BETA

69 Written explanations of Valentinas MAZURONIS

Supply chain due diligence by importers of minerals and metals originating in conflict-affected and high-risk areas (A8-0141/2015 - Iuliu Winkler) LT

Balsavau dėl šio pranešimo, kuriuo siekiama apriboti ginkluotų grupuočių konfliktinėse ir didelės rizikos zonose galimybes finansuoti savo veiklą iš naudingųjų iškasenų kasybos ir prekybos gautomis lėšomis. Pagrindinis pasiūlymo tikslas – sudaryti įmonėms palankesnes sąlygas atsakingu būdu įsigyti alavo, tantalo, volframo ir aukso ir skatinti teisėtos prekybos kanalus.
2016/11/22
Union framework for the collection, management and use of data in the fisheries sector (A8-0150/2016 - Marco Affronte) LT

Balsavau už. Įgyvendinant bendrą žuvininkystės politiką būtina rinkti duomenis, norint vertinti žuvų išteklių būklę, skirtingų sektoriaus segmentų pelningumą ir žuvininkystės bei akvakultūros poveikį ekosistemai. Duomenys taip pat būtini siekiant įvertinti ES politiką: žuvininkystės valdymo priemones, struktūrines finansines priemones, kuriomis remiami nuo žuvininkystės ir akvakultūros priklausomi rajonai, ir neigiamo žuvininkystės poveikio ekosistemai mažinimo priemones.
2016/11/22
Constitutional, legal and institutional implications of a Common Security and Defence Policy: possibilities offered by the Lisbon Treaty (A8-0042/2017 - Esteban González Pons, Michael Gahler) LT

Balsavau už šį pranešimą. Manau jog NATO organizacija yra svarbiausias Lietuvos ir Europos saugumo garantas, tuo tarpu Europos integracija gynybos srityje yra svarbi ir būtina tol, kol nedubliuoja NATO funkcijų. Esu įsitikinęs, kad reikia stiprinant Europos vienybę skatinti taiką, saugumą ir stabilumą Europos kaimynystėje ir pasaulyje. Dėl susidariusių naujų geopolitinių ir geostrateginių aplinkybių, iškilus naujoms grėsmėms, valstybės negali vienos atremti naujų pavojų. Bendros politikos reikia siekiant užtikrinti bendrą atsaką, todėl svarbu gerinti valstybių narių bendradarbiavimą ir keitimąsi informacija bei geriausia patirtimi.
2016/11/22
An integrated EU policy for the Arctic (A8-0032/2017 - Urmas Paet, Sirpa Pietikäinen) LT

Balsavau už. Dėl klimato kaitos poveikio Arkties transformacija atvers naujus navigacijos maršrutus ir atsiras naujų žvejybos ir gamtos išteklių plotų, todėl regione padaugės žmogaus veiklos. ES palaipsniui suformavo bei išplėtė savo Arkties politiką. Europos Parlamentas ragina vykdyti tvarią Arkties politiką, atkreipia dėmesį į tai, jog Arktyje būtina laikytis tarptautinės teisės, ir pritaria tam, kad ES atliktų svarbų vaidmenį skatinant veiksmingus daugiašalius susitarimus ir pasaulinę taisyklėmis grindžiamą tvarką. Taip pat siūlo sustiprinti daugiašalį Arkties valdymą griežtinant atitinkamus tarptautinius, regioninius ir dvišalius susitarimus, sistemas bei nuostatas ir juos nuosekliai įgyvendinant.
2016/11/22
2016 Report on Montenegro (A8-0050/2017 - Charles Tannock) LT

Balsavau už šią rezoliuciją. Europos Parlamentas teigiamai vertina Juodkalnijos pažangą integruojantis į ES, tačiau ragina tęsti teisminių institucijų reformą ir užtikrinti veiksmingesnę institucinę ir asmeninę atskaitomybę tais atvejais, kai nagrinėjami kaltinimai korupcija. Atkreipia dėmesį į palankius ekonomikos pokyčius, tačiau primygtinai ragina naująją vyriausybę imtis priemonių fiskaliniam tvarumui užtikrinti, tuo pačiu metu sustiprinant socialines teises ir vartotojų apsaugą, pradėti vykdyti tolesnes struktūrines reformas siekiant pagerinti verslo ir investicijų aplinką.
2016/11/22
e-Democracy in the EU: potential and challenges (A8-0041/2017 - Ramón Jáuregui Atondo) LT

Balsavau už šį pranešimą. Pranešime skatinama sudaryti sąlygas elektroniniam balsavimui bei siekti tolesnės pažangos kibernetinio saugumo ir duomenų apsaugos srityje.
2016/11/22
EU-Brazil Agreement: modification of concessions in the schedule of Croatia in the course of its accession (A8-0052/2017 - José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra) LT

Į Europos Sąjungą įstojus Kroatijos Respublikai, išsiplėtė ES muitų sąjunga, todėl Europos Sąjunga pagal Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisykles buvo įpareigota pradėti derybas su Brazilijos Federacine Respublika dėl Kroatijos muitų tarifų sąrašo, kad galiausiai būtų susitarta dėl kompensacinio sureguliavimo, susijusio su 28 ES šalimis, nes dėl ES išorės muitų tarifų režimo padidėja muitų tarifai Brazilijai.
2016/11/22
Launch of automated data exchange with regard to vehicle registration data in Denmark (A8-0051/2017 - Maria Grapini) LT

Šiuo sprendimu numatoma teisė Danijai gauti bei teikti asmens duomenis automatinės transporto priemonių registracijos duomenimis paieškos tikslais. Dėl šio susitarimo pagerės tarpvalstybinisbendradarbiavimas, visų pirma kovos su terorizmu ir tarpvalstybiniu nusikalstamumu srityje.
2016/11/22
Launch of automated data exchange with regard to DNA data in Greece (A8-0053/2017 - Claude Moraes) LT

