BETA

12 Written explanations of Cora van NIEUWENHUIZEN

Corruption and human rights in third countries (A8-0246/2017 - Petras Auštrevičius) NL

De VVD is voorstander van een harde aanpak van corruptie in ontwikkelingslanden. De VVD is echter tegen het voorstel om bedrijven te verplichten tot country-to-country reporting . Dit zorgt voor administratieve rompslomp, remt economische groei en verstoort de concurrentieverhoudingen.
2016/11/22
Conclusion of the EU-Cuba Political Dialogue and Cooperation Agreement (Resolution) (A8-0233/2017 - Elena Valenciano) NL

De VVD is van mening dat de verwijzing naar de bestedingsnorm voor ontwikkelingssamenwerking (0,7 % van het bnp) niet thuishoort in de resolutie over de overeenkomst inzake politieke dialoog en samenwerking tussen de EU en Cuba. De VVD steunt echter wel het uitgangspunt dat de Amerikaanse economische sancties tegen Cuba niet dienen te worden voortgezet, omdat activiteiten van Europese investeerders en bedrijven in Cuba hierdoor worden belemmerd. Derhalve heeft de VVD ingestemd met de resolutie over de overeenkomst inzake politieke dialoog en samenwerking tussen de EU en Cuba.
2016/11/22
Limitation periods for traffic accidents (A8-0206/2017 - Pavel Svoboda) NL

Alhoewel de VVD zich in principe kan vinden in de wens om enige harmonisatie op dit onderwerp tot stand te brengen, is het gedetailleerde en concrete voorstel in dit rapport te vergaand. De VVD-delegatie heeft zich derhalve onthouden.
2016/11/22
Common minimum standards of civil procedure (A8-0210/2017 - Emil Radev) NL

Alhoewel de VVD zich in principe kan vinden in de wens om enige harmonisatie op dit onderwerp tot stand te brengen, is het gedetailleerde en concrete voorstel in dit rapport te vergaand. De VVD-delegatie heeft zich derhalve onthouden.
2016/11/22
Disclosure of income tax information by certain undertakings and branches (A8-0227/2017 - Hugues Bayet, Evelyn Regner) NL

De VVD is voorstander van transparantie van bedrijven met betrekking tot de betaalde belasting in verschillende lidstaten. Een verplichting om deze informatie te delen met de belastingdiensten van de lidstaten is een goed middel om belastingontwijking en belastingontduiking tegen te gaan.Het voorliggende voorstel gaat verder en verplicht bedrijven ertoe deze informatie publiek te maken, wat negatieve effecten zal hebben op de concurrentiepositie van Europese bedrijven. Ook wordt het hierdoor voor buitenlandse bedrijven minder aantrekkelijk om in Europa te investeren. Het voorstel wijkt af van afspraken die op mondiaal niveau zijn gemaakt. De VVD is tegen Europese koppen op internationale regelgeving.
2016/11/22
Objection to Commission Delegated Regulation amending Delegated Regulation (EU) No 639/2014 as regards the control measures relating to the cultivation of hemp and certain provisions on payments (B8-0395/2017) NL

De VVD is voorstander van de vereenvoudiging van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. De VVD is ook van mening dat de Europese Commissie hiervoor voorstellen mag doen in de vorm van gedelegeerde verordeningen. De VVD is het daarom niet eens met de tekst in de resolutie waarin wordt geconstateerd dat het recht van het Parlement als medewetgever ernstig wordt ondermijnd.Aangezien het voorstel (om het gebruik van gewasbescherming in ecologische aandachtsgebieden te verbieden) onderdeel van het pakket is, kan de VVD echter niet instemmen met de gedelegeerde verordening.Ondanks dat er in Nederland al een algemeen verbod is op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in ecologische aandachtsgebieden (EA), is in samenspraak met de sector besloten een uitzondering te maken voor de teelt van afrikaantjes (Tagetes) en stikstofbindende gewassen. Afrikaantjes worden ingezet voor aaltjesbestrijding. Het gebruik van chemische grondontsmettingsmiddelen is hierdoor niet meer nodig. Stikstofbindende gewassen kunnen het gebruik van soja in diervoeder reduceren, waardoor de afhankelijkheid van soja-import vermindert.Sinds 2014 hebben bedrijven die afrikaantjes en stikstofbindende gewassen telen hun bedrijfsvoering hierop aangepast. Een algemeen verbod is daarom niet alleen schadelijk voor de ondernemer, maar zal ook tot gevolg hebben dat boeren weer terug moet vallen op minder milieuvriendelijke alternatieven.
2016/11/22
The need for an EU strategy to end and prevent the gender pension gap (A8-0197/2017 - Constance Le Grip) NL

De VVD is ook tegen een eventuele pensioenkloof voor vrouwen ten opzichte van mannen, maar beschouwt dit als een nationale aangelegenheid en heeft zich derhalve onthouden.
2016/11/22
2016 Report on Serbia (A8-0063/2017 - David McAllister) NL

De VVD erkent het belang van een Rusland-onafhankelijk Servië. Dit betekent echter niet dat toetreding tot de EU aan de orde is.
2016/11/22
2016 Report on Kosovo (A8-0062/2017 - Ulrike Lunacek) NL

De VVD is bezorgd over de ontwikkelingen in Kosovo. Mede hierdoor is toetreding tot de EU niet aan de orde.
2016/11/22
2016 Report on the former Yugoslav Republic of Macedonia (A8-0055/2017 - Ivo Vajgl) NL

De VVD is positief over de ontwikkelingen in Macedonië, maar legt zich niet vast op het openen van toetredingsonderhandelingen.
2016/11/22
State of play of the implementation of the Sustainability Compact in Bangladesh (B8-0396/2017) NL

De VVD is voor menswaardige arbeidsomstandigheden, maar geeft er de voorkeur aan om dit via overeenkomsten te regelen.
2016/11/22
Logistics in the EU and multimodal transport in the new TEN-T corridors (A8-0384/2016 - Inés Ayala Sender)

The VVD Delegation in the European Parliament wholeheartedly supports multimodal transport. However, the VVD Eurodelegation chose not to vote in favour of this report because the VVD does not support compulsory alcohol interlocks for all goods transportation, positive gender discrimination and allowing more flexibility in the Stability and Growth Pact.
2016/11/22