārvarēšanai un piesaistīt ieguldījumus grūti finansējamās jomās.Kā daļa no jaunā ES atveseļošanās plāna, programma InvestEU nodrošinās 400 miljardus eiro publiskā un privātā finansējuma stratēģiskiem ieguldījumiem, un novērsīs tirgus nepilnības situācijas, kad atsevišķās nozarēs finansējums trūks.Programmas prioritātes ir ilgtspējīga infrastruktūra, pētniecība, atbalsts uzņēmējiem un sociālie ieguldījumi.
2021/03/09
Programme for the Union's action in the field of health for the period 2021-2027 (“EU4Health Programme”) (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi)

programmas pieņemšana ir pirmais solis, lai kopīgi virzītos uz pilnīgas Eiropas veselības savienības ieviešanu blokā. Ar šo balsojumu mēs turpinām mūsu apņemšanos stiprināt dalībvalstu veselības sistēmu noturību pret plašiem satricinājumiem, kā arī sniedzam nepieciešamo atbalstu hronisko slimību izplatības mazināšanai, vienota ES vēža institūtu tīkla izveidei un plašākai piekļuvei reproduktīvo slimību aprūpei.Lai gan šī vienošanās ir bezprecedenta sasniegums ES veselības jomā, likumdevējiem ir jāturpina debates par pārrobežu veselības apdraudējumiem un jāveicina vēl lielāka ES gatavība jaunu veselības izaicinājumu gadījumā.
2021/03/09
Establishing Horizon Europe – laying down its rules for participation and dissemination (A9-0122/2021 - Dan Nica)

Programmas “Apvārsnis Eiropa” pieņemšana ir svarīgs solis Eiropas Savienības ceļā uz pilnīgu saimnieciskās darbības dekarbonizēšanu. Līdz šim vēl nepieredzēti lielais Eiropas Savienības finansējums zinātnei ne tikai nodrošinās nepieciešamo finansējumu pašiem zinātniekiem, bet arī atbalstīs mazos un vidējos uzņēmumus vidējā termiņā. Turpmāko 6 gadu laikā Eiropas zinātnes un inovāciju sektoram tiks atvēlēti 94 miljardi eiro, lai risinātu tādus globālus jautājumus kā klimata pārmaiņas, digitalizācija un koronavīrusa pandēmijas pārvarēšana.
2021/04/27
Rail passengers' rights and obligations (A9-0045/2021 - Bogusław Liberadzki)

Neatkarīgi no pārvietošanās veida pasažieru tiesībām ir jātiek efektīvi aizsargātām. Līdzīgi kā tas ir lidojumu atcelšanas vai kavēšanās gadījumos, turpmāk iedzīvotājiem, arī pārvietojoties ar vilcienu, tiks nodrošināti visaptveroši zaudējumu kompensēšanas mehānismi. Ar šo balsojumu Eiropas Parlaments apstiprina noteikumus, kas ne tikai padarīs ceļošanu ērtāku katram no mums, bet arī veicinās iedzīvotāju pārvietošanos videi draudzīgākā veidā.
2021/04/29
Serious cross-border threats to health (A9-0247/2021 - Véronique Trillet-Lenoir)

Covid-19 krīze parādīja to, ka ar tādu apdraudējumu kā pandēmija nav iespējams katrai valstij cīnīties atsevišķi un ir vajadzīgs globāls un koordinēts risinājums. Taču šādi pārrobežu riski neizpaužas tikai slimību veidā, tie var būt arī dažādi vides vai ķīmiskie apdraudējumi, kuriem ir nepieciešama vienota rīcības stratēģija. Šie grozījumi, kurus Eiropas Parlaments atbalstīja un par kuriem es arī balsoju “par” pirmajā lasījumā, ļaus turpmāk labāk koordinēt ES darbības nākotnes krīžu gadījumā, veicinās Agrīnās brīdināšanas un reaģēšanas sistēmas (EWRS) atjaunināšanu, uzlabos Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) datu apstrādi un komunikācijas kvalitāti, kā arī vispārēji stiprinās ES līmeņa atbildīgo organizāciju un aģentūru gatavību pārrobežu krīzes gadījumā.
2021/09/15
Direction of EU-Russia political relations (A9-0259/2021 - Andrius Kubilius)