Šiuo sprendimu numatoma teisė Graikijai dalyvauti automatinio keitimosi DNR duomenimis sistemoje. Šis sprendimas pagerins tarpvalstybinį bendradarbiavimą visų pirma kovos su terorizmu ir tarpvalstybiniu nusikalstamumu srityje.
2016/11/22
Food and feed law, rules on animal health and welfare, plant health and plant protection products (A8-0022/2017 - Karin Kadenbach) LT

Balsavau už. Šiuo išsamiu teisės aktu griežtai reglamentuojama rizika sveikatai (rizika visiems žmonėms, gyvūnams ir augalams, kuri kyla dėl kenksmingųjų organizmų, ligų, mikrobinių ir cheminių teršalų ir kitų pavojų), taip pat būdingų savybių, kurios būtinos saugiai augalų gamybos pradžiai užtikrinti, išsaugojimas ir reglamentuojami gamybos metodai (t. y. gyvūnų gerovė, ekologinis ūkininkavimas, geografinės nuorodos, augalų dauginamoji medžiaga). Be to, tai taisyklės, kuriomis užtikrinamas informacijos teikimas vartotojams ir sąžininga komercinė praktika prekiaujant žemės ūkio maisto grandinės produktais.
2016/11/22
Use of the 470-790 MHz frequency band in the Union (A8-0327/2016 - Patrizia Toia) LT

Šiuo pasiūlymu siekiama sukurti vienodas radijo dažnių skyrimo sąlygas visoje ES, kad būtų galima visoms įmonėms ir gyventojams pasiūlyti didelės spartos belaidį ryšį.
2016/11/22
Obstacles to EU citizens’ freedom to move and work in the Internal Market (B8-0179/2017) LT

Judėjimo laisvė yra pagrindinė ES piliečių teisė ir ji nepaprastai svarbi Sąjungos socialinei ir ekonominei sanglaudai, todėl Europos Parlamentas ragina Komisiją ir Valstybes nares imtis visų būtinų priemonių, kad vis dar egzistuojančios kliūtys būtų panaikintos.
2016/11/22
Commission's approval of Germany's revised plan to introduce a road toll (B8-0180/2017) LT

Europos Parlamente buvo keliamas klausimas, ar Vokietijos lengvųjų transporto priemonių kelių mokesčių sistema atitinka Europos Sąjungos politiką. EP laikosi pozicijos, kad 2016 m. gruodžio mėn. Vokietijos kelių mokesčių sistemoje (vok. Pkw-Maut) vis dar yra elementų, dėl kurių kitų ES šalių piliečiai patiria diskriminaciją dėl pilietybės, todėl ragina Komisiją kaip Sutarčių sergėtoją, atidžiai stebėti šį procesą.
2016/11/22
Guidelines for the 2018 budget - Section III (A8-0060/2017 - Siegfried Mureşan) LT

Išlaikant biudžetinę drausmę ES biudžetas turi būti aprūpintas priemonėmis, kad jis galėtų reaguoti į įvairias krizes tuo pačiu metu. Europos Parlamentas laikosi nuomonės, kad, nors ekonomikos augimas ir darbo vietų kūrimas ir toliau išlieka pagrindiniais ES biudžeto prioritetais, tvarios pažangos ir pokyčių šiose srityse turi būti pasiekta tuo pačiu metu sprendžiant ES piliečių problemas, susijusias su sauga ir saugumu. Nustatant 2018 m. ES biudžeto prioritetus, Europos Parlamentas ragina dėmesį sutelkti į šias temas - mokslinius tyrimus, infrastruktūrą ir MVĮ, nes tai - pagrindiniai augimą ir darbo vietų kūrimą skatinantys veiksniai; kaip švietimas ir jaunimo užimtumas; vidiniai ir išoriniai iššūkiai; pakankami mokėjimų asignavimai, dėl kurių padidės ES patikimumas.
2016/11/22
Responsible ownership and care of equidae (A8-0014/2017 - Julie Girling) LT

Balsavau už pranešimą. Nors visas arklinių šeimos gyvūnų sektoriaus dydis ir mastas iki galo neaiškus, akivaizdu, kad jo poveikis ekonomikai yra reikšmingas. Ne viena organizacija yra dėjusi pastangas, kad būtų parengtos geros arklinių šeimos gyvūnų vežimo praktikos gairės. 2014 m. buvo paskelbtos praktinės sausuma vežamų arklinių šeimos gyvūnų girdymo gairės, o neseniai buvo parengtos naujos arklinių šeimos gyvūnų tinkamumo vežti gairės. EP ragina viešinti šias gaires ir didinti arklinių šeimos gyvūnų savininkų ir prižiūrėtojų žinias, siekiant apsaugoti ne tik pavienių gyvūnų sveikatą ir gerovę, bet ir ilgalaikę jų ekonominę vertę bei našumą.
2016/11/22
Mercury (A8-0313/2016 - Stefan Eck) LT

Balsavau už EP siūlomus pakeitimus Europos Parlamento ir Tarybos reglamentui dėl gyvsidabrio. Gyvsidabris – vienas iš kenksmingiausių teršalų pasaulyje ir jo poveikis nepaprastai silpnina sveikatą. EP ragina kuo skubiau ratifikuoti teisiškai privalomą Minamatos konvenciją dėl gyvsidabrio, kuri reglamentuos šios medžiagos tiekimą, prekybą ir jos naudojimą, o vyriausybės bus skatinamos imtis priemonių, kuriomis būtų valdomas gyvsidabrio poveikis sveikatai.
2016/11/22
Long-term shareholder engagement and corporate governance statement (A8-0158/2015 - Sergio Gaetano Cofferati) LT

Balsavau už šį pranešimą. EP nuomone, šiuo metu pernelyg daug bendrovių per daug dėmesio skiria didelio trumpalaikio pelno ir kapitalo grąžos reikalavimams patenkinti. Ši dinamika lemia planavimo trūkumus, nepakankamas investicijas ir neoptimalius ilgalaikius rezultatus.Siekiant bent iš dalies įveikti šią problemą, Komisija nori smulkiesiems akcininkams, pirmiausia instituciniams investuotojams, suteikti skaidresnį, lengviau valdomą ir įtakingesnį vaidmenį valdant bendroves. Manoma, kad jeigu investuotojai daugiau įsitrauks į valdymą ir jų dalyvavimas bus labiau orientuotas į ilgą laikotarpį, bendrovės teiks didesnį prioritetą ilgalaikiams aspektams. Tai savo ruožtu bus naudinga institucinių investuotojų ir turto valdytojų galutiniams klientams, bendrovėms ir visai visuomenei.
2016/11/22
Control of the acquisition and possession of weapons (A8-0251/2016 - Vicky Ford) LT

