BETA

231 Written explanations of Niels FUGLSANG

A safety net to protect the beneficiaries of EU programmes: setting up an MFF contingency plan (A9-0099/2020 - Jan Olbrycht, Margarida Marques)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker, at medlemsstaterne og EU’s institutioner hurtigst muligt når til enighed om en ny flerårig finansiel ramme (FFR). Det kræver et godt forhandlingsrum, og det kræver, at forhandlingerne ikke bliver yderligere kompliceret af også at skulle tage stilling til en nødplan. En nødplan vil nemlig åbne op for mange af de samme problemer, som har forårsaget, at FFR-forhandlingerne i forvejen er trukket i langdrag. Samtidig hæfter Socialdemokratiet sig ved, at det i artikel 312, stk. 4, i TEUF fastslås, at gyldighedsperioden, uanset vedtagelsen af en nødplan, forlænges for de lofter og andre bestemmelser, der gælder for den foregående finansielle rammes sidste år. De danske socialdemokrater har derfor valgt at stemme imod beslutningsforslaget om en nødplan.
2020/05/13
Discharge 2018: EU general budget - European Parliament (A9-0021/2020 - Maria Grapini)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter større kontrol med og revision af tillægget til generelle udgifter til kontorhold, som ofte kaldes blyantspenge. Vi glæder os over, at Parlamentet de sidste par år har vedtaget skærpede regler og mere kontrol, men mener ikke, at vi er i mål endnu. Det er afgørende, at der er klare, ens og kontrollerbare regler, som ikke efterlader rum for forskellige fortolkninger på tværs af lande og politiske grupper. Kontrollen skal udføres af fagprofessionelle, og eventuel fejlbrug af midlerne skal sanktioneres. Vi støtter ethvert konstruktivt og realistisk forslag, der kan bidrage til dette, men er bevidste om, at det er Præsidiet, der udformer reglerne, hvorfor vi ikke på forhånd kan lægge os fast på en bestemt model.Vi mener, Parlamentet kun bør have ét hjemsted. Dette vurderes at kunne generere årlige besparelser på mere end 114 mio. EUR og reducere Parlamentets CO2-udledninger med 11-19.000 tons. Med velvilje fra alle medlemslande vil dette kunne opnås uden en traktatændring.Vi mener, at Parlamentet skal sikre ordentlige arbejdsvilkår for alle dets ansatte og beklager de kedelige rapporter om forringelser for servicemedarbejdere, der er ansat via kontrahenter og underkontrahenter; vi opfordrer derfor til en udredning af forholdene for dette personale.
2020/05/14
Discharge 2018: eighth, ninth, tenth and eleventh European Development Funds (A9-0057/2020 - Michèle Rivasi)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at Den Europæiske Union naturligvis har en forpligtelse til at sikre, at Den Europæiske Udviklingsfond ikke igangsætter projekter, der risikerer at involvere tvangsarbejde.Vi er derfor opmærksomme på den sag, der netop er rejst af Foundation Human Rights for Eritreans omkring et støttet udviklingsprojekt i Eritrea med formodet brug af tvangsarbejde.Den omtalte sag omhandler et byggeprojekt igangsat i 2019, hvor denne decharge omhandler det økonomiske regnskab for 2018. Vi ser med alvor på den verserende sag og følger den med henblik på fremtidige decharges.
2020/05/14
Discharge 2018: EU general budget – Commission and executive agencies (A9-0069/2020 - Monika Hohlmeier)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker en fuld udfasning af EU's landbrugsstøtte. Vi anerkender, at dette er en langvarig ambition og arbejder derfor samtidig for en omfattende revision af ordningen, således at alle offentlige midler understøtter en grøn omlægning af Europas landbrug, der i dag står for mere end 10 % af EU's samlede CO2-udslip. EU's landbrugsstøtte skal være på linje med en samlet overholdelse af Paris-aftalen.Socialdemokratiet står fuldt og helt fast på, at asyl- og indvandringspolitikken, herunder spørgsmål om hjemsendelse, alene skal bestemmes af de danske myndigheder, og at der ikke skal fastlægges detailpolitik herfor i beslutninger fra Europa-Parlamentet. Vi arbejder for en retfærdig og realistisk udlændingepolitik, der beskytter Europas ydre grænser og sikrer, at ingen behøver flygte fra deres hjemlande.
2020/05/14
Parliament's estimates of revenue and expenditure for the financial year 2021 (A9-0102/2020 - Olivier Chastel)

. – Vi støtter større kontrol med og revision af tillægget til generelle udgifter til kontorhold, som ofte kaldes blyantspenge, og glæder os over de forbedringer, der er lavet de seneste år, omend målet ikke er nået endnu. Det er afgørende, at der er klare, ens og kontrollerbare regler, at kontrollen udøves af fagprofessionelt personale, og at samtlige europaparlamentarikere underlægges ens og effektive kontrolsystemer. Vi støtter ethvert konstruktivt og realistisk forslag, der kan bidrage til dette, men er bevidste om, at det er Præsidiet, der udformer reglerne herom, hvorfor vi ikke på forhånd kan lægge os fast på en bestemt model.Vi mener, det er godt, at Europa-Parlamentets regler for medlemmernes rejser opdateres, og at medlemmerne opfordres til bæredygtig adfærd både økonomisk og klimamæssigt. Vi er samtidig optagede af, at reglerne ikke spænder ben for medlemmernes arbejde. Det skal fortsat være muligt at deltage i vigtige møder, selv hvis de en sjælden gang imellem indkaldes med så kort varsel, at flybilletten er dyr.
2020/05/14
New MFF, own resources and Recovery plan

. – De danske socialdemokrater står fast på, at en kommende flerårig finansiel ramme og genopretningsplan skal være både grøn og retfærdig. Samtidig skal finansieringen også være realistisk og ansvarlig. En kommende FFR eller genopretningsplan må ikke betyde, at enkelte lande er nødt til at skære i f.eks. egen velfærd, fordi de skal finansiere et højere EU-budget. Derudover mener vi ikke, at fælles europæisk gældshæftelse er vejen ud af den nuværende økonomiske tilbagegang.De danske socialdemokrater stemte derfor imod beslutningsforslaget om den nye flerårige finansielle ramme, egne indtægter og genopretningsplanen, idet den både lægger op til en kraftig forhøjelse af det europæiske budget og indførelse af fælles europæiske obligationer. Det betyder imidlertid ikke, at forslaget er blottet for positive tiltag. I Socialdemokratiet støtter vi op om, at en kommende FFR og genopretningsplan skal prioritere den grønne omstilling og bygge på de traktatfæstede værdier. Samtidig ser vi positivt på idéen om en europæisk finansskat. Disse delelementer vil vi arbejde for bliver virkeliggjort i det endelige budget og i den endelige genopretningsplan.
2020/05/15
Protection of the European Union's financial interests - combating fraud - annual report 2018 (A9-0103/2020 - Joachim Kuhs)

. – De danske socialdemokrater støtter tiltag, der kan være med til at bekæmpe svig og misbrug af EU-midler, momssvig samt andre skatteanliggender. Derfor bakker de danske socialdemokrater op om betænkningen om beskyttelse af Den Europæiske Unions finansielle interesser, der blandt andet anerkender problemerne med, at den grænseoverskridende e-handel med varer udgør en væsentlig kilde til skattesvig i EU.Enkelte punkter burde imidlertid være ledsaget af dokumentation. Det gælder f.eks. punkt 14, der eksplicit fremhæver bestemte lande og offentlige aktører for at have misbrugt EU-midler. Vi er ikke uenige i hensigten med punktet, men vi mener, at sådanne påstande til hver en tid bør understøttes med fornøden dokumentation. Derfor valgte de danske socialdemokrater at stemme gult i forbindelse med dette specifikke punkt. Ligeledes valgte de danske socialdemokrater, at stemme gult i forbindelse med alle forslag vedrørende EPPO, da Danmark som følge af retsforbeholdet ikke er en del af denne institution.
2020/07/09
Transitional provisions in order to address the impact of COVID-19 crisis (amendment of Regulation (EU) 2016/1628) (C9-0161/2020)

. – Vi danske socialdemokrater i EU er opmærksomme på, at det kan være nødvendigt at udsætte visse reguleringstiltag for at imødekomme industrien under covid-19-krisen. Vi henstiller dog til, at pandemien ikke bliver en undskyldning for at slække unødigt på vigtige miljøkrav, der skal mindske forurening, fremme luftkvaliteten, skåne miljøet og klimaet og i sidste ende redde liv og natur. Derfor er vi skeptiske over for nærværende forslags fristforlængelse på 12 måneder. 6 måneder havde med stor sandsynlighed været nok. Vi glæder os dog over, at der ikke er nogen revisionsklausul i den vedtagne tekst, hvorfor vi støtter forslaget.
2020/07/10
The EU’s public health strategy post-COVID-19 (RC-B9-0216/2020)

. – Vi danske socialdemokrater i EU går ind for øget samarbejde mellem medlemsstaterne, blandt andet baseret på erfaringerne fra covid-19-pandemien. Således støtter vi initiativer, der forbedrer mulighederne for at reagere på lignende sundhedskriser i fremtiden og for at indsamle og dele viden. Vi støtter ikke bevægelser mod traktatændringer, da de ikke er nødvendige for et øget samarbejde mellem landene, ligesom vi ikke støtter tanken om en decideret sundhedsunion med videre beføjelser over for medlemsstaterne som f.eks. minimumsstandarder for sundhedssektoren. Vi mener desuden, at det er positivt, at der er fundet finansiering til EU4Health i den kommende flerårige finansielle ramme, og vi mener samtidig, at det er afgørende, at fremtidig finansiering findes inden for samme ramme, så der ikke er behov eller mulighed for senere at udvide EU4Health og trække penge fra andre dele af EU’s eller medlemsstaternes budgetter.
2020/07/10
Amending Decision No 1313/2013/EU on a Union Civil Protection Mechanism (A9-0148/2020 - Nikos Androulakis)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser gerne en styrkelse af EU's civilbeskyttelsesmekanisme. Styrkelsen er vigtig, fordi den er med til at sikre EU's handlekraft i kriser. Det være sig store naturbrande, oversvømmelser eller, som vi ser nu, sygdomsudbrud. Mekanismen skal dog ikke begrænse sig til sundhedskriser. Det er vigtigt, at hvert medlemsland gør sit yderste for selv at have det bedst mulige beredskab til krisesituationer, og at EU's civilbeskyttelsesmekanisme dermed kun skal aktiveres for at løfte de områder, som ikke med rimelighed kan forventes løftet af hvert enkelt land. Særligt de såkaldte ”high impact low probability-kriser”. Det er vigtigt for os, at civilbeskyttelsesmekanismen også i fremtiden fungerer gennem samarbejde mellem lande og med respekt for, at civilbeskyttelse er et nationalt anliggende. Vi ønsker samtidig, at finansieringen til styrkelsen holdes inden for rammerne af den aftale, som EU's stats- og regeringschefer har indgået om de kommende års EU-budget.
2020/09/16
Draft Council decision on the system of own resources of the European Union (A9-0146/2020 - José Manuel Fernandes, Valerie Hayer)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om den aftale, som Det Europæiske Råd nåede frem til i slutningen af juli. Aftalen sikrer en god balance mellem investeringer, rabatter og egne indtægter. Derfor stemte de danske socialdemokrater imod Europa-Parlamentets ændringsforslag til rådsbeslutningen om loftet for og indførelsen af nye egne indtægter. Vi er uenige i, at de nationale rabatordninger afskaffes, at lofterne for egne indtægter hæves mærkbart, og at omkostningerne forbundet med tilbagebetalingen af lånene i ’New Generation EU’ skal dækkes fuldt af nye egne indtægter. Vi mener, at der er brug for at modernisere det europæiske budget, således at EU kan få frigivet ressourcer til tilbagebetalingen.De danske socialdemokrater er ikke ideologiske modstandere af nye egne indtægter. Vi mener, der er brug for EU-koordinering på områder som en fælles bund under selskabsskatten og en finansiel transaktionsskat, men vi mener ikke, at den fælles koordinering skal føre til fælles inddrivelse. EU skal ikke opkræve og inddrive skatter, det skal medlemslandene. Vi kræver derfor at se konkrete og udførlige forslag, før vi tager stilling til nye egne indtægter. Derfor stemte vi imod flere konkrete forslag, fordi vi afventer de konkrete beskrivelser af forslagene.
2020/09/16
Just Transition Fund (A9-0135/2020 - Manolis Kefalogiannis)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser oprettelsen af en Fond for Retfærdig Omstilling (FRO) som afgørende for at få hele EU med i kampen mod klimaforandringer. En sådan fond skal understøtte en social retfærdig omstilling og målrette EU's støttekroner mod grønne teknologier. Vi bakker derfor op om Kommissionens initiativ. Europa-Parlamentet har i sin betænkning imidlertid valgt at tillade, at fondens midler kan bruges til udvidelse af naturgasinfrastruktur. Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet står fast på, at alle direkte og indirekte subsidier til fossile brændsler i EU skal afvikles. Derfor kan vi ikke bakke op om, at EU's nye, grønne fond bruges til nye investeringer i teknologier, som langt ind i fremtiden vil låse EU til sort energi. Vi støtter Rådets og Kommissionens holdning om at ekskludere alle fossile brændsler fra fondens støttekriterier.
2020/09/16
Implementation of National Roma Integration Strategies: combating negative attitudes towards people with Romani background in Europe

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter arbejdet for at bekæmpe negative holdninger til personer med romabaggrund i Europa. Europa-Parlamentets betænkning beskriver i vid udstrækning kompleksiteten af problemstillingen, der krydser både uddannelse, beskæftigelse, kriminalitet og sundhed. Vi kan dog som udgangspunkt ikke bakke op om et juridisk bindende EU-direktiv for integrationen af personer med roma-baggrund, da dette er et nationalt anliggende. Danmark har ikke tradition for at målrette integrationslovgivning mod specifikke befolkningsgrupper, og vi mener ikke, at dette bør ændre sig.
2020/09/17
Cultural recovery of Europe

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om kultursektoren og mener, at job her er lige så vigtige som job i andre sektorer. Dermed fortjener kultursektoren også den samme hjælp og støtte som andre sektorer. Vi kan dog ikke støtte at give job i kultursektoren særstatus med store øremærkede bevillinger under genopretningsfonden, da det risikerer at gøre genopretningen ufleksibel, ligesom det risikerer at udelukke andre trængende jobkategorier.
2020/09/17
Covid-19: EU coordination of health assessments and risk classification and the consequences on Schengen and the single market (RC-B9-0257/2020)

. – De danske socialdemokrater støtter initiativer, der kan være med til at forbedre koordinationen mellem medlemsstaterne i forhold til retningslinjer, foranstaltninger og dataindsamling med henblik på at begrænse smittespredningen og undgå unødig forvirring hos borgerne. Derfor bakker de danske socialdemokrater op om Europa-Parlamentets beslutning om bedre koordinering af sundhedsvurderinger og restriktionernes konsekvenser for det indre marked.De danske socialdemokrater står dog fast ved, at det er et nationalt anliggende at beskytte egne befolkningers sikkerhed og sundhed ved for eksempel at indføre midlertidige indrejseforbud for befolkninger fra højrisikolande. Ligeledes mener vi, at medlemsstaterne generelt set har tacklet coronakrisen på en fornuftig og forsvarlig måde. Derfor er vi heller ikke enige i alle formuleringer eller forslag til tiltag i beslutningen, men vi støtter ambitionerne om bedre koordinering af restriktioner og behovet for at vende tilbage til et indre marked uden unødvendige barrierer.
2020/09/17
European Climate Law (A9-0162/2020 - Jytte Guteland)

. – Vi danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter høje ambitioner for EU’s reduktionsmål for drivhusgasser i 2030. Vi mener, at det er vigtigt, at Europa-Parlamentet lægger størst muligt pres på medlemsstaterne, for at de skal enes om et højt mål for hele EU, og ikke mindst for at de sætter ambitiøse nationale mål.Det er samtidig vigtigt, at der aftales en ny byrdefordeling for de kommende fælles reduktioner, som sikrer, at ambitiøse lande som eksempelvis Danmark ikke tvinges til at presse egne, nationale mål yderligere. Desuden skal samme byrdefordeling sikre, at alle lande fastsætter så ambitiøse mål som muligt.
2020/10/07
Digital Services Act: Improving the functioning of the Single Market (A9-0181/2020 - Alex Agius Saliba)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter Parlamentets henstillinger til indførelsen af en retsakt om digitale tjenester. Formålet med henstillingerne er blandt andet at forpligte store platformsvirksomheder til at fjerne ulovligt indhold på deres hjemmesider, når de bliver gjort opmærksomme herpå. Det formål bakker de danske socialdemokrater op om. Samtidig støtter vi, at de grundlæggende principper i e-handelsdirektivet bevares, at de juridiske smuthuller for virksomheder fra tredjelande fjernes, og at princippet om, at "hvad der er ulovligt offline, også er ulovligt online" indføres.De danske socialdemokrater havde dog gerne set, at definitionen om aktive og passive platforme blev tydeligere, således at platformene reelt kan holdes ansvarlige, hvis de ikke fjerner ulovlige produkter, efter at de er blevet gjort opmærksomme på deres eksistens. Ligeså havde vi gerne set en klarere skelnen mellem ulovligt "indhold" (tekster, videoer mv.) og ulovlige produkter.
2020/10/20
Digital Services Act: adapting commercial and civil law rules for commercial entities operating online (A9-0177/2020 - Tiemo Wölken)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter Parlamentets henstillinger til indførelsen af en retsakt om digitale tjenester. Formålet med henstillingerne er blandt andet at bidrage til at sikre retfærdige regler og rettigheder med hensyn til indholdsstyring samt procedurer for indholdsmoderation på onlineplatforme, herunder sociale medier. Det formål bakker de danske socialdemokrater op om. Samtidig støtter vi, at der indføres en række foranstaltninger med henblik på at begrænse og fjerne ulovligt indhold på platforme, samt at der oprettes tvistbilæggelsesorganer til det formål at træffe afgørelser, hvis en beslutning om nedtagning af indhold bestrides. For de danske socialdemokrater er det helt afgørende, at de nye foranstaltninger ikke kompromitterer ytringsfriheden eller for den sags skyld pålægger indholdsplatformene et redaktionelt ansvar. Det ansvar må til hver en tid pålægges den enkelte, og herigennem også de virksomheder og medier, der benytter sig af tjenesterne.
2020/10/20
Framework of ethical aspects of artificial intelligence, robotics and related technologies (A9-0186/2020 - Ibán García Del Blanco)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om en risikobaseret tilgang til kunstig intelligens, hvor et pålideligt og menneskecentreret brug af teknologien går hånd i hånd med innovation, økonomisk vækst og konkurrenceevne. Derfor støtter vi også Parlamentets betænkning om indførelsen af en ramme for etiske aspekter af kunstig intelligens, robotteknologi og relaterede teknologier. Særligt er vi positive over for, at betænkningen anerkender behovet for en differentieret og risikobaseret tilgang til kunstig intelligens, samt at der opfordres til bedre koordination mellem medlemsstaterne med henblik på at identificere bedste praksis. Endelig er det positivt, at kunstig intelligens og relaterede teknologier anses for at spille en central rolle for fremtiden, herunder i forhold til at indfri FN’s verdensmål.På enkelte områder går betænkningen imidlertid en anelse længere end ønsket. Således er kriterierne for at blive vurderet som et højrisikosystem og/eller teknologi for brede, hvilket betyder, at mange – også forholdsvis ufarlige – systemer og teknologier risikerer at blive omfattet af denne kategorisering og dermed pålagt regler og foranstaltninger. Dette kan i værste fald hæmme innovationen. Ligeledes støtter de danske socialdemokrater heller ikke op om de opfordringer, der vedrører ændringer af skattesystemer og nedsættelse af arbejdstid. Dette må og skal forblive et nationalt anliggende.
2020/10/20
Civil liability regime for artificial intelligence (A9-0178/2020 - Axel Voss)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at udviklingen af kunstig intelligens og relaterede teknologier har bibragt en række juridiske udfordringer i forhold til den eksisterende ramme for erstatningsansvar. For eksempel kan det være svært at afgøre, hvem der har kontrol over den risiko, som er forbundet med systemet, eller hvilken kode, hvilket input eller hvilke data der i sidste ende har forårsaget den skadevoldende driftshændelse. Derfor støtter vi Parlamentets betænkning om at tilpasse eksisterende erstatningsordninger til kunstig intelligens. Blandt andet er vi positive over, at operatører af højrisiko-AI-systemer skal være passende forsikret, således at de kan kompensere i tilfælde af, at systemet forvolder en person skader. Samtidig er vi positive over for, at der i ansvarsplaceringen tages hensyn til, hvor stor en kontrol den pågældende aktør har haft over systemet/teknologien, og at der opfordres til at indføre en omvendt bevisbyrde for skader forårsaget af nye digitale teknologier i klart definerede tilfælde. De danske socialdemokrater er imidlertid skeptiske over for, at der i bilaget til betænkningen opfordres til at indføre et fælles europæisk maksimum for kompensation i tilfælde af skader, og at produktansvarsdirektivet overgår til en forordning.
2020/10/20
The future of European education in the context of Covid-19 (B9-0338/2020)

. – De danske socialdemokrater bakker op om, at digitaliseringen skal styrkes på europæisk plan, herunder at internetforbindelsen forbedres i områder med svag konnektivitet, og at medlemsstaterne i højere grad inddrager digitaliseringen og nye teknologier i undervisningssammenhænge. Vi står dog fast på, at uddannelsesområdet er en national kompetence. Derfor er vi skeptiske over for tiltag og opfordringer til, at EU skal indføre målbare mål for uddannelsessektoren samt forslag om automatisk gensidig anerkendelse af eksamensbeviser mv. Her er der behov for individuelle vurderinger. Endeligt deler de danske socialdemokrater heller ikke kritikken om, at Erasmus+ programmerne er blevet beskåret med den forslåede MFF. Tværtimod er budgettet til Erasmus+ øget, sammenlignet med det eksisterende budget, når der korrigeres for Storbritanniens udtrædelse.
2020/10/21
Obligations of the Commission in the field of visa reciprocity in accordance with Article 7 of Regulation (EU) 2018/1806 (B9-0339/2020)

