BETA

7 Written explanations of Riho TERRAS

The Anti-racism protests following the death of George Floyd (B9-0194/2020, B9-0195/2020, B9-0196/2020, B9-0197/2020)

Rassism on vastuvõetamatu oma igas vormis ning väärib igal juhul hukkamõistmist. Kõikide politseinike, kes igapäevaselt eluga riskides seisavad meie turvalisuse eest, süüdistamine rassismis ja brutaalsuses on ülekohtune meie korrakaitsjate vastu. Sellised üldistused on väärad ja lõhestavad ühiskonda. Politseivägivalla olukord USAs ei ole võrreldav Euroopaga. Monumentide ning kultuuriväärtuste rüvetamine on selge vandalism.Ei saa nõustuda ka väitega, et kogu Euroopa õlgadele langeb vastutus mõnede tänaste Euroopa Liidu liikmesriikide koloniaalmineviku ning orjakaubanduse eest. Sellised üldistused ei pea paika, kuna näiteks eestlased ei ole kunagi olnud kolonisaatorid, orjapidajad või orjakauplejad. George Floydi tapmine politseiniku poolt on kuritegu ning väärib selget hukkamõistu, aga kuna see resolutsioon sisaldas ebatäpseid sedastusi ning liialdatud üldistusi, ei saanud ma seda toetada.
2020/06/19
Adapting to development in the road transport sector (A9-0116/2020 - Ismail Ertug)

Ma olen nördinud, et tööjõu, teenuste ja kaupade vaba liikumise sildi all toimub hiiliv protektsionism, mis on suunatud eelkõige ELi äärealadel asuvate riikide (Balti riigid, Bulgaaria, Küpros, Malta, Ungari, Poola ja Rumeenia) transpordisektori vastu. Seda hiilivat protektsionismi on meie vedajad omal nahal tundnud juba aastaid. Üha uued formaalsused ja paberid, mida täita ja esitada tuleb, see ei kõla mitte kaupade ja teenuste vaba liikumisena. Nüüd siis reegel, mis sunnib juhte iga nelja ja veokeid iga kaheksa nädala järel oma asukohariiki naasma. Selle reegli tegelik eesmärk on loomulikult piirata meie (ja teiste äärealariikide) vedajate ligipääsu Lääne-Euroopa maanteeveoturule, ning seega killustada ELi maanteeveo turgu liikmesriikide geograafilise asukoha järgi. Lisaks on antud meede täielikus vastuolus ELi kliimaeesmärkidega. Veoki koduriiki tagasipöördumise kohustus on paindumatu: veok peab seda täitma, isegi kui ta peab selle sõidu tühjalt ehk ilma koormata ette võtma. Tühjad sõidud omakorda põhjustavad ebavajalikke CO2 heiteid, liigset liiklust ning teede kulumist. Rahvusvahelise Maanteetranspordi Liidu hinnangul viib selle meetme rakendamine 135 miljoni ebavajaliku lisakilomeetrini aastas. Nendel põhjustel ei saanud ma maanteepaketti toetada.
2020/07/08
European Citizens' Initiative - Minority Safepack (B9-0403/2020, B9-0405/2020)

Euroopa Liidus on üsna palju inimesi, kes kuuluvad traditsioonilistesse rahvusvähemustesse oma asukohariigis, ning nende küsimustega tuleb tegeleda. Samas ei õigusta see sekkumist teemadesse, mis ei ole Euroopa Liidu, vaid hoopis liikmesriikide pädevuses. Ei ole juhuslik, et Euroopa Liidus on osad teemad jäetud liikmesriikidele endile majandada: kohati on olukord ja väljakutsed riigiti väga erinevad ning ei ole ühte kõigile sobivat lahendust.Veelgi enam tuleb olla ettevaatlik, et pealtnäha õilsa eesmärgi sildi all ei aetaks nii-öelda „kaasmaalaste poliitikat“, mille tagant paistavad Kremli kõrvad. Selliseid katseid antud resolutsiooni puhul tehti, aga need neutraliseeriti läbirääkimiste käigus. Seetõttu sain lõpphääletusel resolutsiooni toetada.
2020/12/17
Revision of the EU Emissions Trading System (A9-0162/2022 - Peter Liese)

