BETA

305 Written explanations of Răzvan POPA

Promotion of clean and energy-efficient road transport vehicles (A8-0321/2018 - Andrzej Grzyb) RO

Am votat în favoarea raportului privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluate și eficiente din punct de vedere energetic deoarece creșterea producției și a răspândirii vehiculelor nepoluante, a infrastructurii pentru combustibili alternativi și a unui sistem modern de servicii utilizând economia datelor în UE oferă beneficii multiple: cetățenii europeni vor beneficia de soluții de transport sigure, atrăgătoare, inteligente, adecvate și tot mai automatizate, ceea ce va oferi industriilor noi surse de creștere economică și de competitivitate. Inițiativa permite autorităților să adopte, în anumite intervale de timp, toate măsurile necesare pentru a facilita utilizarea de vehicule nepoluante în vederea abordării obiectivelor de politică europene, naționale și locale. Aceasta permite, de asemenea, o interacțiune flexibilă între organismele publice naționale, locale și regionale, în contextul obiectivelor generale minime în materie de achiziții stabilite la nivel național. Evaluarea impactului teritorial al propunerii a arătat că efectele sunt predominant pozitive și sunt repartizate în mod relativ egal în întreaga UE.
2016/11/22
Multiannual plan for fish stocks in the Western Waters and adjacent waters, and for fisheries exploiting those stocks (A8-0310/2018 - Alain Cadec) RO

Am votat în favoarea raportului privind stocurile de pește din apele occidentale și apele adiacente și pentru activitățile de pescuit care exploatează stocurile respective, deoarece regulamentul de bază are ca obiectiv soluționarea problemelor privind pescuitul excesiv și aruncarea înapoi în mare a capturilor într-un mod mai eficace decât în legislația anterioară.Cu toate acestea, în lipsa unei legislații suplimentare, regulamentul de bază ar putea conduce la utilizarea insuficientă a cotelor în cadrul pescuitului mixt desfășurat în apele occidentale și nu ar permite adoptarea niciunei exceptări de la obligația de debarcare după expirarea planurilor privind aruncarea capturilor înapoi în mare.
2016/11/22
Rise of neo-fascist violence in Europe (RC-B8-0481/2018, B8-0481/2018, B8-0482/2018, B8-0483/2018, B8-0486/2018, B8-0488/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție privind ascensiunea violenței cu caracter neofascist în Europa deoarece Uniunea își întemeiază valorile pe respectarea demnității umane, a libertății, a democrației, a egalității, statului de drept, precum și pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minorităților. Promovarea fascismului este interzisă în mai multe state membre în temeiul legislației lor naționale.
2016/11/22
Animal welfare, antimicrobial use and the environmental impact of industrial broiler farming (B8-0484/2018, B8-0484/2018, B8-0485/2018, B8-0487/2018, B8-0489/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție privind bunăstarea animalelor, utilizarea antimicrobienilor și impactul creșterii industriale a puilor de carne asupra mediului deoarece UE este un producător major de carne de pui la nivel mondial (11,3 % din producția mondială), având o producție totală de carne de pasăre de 14,1 milioane de tone în anul 2014.Studiile arată că producția și consumul de carne de pui au crescut constant, iar carnea de pui ocupă a doua poziție după carnea de porc, care este carnea cea mai consumată în UE. În perioada 2015-2025, în UE se preconizează o creștere cu 3,8 % a producției de carne de pasăre și o creștere a consumului cu 3,4 %. S-au introdus cerințe privind bunăstarea animalelor aplicabile adăposturilor pentru puii destinați producției de carne, densităților maxime ale efectivelor de păsări, precum și cerințe suplimentare pentru deținătorii care operează la densități mai mari ale efectivelor de păsări. În cazul densităților mai mari ale efectivelor de păsări, datele privind rata mortalității trebuie să însoțească efectivul la abator și să fie evaluate.
2016/11/22
2018 UN Climate Change Conference in Katowice, Poland (COP24) (B8-0477/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție referitoare la Conferința ONU din 2018 privind schimbările climatice de la Katowice, Polonia, deoarece, potrivit OMS, schimbările climatice afectează factorii determinanți, sociali și de mediu, ai sănătății – aer curat, apă potabilă, hrană suficientă și adăpost sigur. Între 2030 și 2050, se prevăd 250 000 de decese pe an provocate de malnutriție, diaree, malarie și stres termic, cu temperaturi extrem de ridicate ale aerului care vor contribui direct la rata deceselor cauzate de afecțiunile cardiovasculare și respiratorii, în special în rândul persoanelor în vârstă. UE și statele sale membre sunt cei mai importanți furnizori de finanțe publice pentru combaterea schimbărilor climatice, iar finanțarea pe termen lung este esențială pentru țările în curs de dezvoltare pentru a putea să își îndeplinească obiectivele de adaptare și atenuare.
2016/11/22
14th meeting of the Convention on Biological Diversity (COP14) (B8-0478/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție privind diversitatea biologică deoarece protecția biodiversității la nivel global reprezintă o problemă esențială și de interes strategic pentru UE, esențială fiind integrarea biodiversității în alte sectoare precum agricultura, silvicultura, planificarea exploatării terenurilor, cooperarea pentru dezvoltare-cercetare și inovare.
2016/11/22
Employment and social policies in the euro area (A8-0329/2018 - Krzysztof Hetman) RO

Am votat în favoarea raportului privind politicile de ocupare a forței de muncă și politicile sociale ale zonei euro deoarece divergențele dintre țările din zona euro în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor și rata șomajului persistă. Ratele șomajului de lungă durată și ratele șomajului în rândul tinerilor rămân în continuare ridicate, în timp ce sărăcia, excluziunea socială și inegalitatea rămân o preocupare serioasă în mai multe state membre. Creșterea salariilor ar contribui la redresarea economică în zona euro prin sprijinirea cererii globale, ar reduce inegalitățile și ar asigura un nivel de trai mai ridicat. Totodată, este necesară continuitatea reformelor care pregătesc piața muncii și forța sa de muncă pentru transformarea digitală pentru persoanele de toate vârstele și din toate mediile, adoptând o abordare flexibilă, axată pe cursant, în special prin furnizarea unei formări adecvate pentru învățarea pe tot parcursul vieții și pentru dezvoltarea competențelor digitale care joacă un rol central într-o economie bazată pe cunoaștere.
2016/11/22
The use of Facebook users’ data by Cambridge Analytica and the impact on data protection (B8-0480/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție privind utilizarea datelor Facebook de către Cambridge Analytica și impactul asupra protecției datelor deoarece Facebook a confirmat că datele personale ale până la 2,7 milioane de cetățeni ai UE au fost utilizate în mod necorespunzător de către firma de consultanță politică Cambridge Analytica, recunoscând în același timp că a încheiat un contract cu un dezvoltator de aplicații fără a fi efectuat un control prealabil al termenilor și condițiilor sale și că a rezervat, prin urmare, dreptul acestuia din urmă de a divulga date cu caracter personal terților. Această omisiune a avut consecințe grave, iar o astfel de practică era deja ilegală în temeiul legislației de protecție a datelor aplicabilă în acel moment.
2016/11/22
Situation in Venezuela (RC-B8-0351/2018, B8-0351/2018, B8-0502/2018, B8-0504/2018, B8-0506/2018, B8-0507/2018, B8-0509/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție referitoare la situația din Venezuela deoarece, de la începutul protestelor din 2016 până în decembrie 2017, forțele de securitate din Venezuela, inclusiv garda națională, poliția națională și grupurile armate ilegale, au utilizat în repetate rânduri forța brutală împotriva protestatarilor pașnici, printre care și membri ai Congresului, făcând numeroase arestări și provocând moartea a peste 20 de persoane și rănirea multor altora. Ca urmare a accesului limitat la servicii de sănătate de calitate, precum și la medicamente, alimente și apă, în special grupurile vulnerabile, cum ar fi femeile, copiii și persoanele bolnave, suferă de malnutriție. În Venezuela există un climat de violență în creștere deoarece autoritățile nu îi trag la răspundere pe autorii unor încălcări grave ale drepturilor omului, inclusiv crime, acte de tortură și alte tratamente degradante și inumane și de violență infracțională.
2016/11/22
Promoting automatic mutual recognition of diplomas (B8-0492/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție privind promovarea recunoașterii reciproce automate a diplomelor deoarece este nevoie de un mediu educațional și ocupațional globalizat, valorificat la maximum, pentru ca toți cursanții să aibă oportunitățile de învățare existente în întreaga UE. Totuși, absența recunoașterii automate a calificărilor și a rezultatelor perioadelor de învățare petrecute în străinătate împiedică această oportunitate. Prin recunoașterea automată a rezultatelor unei perioade de învățare petrecute în străinătate se va da dreptul ca rezultatele unei perioade de învățare petrecute într-un stat membru să fie recunoscute în oricare alt stat membru, în cazul în care rezultatele învățării au fost documentate în mod corespunzător.
2016/11/22
Deployment of infrastructure for alternative fuels in the EU: time to act! (A8-0297/2018 - Ismail Ertug) RO

Am votat în favoarea raportului privind implementarea infrastructurii pentru combustibili alternativi în EU deoarece, deși în unele state membre care au elaborat cadre naționale de politică ambițioase se așteaptă reduceri semnificative ale emisiilor, la nivel UE se preconizează că înlocuirea combustibililor fosili va rămâne marginală: 0,4 % dintre acești combustibili ar putea să fie înlocuiți de combustibili alternativi până în 2020 și 1,4 % până în 2030. Prezentul plan de acțiune subliniază importanța statelor membre în asigurarea unor coridoare ale rețelei centrale TEN-T cu o infrastructură de bază pentru combustibili alternativi până în 2025. Dotarea cel puțin a nodurilor urbane ale rețelei centrale și ale celei globale TEN-T cu un număr suficient de puncte de reîncărcare și de realimentare accesibile publicului ar trebui să sporească încrederea consumatorilor. De asemenea, această infrastructură necesită și o infrastructură digitală pentru dezvoltarea de servicii deschise și interoperabile în beneficiul consumatorilor.
2016/11/22
General budget of the European Union for 2019 - all sections (A8-0313/2018 - Daniele Viotti, Paul Rübig)

I voted in favour of the report on the draft general budget of the European Union for the financial year 2019, which holds the cohesion policy on the same important role in the development and growth of the European Union and its Member States.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - European Council and Council (A8-0300/2018 - Marco Valli)

. ‒ I voted in favour of the report on discharge in respect of the implementation of the general budget of the European Union for the financial year 2016, which calls for an overview of human resources to be broken down by category, grade, gender, nationality and training.
2016/11/22
Support to structural reforms in Member States (A8-0316/2018 - Lambert van Nistelrooij, Constanze Krehl)

. ‒ I voted in favour of the report as regards support for structural reforms in Member States, with the aim of using funds in the performance reserve as originally intended on cohesion projects and not for structural reforms.
2016/11/22
Launch of automated data exchange with regard to dactyloscopic data in Ireland (A8-0344/2018 - Branislav Škripek)

. ‒ I voted in favour of the report on the launch of automated data exchange with regard to dactyloscopic data in Ireland.
2016/11/22
Discharge 2016: European Asylum Support Office (EASO) (A8-0299/2018 - Bart Staes)

. ‒ I voted in favour of the report on discharge in respect of the implementation of the budget of the European Asylum Support Office for the financial year 2016, which will enable all possible actions to be taken to recover irregular payments made from the budget in 2016.
2016/11/22
Electronic publication of the Official Journal of the European Union (A8-0323/2018 - Pavel Svoboda)

I voted in favour of the recommendation on the electronic publication of the Official Journal of the European Union. The Official Journal is offering the official publication of the legislation and other acts of the European Union.
2016/11/22
EU-Bahamas Agreement on the short-stay visa waiver (A8-0304/2018 - Emilian Pavel)

I voted in favour of the recommendation on the Agreement between the European Union and the Commonwealth of the Bahamas amending the short-stay visa waiver between them. The Commonwealth of the Bahamas is an important partner to the European Union and this agreement will make sure that their partnership will work.
2016/11/22
EU-Mauritius Agreement on the short-stay visa waiver (A8-0303/2018 - Emilian Pavel)

I voted in favour of the recommendation on the Agreement between the European Union and the Republic of Mauritius amending the short-stay visa waiver between them. The Republic of Mauritius is among the most successful small developing countries in the ACP, and the agreement will make sure that the partnership will work better in the future.
2016/11/22
EU-Barbados Agreement on the short-stay visa waiver (A8-0301/2018 - Emilian Pavel) RO

Am votat în favoarea recomandării privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurta ședere, deoarece acest acord de modificare a acordului privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurtă ședere reprezintă simultan punctul culminant al aprofundării relațiilordintre Uniunea Europeană și Barbados, acesta asigurând coerența juridică, precum și armonizarea între statele membre, prin aderarea la noua definiție a conceptului de scurtă ședere, așa cum este prevăzută de modificarea Codului frontierelor Schengen, care oferă și o interpretare mai clară a acestui concept.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2018/002 PT/Norte – Centro – Lisboa wearing apparel (A8-0311/2018 - José Manuel Fernandes)

. ‒ I voted in favour of the report on the mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund in relation to the application from Portugal because of the fact that the majority of workers made redundant are women with low education levels and it is necessary that they are reintegrated in the labour market.
2016/11/22
Quality of water intended for human consumption (A8-0288/2018 - Michel Dantin)

. ‒ I voted in favour of the report on the quality of water intended for human consumption. This report is a major step forward on the goal of having equal access to safe and affordable drinking water for all citizens of the European Union.
2016/11/22
Structural Reform Support Programme: financial envelope and general objective (A8-0227/2018 - Ruža Tomašić)