Manau, jog legalių ginklų įsigijimas ir laikymas jau yra pakankamai stipriai reglamentuotas, o Komisijos pateiktas pasiūlymas – neproporcingas su šaunamaisiais ginklais susijusių ekonomikos, kultūros ir sporto sektorių atžvilgiu. Esu įsitikinęs, jog siekiant mažinti terorizmo ir radikalizmo grėsmę, reikia sutelkti daugiau pastangų kovoje su nelegalia ginklų prekyba.
2016/11/22
End-of-life vehicles, waste batteries and accumulators and waste electrical and electronic equipment (A8-0013/2017 - Simona Bonafè) LT

Palaikau Komisijos pasiūlymą, kuriuo siekiama kurti žiedinę ekonomiką ir stengtis atliekas naudoti kaip resursą. Tačiau atsižvelgiant į Lietuvos situaciją, manau, jog Europos Parlamento keliami ambicingi tikslai būtų sunkiai įgyvendinami, skuboti ir nepakankamai pagrįsti. Todėl susilaikiau dėl teikiamų EP pataisų EK pasiūlymui.
2016/11/22
Waste (A8-0034/2017 - Simona Bonafè) LT

Palaikau Komisijos pasiūlymą, kuriuo siekiama kurti žiedinę ekonomiką ir stengtis atliekas naudoti kaip resursą. Tačiau atsižvelgiant į Lietuvos situaciją, manau, jog Europos Parlamento keliami ambicingi tikslai būtų sunkiai įgyvendinami, skuboti ir nepakankamai pagrįsti. Todėl susilaikiau dėl teikiamų EP pataisų EK pasiūlymui.
2016/11/22
Landfill of waste (A8-0031/2017 - Simona Bonafè) LT

Palaikau Komisijos pasiūlymą, kuriuo siekiama kurti žiedinę ekonomiką ir stengtis atliekas naudoti kaip resursą. Tačiau atsižvelgiant į Lietuvos situaciją, manau, jog Europos Parlamento keliami ambicingi tikslai būtų sunkiai įgyvendinami, skuboti ir nepakankamai pagrįsti. Todėl susilaikiau dėl teikiamų EP pataisų EK pasiūlymui.
2016/11/22
Packaging and packaging waste (A8-0029/2017 - Simona Bonafè) LT

Palaikau Komisijos pasiūlymą, kuriuo siekiama kurti žiedinę ekonomiką ir stengtis atliekas naudoti kaip resursą. Tačiau atsižvelgiant į Lietuvos situaciją, manau, jog Europos Parlamento keliami ambicingi tikslai būtų sunkiai įgyvendinami, skuboti ir nepakankamai pagrįsti. Todėl susilaikiau dėl teikiamų EP pataisų EK pasiūlymui.
2016/11/22
Equality between women and men in the EU in 2014-2015 (A8-0046/2017 - Ernest Urtasun) LT

Europa yra neginčijamai pasaulio lyderė užtikrinant moterų teises ir lyčių lygybę, tačiau vis dar yra erdvės pažangai. EP pranešimo tikslas – išanalizuoti pažangą arba jos nebuvimą užtikrinant moterų teises ir lyčių lygybę ES ir valstybėse narėse 2014–2015 m. ir pateikti politines rekomendacijas, padėsiančias ES politikos formuotojams ir Europos piliečiams aktyvinti veiklą užtikrinant moterų teises ir lyčių lygybę.
2016/11/22
Equal treatment between men and women in the access to and supply of goods and services (A8-0043/2017 - Agnieszka Kozłowska-Rajewicz) LT

Šis pranešimas yra svarbus siekiant atkreipti dėmesį į tai, jog dažnai menkesnė moterų perkamoji galia, galimybės susirasti kokybišką darbo vietą ir gauti deramą darbo užmokestį bei pensiją daro neigiamą poveikį moterų galimybėms naudotis prekėmis ir paslaugomis.
2016/11/22
EU funds for gender equality (A8-0033/2017 - Clare Moody) LT

Lyčių lygybė – viena pagrindinių Sutartyse įtvirtintų Europos Sąjungos vertybių. Be to, lyčių lygybės klausimas buvo keliamas 15-oje ES priimtų direktyvų ir ji buvo aiškus kai kurių ES biudžeto dalių tikslas. Tačiau nepaisant priemonių, naudojamų lyčių lygybei apibrėžti, šis tikslas vis dar toli gražu nepasiektas. Todėl šiame pranešime raginama biudžetą naudoti kur kas iniciatyviau ir tikslingai – kad būtų pasiektas lyčių lygybės tikslas.
2016/11/22
Fundamental rights implications of big data (A8-0044/2017 - Ana Gomes) LT

Didžioji dalis visuomenės neturi pakankamai informacijos apie tai, kad didelių duomenų kiekių pobūdis suteikia galimybę nenumatytais būdais naudoti asmeninę informaciją. Todėl EP savo pranešime pažymi, kad ES labai svarbus švietimas ir informuotumas pagrindinių teisių srityje; primygtinai ragina ES institucijas ir valstybes nares investuoti į piliečių, įskaitant vaikus, skaitmeninį raštingumą ir informuotumo didinimą skaitmeninių teisių, privatumo ir duomenų apsaugos srityje.
2016/11/22
Minimum standards for the protection of farm rabbits (A8-0011/2017 - Stefan Eck) LT

