BETA

10 Written explanations of Ivan Vilibor SINČIĆ

European Semester: Annual Sustainable Growth Strategy 2021 (A9-0036/2021 - Markus Ferber)

Neoliberalna načela, na kojima počivaju politike koje je Europska unija nametnula narodima i radnicima država članica, nužno je napustiti, budući kako su takva načela u suprotnosti sa socijalnim napretkom i održivim gospodarskim rastom. Pravila i mehanizmi kojima se kontroliraju i uvjetuju fiskalne, monetarne i gospodarske politike država članica uzrokuju nazadovanje radničkih i drugih socijalnih prava, pojačava se socijalna nejednakost, smanjuju se javna ulaganja, javne usluge i socijalne funkcije država sve su slabije kao i proizvodni sektor.Osim toga, vidljiva je liberalizacija i privatizacija strateških sektora uz posljedično povećanje strukturnih deficita. Slijedom navedenog, očito je kako ti instrumenti i mehanizmi predstavljaju ozbiljno prisvajanje suverenih ovlasti država u korist Europske unije, ovisno o interesima velikih sila i velikih gospodarskih i financijskih skupina. S druge strane pak, odredbe Fiskalnog ugovora, koje zahtijevaju znatne i trajne suficite primarnog proračuna, imaju devastirajuće gospodarske i socijalne posljedice.Smatram kako je potrebno staviti izvan snage sve instrumente i mehanizme gospodarskog upravljanja EU-a.
2021/03/11
European Semester: employment and social aspects in the Annual Sustainable Growth Strategy 2021 (A9-0026/2021 - Lina Gálvez Muñoz)

Neoliberal principles, upon which European Union policies towards the peoples and workers of a Member states are based, should be abandoned, since such principles are contrary to social progress and sustainable economic growth. The rules and mechanisms that control and enforce the fiscal, monetary and economic policies of the Member states cause the reduction of labour and other social rights, increase social inequality, reduce public investments, public services and social functions of the states as well as the manufacturing sector. In addition, the liberalisation and privatisation of strategic sectors is evident, with a consequent increase in structural deficits. Consequently, it is clear that these instruments and mechanisms represent a serious take-over of the sovereign powers of the states in favour of the European Union, depending on the interests of large economic and financial groups. On the other hand, the provisions of the Fiscal Agreement, which require substantial and permanent surpluses of the primary budget, have devastating economic and social consequences. I consider it necessary to repeal all such instruments and mechanisms of EU economic governance.
2021/03/11
The situation in Afghanistan (B9-0321/2021, B9-0324/2021, B9-0325/2021, B9-0326/2021, B9-0327/2021, B9-0329/2021)

Neposredno prije invazije 2001. vladari Afganistana učinili su proizvodnju opijuma nezakonitom te su gotovo dovršili uspješan program iskorjenjivanja proizvodnje opijuma u kojem su poljoprivrednicima nudili subvencije za prekid proizvodnje opijuma. Razine proizvodnje odmah nakon invazije drastično su povećane, a najveći dio povećanja proizvodnje je pod izravnom kontrolom gospodara rata koji su se udružili s vladom SAD-a koja im je pružila podršku. Prema podacima UN-a Afganistan je 2018. bio izvor 82 % svjetske proizvodnje opijuma.Prošlo je 20 godina od nezakonitog bombardiranja i invazije Afganistana od strane SAD-a i Ujedinjene Kraljevine te NATO okupacije što je rezultiralo nebrojenim žrtvama, masovnim raseljavanjem, gušenjem gospodarstva, širenjem trgovine drogom, osnaživanjem ratnih vođa i naoružanih paravojnih postrojbi i općom militarizacijom društva. Brojne političke i oružane frakcije povezane su sa stranim silama o kojima često ovise za financiranje i savjete dok je afganistanska država jako slaba.Osuđujem dugu povijest neuspjelih i nezakonitih vojnih intervencija NATO-a koje su dovele do velikih uništenja, destabilizacije, raseljavanja i smrti u zapadnoj Aziji i naročito Sjevernoj Africi, a pritom su često osnaživale ekstremističke snage. Pozivam na raspuštanje NATO-a i uklanjanje vojnog industrijskog kompleksa te na promicanje diplomatskih odnosa s našim susjedima na temelju uzajamnog poštovanja, činjenica i međunarodnog prava.
2021/06/10
European Centre for Disease Prevention and Control (A9-0253/2021 - Joanna Kopcińska)