I voted in favour of the report on increasing the financial envelope of the Structural Reform Support Programme (SRSP) regarding the budget increase of the SRSP and the inclusion of preparations for euro area membership.
2016/11/22
Reform of the electoral law of the European Union (A8-0248/2018 - Jo Leinen, Danuta Maria Hübner) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct. Parlamentul a adoptat o propunere de reformă a legii electorale a UE în noiembrie 2015, care vizează încurajarea participării cetățenilor, consolidarea dimensiunii europene a alegerilor, eficientizarea funcționării Parlamentului și îmbunătățirea desfășurării alegerilor. A fost un pas necesar pentru cetățenii europeni care, în ultimii 40 de ani, au ales deputații în Parlamentul European în conformitate cu aceleași reguli vechi, în principal naționale.
2016/11/22
Partnership Agreement between the EU and EAEC and Armenia (A8-0177/2018 - László Tőkés) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări privind încheierea, în numele Uniunii, a Acordului de parteneriat cuprinzător și consolidat dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Armenia , pe de altă parte. Prin Parteneriatul estic, Uniunea Europeană și Armenia și-au înființat relațiile pe un angajament comun față de dreptul internațional și valorile fundamentale, incluzând democrația, statul de drept și buna guvernare, respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
2016/11/22
Partnership Agreement between the EU and EAEC and Armenia (resolution) (A8-0179/2018 - László Tőkés) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări privind încheierea, în numele Uniunii, a Acordului de parteneriat cuprinzător și consolidat dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Armenia, pe de altă parte. Prin Parteneriatul estic, Uniunea Europeană și Armenia și-au înființat relațiile pe un angajament comun față de dreptul internațional și valorile fundamentale, incluzând democrația, statul de drept și buna guvernare, respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
2016/11/22
EU-Iraq Partnership and Cooperation Agreement (A8-0222/2018 - Tokia Saïfi) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări privind încheierea, în numele Uniunii, a Acordului de parteneriat și cooperare între Uniunea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Republica Irak, pe de altă parte. Este important ca situația securității să fie îmbunătățită semnificativ pentru a dezvolta consolidarea, reconcilierea, o guvernanță favorabilă incluziunii și progresul economic și social în această țară, atât la nivel național, cât și local.În momentul de față, Irakul este o țară cu o populație de 26 de milioane de locuitori, dintre care 11 milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar. Peste trei milioane de irakieni au fost strămutați în interiorul țării, mulți dintre aceștia trăind în regiunea Kurdistan din Irak, iar 246 000 de persoane sunt refugiați din Siria.
2016/11/22
EU-Iraq Partnership and Cooperation Agreement (resolution) (A8-0224/2018 - Tokia Saïfi) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări privind încheierea, în numele Uniunii, a Acordului de parteneriat și cooperare între Uniunea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Republica Irak, pe de altă parte. Este important ca situația securității să fie îmbunătățită semnificativ pentru a dezvolta consolidarea, reconcilierea, o guvernanță favorabilă incluziunii și progresul economic și social în această țară, atât la nivel național, cât și local.În momentul de față, Irakul este o țară cu o populație de 26 de milioane de locuitori, dintre care 11 milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar. Peste trei milioane de irakieni au fost strămutați în interiorul țării, mulți dintre aceștia trăind în regiunea Kurdistan din Irak, iar 246 000 de persoane sunt refugiați din Siria.
2016/11/22
EU-New Zealand Agreement relating to the modification of concessions (accession of Croatia) (A8-0220/2018 - Daniel Caspary) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări privind încheierea Acordului sub forma unui schimb de scrisori între Uniunea Europeană și Noua Zeelandă în temeiul articolului XXIV alineatul (6) și al articolului XXVIII din Acordul General pentru Tarife și Comerț (GATT) din 1994 referitor la modificarea concesiilor din lista de angajamente a Republicii Croația în cursul procesului său de aderare la Uniunea Europeană. Acordul dintre UE și Noua Zeelandă a fost negociat după aderarea Republicii Croația la Uniunea Europeană. Negocierile cu Noua Zeelandă au dus la întocmirea unui proiect de acord sub forma unui schimb de scrisori, care a fost parafat la 18 mai 2017 și semnat la 13 martie 2018.
2016/11/22
Statute of the European System of Central Banks and of the European Central Bank: clearing and payment systems (A8-0219/2018 - Gabriel Mato, Danuta Maria Hübner) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la decizia Parlamentului European și a Consiliului de modificare a articolului 22 din Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale și al Băncii Centrale Europene. Modificarea propusă de Banca Centrală Europeană cu începere de la 22 iunie 2017 vizează modificarea statutului pentru a introduce „sisteme de compensare pentru instrumentele financiare”. Acest lucru ar permite Eurosistemului să preia puterile care îi vor fi acordate ca bancă centrală de emisiune a monedei euro în temeiul propunerii Comisiei de modificare în ceea ce privește supravegherea contrapărțilot centrale, emisă la 13 iunie 2017.
2016/11/22
Vehicle taxation: charging of heavy good vehicles for the use of certain infrastructures (A8-0200/2018 - Deirdre Clune) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la propunerea de Directivă a Consiliului de modificare a Directivei 1999/62/CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri, în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la taxarea vehiculelor.Transportul rutier pentru piața internă are o importanță majoră; astfel, propunerea Comisiei urmărește să rezolve unele dintre provocările generate de transportul rutier, și anume chestiuni socioeconomice și de mediu, cum ar fi poluarea aerului, poluarea fonică și ambuteiajele. Comisia consideră că taxele pe vehicule nu reflectă o utilizare specifică a infrastructurii asociate, rezultând că acestea nu sunt un instrument eficient de stimulare a operațiunilor de transport mai puțin poluante.
2016/11/22
Draft amending budget No 2/2018: Entering the surplus of the financial year 2017 (A8-0209/2018 - Siegfried Mureşan) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la poziția Consiliului privind proiectul de buget rectificativ nr. 2/2018 al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2018: înregistrarea excedentului aferent exercițiului financiar 2017. Cele mai importante componente ale acestui excedent sunt un rezultat pozitiv în urma execuției veniturilor de 338,6 milioane EUR, o subutilizare a cheltuielilor în valoare de 383,4 milioane EUR și un sold pozitiv al diferențelor de curs valutar în valoare de 166,4 milioane EUR.
2016/11/22
Draft amending budget No 3/2018: Extension of the Facility for refugees in Turkey (A8-0246/2018 - Siegfried Mureşan) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la poziția Consiliului privind proiectul de buget rectificativ nr. 3/2018 al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2018, secțiunea III – Comisia: prelungirea Instrumentului pentru refugiații din Turcia.Proiectul de buget rectificativ nr. 3/2018 are drept scop suplimentarea cu 500 de milioane EUR în credite de angajament a bugetului Uniunii pe 2018. Suma aceasta semnifică contribuția Uniunii în 2018 la cea de a doua tranșă, pe lângă cele 50 de milioane EUR finanțate din actualul pachet bugetar pentru ajutor umanitar în 2018.
2016/11/22
EU guarantee to the EIB against losses under financing operations supporting investment projects outside the Union, as regards Iran (B8-0313/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție referitoare la Decizia delegată (UE) .../... a Comisiei din 6 iunie 2018 de modificare, în ceea ce privește Iranul, a anexei III la Decizia nr. 466/2014/UE a Parlamentului European și a Consiliului de acordare a unei garanții a UE Băncii Europene de Investiții pentru pierderile rezultate din operațiuni de finanțare care sprijină proiecte de investiții în afara Uniunii.Iranul ramăne în continuare unul dintre statele care finanțează terorismul. În Iran, în prezent, încălcările drepturilor omului sunt încă larg răspândite și sistematice, iar libertățile civile fundamentale fac obiectul unor restricții drastice impuse de către stat.
2016/11/22
Towards an EU external strategy against early and forced marriages (A8-0187/2018 - Charles Goerens) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la strategia externă a UE împotriva căsătoriilor forțate și timpurii. Căsătoriile între copii, căsătoriile timpurii și căsătoriile forțate reprezintă un risc major de sarcini precoce și nedorite, generează rate crescute ale mortalității materne și infantile, sunt asociate unui recurs rar la planificarea familială, unor sarcini nedorite cu riscuri ridicate și unui acces insuficient sau inexistent la informații privind sănătatea sexuală și reproductivă și echivalează, în general, cu renunțarea la studii în cazul fetelor.
2016/11/22
The definition of SMEs (B8-0304/2018) RO

Am votat împotriva acestei propuneri de rezoluție depuse pe baza întrebărilor cu solicitare de răspuns oral referitoare la definiția microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii.
2016/11/22
Negotiations on the EU-Azerbaijan Comprehensive Agreement (A8-0185/2018 - Norica Nicolai) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile referitoare la Acordul cuprinzător UE-Azerbaidjan deoarece UE este cel mai important partener comercial al Azerbaidjanului și cea mai însemnată piață pentru exporturi și importuri, cu 48,6 % din totalul schimburilor comerciale ale țării, și este, de asemenea, cea mai mare sursă de investiții străine directe. Totodată, Azerbaidjanul este un partener energetic strategic pentru UE, care permite diversificarea surselor de energie ale UE.
2016/11/22
Enforcement requirements and specific rules for posting drivers in the road transport sector (A8-0206/2018 - Merja Kyllönen) RO

Am votat în favoarea Raportului privind cerințele de control și norme specifice privind detașarea conducătorilor auto în sectorul transportului rutier deoarece, având în vedere caracterul foarte mobil al muncii în domeniul transportului rutier internațional, implementarea Directivei privind detașarea lucrătorilor ridică aspecte și dificultăți juridice deosebite (în special în cazurile în care legătura cu statul membru vizat este insuficientă).Cel mai potrivit ar fi ca aceste provocări să fie abordate prin legislație specifică sectorului, alături de alte inițiative ale UE îndreptate către îmbunătățirea funcționării pieței interne a transportului rutier. Totodată, obiectivul acestui raport este de a asigura un echilibru între condițiile de muncă adecvate pentru conducătorii auto și libertatea de a furniza servicii transfrontaliere pentru operatori.
2016/11/22
Daily and weekly driving times, minimum breaks and rest periods and positioning by means of tachographs (A8-0205/2018 - Wim van de Camp) RO

Am votat în favoarea Raportului privind perioadele de conducere zilnice și săptămânale, pauzele minime și perioadele de repaus zilnic și săptămânal și poziționarea prin intermediul tahografelor, deoarece Regulamentul privind perioadele de conducere și Regulamentul privind tahograful se înscriu într-un efort mai amplu de a îmbunătăți condițiile de lucru ale conducătorilor auto, de a asigura o concurență loială între operatori și de a crește siguranța rutieră pe drumurile europene.Cerințele mai stricte pentru utilizarea tahografului au contribuit treptat la controlul mai eficient și mai uniform al aplicării legislației în întreaga UE. Principalele dificultăți întâmpinate sunt legate de deficiențele normelor în sine, dar și de controlul insuficient al aplicării lor și de incapacitatea acestora de a răspunde noilor provocări sociale și de piață cu care se confruntă acest sector.Obiectivul prezentei propuneri, care este o inițiativă REFIT, este de a remedia deficiențele identificate și a contribui la îmbunătățirea condițiilor de muncă și de afaceri în acest sector. Acest obiectiv va fi atins prin clarificarea și actualizarea anumitor dispoziții și prin modernizarea în continuare a utilizării tahografelor actuale și viitoare pentru a se asigura un control al aplicării mai eficient din punctul de vedere al costurilor.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Jordan Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0232/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Iordania privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece Iordania este un partener esențial al UE, în special datorită rolului său în promovarea stabilității, moderației și toleranței între comunitățile religioase în Orientul Mijlociu.UE și Iordania au un parteneriat solid la nivelul mai multor sectoare și sunt legate printr-un acord de asociere din 2002. UE și Iordania au convenit să avanseze în trei domenii: combaterea extremismului violent; combaterea finanțării terorismului; securitatea aviației și a frontierelor, inclusiv prin implicarea agențiilor specializate ale UE. UE și Iordania au convenit, de asemenea, să își intensifice cooperarea pentru a aborda provocările legate de traficul de ființe umane, luptătorii teroriști străini și traficul de arme de foc.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Turkey Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0233/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Turcia privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece, în cadrul dialogului dintre UE și Turcia privind combaterea terorismului din iunie 2016, ambele părți au convenit să exploreze modalități de a consolida colaborarea privind schimbul de informații, precum și cooperarea judiciară și în domeniul aplicării legii, inclusiv în domeniul deportărilor legate de terorism și al finanțării terorismului.Interesul în materie de consolidare a colaborării privind schimbul de informații a fost reiterat în cadrul dialogului dintre UE și Turcia privind combaterea terorismului din noiembrie 2017.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Israel Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0235/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Israel privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece UE și Israelul au ca obiectiv major combaterea amenințărilor la adresa securității, și anume combaterea amenințărilor teroriste.Israelul este interesat în mare măsură de intensificarea cooperării cu UE în ceea ce privește combaterea terorismului. Ambele părți au fost de acord să coopereze în domenii precum combaterea extremismului violent, a finanțării terorismului și a terorismului neconvențional, securitatea aeriană și a transporturilor, precum și criminalitatea informatică. S-a exprimat interesul pentru intensificarea cooperării cu agențiile UE din domeniul justiției și afacerilor interne, în special Europol.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Tunisia Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0237/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Tunisia privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece UE și Tunisia cooperează pentru combaterea următoarelor fenomene infracționale: terorismul, traficul de arme de foc, traficul de droguri.Este necesară o cooperare mai strânsă, inclusiv schimbul de date cu caracter personal, pentru abordarea fenomenului luptătorilor teroriști străini (inclusiv cu privire la suspecții cu dublă cetățenie sau drept de ședere legală), precum și pentru identificarea, prevenirea și urmărirea penală în mod eficace a deplasărilor în scopuri teroriste (inclusiv eventuala infiltrare a fluxurilor de migrație), a utilizării abuzive a internetului în scopuri teroriste, a finanțării terorismului, precum și a legăturilor cu criminalitatea organizată.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Morocco Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0238/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Maroc privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece Marocul a dezvoltat o cooperare bilaterală strânsă în domeniul combaterii terorismului cu statele membre ale UE, inclusiv cu Spania și Franța, reușind să elimine periodic rețele teroriste.Marocul este copreședinte al Forumului mondial pentru combaterea terorismului (GCTF) și membru al coaliției internaționale împotriva Da`esh. Acesta găzduiește unul dintre centrele regionale de excelență în domeniul CBRN (chimic, biologic, radioactiv și nuclear) finanțate de UE.Marocul continuă să fie un partener important al UE în ceea ce privește dezvoltarea cooperării pentru prevenirea migrației neregulamentare. Fluxurile de migrație din această țară către UE au crescut recent, Marocul fiind atât o țară de origine pentru migrația neregulamentară, cât și o rută importantă utilizată de resortisanții țărilor din Africa Subsahariană.Totodată, Marocul este un partener major în ceea ce privește încetinirea fluxului de arme de foc ilicite către țările din vecinătatea sa și prevenirea traficului către UE prin intermediul navelor container, feriboturilor și ambarcațiunilor mai mici care traversează Marea Mediterană.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Lebanon Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0234/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Liban privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece UE și Libanul sunt parteneri-cheie care se confruntă cu provocări comune legate de crizele prelungite și instabilitatea din țările vecine. Libanul se confruntă și cu provocări economice, sociale și de securitate dificile.La 11 noiembrie 2016, UE și Libanul au adoptat Prioritățile parteneriatului pentru perioada 2016-2020, document în care se stabilește o agendă strategică ambițioasă pentru aprofundarea legăturilor și stabilizarea țării și a întregii regiuni. Au fost identificate următoarele priorități: securitatea și combaterea terorismului, guvernanța și statul de drept, stimularea creșterii economice și a oportunităților de angajare, migrația și mobilitatea.Dialogul privind combaterea terorismului și securitatea cu Libanul este în curs de desfășurare, iar planul de acțiune vizează dezvoltarea unei strategii naționale pentru combaterea terorismului, cooperarea judiciară și în domeniul aplicării legii.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Egypt Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0236/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Egipt privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece Egiptul este un partener major pentru UE și ar putea juca un rol central în promovarea păcii, prosperității și stabilității în țările din vecinătatea sudică.UE și Egiptul au convenit în 2017 asupra priorităților pe care se va concentra cooperarea lor în perioada 2017-2020. Prioritățile parteneriatului includ consolidarea parteneriatului în materie de politică externă și cooperarea în cadrul procesului de stabilizare, în special în domenii precum buna guvernanță, drepturile omului, securitatea și migrația.Se acordă o importanță deosebită securității, combaterii terorismului și a extremismului violent, precum și prevenirii radicalizării. Migrația a fost inclusă, de asemenea, în domeniile prioritare ale cooperării, cu scopul de a se lua măsuri atât cu privire la cauzele profunde ale migrației neregulamentare, cât și la strategiile de gestionare a migrației.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Algeria Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0239/2018 - Claude Moraes) RO

Am votat în favoarea raportului privind negocierile pentru încheierea unui acord UE-Algeria privind schimbul de date cu caracter personal pentru combaterea criminalității grave și a terorismului deoarece Algeria este un partener de importanță strategică pentru UE, atât datorită poziției sale în zona Maghrebului, cât și rolului pe care îl joacă la nivel regional și în Uniunea Africană. Din punct de vedere strategic, Algeria este un punct focal în zona mediteraneeană și un actor major în stabilizarea situației din regiunea Sahara-Sahel.Această țară este foarte activă în lupta împotriva terorismului pe teritoriul său. În octombrie 2017, UE și Algeria au organizat primul dialog informal la nivel înalt privind combaterea terorismului și securitatea regională. Cu această ocazie, participanții și-au exprimat dorința de a dezvolta în continuare posibilitățile de consolidare a cooperării lor bilaterale în domeniul securității și al combaterii terorismului.
2016/11/22
Cooperation Agreement between the EU and the Agency for Aerial Navigation Safety in Africa and Madagascar (A8-0213/2018 - Jerzy Buzek)