Šiuo pranešimu Europos Parlamentas siekia pradėti plačią diskusiją apie triušių auginimo ūkius ES ir ūkinių triušių laikymo metodus, taip pat paskatinti Komisiją pateikti plataus užmojo pasiūlymą dėl teisėkūros procedūra priimamo akto. Pasiūlymu turėtų būti siekiama panaikinti esamas spragas, dėl kurių šiurkščiai pažeidžiama gyvūnų gerovė laikant, veisiant, auginant, transportuojant ir skerdžiant ūkinius triušius.
2016/11/22
Request for the waiver of the immunity of Marine Le Pen (A8-0047/2017 - Laura Ferrara) LT

Balsavau už imuniteto atšaukimą tam, kad Prancūzijos Respublikos teisėsaugos institucijos galėtų nekliudomai ištirti Marine Le Pen pateiktų kaltinimų pagrįstumą.
2016/11/22
EU-Lebanon Euro-Mediterranean Agreement (accession of Croatia) (A8-0027/2017 - Ramona Nicole Mănescu) LT

Balsavau už. Kroatijai įstojus į ES, reikia atitinkamai pakoreguoti Asociacijos susitarimo su Libanu nuostatas. Priėmus šiuos grynai techninio pobūdžio pakeitimus, ES ir Libano susitarimo nuostatos bus taikomos iš Libano į Kroatiją arba iš Kroatijos į Libaną eksportuojamoms prekėms.
2016/11/22
EU-Liechtenstein Agreement on supplementary rules in relation to the instrument for financial support for external borders and visa (A8-0025/2017 - Josef Weidenholzer) LT

Išorės sienų ir vizų finansinės paramos priemone įdiegiamas solidarumo mechanizmas, kuris dalyvaujančias šalis, atsižvelgiant į tarpusavio interesus ir viena kitos vardu, įpareigoja laikytis tokių pačių Europos išorės sienų kontrolės taisyklių. Manau jog pasiūlymas padės įgyvendinti pagrindinį Šengeno acquis tikslą – dalytis atsakomybe, kad būtų užtikrinta veiksminga, aukšto lygio ir vienoda kontrolė prie išorės sienų.
2016/11/22
Information exchange mechanism with regard to intergovernmental agreements and non-binding instruments in the field of energy (A8-0305/2016 - Zdzisław Krasnodębski) LT

Balsavau už, nes šis pasiūlymas turėtų užtikrinti, kad regione dominuojantys energetinių išteklių tiekėjai nepiktnaudžiautų savo pozicija. Naujos ES taisyklės įpareigos ES valstybes informuoti Europos Komisiją apie ketinimą pradėti derybas su trečiąja valstybe dėl energijos pirkimo ar energetikos infrastruktūros statybos bei eksploatavimo. Šiuo klausimu jau yra pasiektas neformalus susitarimas su ES Taryba.Šiuo metu galiojančios ES taisyklės nurodo, kad ES valstybių ir trečiųjų šalių tarpvyriausybiniai energetikos susitarimai turi būti pateikti Europos Komisijos vertinimui tik po jų pasirašymo, o tai labai apriboja jos galimybes užtikrinti, kad šie susitarimai neprieštarautų ES teisei.Todėl naujosios taisyklės numato galimybę Europos Komisijai įsitraukti į minėtų susitarimų derinimą nuo pat derybų pradžios. Tai turėtų padidinti ES energetikos politikos nuoseklumą ir užtikrinti energijos teikimo saugumą.
2016/11/22
Options for improving access to medicines (A8-0040/2017 - Soledad Cabezón Ruiz) LT

Balsavau už EP rezoliuciją, kurioje raginama geriau subalansuoti ES valstybių sveikatos priežiūros ir farmacijos pramonės interesus, skaidrinti vaistų kainodarą. Rezoliucijoje kartu siūloma ES valstybėms glaudžiau bendradarbiauti tarpusavyje derantis dėl vaistų kainų su farmacijos įmonėmis, kad būtų užtikrintas vaistų prieinamumas už priimtiną kainą visoje ES.
2016/11/22
Implementation of the Creative Europe programme (A8-0030/2017 - Silvia Costa) LT

Balsavau už EP pranešimą, kuriame įvertinama, kaip sekasi įgyvendinti programos „Kūrybiška Europa“ bendruosius ir specialiuosius tikslus.
2016/11/22
Implementation of the Europe for Citizens programme (A8-0017/2017 - María Teresa Giménez Barbat) LT

Balsavau už. Šis pranešimas parengtas siekiant išnagrinėti pirmąją patirtį, įgytą įgyvendinant 2014–2020 m. laikotarpio programą „Europa piliečiams“, kuri veikia jau dvejus metus. Šiuo pranešimu siekiama pateikti dabartinės programos įgyvendinimo būklės apžvalgą ir padėti geriau suprasti, kas šiuo programos įgyvendinimo etapu pasiteisina ir kokie yra pagrindiniai klausimai, keliantys susirūpinimą pareiškėjams ir paramos gavėjams. Į šiame pranešime pateiktas išvadas turėtų būti atsižvelgta tarpinėje programos įgyvendinimo vertinimo ataskaitoje, kurią Europos Komisija privalo pateikti 2017 m., ir komunikate dėl programos pratęsimo, kurį Komisija turėtų paskelbti 2018 m.
2016/11/22
Common Commercial Policy in the context of wildlife sustainability imperatives (A8-0012/2017 - Emma McClarkin) LT

Balsavau už EP rezoliuciją dėl bendros ES prekybos politikos atsižvelgiant į laukinės gamtos tvarumo reikalavimus. Auganti neteisėta prekyba įvairiausių rūšių augalais ir gyvūnais yra skaudi problema. Dėl šių nusikaltimų masto prarandama biologinė įvairovė ir pažeidžiama ekosistema, didėja rūšių, kurios tampa pažeidžiamos ar net nykstančios skaičius. EP rezoliucijoje pateikiama eilė rekomendacijų ir priemonių, kurių pagalba būtų užkertamas kelias neteisėtai prekybai laukiniais augalais ir gyvūnais.
2016/11/22
Combating terrorism (A8-0228/2016 - Monika Hohlmeier) LT