U obrazloženju prijedloga se, između ostalog, navodi kako „Unija mora biti u stanju bolje predvidjeti i pripremiti se za buduće epidemije te upravljati njima”. Takva konstatacija može se tumačiti višestruko što je čini floskulom koja ne znači ništa.Slažem se da treba biti u stanju bolje pripreme za buduće krize, naročito što se tiče predviđanja posljedica za razvoj, gospodarstvo i zdravstvo uslijed aktivacije određenih mjera i provođenja neutemeljenih politika i zdravstveno-gospodarskih represija. Šteta koja je prouzročena ovom krizom osjećat će se dugo i to ponajviše zbog pogrešnog pristupa i načina intervencije.Napori EU-a, ali i cijelog svijeta po pitanju suzbijanja tzv. COVID pandemije, sve se više čine promašeni. Toliki fokus na koronu za sobom je generirao širok spektar kolateralnih žrtava, pritom misleći na sve one preminule u posljednje dvije godine zbog nepružanja adekvatne medicinske skrbi, lista čekanja i općeg poremećaja u cijelom zdravstvenom sustavu zbog nagle i (ne)promišljene akcije-reakcije svjetskih zdravstvenih i političkih institucija.Smatram kako su ogromna sredstva preusmjerena u borbu protiv korone, dok s druge strane postoji niz ozbiljnih bolesti, poremećaja i tegoba, posebice kardiovaskularnih i imunih oboljenja u čiju se prevenciju i suzbijanje ne ulaže ni približno onoliko koliko bi trebalo u usporedbi s izdvajanjima za koronu.Europsko centar za sprečavanje i kontrolu bolesti u ovoj se krizi pokazao beskoristan pa i štetan. Osim prikupljanja podataka od država članica i procjene rizika nema druge bitne uloge. Premalo je učinjeno na standardizaciji podataka.
2021/09/15
Pandora Papers: implications on the efforts to combat money laundering, tax evasion and avoidance (B9-0527/2021, RC B9-0530/2021, B9-0530/2021, B9-0531/202)

Pandorini dokumenti nisu prvi paket tajnih financijskih dokumenata koji su otkrili skrivenu imovinu i sumnjive poslovne prakse svjetskih moćnika i bogataša. Sustav otkriven u Pandorinim dokumentima, prije svega pokazuje da je najbogatijima i najmoćnijim pripadnicima i dalje moguće da zajedno s kriminalcima izbjegavaju javni nadzor nad nezakonitim stjecanjem bogatstva, sukobima interesa, poreznih obveza i drugih zakona, čime kaljaju ugled i legitimnih poduzeća, a povećavaju gospodarske i socijalne nejednakosti. Do ovakvih slučajeva doveli su i sami porezni sustavi u EU-u koji su posebno pogodovali multinacionalnim poduzećima i vlasništvu visoke vrijednosti, dok je istovremeno povećano oporezivanje nižih prihoda.Kako bismo izbjegli ovakve situacije u budućnosti, potrebno je stvoriti uvjete za postojanje socijalno i gospodarski pravednih i naprednih poreznih sustava, kao i osnivanje tijela pod pokroviteljstvom UN-a kako bi se omogućilo da razvijenije i slabije razvijene zemlje budu za istim pregovaračkim stolom. Također je potrebno zaštititi povjerljivost izvora u istraživačkom novinarstvu, uključujući zviždače, te osnažiti zaštitu javnog interesa za izvore koji se suočavaju sa sudskim postupcima ili progonom zbog objavljivanja informacija s jasnim javnim interesom jer bez njih ne bi bilo moguće saznati ove informacije.Budući da su u dokumentima i političari, postupak donošenja odluka i na nacionalnoj razini i na razini EU-a mora se voditi visokim standardima transparentnosti, kojima bi političari morali prijaviti sve druge financijske interese koji nadilaze ono što je predviđeno zakonom.Slijedom svega navedenog podržao sam amandmane na rezoluciju Pandorini dokumenti, jer je vrijeme da se konačno stane na kraj nenormalnim bogaćenjima pojedinaca, dok je još uvijek u Europi veliki postotak siromašnih građana, među njima i djece, koja nemaju ni za pristojan obrok.
2021/10/21
Preparation of the EU-Ukraine Summit (RC-B9-0092/2023, B9-0092/2023, B9-0093/2023, B9-0094/2023, B9-0095/2023, B9-0096/2023)