I voted in favour of this recommendation on the draft Council decision on the conclusion on behalf of the Union of the Cooperation Agreement between the European Union and the Agency for Aerial Navigation Safety in Africa and Madagascar on the development of satellite navigation and the provision of associated services in ASECNA’s area of competence for the benefit of civil aviation.
2016/11/22
Extension of the EU-US Agreement for scientific and technological cooperation (A8-0212/2018 - Rolandas Paksas)

I voted in favour of this recommendation on the draft Council decision concerning the extension of the Agreement for scientific and technological cooperation between the European Community and the Government of the United States of America. It is important to renew this agreement between the European Union and the United States of America in order to sustain good cooperation that would lead to economic growth, job creation and improvement in the quality of life.
2016/11/22
European High Performance Computing Joint Undertaking (A8-0217/2018 - Zigmantas Balčytis)

I voted in favour of the report on the proposal for a Council regulation establishing the European High Performance Computing Joint Undertaking. It is of great importance for the Union to rank among the top supercomputing powers in the world by 2022.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2017/009 FR/Air France (A8-0210/2018 - Alain Lamassoure)

I voted in favour of the report on the proposal for a decision of the European Parliament and of the Council on the mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund (application from France). This package is important in order to ensure proper treatment for the workers made redundant in different parts of France.
2016/11/22
Role of cities in the institutional framework of the Union (A8-0203/2018 - Kazimierz Michał Ujazdowski)

I voted in favour of the report on the role of cities in the institutional framework of the Union. This report will ensure that cities work together in cooperation with all levels of administration, the private sector and civil society.
2016/11/22
Three-dimensional printing: intellectual property rights and civil liability (A8-0223/2018 - Joëlle Bergeron)

. ‒ I voted in favour of this report on three-dimensional printing. This report will ensure that public awareness will be raised in order to protect intellectual property rights in the field of 3D printing, but also in relation to infringements of design, trademark and patent rights.
2016/11/22
European Defence Industrial Development Programme (A8-0037/2018 - Françoise Grossetête)

. ‒ I voted in favour of this report on the proposal for a regulation establishing the European Defence Industrial Development Programme aiming at supporting the competitiveness and innovative capacity of the EU defence industry. Establishing the European Defence Industrial Development Programme will benefit the enhancement of competitiveness, the innovation capacity and efficiency of the Union’s defence industry.
2016/11/22
Integrated farm statistics (A8-0300/2017 - Maria Gabriela Zoană)

. ‒ I voted in favour of the report on integrated farm statistics. The report is necessary to ensure that the need for accurate and timely data will be catered for in an accessible way while keeping the process flexible and will reduce the burden on farms in the EU.
2016/11/22
Notification of investment projects in energy infrastructure: repeal (A8-0211/2018 - Barbara Kappel)

. ‒ I voted against the following report concerning the notification to the Commission of investment projects in energy infrastructure within the European Union.
2016/11/22
Measures to strengthen administrative cooperation in the field of value-added tax (A8-0215/2018 - Roberts Zīle)

. ‒ I voted against the dossier on measures to strengthen administrative cooperation in the field of value-added tax taking into consideration that the report should further be improved.
2016/11/22
Violation of rights of indigenous peoples in the world (A8-0194/2018 - Francisco Assis)

. ‒ I voted in favour on the report regarding the violation of the rights of indigenous peoples in the world, including land—grabbing. The dossier will create agreeable conditions for the fulfilment of the objectives set out in the UN Declaration on the Rights of Indigenous Peoples.
2016/11/22
Climate diplomacy (A8-0221/2018 - Arne Lietz, Jo Leinen)

. ‒ I voted for this report on climate diplomacy regarding the EU climate diplomacy objectives and on the long-term EU strategy for reduction of greenhouse gas emissions.
2016/11/22
Protocol to the EU-Uzbekistan Partnership and Cooperation Agreement (accession of Croatia) (A8-0104/2018 - Jozo Radoš)

. ‒ I voted in favour of this recommendation. The recommendation is a Protocol to the Framework Agreement between the European Union and its Member States, on the one part, and the Republic of Uzbekistan, on the other part, to take account of the accession of the Republic of Croatia to the European Union. The protocol will enable the Republic of Croatia to become a party to the Framework Agreement between the EU and its Member States, of the one part, and the Republic of Uzbekistan, of the other part.
2016/11/22
EU-Korea Framework Agreement (accession of Croatia) (A8-0120/2018 - Tokia Saïfi)

I voted in favour of this recommendation. The recommendation relates to a protocol to the Framework Agreement between the European Union and its Member States, of the one part, and the Republic of Korea, of the other part, to take account of the accession of the Republic of Croatia to the European Union. The Protocol will enable the Republic of Croatia to become a party to the Framework Agreement between the EU and its Member States, of the one part, and the Republic of Korea, of the other part.
2016/11/22
Subjecting the new psychoactive substance ADB-CHMINACA to control measures (A8-0133/2018 - Maite Pagazaurtundúa Ruiz)

I voted in favour of the report on subjecting the new psychoactive substance N-(1-amino-3,3-dimethyl-1-oxobutan- 2-yl)-1-(cyclohexylmethyl)-1H-indazole-3-carboxamide (ADB-CHMINACA) to control measures.
2016/11/22
Subjecting the new psychoactive substance CUMYL-4CN-BINACA to control measures (A8-0134/2018 - Maite Pagazaurtundúa Ruiz)

. ‒ I voted in favour of the report on the draft Council implementing decision on subjecting the new psychoactive substance 1-(4-cyanobutyl)-N-(2-phenylpropan-2-yl)-1H-indazole-3-carboxamide (CUMYL-4CN-BINACA) to control measures.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2017/010 BE/Caterpillar (A8-0148/2018 - Eider Gardiazabal Rubial)

I voted in favour of the report on the proposal for a decision of the European Parliament and of the Council on the mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund for an application from Belgium (EGF/2017/010 BE/Caterpillar). The Caterpillar redundancies are expected to have an adverse effect on the local economy. The funding will provide for training courses designed to match Charleroi’s development priorities as set out in the CATCH plan.
2016/11/22
Objection pursuant to Rule 106: genetically modified sugar beet H7-1 (B8-0220/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție privind reînnoirea autorizației pentru introducerea pe piață a alimentelor și furajelor produse din sfeclă de zahăr, rasa H7-1.
2016/11/22
Annual report on the control of the financial activities of the European Investment Bank for 2016 (A8-0139/2018 - Marco Valli) RO

Am votat în favoarea acestui raport anual privind controlul activităților financiare ale Băncii Europene de Investiții pe anul 2016. Banca Europeană de Investiții este o bancă de referință, care are ca scop stimularea creșterii întreprinderilor nou-înființate și a întreprinderilor inovatoare. Planul de investiții pentru Europa are trei obiective, acestea fiind mobilizarea resurselor financiare pentru investiții, asigurarea faptului că investițiile ajung în economia reală și îmbunătățirea mediului de investiții în Uniune.
2016/11/22
Presidential elections in Venezuela (B8-0225/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție referitoare la alegerile prezidențiale din Venezuela, deoarece organizarea de alegeri trebuie să fie bazată pe un calendar electoral viabil, convenit în cadrul unui dialog național cu toți actorii vizați și cu partidele politice și respectând condiții de participare egale, echitabile și transparente, inclusiv ridicarea interdicțiilor impuse adversarilor politici.
2016/11/22
Cohesion policy and thematic objective ‘promoting sustainable transport and removing bottlenecks in key network infrastructures’ (A8-0136/2018 - Andrey Novakov) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la promovarea sistemelor de transport durabile și eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor rețelelor majore deoarece libertatea de circulație a cetățenilor și a mărfurilor în interiorul Uniunii Europene impune investiții corespunzătoare pentru infrastructură, și constatăm că în perioada 2014-2020 se alocă un buget de 24,05 miliarde EUR pentru proiecte de infrastructură, pentru proiecte în stadiu avansat de implementare, lucrări sau proiecte mixte (care combină studii și lucrări), ceea ce reprezintă o finanțare în domeniul transporturilor de aproximativ 47 EUR pentru fiecare cetățean european. Printre cele mai mari 20 de proiecte finanțate pentru perioada 2014-2015, 79 % au fost proiecte de transport feroviar. În același timp, fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI) prevăd un total de aproximativ 70 miliarde EUR pentru proiectele de transport programate în perioada 2014-2020.
2016/11/22
Protection of children in migration (B8-0218/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție referitoare la protecția copiilor migranți pentru că este important să se instituie un sistem solid de identificare și de înregistrare al acestora, bazat pe interesul superior al copilului. Este important să se asigure faptul că copiii intră și rămân în sistemele naționale de protecție și le sunt respectate nevoile pe parcursul întregii proceduri, în conformitate deplină cu Convenția ONU cu privire la drepturile copilului. Este important totodată ca statele membre să avanseze în ceea ce privește toate procedurile de reunificare a familiei aflate în curs, precum și faptul că copiii nu trebuie să fie plasați în detenție din motive legate de imigrație, motiv pentru care toți copiii și familiile cu copii trebuie cazați în structuri neprivative de libertate, în sânul comunităților, pe durata procedurii de soluționare a statutului lor de imigranți.
2016/11/22
A global ban on animal testing for cosmetics (B8-0217/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție referitoare la interdicția testării pe animale a produselor cosmetice la nivel mondial. Testarea produselor cosmetice finite și a ingredientelor cosmetice pe animale a fost interzisă în UE începând cu septembrie 2004 și, respectiv, martie 2009 („interdicția privind testarea”). Interdicția de comercializare a produselor cosmetice finite și a ingredientelor cosmetice care au fost testate pe animale a devenit aplicabilă pe deplin în martie 2013. Aceste interdicții cruciale demonstrează rolul UE de lider în domeniul protecției animalelor și angajamentul său de a pune capăt testării pe animale. Mai presus de toate, interdicția impusă de UE a demonstrat că este posibilă eliminarea treptată a testării produselor cosmetice pe animale.
2016/11/22
Current situation and future prospects for the sheep and goat sectors in the EU (A8-0064/2018 - Esther Herranz García) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție referitoare la situația actuală și perspectivele de viitor în sectoarele ovinelor și caprinelor din Uniune deoarece este necesară sprijinirea tinerilor fermieri și a nou-veniților în sectorul agricol, cu scopul de a introduce stimulente pentru crearea sau preluarea exploatațiilor de ovine și de caprine, având în vedere că vârsta medie ridicată a fermierilor din sectorul creșterii animalelor, care o depășește chiar și pe cea a altor profesii agricole din cauza rentabilității lor insuficiente, se numără printre principalele provocări în menținerea vitalității zonelor rurale și menținerea securității alimentare în Uniune.
2016/11/22
Media pluralism and media freedom in the European Union (A8-0144/2018 - Barbara Spinelli) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la pluralismul și libertatea mass-mediei în Uniunea Europeană deoarece garantarea siguranței și securității jurnaliștilor și a altor actori din mass-media este o condiție prealabilă pentru asigurarea deplină a rolului și a capacității acestora de a informa cetățenii în mod adecvat și de a participa efectiv la dezbaterile publice. Pe de altă parte, este regretabil că jurnaliștii și alți actori din peisajul mediatic încă se confruntă cu violență, amenințări, hărțuire sau defăimare publică în Uniunea Europeană, în special ca urmare a activităților lor de investigație în vederea protejării interesului public, în loc să existe o promovare a jurnalismului de investigație ca o formă de angajament civic. Nu trebuie să uităm faptul că evoluția radicală a sistemului mediatic, dezvoltarea rapidă a dimensiunii online a pluralismului media și folosirea tot mai extinsă a motoarelor de căutare și a platformelor de comunicare socială reprezintă atât o provocare, cât și o șansă de a promova libertatea de exprimare, de a democratiza producția de știri, prin implicarea cetățenilor în dezbaterea publică.
2016/11/22
Common system of value added tax, with regard to the obligation to respect a minimum standard rate (A8-0124/2018 - Roberto Gualtieri) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la propunerea de directivă a Consiliului de modificare privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată în ceea ce privește obligația de respectare a cotei standard minime. Nivelul minim de 15 % pentru cota standard de TVA a fost amânat de 6 ori, ca urmare a deciziei Consiliului din anul 1992 asupra normelor care limitează libertatea statelor membre de a stabili cotele de TVA, forțând statele membre să utilizeze această cotă standard minimă pentru o perioadă de timp.Actuala propunere a Comisiei vizează reformarea sistemului de TVA al Uniunii Europene, cât și evoluția către un sistem definitiv de TVA în UE.
2016/11/22
Prevention of the use of the financial system for the purposes of money laundering or terrorist financing (A8-0056/2017 - Krišjānis Kariņš, Judith Sargentini) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la propunerea privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau al finanțării terorismului. În prezent, atacurile teroriste au scos la lumină noi tendințe emergente, mai ales în ceea ce privește modul în care grupurile teroriste își finanțează și își desfășoară operațiunile, iar, pentru acest lucru, au trebuit luate măsuri suplimentare.Este foarte important de menționat că măsurile luate trebuie să fie proporționale cu riscurile. De asemenea, infracțiunile de spălare a banilor, comerțul ilicit cu produse, frauda fiscală și evaziunea fiscală sunt comise pentru finanțarea actelor de terorism. Este foarte important ca statele membre să ia măsurile necesare pentru a se asigura că teroriștii și organizațiile teroriste nu pot beneficia de profiturile rezultate din infracțiuni.
2016/11/22
Approval and market surveillance of motor vehicles and their trailers, and of systems, components and separate technical units intended for such vehicles (A8-0048/2017 - Daniel Dalton) RO

Am votat în conformitate cu poziția grupului cu privire la raportul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.
2016/11/22
Organic production and labelling of organic products (A8-0311/2015 - Martin Häusling) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice. Comisia a publicat propunerea pentru un nou regulament privind producția ecologică în 2014, evidențiind posibilele nereguli în lanțul alimentelor ecologice, acesta aflându-se într-o creștere rapidă.Cele mai importante puncte ale modificărilor propuse sunt: evaluarea impactului realizată de Comisie; structura noii propuneri; domeniu de aplicare, definiții și principii; norme de producție și etichetarea; controale și certificare; Agenția UE pentru produse ecologice și comerțul cu țări terțe.
2016/11/22
Guidelines for the employment policies of the Member States (A8-0140/2018 - Miroslavs Mitrofanovs) RO