Balsavau už. Siekiant efektyviai kovoti su sparčiai plintančiu terorizmu bei radikalizmu, labai svarbu tinkamai pritaikyti ES teisės aktus ir užkirsti kelią teroristiniams nusikaltimams Europoje. Todėl itin svarbu atnaujinti ES kovos su terorizmu ir teroristiniais tinklais teisinę sistemą, susijusią su šiais klausimais: teroristų rengimas ir dalyvavimas rengime Europoje ir už jos ribų, taip pat mokymas stovyklose bei internetu, vadinamųjų užsienio kovotojų kelionės į konflikto zonas teroristiniais tikslais; aukų teisių įtvirtinimas ir didesnė terorizmo aukų apsauga bei panašiai.
2016/11/22
Reinforcement of checks against relevant databases at external borders (A8-0218/2016 - Monica Macovei) LT

Balsavau už. Šengeno sienų kodekso atnaujinimas, kuriuo bus sugriežtinta ES išorės sienų kontrolė – ne tik trečiųjų šalių, bet ir visų į ES atvykstančių ar išvykstančių Sąjungos piliečių duomenys bus tikrinami pamestų bei pavogtų dokumentų bazėse – prisidės prie saugumo didinimo ES.
2016/11/22
Budgetary capacity for the Eurozone (A8-0038/2017 - Reimer Böge, Pervenche Berès) LT

Balsavau už. Pritariu EP pranešimo nuostatoms, kuriose raginama įgyvendinti ekonomikos augimą skatinančias struktūrines reformas, kurios prisidės prie bendrosios rinkos ir bankų sąjungos, kapitalo rinkų sąjungos stiprinimo ir tokiu būdu padės užtikrinti stabilų Europos ekonominį augimą.
2016/11/22
Civil Law Rules on Robotics (A8-0005/2017 - Mady Delvaux) LT

Balsavau už šį pranešimą. Jame aptariami svarbūs teisiniai robotikos ir technologijų srities reglamentavimo aspektai: standartizavimas, intelektinės nuosavybės teisės, atsakomybė už duomenis, robotų veiklos padarinius. Tikiuosi teisinis aiškumas šioje naujoje techonogijų srityje prisidės prie Europos inovacijų skatinimo.
2016/11/22
European Cloud Initiative (A8-0006/2017 - Jerzy Buzek) LT

Balsavau už šį pranešimą. ES atsilieka nuo JAV, Kinijos, Japonijos itin našaus skaičiavimo sistemų srityje dėl to, kad nepakankamai investuoja į išsamios itin našaus skaičiavimo sistemos sukūrimą. Debesijos kompiuterijos galimybės Europoje gali būti visiškai realizuotos tik tuomet, kai duomenys galės laisvai judėti visoje Sąjungoje pagal aiškias taisykles.
2016/11/22
Investing in jobs and growth - maximising the contribution of European Structural and Investment Funds (A8-0385/2016 - Lambert van Nistelrooij) LT

Balsavau už šį pranešimą. Šiuo metu Europa išgyvena sudėtingą etapą tiek ekonomine, tiek socialine, tiek politine prasme, todėl reikalingi labai konkretūs veiksmai, kuriais būtų siekiama kovoti su nedarbu ir socialine nelygybe ES. EP manymu, turi būti veiksmingiau vykdoma sanglaudos politika, taip mažinant išsivystymo skirtumus tarp ES regionų, tačiau sudarant sąlygas tam tikram lankstumui, kad būtų atsižvelgta į konkrečius kiekvieno regiono poreikius. Tam nemažą įtaką daro ir informatyvumas, todėl pranešime, be kita ko, raginama informaciją apie Europos struktūrinius ir investicijų fondus skleisti intensyviau ir modernesnėmis priemonėmis, kad ji būtų geriau prieinama visuomenei.
2016/11/22
Aviation Strategy for Europe (A8-0021/2017 - Pavel Telička) LT

Balsavau už pranešimą, kuriame Europos Parlamentas apžvelgia aviacijos sektoriaus raidą, kylančius iššūkius ir siūlomus plėtros sprendimus.
2016/11/22
EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (A8-0009/2017 - Artis Pabriks) LT

Balsavau už šį pranešimą. ES ir Kanados derybos dėl išsamaus ekonomikos ir prekybos susitarimo tarp ES ir Kanados (IEPS) yra pirmas laisvosios prekybos susitarimas. Kanada yra svarbi Europos Sąjungos prekybos ir investicijų partnerė, o dėl šio susitarimo Kanados rinkoje ES bendrovės turės tokias pačias sąlygas kaip ir visos kitos prekybos partnerės. Dėl šio susitarimo bus panaikinti beveik visi muitai. IEPS suteiks naujų ir geresnių galimybių patekti į rinką Europos paslaugoms, sudarys palankesnes sąlygas paslaugų teikėjams keliauti tarp ES ir Kanados. ES bendrovėms bus suteikiamos didesnės galimybės dalyvauti viešuosiuose konkursuose.
2016/11/22
Conclusion of the EU-Canada CETA (B8-0141/2017, B8-0142/2017, B8-0143/2017, B8-0144/2017, B8-0145/2017, B8-0146/2017) LT

Balsavau už laisvosios prekybos su Kanada susitarimą, nes esu įsitikinęs, jog jis atvers labai svarbią ir didelę rinką Europos, o tuo pačiu ir Lietuvos gamintojams. Taip pat manau, jog šis susitarimas padės pritraukti į Lietuvą investicijų, o vartotojai laimės dėl išaugsiančio prekių pasirinkimo.
2016/11/22
EU-Canada Strategic Partnership Agreement (A8-0028/2017 - Charles Tannock) LT

Pritariu strateginės partnerystės susitarimo sudarymui su Kanada, nes šis susitarimas kartu su išsamiu ekonomikos ir prekybos susitarimu (IEPS) dar labiau sustiprins ES ir Kanados ryšius, padės glaudžiau bendradarbiauti ir intensyvins žmonių tarpusavio ryšius – tai bus naudinga piliečiams ir verslo įmonėms abipus Atlanto. Šiuo susitarimu siekiama intensyvinti dvišalį bendradarbiavimą tokiose srityse, kaip užsienio ir saugumo politika, kova su terorizmu, kova su organizuotu nusikalstamumu, tvarus vystymasis, moksliniai tyrimai ir kultūra.
2016/11/22
EU-Mongolia Framework Agreement on Partnership and Cooperation (A8-0382/2016 - Helmut Scholz) LT