. – Kliimamuutusega ei saa võidelda pimeda fanatismiga. Nüüd lõpetasime parlamendis eri kliimameetmete hääletamise, mille osas viimasel täiskogul kokkuleppele ei jõutud. Mina ja Euroopa Rahvapartei pingutasime, et läbi suruda mõistlikku lahendust, mis kaitseb ka majandust, sest rohelised ideoloogid ei taha arvestada sellega, et tööstust ja Euroopa konkurentsivõimet ei tohi rohemeetmetega ära lämmatada.Kõik, mis vastu võeti, mulle siiski ei meeldi. Ma olin selle vastu, et rohepöörde edendamiseks mõeldud moderniseerimise ja innovatsiooni rahad seotaks õigusriigi temaatikaga. Need on kaks erinevat teemat, mida tuleb lahus hoida. Samuti ei nõustu ma sellega, et moderniseerimise fondi raha saavad ainult need riigid, kes on seadnud endale riigipõhise kliimaneutraalsuse eesmärgi aastaks 2050. See on vastuolus aasta tagasi vastu võetud kliimaseaduse meelsusega, mis kehtestas selgelt kliimaneutraalsuse Euroopa Liidu üleseks eesmärgiks.Ma olen kindlalt seda usku, et kõiki ELi liikmesriike ei saa n-ö ühe mõõdu järgi muuta, sest see lihtsalt ei arvesta riiklike eripäradega. Paljuski ERP eestvedamisel suruti läbi nii tasakaalukas kokkulepe kui võimalik. Poliitikaga, eriti nii palju riike hõlmaval tasemel, kaasnevad kompromissid. Toetasin praegust lahendust, sest vastasel juhul olnuks lõpptulem palju rohkem vasakpoolsete lühinägeliku ideoloogia nägu. Pikas plaanis arutelud europarlamendis jätkuvad ja jätkan töötamist selle nimel, et rohepööret ei teostataks fanatismiga, vaid kaalutletult, et last pesuveega välja ei visataks.
2022/06/22
Growing hate crimes against LGBTIQ people across Europe in light of the recent homophobic murder in Slovakia (B9-0476/2022, B9-0477/2022)

The murdering of innocent people is unacceptable and must always be condemned in the strongest terms. Furthermore, no one should be a target for murder due to any of their personal characteristics.However, it is regrettable that certain political forces instrumentalise this resolution about condemning a horrific crime by adding elements to further their own political agenda. The addition of these elements does not respect the principle of subsidiarity and illegitimately interferes in competences of Member States, such as family law.
2022/10/20
Amendments to Parliament’s Rules of Procedure concerning Rule 7 on defence of privileges and immunity and Rule 9 on procedures on immunity (A9-0001/2023 - Gabriele Bischoff)

Requests to waive of the immunity of Members of the European Parliament should be taken very seriously, and should be duly processed by the Committee on Legal Affairs and the Plenary. However, these requests should come from national prosecutors and the national law enforcement community.
2023/01/17
CO2 emission standards for cars and vans (A9-0150/2022 - Jan Huitema)

I had to vote against this regulation since a complete ban on sales of new vehicles with internal combustion engines by 2035 is simply not realistic. Electric vehicles have indeed come a long way, but the technology is simply not mature enough to rely on them exclusively. First there are significant infrastructure challenges to overcome: a whole charging network needs to be widely deployed at great expense, and we somehow need to produce enough electricity to cover the increased demand from all vehicles going electric. This will be in a situation where the demand for electricity is already significantly increasing due to electrification of other aspects of our lives in the context of the Green Deal, as essentially everything will be going electric, including the heating and cooling of buildings. Even then, it remains questionable whether enough rare-earth metals exist to make enough batteries to replace all existing vehicles with electric ones. Even if we do manage to overcome all these challenges, there will be at least some situations in which electrification will not make any economic sense, such as in sparsely populated rural areas. This is why a total ban without any exceptions is simply not reasonable.
2023/02/14