Am votat în conformitate cu poziția grupului cu privire la raportul privind propunerea de Decizie a Consiliului privind orientările pentru politicile de ocupare a forței de muncă ale statelor membre.
2016/11/22
Estimates of revenue and expenditure for the financial year 2019 – Section I – European Parliament (A8-0146/2018 - Paul Rübig) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la estimările Parlamentului privind veniturile și cheltuielile pentru exercițiul financiar din anul 2019. Bugetul pentru 2019 (așa cum este propus în raportul Secretarului General) este pregătit pe fondul unei creșteri anuale.În ceea ce privește inflația, cât și creșterea reală, acesta alocă mai mult spațiu de creștere și investiții în continuarea punerii în aplicare a politicilor de realizare a economiilor, în încercarea de a îmbunătăți eficiența și orientarea către un buget bazat pe performanță.Un buget de 2 026 644 000 euro a fost propus de către Secretarul General pentru proiectul preliminar de estimare a bugetului Parlamentului pentru 2019, reprezentând o creștere generală de 3,38 % din bugetul pentru 2018 (inclusiv 37,3 milioane euro pentru schimbarea bugetului parlamentar pe termen lung și 34,3 milioane euro pentru alte cheltuieli extraordinare) și o cotă de 18,79 % din rubrica V a CFM 2014-2020.
2016/11/22
Protection of investigative journalists in Europe: the case of Slovak journalist Ján Kuciak and Martina Kušnírová (B8-0186/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție referitoare la protecția jurnaliștilor de investigație din Europa. Este alarmant faptul că acesta este al doilea atac fatal asupra unui jurnalist în UE în ultimele 6 luni, după asasinarea jurnalistei Caruana Galizia Daphne în Malta, la 16 octombrie 2016.Este condamnată ferm asasinarea jurnalistului slovac și a Martinei Kusnirova. Comisia ar trebui sa creeze un sistem de sprijin financiar permanent, dotat cu buget propriu, și să protejeze, să promoveze și să aplice valorile consacrate în Tratatul privind Uniunea Europeană.
2016/11/22
A European values instrument to support civil society organisations which promote democracy, rule of law and fundamental values within the European Union (B8-0189/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție privind necesitatea instituirii unui instrument european de valori pentru a sprijini organizațiile societății civile, care promovează valori fundamentale în cadrul Uniunii Europene, la nivel local si național.Valorile fundamentale comune europene ce reprezintă respectarea demnității umane, a libertății, a democrației, a egalității, a statului de drept și a drepturilor omului, inclusiv drepturile persoanelor aparținând minorităților și principiile pluralismului, nediscriminarea, toleranța, justiția, solidaritatea și egalitatea între femei și bărbați nu pot fi considerate date și trebuie cultivate și protejate în mod continuu, deoarece deteriorarea acestora în orice stat membru poate avea efecte dăunătoare pentru UE în ansamblu.
2016/11/22
The violation of human rights and the rule of law in the case of two Greek soldiers arrested and detained in Turkey (B8-0194/2018, B8-0196/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție privind încălcarea drepturilor omului și a statului de drept în cazul a doi soldați greci arestați și reținuți în Turcia.La data de 4 martie 2018, un tribunal turcesc din Edirne a decis că cei doi soldați, care se află în prezent în detenție de maximă securitate și sunt acuzați că au intrat ilegal în Turcia, vor fi reținuți în continuare. Autoritățile turce ar trebui să urmeze cu scrupulozitate procedurile judiciare și să respecte pe deplin, pentru toți cei vizați, drepturile omului consacrate în dreptul internațional, inclusiv Convenția de la Geneva.
2016/11/22
Implementation of the Treaty provisions concerning national Parliaments (A8-0127/2018 - Paulo Rangel) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la aplicarea dispozițiilor tratatului privind parlamentele naționale. La 8 ani de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, Comisia pentru afaceri constituționale (AFCO) a fost de părere că este necesar să elaboreze un raport din proprie inițiativă (INI) care evaluează „Aplicarea dispozițiilor tratatului referitoare la parlamentele naționale”.Tratatul de la Lisabona urmărește o relație mai apropiată între parlamentele naționale și instituțiile europene, deoarece contribuția lor ar trebui sa meargă dincolo de ceea ce executivele lor respective transmit prin afirmațiile și voturile exprimate în Consiliu și în Consiliu European.
2016/11/22
Annual Report on Competition Policy (A8-0049/2018 - Ramon Tremosa i Balcells) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la raportul anual privind politica in domeniul concurenței. Normele UE nu stabilesc termene specifice pentru anchetele antitrust, ceea ce implică faptul că deciziile se iau prea târziu, după ce concurenții au fost deja obligați să părăsească piața. S-au făcut progrese mari în ceea ce privește concurența în domeniul egalității de șanse, fiind o proporție de 36 % a femeilor în posturi de conducere de nivel mediu. Într-un mediu concurențial echitabil, investițiile și inovarea sunt esențiale pentru viitorul Europei.
2016/11/22
Vaccine hesitancy and drop in vaccination rates in Europe (B8-0188/2018, B8-0195/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție privind reticența față de vaccinuri și scăderea ratelor de vaccinare în Europa. În perioada 2008-2015, în Europa au fost înregistrate 215 000 de cazuri de boli care pot fi prevenite prin vaccinuri, cu excepția gripei. Vaccinurile sunt testate riguros prin mai multe etape ale studiilor înainte de a fi precalificate de către OMS și aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și sunt reevaluate în mod constant. Vaccinarea previne aproximativ 2,5 milioane de decese în fiecare an la nivel mondial și reduce costurile cu tratamentele specifice bolii, inclusiv tratamentele antimicrobiene.
2016/11/22
Implementation of the European Protection Order Directive (A8-0065/2018 - Soraya Post, Teresa Jiménez-Becerril Barrio) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind ordinul european de protecție. În anul 2010, când Consiliul european a propus crearea OEP, 118 000 de femei cu reședința în UE au beneficiat de măsuri de protecție legate de violența de gen. În anul 2011 s-a estimat că aproximativ 1 180 de persoane vor avea nevoie de măsuri de protecție transfrontalieră continuă în Uniunea Europeană. Având în vedere tendința în creșterea de trafic de ființe umane, ordinul european de protecție poate fi un factor foarte util pentru traficul de persoane.
2016/11/22
Implementation of the Bologna Process – state of play and follow-up (B8-0190/2018) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție privind implementarea Procesului de la Bologna – stadiul actual și acțiuni ulterioare. Procesul de la Bologna este o inițiativă interguvernamentală prin care țările urmăresc ca și scop atingerea unor obiective comune prin angajamentele convenite la nivel internațional. Țările contribuie astfel la construirea Spațiului european al învățământului superior, care asigură șanse egale și o educație de calitate. Consolidarea și crearea de oportunități este importantă și necesară pentru dezbaterea socială cu privire la sectorul învățământului superior.
2016/11/22
EU-Australia Framework Agreement (A8-0110/2018 - Francisco José Millán Mon) RO

Am votat favorabil raportului consensual cu privire la acordul-cadru cu Australia. Acesta este un acord important pentru UE și la nivel internațional. Promovează o relație clară între UE și Australia și va asigura o cooperare sporită în domenii precum politica externă și problemele de securitate, drepturile omului și statul de drept, dezvoltarea globală și ajutorul umanitar, chestiunile economice și comerciale, justiția, cercetarea și inovarea, educația și cultura, agricultura, afacerile maritime și pescuitul. Acordul se va confrunta, de asemenea, cu provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, migrația, sănătatea publică, lupta împotriva terorismului.
2016/11/22
Council of Europe Convention on the Prevention of Terrorism (A8-0131/2018 - Helga Stevens) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la proiectul de decizie a Consiliului privind încheierea, în numele Uniunii Europene, a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea terorismului.
2016/11/22
End-of-life vehicles, waste batteries and accumulators and waste electrical and electronic equipment (A8-0013/2017 - Simona Bonafè) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 2000/53/CE privind vehiculele scoase din uz, a Directivei 2006/66/CE privind bateriile și acumulatorii și deșeurile de baterii și acumulatori și a Directivei 2012/19/UE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice. Raportul face parte din pachetul de revizuire a deșeurilor privind economia circulară. Obiectivul este de a simplifica obligațiile de raportare ale statelor membre și de a le alinia la dispozițiile Directivei-cadru privind deșeurile, ale Directivei privind ambalajele și deșeurile de ambalaje și ale Directivei privind depozitele de deșeuri.
2016/11/22
Waste (A8-0034/2017 - Simona Bonafè) RO

I voted in favour of the report on waste. The report is meant to change the policies in order to make the transition from the current linear development model to a circular one more easily. In the circular development model materials and resources are maintained in the economy for as long as possible and the generation of waste is minimised.
2016/11/22
Procedural rules in the field of environmental reporting (A8-0253/2017 - Francesc Gambús) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la normele procedurale în domeniul raportării cu privire la mediu. Acest raport se referă la propunerea de decizie în ceea ce privește normele procedurale în domeniul raportării cu privire la mediu și de abrogare a Directivei 91/692/CEE a Consiliului. Există trei inițiative. Prima inițiativă este Comunicarea Comisiei privind recunoașterea oficială a faptului că anumite acte din dreptul Uniunii în domeniul mediului au devenit caduce. A doua inițiativă cuprinde două propuneri de decizii ale Comisiei, care vor abroga Decizia 2011/92/UE a Comisiei privind stocarea geologică a dioxidului de carbon și Decizia 2010/681/UE privind reducerea emisiilor de compuși organici volatili (COV) datorate utilizării solvenților organici în anumite activități și instalații în perioada 2011-2013. Niciuna dintre cele două decizii nu mai este relevantă, însă, din motive procedurale, ambele vor fi abrogate. A treia și principala inițiativă este propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului, care abrogă Directiva privind standardizarea raportării și modifică șase acte juridice care fac trimitere la aceasta.
2016/11/22
Progress on UN Global compacts for safe, orderly and regular migration and on refugees (B8-0184/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție referitoare la progresele realizate în ceea ce privește Pactul mondial al ONU pentru asigurarea unei migrații legale, desfășurate în condiții de siguranță și de ordine, și Pactul privind refugiații. Acest raport se referă la progresele realizate în asigurarea unei migrații legale, desfășurate în condiții de siguranță și de ordine. Rezoluția îndeamnă la o atenție deosebită pentru aspectele legate de migrație ale obiectivelor de dezvoltare durabilă și ale pactelor globale. Se atrage atenția asupra promovării și protecției copilului. Statele ONU trebuie să își asume un angajament prin care să promoveze egalitatea de gen și emanciparea femeilor și a fetelor. Rezoluția invită toate statele să adopte măsuri adecvate pentru a preveni abuzurile împotriva drepturilor omului și exploatarea migranților pe propriul lor teritoriu.
2016/11/22
Implementation of the EU external financing instruments: mid-term review 2017 and the future post-2020 architecture (A8-0112/2018 - Marietje Schaake) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la punerea în aplicare a instrumentelor de finanțare externă ale UE. Între anii 2014 și 2020, Uniunea Europeana a alocat 51,8 miliarde de euro pentru acțiunile sale externe. O mare parte din această finanțare, 32 de miliarde de euro, este plătită prin intermediul instrumentelor financiare externe. În contextul pregătirii propunerii Comisiei pentru următorul CFM, Comisia și Serviciul European de Acțiune Externă discută posibilitatea modificării structurii arhitecturii instrumentelor financiare externe și a creșterii flexibilității acestora.
2016/11/22
Annual reports 2015-2016 on subsidiarity and proportionality (A8-0141/2018 - Mady Delvaux) RO

Am votat în favoarea raportului cu privire la rapoartele anuale 2015-2016 referitor la subsidiaritate și proporționalitate. Acest raport anual are ca scop să analizeze aplicarea acestor principii de către instituțiile europene și partenerii acestora pentru a satisface pe deplin așteptările cetățenilor și ale instituțiilor lor naționale. În conformitate cu principiul subsidiarității, în domeniile ce nu se încadrează în competențele exclusive ale acțiunii Uniunii se iau măsuri numai dacă obiectivele propuse nu pot fi atinse de statele membre. Principiul proporționalității impune ca, atunci când Uniunea acționează, să nu depășească ceea ce este necesar pentru atingerea obiectivelor tratatelor.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - Commission and executive agencies (A8-0137/2018 - Joachim Zeller) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Comisia și agențiile executive. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Court of Auditors' special reports in the context of the 2016 Commission discharge (A8-0130/2018 - Joachim Zeller) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la rapoartele speciale ale Curții de Conturi în cadrul procedurii de descărcare de gestiune a Comisiei pentru exercițiul financiar 2016. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - 8th, 9th, 10th and 11th EDFs (A8-0123/2018 - Barbara Kappel) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - al 8-lea, al 9-lea, al 10-lea și al 11-lea FED. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - European Council and Council (A8-0116/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - Consiliul European și Consiliul. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - Court of Justice (A8-0122/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - Curtea de Justiție. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - Court of Auditors (A8-0089/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Curtea de Conturi. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - European Economic and Social Committee (A8-0097/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - Comitetul Economic și Social European. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - Committee of the Regions (A8-0117/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - Comitetul Regiunilor. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - European External Action Service (A8-0128/2018 - Marco Valli) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - Serviciul European de Acțiune Externă. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - European Ombudsman (A8-0100/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - Ombudsmanul European. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU general budget - European Data Protection Supervisor (A8-0099/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la bugetul general al UE - Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Performance, financial management and control of EU agencies (A8-0115/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la performanțe, gestiune financiară și control al agențiilor UE. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER) (A8-0074/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Office of the Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) (A8-0069/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Oficiul Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Translation Centre for the Bodies of the European Union (CdT) (A8-0106/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Centrul de Traduceri pentru Organismele Uniunii Europene (CdT). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Centre for the Development of Vocational Training (Cedefop) (A8-0068/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale (Cedefop). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Union Agency for Law Enforcement Training (CEPOL) (A8-0098/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Uniunii Europene pentru Formare în Materie de Aplicare a Legii (CEPOL). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Aviation Safety Agency (EASA) (A8-0066/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Asylum Support Office (EASO) (A8-0083/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Banking Authority (EBA) (A8-0067/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Autoritatea Bancară Europeană (ABE). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) (A8-0085/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Chemicals Agency (ECHA) (A8-0086/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană pentru Produse Chimice (ECHA).Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Environment Agency (EEA) (A8-0090/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană de Mediu (AEM). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Fisheries Control Agency (EFCA) (A8-0107/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană pentru Controlul Pescuitului (EFCA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Food Safety Authority (EFSA) (A8-0091/2018 - Indrek Tarand) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Institute for Gender Equality (EIGE) (A8-0087/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Institutul European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (EIGE). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) (A8-0088/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Medicines Agency (EMA) (A8-0103/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) (A8-0081/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la descărcarea de gestiune pe anul 2016 cu privire la Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Maritime Safety Agency (EMSA) (A8-0078/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) (A8-0114/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016.Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Union Agency for Railways (ERA) (A8-0079/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Uniunii Europene pentru Căile Ferate (ERA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Securities and Markets Authority (ESMA) (A8-0101/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Training Foundation (ETF) (A8-0080/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Fundația Europeană de Formare (ETF). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Agency for the operational management of large-scale IT systems in the area of freedom, security and justice (eu-LISA) (A8-0111/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție (eu-LISA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată.În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016. Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA) (A8-0084/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă (EU-OSHA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Euratom Supply Agency (ESA) (A8-0102/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția de Aprovizionare a Euratom (ESA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound) (A8-0092/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă (Eurofound). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: EU Judicial Cooperation Unit (Eurojust) (A8-0113/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Unitatea Europeană de Cooperare Judiciară (Eurojust). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Police Office (Europol) (A8-0109/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Oficiul European de Poliție (Europol). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) (A8-0093/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European Border and Coast Guard Agency (Frontex) (A8-0108/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: European GNSS Agency (GSA) (A8-0082/2018 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la Agenția GNSS European (GSA). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI) (A8-0071/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună pentru bioindustrii (BBI). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Clean Sky 2 Joint Undertaking (A8-0070/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună Clean Sky 2. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: ECSEL Joint Undertaking (A8-0072/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună ECSEL. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH2) (A8-0073/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună „Pile de combustie și hidrogen 2” (FCH 2). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Innovative Medicines Initiative 2 Joint Undertaking (IMI) (A8-0075/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună referitoare la inițiativa privind medicamentele inovatoare 2 (IMI 2). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: ITER and the Development of Fusion Energy Joint Undertaking (A8-0095/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună europeană pentru ITER și pentru dezvoltarea energiei de fuziune. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: SESAR Joint Undertaking (A8-0077/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună SESAR. Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
Discharge 2016: Shift2Rail Joint Undertaking (S2R) (A8-0076/2018 - Brian Hayes) RO