Balsavau už šį pranešimą. Susitarimas dėl ES ir Mongolijos partnerystės ir bendradarbiavimo sudarys galimybes gilinti tarpusavio ryšius įvairiose srityse, įskaitant politinį dialogą ir žmogaus teises, prekybą ir paramą vystymuisi, taip pat bendradarbiavimą žemės ūkio ir kaimo plėtros, energetikos, klimato kaitos, mokslinių tyrimų ir inovacijų, švietimo ir kultūros srityse, kurios labai svarbios ekonomikos plėtrai ir dabartinių ekonominių problemų sprendimui.
2016/11/22
EU-Mongolia Framework Agreement on Partnership and Cooperation (Resolution) (A8-0383/2016 - Helmut Scholz) LT

Balsavau už šį pranešimą. Susitarimas dėl ES ir Mongolijos partnerystės ir bendradarbiavimo sudarys galimybes gilinti tarpusavio ryšius įvairiose srityse, įskaitant politinį dialogą ir žmogaus teises, prekybą ir paramą vystymuisi, taip pat bendradarbiavimą žemės ūkio ir kaimo plėtros, energetikos, klimato kaitos, mokslinių tyrimų ir inovacijų, švietimo ir kultūros srityse, kurios labai svarbios ekonomikos plėtrai ir dabartinių ekonominių problemų sprendimui.
2016/11/22
Agreement on Trade in Civil Aircraft (Product Coverage Annex) (A8-0007/2017 - Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández) LT

Balsavau už šį pranešimą. Protokolas apima bendros prekybos politikos klausimus, o pakeitimas yra susijęs su techniniu tarptautinės sutarties atnaujinimu. Europos Parlamentas pritaria tam, kad būtų pritarta siūlomam protokolui, kuriuo iš dalies keičiamas Prekių, kurioms taikoma Sutartis dėl civilinės aviacijos orlaivių prekybos, priedas.
2016/11/22
Cost-effective emission reductions and low-carbon investments (A8-0003/2017) LT

Balsavau už šį pranešimą. Juo siekiama reformuoti apyvartinių taršos leidimų sistemą bei sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimo tikslinį rodiklį 40 proc., tuo pačiu apsaugant Europos pramonę nuo anglies dioksido nutekėjimo rizikos, skatinant inovacijas ir modernizuojant Europos pramonės ir elektros energijos gamybos sektorius.
2016/11/22
2016 Report on Albania (A8-0023/2017 - Knut Fleckenstein) LT

Balsavau už. Šiame pranešime Europos Parlamentas teigiamai vertina Komisijos rekomendaciją dėl stojimo derybų su Albanija pradžios. Parlamentas tikisi, kad Albanija įtvirtins pasiektą pažangą ir išlaikys pažangos tempą įgyvendindama visus pagrindinius prioritetus. Parlamentas, be kita ko, palankiai vertina teismų sistemos reformas bei atkreipia dėmesį į tai, jog ypač svarbu efektyvinti kovą su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija.
2016/11/22
2016 Report on Bosnia and Herzegovina (A8-0026/2017 - Cristian Dan Preda) LT

Balsavau už. Šiame pranešime aptariama 2016 m. Komisijos ataskaita dėl Bosnijos ir Hercegovinos. Europos Parlamentas teigiamai vertina pažangą, padarytą įgyvendinant 2015–2018 m. reformų darbotvarkę, taip pat šalies pasiryžimą toliau tęsti institucines ir socialines ekonomines reformas. Pažymi, kad padėtis šiek tiek pagerėjo, tačiau pabrėžia, kad reikia harmoningai ir efektyviai pagal veiksmų planą vykdyti reformų darbotvarkę, kad visoje šalyje būtų įgyvendinti realūs pokyčiai ir apčiuopiamai pagerėtų visų Bosnijos ir Hercegovinos piliečių gyvenimas.
2016/11/22
EU-Cook Islands sustainable fisheries partnership agreement (A8-0010/2017 - João Ferreira) LT

Tai yra pirmasis susitarimas dėl Kuko Salų ir ES santykių, pagal kurį užtikrinama ES galimybė žvejoti rytinės Ramiojo vandenyno dalies vandenyse. Šiuo susitarimu numatoma skatinti tausios žvejybos politikos priemones, grindžiamas atsakingu jūrų išteklių naudojimu. Balsavau už.
2016/11/22
EU-Cook Islands sustainable fisheries partnership agreement (Resolution) (A8-0015/2017 - João Ferreira) LT

Pagrindinis ES ir Kuko Salų žvejybos partnerystės susitarimo (protokolo) tikslas yra ES ir Kuko Salų bendradarbiavimo žvejybos srityje skatinimas siekiant abiejų šalių interesų, sukuriant partnerystės sistemą, kuri skatintų tvarią žvejybos politiką ir tausų žuvų išteklių naudojimą Kuko Salų išskirtinėje ekonominėje zonoje. Šiuo susitarimu ypatingas dėmesys bus skiriamas kovai su neteisėta, nedeklaruojama ir nereglamentuojama žvejyba. Balsavau už.
2016/11/22
Control of the Register and composition of the Commission's expert groups (A8-0002/2017 - Dennis de Jong) LT

EP rezoliucijoje dėl registro kontrolės ir Komisijos ekspertų grupių sudėties raginama padidinti tarpinstitucinio darbo skaidrumą ir koordinavimą. Tai aktuali problema, nes skaidrumo trūkumas daro neigiamą poveikį ES piliečių pasitikėjimui ES institucijomis. Manau, jog pagerinus duomenų prieinamumą ir patikimumą galima užtikrinti didesnį veiklos skaidrumą. Balsavau už.
2016/11/22
The role of whistleblowers in the protection of EU´s financial interests (A8-0004/2017 - Dennis de Jong) LT