. – De danske socialdemokrater støtter Kroatiens, Rumæniens, Bulgariens og Cyperns ønske om at få adgang til USA uden visumgodkendelse, tilsvarende borgere fra de øvrige europæiske lande. Vi er dog forbeholdne over for opfordringen til, at Kommissionen skal vedtage en delegeret retsakt, der i en midlertidig periode skal suspendere visumfritagelsen for amerikanske statsborgere ved indrejse i Europa. For det første vil en midlertidig suspension af visumfritagelsen for amerikanske statsborgere indebære store økonomiske omkostninger. Således anslår Kommissionen, at det vil medføre et potentielt fald i turismen på omkring 5 pct., svarende til et tab på omkring 1,8 mia. EUR. Dertil kommer naturligvis indvirkningerne på de eksterne forbindelser til USA, herunder eksempelvis i form af handel. For det andet er der ifølge Kommissionen allerede fremskridt i forhandlingerne. Dels er Polen i 2019 blevet optaget i USA’s visumfritagelsesprogram, dels gives der langt færre visumafslag til borgere fra de fire berørte lande end for få år siden. De danske socialdemokrater deler derfor Kommissionens konklusion fra marts 2020, at en midlertidig suspension af visumfritagelsen for amerikanske statsborgere, vil være kontraproduktiv og ikke bidrage til målet om at opnå visumfrie rejser for alle unionsborgere.
2020/10/21
Economic policies of the euro area 2020 (A9-0193/2020 - Joachim Schuster)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter en revidering af den nuværende europæiske økonomiske politik, så den afspejler virkeligheden efter covid19-krisen og de økonomiske konsekvenser, der afspejles i flere landes statsbudgetter. Vi bakker op om den midlertidige suspendering af Stabilitets- og Vækstpagten og anerkender, at nedskæringspolitikker, som dem vi så efter den europæiske gældskrise, ikke bør gentages, og at offentlige investeringer, især i grøn omstilling, bør øges. Derudover støtter de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet på det kraftigste en finansiel transaktionsskat som foreslået. Dog mener vi ikke, at sådanne investeringer og skatter er grund til at hæve medlemsstaters EU-bidrag via nye egne indtægter uden modregning, hvorfor vi har stemt blankt eller nej til visse ændringsforslag i betænkningen.
2020/10/21
Employment and social policies of the euro area 2020 (A9-0183/2020 - Klára Dobrev)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at socialpolitik og dele af beskæftigelsespolitikken bør være et nationalt anliggende. Vi afviser derfor forslag, der blandt andet vedrører en permanent europæisk arbejdsløshedssikring, en EU-ramme for pasnings- og plejeydelser og en fastsættelse af en fælles ramme for mindsteindkomster. Vi afviser derudover ethvert forslag om en fælles ramme for fastsættelse af mindstelønninger, da dette klart vil udfordre den danske aftalemodel og overskrider Kommissionens beføjelser på området. Vi afviser ligeledes forslag vedrørende en europæisk sundhedsunion med videre beføjelser over for medlemsstaterne som f.eks. minimumsstandarder for sundhedssektoren. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker til gengæld op om forslaget om et Europæisk Socialt Sikringsnummer, der blandt andet skal sørge for, at social sikring betales i overensstemmelse med forpligtelserne. Vi mener derudover, at Kommissionen snarest muligt skal fremsætte initiativer til bekæmpelse af falske selvstændige, særligt i platformsøkonomien.
2020/10/21
Common agricultural policy - support for strategic plans to be drawn up by Member States and financed by the EAGF and by the EAFRD (A8-0200/2019 - Peter Jahr)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ikke det samlede EP-mandat for en reform af landbrugsstøtten, da teksten ikke i tilstrækkelig grad afspejler behovet for en grøn omstilling af landbruget for så vidt angår beskyttelse af klima, miljø og biodiversitet. De samlede kompromiser og endeligt vedtagne ændringsforslag lever ikke op til den reform, vi mener, er nødvendig for at sikre indfrielse af EU’s grønne ambitioner. Blandt problemerne kan tælles begrænsning af medlemsstaternes mulighed for at øge andelen af søjle I-midler, der går til økoordninger, øremærkning af søjle II-midler til risikostyring og investeringsstøtte, udvanding af definitionen på økoordninger, GLM-krav der omdannes til økoordninger, at 40 % af ø-støtten kan tælles med som grøn i søjle II, at konditionaliteterne udvandes og medlemsstaternes mulighed for at pålægge yderligere konditionaliteter begrænses. Dertil faldt flere grønne forslag, bl.a. målsætningen om at reducere drivhusgasudledningen med 30 % i 2027 samt ensretningen af medlemsstaternes klimamål.Når vi alligevel stemmer for at sende teksten til forhandling, skyldes det, at den nye støttemodel er forsinket med flere år i forvejen, og at det ikke er hensigtsmæssigt at forsinke implementeringen af de nye forslag yderligere, da den nuværende – og endnu mindre grønne støtteordning – i så fald forlænges.
2020/10/23
Common agricultural policy – amendment of the CMO and other Regulations (A8-0198/2019 - Eric Andrieu)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet arbejder for at afvikle den samlede europæiske landbrugsstøtte. I mellemtiden ønsker vi, at reformen af EU’s landbrugspolitik bidrager til en modernisering af den fælles landbrugspolitik med fokus på udvikling af en fortsat markedsorienteret, bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugssektor. EP's mandat i Andrieu-betænkningen understøtter desværre ikke denne udvikling, men forlænger og udvider derimod markedsforvridende tiltag. Derfor kan vi ikke støtte EP's betænkning. Vi bakker dog op om, at forhandlingerne om en ny landbrugsstøtte-reform sættes i gang. Reformen er allerede forsinket med to år, og den nuværende, sortere fælles landbrugspolitik er forlænget til 2023. Hvis vi skal starte forfra, vil den forlænges yderligere. Derfor stemte vi for at sende den samlede pakke om den fælles landbrugspolitik til trilogforhandlinger.
2020/10/23
General budget of the European Union for the financial year 2021 - all sections (A9-0206/2020 - Pierre Larrouturou, Olivier Chastel)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet deler ikke Budgetudvalgets holdning om, at budgettet for 2021 skal øges kraftigt i forhold til Kommissionens udkast og Rådets ændringsforslag. Vi mener, at programmer og budgetlinjer vedrørende forskning, sundhed og migration skal opprioriteres, mens budgettet for missioner og administrative udgifter til de enkelte institutioner kan reduceres, hvilket blandt andet skal ses i lyset af Covid-19. Derfor har vi ikke støttet Parlamentets udtalelse om budgettet for 2021 og har kun støttet udvalgte ændringsforslag til budgettet, som ligger i tråd med vores budgetmæssige prioriteringer. Når vi har stemt imod ændringsforslag, skal det ses som en afvisning af de markante økonomiske opprioriteringer, der lå i ændringsforslagene, og ikke en modstand mod, at programmerne eller budgetlinjerne er en del af budgettet. Der er mange vigtige programmer i EU's budget, men det betyder ikke, at de alle skal have større økonomiske rammer. Endeligt er vi positive over for Parlamentets forslag om at ændre nomenklaturen i budgettet, således at der sikres bedre og mere gennemsigtighed om udgifterne.
2020/11/12
Programme for the Union's action in the field of health for the period 2021-2027 (“EU4Health Programme”) (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter udarbejdelsen af et fjerde handlingsprogram om sundhed, somindeholder øget koordinering af og samarbejde om sundhedsindsatsen mellem medlemslandene. Vi mener grundlæggende, at sundhedsområdet først og fremmest er et nationalt anliggende og skal forblive det, men vi er ikke modstandere af mellemstatsligt samarbejde. Vi er positive over for fokus på øget digitalisering, på ikke-smitsomme sygdomme og styrket samarbejde om de europæiske referencenetværk.I lyset af den aktuelle situation med covid-19, og med tanke på risikoen for lignende kriser i fremtiden, er vi særligt positive over for øget samarbejde om håndtering af sundhedskriser og grænseoverskridende trusler af sundhedsmæssig karakter. Det er også positivt, at teksten lægger vægt på synergi med andre EU-mekanismer til håndtering af kriser. Angående fælles medicinsk teknologivurdering er det afgørende, at vurderingerne er af høj kvalitet og beror på frivillighed. Eventuelle stresstest af de nationale sundhedssystemer bør udformes i tæt dialog med og respekt for medlemsstaterne. Det er samtidig vigtigt for os, at ambitionerne for programmet indfries inden for et ansvarligt økonomisk rum, som aftalt i forhandlingerne om den flerårige finansielle ramme.
2020/11/13
InvestEU Programme (A9-203/2020 - José Manuel Fernandes, Irene Tinagli)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om de bredt indgåede kompromiser i betænkningen om EU’s samlede investeringsprogrammer, InvestEU. I særdeleshed bakker vi op om EU-Parlamentets position vedrørende øremærkede grønne investeringer, der hæver EU-Kommissionens udspil fra hhv. 25 % til mindst 30 % af EU’s samlede budgetudgifter og fra 30 % til mindst 40 % af investeringsprogrammerne specifikt under InvestEU. Ved betænkningens fremlæggelse på plenarmødet var der indstillet en række fornuftige ændringsforslag med henvisninger til bl.a. EU’s grønne taksonomi, kønsbalance og harmonisering med EU’s øvrige klimapolitikker, som de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet principielt bakker op om. Dog valgte vi slutteligt at stemme mod pågældende ændringsforslag med det formål ikke at svække det endelige forhandlingsmandat i kommende trilogforhandlinger, der allerede er fundamentalt mere ambitiøst på klimamål end EU-Kommissionens oprindelige udspil.
2020/11/13
The impact of Covid-19 measures on democracy, fundamental rights and rule of law (B9-0343/2020)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om Parlamentets opfordring til medlemsstaterne om, at foranstaltninger i forbindelse med covid-19 skal være proportionelle og nødvendige. Samtidig bakker vi op om, at retsstatsprincipperne skal beskyttes, og at nødforanstaltninger ikke må misbruges til at gennemføre lovgivning, der ikke er relateret til sundhedskrisen. Endeligt bakker vi selvfølgelig op om, at undtagelsestilstande og andre foranstaltninger, der begrænser grundlæggende frihedsrettigheder, skal fjernes hurtigst muligt efter, at det er konstateret sundhedsmæssigt forsvarligt.Det er imidlertid ikke alle dele af udtalelsen, vi støtter. Således er vi f.eks. ikke enige i opfordringen til, at specifikke befolkningsgrupper automatisk bør inddrages i beslutnings- og implementeringsprocesser vedr. covid-19, eller at der skal udvises størst mulig tilbageholdenhed over for foranstaltninger med henblik på at begrænse den frie bevægelighed på tværs af Europa. Endeligt havde vi gerne set, at der var en større anerkendelse af behovet for indførelsen af nødforanstaltninger og de dertilhørende ad hoc løsninger. Covid-19’s alvor og karakter kræver resolutte modsvar, der også begrænser grundlæggende rettigheder, såsom retten til at bevæge sig frit.
2020/11/13
Draft amending budget No 9/2020: assistance to Croatia, Poland, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Portugal and Spain (A9-0223/2020 - Monika Hohlmeier)

. – Vi danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet stiller os kritiske overfor, at Ungarn tildeles et beløb som forskud fra Solidaritetsfonden, når Ungarn på samme tid blokerer for en vedtagelse af den flerårige finansielle ramme 2021-2027 og Genopretningsfonden.Vi lægger dog vægt på, at ansøgningen vedrører en allerede eksisterende fond, hvor Kommissionen finder, at Ungarn lever op til de fastsatte kriterier på lige fod med andre ansøgerlande. Vi mener derfor ikke, der er juridisk belæg for at anfægte Kommissionens beslutning om at godkende Ungarns ansøgning. Vi støtter ligeledes stigningen i budgettet, idet Kommissionen har lagt stor vægt på, at finansieringen i videst muligt omfang skal findes via omprioritering.
2020/11/23
Tackling homelessness rates in the European Union (B9-0363/2020)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at håndtering af hjemløshed er et nationalt anliggende, og understreger, at EU ikke har direkte kompetence inden for boligpolitik.Vi danske socialdemokrater mener derfor ikke, at de eksisterende fonde såsom Den Europæiske Fond for Regionaludvikling eller Ungdomsgarantien skal bruges til at adressere medlemslandes udfordringer på boligpolitikken. Vi står derimod åbne over for, at medlemslande kan dele bedste praksis på området for at bekæmpe hjemløshed, eksempelvis i koblingen mellem aktiv beskæftigelse og tacklingen af hjemløshed, samt at forbedre dataindsamling på området.
2020/11/23
The Schengen system and measures taken during the COVID-19 crisis (B9-0362/2020)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om Schengensamarbejdet, men mener samtidig, at det skal være op til de nationale myndigheder at afgøre, hvornår det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt at have åbne grænser. Som coronasituationen er i dag, mener vi ikke, at tiden er kommet til at lempe foranstaltninger, der blandt andet begrænser bevægeligheden for EU's borgere. Derfor støtter de danske socialdemokrater heller ikke beslutningen, da denne lægger op til at genoptage et fuldt fungerende Schengensamarbejde.Omvendt ser vi positivt på at gøre covid-19-sporingsapplikationer kompatible på tværs af grænser, og at EU's borgere får bedre adgang til information vedrørende rejserestriktioner og sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger i medlemsstaterne. De danske socialdemokrater har derfor valgt at stemme blankt til beslutningen.
2020/11/23
A New Industrial Strategy for Europe (A9-0197/2020 - Carlo Calenda)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter betænkningen om en ny industristrategi for Europa, der lægger særlig vægt på den grønne og den digitale dagsorden som helt centrale for fremtidens industri i Europa. Vi er særligt glade for, at strategien lægger op til revision af en række direktiver og forordninger, der kan fremme den grønne og den digitale dagsorden for den europæiske industri. Vi støtter imidlertid ikke den tekst i strategien, der opfordrer til en øget flerårig finansiel ramme, men da forhandlingerne om beløbet for denne på dagen for afstemningen om industristrategien er afsluttet, betragter vi ikke dette som en aktuel diskussion.
2020/11/25
Foreign policy consequences of the COVID-19 outbreak (A9-0204/2020 - Hilde Vautmans)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet deler Udenrigsudvalgets bekymring om, at covid-19-pandemien kan forværre eksisterende geopolitiske kriser. Vi tager afstand fra de regimer, der benytter pandemien til at fremme deres egne geopolitiske interesser på bekostning af menneskerettigheder, fred og frihed. Vi støtter et styrket og reformeret internationalt samarbejde, hvor EU’s medlemslande reagerer hurtigere, stærkere og mere samlet, end tilfældet er i dag. Vi mener imidlertid ikke, at den udenrigspolitiske kompetence skal flyttes fra medlemsstaterne til EU, ligesom vi er bekymrede for betænkningens opfordring til et EU-militær. Endvidere er Udenrigsudvalgets betænkning på en række områder for ufokuseret i forhold til den konkrete håndtering af den globale covid-19-pandemi, hvorfor vi ikke har støttet den.
2020/11/25
Stocktaking of European elections (A9-0211/2020 - Pascal Durand)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er glade for, at valgdeltagelsen ved europaparlamentsvalget i 2019 var højere end nogensinde før, men vi ser gerne, at endnu flere stemmer ved valget i 2024. Vi mener imidlertid ikke, at store, institutionelle ændringer som tværnationale lister eller en mere formel spidskandidatproces vil øge valgdeltagelsen. Vi frygter, at sådanne tiltag vil skabe A- og B-hold blandt medlemsstaterne, hvor befolkningsmæssigt store lande får demokratiske fordele frem for mindre medlemsstater. En mere føderal tilgang til EU-samarbejdet risikerer at flytte beslutningskompetencen endnu længere væk fra borgerne, og det ønsker vi ikke. Derfor støttede vi ikke betænkningen om status over valget til Europa-Parlamentet 2019. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at et stærkt EU-samarbejde skal fokusere på at håndtere de grænseoverskridende udfordringer som den digitale og grønne omstilling, skattely og forbrugersikkerhed, ikke føderale tiltag og institutionelle diskussioner.
2020/11/25
Situation of Fundamental Rights in the European Union - Annual Report for the years 2018-2019 (A9-0226/2020 - Clare Daly)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ubetinget retsstatsprincipperne, presse- og ytringsfriheden samt kvinde- og minoritetsrettigheder. Derfor bakker vi også op om nærværende teksts artikler, der kritiserer det pres, som basale seksuelle og reproduktive rettigheder udsættes for i visse medlemslande, kritik af forfølgelse af minoriteter pga. bl.a. religion, kønsidentitet og race samt angreb på ytringsfriheden. Vi stemte derfor også for de to betænkninger om netop disse emner, som vi har vedtaget på denne plenarforsamling.Når vi alligevel stemmer imod nærværende betænkning, skyldes det blandt andet, at vi ikke kan støtte tiltag, som vil øge antallet af migranter, der kommer til EU. Vi mener ikke, at der skal oprettes korridorer ind i EU, da det ikke er det bedste svar på dødsfaldene i Middelhavet. Vi mener heller ikke, at man skal implementere Europarådets anbefaling fra juni 2019 om migration, da flere af henstillingerne heri risikerer at skabe pull-faktorer og lokke et stigende antal mennesker til at risikere deres liv i kløerne på skruppelløse menneskesmuglere i Middelhavet. Ligesom vi ikke mener, at omfordeling af migranter mellem medlemsstaterne er løsningen på EU’s udfordringer med migration. Ydermere mener vi ikke, at EU skal blande sig i boligpolitik, da det er national kompetence.
2020/11/26
MFF, Rule of Law Conditionality and Own Resources (B9-0428/2020, B9-0429/2020)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter aftalerne om et nyt EU-budget for 2021-2027, en genopretningsfond og indførelsen af en retsstatsmekanisme. Aftalerne er ikke perfekte, men de er langt bedre end alternativet.Derimod kan vi ikke støtte Europa-Parlamentets beslutning om aftalerne. De danske socialdemokater er enige i, at der optimalt set ikke havde været behov for en yderligere præcisering af retsstatsstatsmekanismen i form af topmødekonklusionerne. Omvendt er vi uenige i Europa-Parlamentets kritik af enstemmighedsproceduren for budgetanliggender i Rådet. Det må nemlig aldrig blive sådan, at lande som Danmark, der er nettobidragsyder til budgettet, tvinges til at betale flere penge til budgettet, uden at de har indvilliget i beslutningen. I den forbindelse udgør enstemmighedsproceduren en fornuftig mindretalsbeskyttelse.Af samme grunde har de danske socialdemokrater valgt at stemme blankt til beslutningen.
2020/12/16
Implementation of the Dublin III Regulation (A9-0245/2020 - Fabienne Keller)

. – De danske socialdemokrater støtter ikke betænkningens generelle kritik af de lande, som fører en stram udlændingepolitik. Konkret er vi imod obligatorisk omfordeling af flygtninge og migranter mellem landene. Vi mener, at man skal henlægge asylvurdering til områder uden for Europa, da det ellers vil skabe uhensigtsmæssige såkaldte pull-faktorer, som vil lokke flere i kløerne på skruppelløse menneskesmuglere og risikere deres liv og helbred i forsøget på at komme ind i EU.
2020/12/16
Implementation of the Return Directive (A9-0238/2020 - Tineke Strik)

. – De danske socialdemokrater støtter tilbagesendelsesdirektivets fokus på effektive hjemsendelser af borgere fra tredjelande, som opholder sig ulovligt i EU. Derfor støtter vi også betænkningens understregning af, at disse er målet med direktivet.Vi er dog ikke enige i Europa-Parlamentets normative vurdering af implementering, som den fremgår af dele af initiativbetænkningen. Her problematiseres det blandt andet, at for få afviste ikke alligevel gives opholdstilladelse, når der er problemer i udsendelsesprocessen. Socialdemokratiet går ind for effektiv hjemsendelse og effektive indrejseforbud, så der ikke skabes uhensigtsmæssige såkaldte pull-effekter for migranter, som gør sig håb om ophold på trods af asylafvisning eller udsendelse af anden årsag.
2020/12/16
A strong social Europe for Just Transitions (A9-0233/2020 - Dennis Radtke, Agnes Jongerius)

. – Vi danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er enige i, at den grønne omstilling også skal være socialt retfærdig. Vi mener, at betænkningen har mange gode elementer i form af eksempelvis styrkelse af kollektive overenskomster, fair mobilitet og takling af falske selvstændige og nultimers-kontrakter samt forbedring af platformsarbejderes arbejdsvilkår. Vi er dog uenige i den konkrete ambition om et fast mål på 90 % kollektiv forhandlingsdækning, da denne målsætning umuligt vil kunne gennemføres i lande som Danmark uden at almengøre overenskomster. Vi mener, at en øget overenskomstdækning i stedet kan opnås, hvis vi på europæisk niveau sikrer fagforeningers adgang til arbejdspladser og dermed giver arbejdstagere mulighed for at organisere sig.Vi tager dog afstand fra ethvert forslag, der har til hensigt at opfordre til implementering af de sociale søjler via obligatoriske målsætninger og nye instrumenter. Omend vi danske socialdemokrater bakker fuldt op om principperne bag den sociale søjle, mener vi ikke, at det sociale topmøde i Porto 2021 skal lægge op til en hård implementering af søjlen.
2020/12/17
Sustainable corporate governance (A9-0240/2020 - Pascal Durand)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om EU-Kommissionens arbejde for en revision af direktivet om ikke-finansiel rapportering (NFRD) samt arbejdet på et direktiv om bæredygtig selskabsledelse og due diligence. Vi har derfor stemt for initiativbetænkningen om bæredygtig selskabsledelse. Af hensyn til det brede forlig indgået i udvalget har de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet stemt nej til de to ændringsforslag.Vi ønsker dog at se Kommissionens udspil i 2021 og håber på, at det vil indeholde passende og proportionale tiltag, der repræsenterer nationale ledelsesmæssige traditioner, hvorefter vi vil tage stilling til det konkrete lovgivningsmæssige indhold.
2020/12/17
The need for a dedicated Council configuration on gender equality (B9-0402/2020, B9-0404/2020)

. – Vi danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at ligestillingsdagsordenen er vigtig og bør prioriteres. Vi mener, at en gennemtænkning af rådssammensætningen giver en fin anledning til at vurdere, om ligestilling bør prioriteres højere end nu. Vi hæfter os dog ved, at mange ligestillingsproblematikker overvejende er beskæftigelsesanliggender, hvorfor den nuværende rådsammensætning, hvor ligestilling behandles under beskæftigelse- og socialpolitik, giver mening.Vi understeger dog vigtigheden af at adskille de to institutioner og mener, at Europa-Parlamentet ikke bør involvere sig i Ministerrådets sammensætning, såvel som Ministerrådet heller ikke bør involvere sig i, hvordan Europa-Parlamentet sammensættes.
2020/12/17
New general budget of the European Union for the financial year 2021 (A9-0267/2020 - Pierre Larrouturou, Olivier Chastel)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om Forligsudvalgets fælles forståelse om budgettet for 2021, selvom vi ikke er enige i alle prioriteringerne. Vi er særligt positive over for det øgede budget til forskning og de digitale programmer, samt at der er efterladt en tilstrækkelig margen i budgettet til uforudsete udgifter. Det er også positivt, at det er aftalt at skære 10 % af udgifterne til missioner, men vi havde gerne set flere administrative besparelser og ikke øgede administrative udgifter.
2020/12/18
Artificial intelligence: questions of interpretation and application of international law (A9-0001/2021 - Gilles Lebreton)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om, at det bør undersøges, hvordan ny kunstig intelligens til både civilt og militært brug kan reguleres, og hvordan der kan skabes en etisk og juridisk ramme for det. Især ønsker de danske socialdemokrater at indføre regulering, der understreger, at kunstig intelligens bør være underlagt en vis grad af meningsfuldt menneskeligt ansvar for at sikre kontrol med kunstig intelligens-baseret teknologi.De danske socialdemokrater mener imidlertid ikke, at nærværende betænkning lever op til den kvalitet, der må kunne forventes, da betænkningen indeholder selvmodsigende synspunkter, hvor der henvises til både forbud mod LAWS og andetsteds blot betingelser, mens menneskerettigheder og NATO-samarbejde undervejs i udvalgets arbejde blev stort set skrevet ud af betænkningen. De danske socialdemokrater har derfor stemt nej til den samlede betænkning.
2021/01/20
Implementation of the Common Foreign and Security Policy - annual report 2020 (A9-0266/2020 -David McAllister)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker overordnet op om en ambitiøs fælles europæisk sikkerheds- og forsvarspolitisk og ser positivt på, at EU indtager en større rolle på den udenrigs- og sikkerhedspolitiske scene.Det nuværende princip om enstemmighed i Rådet har sine udfordringer, når et enkelt land kan blokere EU's mulighed for at fordømme eller sanktionere brud på menneskerettighederne. Det er imidlertid vigtigt, at medlemslandene fortsat har rum til at føre en selvstændig udenrigspolitik. Selv med de nuværende regler er det muligt for medlemslandene at udvise uenighed, uden at blokere for sanktioner, ved at stemme blankt. Vi har på denne baggrund valgt at stemme blankt til ændringsforslagene til artikel 13, som ville tilføje en meget unuanceret lovprisning af princippet om enstemmighed.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er dybt bekymrede over Kinas undertrykkelse og systematiske krænkelse af uighuernes menneskerettigheder. Vi ønsker derfor, at de ansvarlige stilles til ansvar, og har stemt for ændringsforslaget, der ønsker sanktioner indført under EU’s sanktionsmekanisme. Det vil dog altid være Det Europæiske Råd, der har den formelle kompetence til at indføre sanktioner og til at etablere den konkrete sanktionsliste.
2021/01/20
Implementation of the Common Security and Defence Policy - annual report 2020 (A9-0265/2020 - Sven Mikser)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet vil gerne styrke det europæiske forsvars- og sikkerhedssamarbejde og ser samtidig gerne et mere handlekraftigt EU, der kan agere effektivt på udvalgte områder. Vi ser således overordnet positivt på betænkningen, herunder ønsket om en ambitiøs europæisk forsvarsfond.Betænkningen indeholder i sin væsentlighed også en lang række elementer, som vil være omfattet af det danske forsvarsforbehold. Af respekt for de øvrige medlemslandenes mulighed for at udvikle forsvarssamarbejdet har vi derfor valgt at stemme blankt til den samlede betænkning.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om arbejdet for nedrustning og ikkespredning af atomvåben i verden og mener, at nedrustnings- og ikkespredningsdiplomati aktivt skal binde atommagterne. Det sker bedst ved at støtte et vedvarende arbejde for aftaler mellem atommagterne. Her har den FN-forankrede ikkespredningstraktat (NPT) fra 1970 været med til at skabe stabilitet mellem de fem atommagter USA, Rusland, Frankrig, Det Forenede Kongerige og Kina, og den udgør derfor et vigtigt grundlag for nedrustning og ikkespredning af atomvåben. Vi har derfor stemt blankt til ændringsforslag, der ikke har disse nuancer med.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om tiltag for en stærkere kontrol med og øget gennemsigtighed af EU-landenes handel med våben, men mener ikke, at sanktioner mod medlemslande nødvendigvis er det mest effektive tiltag for en øget våbenkontrol, hvorfor vi har stemt blankt til et forslag om sanktioner mod medlemslande.
2021/01/20
Measures to promote the recovery of fish stock above MSY (A9-0264/2020 - Caroline Roose)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om, at der tages tiltag til at sikre et større vidensgrundlag og sikre en sund fiskebestand, og at der værnes om biodiversiteten i de europæiske farvande.Vi skal have ambitiøse mål for at passe på naturen. Det er samtidig vigtigt, at de konkrete tiltag er målrettet områder med særligt følsom biodiversitet. Der skal være balance mellem f.eks. de forbud, der indføres, og behovet for at beskytte fiskebestandene. Det foreslås bl.a., at der i de europæiske farvande indføres en særlig grad af beskyttelse, inklusive områder med totalforbud mod fiskeri. Det er vigtigt, at et sådan forbud ikke rammer f.eks. lystfiskeriet eller fiskeri, der kan udføres bæredygtigt. Derfor har vi stemt blankt til et ændringsforslag, der ikke afspejler den nødvendige balance i indførsel af særlige restriktive zoner.
2021/01/21
Decent and affordable housing for all (A9-0247/2020 - Kim Van Sparrentak)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at alle skal have adgang til en bolig af ordentlig kvalitet. Vi understreger dog, at boligpolitikken er et nationalt anliggende, og at EU ikke har beføjelser til at regulere herpå.Vi mener i stedet, at der er behov for andre initiativer for at forbedre boligsituationen i Europa, eksempelvis via regulering af platforme for korttidsudlejninger, eller ved at lave fælles regler til at tackle boligspekulation. Det kan ligeledes være relevant at sikre, at alle indkomstgrupper får gavn af den planlagte renovationsbølge, som indgår som et element i EU's planer for den grønne omstilling. Vi mener, at disse områder skal forbeholdes indre marked-regulering og energipolitikken, frem for at lede til en EU-regulering af socialpolitikken.
2021/01/21
The right to disconnect (A9-0246/2020 - Alex Agius Saliba)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, det er vigtigt, at arbejdstiden som fastsat i arbejdskontrakten bliver respekteret. Vi mener også, det er vigtigt, at man på den enkelte arbejdsplads har mulighed for at lave en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager for, hvordan man håndterer opkald og e-mails i fritiden. Det er dog afgørende for os, at en implementering af en "right to disconnect" (ret til at være offline) skal ske i så tæt kontakt som muligt med de nationale sociale parter, helt efter national praksis. Vi mener, at den foreslåede tekst ikke i tilstrækkelig grad inkluderer de sociale parter i implementeringen af denne rettighed. Vi har derfor valgt ikke at støtte det endelige forslag.
2021/01/21
Implementation of the Anti-Trafficking Directive (A9-0011/2021 - Juan Fernando López Aguilar, María Soraya Rodríguez Ramos)

