BETA

10 Written explanations of Nicolae ŞTEFĂNUȚĂ

Guidelines for the 2022 Budget - Section III (A9-0046/2021 - Karlo Ressler)

I am voting for this report, which sets the priorities from the European Parliament’s point of view for the Commission to take into account when drawing up the 2022 budget. We cannot miss the moment to be brave and to convey to the citizens that, regardless of the crisis, we can emerge victorious even from the hardest times. Budgetary priorities mean that money is limited and that we must choose wisely what we spend next year. The EU budget is not only about numbers but also about principles. This money must go where we want to improve the lives of our citizens. From health to respect for democratic values, from supporting SMEs to job creation, from digitalisation to the green transition, from Schengen to further strengthening security in the Union. The report is a balanced text that we believe takes into account the most stringent priorities of our citizens.
2021/03/25
Draft amending budget No 3/2021: surplus of the financial year 2020 (A9-0218/2021 - Pierre Larrouturou)

Am votat pentru acest proiect de buget rectificativ, care vine cu un excedent de 1 768 617 610 EUR, din execuția exercițiului bugetar 2020. Acest excedent va intra ca venit în bugetul 2021. Bugetarea excedentului va reduce în consecință contribuția totală a statelor membre la finanțarea bugetului 2021. Parlamentul European reiterează totuși că toate mijloacele disponibile și banii neutilizați din bugetul UE, inclusiv surplusul, ar trebui folosiți pentru a implementa rapid asistența financiară celor mai afectați de pandemia de COVID-19 și, prin urmare, solicită statelor membre să dedice reducerile preconizate în contribuțiile lor bazate pe VNB care provin din surplusul din 2020 în totalitate la bugetarea acțiunilor legate de abordarea impactului pandemiei de COVID-19 și la recuperarea și reziliența Uniunii, pentru a asigura o alocare optimă a fondurilor.
2021/07/06
Managing the assets of the ECSC in liquidation and of the Research Fund for Coal and Steel (A9-0228/2021 - Johan Van Overtveldt)

Când Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului (CECO) a expirat în 2002, activele sale au fost transferate către UE. Aceste active valorează în prezent 1,5 miliarde EUR și sunt investite în principal în obligațiuni suverane.Randamentele generate de aceste active au fost folosite pentru finanțarea cercetării privind cărbunele și oțelul. În prezent, randamentele obligațiunilor suverane sunt aproape de zero. Pentru a genera randamente, este necesară o nouă strategie de investiții.Actuala modificare legală va permite investirea activelor în fonduri tranzacționate la bursă (ETF). Cu toate acestea, strategia de investiții a Comisiei Europene va rămâne conservatoare, astfel încât să fie investite doar sume foarte modeste în ETF-uri.Rentabilitatea anuală așteptată generată de activele CECO după această modificare va fi în continuare zero. În plus, această modificare legală va permite ca vânzarea unor părți din active să furnizeze 111 milioane EUR pe an între 2021 și 2027 pentru cercetarea oțelului aproape zero-carbon și a tranziției minelor de cărbune. Acest lucru va reduce restul activelor CECO cu 111 milioane EUR pe an.
2021/07/07
EU-NATO cooperation in the context of transatlantic relations (A9-0192/2021 - Antonio López-Istúriz White)

Am votat această rezoluție care salută intensificarea cooperării UE-NATO și subliniază că un parteneriat strategic revigorat UE-NATO este esențial pentru abordarea problemelor în materie de securitate cu care se confruntă Europa și vecinătatea sa. Rezoluția reamintește că investițiile UE în apărare sunt investiții în securitatea întregii comunități transatlantice, care vor duce la o repartizare mai echitabilă a sarcinilor între partenerii transatlantici ai NATO. Prin această rezoluție, amintim că parteneriatul transatlantic poate avea succes numai dacă toate statele membre își îndeplinesc angajamentele, inclusiv în materie de investiții în apărare și menționăm că îndeplinirea obiectivului NATO de 2 % reprezintă și o investiție în securitatea și stabilitatea europeană, asigurând pregătirea pentru a face față noilor probleme globale. Reamintim, de asemenea, prin această rezoluție, importanța angajamentului de a cheltui 20 % din bugetul anual pentru apărare în domeniul crucial al cercetării și dezvoltării.
2021/07/07
The creation of guidelines for the application of the general regime of conditionality for the protection of the Union budget (A9-0226/2021 - Eider Gardiazabal Rubial, Petri Sarvamaa)

Dincolo de cifre, bugetul pentru 2022 se referă la principiile, valorile și lecțiile pandemiei. Redresarea economică europeană trebuie făcută prin apărarea bugetului european împotriva fraudei, corupției, încălcării statului de drept și a valorilor fundamentale.Acest raport cere aplicarea imediata a regulamentului, fără a mai aștepta alte încălcări flagrante ale valorilor enunțate la articolul 2. De asemenea, cred că Parchetul European trebuie să devină vârful de lance în lupta noastră împotriva corupției și respectarea principiului statului de drept; avem ceva concret în mână; să-l finanțăm corect și trebuie să facem presiuni asupra Comisiei pentru ca EPPO să aibă autonomia necesară pentru a angaja personalul necesar.
2021/07/07
EU global human rights sanctions regime (EU Magnitsky Act) (B9-0371/2021)