Balsavau už. Dauguma ES valstybių narių yra ratifikavusios JT konvenciją prieš korupciją, kuri įpareigoja užtikrinti tinkamą ir efektyvią informatorių apsaugą. Informatoriai atlieka labai svarbų vaidmenį kovojant su organizuotu nusikalstamumu ir tiriant korupcijos atvejus viešajame sektoriuje, todėl labai svarbu sukurti teisinį pagrindą, pagal kurį informatoriai būtų saugomi visoje ES ir ES institucijose.
2016/11/22
List of third States and organisations with which Europol shall conclude agreements (A8-0035/2017 - Agustín Díaz de Mera García Consuegra) LT

Po neigiamai pasibaigusio referendumo Danijoje nuo 2017 m. gegužės 1 d. ji nebepriklausys Europolui ir negalės dalyvauti jo veikloje, naudotis jo duomenų bazėmis ar su juo keistis duomenimis. Todėl šiuo metu siūloma Daniją susieti su Europolu sudarius operatyvinio bendradarbiavimo susitarimą. Teisinis šio susitarimo sudarymo kelias apimtų dvi paeiliui vykdomas teisėkūros procedūras – pirmiausia Danija bus įtraukta į sąrašą, kuriuo naudodamasis Europolas sudaro tarptautinius bendradarbiavimo susitarimus, antra, Europolas ir Danija sudarys operatyvinio bendradarbiavimo susitarimą. Dėl abiejų pasiūlymų reikia konsultuotis su Europos Parlamentu.Pritariu šių susitarimų sudarymui, nes siekiant kovoti su rimtu ir organizuotu tarpvalstybiniu nusikalstamumu ir tarptautiniu terorizmu Sąjungoje, visos Europos šalys turi glaudžiai bendradarbiauti ir dalytis duomenimis, taikyti atitinkamas apsaugos priemones ir duomenų apsaugą.
2016/11/22
Subjecting the new psychoactive substance methyl 2-[[1-(cyclohexylmethyl)-1H-indole-3-carbonyl]amino]-3,3-dimethylbutanoate (MDMB-CHMICA) to control measures (A8-0024/2017 - Lorenzo Fontana) LT

Balsavau už. Šio Tarybos sprendimo pasiūlymo tikslas – paraginti valstybes nares taikyti medžiagos DMB-CHMICA kontrolės priemones ir baudžiamąsias sankcijas, kaip numatyta jų teisės aktuose. Remdamasi rizikos vertinimo ataskaitos išvadomis Komisija mano, kad MDMB-CHMICA medžiaga yra ūmiai toksiška, gali padaryti didelę žalą žmonių sveikatai, taip pat nurodoma, kad naudojantiems šią medžiagą žmonėms gali kilti smurto ir agresijos protrūkių.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2016/005 NL/Drenthe Overijssel Retail (A8-0036/2017 - Nedzhmi Ali) LT

Balsavau už. Nyderlandai paraišką dėl EGF finansinės paramos pateikė 2016 m. liepos mėn. po to, kai buvo atleisti 1 096 mažmeninės prekybos sektoriaus darbuotojai Drentės ir Overeiselio regionuose. Nyderlandai turi teisę pagal nustatytą reglamentą gauti finansinę paramą, kuri bus skirta didinti atleistų darbuotojų įsidarbinimo galimybes rengiant jiems pritaikytus mokymus.
2016/11/22
Revision of the European Consensus on Development (A8-0020/2017 - Bogdan Brunon Wenta, Norbert Neuser) LT

Balsavau už šią rezoliuciją. Atsižvelgiant į kylančias migracijos srautų valdymo problemas, ES vystomojo bendradarbiavimo politikos siekius sumažinti ir, ilgainiui, panaikinti skurdą bei į tai, kad besivystančios šalys tapo įvairesnės bei turi įvairių ir konkrečių vystymosi poreikių, atsiranda naujų paramos teikėjų ir naujų pasaulinio lygio subjektų, svarbu peržiūrėti ES vykdomą vystymosi politiką. Pritariu rezoliucijos nuostatoms, kad Europos parama vystymuisi pirmiausia turėtų būti diferencijuojama pagal konkrečių šalių atvejus ir vystymosi poreikius, o ne tik pagal mikroekonominius rodiklius ar politinius tikslus.
2016/11/22
Promoting gender equality in mental health and clinical research (A8-0380/2016 - Beatriz Becerra Basterrechea) LT

Balsavau už šią rezoliuciją. Atsakomybė už sveikatos srities politiką ES pirmiausia tenka valstybėms narėms. Tačiau ES turi kompetenciją sveikatos propagavimo ir ligų prevencijos srityje, be to, ji atlieka vaidmenį koordinuodama valstybių narių veiksmus ir padėdama joms siekti aukšto lygio žmonių sveikatos apsaugos. Manau, jog moterų sveikatos klausimas, kaip ES lygmens politikos dalis, gali reikšmingai prisidėti prie fizinės ir psichikos sveikatos paslaugų gerinimo ir bendros visuomenės gerovės augimo.
2016/11/22
Priorities for the 61th session of the UN Commission on the Status of Women (A8-0018/2017 - Constance Le Grip, Maria Arena) LT

Pritariu rezoliucijos nuostatoms, kuriose smerkiamas smurtas prieš moteris ir mergaites, taip pat raginama imtis priemonių, skatinančių moterų verslumą, naikinančių diskriminaciją ir vyraujančius stereotipus. Manau, jog svarbu tiek vietiniu, tiek nacionaliniu ir tarptautiniu mastu remti įvairias švietimo, informuotumo didinimo programas, kuriomis siekiama šių tikslų.
2016/11/22
EU-Kosovo Stabilisation and Association Agreement: procedures for its application (A8-0361/2016 - Adam Szejnfeld) LT

Balsavau už. ES ir Kosovo stabilizacijos ir asociacijos susitarimas buvo pasirašytas 2015 m. Šiuo metu būtina nustatyti tam tikrų Susitarimo nuostatų įgyvendinimo taisykles. Taigi šiuo teisės aktu, dėl kurio balsavome, buvo nustatytos įgyvendinimo sąlygos, Komisijai suteikti įgyvendinimo įgaliojimai.
2016/11/22
Imports of textile products from certain third countries not covered by specific Union import rules (A8-0311/2016 - Hannu Takkula) LT