. – De danske socialdemokrater bakker op om tiltag, der kan være med til at bekæmpe menneskehandel, herunder blandt andet at sikre en tværnational tilgang til identificeringen af gerningsmænd og sikre målrettet hjælp til personer, der har været udsat for menneskehandel. Derfor har de danske socialdemokrater også støttet Europa-Parlamentets betænkning om bekæmpelse af menneskehandel.Betænkningen indeholder dog også et afsnit om asyl og migration, hvor flere problematiske tiltag præsenteres. Konkret er vi uenige i, at personer udsat for menneskehandel skal have hurtigere adgang til familiesammenføring eller have nemmere adgang til opholdstilladelse. Dette må bero på en individuel vurdering i medlemsstaterne. Samtidig mener vi heller ikke, at indførelsen af sikre og lovlige migrationsruter vil imødegå udfordringerne med menneskehandel fra tredjelande. Tværtimod vil sådanne ruter være en pullfaktor for yderligere migration mod Europa. Løsningen bør i stedet være at sikre en bedre screening af migranter og kontrol ved de ydre grænser. De danske socialdemokrater har derfor stemt imod flere af disse forslag.
2021/02/09
Implementation of Article 43 of the Asylum Procedures Directive (A9-0005/2021 - Erik Marquardt)

. – Asylproceduredirektivet og grænseprocedurespørgsmålene er omfattet af de danske forbehold. Derfor har de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet valgt at stemme blankt til afstemningen. Overordnet mener vi dog, at det er positivt, at betænkningen primært forholder sig til allerede eksisterende bestemmelser, der i vid udstrækning er implementeret i de nationale lovgivninger. Omvendt er vi skeptiske over for opfordringer vedrørende begrænsninger for frihedsberøvelse og mulighederne for at anvende grænseprocedurer ved de indre grænser. De danske socialdemokrater mener, at der skal være så få undtagelser for grænseprocedurer som muligt, da undtagelser kan fungere som pullfaktorer for yderligere migration mod Europa.
2021/02/09
Public access to documents for the years 2016-2018 (A9-0004/2021 - Ioan-Rareş Bogdan)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om reglerne om gennemsigtighed om møder med interesserepræsentanter. Vi forbeholder os dog muligheden for at mødes med repræsentanter, som ikke er registreret i åbenhedsregistret, for ikke at udelukke mindre interessenter eller nyligt organiserede interessenter fra den demokratiske proces.
2021/02/09
Slot utilisation rules at Union airports: temporary relief (C9-0420/2020)

. – Siden Covid-19 rullede ind over verden i foråret 2020, har den europæiske flysektor været ramt af en forsvindende lille efterspørgsel. De seneste Eurocontrol-prognoser viser, at lufttrafikken i februar 2021 kun forventes at nå op på halvdelen af niveauet i februar 2020, og der er ingen tegn på, at efterspørgslen i sommersæsonen 2021 vil vende tilbage til normalen. I den henseende er det fuldstændig afgørende, at EU's slotsforordning revideres midlertidigt, så vi undgår, at flyselskaber sender tomme spøgelsesfly i luften for at opretholde deres hævdvundne rettigheder til tildelte slots.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet så helst en fortsættelse af den fulde suspension af "brug det eller mist det"-reglen, indtil covid-19 har sluppet sit tag i Europa, og vi er skuffede over, at Kommissionen ikke har fremlagt et sådan forslag, men i stedet forsøger at vende tilbage til en regulatorisk normal, inden virkeligheden er fulgt med. Vi stemmer dog for den aftale, Parlamentet og Rådet sammen har forhandlet sig frem til, da den er afbalancet, møder opbakning fra industrien og er bedre end en tilbagevenden til den fulde slotsforordning, der ville træde i kraft, hvis ingen aftale opnås, inden suspensionen udløber i marts 2021.
2021/02/10
InvestEU Programme (A9-0203/2020 - José Manuel Fernandes, Irene Tinagli)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om den endelige trilogaftale om EU’s samlede investeringsprogrammer, InvestEU, selvom vi gerne havde set, at Europa-Parlamentets foreslåede procentsatser for øremærkede grønne investeringer, der hæver EU-Kommissionens oprindelige udspil, var gået igennem. Samtidig vil vi fremhæve, at de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om den danske regerings fælles betænkning fra december 2020, der fremhæver "lighed mellem kønnene" som en EU-kerneværdi i InvestEU. På plenarmødet i marts var der stillet en række fornuftige ændringsforslag, og de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker principielt op om visse af disse. Dog valgte vi i sidste ende at stemme imod samtlige ændringsforslag med det formål ikke at tilbagesende trilogaftalen, da vi anser det for vigtigt at igangsætte de nødvendige europæiske investeringsprogrammer for at stimulere den europæiske økonomi.
2021/03/09
Corporate due diligence and corporate accountability (A9-0018/2021 - Lara Wolters)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om EU-Kommissionens arbejde for en revision af direktivet om ikke-finansiel rapportering samt arbejdet på et direktiv om bæredygtig selskabsledelse og due diligence. Vi har derfor stemt for initiativbetænkningen om due diligence og virksomhedsansvar. Vi ønsker dog at se Kommissionens udspil i 2021 og håber på, at det vil indeholde passende og proportionale tiltag, der repræsenterer nationale ledelsesmæssige traditioner, hvorefter vi vil tage stilling til det konkrete lovgivningsmæssige indhold.
2021/03/10
European Semester: Annual Sustainable Growth Strategy 2021 (A9-0036/2021 - Markus Ferber)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter aftalen om det europæiske semester og anerkender, at det har været nødvendigt at indgå et svært og bredt kompromis mellem Europa-Parlamentets store grupper for ikke at forsinke aftalen yderligere. De danske socialdemokrater er af den opfattelse, at den endelige aftale er en balanceret tilgang til medlemsstaternes økonomiske styring, der anerkender de usædvanlige omstændigheder i forbindelse med coronakrisen og ser positivt på den midlertidige aktivering af undtagelsesklausulen i stabilitets- og vækstpagten.
2021/03/11
European Semester: employment and social aspects in the Annual Sustainable Growth Strategy 2021 (A9-0026/2021 - Lina Gálvez Muñoz)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er enige i, at børnefattigdom er et stort problem i Europa og bør tackles. Derfor bakker vi op om den for nyligt indgåede aftale om EFS+, hvor der specifikt afsættes en procentsats af fonden til børnegarantien. Vi understreger dog, at bekæmpelse af børnefattigdom er et nationalt anliggende, og at det dermed er medlemsstaternes ansvar at sikre, at børn får adgang til sundhedspleje, skolegang, børnepasning mv. For os er det vigtigt, at nationale kompetenceområder respekteres i børnegarantien, der ventes snart at blive præsenteret af Kommissionen.
2021/03/11
The Syrian conflict - 10 years after the uprising (B9-0175/2021, B9-0176/2021, B9-0177/2021, B9-0178/2021, B9-0179/2021, B9-0180/2021, B9-0181/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser med dyb bekymring på den igangværende krig i Syrien og fordømmer på det kraftigste de krigsforbrydelser og brud på menneskerettigheder, der finder sted og har fundet sted gennem de sidste 10 år. Vi ønsker, at der bliver fundet en demokratisk og fredelig løsning på konflikten. Vi kan dog ikke bakke op om beslutningens opfordring til medlemsstaterne om at hjemtage børn med EU-statsborgerskab, for det kan betyde, at deres forældre kommer med, jf. gældende dansk og international ret. Forældrene er personer, der har vendt Danmark ryggen og har valgt at tilslutte sig IS i Syrien. De kan udgøre en sikkerhedstrussel mod Danmark. Den risiko skal vi ikke løbe.
2021/03/11
Children's Rights (B9-0164/2021)

. – De danske socialdemokrater bakker op om, at der skal gøres mere for at beskytte børns rettigheder offline såvel som online. Derfor støtter vi Europa-Parlamentets beslutning om børns rettigheder. Det er dog vigtigt at understrege, at mens noget kan løses europæisk, kan og bør størstedelen løses nationalt. F.eks. er uddannelse en national kompetence, ligesom det må og skal være op til medlemsstaterne, hvorvidt de vil forbyde surrogatmoderskab, eller hvornår børn skal tildeles statsborgerskab. Den fordeling bør der ikke rykkes ved.Derudover indeholder beslutningen også en række afsnit om migration og asyl. F.eks. foreslås det, at Kommissionen skal indføre en hasteprocedure med henblik på at ændre narrativet for migration. Vi mener ikke, at det er Kommissionens opgave at skulle ændre diskurser eller debatter i de enkelte medlemsstater. De danske socialdemokrater har derfor stemt imod afsnit, der vil give EU mere kompetence i nationale anliggender. Omvendt bakker vi i høj grad op om behovet for at indtænke børns rettigheder i de forskellige EU-politikker, ligesom det også er positivt, at den mentale sundhed hos børn opprioriteres, ikke mindst i relation til Covid-19 pandemien.
2021/03/11
Guidelines for the 2022 Budget - Section III (A9-0046/2021 - Karlo Ressler)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker et økonomisk ansvarligt budget for 2022. Vi mener ikke, at dette er afspejlet i Parlamentets retningslinjer for udarbejdelse af budgettet. Derfor har vi valgt at stemme imod betænkningen.Konkret er vi uenige i, at der lægges op til kraftige forøgelser af betalingsbevillingerne med henblik på at accelerere EU's programmer yderligere. Coronakrisen har vist, at det er vanskeligt at forudse årets begivenheder. Derfor er det nødvendigt at sikre så store margener som muligt til udforudsete udgifter.Samtidig er vi bekymrede over, at betænkningen løber fra den interinstitutionelle aftale, der er indgået mellem Parlamentet og Rådet. F.eks. blev parterne enige om at frigive 500 mio. i annullerede bevillinger i perioden 2021-2027, men ikke at frigive beløbet "i sin helhed", som foreslået i denne betænkning. Dertil strammer betænkningen den interinstitutionelle aftale på en måde, så det fremgår, at EU skal indføre nye egne indtægter. Kommissionen er forpligtet til at fremsætte en række forslag, men ingen har forpligtet sig til at indføre dem.Der er dog positive elementer i betænkningen såsom oplagring af reserver i EU-budgettet gennem RescEU— og EU4Health—programmerne, øget fokus på klimarettede tiltag og flere penge til naboskabsprogrammerne. Disse elementer opvejer dog ikke de negative.
2021/03/25
New EU-Africa Strategy (A9-0017/2021 - Chrysoula Zacharopoulou)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker, at forholdet mellem EU og Afrika bevæger sig fra et donor-modtager-forhold mod et strategisk samarbejde. Vi er derfor positive over for betænkningens fokus på, at EU og Afrika skal samarbejde om at udvikle det afrikanske kontinent med fokus på at udvikle stabile, demokratiske institutioner samt bedre vilkår for vækst, produktion og arbejdspladser.Hertil bakker vi op om et forøget fokus på klimaændringstilpasning og —modvirkning, beskyttelse af biodiversitet og dyrevelfærd samt forbedring af skatteopkrævningskapaciteten i afrikanske nationer, ligesom kampen mod skattely og hvidvask skal optrappes.Vi mener, at EUs udviklingsindsats i højere grad bør målrettes mod det afrikanske kontinent. Vi har dog stemt blankt til betænkningen, da vi ikke kan bakke op om dens forslag til håndtering af migrationsspørgsmålet, hvor der bl.a. lægges op til øget harmonisering af national lovgivning, udvikling af yderligere migrationskanaler samt begrænsninger af muligheden for at bruge udviklingsbistand som en del af den migrationspolitiske værktøjskasse.
2021/03/25
EU Strategy for Sustainable Tourism (A9-0033/2021 - Cláudia Monteiro de Aguiar)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ambitionen om en genopretning af turismesektoren oven på covid-19 samt en bred omstilling til mere bæredygtig turisme. Derfor stemte vi for beslutningen, der indeholder mange positive elementer.Vi mener dog, at genopretningen og omstillingen kan ske inden for de nuværende rammer af både budget og kompetencefordeling mellem EU og medlemsstaterne.Turisme er fortsat et anliggende for hver enkelt medlemsstat, hvor EU fungerer som et vigtigt forum for erfaringsudveksling samt koordinering, men EU skal ikke have flere kompetencer på turismeområdet. Midler til genopretning af turismesektoren kan ligeledes findes inden for den nuværende ramme af genopretningspakken, hvor det er op til hver enkelt medlemsstat at prioritere turismesektoren i sin nationale handlingsplan. Ligeledes er beslutninger om karantæneregler, testkrav og hygiejneforanstaltninger fortsat en national kompetence.
2021/03/25
Commission evaluation report on the implementation of the General Data Protection Regulation two years after its application (B9-0211/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser digitaliseringen som grundlag for vækst og udvikling i EU. Vi går ind for teknologineutrale rammevilkår, som sikrer en stærk digital konkurrenceevne uden unødige byrder og barrierer, og som samtidig former en digital økonomi i Europa, der kendetegnes ved et højt niveau af tillid og tryghed. Her er sikringen af persondata centralt.Vi er opmærksomme på de administrative byrder, som GDPR-lovgivningen bl.a. medfører for frivillige foreninger, små virksomheder og klubber, og som ikke opleves i lige så høj grad af store virksomheder. Vi afventer derfor med interesse det evalueringsarbejde, som det danske justitsministerium er i gang med for at fastslå, om databeskyttelsesforordningens anvendelse for mindre aktører kan begrænses inden for den nuværende lovgivning. Vi vil prioritere forbedringer inden for den nuværende lovgivningsmæssige ramme, inden vi vil overveje en fremrykket revidering af lovgivningen.
2021/03/25
Digital Green Certificate - Union citizens (C9-0104/2021 - Juan Fernando López Aguilar)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er glade for, at vi med corona-certifikatet kan bidrage til at åbne vores samfund hurtigst og sikrest muligt. Det er vigtigt for vores fælles sundhed og de europæiske økonomier. Vi er ligeledes glade for, at der er tale om en tidsbegrænset foranstaltning, hvor en solnedgangsklausul sikrer, at corona-certifikatet eksisterer i højest 12 måneder. Vi er dog ikke glade for hele teksten. Særligt er vi imod, at passet i Parlamentets udformning skal trumfe den nationale ret til at indføre restriktioner og foranstaltninger for at sikre vores sundhed. Når vi alligevel stemmer for, så skyldes det, at vi ikke vil forsinke certifikatet. Hvis det skal nå at komme i brug i indeværende turistsæson, så skal det hurtigst muligt igennem forhandlingerne med Rådet og godkendes. Det endelige kompromis forventer vi ikke kommer til at indeholde begrænsningerne på de nationale muligheder for at lave sundhedsbeskyttende foranstaltninger.
2021/04/28
Parliament’s estimates of revenue and expenditure for the financial year 2022 (A9-0145/2021 - Damian Boeselager)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter forslaget til budget 2022 for Europa-Parlamentet, omend vi gerne havde set, at der var et større fokus på effektiviseringer af budgettet.De danske socialdemokrater støtter større kontrol med og revision af tillægget til generelle udgifter til kontorhold, og glæder os over de forbedringer, der er lavet de seneste år. Det er afgørende, at der er klare, ens og kontrollerbare regler, at kontrollen udøves af fagprofessionelt personale, og at samtlige europaparlamentarikere underlægges ens og effektive kontrolsystemer. Ligeledes er vi åbne over for at kigge på, om Europa-Parlamentets regler for rejser skal opdateres. Vi er dog optaget af, at nye regler ikke spænder ben for medlemmernes politiske og parlamentariske arbejde. Det skal derfor fortsat være muligt at deltage i vigtige møder, selv hvis de en sjælden gang imellem indkaldes med så kort varsel, at flybilletten er dyr. Endeligt er vi enige i opfordringen til at udarbejde en kønsbudgetteringsanalyse af Europa-Parlamentets budget, men vi er samtidig forbeholdne over for opfordringen til at lave et specifikt kønsregnskabssystem for medlemmernes udgifter. Her har vi brug for yderligere oplysninger om, hvad et sådant system konkret vil indebære for det enkelte medlem, inden vi tager stilling.
2021/04/29
European Child Guarantee (B9-0220/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er enige i, at børnefattigdom er et stort problem i Europa og bør tackles. Derfor bakker vi op om den for nyligt indgåede aftale om ESF+, hvor der specifikt afsættes en procentsats af fonden til børnegarantien for de medlemsstater, hvor børnefattigdommen ligger over EU-gennemsnittet. Vi understreger dog, at bekæmpelse af børnefattigdom er et nationalt anliggende, og at det dermed er medlemsstaternes ansvar at sikre, at børn får adgang til sundhedspleje, skolegang, børnepasning mv. Det har derfor været afgørende for vores opbakning til børnegarantien, at den respekterer disse nationale kompetenceområder.
2021/04/29
The accessibility and affordability of Covid-testing (B9-0233/2021, B9-0234/2021)

. – De danske socialdemokrater støtter op om Europa-Parlamentets beslutning om adgang til covid-19-testning til overkommelige priser. Det er afgørende, at medlemsstaterne i så stort et omfang som muligt sikrer adgangen til og tilgængeligheden af testfaciliteter for befolkningerne. Dette bidrager nemlig til en effektiv smitteopsporing og dermed til, at medlemsstaterne hurtigere kan påbegynde genåbninger. I visse medlemsstater skal borgerne imidlertid selv betale høje priser for en covid-19-test, hvilket i praksis gør testningen utilgængelig for visse befolkningsgrupper. De danske socialdemokrater bakker derfor op om opfordringen til medlemsstaterne om at sikre en universel, tilgængelig, rettidig og gratis testning af deres befolkninger.
2021/04/29
2019 Discharge: EU general budget - Commission and executive agencies (A9-0117/2021 - Joachim Kuhs)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker en fuld udfasning af EU's landbrugsstøtte. Vi anerkender, at dette er en langvarig ambition og arbejder derfor samtidig for en omfattende revision af ordningen, således at alle offentlige midler understøtter en grøn omlægning af Europas landbrug, der i dag står for mere end 10 % af EU's samlede CO2-udslip. EU's landbrugsstøtte skal være på linje med en samlet overholdelse af Parisaftalen.Socialdemokratiet står fast på, at asyl- og indvandringspolitikken, herunder spørgsmål om hjemsendelse, alene skal bestemmes af de danske myndigheder, og at der ikke skal fastlægges detailpolitik herfor i beslutninger fra Europa-Parlamentet. Vi arbejder for en retfærdig og realistisk udlændingepolitik, der beskytter Europas ydre grænser og sikrer, at ingen behøver at flygte fra deres hjemlande.
2021/04/29
2019 Discharge: EU general budget - European Parliament (A9-0044/2021 - Petri Sarvamaa)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter større kontrol med og revision af tillægget til generelle udgifter til kontorhold, som ofte kaldes blyantspenge. Vi glæder os over, at Parlamentet de sidste par år har vedtaget skærpede regler og mere kontrol, men mener ikke, at vi er i mål endnu. Det er afgørende, at der er klare, ens og kontrollerbare regler, som ikke efterlader rum for forskellige fortolkninger på tværs af lande og politiske grupper. Vi støtter ethvert konstruktivt og realistisk forslag, der kan bidrage til dette og ønsker, at der handles inden udgangen af 2021.Vi mener, Parlamentet kun bør have ét hjemsted. Dette vurderes at kunne generere årlige besparelse på mere end 114 mio. EUR og reducere Parlamentets CO2-udledninger med 11-19 000 tons. Med velvilje fra alle medlemslande vil dette kunne opnås uden en traktatændring. Hertil bakker vi op om Konferencen for Europas Fremtid, men opfordrer til en åbenhed om finansieringen af konferencen og konsekvenserne for EU-institutionernes budget.
2021/04/29
Human rights protection and the EU external migration policy (A9-0060/2021 - Tineke Strik)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter budskabet om, at menneskerettighederne er grundlæggende værdier i udførelsen af EU’s eksterne migrationspolitik. Vi deler ønsket om, at Frontex får mere materiel og personale og ser med stor bekymring på de konkrete eksempler, der er på krænkelse af menneskerettighederne ved EU’s grænser. Vi har derfor stemt for betænkningen. Vi deler dog ikke alle betænkningens synspunkter og ser bl.a. mere positivt på EU’s aftaler med tredjelande end det, der er lagt op til i betænkningen.
2021/05/19
The effects of climate change on human rights and the role of environmental defenders on this matter (A9-0039/2021 - María Soraya Rodríguez Ramos)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at det vigtigste og mest afgørende element til håndtering af klimamigration er at forebygge klimaforandringernes negative effekter. Vi støtter derfor betænkningens ambition om EU’s aktive rolle i at bekæmpe klimaforandringer og forebygge naturkatastrofer for sårbare grupper i udviklingslande. Vi mener dog ikke, at udstedelse af humanitære visa er en holdbar løsning, ligesom vi ikke mener, at nye lovlige migrationsruter vil imødekomme udfordringerne med klimamigration. Derfor støtter vi ikke betænkningen.Dertil mener vi, at i det omfang EU’s budget til forebyggelse af klimaforandringer i udviklingslande skal udvides, bør dette ske inden for den eksisterende budgetramme.
2021/05/19
New Avenues for Legal Labour Migration (A9-0143/2021 - Sylvie Guillaume)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at migration skal foregå på lovlig vis i EU. Vi støtter dog ikke nærværende betænkning, da vi er imod en harmonisering af migrationspolitikken, hvilket teksten opfordrer til gentagne gange. Vi er også uenige i det centrale argument, at nye lovlige migrationsveje automatisk fører til mindre ulovlig migration. Vi mener, at medlemslandene har ret til selv at bestemme reglerne for migration. Det danske retsforbehold betyder desuden, at vi er forbeholdende over for at stemme for ændringer i migrationspolitikken.
2021/05/20
The adequate protection of personal data by the United Kingdom (B9-0272/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet stoler grundlæggende på den vurdering, som Europa-Kommissionen har lavet i sin tilstrækkelighedsvurdering af Storbritannien. Særligt eftersom vurderingen efterfølgende er godkendt af Det Europæiske Databeskyttelsesråd. Samtidig er der dog potentielle bekymringspunkter ved Storbritanniens databehandling, som er værd at overvåge, og som Kommissionen skal have blik for i de kommende år. Det er dog ikke nok til, at vi er klar til at forlange tilstrækkelighedsvurderingerne trukket tilbage. Vi er nemlig optagede af, at briternes udtræden af EU får færrest mulige konsekvenser for europæiske og danske arbejdspladser. Derfor skal der efter overgangsordningen være en tilstrækkelighedserklæring klar, så danske virksomheder kan fortsætte samarbejdet med britiske virksomheder.
2021/05/21
EU Biodiversity Strategy for 2030: Bringing nature back into our lives (A9-0179/2021 - César Luena)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er glade for biodiversitetsstrategien samt den ambitiøse tilgang til at forbedre EU’s natur. Vi støtter naturbeskyttelsesmålene på 30 %, som vi ser som et samlet overordnet mål for EU, der skal tage højde for enkeltlandes forhold, som f.eks. mængde af natur. Samtidig understreger vi, at miljødirektiverne overlader det til medlemsstaterne at udpege, hvor der skal ske beskyttelse ud fra konkrete målsætninger, herunder også at det ultimativt er medlemsstaternes kompetence at afgrænse særlige fiskemetoder. Det er ligeledes national kompetence at beslutte, hvilke potentielle aktiviteter, der kan foregå på fredede områder.Det er dog centralt for os, at det sker med omtanke for det biodiversitetsmæssige formål. Vi kan ikke støtte, at Færøerne skal stoppe deres historiske tradition med fangst af grindehvaler, da grindehvalerne ikke er en truet dyreart, og den færøske tradition ikke udgør en trussel mod arten. Når det kommer til nye planteforædlingsteknikker, er vi danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet af den holdning, at nye teknikker har et potentiale til at imødegå nogle af de klima-, miljø- og fødevaremæssige udfordringer, som vi står over for nu og i fremtiden. Derfor er vi også af den holdning, at teknikkerne skal udforskes yderligere og ses som den potentielle løsning, vi mener, de er. Ligeledes mener vi, at økologisk landbrug er vejen frem for en bedre biodiversitet og bæredygtighed, men at udviklingen mod mere økologi skal være markedsdrevet. Overordnet set er de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet begejstrede for biodiversitetsstrategien for 2030 og for strategiens mål.
2021/06/08
75th and the 76th sessions of the United Nations General Assembly (A9-0173/2021 - María Soraya Rodríguez Ramos)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om betænkningen i anledning af den 75. og 76. samling i FN’s generalforsamling. Vi er dog ikke overbeviste om, at en suspension af intellektuelle ejendomsrettigheder vil bidrage til øget vaccineproduktion. Derfor er vores opbakning til den samlede betænkning ikke et udtryk for, at vi bakker op om en suspension af intellektuelle ejendomsrettigheder, som det foreslås i betænkningen. Vi har valgt at stemme blankt til et forslag om, at afstemninger i Rådet kan gå igennem ved kvalificeret flertal. Vi er ikke for kvalificeret flertal generelt i udenrigspolitikken, men er åbne over for muligheden for afstemninger ved kvalificeret flertal, hvis der er tale afstemninger, der vedrører menneskerettigheder. Det er imidlertid vigtigt, at medlemslandene fortsat har rum til at føre en selvstændig udenrigspolitik. Selv med de nuværende regler er det muligt for medlemslandene at udvise uenighed uden at blokere for sanktioner ved at stemme blankt.
2021/06/09
Meeting the Global Covid-19 challenge: effects of waiver of the WTO TRIPS agreement on Covid-19 vaccines, treatment, equipment and increasing production and manufacturing capacity in developing countries (RC-B9-0306/2021, B9-0306/2021, B9-0307/2021, B9-0308/2021, B9-0309/2021, B9-0310/2021, B9-0311/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet prioriterer, at covid-vaccinerne hurtigst muligt bliver tilgængelige for alle. Her skal ingen muligheder fejes af bordet og principielt set heller ikke en midlertidig suspendering af vaccinepatenterne. Vi er åbne for at diskutere den mulighed, hvis den viser sig at kunne gøre en forskel i forhold til at kunne producere vacciner nok til hele verden. Den fælles beslutning indeholder mange forslag, som skal åbne for eksportforbud og lign. her og nu og samtidig revidere den måde, vi håndterer produktion af vacciner og medicinsk udstyr på i fremtiden. Vi har endnu ikke set, at det er patenterne, som har gjort den afgørende forskel for vaccineproduktionen. Det er i stedet manglende ingredienser, problemer i komplicerede produktionskæder og eksportforbud, som er de primære udfordringer. Derudover er den indsats, som en række lande, herunder Danmark, yder i form af donationer gennem COVAX-vaccineprogrammet, mens produktionen skaleres til at kunne følge med efterspørgslen i hele verden, et vigtigt bidrag.
2021/06/09
Sexual and reproductive health and rights in the EU, in the frame of women’s health (A9-0169/2021 - Predrag Fred Matić)