Krievija turpina būt Eiropas Savienības lielākais ārējais apdraudējums, un mums šis risks ir jāapzinās, tas regulāri jāizvērtē un attiecīgi jābūt gataviem uz to reaģēt. It īpaši svarīgi ir stiprināt ES noturību pret pieaugošajiem Krievijas dezinformācijas uzbrukumiem, kuru galvenais mērķis ir destabilizēt Eiropas sabiedrību un līdz ar to arī demokrātisko sistēmu. Tajā pašā laikā ES ir jāturpina sniegt atbalsts Krievijas pilsoniskajai sabiedrībai un tās demokrātiskajām idejām, jo, kā tiek uzsvērts ziņojumā, Krievijai ir demokrātiska nākotne. Es balsoju par šī ziņojuma pieņemšanu, jo uzskatu, ka ES ir jābūt proaktīvai savās attiecībās ar Krieviju un Eiropas Komisijai un Padomei ir jānāk klajā ar piedāvājumiem ES stratēģijas attiecībās ar Krieviju uzlabošanai. ES ir jābūt spēcīgam ģeopolitiskam spēlētājam, un mums nav jābaidās, piemēram, neatzīt drīzumā ievēlēto Krievijas Domi, ja vēlēšanas, līdzīgi kā Baltkrievija, tiks atzītas par necaurspīdīgām un nedemokrātiskām.
2021/09/15
Identifying gender-based violence as a new area of crime listed in Article 83(1) TFEU (A9-0249/2021 - Malin Björk, Diana Riba i Giner)

Vardarbība pēc būtības nav pieļaujama nevienā sabiedrībā, un ir jāiestājas par to, lai visi tās veidi un izpausmes tiktu izskausti. Taču ir tādas sabiedrības grupas kā sievietes un meitenes, kā arī LGBTI personas, kas dzimuma stereotipu un vispārējās sabiedrības neiecietības dēļ kļūst par vardarbības upuriem krietni biežāk nekā citi sabiedrības locekļi. Šis Eiropas Parlamenta ierosinājums, kuru atbalstīju arī es, aicina Eiropas Komisiju grozīt Līguma par Eiropas Savienības darbību 83. panta 1. punktu, to papildinot ar jaunu noziegumu jomu, kas sevišķi izceļ dzimumbalstīto vardarbību. Mērķis ir īpaši pievērst uzmanību šiem nozieguma veidiem, lai pēc iespējas ātrāk un efektīvāk izskaustu dzimumā balstītos noziegumus ES un virzītos uz pilnīgu dzimuma vienlīdzību mūsu sabiedrībā.
2021/09/16
UN Climate Change Conference in Glasgow, the UK (COP26) (B9-0521/2021)

Es balsoju par šo rezolūcijas priekšlikumu, jo pašreizējā klimata krīze ir globāla mēroga eksistenciāla problēma, kuru nevar atrisināt kāda valsts vai atsevišķu valstu grupas vienas. Kā jau zināms, iepriekšējā ANO klimata pārmaiņu konference (COP25 ) Madridē nenesa cerētos rezultātus un beidzās bez ievērojamiem lēmumiem, kas pie pašreizējās situācijas un prognozēm klimata jomā ir ļoti satraucoši. Līdz ar to tas ir kā Eiropas Savienības, tā visas pasaules interesēs, ka šī gada COP26 konferencē Glāzgovā tiek pieņemti nopietni un saistoši lēmumi, kas patiešām tuvina pasauli nosprausto klimata mērķu sasniegšanai. Šajā sakarā, ņemot vērā, ka ir nepieciešama Eiropas Parlamenta, kas ir vienīgā Eiropas līmeņa tiešā veidā demokrātiski ievēlētā institūcija, piekrišana starptautisko līgumu slēgšanai, Parlaments šajā rezolūcijā pieprasa sev pienākošos vietu pie lielā diskusiju galda.
2021/10/21
The Rule of law crisis in Poland and the primacy of EU law (B9-0532/2021, B9-0533/2021, B9-0539/2021)

Tiesiskums un neatkarīga tiesu vara ir pamatprincipi, kas veido jebkuru demokrātisku valsti. Tiesu varas vājināšana un politizēšana Eiropas Savienībā ir nepieļaujama un ir tiešā pretrunā ar Eiropas Savienības pamatlīgumu, kuru parakstījusi un ratificējusi ir arī Polijas valdība. Es balsoju par šo rezolūcijas priekšlikumu, jo uzskatu, ka Eiropas Savienībai ir tiesības un pienākums aizsargāt demokrātijas un tiesiskuma pamatvērtības dalībvalstīs. Tiesiskuma politizēšanas pieļaušana vienā dalībvalstī varētu radīt bīstamu precedentu visa bloka mērogā. Šī rezolūcija sūtīs spēcīgu signālu kā Polijas valdības, tā Eiropas Komisijas virzienā, norādot uz to, cik nopietna un svarīga šī situācija ir Eiropas mērogā. Eiropas Komisijai ir jāizmanto visi tai pieejamie instrumenti, lai pārliecinātu Polijas valdību sargāt ES tiesiskuma vērtības.
2021/10/21