Balsavau už. Šiuo metu minimas Reglamentas taikomas dviem šalims, kurios nėra Pasaulio prekybos organizacijos narės, t. y., Baltarusijos Respublikai ir Korėjos Liaudies Demokratinei Respublikai. Siekiant gerinti dvišalius ES santykius su Baltarusija, Komisija siūlė panaikinti šios šalies kilmės tekstilės ir aprangos gaminių importo autonomines kvotas. Toks siūlymas priimtas atsižvelgiant į labai ribotą kvotų naudojimą bei į labai nedidelį jų poveikį ES tekstilės gamintojams. Manoma, kad Baltarusijai ir jos įmonėmis tai bus motyvuojanti paskata, be to, tai padės palengvinti tarpusavio dialogą ir padidinti investuotojų pasitikėjimą.
2016/11/22
Conclusion of the Agreement continuing the International Science and Technology Center (A8-0363/2016 - Elmar Brok) LT

Dabartinio Tarybos sprendimo projekto tikslas – sudaryti Susitarimą dėl Tarptautinio mokslo ir technologijų centro (TMTC) veiklos tęsimo pasitraukus Rusijai. Naujasis Susitarimas pasirašytas 2015 m. ir reikalingas Parlamento pritarimas, kad įsigaliotų tos minėto Susitarimo dalys, kurios patenka atitinkamai į ES sutarties taikymo aprėptį.Susitarimas dėl TMTC veiklos tęsimo padės užtikrinti, kad būtų tęsiama dabar vykdomų ir naujų projektų veikla pasikeitus dalyviams, apimant platesnę geografinę taikymo sritį, galbūt įtraukus Artimųjų Rytų regioną, ir taikant naują tikslų, konkrečiau pritaikytų dvejopo naudojimo srities žinioms, rinkinį.Pagrindiniai Centro tikslai bus skatinti masinio naikinimo ginklų prevenciją, suteikti mokslininkams ir inžinieriams, turintiems dvejopo naudojimo srities žinių ir įgūdžių, mokymosi ir alternatyvaus įsidarbinimo taikiais tikslais galimybių; skatinti saugumo kultūrą.
2016/11/22
Appointments to committees LT

Įpusėjus Parlamento kadencijai, išrinktas ne tik naujas EP pirmininkas, bet buvo peržiūrėta ir EP komitetų sudėtis. Pritariau pateiktiems pasiūlymams dėl naujos komitetų sudėties.
2016/11/22
Objection to a delegated act: Identifying high-risk third countries with strategic deficiencies (B8-0001/2017) LT

Balsavau už. Šiame pranešime aptariamos pagrindinės logistikos ir daugiarūšio vežimo naujais transeuropinio transporto tinklo (TEN-T) koridoriais problemos: ES krovininio transporto logistikos strategija, integruoto daugiarūšio transporto skatinimas, bei kaip būtų galima geriau suformuoti krovininio transporto infrastruktūrą TEN-T, kai kalbama apie stipriai perkrautas teritorijas, kuriose tankūs tinklai dalijasi pajėgumais su keleivių transportu, o papildomas transportas padidina spūstis, triukšmą ir sudaro kitų netiesioginių išlaidų netoli gyvenantiems žmonėms.EP ragina Komisiją stiprinti TEN-T Europos koordinatorių veiksmų sritį, kuri neapsiribotų atitinkamų koordinatorių kompetencijai priklausančių koridorių geografine taikymo sritimi ir spręstų horizontaliuosius politikos klausimus, kaip antai didesnė transporto rūšių įvairovė ir veiksminga krovinių logistika.
2016/11/22
Logistics in the EU and multimodal transport in the new TEN-T corridors (A8-0384/2016 - Inés Ayala Sender) LT

Balsavau už Parlamento rezoliuciją, kurioje EP nariai ragina Komisiją atlikti savo vertinimą ir remiantis juo sudaryti sąrašą trečiųjų valstybių, turinčių strateginių trūkumų kovoje su pinigų plovimu ir kovoje su terorizmo finansavimu.Rezoliucijoje EP nariai kritikuoja Komisiją dėl jos sprendimo remtis tik išorės informacijos šaltiniais sudarant šį sąrašą. Dėl šios priežasties kyla abejonių, ar Komisija tinkamai įgyvendino pinigų plovimo prevencijos direktyvą priimdama deleguotąjį reglamentą nustatant strateginių trūkumų turinčias didelės rizikos trečiąsias valstybes.
2016/11/22
A European Pillar of Social Rights (A8-0391/2016 - Maria João Rodrigues) LT

Balsavau už EP pranešimą dėl Europos socialinių teisių ramsčio. Pranešime pateikiama eilė pasiūlymų bei sprendimų dėl esamų darbo ir socialinių standartų atnaujinimo, kurie padėtų efektyviau reaguoti į stiprėjantį daugelio žmonių pasipiktinimą ir nerimą dėl neaiškių gyvenimo perspektyvų, nedarbo, didėjančios nelygybės ir galimybių trūkumo.
2016/11/22
Tackling the challenges of the EU Customs Code (UCC) implementation (B8-0024/2017) LT

Balsavu už Parlamento rezoliuciją, kurioje EP nariai ragina Komisiją ir valstybes nares aktyviau spręsti su ES muitinės kodekso įgyvendinimu susijusias problemas. Europos Parlamentas be kita ko ragina parengti aiškią, nuoseklią strategiją ir tvarkaraštį; dėti daugiau pastangų kuriant vienodesnius elektroninius muitinių reikalavimus ir rizikos vertinimo programas ES lygmeniu; užtikrinti, kad prekių atvežimas į ES, tranzitas ir išvežimas iš ES būtų užregistruotas kuo veiksmingiau (kartu nekenkiant saugumui), tarpusavyje sujungiant valstybių narių sistemas, kad būtų sukurta darni elektroninė sistema, grindžiama tokiu pat duomenų modeliu ir bendromis judėjimo sistemomis.
2016/11/22