. – De danske socialdemokrater bakker fuldt op om de internationale standarder for sundhedsydelser, som også Danmark følger. Vi støtter dog ikke forslag, der har til hensigt at regulere sundhedssektoren med detaljerede krav om antal af personale, sengepladser eller lignende, da det er national kompetence.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er ikke afvisende over for en udvidelse af det europæiske vaccinesamarbejde, hvis det giver mulighed for billigere indkøb af vacciner gennem EU end gennem de nuværende forsyningsveje. Vi har imidlertid ikke taget endelig stilling til det konkrete forslag i teksten om at udvide vaccinesamarbejdet til at omfatte HPV-vacciner. Derudover bør det først afklares, hvorvidt der er et reelt behov for at udvide vaccinesamarbejdet.Vi mener, at den bedste måde at sikre adgang til menstruationsprodukter er ved at sikre gode lønninger og overførselsindkomster og bekæmpe fattigdom i EU's medlemsstater fremfor at uddele gratis menstruationsprodukter. Vi mener, det er et sundt princip, at alle skal have råd til at vælge sine egne menstruationsprodukter, og at betænkningen i stedet bør rette fokus på de grundlæggende årsager til fattigdom og ulighed i Europa.
2021/06/24
Trade related aspects and implications of COVID-19 (A9-0190/2021 - Kathleen Van Brempt)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om betænkningens hensigt om at modernisere EU's handelspolitikker, så de er tilpasset i dags udfordring bl.a. på baggrund af erfaringer med implikationerne af covid-19. Ift. delen om, at covid-19-vacciner skal være et offentligt gode, så prioriterer vi, at covid-vaccinerne hurtigst muligt bliver tilgængelige for alle. Her skal ingen muligheder fejes af bordet og principielt set heller ikke en midlertidig suspendering af vaccinepatenterne. Vi er åbne for at diskutere den mulighed, hvis den viser sig at kunne gøre forskellen i forhold til at kunne producere vacciner nok til hele verden. Vi har endnu ikke set, at det er patenterne, som har gjort den afgørende forskel for vaccineproduktionen. Det er i stedet manglende ingredienser, problemer i komplicerede produktionskæder og eksportforbud, som er de primære udfordringer. Derudover er den indsats som en række lande, herunder Danmark, yder i form af donationer gennem COVAX-vaccineprogrammet, mens produktionen skaleres til at kunne følge med efterspørgslen i hele verden, et vigtigt bidrag.
2021/07/06
Protection of the EU’s financial interests - combatting fraud - annual report 2019 (A9-0209/2021 - Caterina Chinnici)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter betænkningen om Kommissionens årsrapport (2019) om beskyttelse af EU’s finansielle interesser og bekæmpelse af svig. Vi hilser nye initiativer såsom nationale anti-svindelstrategier velkommen, men er uenige i den negative fremhævelse af Danmark, idet Danmark i forvejen har et velfungerende nationalt anti-svindelsystem. Danmark fremhæves ydermere af Kommissionen for at leve op til retsstatsprincipperne, have lav korruption og en samfundsmodel, der bygger på en ”integritetskultur”, der f.eks. er med til at forhindre korruption. Vi støtter op om fremhævelse af medlemsstater, hvor det er berettiget og nødvendigt, i tilfælde af forsømmelser i forbindelse med beskyttelsen af EU’s finansielle interesser og bekæmpelse af svig.
2021/07/06
Citizens’ dialogues and citizens’ participation in EU decision-making (A9-0213/2021 - Helmut Scholz)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at borgerdialog er vigtigt for det repræsentative demokrati, og at den skal udvikles inden for de eksisterende rammer med respekt for kompetencefordelingen mellem EU-institutioner og medlemslande.Vi har støttet betænkningen om borgerdialog og borgernes deltagelse i EU’s beslutningstagning, selv om der er enkelte konkrete forslag i betænkningen, vi ikke bakker op om. Vi mener ikke, at ”deltagelsesbaseret budgetlægning” bør indføres på EU-niveau, og vi mener ikke, at der skal oprettes et nyt agentur for undervisning i medborgerkundskab.Dialog med borgerne, så de valgte politikere kan repræsentere dem bedst muligt, er helt centralt i et velfungerende demokrati. Vi mener, at vi skal værne om og styrke det repræsentative demokrati i hele Europa, men mener ikke, at mere institutionaliseret borgerinddragelse på europæisk plan nødvendigvis er den bedste måde at gøre det. Det europæiske demokrati bliver styrket, når valgdeltagelsen stiger, og tilliden mellem borgere og beslutningstagere forbedres på alle demokratiske niveauer fra det lokale til det europæiske. Det kræver, at alle demokratiske niveauer tager del i løsningen.
2021/07/07
Annual Report on the functioning of the Schengen area (A9-0183/2021 - Tanja Fajon)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter fuldt og helt Schengensamarbejdet og er enige i, at det er en vigtig del af EU-samarbejdet. Vi er varme tilhængere af den fri bevægelighed for mennesker, varer og tjenesteydelser, som er centrale for det indre markeds funktion. Derfor er vi begejstrede for de tiltag, som har sikret, at medlemsstater har kunnet reagere effektivt og hurtigt på kriser, som f.eks. sundhedskrisen i forbindelse med den globale covid-19-pandemi. Her har samarbejde mellem medlemsstaterne været centralt i forhold til at sikre forsat mulighed for varetransport, eksempelvis med aftalen om 'green lanes'. Det er essentielt for os, at medlemsstaterne bestemmer, hvornår det er nødvendigt at indføre midlertidig grænsekontrol for at håndtere en krise, som f.eks. coronakrisen. Vi støtter undersøgelser af ulovligheder ved de ydre grænser og mener, at overtrædelse af grundlæggende rettigheder skal stoppes.
2021/07/07
Breaches of EU law and of the rights of LGBTIQ citizens in Hungary as a result of the adopted legal changes in the Hungarian Parliament (B9-0412/2021, B9-0413/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet tager kraftigt afstand fra Ungarns lovgivning, der diskriminerer LGBTI-personer, og mener, det er et klart brud med EU’s værdier, principper og lovgivning. Vi støtter derfor fuldt ud beslutningen og dens opfordring om at tage juridisk handling mod Ungarn. Vi understreger, at det bør være Europa-Kommissionen frem for enkelte medlemsstater, der fører en traktatbrudsprocedure mod Ungarn. Dertil er vi tilbageholdende med at støtte anti-diskriminationsdirektivet, idet den nuværende tekst for direktivet giver uklarhed om konsekvenserne for dansk lovgivning. Vi understreger dog, at kampen imod diskrimination mod LGBTI+personer er vigtig og en kamp, som også bør kæmpes i EU.
2021/07/08
EU Blue Card Directive (A8-0240/2017 - Javier Moreno Sánchez)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet hilser en revision af EU's direktiv om det blå EU-kort velkommen, men henviser til, at Danmark i forvejen har velfungerende ordninger for borgere fra lande uden for EU/EØS med lange videregående uddannelser. Danmark er derfor heller ikke omfattet af nærværende ordning, hvorfor vi stemmer blankt.
2021/09/15
European Centre for Disease Prevention and Control (A9-0253/2021 - Joanna Kopcińska)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet finder det positivt, at vi styrker vores samarbejde om at bekæmpe fremtidige sundhedskriser, at vi koordinerer på tværs af medlemsstater, at vi indsamler data efter fælles standarder, og at vi styrker relevante agenturers videnindsamling og mulighed for at rådgive medlemsstaterne om fremtidige og grænseoverskridende sundhedskriser. Dog er vi imod at pålægge medlemsstaterne for store dataindsamlingsbyrder, særligt under en evt. krise. Vi er forbeholdende over for kontrolbesøg og kravene om at udarbejde handlingsplaner for at leve op til ECDC’s anbefalinger.Vi støtter generelt fokus på mentalt helbred, som er en vigtig del af den samlede sundhedsbetragtning, men ikke nødvendigvis centralt for alle grænseoverskridende sundhedsudfordringer. Det er desuden afgørende for os at understrege, at sundhedsområdet er og bliver et national kompetenceområde.
2021/09/15
Serious cross-border threats to health (A9-0247/2021 - Véronique Trillet-Lenoir)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet finder det positivt, at vi styrker vores samarbejde om at bekæmpe fremtidige sundhedskriser, at vi koordinerer på tværs af medlemsstater, at vi indsamler data efter fælles standarder, og at vi styrker relevante agenturers videnindsamling og mulighed for at rådgive medlemsstaterne om fremtidige og grænseoverskridende sundhedskriser. Dog er vi imod at pålægge medlemsstaterne for store dataindsamlingsbyrder, særligt under en evt. krise. Vi er forbeholdende over for kontrolbesøg og kravene om at udarbejde handlingsplaner for at leve op til ECDC’s anbefalinger.Vi støtter generelt fokus på mentalt helbred, som er en vigtig del af den samlede sundhedsbetragtning, men ikke nødvendigvis centralt for alle grænseoverskridende sundhedsudfordringer. Det er desuden afgørende for os at understrege, at sundhedsområdet er og bliver et national kompetenceområde.
2021/09/15
Fair working conditions, rights and social protection for platform workers - New forms of employment linked to digital development (A9-0257/2021 - Sylvie Brunet)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om indsatsen for at forbedre platformsarbejderes arbejdsvilkår og rettigheder og anerkender, at det er nødvendigt med handling på EU-plan. Vi mener, at ethvert EU-initiativ klart skal afvise oprettelsen af en tredje kategori mellem lønmodtager og arbejdsgiver, da dette de facto ville blive en "lønmodtager light"-kategori og dermed skabe A- og B-hold på det europæiske arbejdsmarked.I stedet vil en afkræftelig formodning om ansættelsesforhold lette den korrekte klassificering af platformsarbejdere og sikre deres rettigheder. Vi er i den forbindelse glade for at Europa-Parlamentets betænkning slår fast, at det er national kompetence at definere, hvem der er lønmodtager og arbejdsgiver. Hertil skal EU sikre, at der kommer kontrol med platformenes algoritmer, så arbejdstagere sikres mod diskrimination og unfair suspension og hertil får indsigt i, hvordan deres løn beregnes og opgaver bliver tildelt.
2021/09/15
Identifying gender-based violence as a new area of crime listed in Article 83(1) TFEU (A9-0249/2021 - Malin Björk, Diana Riba i Giner)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter fuldt ud Istanbul-konventionen og er helt enige i, at konventionen skal ratificeres af alle EU-lande. Vi er dybt bekymrede over, at flere EU-lande stadig modsætter sig en ratificering af konventionen eller helt ønsker at trække sig fra den. Vi har derfor bakket op om forslaget, der opfordrer Kommissionen til at identificere kønsbaseret vold som et nyt kriminalitetsområde, idet Europa-Parlamentets henstillinger fremsætter mulige løsninger til, hvordan flere medlemsstater kan ratificere Istanbul-konventionen. Vi står dog også åbne for andre løsninger, der kan opnå samme målsætning.
2021/09/16
Implementation of EU requirements for exchange of tax information (A9-0193/2021 - Sven Giegold)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter en effektiv implementering af DAC1-4 i medlemsstaterne og den igangværende opdatering af DAC8. Vi mener, at transparens og informationsudveksling på skatteområdet mellem medlemsstater er et afgørende værktøj i kampen mod skattely og skatteunddragelse, herunder at forhindre hvidvask. Vi ser derfor med beklagelse på, at mange vigtige tiltag fortsat kan blokeres af enkelte lande, der gennem flere år nedlægger veto mod vigtige initiativer. Den vetoret bør ophøre.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker derfor op om en udvidelse af fælles samarbejde på selskabsskatteområdet, som f.eks. hurtigst muligt at indføre en fælles bund under selskabsskatten i EU, og gerne globalt. Vi mener at skattepolitik generelt set er national kompetence, men at vetoretten for at blokere for opgøret med skattely bør ophøre.
2021/09/16
Situation in Afghanistan (RC-B9-0455/2021, B9-0433/2021, B9-0453/2021, B9-0455/2021, B9-0458/2021, B9-0459/2021, B9-0460/2021, B9-0462/2021)