Am votat în favoarea raportului descărcării de gestiune pe anul 2016 cu privire la întreprinderea comună Shift2Rail (S2R). Descărcarea de gestiune pentru anul financiar 2016 a fost admisă și adoptată. În raportul său anual din 2016, Curtea de Conturi a dat o opinie clară cu privire la fiabilitatea conturilor 2016.Curtea a concluzionat că veniturile nu conțin erori materiale în 2016. Pentru prima dată în 23 de ani, Curtea a emis un aviz cu rezerve cu privire la legalitatea și regularitatea plăților, ceea ce înseamnă că eroarea materială s-a datorat în principal cheltuielilor bazate pe rambursare. Angajamentele pentru anul 2016 sunt legale și regulate în toate aspectele semnificative.
2016/11/22
EU-Lebanon Agreement for scientific and technological cooperation: participation of Lebanon in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) (A8-0352/2017 - Sofia Sakorafa) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind încheierea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Uniunea Europeană și Republica Libaneză de stabilire a termenelor si condițiilor privind participarea Republicii Libaneze la Parteneriatul în domeniul cercetării și inovării în zona mediteraneeană (PRIMA). În prezent sunt implicate 19 țări în acest acord, dintre care 11 state membre, trei țări asociate la Orizont 2020 și cinci țări terțe cu care ar trebui încheiate acorduri internaționale de cooperare științifică și tehnologică. Obiectivul principal al PRIMA este coordonarea, consolidarea și extinderea programelor naționale de cercetare și inovare.
2016/11/22
EU-Mauritius Fisheries Partnership Agreement: fishing opportunities and financial contribution (A8-0053/2018 - Norica Nicolai) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind încheierea unui protocol de stabilire a posibilităților de pescuit și a contribuției financiare prevăzute de Acordul de parteneriat în domeniul pescuitului dintre Uniunea Europeană și Republica Mauritius. Oceanul Indian este al doilea cel mai mare furnizor de ton din lume și principalul loc de alimentare cu ton al flotei Uniunii Europene. Noul protocol între Uniunea Europeană și Republica Mauritius oferă 40 de nave de pescuit de ton cu plasă-pungă și 45 de nave cu paragate plutitoare, precum și 20 de nave de aprovizionare. Implicațiile anuale bugetare sunt de 575 000 de euro, cu un total de 2 300 000 de euro.
2016/11/22
EU-Norway Agreement concerning additional trade preferences in agricultural products (A8-0126/2018 - Tiziana Beghin) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări privind încheierea unui acord sub forma unui schimb de scrisori între Uniunea Europeană și Regatul Norvegiei privind preferințele comerciale suplimentare pentru produsele agricole. Norvegia se află pe locul al 7-lea în rândul partenerilor Uniunii Europene din domeniul comerțului cu mărfuri. Importurile din Norvegia constau în general în boabe de soia, uleiuri animale și vegetale și reziduurile lor, piei cu blană și alcool etilic nedenaturat. Conform noului acord, Uniunea Europeană și Norvegia au ajuns la înțelegerea de a acorda reciproc scutiri de taxe vamale pentru 36 de noi linii tarifare, printre acestea numărându-se: cai vii, anumite produse de origine animală și tipuri de organe comestibile, plante, legume, fructe, alge, anumite zaharuri, băuturi fermentate și sucuri de fructe.
2016/11/22
A European strategy for the promotion of protein crops (A8-0121/2018 - Jean-Paul Denanot) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la o strategie europeană pentru promovarea culturilor proteice - încurajarea producției de plante proteice și leguminoase în sectorul agricol european. Parlamentul s-a exprimat de mai multe ori cu privire la proteine și la necesitatea unui plan european privind proteinele, dar aceste inițiative nu au fost urmate de măsuri. Din păcate, Uniunea Europeană depinde în continuare de alți producători în ceea ce privește aprovizionarea cu proteine vegetale. Întregul proces legat de proteine este mai complex, acesta regăsindu-se în centrul a două lucruri extrem de importante la care trebuie să răspundem azi: securitatea alimentară și provocările legate de mediu și de climă.
2016/11/22
Inclusion of greenhouse gas emissions and removals from land use, land use change and forestry into the 2030 climate and energy framework (A8-0262/2017 - Norbert Lins) RO

Am votat în favoarea acestui raport cu privire la includerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a absorbțiilor rezultate din exploatarea terenurilor, schimbarea destinației terenurilor și silvicultură în cadrul de politici privind clima și energia pentru 2030. În octombrie 2014, Consiliul European a stabilit obiectivele Uniunii Europene ce urmăresc schimbările climatice și energia pentru perioada de până în 2030; acesta a introdus inclusiv o reducere de cel puțin 40 % a emisiilor de gaze cu efect de seră în comparație cu nivelurile din 1990. Acest obiectiv urmează și angajamentul internațional al Uniunii Europene în temeiul Acordului de la Paris privind schimbările climatice.
2016/11/22
Binding annual greenhouse gas emission reductions to meet commitments under the Paris Agreement (A8-0208/2017 - Gerben-Jan Gerbrandy)

. ‒ I have abstained from voting this report following the assessment of the Environment Committee.
2016/11/22
Statute and funding of European political parties and European political foundations (A8-0373/2017 - Mercedes Bresso, Rainer Wieland) RO

Am votat în conformitate cu poziția grupului cu privire la raportul privind statutul și finanțarea partidelor politice europene și a fundațiilor europene.
2016/11/22
Implementation of the 7th Environment Action Programme (A8-0059/2018 - Daciana Octavia Sârbu)

I voted in favour of the report on the implementation of the seventh environment action programme. The report calls for the Commission to ensure that long-term actions for reaching the objective of a non-toxic environment will be identified by 2020. The indicators used to monitor progress have to be increased in quantity and quality.
2016/11/22
Gender equality in the media sector in the EU (A8-0031/2018 - Michaela Šojdrová)

I voted in favour of the report, which supports gender equality in the media sector in the EU. Media organisations are recommended to respect the right of both men and women to benefit equally from parental leave, and men in particular are encouraged to take paternal leave. Furthermore, the report will encourage Member States to promote gender equality content in public media.
2016/11/22
Implementation of the Development Cooperation Instrument, the Humanitarian Aid Instrument and the European Development Fund (A8-0118/2018 - Enrique Guerrero Salom)

I voted in favour of the Report on the Implementation of the Development Cooperation Instrument, the Humanitarian Aid Instrument and the European Development Fund, through which recommendations are made with the purpose of improving the functioning of the EDF and the DCI until the end of their term in 2020, and which contains proposals regarding the new MFF.
2016/11/22
Enhancing developing countries' debt sustainability (A8-0129/2018 - Charles Goerens)

I voted in favour of the report for enhancing developing countries’ debt sustainability, which ensures that development aid is used in accordance with its main purpose and which will align EU development cooperation with partner countries’ plans and needs.
2016/11/22
Strengthening economic, social and territorial cohesion in the EU (A8-0138/2018 - Marc Joulaud)

I voted in favour of this report, which will strengthen economic, social and territorial cohesion in the EU. The use of financial instruments is simplified and should be promoted where they have an added value. Furthermore, through this report authorities are made free to determine the most appropriate method of financing.
2016/11/22
Europass: framework for skills and qualifications (A8-0244/2017 - Thomas Mann, Svetoslav Hristov Malinov) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind un cadru comun pentru furnizarea unor servicii mai bune pentru abilități și calificări (Europass). Acesta sprijină direct cetățenii europeni în a se dezvolta personal și profesional. Peste 60 de milioane de CV-uri au fost create online, Europass devenind una dintre cele mai de succes inițiative ale Uniunii Europene. Obiectivul este de a oferi cetățenilor Uniunii transparență în și între statele membre, cuprinzând instrumente bazate pe web, informații și dezvoltarea de standarde deschise.
2016/11/22
Creative Europe Programme (2014 to 2020) (A8-0369/2017 - Silvia Costa) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la modificarea Regulamentului (UE) nr. 1295/2013 de instituire a programului „Europa creativă”. Acesta este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului. „Europa creativă” are un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, fiind administrată de către Comisia Europeană.
2016/11/22
Location of the seat of the European Medicines Agency (A8-0063/2018 - Giovanni La Via) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la modificarea Regulamentului (CE) nr. 726/2004 în ceea ce privește stabilirea sediului Agenției Europene pentru Medicamente. Este nevoie ca procedura privind selectarea unui nou sediu al agențiilor să fie revizuită pentru a nu mai fi aplicată în forma sa actuală, pe viitor, respectându-se pe deplin prerogativele Parlamentului European.
2016/11/22
Common Consolidated Corporate Tax Base (A8-0051/2018 - Alain Lamassoure) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind baza fiscală consolidată comună a societăților, deoarece acesta introduce un element de consolidare care ar ajuta întreprinderile să își echilibreze pierderile dintr-un stat membru cu profiturile dintr-un alt stat membru.Pe viitor, acest proiect va întări piața internă, facilitând și ieftinind activitățile transfrontaliere în Uniunea Europeană ale întreprinderilor. De asemenea, va împiedica practicile de planificare fiscală agresivă ale întreprinderilor și va mări transparența impozitului pe profit în Uniunea Europeană.
2016/11/22
Common Corporate Tax Base (A8-0050/2018 - Paul Tang) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind baza fiscală comună a societăților, deoarece aceasta prevede un set unic de reguli de calculare. Pe viitor, acest proiect va întări piața internă, facilitând și ieftinind activitățile transfrontaliere în Uniunea Europeană ale întreprinderilor.De asemenea, va împiedica practicile de planificare fiscală agresivă ale întreprinderilor și va mări transparența impozitului pe profit în Uniunea Europeană. Baza fiscală comună a societăților creează o securitate fiscală care duce inclusiv la eliminarea prețurilor de transfer.
2016/11/22
Guidelines for the 2019 budget - Section III (A8-0062/2018 - Daniele Viotti) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la orientările generale pentru pregătirea bugetului pe anul 2019.Principalele priorități ale bugetului pe 2019 ar trebui sa fie creșterea, inovarea, lupta împotriva schimbărilor climatice, tranziția către energia din surse regenerabile, migrația și securitatea. Un factor important este sprijinirea mai multor programe ale Uniunii care să ajute creșterea economică și crearea de locuri de muncă de calitate, mai ales pentru tineri.
2016/11/22
Situation in Syria (RC-B8-0139/2018, B8-0139/2018, B8-0141/2018, B8-0142/2018, B8-0143/2018, B8-0144/2018, B8-0146/2018, B8-0150/2018) RO

Am votat împotriva acestei propuneri de rezoluție referitoare la situația din Siria.
2016/11/22
US attack on EU farm support under the CAP (in the context of Spanish olives) (B8-0137/2018, B8-0137/2018, B8-0138/2018, B8-0145/2018, B8-0147/2018, B8-0148/2018, B8-0149/2018, B8-0151/2018) RO

Am votat împotriva acestei propuneri de rezoluție care face referire la amenințarea lansată de guvernul SUA la adresa sistemului de sprijin al Uniunii Europene pentru agricultori în cadrul PAC (în contextul măslinelor spaniole).
2016/11/22
Guidelines on the framework of future EU-UK relations (B8-0134/2018, B8-0135/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție privind cadrul viitoarelor relații dintre UE și Regatul Unit deoarece ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă o provocare majoră pentru statele membre, cu implicații economice, financiare, sociale și politice complexe. Trebuie să fie luate în considerare echilibrul dintre drepturi și obligații cu țările din afara UE și cooperarea strânsă în domeniul apărării și securității. Totodată, interesele comune dintre UE și Regatul Unit vor putea fi protejate și promovate, inclusiv pentru o nouă relație comercială.UE a încheiat un acord cu Marea Britanie ca, pe toată perioada de tranziție, dreptul la liberă circulație să rămână valabil atât pentru cetățenii UE în Regatul Unit, cât și pentru cei britanici în UE.
2016/11/22
Rail transport statistics (A8-0038/2018 - Karima Delli) RO

Am votat în favoarea raportului privind statisticile din transportul feroviar deoarece sunt necesare statistici referitoare la transportul feroviar de mărfuri și de pasageri pentru a permite Comisiei să supravegheze și să dezvolte politica comună în domeniul transporturilor, precum și elementele referitoare la transport ale politicilor privind regiunile și rețelele transeuropene.Este important să se evite dublarea eforturilor și să se optimizeze utilizarea informațiilor existente care pot fi folosite în scopuri statistice. În acest scop și în vederea oferirii unor informații utile și ușor accesibile cetățenilor Uniunii și altor părți interesate cu privire la siguranța transportului feroviar și interoperabilitatea sistemului feroviar, inclusiv infrastructura feroviară, ar trebui instituite acorduri adecvate de cooperare în privința activităților statistice între serviciile Comisiei și entitățile relevante, inclusiv la nivel internațional.
2016/11/22
Measures for the control of Newcastle disease (A8-0026/2018 - Adina-Ioana Vălean) RO

Am votat în favoarea raportului privind măsurile de combatere a maladiei de Newcastle deoarece boala Newcastle (ND) este o boală virală care poate ataca o mare varietate de specii de păsări, atât păsări sălbatice, cât și păsări domestice. În țările sărace, această boală privează familiile de sursa lor principală de proteine, iar în țările cu venituri mari generează măsuri costisitoare pentru controlul său (cercetare, eliminare, vaccinare și urmărire).
2016/11/22
Further macro-financial assistance to Georgia (A8-0028/2018 - Hannu Takkula) RO

Am votat în favoarea raportului privind acordarea unei asistențe macrofinanciare suplimentare Georgiei deoarece UE a fost principalul partener comercial al Georgiei, cu 32,6 % din schimburile comerciale, cu mult înaintea altor parteneri comerciali (Turcia, cu 17,2 %, și Rusia, cu 8,1 % din schimburile comerciale).Asistența macrofinanciară din partea UE va ajuta Georgia să își acopere o parte din nevoile de finanțare externă pentru perioada 2017-2020, estimate la 752 de milioane USD (671 milioane EUR). Operațiunea va permite reducerea pe termen scurt a vulnerabilităților economiei legate de situația bugetară și de balanța de plăți. Totodată, pentru a asigura protecția eficientă a intereselor financiare ale Uniunii în legătură cu asistența macrofinanciară a Uniunii, este necesar ca Georgia să adopte măsuri corespunzătoare pentru prevenirea și combaterea fraudei, a corupției și a oricăror alte nereguli legate de asistența menționată.
2016/11/22
Objection to Commission delegated regulation amending Regulation (EU) No 347/2013 as regards the Union list of projects of common interest (B8-0136/2018) RO

Am votat în favoarea propunerii de rezoluție privind Regulamentul (UE) nr. 347/2013 în ceea ce privește lista proiectelor de interes comun a Uniunii deoarece acesta stabilește un cadru pentru identificarea, planificarea și punerea în aplicare a proiectelor de interes comun („PIC”), care sunt necesare pentru punerea în aplicare a celor nouă coridoare prioritare de infrastructură geografică strategică identificate în domeniile energiei electrice, gazelor și petrolului, precum și a celor trei domenii prioritare privind infrastructura energetică la nivelul Uniunii pentru rețelele inteligente, autostrăzile de energie electrică și rețelele de transport al dioxidului de carbon.Pentru PIC aflate într-o etapă incipientă de elaborare pot fi necesare studii pentru a se demonstra viabilitatea tehnică și economică și respectarea legislației Uniunii, inclusiv a legislației în domeniul mediului. În acest context, potențialul impact negativ asupra mediului ar trebui identificat în mod corespunzător, evaluat și evitat sau atenuat.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2017/008 DE/Goodyear (A8-0061/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Am votat în favoarea raportului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare deoarece Fondul european de ajustare la globalizare joacă un rol esențial în sprijinirea lucrătorilor disponibilizați și a persoanelor care desfășoară activități independente ale căror activități au încetat ca urmare a schimbărilor structurale majore intervenite în practicile comerciale internaționale, generate de globalizare, ca urmare a continuării crizei financiare și economice mondiale.Se recunoaște importanța măsurilor active de pe piața forței de muncă cofinanțate din FEG pentru îmbunătățirea oportunităților de reintegrare a acestor grupuri pe piața muncii, facilitând circulația transfrontalieră din sectoarele aflate în scădere în unele state membre către sectoare în expansiune în alte state membre.
2016/11/22
The next MFF: Preparing the Parliament’s position on the MFF post-2020 (A8-0048/2018 - Jan Olbrycht, Isabelle Thomas) RO