Am votat această rezoluție care salută adoptarea regimului mondial al UE de sancțiuni în materie de drepturi ale omului. Prin acest mecanism, UE va lua măsuri restrictive împotriva persoanelor fizice și juridice implicate în încălcări grave ale drepturilor omului peste tot în lume. Prin această rezoluție, cerem Comisiei să prezinte o propunere legislativă prin care și actele de corupție să fie incluse în lista de încălcări grave și specifice pentru care se aplică Legea Magnițki. Rezoluția cere, de asemenea, introducerea votului cu majoritate calificată pentru adoptarea de sancțiuni în domeniul de aplicare al Regulamentului GHRSR al UE. Prin această rezoluție, solicităm un control parlamentar asupra GHRSR al UE și consolidarea rolului Parlamentului European în propunerea cazurilor de încălcări grave ale drepturilor omului.
2021/07/07
Annual Report on the functioning of the Schengen area (A9-0183/2021 - Tanja Fajon)

Pandemia ne-a arătat fața urâtă a granițelor naționale. Iată de ce avem nevoie de Schengen. Nu există o Uniune reală cu controale la frontieră, cu oameni, mașini și camioane care așteaptă la coadă, cu diverse cereri de hârtie dintr-o țară în cealaltă.Aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen ar putea stimula redresarea economică în UE. O serie de studii arată impactul economic al spațiului Schengen pentru statele membre.Prin acest raport, dar și prin orientările Parlamentului European pentru bugetul 2022, invităm Consiliul să extindă spațiul Schengen. Acest lucru ar ajuta țările candidate să își relanseze economiile, dar ar avea, de asemenea, un impact general benefic asupra economiei UE în general.
2021/07/07
Situation in Nicaragua (RC-B9-0400/2021, B9-0400/2021, B9-0401/2021, B9-0402/2021, B9-0403/2021, B9-0404/2021, B9-0405/2021)

Am votat această rezoluție prin care ne exprimăm solidaritatea cu poporul nicaraguan și condamnăm ferm toate acțiunile represive ale autorităților din Nicaragua împotriva partidelor de opoziție democratice și a membrilor acestora, a jurnaliștilor, a studenților, a populațiilor indigene, a apărătorilor drepturilor omului și a societății civile. Solicităm, prin această rezoluție, eliberarea imediată și necondiționată a tuturor prizonierilor politici deținuți în mod arbitrar și reluăm apelul la restabilirea unui dialog și a unei democrații inclusive în Nicaragua.
2021/07/08
The repression of the opposition in Turkey, specifically HDP (RC-B9-0406/2021, B9-0406/2021, B9-0407/2021, B9-0408/2021, B9-0409/2021, B9-0410/2021, B9-0411/2021)

Am votat această rezoluție prin care Parlamentul European condamnă atacurile și presiunile constante asupra HDP și asupra tuturor partidelor de opoziție din Turcia, care subminează funcționarea corespunzătoare a sistemului democratic. Rezoluția condamnă cu fermitate uciderea membrei și colaboratoarei HDP Deniz Poyraz și atacul asupra birourilor partidului din İzmir, precum și decizia de a-i priva pe deputații HDP Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu și Musa Farisoğulları de mandatul lor parlamentar și de imunitatea parlamentară, dar și arestarea lor ulterioară. Prin această rezoluție, cerem guvernului turc să pună capăt acestei situații și să se asigure că toate partidele politice din țară își pot exercita liber și pe deplin activitățile legitime.
2021/07/08
Protection of animals during transport (Recommendation) (B9-0057/2022)

Implementarea cerințelor din acest raport ar aduce o îmbunătățire semnificativă a bunăstării animalelor și ar răspunde numeroaselor probleme valide ridicate cu privire la bunăstarea și experiența animalelor în timpul transportului.Pe lângă raportul adoptat de comisie, am ales să votez o serie de amendamente ce iau în considerare realitățile, infrastructura și practicile de lucru ale fermierilor din zonele rurale ale României. De asemenea, am susținut și amendamente care prevăd controale adiționale ale transporturilor de animale în perioade de caniculă sau temperaturi scăzute, dar și ca un veterinar să fie imediat anunțat de șofer în cazul în care animalele se îmbolnăvesc ori sunt rănite, iar, dacă acesta consideră că acestea nu mai sunt apte, să fie separate de restul animalelor transportate și tratate.Scopul final al politicilor publice europene privind transportul animalelor ar trebui să fie, pe cât posibil, reducerea necesității și a duratei, îmbunătățirea condițiilor și a infrastructurii și, acolo unde este cazul, înlocuirea transportului de animale vii cu cel de carne/carcase.
2022/01/20