. – De danske socialdemokratiske medlemmer af Europa-Parlamentet har valgt at bakke op om beslutningen om Afghanistan, da vi mener, at det er vigtigt at sende et stærkt signal om solidaritet med den afghanske befolkning, at fordømme Talibans magtovertagelse, og at menneskerettigheder og særligt rettigheder for kvinder skal overholdes. Vores støtte til beslutningen er ikke et udtryk for, at vi deler beslutningens synspunkter om f.eks. udvidet ret til asyl til alle afghanere. Vi mener, at det er helt centralt, at hverken EU eller medlemsstaterne nu begynder at signalere, at porten til Europa står på vid gab. I stedet er det vigtigt, at EU står sammen og tager et stort ansvar for at sikre hjælp til flygtningene i nærområderne.
2021/09/16
The role of development policy in the response to biodiversity loss in developing countries, in the context of the achievement of the 2030 Agenda (A9-0258/2021 - Michèle Rivasi)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at biodiversiteten også spiller en rolle for udviklingspolitikken. Vi mener, det er vigtigt, at EU aktivt bidrager til at reducere tab af biodiversitet og sikre genoprettelsen af økosystemer også i den eksterne politik.Dog mener vi, at denne betænkning i for høj grad bygger sin kritik af GMO på forældede idéer om genmodificerede afgrøder. Vi mener, at visse GMO-teknikker har et potentiale til at bidrage til at imødegå nogle af de klima-, miljø- og fødevaremæssige udfordringer, som vi står over for nu og i fremtiden – også i udviklingslande.
2021/10/05
Artificial intelligence in criminal law and its use by the police and judicial authorities in criminal matters (A9-0232/2021 - Petar Vitanov)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter betænkningen om kunstig intelligens inden for strafferet og politiets og de retlige myndigheders anvendelse heraf i strafferetlige sager.Vi henviser til de mange positive gevinster ved brug af kunstig intelligens i strafferet og politiets og de retlige myndigheders anvendelse heraf i strafferetlige sager, forudsat at brugen sker under jævnlig og streng kontrol af hensyn til respekt for demokratiske borger- og frihedsrettigheder. Danmark er da heller ikke omfattet af retlige bestemmelser på området for biometrisk fjernidentifikation i realtid, hvorfor vi stemmer blankt til ændringsforslag og split votes omhandlende dette.
2021/10/05
The impact of intimate partner violence and custody rights on women and children (A9-0254/2021 - Elena Kountoura, Luisa Regimenti)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter fuldt ud Istanbul-konventionen og er helt enige i, at konventionen skal ratificeres af alle EU-lande. Vi er dybt bekymrede over, at flere EU-lande stadig modsætter sig en ratificering af konventionen eller helt ønsker at trække sig fra den.Vi bakker op om, at ofre for kønsbaseret vold skal have adgang til hjælp og støtte, og har derfor valgt at støtte betænkningen. Vi understreger dog, at dele af betænkningens tekster falder under medlemslandes kompetence, men at kampen mod diskrimination af kvinder er vigtig.
2021/10/05
Implementation report on the EU Trust Funds and the Facility for Refugees in Turkey (A9-0255/2021 - Öilan Zver, György Hölvényi, Janusz Lewandowski)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter gennemførelsesbetænkningen om EU's trustfonde og faciliteten for flygtninge i Tyrkiet.Vi henviser til, at ordlyden i betænkningen med fordel kunne have været mere nuanceret. Vi tilslutter os beklagelsen af Parlamentets mangelfulde beslutnings-, tilsyns- og kontrolbeføjelser for så vidt angår redskaberne uden for budgettet og de ekstraordinære instrumenter og glæder os over, at dette vil blive løst med NDICI-instrumentet, og over at se, at midlerne allokeret til Tyrkiet har gjort en forskel.
2021/10/06
The situation in Belarus after one year of protests and their violent repression (RC-B9-0482/2021, B9-0482/2021, B9-0483/2021, B9-0485/2021, B9-0488/2021, B9-0494/2021, B9-0496/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser med stor alvor på situationen i Belarus, hvor præsident Lukasjenko benytter flygtninge og migranter politisk for at straffe EU for de økonomiske sanktioner, Rådet enstemmigt indførte sidste år. Derfor har vi stemt for denne beslutning, der udtrykker opbakning til det belarusiske folk og bl.a. støtter Rådet i eventuelle yderligere sanktioner.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er derudover dybt bekymrede for situationen ved grænsen mellem hhv. Litauen, Letland og Polen og Belarus. Derfor mener vi, at EU's ydre grænser bør styrkes, således at vi afhjælper presset på vores europæiske naboer og ikke legitimerer tredjelandes brug af flygtninge og migranter i politiske slagsmål.
2021/10/07
Farm to Fork Strategy (A9-0271/2021 - Anja Hazekamp, Herbert Dorfmann)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter betænkningen om en jord til bord-strategi for et fair, sundt og miljøvenligt fødevaresystem. Vi støtter op om Mercosur-aftalen, da vi ser aftalen som et nødvendigt skridt på vejen til en grønnere fremtid. Vi er ligeledes enige i nødvendigheden af en dybdegående konsekvensanalyse af de berørte erhverv og industrier i jord til bord-strategien, men er omvendt opmærksomme på, at disse konsekvensanalyser ikke må blive unødige hindringer for at indfri den ambitiøse strategi.
2021/10/19
General budget of the European Union for the financial year 2022 - all sections (A9-0281/2021 - Karlo Ressler, Damian Boeselager)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at det er økonomisk ansvarligt at øge budgettet for 2022 til de dimensioner, som Europa-Parlamentet lægger op til over Kommissionens udkast og Rådets ændringsforslag. Vi så gerne en højere grad af omprioritering inden for rammen, så der prioriteres flere midler til forskning og den fælleseuropæiske migrationsindsats på bekostning af midler til administration, strukturfonde og landbrugsstøtte. Derfor har vi ikke støttet Parlamentets udtalelse om budgettet for 2021 og har ikke støttet langt størstedelen af ændringsforslag til budgettet.Når vi har stemt imod ændringsforslag, skal det ses som en afvisning af de markante økonomiske opprioriteringer, der lå i ændringsforslagene, og ikke en modstand mod, at programmerne eller budgetlinjerne er en del af budgettet. Der er mange vigtige programmer i EU’s budget, men det betyder ikke, at de alle skal have større økonomiske rammer.Vi mener, Parlamentet kun bør have ét hjemsted. Dette vurderes at kunne generere årlige besparelser på mere end 114 mio. EUR og reducere Parlamentets CO2-udledninger med 11-19 000 tons. Med velvilje fra alle medlemslande vil dette kunne opnås uden en traktatændring.
2021/10/20
EU transparency in the development, purchase and distribution of COVID-19 vaccines (B9-0519/2021, B9-0520/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet hilser en beslutning om EU's gennemsigtighed i forbindelse med udvikling, indkøb og distribution af covid-19-vacciner velkommen. Vi henviser til, at ordlyden i beslutningen med fordel kunne have været mere nuanceret, da vi ønsker en balanceret tilgang til udvikling, indkøb og distribuering af covid-19-vacciner. Vi finder det positivt, at Parlamentet ønsker og efterspørger et fokus på øget gennemsigtighed i EU’s udvikling, indkøb og distribution af covid-19-vacciner. Dog har vi endnu ikke set, at det er patenterne, som har gjort den afgørende forskel for produktionen af covid-19-vacciner, hvorfor vi stemmer blankt til den samlede beslutning.
2021/10/21
2019 Discharge: European Border and Coast Guard Agency (A9-0270/2021 - Ryszard Czarnecki)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at beskyttelsen af EU’s ydre grænser er meget vigtig, og at både nationale grænsevagter og Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning skal efterleve gældende regler. Kritikken fra bl.a. Revisionsretten af agenturets forsømmelser er bekymrende, og ligeledes er det kritisabelt, at agenturet kun meget langsomt retter op på forsømmelserne, såsom ansættelsen af de 40 observatører af grundlæggende rettigheder. Vi stemte derfor både i april 2021 og i oktober 2021 imod at give decharge til agenturets 2019-betænkning. Vi mener, at det er fornuftigt, at en del af agenturets budget først frigives, når anbefalingerne fra Revisionsretten er imødekommet. Vi mener, at fysiske barrierer langs EU’s ydre grænser er vigtige for at modvirke ulovlig krydsning af grænsen, men at fysiske barrierer kan ikke stå alene og skal ses i sammenhæng med bl.a. støtte til tredjelande.
2021/10/21
European Union Agency for Asylum (A8-0392/2016 - Elena Yoncheva)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet hilser en betænkning om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om Den Europæiske Unions Asylagentur og om ophævelse af forordning (EU) nr. 439/2010 velkommen.Vi henviser dog til, at Danmark ikke er omfattet af retlige bestemmelser på området for migration, hvorfor vi stemmer blankt til den samlede betænkning.
2021/11/11
Serious cross-border threats to health (A9-0247/2021 - Véronique Trillet-Lenoir)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet finder det positivt, at vi styrker vores samarbejde om at bekæmpe fremtidige sundhedskriser, at vi koordinerer svar på tværs af medlemsstater, at vi indsamler data efter fælles standarder, og at vi styrker relevante agenturers vidensindsamling og mulighed for at rådgive medlemsstaterne om fremtidige og grænseoverskridende sundhedskriser. Dog er vi imod at pålægge medlemsstaterne for store dataindsamlingsbyrder, særligt under en evt. krise, vi er forbeholdende over for kontrolbesøg og kravene om at udarbejde handlingsplaner for at leve op til ECDC’s anbefalinger. Vi stiller os tøvende over for at indføre konsekvenser over for lande, der samarbejder med 3. lande, der ikke indgår i en fælles udbudsprocedure.Vi støtter generelt fokus på mentalt helbred, som er en vigtig del af den samlede sundhedsbetragtning, men ikke nødvendigvis centralt for alle grænseoverskridende sundhedsudfordringer. Det er desuden afgørende for os at understrege, at sundhedsområdet er og bliver et national kompetenceområde.
2021/11/11
The European Education Area: a shared holistic approach (A9-0291/2021 - Michaela Šojdrová)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er glade for det eksisterende samarbejde på tværs af EU’s medlemsstater på området for uddannelse, men holder fast i, at uddannelsesområdet er og skal forblive en national kompetence, og ønsker derfor ikke at afgive mere ansvar og styring til europæisk niveau på uddannelsesområdet. Af disse grunde kan vi ikke støtte indeværende betænkning om det europæiske uddannelsesområde: en fælles holistisk tilgang til uddannelse, færdigheder og kompetencer i dens helhed.
2021/11/11
The first anniversary of the de facto abortion ban in Poland (B9-0543/2021, B9-0544/2021)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er dybt bekymrede over udviklingen i Polen og den drastiske tilbagerulning af kvinders rettigheder. Vi støtter fuldt ud polske kvinders ret til fri abort og har derfor valgt at støtte beslutningen og dens indhold. Vi understreger i den forbindelse, at det allerede i dag er muligt for polske kvinder at få en abort i Danmark, og at man i en beslutning om at gøre aborten gratis for polske kvinder bør overveje den reelle effekt heraf, hvis polske kvinder stadig selv er ansvarlige for udgifter til transport og logi. Vi lægger vægt på, at det er den polske regerings ansvar at sikre abortrettigheder, og at ansvaret for at sikre fri og sikker abort ikke bare kan eksporteres til andre lande. Derfor bakker vi også op om andre initiativer mod Polen, som nævnes i beslutningen.
2021/11/11
Common agricultural policy - support for strategic plans to be drawn up by Member States and financed by the EAGF and by the EAFRD (A8-0200/2019 - Peter Jahr)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet arbejder for at afvikle den samlede europæiske landbrugsstøtte. Vi ønsker, at reformen af EU's landbrugspolitik bidrager til en modernisering af den fælles landbrugspolitik med fokus på udvikling af en fortsat markedsorienteret, bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugssektor.Denne udvikling kunne i vores øjne have været prioriteret højere i nærværende betænkning, men for at undgå yderligere forsinkelser bakker vi op om de fortsatte forhandlinger, hvorfor vi stemmer for den samlede betænkning.
2021/11/23
Common agricultural policy: financing, management and monitoring (A8-0199/2019 - Ulrike Müller)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet arbejder for at afvikle den samlede europæiske landbrugsstøtte. Vi ønsker, at reformen af EU's landbrugspolitik bidrager til en modernisering af den fælles landbrugspolitik med fokus på udvikling af en fortsat markedsorienteret, bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugssektor.Denne udvikling kunne i vores øjne have været prioriteret højere i nærværende betænkning, men for at undgå yderligere forsinkelser bakker vi op om de fortsatte forhandlinger. Derfor stemmer vi for den samlede betænkning.
2021/11/23
Common agricultural policy – amendment of the CMO and other Regulations (A8-0198/2019 - Eric Andrieu)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet arbejder for at afvikle den samlede europæiske landbrugsstøtte. Vi ønsker, at reformen af EU's landbrugspolitik bidrager til en modernisering af den fælles landbrugspolitik med fokus på udvikling af en fortsat markedsorienteret, bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugssektor.Denne udvikling kunne i vores øjne have været prioriteret højere i nærværende betænkning, men for at undgå yderligere forsinkelser bakker vi op om de fortsatte forhandlinger. Derfor stemmer vi for den samlede betænkning.
2021/11/23
EU sports policy: assessment and possible ways forward (A9-0318/2021 - Tomasz Frankowski)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om det eksisterende idrætssamarbejde på tværs af EU's medlemsstater, men holder fast i, at idrætsområdet er og skal forblive en national kompetence, og vi ønsker derfor ikke at afgive mere ansvar og styring til europæisk'e niveau. Af disse grunde kan vi ikke støtte denne betænkning om det europæiske idrætsområde, og derfor stemte vi blankt.
2021/11/23
Draft amending budget No 5/2021: Humanitarian support to refugees in Turkey (A9-0327/2021 - Pierre Larrouturou)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ændringsbudget nr. 5, men er ikke enige i de dele af den medfølgende tekst fra Europa-Parlamentet, som påpeger, at loftet for udgiftsområde 6 er for lavt, og at der bør findes finansiering uden for Unionens budget.
2021/11/24
The revision of the Financial Regulation in view of the entry into force of the 2021-2027 multiannual financial framework (A9-0295/2021 - Nils Ušakovs, Monika Hohlmeier)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at der er mange positive elementer i Europa-Parlamentets betænkning om revision af finansforordningen.Vi er tilhængere af mainstreaming af klima og biodiversitet i budgettet, øget digitalisering, så længe det ikke medfører øgede administrative udgifter, øget gennemsigtighed og en styrkelse af retsstatsprincippet i budgetforvaltningen.Vi er imidlertid ikke enige i punkt 31, der opfordrer til, at frigjorte bevillinger skal kunne genanvendes til andet end forskning og innovation.Vi har støttet betænkningen, men vi vil have svært ved at støtte den endelige finansforordning, hvis den indeholder samme opfordring til genanvendelse af frigjorte bevillinger.
2021/11/24
Legal migration policy and law (A9-0314/2021 - Abir Al-Sahlani)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at migration skal foregå på lovlig vis i EU. På visse områder er vi ikke enige i betænkningens ordlyd, f.eks. mener vi, at medlemslandene selv har ret til at fastlægge deres regler for migration. Vi henviser til, at Danmark ikke er omfattet af retlige bestemmelser på området for migration, hvorfor vi stemmer blankt til den samlede betænkning.
2021/11/25
European Year of Youth 2022 (A9-0322/2021 - Sabine Verheyen)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser positivt på initiativet om det europæiske ungdomsår. Vi hilser tiltag som øget ungeinddragelse, yderligere tværnationalt samarbejde og fokus på at styrke indsatsen overfor unge i Europa velkommen. Det skal dog understreges, at udførelsen selvfølgelig skal respektere arbejdsfordelingen mellem EU og medlemslandene. Vi ønsker ikke at flytte kompetencer fra medlemslandene til EU. Vi vil også foretrække, at økonomisk støtte til initiativet sker som en allokering af midler inden for det nuværende budget.
2021/12/14
Equality between women and men in the European Union in 2018-2020 (A9-0315/2021 - Sandra Pereira)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter kampen for ligestilling mellem kønnene og hilser initiativet til at sammentænke klima- og ligestillingskampen velkommen. Vi støtter ideen om et fælles EU-knudepunkt for klima og kønsligestilling, men det er vigtigt for os, at det ikke må medføre, at EU’s budget udvides yderligere. I stedet ser vi gerne, at midler fra andre steder i budgettet allokeres til klima- og ligestillingsområdet. Eksempelvis ved at gennemføre besparelser i landbrugsstøtten.
2021/12/15
European framework for employees' participation rights and the revision of the European Works Council Directive (A9-0331/2021 - Gabriele Bischoff)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter fuldt ud en forstærket medarbejderindflydelse og et styrket demokrati på de europæiske arbejdspladser. Vi mener, at EU på flere måder kan være med til at bidrage til at styrke medarbejderinddragelse. Betænkningen berører ligeledes flere vigtige områder såsom bedre informationsdeling, høringer og bedre inklusion af medarbejdere i beslutningsprocesser. I den sammenhæng mener vi, at det er vigtigt, at disse initiativer bygger på et tæt samarbejde med sociale parter, og vi mener, at der i højere grad bør være fokus på opbygningen af en stærk dialog- og samarbejdskultur på alle europæiske arbejdspladser, frem for et fokus på ofte detaljerede krav til et revideret direktiv om europæiske samarbejdsudvalg.
2021/12/16
Challenges for urban areas in the post-COVID-19 era (A9-0352/2021 - Katalin Cseh)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at det er positivt, at byer og regioner i EU udveksler bedste praksisser og lærer af hinanden - også i forhold til at tackle eftervirkningerne af corona-pandemien. Det er imidlertid vigtigt at respektere, at EU ikke har direkte kompetence over flere af de politikområder, der direkte berører byer og regioners udvikling, særligt boligpolitikken. Vi mener derfor ikke, at de eksisterende fonde såsom Den Europæiske Fond for Regionaludvikling eller Ungdomsgarantien skal bruges til at adressere medlemslandes udfordringer på boligpolitikområdet.
2022/02/15
European Central Bank – annual report 2021 (A9-0351/2021 - Dimitrios Papadimoulis)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om Den Europæiske Centralbanks årsberetning, der påpeger forskellige aspekter af af ECB's aktiviteter, der bør styrkes for at sikre finansiel stabilitet, transparens og digital operationel resiliens. De danske socialdemokrater bider mærke i et ændringsforslag fra ECR til plenarafstemningen om, at det er op til de enkelte medlemsstater, hvorvidt euroen bør indføres eller ej. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har stemt imod dette ændringsforslag og for den samlede rapport, men er fortsat imod, at Danmark skal pålægges at indføre euroen, hvilket vi mener allerede er beskyttet i beretningens afsnit 30, der specifikt fremhæver, at Danmark er undtaget fra at indføre den fælles valuta.
2022/02/15
Assessment of the implementation of Article 50 TEU (A9-0357/2021 - Danuta Maria Hübner)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at traktaterne skal ændres på baggrund af gennemførelsen af artikel 50 i relation til Storbritanniens udtræden af EU.Forløbet med Storbritanniens udtrædelsesproces viste, at den nuværende model fungerer. Det er nærmest umuligt at forudse forhandlingsforløbet, og vi er tilfredse med, at det var muligt at sikre tre forlængelser for at komme godt i mål med forhandlingerne. Vi er glade for det tætte samarbejde mellem EU-institutionerne hele vejen igennem udtrædelsesprocessen og opfordrer til, at samme gode samarbejde gentages, hvis artikel 50 tages i brug igen. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at det skal være tilladt for europæiske politiske partier og fonde at finansiere folkeafstemningskampagner.
2022/02/15
Strengthening Europe in the fight against cancer (A9-0001/2022 - Véronique Trillet-Lenoir)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er glade for det stærke fokus på arbejdsrelateret kræft, på forebyggelse og på koordineret kræftforskning i betænkningen. Der er brug for samarbejde og koordinering på tværs af EU-lande, hvis vi effektivt skal knække cancer. Vi mener samtidig, at det er vigtigt, at hvert medlemsland prioriterer god kræftscreening og -behandling og sikrer løbende investeringer i deres sundhedssystemer, så alle borgere har adgang til gode sundhedsydelser i deres hjemland.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at EU’s kompetencer på sundhedsområdet skal udvides yderligere. Det er allerede i dag muligt at sikre godt samarbejde og koordinering på tværs af EU-lande inden for rammerne af den nuværende kompetencefordeling.
2022/02/16
Implementation of the common foreign and security policy – annual report 2021 (A9-0354/2021 - David McAllister)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker overordnet op om en ambitiøs fælles europæisk sikkerheds- og forsvarspolitisk og ser positivt på, at EU indtager en større rolle på den udenrigs- og sikkerhedspolitiske scene. Delegationen har stemt for betænkningen, men det er ikke et udtryk for, at vi deler holdning med alle aspekter af den. Det nuværende princip om enstemmighed i Rådet har sine udfordringer, når et enkelt land kan blokere EU's mulighed for at fordømme eller sanktionere brud på menneskerettighederne. Det er imidlertid vigtigt, at medlemslandene fortsat har rum til at føre en selvstændig udenrigspolitik.
2022/02/16
Implementation of the common security and defence policy – annual report 2021 (A9-0358/2021 - Nathalie Loiseau)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet vil gerne styrke det europæiske forsvars- og sikkerhedssamarbejde og ser samtidig gerne et mere handlekraftigt EU, der kan agere effektivt på udvalgte områder. Vi ser således overordnet positivt på betænkningen, uden at vi deler holdning med alle aspekter af den. Betænkningen indeholder i sin væsentlighed også en lang række elementer, som vil være omfattet af det danske forsvarsforbehold. Af respekt for de øvrige medlemslandes mulighed for at udvikle forsvarssamarbejdet har vi derfor valgt at stemme blankt til den samlede betænkning.
2022/02/16
Empowering European youth: post-pandemic employment and social recovery (B9-0091/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet deler vurderingen af, at der er behov for flere tiltag til at fremme beskæftigelsen for Europas unge efter pandemien. Vi mener, at det er positivt at styrke opsynsordninger, som bidrager til, at unge får tilstrækkelige erfaringer fra deres første job, mulighed for opkvalificering og for at tilegne sig nye kvalifikationer. Derudover er vi enige i vigtigheden af grøn kompetenceudvikling og beskæftigelsesmuligheder i en klimaneutral, energieffektiv og cirkulær økonomi.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter dog ikke et direktiv om passende mindsteløn i Den Europæiske Union (KOM(2020)0682). De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet kan heller ikke bakke op om, at EU skal have kompetence til at fastsætte niveauer for indkomstskat, da dette bør forblive en national kompetence.
2022/02/16
The EU priorities for the 66th session of the UN Commission on the Status of Women (B9-0099/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om dagsordenen for den 66. samling i FN’s Kommission for Kvinders Status. Vi finder et øget fokus på ligestilling mellem kønnene og styrkelse af kvinders og pigers indflydelse i forbindelse med politikker vedrørende klimaforandringer positivt. Dog er vi uenige i, at EU skal bestemme, hvordan medlemsstater indretter deres valg til Europa-Parlamentet.
2022/02/17
Charging of heavy goods vehicles for the use of certain infrastructures (A9-0006/2022 - Giuseppe Ferrandino)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om revideringen af Eurovignetten for tung vejtransport. Der er grundlæggende forbedringer, herunder indføringen af 'forureneren betaler'-princippet, hvilket de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om. Dog kan vi ikke støtte at øremærke særlige indtægter fra Eurovignetten og lignende til særlige udgiftsposter. Det er i vores opfattelse et nationalt finanspolitisk prærogativ at disponere over potentielle afgiftsindtægter
2022/02/17
Cohesion policy: reducing healthcare disparities and enhancing cross-border health cooperation (A9-0026/202 - Tomislav Sokol)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er glade for det stærke fokus på at opbygge ekspertise og styrke sundhedssamarbejdet medlemslandene imellem, hvor det giver mening. Der er brug for samarbejde og koordinering på tværs af EU-lande, hvis vi effektivt skal bekæmpe fremtidige sundhedskriser.Vi minder samtidig om, at sundhedsområdet er underlagt national kompetence. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener derfor ikke, at EU's kompetencer på sundhedsområdet skal udvides gennem yderligere finansiering eller ved oprettelsen af den europæiske grænseoverskridende mekanisme. Det er allerede i dag muligt at sikre godt samarbejde og koordinering på tværs af EU-lande inden for rammerne af den nuværende kompetencefordeling.
2022/03/08
Gender mainstreaming in the European Parliament – annual report 2020 (A9-0021/2022 - Irène Tolleret, Gwendoline Delbos-Corfield)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter fuldt op om at sikre bedre ligestilling og mener, at Europa-Parlamentet også selv bør være et forbillede herfor. Vi mener også, at der er behov for flere initiativer til at sikre, at dette kan udføres, eksempelvis ved at tage kønsfordelingen bedre i betragtning for så vidt angår fordelingen af poster, herunder formandsposter. Vi er dog afvisende over for forslag, hvor EU-lovgivning skal intervenere i nationale partiers sammensætning af valglister, idet dette er klar national kompetence. Vi mener derudover at tiltag, der eksempelvis drejer sig om sanitære forhold, bedst varetages af dem, der står for den daglige drift af Europa-Parlamentet.
2022/03/09
European Semester for economic policy coordination: annual sustainable growth survey 2022 (A9-0034/2022 - Irene Tinagli)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter en aktiv beskæftigelsespolitik og er enige i, at denne del skal prioriteret højt under det europæiske semester. Ligeledes mener vi, at medlemsstaterne bør komplementere den aktive beskæftigelsespolitik med høj social beskyttelse. Vi mener dog ikke, at der allerede nu er behov for en markant forøgelse af den nylige indgåede børnegaranti, og vi afviser derudover, at børnegarantien skal udbetales som tillæg til nationale børnepenge. Vi har ligeledes støttet et forslag om en Social Klimafond, men mener at man bør udforske, hvorledes andre allerede eksisterende fonde kan støtte samme formål.
2022/03/10
EU Citizenship Report 2020 (A9-0019/2022 - Yana Toom)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at det er vigtigt at beskytte EU-borgeres rettigheder, og vi har derfor stemt for betænkningen. Vi mener, at det er en central opgave at sikre muligheden for demokratisk deltagelse for særligt udsatte grupper som LGBTQI+-personer, ældre og mennesker med handicap. Vi bakker op om flere tiltag mod misinformation og sikring af retsstatsprincippet.Betænkningen indeholder imidlertid også en række forslag, som vi ikke er enige i. Vi mener, at det er vigtigt, at medlemsstaterne fortsat selv kan afgøre kriterierne for tildeling af statsborgerskab, ligesom vi mener, at medlemsstaternes ret til at organisere nationale valg – herunder eventuel fjernafstemning og stemmeret for statsborgere bosat i udlandet – skal respekteres.
2022/03/10
Need for an urgent EU action plan to ensure food security inside and outside the EU in light of the Russian invasion of Ukraine (RC-B9-0160/2022, B9-0160/2022, B9-0162/2022, B9-0163/2022, B9-0164/2022, B9-0165/2022, B9-0166/2022, B9-0167/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet fordømmer Ruslands invasion af Ukraine og ethvert forsøg på at anvende fødevareproduktion og adgang til fødevarer som geopolitisk våben.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener dog ikke, at Ruslands invasion af Ukraine skal give anledning til at genåbne vigtige, grønne tiltag som jord til bord-strategien og biodiversitetsstrategien. Vi mener, at fødevarepotentialet på Europas braklagte marker er begrænset, og at en dyrkning af disse områder vil have enorme klima- og miljømæssige konsekvenser.
2022/03/24
Guidelines for the 2023 budget – Section III (A9-0062/2022 - Nicolae Ştefănuță)