Am votat în favoarea raportului privind pregătirea poziției Parlamentului privind CFM post-2020 deoarece CFM reprezintă un instrument excelent pentru planificarea proiectului european pe termen lung și pentru a asigura într-o anumită măsură un nivel stabil de investiții publice în statele membre.CFM trebuie să ofere sprijin pentru programele din domeniile culturii, educației, mass-mediei, tineretului, sportului și să susțină investițiile continue în cadrul inițiativelor „Educație și formare 2020” prin Erasmus+, Europa Creativă și programelor „Europa pentru cetățeni”. De asemenea, următorul CFM reprezintă oportunitatea de face, cu ajutorul unuia dintre cele mai concrete instrumente, bugetul Uniunii, o Europă mai puternică și mai sustenabilă, permițând Uniunii Europene să desfășoare politici comune de-a lungul unei perioade suficient de lungi pentru ca acestea să fie eficace.
2016/11/22
Implementation of the Protocol on the financial consequences of the expiry of the ECSC Treaty and on the Research Fund for Coal and Steel (A8-0034/2018 - Jean Arthuis)

. – I voted in favour of the recommendation on the draft Council decision to establish the necessary measures for the implementation of the Protocol on the financial consequences of the expiry of the ECSC Treaty and on the Research Fund for Coal and Steel. This proposal is intended to compensate for the losses in yield for the years 2018 to 2020 and to implement the right measures for the financing of innovative projects.
2016/11/22
EU-New Zealand agreement on cooperation and mutual administrative assistance in customs matters (A8-0029/2018 - Daniel Caspary)

I voted in favour of this recommendation on the Agreement between the European Union and New Zealand. This will benefit both countries by creating a more predictable and trade-friendly exchange, enabling exchange of information and cooperation of customs authorities, and will promote more modern and simpler procedures for saving time and money in getting goods through customs.
2016/11/22
A European strategy on Cooperative Intelligent Transport Systems (A8-0036/2018 - István Ujhelyi)

I voted in favour of the report on a European strategy on Cooperative Intelligent Transport Systems. The strategy represents an important factor for the development of C-ITS and for a fully connected and automated mobility. Full connected and automated mobility will boost the competitiveness of European industry.
2016/11/22
Cross-border parcel delivery services (A8-0315/2017 - Lucy Anderson)

I voted in favour of the report on cross-border parcel delivery services. This will make the cross-border parcel delivery market in the EU more transparent and competitive. The new rules should lead to lower delivery costs for online consumers.
2016/11/22
Initial qualification and periodic training of drivers of certain road vehicles and driving licences (A8-0321/2017 - Peter Lundgren)

. ‒ I voted in favour of this report on the initial qualification and periodic training of drivers of certain road vehicles for the carriage of goods or passengers and on driving licences. This will raise standards among new drivers and will maintain and improve the qualifications of existing truck and bus drivers by reducing risks and increasing road safety.
2016/11/22
Establishing the European Defence Industrial Development Programme aiming at supporting the competitiveness and innovative capacity of the EU defence industry (A8-0037/2018 - Françoise Grossetête)

. ‒ I voted in favour of this report that will establish the European Defence Industrial Development Programme. This programme will support the competitiveness and innovative capacity of the EU defence industry. It will support the cross-border participation of SMEs and facilitate the development of cooperation between new partners in order to create an open and fair internal market.
2016/11/22
Gender equality in EU trade agreements (A8-0023/2018 - Eleonora Forenza, Malin Björk)

I voted in favour of this report on gender equality in EU trade agreements. This will ensure that more consideration is given to gender equality when new rules and agreements are prepared and will also implement and review existing agreements.
2016/11/22
Lagging regions in the EU (A8-0046/2018 - Michela Giuffrida)

I voted in favour of the report on lagging regions in the EU. This report will help implement measures to boost education and training to reduce unemployment and help young people remain in these affected regions, it will ensure easier access to credit for businesses, it will support and improve the management of their regional institution and it will support productive business activities, including sustainable tourism, the circular economy and agriculture.
2016/11/22
The role of EU regions and cities in implementing the COP 21 Paris Agreement on climate change (A8-0045/2018 - Ángela Vallina) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind rolul regiunilor și al orașelor din UE în punerea în aplicare a Acordului de la Paris COP 21 privind schimbările climatice, deoarece UE poate avea un rol foarte important, în special prin promovarea de soluții și tehnologii în domeniul energiei curate. Este necesar să se stimuleze tranziția energetică și investițiile locale în măsuri de adaptare și de atenuare a schimbărilor climatice, prin simplificarea normelor, reducerea birocrației, oferind soluții inovatoare și încurajând parteneriatele cu comunitățile locale și cu societatea civilă, cu scopul de a promova acțiunea în domeniul climei.De asemenea statele membre trebuie să se concentreze pe dezvoltarea unei capacități administrative adecvate a regiunilor și orașelor pentru ca acestea să poată profita pe deplin de posibilitățile de finanțare publice și private disponibile la nivelul UE.
2016/11/22
Nominal composition of the special committee on the Union’s authorisation procedure for pesticides

I have voted in favour of the nominal composition of the special committee on the Union’s authorisation procedure for pesticides.
2016/11/22
Monitoring and reporting of CO2 emissions from and fuel consumption of new heavy-duty vehicles (A8-0010/2018 - Damiano Zoffoli) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la monitorizarea și raportarea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil al vehiculelor grele noi deoarece prin colectarea și monitorizarea datelor cu privire la emisiile de CO2 și consumul de combustibil, precum și punerea lor la dispoziția publicului va spori transparența în sectorul transporturilor, iar operatorii de transport vor avea posibilitatea să acceseze informațiile referitoare la performanțele camioanelor de mărci diferite cu caracteristici similare. Totodată, producătorii de vehicule ar putea să compare performanțele vehiculelor lor cu cele ale altor mărci, ceea ce va duce la o motivație mai puternică pentru inovare.De asemenea, aceste statistici vor reprezenta un pas necesar pentru implementarea și asigurarea punerii în aplicare a viitoarelor standarde de emisii de CO2 pentru vehiculele grele, dar și pentru evaluarea nivelului de pătrundere al anumitor tehnologii în acest domeniu.
2016/11/22
Establishing a centralised system for the identification of Member States holding conviction information on third country nationals and stateless persons (TCN) to supplement and support the European Criminal Records Information System (ECRIS-TCN system) (A8-0018/2018 - Daniel Dalton) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind instituirea unui sistem centralizat de identificare a statelor membre care dețin informații privind condamnările resortisanților țărilor terțe și ale persoanelor apatride, destinat să completeze și să sprijine sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare (sistemul ECRIS-TCN). ECRIS este un sistem electronic care permite schimbul de informații privind condamnările anterioare, pronunțate împotriva unei anumite persoane de instanțele penale din UE, în scopul unui proces penal împotriva acelei persoane și, în cazul în care acest lucru este permis de legislația națională, în alte scopuri. Formatele electronice standardizate permit o comunicare eficientă și ușor de înțeles în toate limbile oficiale ale UE și în intervale scurte de timp. Totodată, utilizarea ECRIS la întregul său potențial de către statele membre și extinderea acestuia pentru a cuprinde resortisanți ai țărilor terțe vor ajuta justiția penală să poată răspunde mai bine în vederea combaterii criminalității și a terorismului.
2016/11/22
Guarantee Fund for external actions (A8-0132/2017 - Eider Gardiazabal Rubial) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la Fondul de garantare pentru acțiuni externe deoarece consider că acest fond protejează bugetul Uniunii Europene împotriva riscurilor bugetare aferente împrumuturilor și garantează împrumuturile acordate unor țări terțe sau pentru proiecte executate în țările respective. Obiectivul fondului este de a proteja creditele bugetare europene și de a contribui la respectarea disciplinei bugetare.
2016/11/22
EU guarantee to the European Investment Bank against losses under financing operations supporting investment projects outside the Union (A8-0135/2017 - Eider Gardiazabal Rubial) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la garanția acordată de UE Băncii Europene de Investiții pentru pierderile rezultate din operațiuni de finanțare care sprijină proiecte de investiții în afara Uniunii. BEI derulează și operațiuni de finanțare în afara Uniunii în sprijinul politicilor externe ale Uniunii. Prin efectuarea acestor operațiuni de finanțare, Banca Europeană de Investiții contribuie în mod indirect la principiile generale și la obiectivele de politică ale Uniunii, printre care se numără reducerea sărăciei prin intermediul creșterii economice favorabile incluziunii și al economiei durabile, dezvoltarea ecologică și socială, precum și prosperitatea Uniunii într-un context economic mondial în schimbare.
2016/11/22
Composition of the European Parliament (A8-0007/2018 - Danuta Maria Hübner, Pedro Silva Pereira)

I voted in favour of the report on the composition of the European Parliament. This new composition is due to the fact that the United Kingdom will leave the European Union. The current composition of the European Parliament must be corrected by the next elections in 2019.
2016/11/22
Revision of the Framework Agreement on relations between the European Parliament and the European Commission (A8-0006/2018 - Esteban González Pons)

I voted in favour of the report regarding the revision of the Framework Agreement on relations between the European Parliament and the European Commission that will set up a process which will contribute to transparency as the candidate for the Presidency of the Commission will be known before the elections.
2016/11/22
Automated data exchange with regard to vehicle registration data in Portugal (A8-0017/2018 - Ignazio Corrao)

I voted in favour of the report through which Portugal will implement an automated data exchange system with regard to vehicle registration data.
2016/11/22
Protection and non-discrimination with regard to minorities in the EU Member States (B8-0064/2018)

I voted in favour of this motion for a resolution that will protect minorities in the EU Member States from discrimination. This will ensure that individuals and their families can exercise their right to free movement and residence across the EU. Clear and accessible information on the recognition of cross-border rights for minorities and their families should also be provided through the directive.
2016/11/22
Request for waiver of the immunity of Steeve Briois (A8-0011/2018 - Evelyn Regner)

I have voted according to the evaluation made by the Legal Affairs Committee.
2016/11/22
EU-Brazil Agreement for scientific and technological cooperation (A8-0004/2018 - Angelo Ciocca) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții referitoare la proiectul de decizie a Consiliului privind reînnoirea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Comunitatea Europeană și Republica Federativă a Braziliei. Acordul dintre Uniunea Europeană și Brazilia a adus o gamă diverisificată de domenii în ceea ce privește cadrul de cercetare și inovare al Uniunii Europene. Brazilia a făcut progrese importante în domeniul științei, tehnologiei și inovării (STI), contribuind în același timp și la consolidarea instituțională a acestui sistem (STI).
2016/11/22
Geo-blocking and other forms of discrimination based on customers' nationality, place of residence or place of establishment (A8-0172/2017 - Róża Gräfin von Thun und Hohenstein) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la prevenirea geoblocării și a altor forme de discriminare bazate pe cetățenia sau naționalitatea, domiciliul sau sediul clienților pe piața internă și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE privind protecția consumatorilor. Regulamentul dorește să asigure o securitate juridică și o forță executorie pentru a nu mai exista argumente pentru discriminarea pe criterii de cetățenie, naționalitate sau domiciliu. Această propunere a Comisiei este un pas important și binevenit în ceea ce privește discriminarea, aceasta îndreptându-se într-o direcție corectă. Discriminarea este o acțiune care presupune un tratament diferit, nedrept față de anumite persoane din cauza apartenenței lor la un anumit grup social.
2016/11/22
Cost-effective emission reductions and low-carbon investments (A8-0003/2017 - Julie Girling) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la rentabilizarea reducerii emisiilor de dioxid de carbon și a sporirii investițiilor. Scopul propunerii este acela de a atinge obiectivul Uniunii Europene pentru 2030 de reducere cu minim 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră.Cu cât aspirațiile noastre ce privesc schimbările climatice continuă să se dezvolte, cu atât va fi mai mic numărul certificatelor gratuite. Este importantă o evaluare calitativă a sectoarelor care nu depășesc mai mult de 10% din categoria superioară a alocării gratuite.
2016/11/22
European Central Bank Annual Report for 2016 (A8-0383/2017 - Jonás Fernández) RO

Am votat în favoarea acestui raport anual al Băncii Centrale Europene pentru 2016. Economia zonei euro s-a confruntat cu provocări macroeconomice serioase din partea mediului extern în 2016. Cu toate acestea, politica monetară a Băncii Centrale Europene nu a fost suficientă în vederea rezolvării problemelor economiei Europene.Astfel, zona euro are nevoie de o nouă politică fiscală solidă în cadrul Pactului de stabilitate și creștere și de o nouă strategie privind creșterea competitivității economiilor la nivelul statelor membre.
2016/11/22
Accelerating clean energy innovation (A8-0005/2018 - Jerzy Buzek)

I voted in favour of the report on how to boost clean energy innovation and make the energy system more efficient and affordable. This report will help reduce dependence on energy imports and foster an efficient and sustainable use of all energy sources. It will also enable citizens to play a more active role in energy generation, having as a result the reduction of consumption at household level, thus decreasing emissions and bills.
2016/11/22
Jurisdiction, recognition and enforcement of decisions in matrimonial matters and matters of parental responsibility, and international child abduction (A8-0388/2017 - Tadeusz Zwiefka) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la competența, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie matrimonială și în materia autorității părintești, privind răpirea internațională a copiilor deoarece într-o Uniune a liberei circulații a persoanelor, numărul familiilor multiculturale a crescut semnificativ în ultimii ani. Odată cu aceasta a crescut însă și numărul cazurilor de divorț transfrontalier pentru care este necesară o formare judiciară, în special în dreptul familiei la nivel transfrontalier.Totodată, pentru rezolvarea convenabilă a acestor situații, este importantă consolidarea cooperării judiciare în materie civilă cu implicații transfrontaliere, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel național.
2016/11/22
Implementation of the Youth Employment Initiative in the Member States (A8-0406/2017 - Romana Tomc) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind punerea în aplicare la nivel european a Inițiativei privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, deoarece aceasta reprezintă una dintre principalele resurse financiare ale Uniunii pentru sprijinirea implementării schemelor de garanție pentru tineret. Inițiativa sprijină exclusiv tinerii care nu sunt incluși în sistemul educațional tradițional sau în orice altă formă de educație, angajare sau formare profesională, inclusiv șomerii pe termen lung sau cei care nu sunt înregistrați ca solicitanți de locuri de muncă.Această inițiativă este complementară altor acțiuni întreprinse la nivel național și este susținută prin Fondul social european (FSE). Scopul este de a contribui la procesul de reformă a instituțiilor și serviciilor de ocupare a forței de muncă, educație și formare pentru a indeplini obiectivul UE de reducere a somajului în rândul tinerilor.
2016/11/22
Implementation of the Professional Qualifications Directive and the need for reform in professional services (A8-0401/2017 - Nicola Danti) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la punerea în aplicare a Directivei 2005/36/CE în ceea ce privește reglementarea și necesitatea unei reforme în sectorul serviciilor profesionale, deoarece este benefic pentru Uniunea Europeană să existe o analiză corespunzătoare a pieței muncii, care să contribuie la adaptarea rapidă a furnizorilor de servicii la necesitățile pieței, analiză ce trebuie să fie corelată și cu nivelul calificărilor profesionale din diferite state membre și cu certificatele de calificare obținute de tinerii absolvenți.Totodată, digitalizarea și inovarea tehnologică înregistrează evoluții dinamice și au un impact semnificativ asupra serviciilor profesionale, aducând cu sine noi oportunități pentru profesioniști, dar și provocări pentru piața forței de muncă și calitatea serviciilor. De multe ori, influența acestor domenii asupra unor sectoare precum serviciile juridice și de contabilitate este mai lentă și este nevoie de îmbunătățirea unor proceduri în beneficiul consumatorilor.
2016/11/22
Control of exports, transfer, brokering, technical assistance and transit of dual-use items (A8-0390/2017 - Klaus Buchner) RO

Am votat în favoarea acestui raport de instituire a unui regim al Uniunii pentru controlul exporturilor, transferului, serviciilor de remediere, asistenței tehnice și tranzitului în ceea ce privește produsele cu dublă standardizare.Uniunea Europeană este cel mai mare bloc comercial la nivel mondial, care promovează drepturile omului. Datorită adoptării Regulamentului împotriva torturii și a minereurilor din zonele de conflict, Parlamentul European a demonstrat că legiuitorii Uniunii Europene pot ajunge la un acord pentru a adopta instrumentele legislative care promovează drepturile omului.
2016/11/22
Management, conservation and control measures applicable in the Convention Area of the South Pacific Regional Fisheries Management Organisation (A8-0377/2017 - Linnéa Engström)