Najoštrije osuđujem rat i njegov nastavak koji se pretvorio u masakr. Imamo velike ljudske gubitke i to uglavnom s ukrajinske strane. U potpunosti podržavam humanitarnu pomoć te prihvat izbjeglica, kojih je desetak milijuna, koji su pobjegli od rata i privremeno borave u državama članicama EU-a, ali i Rusiji.Sankcije prema Rusiji su se pokazale besmislene, a energenti iz Rusije plasiraju se preko trećih zemalja u zemlje EU i to za višestruko veću cijenu. Već je poznato da su sankcije podbacile i učinile kontra efekt. Mišljenja sam da sankcije nemaju nikakvog smisla nego samo europska poduzeća čine nekonkurentnima na tržištu, dok je europski narod financijski preopterećen visokim cijenama energenata.Moje mišljenje je da Ukrajina ne može pobijediti na bojnom polju, nego se nastavkom rata mogu samo povećati brojne žrtve te produljiti patnje već napaćenog naroda. Spominju se količine tenkova i streljiva te se tim jasno pokazuje da se rat nastavlja i da nitko od njih ne namjera sjesti i diplomatski početi rješavati sukob. Vrijeme je da se proglasi primirje te se sjedne za stol, dogovore uvjeti mira i to trajnog mira.
2023/02/02
Strengthening the application of the principle of equal pay for equal work or work of equal value between men and women (A9-0056/2022 - Kira Marie Peter-Hansen, Samira Rafaela)

Pri izračunu razlike u plaći na temelju spola plaće tih radnika trebalo bi usporediti s prosječnom plaćom radnika muškog spola. Međutim, uklanjanje razlike u plaći na temelju spola i dalje je velik izazov jer žene diljem Unije i dalje zarađuju razmjerno manje od muškaraca.Primjena načela jednake plaće trebala bi se poboljšati uklanjanjem izravne i neizravne diskriminacije u plaćama putem transparentnosti i korektivnih mjera.Smatram da bi se ova direktiva trebala primjenjivati na sve radnike u Uniji, uključujući i one koji rade u nestandardnim sektorima ili preko ugovora bez zajamčenog minimalnog broja radnih sati, radnike koji rade u nepunom radnom vremenu, radnike zaposlene na ugovor na određeno vrijeme i osobe zaposlene na ugovor o radu ili u radnom odnosu preko agencije za privremeno zapošljavanje.Mišljenja sam da bi države članice trebale osigurati razvoj djelovanja za pružanje tehničke pomoći poslodavcima u obliku smjernica, praktičnih alata, osposobljavanja i financijske potpore za provedbu mjera predviđenih ovom direktivom.Države članice trebale bi osigurati sudjelovanje socijalnih partnera u takvim djelovanjima.
2023/03/30
2022 Rule of Law Report - The rule of law situation in the European Union (B9-0189/2023, B9-0190/2023, B9-0191/2023)