. – De danske socialdemokrater ønsker et økonomisk ansvarligt budget for 2023. Vi mener ikke, at dette er afspejlet i Parlamentets retningslinjer for udarbejdelse af budgettet. Derfor har vi valgt at stemme imod betænkningen.Konkret er vi uenige i, at der er brug for en revision af MFF’en og at der skal foretages kraftige forøgelser af betalingsbevillingerne til de eksisterende EU-programmer. De seneste års kriser har vist, at det er vanskeligt at forudse årets begivenheder, og derfor er det nødvendigt at have tilstrækkelige margener i budgettet til at agere.Samtidig er vi ikke enige i Parlamentets ønske om at lave nye budgetposter for turisme og lovlig migration til Unionen, ligesom vi heller ikke deler den stramme læsning af den interinstitutionelle aftale om frigivelse af samtlige annullerede forskningsbevillinger samt kravet om gennemførelse af nye egne indtægter. Kommissionen er forpligtet til at fremsætte forslag, men ingen har forpligtet sig til at gennemføre dem.Der er dog positive elementer i teksten, f.eks. en opfordring til Kommissionen om at gøre brug af konditionalitetsmekanismen over for lande, der ikke lever op til retstatsprincipperne. De positive elementer opvejer dog ikke de negative.
2022/04/05
Implementation of the 2021-2027 cohesion policy (B9-0173/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om en hurtig programmering af samhørighedspolitikken 2021-2027.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener dog ikke, at det har et selvstændigt formål at bruge alle samhørighedsmidlerne af signalmæssig værdi uafhængigt af, om der er et sagligt grundlag for at sikre midlernes afløb.
2022/04/06
Implementation of citizenship education actions (A9-0060/2022 - Domènec Ruiz Devesa)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet anerkender vigtigheden af, at unge i hele Europa lærer om de europæiske og globale aspekter af medborgerskab, herunder også om demokrati, retsstatsprincippet, menneskerettigheder, lighed, tolerance og respekt for mangfoldighed.Vi bakker op om det eksisterende samarbejde om programmer, der kan fremme medborgerskab, herunder eksempelvis programmer som Erasmus+. Vi holder dog fast i, at undervisningsplaner, herunder også undervisningsplaner i relation til medborgerskab, er og skal forblive en national kompetence, og vi ønsker derfor ikke at afgive mere ansvar og styring til det europæiske niveau. Ligesom vi heller ikke mener, at der bør indføres minimumsstandarder, hvad angår indhold og metode på tværs af medlemsstaterne. Af disse grunde kan vi ikke støtte indeværende betænkning om foranstaltninger til undervisning i medborgerskab og stemmer derfor blankt.
2022/04/06
The Schengen evaluation mechanism (A9-0054/2022 - Sara Skyttedal)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet anerkender vigtigheden af et stærkt og velfungerende Schengen. Vi støtter fuldt en fælles ydre grænse og et åbent og frit Schengenområde med fri bevægelighed. Dog mener vi, at Schengenregler og regulering på området retlige og indre anliggender er og bør forblive en kompetence for medlemslandene og Ministerrådet i samarbejde. Derfor kunne vi ikke støtte LIBE-udvalgets forslag om at introducere fælles beslutningskompetence med hensyn til Schengenevalueringsmekanismen, og derfor stemte vi imod dette forslag.
2022/04/07
Parliament’s estimates of revenue and expenditure for the financial year 2023 (A9-0087/2022 - Niclas Herbst)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at EU’s budget ikke bør stige, men at man i stedet skal finde rum til opjustering af enkelte områder gennem effektivisering og beskæring af andre.Det gælder også for Europa-Parlamentets eget budget, og vi støtter derfor ikke, at der lægges op til at lade budgettet stige med 6,24 %. At vi har stemt blankt til betænkningen skyldes, at der – på trods af budgetstigningen – er gode takter i selve teksten. Vi bakker således op om større kontrol med og revision af tillægget til generelle udgifter, og vi bakker op om, at der arbejdes på at gøre Europa-Parlamentets transport mere grøn, under hensyntagen til at det fortsat skal være muligt at udføre sit mandat effektivt.Vi mener, Parlamentet kun bør have ét hjemsted. Dette vurderes at kunne generere årlige besparelse på mere end 114 mio. EUR og reducere Parlamentets CO2-udledninger med 11-19 000 tons. Med velvilje fra alle medlemslande vil dette kunne opnås uden en traktatændring.
2022/04/07
Situation in Afghanistan, in particular the situation of women’s rights (RC-B9-0198/2022, B9-0198/2022, B9-0199/2022, B9-0202/2022, B9-0204/2022, B9-0205/2022, B9-0206/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om den hårde kritik af situationen i Afghanistan og særligt kritikken af undertrykkelsen af kvinders rettigheder i landet. Derfor stemte vi for forslaget til beslutning.Vi er imidlertid ikke enige i tekstens opfordring til at indføre et særligt visum-program og heller ikke i opfodringen til at stoppe fastfrysningen af afghanske værdier.Vi mener, at vi fortsat skal have hårde sanktioner mod Talibanregimet, herunder fastfrysning af værdier, samtidig med at vi gennem NGO’er og civilsamfundsorganisationer hjælper befolkningen. Endelig stemte vi blankt om tekstens opfordring til at stoppe alle tilbagesendelser til Afghanistan. I Danmark er det ikke politisk bestemt, hvorvidt et område vurderes sikkert nok til hjemsendelser. Vi mener ikke, at det skal være en politisk beslutning eller diskussion, men bero på eksperters vurdering.
2022/04/07
EU Protection of children and young people fleeing the war against Ukraine (B9-0207/2022, B9-0212/2022, B9-0213/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om forslaget til beslutning om EU’s beskyttelse af børn og unge, der flygter på grund af krigen i Ukraine.Tekstens opfordring til, at direktivet om midlertidig beskyttelse udvides til at gælde alle flygtninge og asylansøgere, er underlagt det danske retsforbehold, hvorfor vi stemte blankt til denne del af teksten.Vi har støttet et ændringsforslag fra The Left, der opfordrer Kommissionen til at indgå i en dialog med de ukrainske myndigheder om de unge, der fortsat tilbageholdes i ukrainske interneringscentre for immigranter. Vi mener, det er vigtigt at søge dialogen, så man kan sikre, at alle borgere, der opholder sig i Ukraine, kan komme i sikkerhed fra de russiske angreb.
2022/04/07
Election of the Members of the European Parliament by direct universal suffrage (A9-0083/2022 - Domènec Ruiz Devesa)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at der skal indføres en fælles EU-valgkreds og transnationale lister til valg til Europa-Parlamentet, eller at Spidskandidat-processen skal formaliseres yderligere. Vi mener ikke, at det europæiske demokrati styrkes igennem at bygge yderligere lag oven på den eksisterende demokratiske struktur, som samtidig risikerer at skabe A- og B-lister til Europaparlamentsvalget. Vi mener heller ikke, at det gavner demokratiet eller valgdeltagelsen at fjerne nationale kendetegn ved valghandlingen, som forslaget lægger op til. Derfor stemte vi imod forslaget.
2022/05/03
EU strategy to promote education for children in the world (A9-0058/2022 - David Lega)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter betænkningens overordnede budskab om at fremme uddannelse af børn i verden og mindske virkningerne af COVID-19-pandemien på børns muligheder for at uddanne sig. Støtten til betænkningen er dog ikke et udtryk for, at vi deler alle dens konkrete budskaber, heriblandt opfordringen til straks at hjemtage alle europæiske børn fra lejre i Syrien. Vi mener, at det bør være op til de enkelte medlemsstater at beslutte, hvorvidt og i hvilket omfang medlemsstaterne ønsker at hjemtage borgere.
2022/05/03
The follow up of the Conference on the Future of Europe (B9-0228/2022, B9-0229/2022, B9-0235/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at det er vigtigt at lytte til de europæiske borgere og løbende inddrage borgerne i politikudvikling fra lokalt til europæisk niveau. Vi mener imidlertid ikke, at alle problemer skal løses på europæisk niveau - meget kan løses i medlemslandene.EU spiller en vigtig rolle for at løse de grænseoverskridende udfordringer, som EU-landene møder, men vi mener, at EU allerede i dag har de rette redskaber til at gøre det inden for rammerne af de eksisterende traktater. Vi mener derfor ikke, at der er grund til at påbegynde en traktatændringsprocedure, hvorfor vi har stemt imod den samlede tekst.
2022/05/04
Discharge 2020: EU general budget - European Parliament (A9-0044/2022 - Daniel Freund)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter større kontrol med og revision af tillægget til generelle udgifter til kontorhold, som ofte kaldes blyantspenge. Vi glæder os over, at Parlamentet de sidste par år har vedtaget skærpede regler og mere kontrol, men mener ikke, at vi er i mål endnu. Det er afgørende, at der er klare, ens og kontrollerbare regler, som ikke efterlader rum for forskellige fortolkninger på tværs af lande og politiske grupper. Samtidig mener vi, at Parlamentet kun bør have ét hjemsted. Under covid-19, hvor Strasbourg-sessionerne har været suspenderet, har det sparet skatteyderne for lidt over 26 mio. EUR og reduceret Parlamentets CO2-fodaftryk betydeligt. Det bør give stof til eftertanke. Endelig har de danske Socialdemokrater stemt imod et ændringsforslag vedrørende offentliggørelsen af skøn over udgifterne til konferencen om Europas fremtid. Vi er ikke uenige i substansen af ændringsforslaget, men det hører ikke under dechargen for 2020, da konferencen først er blevet afsluttet i 2022. Vi har tidligere stemt for lignende forslag i andre betænkninger, hvor forslaget har været bedre egnet.
2022/05/04
Discharge 2020: European Border and Coast Guard Agency (A9-0110/2022 - Tomáš Zdechovský)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at beskyttelsen af EU’s ydre grænser er meget vigtig for Europas sikkerhed og at Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning (Frontex) dermed varetager en vigtig rolle for Unionen. Samtidig mener vi, at både nationale grænsevagter og Frontex skal efterleve gældende regler. Kritikken fra bl.a. Revisionsretten og OLAF af agenturets forsømmelser af grundlæggende rettigheder er bekymrende. Ligeledes er det kritisabelt, at agenturet stadig kun meget langsomt retter op på forsømmelserne, herunder at agenturet fortsat ikke har ansat 40 observatører af grundlæggende rettigheder eller evalueret på aktiviteter, hvor flere medlemsstater og institutioner har vurderet at grundlæggende rettigheder er blevet overtrådt. Vi har derfor stemt for at udskyde dechargen til efteråret med krav om, at agenturet fremviser konkrete forbedringer på en række områder.
2022/05/04
State of play of the EU-Moldova cooperation (RC-B9-0240/2022, B9-0240/2022, B9-0241/2022, B9-0242/2022, B9-0243/2022, B9-0244/2022, B9-0245/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter fuldt op om samarbejdet mellem EU og Moldova.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet forholder sig afventende til en eventuel kandidatstatus til Moldova og understreger, at selv om Moldova er et europæisk land, er betingelserne for EU-medlemskab ikke opfyldt for nuværende.
2022/05/05
Impact of Russian illegal war of aggression against Ukraine on the EU transport and tourism sectors (B9-0223/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet fordømmer på det kraftigste Ruslands ulovlige angrebskrig i Ukraine og de konsekvenser, som det har for EU's transport- og turistsektorer.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener dog ikke, at alle udfordringer i EU's transport- og turismesektor kan og skal løses på EU-niveau. Vi mener heller ikke, at opfordring til civil modstand er Europa-Parlamentets opgave, hvorfor vi stemte blankt til den samlede beslutning.
2022/05/05
Preservation, analysis and storage at Eurojust of evidence relating to genocide, crimes against humanity, war crimes and related criminal offence (C9-0155/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om behovet for at støtte Ukraine i undersøgelserne af mulige krigsforbrydelser efter Ruslands invasion.Eftersom Danmark er omfattet af retsforbeholdet og dermed ikke deltager i Eurojust-samarbejdet, mener de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet dog, at det ikke bør tilkomme danske medlemmer at udvide beføjelser eller budgetposter på vegne af andre medlemsstater, og de har derfor besluttet at stemme blankt i dette spørgsmål.
2022/05/19
EU Association Agreement with the Republic of Moldova (A9-0143/2022 - Dragoş Tudorache)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter fuldt op om samarbejdet mellem EU og Moldova. Vi forholder os dog afventende til beslutningen om en eventuel tildeling af kandidatstatus til Moldova, da vi ikke mener, at Moldova for nuværende opfylder betingelserne for EU-medlemskab.
2022/05/19
2021 Report on North Macedonia (A9-0133/2022 - Ilhan Kyuchyuk)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om igangsættelsen af tiltrædelsesforhandlingerne med Nordmakedonien og Albanien.Vi lægger vægt på, at tiltrædelsesforhandlingerne ikke per definition betyder, at Nordmakedonien eller Albanien skal optages i Den Europæiske Union, og at tiltrædelsesforhandlingerne kan sættes på pause, skulle landene ikke længere opfylde betingelserne for EU—medlemskab, i overensstemmelse med EU-Kommissionens styrkelse af tiltrædelsesprocessen, herunder princippet om negativ konditionalitet.
2022/05/19
2021 Report on Albania (A9-0131/2022 - Isabel Santos)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om igangsættelsen af tiltrædelsesforhandlingerne med Nordmakedonien og Albanien.Vi lægger vægt på, at tiltrædelsesforhandlingerne ikke per definition betyder, at Nordmakedonien eller Albanien skal optages i Den Europæiske Union, og at tiltrædelsesforhandlingerne kan sættes på pause, skulle landene ikke længere opfylde betingelserne for EU—medlemskab, i overensstemmelse med EU-Kommissionens styrkelse af tiltrædelsesprocessen, herunder princippet om negativ konditionalitet.
2022/05/19
Establishing the European Education Area by 2025 – micro credentials, individual learning accounts and learning for a sustainable environment (B9-0266/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet stiller sig positivt over for forslaget om mikroeksamensbeviser, da de kan være vigtige for personer, som ønsker at opkvalificere eller omskole sig og opnå̊ officielt anerkendte kvalifikationer på tværs af EU. Samtidig finder vi det også vigtigt, at unge i hele EU lærer om et bæredygtigt miljø.Vi holder dog fast i, at undervisningsplaner, herunder også undervisningsplaner i relation til læring for et bæredygtigt miljø, er og skal forblive en national kompetence, og vi ønsker derfor ikke at afgive mere ansvar og styring til det europæiske niveau. Vi mener i stedet, at der bør være fokus på samarbejde, koordination og gensidig anerkendelse medlemslandene imellem på uddannelsesområdet generelt og konkret i arbejdet med "etableringen af det europæiske uddannelsesområde senest i 2025".
2022/05/19
Social and economic consequences for the EU of the Russian war in Ukraine – reinforcing the EU’s capacity to act (RC-B9-0267/2022, B9-0267/2022, B9-0271/2022, B9-0273/2022, B9-0278/2022, B9-0279/2022, B9-0280/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at det er afgørende, at EU sætter fokus på og løser de sociale og økonomiske udfordringer i Europa, som skyldes Ruslands krig i Ukraine.Vi mener, det er vigtigt, at medlemsstaterne bl.a. har fokus på konsekvenserne af den stigende inflation, og vi understeger den afgørende nødvendighed af, at EU hurtigst muligt udfaser brugen af fossile brændstoffer.Vi støtter dog ikke, at vi allerede nu bør revidere den flerårige finansielle ramme, men at vi i stedet bør se på mulighederne for at benytte den eksisterende ramme bedst muligt.
2022/05/19
The EU and the security challenges in the Indo-Pacific (A9-0085/2022 - David McAllister)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om Europa-Parlamentets betænkning om EU og sikkerhedsudfordringerne i den indopacifiske region. Vi er imidlertid ikke enige i opfordringen til, at Rådet bør overgå til kvalificeret flertal i sikkerhedsspørgsmål. Vi mener, at muligheden for "konstruktiv afståelse" i Rådets beslutningsproces kunne bruges bedre, end tilfældet er i dag, så et land ikke skal blokere for f.eks. berettigede sanktioner.
2022/06/07
EU islands and cohesion policy (A9-0144/2022 - Younous Omarjee)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om at sætte fokus på EU's øer, men mener dog, at der allerede i dag er rig mulighed for at styrke EU's øer inden for de eksisterende rammer og midler for 2021-2027, hvorfor vi ikke kan støtte forslaget.
2022/06/07
Social Climate Fund (A9-0157/2022 - David Casa, Esther de Lange)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker en ambitiøs og social retfærdig klimaindsats, der indfrier EU’s klimamål for 2030 og sikrer klimaneutralitet i 2050. Vi understreger, at den nuværende flerårige finansielle ramme allerede inkluderer en fordelingsmekanisme til gavn for mindre velstående lande og regioner. Rammen afsætter derudover betydelige midler til ambitiøse klimainitiativer, idet mindst 30% af EU’s udgifter er målrettet klimainitiativer. Vi mener derfor, man i højere grad bør have fokus på en effektiv implementering af allerede afsatte rammer til at indfri EU’s klimaambitioner, bl.a. ved at benyttede allerede eksisterende fondsmidler til samme formål.
2022/06/08
The EU’s Foreign, Security and Defence Policy after the Russian invasion of Ukraine (A9-0164/2022 - David McAllister, Nathalie Loiseau)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om betænkningens hensigt om at styrke det udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde i EU og indgå i dialog om Ukraines mulige kandidatstatus. De danske socialdemokrater har dog valgt at stemme blankt til den endelige beslutning, da vi lægger vægt på, at det skal stå meget klart, hvilke dele af udenrigs-, sikkerheds- eller forsvarspolitikken der kan overgå til kvalificeret flertal, og at dette kun skal finde sted inden for den eksisterende traktats beføjelser.
2022/06/08
The rule of law and the potential approval of the Polish national Recovery Plan (RRF) (B9-0316/2022, RC-B9-0317/2022, B9-0317/2022, B9-0320/2022, B9-0321/2022, B9-0322/2022, B9-0323/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har valgt at stemme blankt til beslutningen vedrørende Kommissionens indstilling til godkendelse af Polens genopretningspakke. Vi har længe været bekymret over udviklingen for så vidt angår håndteringen af retsstatsprincipper i Polen. Vi har derfor arbejdet for at få indført en konditionalitetsmekanisme, der sikrer en forsvarlig økonomisk forvaltning af EU’s budget og en effektiv anvendelse af EU’s midler, herunder i form af bl.a. uafhængige domstole. Det er vores vurdering, at dette forhold er medtaget i Kommissionens indstilling til godkendelse, da det bl.a. fremgår som en betingelse for udbetalingerne, at Polen reformerer deres retsvæsen i henhold til afgørelser truffet af den europæiske domstol. Derfor ønsker vi heller ikke at opfordre Rådet til at stemme imod godkendelsen af Polens genopretningspakke. Vi forholder os dog fortsat kritiske til den samfundsmæssige udvikling i Polen og vil holde øje med, at betingelserne i Kommissionens indstilling efterleves.
2022/06/09
Parliament’s right of initiative (A9-0142/2022 - Paulo Rangel)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at Europa-Parlamentet skal have en generel og direkte initiativret på linje med EU-Kommissionens. Europa-Parlamentet kan og skal ikke sidestilles med et nationalt parlament, og derfor skal Europa-Parlamentets initiativret og andre beføjelser ikke besluttes på baggrund af den institutionelle arkitektur i medlemsstaterne.Europa-Parlamentet har i dag ikke ressourcerne til at lave de relevante konsekvensanalyser og andre forarbejder, som en generel initiativret kræver. Samtidig vil en generel og direkte initativret til Europa-Parlamentet ændre den institutionelle balance og EU’s institutionelle artikektur markant.Samspillet mellem Europa-Parlamentet og Kommissionen i denne mandatperiode viser, at Europa-Parlamentets indirekte initiativret under artikel 225 i TEUF virker efter hensigten. Vi mener, at den indirekte initiativret samt Europa-Parlamentets nuværende initiativret på afgrænsende områder er tilfredsstillende.
2022/06/09
The call for a Convention for the revision of the Treaties (B9-0305/2022, B9-0307/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker ikke at påbegynde en traktatændringsprocedure, hvorfor vi har stemt imod Europa-Parlamentets forslag til beslutning om et konvent og revision af traktaterne.Der er allerede i dag et uudnyttet potentiale inden for de eksisterende traktater, som bør udnyttes, før man påbegynder at ændre traktaterne.Samtidig er det en langstrakt affære at ændre traktaterne, som vil tage fokus væk fra det vigtige politiske arbejde, der laves i EU hver dag. Selvom der er dele af EU-samarbejdet, som vi gerne ser forbedret, er der flere dele, som vi er meget påpasselige med at ændre for ikke at forskubbe den institutionelle balance eller stille medlemslandene svagere end tilfældet er i dag. Mange af de ting, vi ønsker at ændre ved EU-samarbejdet, kan ændres uden at åbne traktaterne.Vi deler det politiske mål i mange af de ændringsforslag, der er stillet - heriblandt ønsket om en social protokol - men mener ikke, at de retfærdiggør en revision af traktaterne, hvorfor vi har stemt blankt til de pågældende ændringsforslag.
2022/06/09
Common European action on care (A9-0189/2022 - Milan Brglez, Sirpa Pietikäinen)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker ikke fælles europæiske kvalitetsstandarder for omsorgsydelser, da vi mener, at dette klart hører under national kompetence. Vi mener, at der er andre måder, hvorpå man på europæisk plan kan styrke omsorgssektoren, som også adresseres i betænkningen, herunder initiativer til at forbedre arbejdsmiljøet og indsatser for kræftforebyggelse, hvor omsorgspersonale er særligt udsat. Vi støtter derudover op om et fælles europæisk fokus på styrkelse af kollektive overenskomster og styrkelsen af den sociale dialog i omsorgssektoren. Vi har derfor valgt at stemme blankt til betænkningen.
2022/07/05
The EU and the defence of multilateralism (A9-0172/2022 - Javi López)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter generelt op om EU's indsats for en styrket og mere strategisk tilgang til det multilaterale samarbejde. Det er vores overbevisning, at EU skal medvirke til at styrke og reformere det multilaterale samarbejde og stå vagt om internationale spilleregler. Vi har valgt at stemme blankt til den endelige betænkning, da vi mener, at udenrigspolitiske beslutninger først og fremmest er national kompetence. Også fremadrettet skal udenrigspolitiske beslutninger træffes inden for den eksisterende traktats beføjelser. Derudover ønsker vi ikke en potentiel oprettelse af fælles multinationale militære enheder.
2022/07/06
Sustainable aviation fuels (ReFuelEU Aviation Initiative) (A9-0199/2022 - Søren Gade)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om en grøn omstilling af den europæiske flysektor. Vi ser positivt på forslagets højere ambitioner om bæredygtige flybrændsler, herunder e-fuels, som er afgørende for den grønne omstilling af luftfarten, men ville gerne have set endnu højere ambitioner. Vi beklager desuden udvidelsen af definitionen af bæredygtige brændsler til at inkludere f.eks. animalsk fedt samt det faktum, at det ikke er muligt for de enkelte medlemslande at opstille højere ambitioner for iblandingskravet for bæredygtige flybrændsler, hvorfor vi ikke kan støtte forslaget i sin helhed.
2022/07/07
Protection of the EU’s financial interests – combating fraud – annual report 2020 (A9-0175/2022 - Katalin Cseh)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter betænkningen om Kommissionens årsrapport (2020) om beskyttelsen af EU's finansielle interesser og bekæmpelse af svig. Vi hilser nye initiativer såsom nationale anti-svindelstrategier velkommen, men er uenige i den negative fremhævelse af Danmark, idet Danmark i forvejen har et velfungerende nationalt anti-svindelsystem. Danmark er ifølge Transparency International verdens mindst korrupte land og fremhæves ydermere af Kommissionen for at leve op til retsstatsprincipperne og for at have en samfundsmodel, der bygger på en "integritetskultur", der f.eks. er med til at forhindre korruption. Vi støtter op om fremhævelse af medlemsstater, hvor det er berettiget og nødvendigt, i tilfælde af forsømmelser i forbindelse med beskyttelsen af EU's finansielle interesser og bekæmpelse af svig.
2022/07/07
Interim report on the 2021 proposal for a revision of the Multiannual Financial Framework (A9-0227/2022 - Jan Olbrycht, Margarida Marques)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at der er behov for en revision af EU's flerårige finansielle ramme, den såkaldte MFF. Nye projekter og fonde må enten finansieres inden for de nuværende lofter eller via midlertidige puljer uden om MFF'en. Dette gælder også for så vidt angår den sociale klimafond. Vi mener ikke, at det er økonomisk ansvarligt, at indføre en automatisk teknisk justering af lofterne under udgiftsområde 3, der følger stigningen i kvotepriser/CO2-prisen, da dette vil betyde en kraftig forøgelse af EU's budget. Derfor har de danske socialdemokrater stemt imod Europa-Parlamentets betænkning.
2022/09/13
Renewed partnership with the Southern Neighbourhood – a new agenda for the Mediterranean (A9-0220/2022 - Antonio López-Istúriz White)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om et gensidigt fordelagtigt partnerskab mellem EU og dets sydlige nabolande og har derfor stemt for den samlede betænkning. Vi mener, at der er en række positive elementer i betænkningen f.eks. i forhold til samarbejde om at modvirke klimaforandringerne, forhindre eskalering af konflikter samt bekæmpelse af fattigdom, terror, radikalisering og ekstremisme. Vi stiller os kritiske over for enkelte dele i den samlede betænkning, som omhandler asyl og migration. Vi går ikke ind for, at der skal etableres ruter over Middelhavet, hvorfor vi også stemte imod denne passage i den samlede betænkning. Vi mener, at EU i stedet bør føre en stram og retfærdig asyl- og migrationspolitik, hvor de ydre grænser styrkes, og asylbehandlingen finder sted i tredjeverdenslande.
2022/09/14
Situation of fundamental rights in the EU in 2020 and 2021 (A9-0224/2022 - Juan Fernando López Aguilar)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ubetinget retsstatsprincipperne, presse- og ytringsfriheden samt kvinde- og minoritetsrettigheder. Derfor støtter vi også de dele af betænkningen, der fordømmer og kritiserer brud på disse principper, herunder fordømmelsen af visse landes angreb på basale seksuelle og reproduktive rettigheder. Når vi alligevel har valgt ikke at stemme for den samlede betænkning, skyldes det blandt andet, at betænkningen indeholder opfordringer til at forbyde højreekstremistiske bevægelser, færre ressourcer til beskyttelsen af EU's ydre grænser og fælles EU-standarder for varetægtsfængsling. Uagtet hvad man end måtte mene om eksistensen af højreekstremistiske bevægelser, vil et forbud være en de facto indskrænkning af de samme grundlæggende rettigheder, som denne betænkning ellers forsøger at værne om. Derfor har de danske socialdemokrater stemt blankt til den samlede betænkning.
2022/09/15
Economic, social and territorial cohesion in the EU: the 8th Cohesion Report (A9-0210/2022 - Constanze Krehl)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om EU's samhørighedspolitik. Dog bifalder vi fraværet af en territorial dimension i genopretnings- og resiliensfaciliteten og erklærer os derfor ikke enige i kritikken. Desuden er de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet uenige i behovet for at overveje rammerne for økonomisk styring, herunder en midlertidig suspension og revision af stabilitets- og vækstpagten. Vi mener, at medlemslandene har ansvaret for selv at prioritere midlerne inden for de eksisterende rammer, hvorfor vi ikke kan støtte forslaget.
2022/09/15
EU border regions: living labs of European integration (A9-0222/2022 - Younous Omarjee)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om EU's grænseregioner. Vi mener dog, at det må være op til medlemslandene selv at prioritere midler og håndtere problemer i deres grænseregioner inden for de givne rammer. Desuden mener de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet, at en europæisk mekanisme til at imødegå retlige og administrative hindringer i en grænseoverskridende sammenhæng er af overstatslig karakter, hvorfor forslaget i sin helhed ikke kan støttes.
2022/09/15
Statute and funding of European political parties and European political foundations (A9-0223/2022 - Rainer Wieland, Charles Goerens)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om finansieringsmodellen for de europæiske partier og fonde via tilskud fra EU-budgettet samt en dertil hørende bundet egenfinansieringsgrad. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet kan dog ikke støtte forslaget om at åbne for, at europæiske partier og fonde kan finansiere nationale valghandlinger, nationale kandidater og valgkampagner direkte. Det kan føre til en uhensigtsmæssig indblanding i nationale valghandlinger. Derfor kan de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ikke støtte forslaget i sin helhed.
2022/09/15
The EU’s strategic relationship and partnership with the Horn of Africa (A9-0207/2022 - Fabio Massimo Castaldo)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om et gensidigt fordelagtigt partnerskab mellem EU og Afrikas Horn og har derfor stemt for den samlede betænkning. Vi mener, at der er en række positive elementer i betænkningen, f.eks. i forhold til samarbejde om at modvirke klimaforandringer, beskyttelse af kvinders rettigheder, støtte til demokratisk omstilling og forebyggende indsatser mod migration til Europa. Vi stiller os kritiske overfor enkelte dele i den samlede betænkning, som omhandler migration. Derfor har vi også stemt for et ændringsforslag, der handler om at sikre en regional placering af flygtninge i regionen. Vi mener, at EU bør føre en stram og retfærdig asyl- og migrationspolitik, hvor de ydre grænser styrkes, hjælp i nærområder prioriteres, og hvor asylbehandlingen finder sted i tredjelande.
2022/10/05
The EU’s response to the increase in energy prices in Europe (RC-B9-0416/2022, B9-0416/2022, B9-0417/2022, B9-0418/2022, B9-0419/2022, B9-0420/2022, B9-0421/2022, B9-0422/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser med stor bekymring på de stigende energipriser i Europa og bakker op om fælles europæiske tiltag, der skal dæmme op for de stigende priser. Her ser vi positivt på et prisloft over russisk gas og en særskat på de overnormale profitter, som nogle energivirksomheder henter hjem. Investering i mere vedvarende energi og energieffektivisering er den langvarige vej ud af krisen. Derfor er det også vigtigt, at de akutte tiltag, der tages, ikke har langvarige negative effekter for den grønne omstilling og energiforsyningssikkerheden. Vi udelukker ikke på forhånd nogle midler til at dæmme op for de stigende energipriser, men mener samtidig, at disse skal tages med forståelse for den situation, som de enkelte medlemslande befinder sig i.
2022/10/05
Guidelines for the employment policies of the Member States (A9-0243/2022 - Alicia Homs Ginel)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter initiativer, der styrker arbejdsvilkårene, sundheden og sikkerheden på arbejdspladsen samt inklusion af personer med handicap. Vi mener fortsat, at der er et stort potentiale i medlemsstaterne for at styrke beskæftigelsesindsatserne, herunder en styrkelse af videreuddannelsesmuligheder, samt at man bør sikres løn under praktik eller læreplads. Vi mener herudover, at det er vigtigt, at medlemsstaterne implementerer principperne fra den sociale søjle, men understreger at dette skal ske nationalt. Derfor støtter vi blandt andet ikke et direktiv om mindsteindkomst. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt SURE-instrumentet bør fortsættes under den nuværende krise i Ukraine.
2022/10/18
Discharge 2020: European Border and Coast Guard Agency (A9-0235/2022 - Tomáš Zdechovský)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at beskyttelsen af EU's ydre grænser er meget vigtig for Europas sikkerhed, og at Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning (Frontex) varetager en vigtig rolle for Unionen. Samtidig mener vi, at både nationale grænsevagter og Frontex skal efterleve gældende regler. Kritikken fra bl.a. Revisionsretten og OLAF af agenturets forsømmelser af grundlæggende rettigheder er bekymrende. Agenturets konstituerede ledelse har med konkrete forbedringer, handlingsplaner og garantier over for bl.a. Europa-Parlamentet igangsat arbejdet med at udbedre tidligere problematisk praksis. Derfor kan de danske socialdemokrater godt give decharge for 2020.
2022/10/18
The accession of Romania and Bulgaria to the Schengen area (B9-0462/2022, B9-0463/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter som udgangspunkt optagelsen af Rumænien og Bulgarien i Schengen-grænsesamarbejdet. Vi er dog opmærksomme på, at der i skrivende stund pågår frivillige evalueringer i de to kandidatlande med henblik på at sikre, at de efterlever de reviderede krav i Schengenevaluerings- og overvågningsmekanismen, herunder mekanismen for Samarbejde og Kontrol (CVM). I tilfælde af at evalueringen finder evidens for, at kandidatlandene ikke efterlever de gældende regler, vil de danske socialdemokrater naturligvis stille sig forbeholdne over for optagelsen.
2022/10/18
General budget of the European Union for the financial year 2023 - all sections (A9-0241/2022 - Nicolae Ştefănuță, Niclas Herbst)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at det er økonomisk ansvarligt at øge budgettet for 2023 til de dimensioner, som Europa-Parlamentet lægger op til. I en tid med krig i Ukraine og en verserende energi- og inflationskrise er tiden ikke til at maksimere budgettet ud over en bred kam. Vi havde gerne set, at flere midler blev allokeret til uforudsete udgifter, der kan opstå i forbindelse med de kriser, vi befinder os i, på bekostning af at øge udgifterne til diverse programmer til grænsen af de såkaldte budgetlofter. Det mener vi ikke er ansvarligt. Derfor har vi ikke støttet Parlamentets forslag til budget 2023 samt størstedelen af ændringsforslagene til budgettet. Omvendt har vi stemt for et par ændringsforslag, der bl.a. har ytret ønske om effektiviseringer i budgettet og problematiseret, at EU har finansieret en kampagne, der har promoveret brugen af hijab. Det mener vi ikke, at EU’s midler skal gå til. Desuden er vi uenig i EP’s vurdering, at det ikke er muligt at spare på diverse administrative udgifter. Vi havde således gerne set, at EP havde bevaret en række ændringsforslag fra Rådet til besparelser på bl.a. kommunikation.
2022/10/19
UN Climate Change Conference 2022 in Sharm-el-Sheikh, Egypt (COP27) (B9-0461/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter et stærkt og ambitiøst mandat forud for forhandlingerne ved FNs klimatopmøde, COP 27 i Egypten. Beslutningen bidrager til at øge global klimahandling, hvilket er mere end nødvendigt. Resolutionen omtaler også brugen af privatfly. De danske socialdemokrater mener generelt, at brugen af privatfly bør minimeres. De danske socialdemokrater mener dog også, at der er andre hensyn at tage, hvilket ikke direkte er reflekteret i de fremsatte ændringsforsalg til beslutningen. Disse hensyn er bl.a. sikkerhed og tidshensyn for særligt stats-og regeringschefer.
2022/10/20
Draft amending budget 5/2022: Additional measures to address the consequences of the Russian war in Ukraine - Union Civil Protection Mechanism reinforcement - Reduction in payment appropriations and update of revenues - Other adjustments and technical updates (A9-0280/2022 - Karlo Ressler, Damian Boeselager)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har støttet vedtagelsen af ændringsbudget nr. 5. Vi anerkender de lovbundne krav forbundet med lønudgifter, som ændringsbudgettet bl.a. vedrører, men vi mener også, at der generelt bør anlægges en stram og budgetansvarlig linje, herunder at antallet af ansatte stabiliseres, og at de stigende lønomkostninger adresseres.
2022/11/23
System of own resources of the European Union (A9-0266/2022 - Valérie Hayer, José Manuel Fernandes)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet anerkender den interinstitutionelle aftale, der er indgået mellem Rådet og Europa-Parlamentet, hvad angår indførelsen af nye egne indtægter. Derfor har de danske socialdemokrater også støttet Europa-Parlamentets betænkning, der i store træk gentager konklusionerne fra den interinstitutionelle aftale. På enkelte områder går betænkningen dog en anelse længere. F.eks. når den kræver, at EU-Kommissionen går videre med et forslag om en digital afgift, hvis der ikke sker tiltrækkelige fremskridt på OECD-niveau. Lige nu forhandles, der i OECD om en sådan afgift, og vi mener derfor ikke, at det er formålstjenligt med en sådan opfordring. Samtidig har vi et par betænkeligheder, hvad angår de konkrete skøn for indtægter samt tidsangivelser, som betænkningen angiver.
2022/11/23
New EU strategy for enlargement (A9-0251/2022 - Tonino Picula)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser det som nødvendigt at knytte de østeuropæiske lande tættere til Den Europæiske Union i lyset af den geopolitiske situation og har derfor valgt at bakke op om betænkningen, der ser positivt på optagelsen af en række lande som kandidatlande til Den Europæiske Union. Vi lægger dog heri også vægt på, at tiltrædelsesforhandlingerne ikke per definition betyder, at kandidatlandene optages i Den Europæiske Union, og at tiltrædelsesforhandlingerne kan sættes på pause, hvis landene ikke længere opfylder betingelserne for EU–medlemskab, i overensstemmelse med EU-Kommissionens styrkelse af tiltrædelsesprocessen, herunder princippet om negativ konditionalitet.
2022/11/23
Situation in Libya (A9-0252/2022 - Giuliano Pisapia)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at den nuværende situation i Libyen er uholdbar og kræver opmærksomhed fra det internationale samfund såvel som EU, og har derfor stemt for den samlede betænkning.Vi mener, at der er en række positive elementer i betænkningen f.eks. i forhold til at fremme en fredsproces i landet, fremme af demokrati og øget fokus på diplomati. Derudover er vi enige i, at EU skal yde humanitær bistand til Libyen samt hjælpe med at fjerne landminer.
2022/11/23
Promoting regional stability and security in the broader Middle East region (A9-0256/2022 - Manu Pineda)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om indsatsen for at fremme den regionale stabilitet og sikkerhed i Mellemøsten og har derfor stemt for den samlede betænkning.Vi mener, at der er en række positive elementer i betænkningen f.eks. i forhold til samarbejde om at modvirke klimaforandringer, menneskerettigheder, fremme af demokrati og civilsamfund. Derudover er vi positive overfor flere af de ændringsforslag, der er blevet stemt igennem, og som problematiserer og fordømmer situationen i Iran.
2022/11/23
Implementation of the New European Agenda for Culture and the EU Strategy for International Cultural Relations (A9-0279/2022 - Salima Yenbou)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om indsatsen for at fremme og beskytte kulturen og kulturarven i Europa, og har derfor også stemt for den samlede betænkning.Vi mener, at der er en lang række positive elementer i betænkningen, f.eks. kulturens rolle i at fremme dialog, forståelse og inklusion og for udvikling af identitet for bl.a. LGBTQ+-samfundet, hvilket vi støtter op om.
2022/12/14
Suspicions of corruption from Qatar and the broader need for transparency and accountability in the European institutions (B9-0580/2022, RC-B9-0581/2022, B9-0581/2022, B9-0582/2022, B9-0583/2022, B9-0584/2022, B9-0585/2022, B9-0587/2022)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ser med største alvor på den omfattende korruptionsskandale, der involverer folkevalgte og ansatte i Europa-Parlamentet. De danske Socialdemokrater støtter, at Parlamentets regler vedrørende korruption og indblanding fra udenlandske repræsentanter revideres med henblik på at styrke tilliden til folkevalgte.
2022/12/15
Implementation of the common foreign and security policy - annual report 2022 (A9-0292/2022 - David McAllister)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker overordnet op om en ambitiøs fælles europæisk udenrigs- og sikkerhedspolitik og ser positivt på, at EU indtager en større rolle på den udenrigs- og sikkerhedspolitiske scene. Delegationen har stemt for betænkningen, men det er ikke et udtryk for, at vi deler holdning med alle aspekter af den. Det nuværende princip om enstemmighed i Rådet har sine udfordringer, når et enkelt land kan blokere EU's mulighed for at fordømme eller sanktionere brud på menneskerettighederne. Det er imidlertid vigtigt, at medlemslandene fortsat har rum til at føre en selvstændig udenrigspolitik.
2023/01/18
Implementation of the common security and defence policy - annual report 2022 (A9-0296/2022 - Tom Vandenkendelaere)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker overordnet op om en ambitiøs fælles europæisk sikkerheds- og forsvarspolitik og ser positivt på, at EU indtager en større rolle på den udenrigs- og sikkerhedspolitiske scene. Delegationen har stemt for betænkningen, men det er ikke et udtryk for, at vi deler holdning med alle aspekter af den. Det nuværende princip om enstemmighed i Rådet har sine udfordringer, når et enkelt land kan blokere EU's mulighed for at fordømme eller sanktionere brud på menneskerettighederne. Det er imidlertid vigtigt, at medlemslandene fortsat har rum til at føre en selvstændig udenrigspolitik.
2023/01/18
Transparency and targeting of political advertising (A9-0009/2023 - Sandro Gozi)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ambitionen om at fastsætte og harmonisere reglerne for gennemsigtighed i politisk reklame i EU samt at beskytte personoplysninger i forbindelse med politisk reklame. Det er centralt for borgernes tillid til de demokratiske budskaber og processer, at der er større gennemsigtighed om målrettet politisk reklame. Derfor har vi også støttet Europa-Parlamentets mandat til forordningen. Det er dog ikke alle dele af mandatet, vi kan støtte. F.eks. mener vi ikke, at det skal være forbudt at målrette politisk reklame baseret på personlige data 60 dage før et valg, da dette de facto vil gøre det vanskeligt at nå ud til borgerne med politiske budskaber, der er vigtige for den demokratiske proces. Omvendt er vi enige i behovet for at begrænse anvendelsen af personlige data, ligesom vi er enige i, at mikromålretning og målretning baseret på følsomme data bør forbydes. Med henblik på at skabe juridisk klarhed ser vi derfor gerne, at bestemmelserne om brug af visse typer af personlig data i denne forordning bringes i overensstemmelse med bestemmelserne i forordningen om digitale tjenester.
2023/02/02
Electoral rights of mobile Union citizens in European Parliament elections (A9-0297/2022 - Damian Boeselager)