I voted in favour of this report on management, conservation and control measures that will apply in the Convention Area of the SPRFMO, addressing subjects from fishing matters to seabird mortality reduction and exploratory fishing. This will transpose the measures applicable in the SPRFMO Convention Area into EU law.
2016/11/22
Implementation of EU macro-regional strategies (A8-0389/2017 - Andrea Cozzolino)

I voted in favour of this report on the implementation of EU macro-regional strategies, which encourages the expansion of conservation works that will enhance environmental protection. These works will also boost cooperation towards more sustainable development.
2016/11/22
Conservation of fishery resources and protection of marine ecosystems through technical measures (A8-0381/2017 - Gabriel Mato)

I voted in favour of this report on the conservation of fishery resources and protection of marine ecosystems that has as an objective to reduce unwanted catches and to limit fishing on vulnerable species. This will help modernise the existing rules regarding where and how fishing is allowed including the specifications and the operation of fishing gear, the taking and landing of resources and will implement measures to lower the impact on defenceless species or areas.
2016/11/22
International ocean governance: an agenda for the future of our oceans in the context of the 2030 Sustainable Development Goals (A8-0399/2017 - José Inácio Faria)

I voted in favour of this report that will achieve better international ocean governance through strengthening both regional and global efforts. Shipping emissions and marine litter are some of the issues that are increasing rapidly and through better governance this can be dealt with.
2016/11/22
Women, gender equality and climate justice (A8-0403/2017 - Linnéa Engström)

I voted in favour of the motion for a resolution on women, gender equality and climate justice. As women are powerful agents in the fight for climate justice, the result of addressing gender equality issues, in Member States and in developing countries, will be greater participation by women in decision-making processes and a more effective effort in tackling global issues such as climate change.
2016/11/22
State of play of negotiations with the United Kingdom (B8-0676/2017, B8-0677/2017)

I voted in favour of this motion for resolution that stresses that not all outstanding issues have been dealt with and it does not indicate the position of Parliament with regard to the consent procedure on the final withdrawal agreement. This resolution stresses the need for a framework for the future relationships to contribute to a close communication between the UK and the EU.
2016/11/22
Objection to an implementing act: use of phosphoric acid – phosphates – di – tri – and polyphosphates (E 338-452) in frozen vertical meat spits (B8-0666/2017)

I voted in favour of this motion for a resolution that stresses the serious concerns regarding the negative health effects of phosphates used as food additives.
2016/11/22
Draft recommendation following the inquiry on money laundering, tax avoidance and tax evasion (B8-0660/2017)

I voted in favour of this recommendation regarding money laundering, tax avoidance and tax evasion.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Security and Defence Policy (A8-0351/2017 - Michael Gahler)

I voted in favour of this report regarding the Common Security and Defence Policy to enhance defence cooperation among the Member States. This will strengthen Europe and protect its citizens while using effective measures to fight terrorism and develop the Union’s common security and defence.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Foreign and Security Policy (A8-0350/2017 - David McAllister)

. ‒ I voted in favour of this report on the Common Foreign and Security Policy, aimed at ensuring that the European Union succeeds in overcoming the threats it faces. The report stresses the need for the Union’s external policies to be consistent with each other and with other policies with an external dimension.
2016/11/22
Annual report on human rights and democracy in the world 2016 and the EU policy on the matter (A8-0365/2017 - Godelieve Quisthoudt-Rowohl)

I voted in favour of this report on human rights and democracy in the world and EU policy with regard to worldwide abuses and fundamental freedoms. The European Union and its Member States should actively seek to pursue the common principle of human rights and democracy.
2016/11/22
Hong Kong, 20 years after handover (A8-0382/2017 - Alyn Smith)

I voted in favour of the report regarding the foreign affairs and security policy on Hong Kong that stresses the situation of the sovereignty over Hong Kong which was transferred from the United Kingdom to the People’s Republic of China. This will find ways to support Hong Kong’s civil society, promote human rights and support the independence of the judiciary and press freedom.
2016/11/22
Sustainable management of external fishing fleets (A8-0374/2017 - Linnéa Engström)

I voted in favour of this recommendation regarding the adoption of a regulation by the European Parliament and by the Council on the sustainable management of external fishing fleets that will set out the conditions of EU vessels fishing beyond EU waters to be authorised and monitored by its flag Member State.
2016/11/22
Amendments to various Regulations in the field of agriculture and rural development (A8-0380/2017 - Albert Deß)

I voted in favour of this report regarding the financial rules applicable to the general budget of the Union, as regards the support for rural development, the financing, management and monitoring of the common agricultural policy, the establishment of rules for direct payments to farmers under support schemes within the framework of the common agricultural policy. This will establish a common organisation of the markets in agricultural products and lay down provisions for the management of expenditure relating to the food chain, animal health and animal welfare, but also relating to plant health and plant reproductive material.
2016/11/22
EU Emissions Trading System (EU ETS): continuing current limitations of scope for aviation activities and preparing to implement a global market-based measure from 2021 (A8-0258/2017 - Julie Girling)

I voted in favour of this report regarding the continuation of current limitations of emissions in the aviation activities in order to ensure a contribution to reducing the impact of climate change in this sector.
2016/11/22
Extension of the duration of the European Fund for Strategic Investments (A8-0198/2017 - Udo Bullmann, José Manuel Fernandes)

I voted in favour of this report regarding the extension of the duration of the European Fund for Strategic Investments that will introduce technical enhancements for the Fund, enlarging the geographical coverage and building up the actions in less developed and transition regions.
2016/11/22
Rules on the exercise of copyright and related rights applicable to certain online transmissions of broadcasting organisations and retransmissions of television and radio programmes (A8-0378/2017 - Tiemo Wölken) RO

. – Am votat împotriva acestui Raport referitor la regulamentul de stabilire a normelor privind exercitarea drepturilor de autor și a drepturilor conexe, aplicabile anumitor transmisii online ale organismelor de radiodifuziune și anumitor retransmisii ale programelor de televiziune și radio.Scopul inițial al regulamentului a fost de a acorda certitudine juridică și de a facilita accesul transfrontalier plătit și legal în era digitală, însă, în urma votului din Comisia JURI, acesta complică și mai mult accesul cetățenilor europeni la conținutul european și ar conduce la un fenomen de geoblocking , chiar mai mare decât în prezent.
2016/11/22
Request for the defence of the privileges and immunities of Eleonora Forenza (A8-0398/2017 - Gilles Lebreton)

I have voted according to the evaluation made by the Legal Affairs Committee.
2016/11/22
Request for the waiver of the immunity of Ingeborg Gräßle (A8-0397/2017 - Jean-Marie Cavada)

I have voted according to the evaluation made by the Legal Affairs Committee.
2016/11/22
Customs duties on imports of certain products originating in the USA (A8-0331/2017 - Jiří Maštálka)

I have voted according to the evaluation made by the Legal Affairs Committee.
2016/11/22
EU-USA Air Transport Agreement (A8-0376/2017 - Theresa Griffin)

In June 2003 the first steps were taken towards an EU-USA Air Transport Agreement. The objective of the negotiations was the establishment of an ‘Open Aviation Area’ between the Parties. The idea being to create a single market for air transport in which European and US airlines would be able to provide air services without any restriction and which would include the domestic markets of both parties. I have voted in favour of this recommendation that will bring closer cooperation in international aviation.
2016/11/22
EU-Switzerland agreement on the linking of their greenhouse gas emissions trading systems (A8-0386/2017 - Christofer Fjellner)

I voted in favour of this recommendation with regard to the agreement between the European Union and the Swiss Confederation to permit members of the European Union’s Emissions Trading System to make use of allowances for compliance from the Swiss system and vice versa.
2016/11/22
EU-Kazakhstan Enhanced Partnership and Cooperation Agreement (Consent) (A8-0325/2017 - Liisa Jaakonsaari) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări referitoare la Acordul de parteneriat și cooperare consolidat UE-Kazahstan ce va crea o mai bună cooperare în domeniul justiției și afacerilor interne, va promova comerțul, va oferi oportunități de dezvoltare pentru întreprinderile mici și mijlocii și va crea noi locuri de muncă.
2016/11/22
EU-Kazakhstan Enhanced Partnership and Cooperation Agreement (Resolution) (A8-0335/2017 - Liisa Jaakonsaari) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la Acordul de parteneriat și cooperare consolidat al Uniunii Europene cu Kazahstanul, ce îi va permite să se implice în procesul de pace, cooperare regională și securitate din regiunea Asiei Centrale.
2016/11/22
EU Citizenship Report 2017: Strengthening Citizens' Rights in a Union of Democratic Change (A8-0385/2017 - Beatriz Becerra Basterrechea) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece este important ca cetățenii europeni să aibă încredere în proiectul european, mai ales în contextul ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, care reprezintă o provocare semnificativă pentru Europa și drepturile cetățenilor.Brexitul a provocat îngrijorare atât în rândul cetățenilor europeni care locuiesc și lucrează în Regatul Unit - în ceea ce privește păstrarea drepturilor lor -, cât și în rândul cetățenilor Regatului Unit care locuiesc în Uniunea Europeană. Cetățenii europeni vor fi sprijiniți pentru a-și înțelege mai bine drepturile și obligațiile care decurg din libera circulație prin instituirea unui portal digital unic, care să permită mai ușor accesul online la informații, la servicii de asistență și de soluționare a problemelor cu privire la exercitarea drepturilor în cadrul pieței unice.
2016/11/22
Towards a digital trade strategy (A8-0384/2017 - Marietje Schaake) RO

Protecția și confidențialitatea datelor în cazul tranzacțiilor efectuate pe piața unică a UE este foarte importantă pentru cetățenii europenii.Am votat în favoarea acestui raport privind strategia în domeniul comerțului online deoarece, pentru a evita apariția unor cerințe nejustificate de localizare a datelor și a garanta protecția datelor în negocierile comerciale, este necesară securizarea tranzacțiilor comerciale transfrontaliere și a transferurilor transfrontaliere de date.
2016/11/22
Draft amending Budget No 6/2017: Reduction of payment and commitment appropriations in line with updated forecasts of expenditure and update of revenue (own resources and fines) (A8-0379/2017 - Jens Geier) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind proiectul de buget rectificativ nr. 6/2017 deoarece o serie de potențiali beneficiari nu au acces la fondurile europene prevăzute în cadrul fondurilor structurale și de investiții europene (fondurile ESI), iar potențiale proiecte ce pot fi dezvoltate în cadrul acestor politici nu pot beneficia de sprijinul acordat de Uniunea Europeană, din cauza întârzierilor sistematice în punerea în aplicare a programelor și din cauza reducerii fondurilor.
2016/11/22
Mobilisation of the European Union Solidarity Fund to provide for the payment of advances in the general budget 2018 (A8-0371/2017 - Inese Vaidere) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind mobilizarea Fondului de solidaritate al Uniunii Europene pentru efectuarea unor plăți în avans, în cadrul bugetului general al Uniunii pentru exercițiul bugetar 2018, cu suma de 50 de milioane de euro în cazul unor inundații sau alt gen de catastrofe naturale care pot afecta școlile, spitalele, drumurile.
2016/11/22
Mobilisation of the Flexibility Instrument to finance immediate budgetary measures to address the on-going challenges of migration, refugee inflows and security threats (A8-0370/2017 - Siegfried Mureşan) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece susțin propunerea Comisiei de a mobiliza instrumentul de flexibilitate și de a suplimenta cu suma de 817,1 milioane euro peste plafonul prevăzut inițial finanțarea alocată în cadrul bugetului general al Uniunii pentru exercițiul financiar 2018 pentru abordarea provocărilor din domeniul migrației, al fluxurilor de refugiați și al amenințărilor la adresa securității.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2017/003 GR/Attica retail (A8-0367/2017 - Marie-Pierre Vieu) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece este necesară sprijinirea lucrătorilor din sectoarele comerțului cu amănuntul, al industriei prelucrătoare și al construcțiilor din Grecia, din regiunea Attica, sectoare în care s-au pierdut circa 164 000 de locuri de muncă în perioada 2008-2015. Sprijinul Uniunii Europene va contribui la derularea de cursuri de formare profesională pentru lucrători, corespunzătoare necesităților acestora, în special ale persoanelor cu vârsta înaintată, dar și corelate cu competențele acestor persoane, pentru valorificarea experienței profesionale în vederea integrării în câmpul muncii, inclusiv în cadrul unor cooperative. Aceste programe vor mobiliza suma de 2 949 150 euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare pentru sprijinirea a 725 de lucrători disponibilizați.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2017/005 FI/Retail (A8-0366/2017 - Răzvan Popa) RO

Am votat în favoarea acestui raport pentru mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare, deoarece acest fond asigură un sprijin important și adițional muncitorilor care au fost afectați de schimbările structurale majore ce au survenit în practicile comerciale internaționale.La 3 august 2016, Finlanda a început să furnizeze servicii personalizate angajaților disponibilizați, precum cursuri de pregătire, granturi start-up, coaching și alte măsuri pregătitoare, angajare și alte măsuri comerciale. Aceste servicii vor mobiliza suma de 2 499 360 € din Fondul european de ajustare la globalizare pentru 1 500 de angajați disponibilizați, dintre care 76 % sunt femei.
2016/11/22
Request for the waiver of the immunity of Ana Gomes (A8-0363/2017 - Laura Ferrara)

I have voted following the assessment of the Committee on Legal Affairs.
2016/11/22
Changes to the resources for economic, social and territorial cohesion and to the resources for the investment for growth and jobs goal and for the European territorial cooperation goal (A8-0358/2017 - Iskra Mihaylova)

I have voted in favour of the present proposal, which brings forth technical modifications to the figures in the Common Provision Regulation – CPR. Most of these modifications have already received the European Parliament’s consent and some are technicalities that the Commission must perform.
2016/11/22
EU-Egypt Agreement for scientific and technological cooperation: participation of Egypt in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) (A8-0353/2017 - Sofia Sakorafa)

I voted in favour of this recommendation regarding the Agreement for scientific and technological cooperation between the European Union and Egypt that will set out the terms and conditions for the participation of Egypt in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA).
2016/11/22
EU-Algeria Agreement for scientific and technological cooperation: participation of Algeria in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) (A8-0354/2017 - Sofia Sakorafa)

I voted in favour of this recommendation regarding the Agreement for scientific and technological cooperation between the European Union and Algeria that will set out the terms and conditions for the participation of Algeria in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) .
2016/11/22
EU-Jordan Agreement for scientific and technological cooperation: participation of Jordan in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) (A8-0355/2017 - Sofia Sakorafa)

I voted in favour of this recommendation regarding the Agreement for scientific and technological cooperation between the European Union and the Hashemite Kingdom of Jordan that will set out the terms and conditions for the participation of the Hashemite Kingdom of Jordan in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA).
2016/11/22
Accession of Chile, Iceland and Bahamas to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction (A8-0364/2017 - Angel Dzhambazki)

I voted in favour of this report that will authorise Romania to accept, in the interest of the European Union, the accession of Chile, Iceland and Bahamas to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction safeguarding children that are linked with this community against abduction.
2016/11/22
Accession of Panama, Uruguay, Colombia and El Salvador to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction (A8-0362/2017 - Angel Dzhambazki)

I voted in favour of this report that will authorise Austria and Romania to accept, in the interest of the European Union, the accession of Panama, Uruguay, Colombia and El Salvador to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction safeguarding children that are linked with this community against abduction.
2016/11/22
Accession of San Marino to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction (A8-0360/2017 - Angel Dzhambazki)

I voted in favour of this report that will authorise Croatia, the Netherlands, Portugal and Romania to accept, in the interest of the European Union, the accession of San Marino to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction safeguarding children that are linked with this community against abduction.
2016/11/22
Accession of Georgia and South Africa to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction (A8-0361/2017 - Angel Dzhambazki)