Godišnja izvješća bi trebala služiti kao temelj za informirane rasprave o stanju vladavine prava u državama članicama i institucijama EU-a. Vladavina prava trebala bi prvenstveno obuhvaćati institucije EU-a, posebno s obzirom na to da ih se već dugo optužuje za demokratski deficit.Unatoč toj činjenici da je transparentnost jedan od ključnih temeljnih elemenata Europske unije, moram istaknuti kako Komisija nije objavila imena autora nijednog izvješća o vladavini prava, što izaziva sumnju u objektivnost, točnost i profesionalnost tih izvješća.Usporedivši s mojim slučajem iz Hrvatske, gdje sam tražio informacije još 2018.godine kao saborski zastupnik tko je u određenim danima posjećivao zgradu Vlade na sastancima s premijerom Andrejom Plenkovićem. Opće je poznato da su se događale kombinacije grupe Borg na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.Evo baš se ovih dana počela raspetljavati priča oko grupe Borg i njihovih muljaža, a gdje Europa ne reagira niti poduzima nikakve korake kako bi zaustavila taj način koruptivnog upravljanja gdje je direktno umiješan predsjednik Vlade Andrej Plenković.Osuđujem nepoštovanje vladavine prava od strane Vlade i predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a ovo što se kod nas dešava u Hrvatskoj je za svaku osudu koju bi trebala uputiti i Europska komisija s obzirom da nije prihvatljivo na ovaj ili slične načine gušiti demokraciju i transparentnost.
2023/03/30
Deforestation Regulation (A9-0219/2022 - Christophe Hansen)

Šume su pluća našeg planeta. Naglašavam da je sve veće krčenje svjetskih šuma iznimno zabrinjavajuće.Očekuje se da će se zbog porasta svjetskog stanovništva i sve veće potražnje za poljoprivrednim proizvodima dodatno povećati potražnja za poljoprivrednim zemljištem i stvoriti dodatan pritisak na šume. Velika šumska područja izvor su vlage i pomažu u sprečavanju dezertifikacije kontinentalnih regija. Osim toga, šume osiguravaju egzistenciju i prihode za otprilike jednu trećinu svjetskog stanovništva, a njihovo uništenje ima ozbiljne posljedice na život najranjivijih osoba, uključujući autohtone narode i lokalne zajednice koje uvelike ovise o šumskim ekosustavima.Nadalje, krčenjem, propadanjem i prenamjenom šuma smanjuju se ključni proizvođači kisika. Krčenjem, propadanjem i prenamjenom šuma povećavaju se i kontakti između divljih životinja i životinja iz uzgoja te ljudi, čime se povećava vjerojatnost širenja novih bolesti i rizika od novih epidemija i pandemija.Smatram da je jedno od rješenja poticanje potrošnje proizvoda iz lanaca opskrbe koji nisu povezani s krčenjem šuma.No, bitno je za istaknuti da su se Komisija i države članice obvezale i na Desetljeće djelovanja UN-a za ciljeve održivog razvoja, Desetljeće UN-a za obnovu ekosustava i Desetljeće UN-a za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Unatoč tome, Komisija ignorira masovnu ilegalnu deforestaciju koja razara šume u Hrvatskoj i drugim zemljama periferije EU-a.
2023/04/19
Guidelines for the 2024 budget - Section III (A9-0124/2023 - Janusz Lewandowski)

Višejezičnost je temelj Europske unije, što bi trebao biti slučaj i s hrvatskim i ostalim jezicima država članica. U Rimskom ugovoru o osnivanju Europske ekonomske zajednice iz 1957. godine nalazi se načelo višejezičnosti. No, primjećuje se da mnogi dokumenti, materijali i amandmani od odbora pa do samih plenarnih sjednica nisu prevedeni na sve jezike Europske unije. Moram još istaknuti da se radni sastanci ponekad održavaju bez mogućnosti usmenog prevođenja na hrvatski i druge jezike.Ovakvom bahatošću od strane Europske unije, nedostatkom poštovanja prema zemljama članicama i njihovim zastupnicima, gaze se temeljna prava i vlastita načela. Tražim da se poštuju načela, prava i obveze sadržane u Povelji Europske unije o temeljnim pravima prema kojima građani EU-a imaju pravo komunicirati na bilo kojem od službenih jezika, a institucije moraju odgovoriti na tom istom jeziku. Pozivam europske institucije da osiguraju potrebne ljudske resurse kako bi se osiguralo poštovanje višejezičnosti povećanjem broja zaposlenika koji će biti zaduženi za pismeno i usmeno prevođenje.Smatram da u Europskoj uniji ne bi trebali postojati jednaki i jednakiji te da se ne smije niti jedan službeni jezik tretirati kao manjinski.
2023/04/19