. – De danske socialdemokrater bakker op om intentionerne i forslaget til reviderede afstemningsregler i forbindelse med Europa-Parlamentsvalg. Det er centralt, at europæiske borgere har mulighed for at stemme til EP-valg, uagtet hvilket land de ellers må være bosat i. Derfor er det også vigtigt at fjerne så mange barrierer for stemmeafviklingen som muligt. Samtidig er det vigtigt, at de nye afstemningsregler ikke påfører medlemsstaterne unødige administrative byrder, der ikke står mål med de potentielle gevinster. De danske socialdemokrater er derfor ikke enige i, at myndigheder skal være forpligtet til at skrive på et hvilket som helst sprog, modtageren foretrækker, da mange erfaringsmæssigt ikke læser sådanne orienteringer. Tværtimod er det centralt, at myndighedernes kontakt til borgerne skal ske på et sprog, som modtageren kan forstå, men som de ikke nødvendigvis foretrækker. Endeligt bakker vi ikke op om, at der indføres specifikke paragraffer i teksten, der på sigt vil gøre det muligt at oprette fælleslister til valg til Europa-Parlamentet. Med de forbehold in mente har vi støttet EP’s mandat.
2023/02/14
Electoral rights of mobile Union citizens in municipal elections (A9-0005/2023 - Joachim Stanisław Brudziński)

. – De danske socialdemokrater bakker op om intentionerne i forslaget til reviderede afstemningsregler i forbindelse med kommunalvalg. Det er centralt, at europæiske borgere har mulighed for at stemme til valg, der har betydning for den kommune, de er bosat i. Derfor er det også vigtigt at fjerne så mange barrierer for stemmeafviklingen som muligt. Samtidig er det vigtigt, at de nye afstemningsregler ikke påfører medlemsstaterne unødige administrative byrder, der ikke står mål med de potentielle gevinster. De danske socialdemokrater er derfor ikke enige i, at myndigheder skal være forpligtet til at skrive på et hvilket som helst sprog, modtageren foretrækker, da mange erfaringsmæssigt ikke læser sådanne orienteringer. Tværtimod er det centralt, at myndighedernes kontakt til borgerne skal ske på et sprog, som modtageren kan forstå, men som de ikke nødvendigvis foretrækker. Med det forbehold in mente har vi støttet EP’s mandat.
2023/02/14
An EU strategy to boost industrial competitiveness, trade and quality jobs (B9-0085/2023, B9-0086/2023, B9-0087/2023, B9-0088/2023, B9-0089/2023, B9-0090/2023, B9-0091/2023, B9-0104/2023, B9-0105/2023, RC-B9-0107/2023, B9-0107/2023, B9-0108/2023, B9-0110/2023, B9-0111/2023, B9-0115/2023)

. – De danske socialdemokrater anerkender, at der er behov for at kigge på målrettede ændringer for statsstøtte i lyset af den øgede grønne konkurrence fra USA og Kina. Derfor har vi også stemt for EP’s fælles beslutning om en EU-industristrategi, der skal styrke Europas konkurrenceevne. Det er helt centralt for os, at disse tilpasninger er midlertidige, målrettes grønne teknologier og finansieres via omprioritering af eksisterende fonde og budgetter. Ligeledes skal vi være ekstremt påpasselige med, at tilpasningerne ikke medfører et statsstøtteræs internt mellem medlemsstaterne eller med USA og Kina. Derfor er det afgørende, at lempelser i statsstøttereglerne kun adresserer strategisk vigtige værdikæder eller klare markedsfejl. De balancer skal være på plads i en endelig aftale. Derfor er det heller ikke alle dele af EP’s beslutning, vi kan støtte. For eksempel er vi imod henvisninger til behovet for nye midler til finansiering af suverænitetsfonden, at der skal udarbejdes suverænitetstest i alle konsekvensanalyser relateret til EU-lovgivning og fonde, og generelt til henvisninger, der trækker i en protektionistisk retning. Omvendt er vi positive over for, at der indføres sociale konditionaliteter for modtagelsen af statsstøtte, og at støtten er forbeholdt grønne initiativer og teknologier.
2023/02/16
Following up on measures requested by Parliament to strengthen the integrity of European institutions (RC-B9-0147/2023, B9-0147/2023, B9-0150/2023, B9-0152/2023, B9-0153/2023, B9-0154/2023)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter de initiativer, der er blevet lavet for at sikre den fremtidige transparens. Det er vigtigt, at integriteten hos EU-institutionerne er så høj som muligt, ellers har det konsekvenser for både borgernes opfattelse af EU og det demokrati, som EU bygger på. Vi støtter de skærpede regler, der skal være for MEP’er, som efter endt periode arbejder med interessevaretagelse på et EU-niveau. Vi er åbne for at se på en cooling-off periode ved udtrædelse af Parlamentet, dog ønsker vi, at det skal defineres, hvad lobbyisme er, og hvornår man er lobbyist, da vi mener, at man i mange henseender kan arbejde med interessevaretagelse. Derudover skal vi sikre, at dette forslag ikke rammer aldersmæssigt skævt, så yngre politikere ikke bliver dårligere stillet på jobmarkedet, efter de udtræder af Parlamentet, end før de indtrådte. Vi skal sikre, at det stadig er attraktivt at stille op til og blive valgt til Europa-Parlamentet, lige meget hvilken alder man har, da diversitet vil styrke vores demokrati.
2023/02/16
Establishment of an independent EU Ethics Body (B9-0151/2023, RC-B9-0144/2023, B9-0144/2023, B9-0145/2023, B9-0146/2023, B9-0148/2023, B9-0149/2023)

. – De danske socialdemokrater støtter indførelsen af et etisk organ, der skal være med til at sikre gennemsigtighed og imødegå interessekonflikter. Vi ser samtidig positivt på, at organets beslutninger får bindende karakter, at de kan få adgang til alle nødvendige dokumenter, og at der indføres et forbud mod bibeskæftigelse inden for visse organisationer. Vi afventer dog at se, hvordan et sådant forbud i praksis kan indrettes, herunder ved at der f.eks. indføres et loft over indkomster fra bibeskæftigelser eller lignende.
2023/02/16
One year of Russia’s invasion and war of aggression against Ukraine (RC-B9-0123/2023, B9-0123/2023, B9-0126/2023, B9-0131/2023, B9-0132/2023, B9-0134/2023, B9-0139/2023)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om den fortsatte støtte til Ukraine, herunder også den fortsatte militante støtte. Vi ser yderst positivt på den koordinering, der sker på tværs af medlemslandende, så den militærstøtte, der kommer til Ukraine og dets militær, bliver den bedst mulige. Vi mener dog, at valget af, hvilken militær støtte og hvilket militær udstyr som medlemslandende leverer til Ukraine, er et nationalt anliggende.
2023/02/16
Availability of fertilisers in the EU (B9-0101/2023)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter overordnet EU’s indsats for at sikre adgang til gødning til overkommelige priser. Vi bemærker, at dele af beslutningen har et ensidigt fokus på tilstedeværelsen af husdyr i fremtidens landbrugspolitik. Fremover vil planter udgøre en større del af vores fødevareproduktion. Vi mener, at en bæredygtig fødevareproduktion fremover skal stå på to ben, nemlig planteproduktion og animalsk produktion.
2023/02/16
Energy performance of buildings (recast) (A9-0033/2023 - Ciarán Cuffe)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om et ambitiøst bygningsdirektiv og for en hurtig vedtagelse af Parlamentets holdning, så trilogforhandlingerne kan igangsættes. Det er vigtigt, at der sættes nye ambitiøse standarder for renoveringen af EU's bygninger, der står for 40% af EU's energiforbrug og for 38% af EU's CO2-udledninger. Vi har valgt at bakke op om Parlamentets samlede kompromis, da det både afspejler et højt ambitionsniveau og samtidig giver fleksibilitet til de enkelte medlemslande i implementeringen, og forventer desuden, at det endelige forslag tager højde for medlemsstaternes forskellige bygningsmasser.
2023/03/14
Adequate minimum income ensuring active inclusion (B9-0099/2023, B9-0116/2023)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ikke et direktiv om en minimumsindkomst, da vi mener, at dette klart er national kompetence. Vi har derfor valgt ikke at støtte betænkningen. Vi deler bekymringen om den stigende fattigdom i Europa og mener, at socialpolitikken i medlemsstaterne spiller en afgørende rolle i at reducere fattigdom. Vi understreger dog, at minimumsindkomster i europæiske medlemslande er opbygget på mange forskellige måder, og vi mener derfor ikke, at EU hverken kan eller skal harmonisere minimumsindkomster. Ligeledes er vi også kritiske over for, at man åbner for muligheden for at kombinere en minimumsindkomst med andet lønnet arbejde. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at det er et vigtigt princip, at arbejde skal være lønnet, så man kan leve af det. Vi mener derfor ikke, at man skal åbne for, at man eksempelvis kan kombinere kontanthjælp med lønnet arbejde for at overleve, da vi mener, at dette understøtter lave lønninger i medlemsstaterne.
2023/03/15
European Semester for economic policy coordination: Employment and social priorities for 2023 (A9-0051/2023 - Estrella Durá Ferrandis)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter en aktiv beskæftigelsespolitik og er enige i, at denne del skal prioriteret højt under det europæiske semester. Vi støtter ligeledes EU's mål om at løfte 15 millioner europæere ud af fattigdom inden 2030 og mener, at medlemsstaternes socialpolitik spiller en vigtig rolle i at opfylde dette mål. Vi mener dog ikke, at der allerede nu er behov for en markant forøgelse af den nyligt indgåede børnegaranti. Derudover mener vi heller ikke, at vi allerede nu skal allokere flere ressourcer til den sociale klimafond, særlig i betragtning af at fonden endnu ikke er trådt i kraft. Generelt er vi af den overbevisning, at de eksisterende tiltag på beskæftigelsesområdet skal have lov til at virke, og at vi derfor på nuværende tidspunkt ikke kan tilslutte os til betænkningens opfordringer til yderligere beskæftigelsesinitiativer til at afbøde konsekvenserne af den grønne omstilling.
2023/03/15
Social Climate Fund (A9-0157/2022 - David Casa, Esther de Lange)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har valgt at støtte forslaget om Den Sociale Klimafond. Vi ønsker en ambitiøs klimaindsats, der indfrier EU’s klimamål for 2030 og sikrer klimaneutralitet i 2050. Vi anerkender også, at dette kræver en indsats for at reducere de sociale slagsider af EU’s klimatiltag. Det har dog været afgørende for vores støtte, at den endelige aftale om Den Sociale Klimafond ikke medfører en åbning af den flerårige finansielle ramme, og at den samtidig sætter et loft over andelen af den direkte indkomststøtte.
2023/04/18
Guidelines for the 2024 budget - Section III (A9-0124/2023 - Janusz Lewandowski)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker et ansvarligt budget for 2024. Vi mener ikke, at dette var afspejlet i Parlamentets retningslinjer for udarbejdelse af budgettet. Derfor stemte vi imod betænkningen. Konkret er vi uenige i, at der lægges op til større udvidelser af det eksisterende budget, og at FFR’en alene skal revideres med henblik på at øge udgiftsposterne uden mulighed for at reformere de eksisterende programmer. Derudover er vi uenige i, at nye projekter per automatik skal finansieres ved nye midler, at lånemekanismen ved EU’s genopretningsinstrument placeres ud over FFR-lofterne, og at alle frigjorte og ubrugte midler skal forblive i budgettet. Omvendt er vi positive over for, at et flertal af Europa-Parlamentet bakkede op om, at EU’s budget i fremtiden skal være med at bidrage til styrkelsen af infrastrukturen omkring de ydre grænser. Dette opvejer dog ikke problemerne i betænkningen, og derfor har de danske socialdemokrater stemt imod det samlede beslutningsforslag.
2023/04/19
Combating discrimination in the EU - the long-awaited horizontal anti-discrimination directive (B9-0201/2023, B9-0202/2023)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter overordnet et direktiv om bekæmpelse af diskrimination i EU. Vi mener dog, at den nuværende tekst som foreslået fra Kommissionen er for uklar og giver anledning til for mange spørgsmål i forhold til direktivets omfang. Vi mener derfor, at det er rimeligt, at Ministerrådet har bedt om yderligere præcisering af direktivets konsekvenser og rækkevidde. Vi kan derfor på nuværende tidspunkt ikke tilslutte os teksten som fremsat af Kommissionen, men vi opfordrer til at fremskynde forhandlingerne og forhåbentligt få vedtaget direktivet snarest.
2023/04/19
EU Rapid Deployment Capacity, EU Battlegroups and Article 44 TEU: the way forward (A9-0077/2023 - Javi López)

. – De danske socialdemokater i Europa-Parlamentet bakker op om og ønsker, at Danmark bidrager til en EU udrykningsstyrke. I en tid med stor usikkerhed i verden er det vigtigt, at Danmark er en integreret del af det europæiske forsvarssamarbejde. Ved at bidrage til og deltage i øvelser i en udrykningsstyrke bidrager Danmark aktivt til det fælles europæiske forsvarssamarbejde. Vi holder samtidig fast i, at det er vigtigt, at det er en styrke med et frivilligt bidrag, der ikke etableres permanent, og at medlemslandene suverænt bestemmer, om de vil bidrage til konkrete missioner.
2023/04/19
Schools scheme for fruit, vegetables, milk and dairy products (A9-0096/2023 - Carmen Avram)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet går ind for at fremme børns generelle sundhed og livsstilsvaner og minder om medlemsstaternes ansvar herfor. Vi finder det positivt, at der i betænkningen opfordres til en forenkling af den administrative procedure samt fokus på bæredygtige produkter og madspild. Vi mener dog, at medlemslandene bør udnytte det allerede eksisterende budget for skoleordningen for frugt, grøntsager, mælk og mejeriprodukter fuldt ud, hvilket ikke er tilfældet i dag. Vi stiller os derfor kritiske over for en forøgelse af budgettet for ordningen og kan derfor ikke støtte rapporten, som den foreligger.
2023/05/09
Discharge 2021: EU general budget - Commission and executive agencies (A9-0101/2023 - Jeroen Lenaers, Monika Hohlmeier)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at det er vigtigt med gennemsigtighed om de organisationer, der modtager EU-støtte, for at sikre, at organisationerne lever op til de europæiske værdier og ikke opfordrer til radikalisering eller terrorisme. Vi har valgt at støtte teksten om gennemsigtighed for NGO’er, som den forelå i betænkningen ,og har stemt imod alle ændringsforslag til de pågældende artikler.
2023/05/10
Discharge 2021: EU general budget - European Parliament (A9-0086/2023 - Isabel García Muñoz)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at de nuværende regler for længerevarende orlov for Medlemmer af Europa-Parlamentet er for ufleksible. Vi mener imidlertid ikke, at løsningen er, at lade medlemmer på syge- eller barselsorlov stemme og tale i plenarsalen under deres orlov. Vi mener grundlæggende, at man ikke skal arbejde, når man er på orlov. I stedet bør man gøre det muligt at foretage midlertidige ind-suppleringer i Europa-Parlamentet ved længerevarende orlov, ligesom det er muligt i det danske Folketing.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at Europa-Parlamentet kun bør have ét hjemsted. Dette vil reducere Parlamentets CO2-aftryk betragteligt og kan spare skatteyderne op mod 114 mio. EUR årligt.
2023/05/10
Discharge 2021: EU general budget - European Council and Council (A9-0085/2023 - Mikuláš Peksa)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter en udskydelse af decharge for Rådet med udgangspunkt i de samarbejdsvanskeligheder, der igen i år har forstyrret processen. Vi støtter samtidig op om forbud mod virksomhedssponsoreringer af rådsformandskaber, ligesom vi er enige i, at de faste repræsentationer bør registrere møder med interessenter i åbenhedsregistret. Vi er dog ikke enige i de dele af beslutningen, som opfordrer Rådet til at nedsætte et konvent med henblik på traktatændringer. EU har brug for at stå sammen om at håndtere de kriser, vi står overfor og i. Det hjælper en åbning af traktaterne ikke på. Tværtimod. Derfor har de danske socialdemokrater valgt at stemme gult ved afstemningen om den medfølgende betænkning.
2023/05/10
Discharge 2021: European Border and Coast Guard Agency (A9-0142/2023 - Ramona Strugariu)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at beskyttelsen af EU's ydre grænser er meget vigtig for Europas sikkerhed, og at Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning (Frontex) varetager en vigtig rolle for Unionen. Samtidig mener vi, at både nationale grænsevagter og Frontex skal efterleve gældende regler. Kritikken fra bl.a. Revisionsretten og OLAF af agenturets forsømmelser af grundlæggende rettigheder er bekymrende. Agenturets nye ledelse har med konkrete forbedringer, handlingsplaner og garantier over for bl.a. Europa-Parlamentet fortsat arbejdet med at udbedre tidligere problematisk praksis. Derfor har vi stemt for at give decharge for året 2021.
2023/05/10
Own resources: a new start for EU finances, a new start for Europe (A9-0155/2023 - José Manuel Fernandes, Valérie Hayer)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om den interinstitutionelle aftale, der blev indgået mellem Rådet og Europa-Parlamentet vedr. indførelsen af nye egne indtægter som konsekvens af beslutningen om genopretningspakken i forbindelse med covid-19. Vi deler dog ikke Europa-Parlamentets ønske om at gå videre end den interinstitutionelle aftale og indføre yderligere egne indtægter med det formål at øge det europæiske budget. Vi anerkender udfordringerne, der er forbundet med de stigende renter og dermed de meromkostninger, der er forbundet med den fælles lånoptagelse, men en sådan merudgift bør dækkes af reorganisering af eksisterende EU-programmer samt fjernelse af red tape, snarere end indførelsen af nye skatter for de europæiske borgere. Det er samtidig vigtigt at understrege, at vi ser positivt på en bedre koordinering på tværs af lande i forhold til fastsættelsen af evt. minimumstærskler for visse skatter. Vi mener, at en fælles bund under selskabsskat og skat på kapitalindkomst, men indtægterne skal gå til medlemsstaterne og ikke til EU. Derfor har vi stemt imod betænkningen samt de medfølgende ændringsforslag.
2023/05/10
Roadmap on a Social Europe: two years after Porto (B9-0235/2023, B9-0236/2023)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter op om den sociale søjle og mener, at den fungerer som vigtige principper og målsætninger, som medlemsstaterne bør arbejde hen mod. Vi er dog af den overbevisning, at den sociale søjle bør anses primært som målsætninger og ikke som retningslinjer for ny EU-lovgivning. Derfor afviser vi nye tiltag såsom EU-lovgivning på socialpolitikområdet, da vi mener, at dette klart hører under medlemsstaternes kompetence. Ligeledes støtter vi ikke op om sociale tiltag, der vil medføre traktatændringer. Dog ser vi andre initiativer vedrørende den eksisterende EU-lovgivning, hvor beskæftigelsesområdet med fordel kan styrkes på europæisk niveau, eksempelvis med en revision af udbudsdirektivet, en styrket europæisk arbejdsmarkedsmyndighed (ELA) og et forbedret arbejdsmiljø.
2023/05/11
Corporate Sustainability Due Diligence (A9-0184/2023 - Lara Wolters)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet går ind for at stille krav til selskaber, for så vidt angår det ansvar de har over for deres respektive produktionskæder, hvad angår miljøhensyn og sociale hensyn. Derfor bakker vi op om det fremsatte forhandlingsmandat præsenteret for Parlamentet forud for de kommende forhandlinger om lovpligtig due dilligence på miljø- og menneskerettighedsområdet. I Kommissionens oprindelige udspil til direktivet lagde man op til at stille konkrete krav til den enkelte virksomhedsledelses sammensætning. Denne hensigt er dog ikke at finde i forslaget til Parlamentets forhandlingsmandat, og vi er derfor trygge ved, at det ikke er Parlamentets position og hensigt at kunne blande sig i de konkrete ledelseskonstellationer. Forhandlingsmandatet indebærer i stedet krav til selskabets ledelse om at tage ansvar for at indarbejde due diligence i virksomhedens praksis. Vi er enige i intentionen om, at ledelsen skal tage et vist ansvar for implementering af due diligence. Det kan diskuteres, hvordan dette skal sikres, på en måde der giver manøvrerum for ledelsen og ikke involverer unødige administrative byrder, og den forhandling venter i trilogen mellem Parlamentet og Rådet.
2023/06/01
Assessment of the new Commission communication on outermost regions (A9-0156/2023 - Álvaro Amaro)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at der allerede er rig mulighed for at styrke EU's regioner i den yderste periferi inden for de eksisterende rammer og midler. Desuden mener de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet, at medlemslandene selv må prioritere midler specifikt målrettet modstandsdygtig og bæredygtig turisme inden for de gældende rammer, hvorfor vi ikke kan støtte forslaget i sin helhed.
2023/06/13
Artificial Intelligence Act (A9-0188/2023 - Brando Benifei, Dragoş Tudorache)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er positive over for en europæisk rammelovgivning for kunstig intelligens-systemer. Lovgivningen skal sikre rammer for bæredygtig udvikling og innovation af ny teknologi. Det er afgørende, at EU kan tiltrække virksomheder og investeringer inden for dette nye felt med stor betydning for fremtidig vækst og velfærd.
2023/06/14
Ensuring food security and the long-term resilience of EU agriculture (A9-0185/2023 - Marlene Mortler)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet går ind for en grøn omstilling af landbruget for at sikre fødevaresikkerheden i EU. Vi anerkender at covid-19 og krigen i Ukraine har påvirket fødevareforsyningskæderne i EU, men minder om, at den grønne omstilling af landbruget ikke står i modsætningsforhold til fødevaresikkerheden, men er direkte forbundet. Desuden afventer vi Europa-Kommissionens udmelding om nye forædlingsteknikker i landbruget samt forholder os neutrale til diskussionen af biobrændstoffer, eftersom emnets kompleksitet ikke indfanges tilstrækkeligt i indeværende betænkning.
2023/06/14
Quality traineeships in the EU (A9-0186/2023 - Monica Semedo)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at praktikophold bør indgå som en del af en uddannelse og dermed ikke være ulønnede. Vi mener, at ulønnede praktikophold, der finder sted efter endt uddannelse, er en form for løndumping og derfor er et stort problem i Europa. Dog mener vi ikke, at europæisk lovgivning i sig selv er løsningen. Vi mener, man bør blive inspireret af de lande – herunder Danmark – hvor ulønnede praktikophold efter endt uddannelse ikke er en udbredt praksis. Derudover mener vi, at forslagene i Europa-Parlamentets oplæg bedst adresseres i allerede eksisterende lovgivning, for eksempel inden for direktiverne om arbejdsmiljø, kontraktforhold, ligebehandling mv. Vi mener ligeledes, at et direktiv om praktikophold i sig selv kan legitimere brugen af praktikanter efter endt uddannelse, fremfor at de indgår som en del af et uddannelsesforløb med mulighed for merit. Derfor ser vi ikke et behov for en separat lovgivning om praktikophold.
2023/06/14
Composition of the European Parliament (A9-0214/2023 - Loránt Vincze, Sandro Gozi)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om, at Europa-Parlamentets sammensætning skal leve op til kriteriet om degressiv proportionalitet, og at en række medlemslande – heriblandt Danmark – derfor skal tildeles flere pladser i Parlamentet. Vi så dog helst, at der skete en omfordeling inden for de nuværende 705 pladser, så de resterende ubrugte pladser kan reserveres til fremtidige nye medlemslande.
2023/06/15
Draft amending budget No 2/2023: Entering the surplus of the financial year 2022 (A9-0225/2023 - Fabienne Keller)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ændringsbudget nr. 2/2023. Vi støtter imidlertid ikke opfordringen til at afskaffe rabatter eller at anvende bøder og gebyrer som ekstra indtægt for Unions budget fremfor at føre til fald i BNI-bidragene.
2023/07/11
Implementation of ‘passerelle’ clauses in the EU Treaties (A9-0208/2023 - Giuliano Pisapia)

. – De danske socialdemokrater er grundlæggende af den opfattelse, at vi skal bruge de eksisterende muligheder i EU-traktaterne fremfor at revidere traktaterne. Vi mener samtidig, at princippet om enstemmighed i Rådet på en række områder er godt, da det tvinger EU-landene til at mødes i deres forskellighed. Der er dog områder, som bekæmpelse af skattely og udenrigspolitiske sanktioner, hvor vi mener, at det kan give mening at diskutere at anvende EU-traktaternes passerelleklausuler for at gå fra enstemmighed til beslutning ved kvalificeret flertal. Generelt er de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet dog tilbageholdende med at opfordre til at bruge passerelleklausulerne på alle områder, hvor traktaten muliggør det, og vi stemte derfor imod betænkningen.
2023/07/11
Nature restoration (A9-0220/2023 - César Luena)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er glade for, at Europa-Parlamentet har vedtaget et mandat om naturgenopretningsforordningen, så forhandlingerne med EU-Rådet og EU-Kommissionen nu kan begynde. Vi bakker op om mandatet, omend det endte mindre ambitiøst, end vi havde håbet. Men på grund af de europæiske konservatives kampagne imod forordningen, er vi bare glade for, at det lykkedes at finde flertal for et mandat fra Europa-Parlamentet.
2023/07/12
COVID-19 pandemic: lessons learned and recommendations for the future (A9-0217/2023 - Dolors Montserrat)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om, at EU tager ved lære af håndteringen af covid-pandemien. Vi mener, at EU-landenes samarbejde og koordinering var afgørende vigtigt for Europas håndtering af pandemien. Særligt fælles forhandling og indkøb af vacciner er en model, der kan bruges på frivillig basis med andre medicinalprodukter.De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener dog, at sundhedspolitik først og fremmest er og skal forblive national kompetence. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener, at IP-rettigheder er afgørende for udviklingen af nye medicinalprodukter og for en konkurrencedygtig medicinalindustri i Danmark. Vi mener derfor, at man primært skal fokusere på frivillig vidensdeling inden for medicinproduktion.
2023/07/12
Recommendations for reform of the European Parliament’s rules on transparency, integrity, accountability and anti-corruption (A9-0215/2023 - Vladimír Bilčík, Nathalie Loiseau)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om en ambitiøs reform af Europa-Parlamentets regler om gennemsigtighed, integritet, ansvarlighed og bekæmpelse af korruption. Vi mener fortsat, at Europa-Parlamentet bør nedsætte et undersøgelsesudvalg for at klarlægge, præcis hvilken politisk påvirkning der har været fra Qatar og Marokko, og hvilke filer der kan være kompromitteret på den baggrund.
2023/07/13
The need for EU action on search and rescue in the Mediterranean (B9-0339/2023, B9-0340/2023, B9-0342/2023)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om vigtigheden af, at internationale konventioner overholdes i forbindelse med havsnød. Vi støtter en koordineret indsats i forhold til eftersøgnings- og redningsaktioner, hvor landene omkring Middelhavet aktivt samarbejder med f.eks. kommercielle skibe, der kommer nødstedte migrantbåde til udsætning. Vi mener ikke, at løsningen på den nuværende forfærdelige situation på Middelhavet er, at overlade ansvaret for eftersøgnings- og redningsaktioner helt eller delvist til NGO'er eller at oprette legale migrationsveje. I stedet bør EU i langt højere grad styrke de ydre grænser, forbedre tilbagesendelsesprocedurer og investere i at forbedre levevilkårene, særligt på det afrikanske kontinent.
2023/07/13
System of European Schools – state of play, challenges and perspectives (A9-0205/2023 - Ilana Cicurel)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om idéen med Europaskolerne, men mener ikke, at styringen af Europaskolerne skal overgå fra en mellemstatslig til en overnational model. Vi er ligeledes skeptiske overfor at pålægge andre skolesystemer mange nye krav til undervisningen. Vi har dog valgt at stemme for den samlede betænkning.
2023/09/12
Amending the proposed mechanism to resolve legal and administrative obstacles in a cross-border context (A9-0252/2023 - Sandro Gozi)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er bekymrede for de konkrete implikationer af den foreslåede mekanisme til at imødegå retlige og administrative hindringer (European Cross Border Mechanism). Vi mener, at det allerede i dag er muligt at sikre et godt samarbejde og koordinering på tværs af medlemsstater inden for de eksisterende rammer, som det f.eks. ses ved Danmarks grænseregioner, hvorfor vi ikke ser merværdien i den foreslåede mekanisme og derfor stemmer imod forslaget.
2023/09/14
Regulation of prostitution in the EU: its cross-border implications and impact on gender equality and women’s rights (A9-0240/2023 - Maria Noichl)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter, at EU har fokus på prostitution og blandt andet samarbejder om bekæmpelse af menneskehandel. Vi er dog af den overbevisning, at prostitutionsdebatten kræver nuancering og anerkender, at EU’s medlemsstater lovgiver om prostitution meget forskelligt. Vi mener ikke, betænkningen i tilstrækkelig grad anerkender potentielle udfordringer for den prostituerede ved indførelse af lovgivning efter svensk forbillede. Vi støtter derfor ikke en fælles europæisk tilgang til prostitution efter svensk forbillede.
2023/09/14
Parliamentarism, European citizenship and democracy (A9-0249/2023 - Alin Mituța, Niklas Nienass)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op vigtigheden af parlamentarisme i liberale demokratier. Vi deler imidlertid ikke betænkningens opfordringer til at ændre traktaterne for at ændre EU´s styring. Vi er særligt uenige i opfordringerne til at udvide unionsborgerskabet og opfordringen til at indføre EU-dækkende folkeafstemninger. Vi har derfor valgt at stemme imod flere dele af betænkningen og at stemme blankt til den samlede betænkning.
2023/09/14
Interim report on the proposal for a mid-term revision of the Multiannual Financial Framework 2021-2027 (A9-0273/2023 - Jan Olbrycht, Margarida Marques)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om Kommissionen forslag om midler til Ukraine Faciliteten. Vi mener imidlertid ikke, at der skal tilføres midler derudover til den flerårige finansielle ramme. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har stor forståelse for, at krigen i Ukraine og den afledte energikrise og høje inflation presser EU-budgetterne, ligesom det udfordrer medlemslandenes budgetter. Vi mener imidlertid, at løsningen kan og bør findes ved en omprioritering inden for det nuværende budget. Vi har derfor valgt at stemme blankt til Europa-Parlamentets interimbetænkning om revision af FFR.
2023/10/03
Classification, labelling and packaging of substances and mixtures (A9-0271/2023 - Maria Spyraki)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet er bekymrede for de konkrete implikationer af ændringsforslag nr. 68 for specielle miljømærkningsordner i medlemslande. Derfor har vi set det nødvendigt at stemme imod pågældende ændringsforslag, da vi ser nationale miljømærkningsordninger som et positivt bidrag til samfundsoplysning, samtidig med at vi gerne vil begrænse miljø-anprisninger på noget af den farligste kemi.
2023/10/04
Urban wastewater treatment (A9-0276/2023 - Nils Torvalds)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har valgt at stemme for ændringer, der giver udvidet producentansvar til virksomheder ved fjerde rensning af byspildevand. Det har vi gjort på baggrund af et grundlæggende princip i den danske socialdemokratiske delegation om, at det er forurenerne selv, der står til ansvar for eventuel miljøbelastning, hvorfor det forelagte forslag fra Parlamentet ikke synes tilstrækkeligt i spørgsmålet om udvidet producentansvar. De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har endvidere valgt at stemme national medfinansiering ud af teksten.
2023/10/05
Establishing the Strategic Technologies for Europe Platform (‘STEP’) (A9-0290/2023 - José Manuel Fernandes, Christian Ehler)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ambitionen om at styrke EU’s position inden for strategisk vigtige teknologier, øget forsyningssikkerhed og den grønne omstilling. Vi mener grundlæggende set, at det er positivt at styrke EU’s langsigtede konkurrenceevne gennem målrettet støtte til kritiske teknologier og industrier. Vi mener imidlertid ikke, at der skal tilføres yderligere midler til den flerårige finansielle ramme. Løsningen kan og bør findes ved en omprioritering inden for det nuværende budget. Vi har derfor valgt at stemme blankt til Europa-Parlamentets betænkning om STEP.
2023/10/17
General budget of the European Union for the financial year 2024 - all sections (A9-0288/2023 - Siegfried Mureşan, Nils Ušakovs)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet mener ikke, at EU-budgettet for 2024 skal øges. Vi anerkender, at øget inflation, energikrise og krigen i Ukraine lægger et øget pres på EU-budgettet, ligesom det gør på medlemslandenes nationale budgetter. Vi mener imidlertid, at EU bør omprioritere inden for rammerne af budgettet for at imødekomme udfordringerne – ligesom medlemslandene er nødt til. Vi har derfor stemt imod Europa-Parlamentets forslag om at øge budgettet, og vi har stemt imod betænkningen om budget 2024.
2023/10/18
Draft amending budget No 3/2023: Update of revenue (own resources) and other technical adjustments (A9-0287/2023 - Fabienne Keller)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ændringsbudget nr. 3/2023. Vi er imidlertid ikke enige i de synspunkter, der fremsættes i den tilhørende betænkning, hvor medlemslandene opfordres til at øge deres indbetaling til EU-budgettet. Vi stiller os også skeptiske over for Europa-Parlamentets forslag om flere egne indtægter til EU-budgettet, hvor vi mener, at flere forslag går for langt.
2023/10/18
European protein strategy (A9-0281/2023 - Emma Wiesner)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter, at EU har fokus på at fremme produktionen af plantebaserede proteiner i Europa med det formål at styrke fødevaresikkerhed og øge europæisk uafhængighed. Dog mener vi, at betænkningen som helhed er usammenhængende udarbejdet, særligt i forhold til dens modstridende fokus på både at øge produktion af animalske og plantebaserede proteiner, herunder ubegrundede påstande såsom, at kød er "særlig vigtigt for kvinder i den fødedygtige alder". Vi har derfor valgt at stemme blankt til den samlede beslutning.
2023/10/19
Framework of measures for strengthening Europe’s net-zero technology products manufacturing ecosystem (Net Zero Industry Act) (A9-0343/2023 - Christian Ehler)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter ambitionen om at styrke EU’s position inden for strategisk vigtige teknologier, øget forsyningssikkerhed og den grønne omstilling. Vi mener grundlæggende set, det er positivt, at styrke EU’s langsigtede konkurrenceevne gennem målrettet og balanceret støtte til kritiske teknologier og industrier. Vi mener imidlertid ikke, at atomkraft skal have status af en kritisk teknologi for den grønne omstilling, hvorfor vi har stemt imod inklusion af dette i en delafstemning. Vi har dog valgt at støtte det samlede kompromis, da forslaget overordnet vil gavne EU’s grønne industri og målet om klimaneutralitet i 2050.
2023/11/21
EU framework for the social and professional situation of artists and workers in the cultural and creative sectors (A9-0304/2023 - Antonius Manders, Domènec Ruiz Devesa)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter tiltag, der skal sikre bedre arbejdsvilkår for kunstnere. Vi mener, man med fordel kan se på bedre regulering for blandt andet ophavsret, kunstig intelligens, arbejdsmiljø og ansættelsesvilkår i kunstnerbranchen, herunder at komme prekær ansættelse til livs. Vi afviser dog ethvert forslag, der åbner op for kollektive overenskomster for solo-selvstændige. Vi mener, man udelukkende bør kunne kategoriseres som enten arbejdstager eller selvstændig og ikke oprette nye, prekære ansættelsesformer.
2023/11/21
Implementation of the European Solidarity Corps programme 2021-2027 (A9-0308/2023 - Michaela Šojdrová)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter Det Europæiske Solidaritetskorps og EU's ambition om, at alle unge europæere bør have mulighed for at engagere sig i frivilligt arbejde. Vi er imidlertid ikke enige i forslaget om at fordoble programmets budget, hvorfor vi stemmer imod det samlede forslag.
2023/11/21
Sustainable use of plant protection products (A9-0339/2023 - Sarah Wiener)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet har stemt imod forordningen om bæredygtig anvendelse af plantebeskyttelsesmidler. Den beslutning blev taget på baggrund af afstemningens udfald, der efterlod et meget uambitiøst mandat fra Europa-Parlamentet. Hverken de bindende krav for medlemsstaterne, målsætningen om 65% reduktion for farlige pesticider eller at nå målene inden 2030 kom med. Det var væsentlige krav for de danske socialdemokrater. Derfor stemte vi imod den samlede tekst, men stemte for at sende den tilbage til udvalget i håbet om, at udvalget vil komme frem til et mere progressivt mandat. Det fortjener naturen. Desværre var der ikke flertal for at sende forslaget tilbage til udvalget, og Europa-Parlamentet har dermed intet mandat.
2023/11/22
Proposals of the European Parliament for the amendment of the Treaties (A9-0337/2023 - Guy Verhofstadt, Sven Simon, Gabriele Bischoff, Daniel Freund, Helmut Scholz)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet ønsker ikke at påbegynde forhandlinger om traktatændringer. Det er en utroligt langstrakt proces, der vil sluge meget politisk energi og fjerne fokus fra de mange vigtige, politiske dagsordener, vi skal levere på. Der er fortsat meget uudnyttet manøvrerum inden for de nuværende traktater, som vi mener, at man bør udnytte.
2023/11/22
Harnessing talent in Europe’s regions (A9-0325/2023 - Cristina Maestre Martín De Almagro)

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet anerkender, at der er udfordringer med hjerneflugt og mangel på arbejdskraft i dele af Europas regioner. Men vi er samtidig bekymrede for de gentagne opfordringer til øgede budgetter og finansiering i rapporten, da vi mener, at det allerede i dag er muligt at sikre udnyttelse af talent i Europas regioner inden for de eksisterende finansielle rammer, hvorfor vi stemmer imod forslaget.
2023/11/23