I voted in favour of this report, which will authorise Luxembourg and Romania to accept, in the interest of the European Union, the accession of Georgia and South Africa to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction, safeguarding children that are linked with this community against abduction.
2016/11/22
Transitional arrangements for mitigating the impact of the introduction of IFRS 9 (A8-0255/2017 - Peter Simon)

. ‒ I voted in favour of this report regarding the amending Regulation (EU) No 575/2013 as regards the leverage ratio, the net stable funding ratio, requirements for own funds and eligible liabilities, counterparty credit risk, market risk, exposures to central counterparties, exposures to collective investment undertakings, large exposures, reporting and disclosure requirements, and amending Regulation (EU) No 648/2012, because all institutions should publish their capital ratios and also their leverage ratios regardless of the 9th International Financial Reporting Standard. This would permit the public to determine the impact of those arrangements on the ratios.
2016/11/22
Establishing the criteria and mechanisms for determining the Member State responsible for examining an application for international protection lodged in one of the Member States by a third-country national or a stateless person (recast) (A8-0345/2017 - Cecilia Wikström)

. ‒ I voted for the proposal regarding the need to ensure that minors have access to child-friendly information that is specific to their needs and situation. Providing accurate, high-quality information to both accompanied and unaccompanied minors in a child-friendly environment can play an essential part both in providing a good environment for the minor and also identifying cases of suspected trafficking in human beings.
2016/11/22
EU-New Zealand Partnership Agreement on Relations and Cooperation (Consent) (A8-0327/2017 - Charles Tannock) RO

. – Am votat această recomandare pentru că evidențiază buna cooperare dintre Uniunea Europeană și Noua Zeelandă în ceea ce privește consolidarea guvernanței mediului și a oceanelor, necesară pentru conservarea și utilizarea sustenabilă a resurselor. Recomandarea pune accentul pe cooperarea în cercetare și inovare între UE și Noua Zeelandă în domeniul științei și al tehnologiei, ceea ce încurajează continuarea investițiilor și noi oportunități în cooperarea științifică, academică și tehnologică.
2016/11/22
EU-New Zealand Partnership Agreement on Relations and Cooperation (Resolution) (A8-0333/2017 - Charles Tannock) RO

. – Am votat această recomandare pentru că evidențiază buna cooperare dintre Uniunea Europeană și Noua Zeelandă în ceea ce privește consolidarea guvernanței mediului și a oceanelor, necesară pentru conservarea și utilizarea sustenabilă a resurselor. Propunerea pune accentul pe cooperarea în cercetare și inovare între UE și Noua Zeelandă în domeniul științei și al tehnologiei, ceea ce încurajează continuarea investițiilor și noi oportunități în cooperarea științifică, academică și tehnologică.
2016/11/22
The EU-Africa Strategy: a boost for development (A8-0334/2017 - Maurice Ponga) RO

. – Am votat în favoarea acestui raport, deoarece poziția raportorului evidențiază faptul că Africa este vulnerabilă la efectele schimbărilor climatice, și că țările africane, în special țările cel mai puțin dezvoltate, au nevoie de sprijin în eforturile lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de adaptare, mai ales dacă luăm în considerare rolul schimbărilor climatice ca factor de multiplicare a riscurilor de conflict, secetă, foamete și migrație. Propunerea de a utiliza noi forme de colaborare UE-Africa pentru a reduce obstacolele legate de finanțare și de transferul de tehnologie, dar și cea de a plasa protecția biodiversității, a patrimoniului natural și, în special, parcurile naturale, în centrul agendei politice UA-UE este o propunere importantă.
2016/11/22
Activities of the European Ombudsman in 2016 (A8-0328/2017 - Marlene Mizzi) RO

. – Am votat acest raport ce subliniază faptul că provocările actuale și fără precedent cu care se confruntă Uniunea Europeană, cum ar fi șomajul, inegalitățile economice și sociale, criza migrației și Brexitul, obligă toate instituțiile, organismele și agențiile Uniunii, inclusiv Ombudsmanul, să depună eforturi sporite pentru a putea garanta responsabilitate și transparență la nivelul Uniunii, pentru că încrederea dintre cetățeni și instituții are o importanță covârșitoare în contextul economic actual.
2016/11/22
Environmental Implementation Review (EIR) (B8-0590/2017) RO

. – Am votat pentru acest raport pentru că statele membre trebuie să implice pe deplin autoritățile locale și regionale și să le încurajeze să promoveze participarea experților de la nivel local și regional pentru a îmbunătăți urgent schimbul de date, de cunoștințe și de bune practici. Este nevoie totodată de organizarea unor dialoguri deschise cu cetățenii și societatea civilă privind punerea în aplicare a politicii de mediu a UE.
2016/11/22
Period for adopting delegated acts (A8-0332/2017 - Gesine Meissner) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind perioada pentru adoptare a actelor delegate, pentru actualizarea specificațiilor deja adoptate, astfel încât acestea să reflecte progresele tehnologice sau lecțiile învățate din punerea lor în aplicare în statele membre având în vedere că digitalizarea transporturilor în general și a STI va aduce progrese deosebite în perioada ce urmează. Este foarte important ca delegarea de competențe să fie prelungită, iar pentru acest lucru este necesar să i se ofere Comisiei posibilitatea de a adopta specificații suplimentare prin intermediul actelor delegate.
2016/11/22
Protection against dumped and subsidised imports from countries not members of the EU (A8-0236/2017 - Salvatore Cicu) RO

La 9 noiembrie 2016, Comisia Europeană a publicat o propunere de modificări ce vizau regulamentele UE antidumping și antisubvenții.Am votat această propunere ce este un răspuns la expirarea protocolului Chinei privind aderarea la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) din decembrie 2016 și la practicile comerciale neloiale din țările terțe. În centrul amendamentelor la regulamentul antidumping, țările exportatoare care fac obiectul anchetei au distorsiuni semnificative pe piață.Această abordare ar înlocui „metodologia țării analoage” care se aplică în prezent economiilor fără economie de piață (NME) în conformitate cu legislația UE și ar rămâne în vigoare pentru membrii non OMC. Amendamentele la regulamentul antisubvenții ar introduce dispozițiile legale și transparența necesare pentru captarea subvențiilor identificate numai în cursul anchetelor antisubvenție.
2016/11/22
Rule of law in Malta (B8-0596/2017, B8-0597/2017)

I have abstained from voting the motion for a resolution on the rule of law in Malta.
2016/11/22
Multilateral negotiations in view of the 11th WTO Ministerial Conference (B8-0593/2017)

I have voted in favour of the European Parliament’s resolution on multilateral negotiations in view of the 11th WTO Ministerial Conference in Buenos Aires that will take place between 10 and 13 December 2017. The Conference is going to reaffirm the connections between gender equality and inclusive development. It will emphasise that the key to eradication of poverty and removal of barriers to the participation of women in trade is women’s empowerment.
2016/11/22
Eastern Partnership: November 2017 Summit (A8-0308/2017 - Laima Liucija Andrikienė, Knut Fleckenstein)

I voted in favour of Parliament’s recommendation to the Council, the Commission and the EEAS on the Eastern Partnership, in the run-up to the November 2017 Summit. The sovereignty and territorial integrity of the EU’s eastern borders remain under threat, and thus the EU should seek to play a more active role in the peaceful resolution of all ongoing conflicts close to the European Union’s eastern border.
2016/11/22
Action Plan for nature, people and the economy (B8-0589/2017)

I have voted in favour of the resolution on an Action Plan for nature, people and the economy due to the need for a cooperation with land owners and users to investigate the possibilities to create ‘green and blue services’ in return for payment based on market rates.
2016/11/22
The situation of the rule of law and democracy in Poland (B8-0594/2017, B8-0595/2017)

I have voted in favour of the resolution on the situation regarding the rule of law and democracy in Poland. There is a high concern that the media is reporting on police surveillance on opposition and civil society leaders. This reports needs to be investigated because the privacy of all citizens must be fully respected.
2016/11/22
Saving lives: boosting car safety in the EU (A8-0330/2017 - Dieter-Lebrecht Koch) RO

Am votat în favoarea acestui raport, având în vedere faptul că 45 % din persoanele decedate în accidente sunt pasageri ai vehiculelor, iar 95 % din accidente sunt cauzate de o eroare umană, cum ar fi incapacitatea de a conduce, surmenajul, aprecierea greșită a unor situații și neatenția la volan. Acest raport va impune prin lege obligativitatea instalării de sisteme de asistență a conducătorului auto, ce sunt relevante pentru siguranță.
2016/11/22
Deployment of cohesion policy instruments by regions to address demographic change (A8-0329/2017 - Iratxe García Pérez) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la utilizarea instrumentelor politicii de coeziune de către regiuni pentru a răspunde schimbărilor demografice, având în vedere că unele regiuni au o adevărată problemă cu fenomenul de polarizare, care este caracterizat prin depopularea zonelor rurale și printr-o convergență a populației în centrele urbane și metropolitane. Este nevoie de flexibilitate și stabilitate pentru menținerea transporturilor publice într-un mediu depopulat, cu o răspândire largă a oamenilor. Pentru definirea unei politici demografice la nivel european, este nevoie ca aceasta să țină seama de toate teritoriile din statele membre, acestea confruntându-se cu dezavantaje și dezechilibre demografice grave.
2016/11/22
Action plan on retail financial services (A8-0326/2017 - Olle Ludvigsson) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la planul de acțiune privind serviciile financiare cu amănuntul, deoarece digitalizarea acestor servicii va schimba comportamentul consumatorilor și piețele financiare cu un ritm tot mai susținut. Pentru a elimina barierele transfrontaliere, elaborarea politicilor trebuie să se adapteze într-un ritm mai rapid, intensificând astfel concurența în beneficiul consumatorilor. Această elaborare asigură disponibilitatea unor produse de o calitate mai bună la prețuri mai mici și totodată respectarea drepturilor consumatorilor.
2016/11/22
Implementation of the Environmental Liability Directive (A8-0297/2017 - Laura Ferrara) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la răspunderea pentru mediul înconjurător în legătură cu prevenirea și repararea daunelor aduse mediului. În acest obiectiv sunt introduse daunele cauzate speciilor și habitatelor naturale protejate, daunele aduse apelor și daunele aduse solului. Pentru a asigura o mai bună protecție în cazul daunelor aduse mediului, este necesară înființarea unui Fond european pentru repararea daunelor aduse mediului.
2016/11/22
Framework for simple, transparent and standardised securitisation (A8-0387/2016 - Paul Tang) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la propunerea de regulament a Parlamentului European și a Consiliului de stabilire a unor norme comune privind securitizarea și crearea unui cadru european pentru o securitizare simplă, transparentă și standardizată.Securitizarea este un element foarte important pentru o funcționare bună a piețelor financiare. Este indicată și necesară o definiție clară a securitizării.
2016/11/22
Prudential requirements for credit institutions and investment firms (A8-0388/2016 - Othmar Karas) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la cerințele prudențiale pentru instituțiile de credit și firmele de investiții al Parlamentului European. Ar fi necesar ca toate instituțiile să utilizeze aceleași metode de calcul, pentru a putea stabili cerințele de capital pentru pozițiile dintr-o securitizare. Securitizările sunt un factor important al piețelor financiare funcționale.
2016/11/22
Combating sexual harassment and abuse in the EU (RC-B8-0576/2017, B8-0576/2017, B8-0577/2017, B8-0578/2017, B8-0579/2017, B8-0580/2017, B8-0581/2017, B8-0582/2017) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții referitoare la combaterea hărțuirii sexuale și a abuzului sexual în Uniunea Europeană. Violența și hărțuirea sexuală constituie o chestiune de sănătate și siguranță și trebuie împiedicate și tratate ca atare. Hărțuirea sexuală este considerată o formă de violență împotriva femeilor și a fetelor, aceasta fiind cea mai extremă, dar și persistentă, întrucât un studiu la nivelul UE din 2014 a arătat că una din trei femei au fost victime ale violenței fizice sau sexuale la vârsta adultă. Tot acest studiu a precizat că 55% dintre femei au fost hărțuite în Uniunea Europeană. Trebuie încetat acest abuz sexual.
2016/11/22
Negotiating mandate for trade negotiations with Australia (A8-0311/2017 - Daniel Caspary) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la recomandarea adresată Consiliului cu privire la mandatul de negociere propus pentru negocierile comerciale cu Australia. Australia se numără printre cei mai vechi și cei mai apropiați parteneri ai UE, având valori comune. Felicit Australia pentru angajamentul ferm și de durată față de agenda comerțului multilateral.
2016/11/22
Negotiating mandate for trade negotiations with New Zealand (A8-0312/2017 - Daniel Caspary) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la recomandarea adresată Consiliului cu privire la mandatul de negociere propus pentru negocierile comerciale cu Noua Zeelandă, deoarece Noua Zeelandă se numără printre cei mai vechi și cei mai apropiați parteneri ai UE, având valori comune. Felicit Noua Zeelandă pentru angajamentul ferm și de durată față de agenda comerțului multilateral.
2016/11/22
Monitoring the application of EU law 2015 (A8-0265/2017 - Kostas Chrysogonos) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la monitorizarea aplicării dreptului în Uniunea Europeană în 2015, deoarece este necesară crearea unui nou mecanism care să asigure un cadru unic, bazat pe mecanismele existente. În ultimii ani s-au constatat disfuncționalități legate de frauda fiscală și de spălarea de bani. O consolidare a legăturilor dintre Parlamentul European și parlamentele naționale ar fi un lucru pozitiv.
2016/11/22
General budget of the European Union for 2018 - all sections (A8-0299/2017 - Siegfried Mureşan, Richard Ashworth) RO

Am votat în favoarea acestui raport cu privire la poziția Consiliului privind proiectul de buget al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar din 2018 deoarece acesta subliniază faptul că politica de coeziune joacă un rol foarte important în realizarea convergenței economice și sociale in Uniune.Un alt punct important este faptul că își menține promisiunea față de responsabilitățile pe care și le-a asumat în negocierile cu Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), aceea de a reduce la minimum impactul reducerilor legate de FEIS asupra programului Orizont2020.
2016/11/22
Discharge 2015: EU general budget - European Council and Council (A8-0291/2017 - Bart Staes) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la descărcarea de gestiune pentru execuția bugetului general al Uniunii Europene aferent exercițiului financiar 2015 deoarece toate instituțiile Uniunii ar trebui să fie răspunzătoare în întregime față de cetățenii Uniunii pentru fondurile care le sunt date în calitate de instituții ale Uniunii.
2016/11/22
Protection of workers from the risks related to exposure to carcinogens or mutagens (A8-0064/2017 - Marita Ulvskog) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenți cancerigeni sau mutageni la locul de muncă. Sunt necesare mai multe eforturi pentru protejarea lucrătorilor, deoarece încă există anumite substanțe care trebuie adăugate în lista propusă, pentru a se evita un impact negativ asupra sănătății muncitorilor.
2016/11/22
Establishing an Entry/Exit System (EES) to register entry and exit data of third country nationals crossing the EU external borders (A8-0057/2017 - Agustín Díaz de Mera García Consuegra) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la propunerea de instituire a sistemului de intrare/ieșire (EES). Acesta este un sistem european unic de intrare și ieșire, care include și România și Bulgaria; astfel și cele două țări vor avea un calculator unic al termenului de ședere pe întreg teritoriul UE, în locul unuia separat, din motive de ordin juridic, financiar și operațional.
2016/11/22
Amendment of the Schengen Borders Code as regards the use of the Entry/Exit System (A8-0059/2017 - Agustín Díaz de Mera García Consuegra) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la utilizarea sistemului european de intrare/ieșire. Acest sistem va înregistra electronic ora și locul intrării tuturor resortisanților țărilor terțe care intră în Uniunea Europeană cu o viză de scurtă ședere. El va calcula durata șederii autorizate pentru acei resortisanți ai țărilor terțe (înlocuind actuala ștampilare a pașapoartelor). Sistemul va presupune, de asemenea, înregistrarea momentului în care aceștia părăsesc Uniunea Europeană. În plus, sistemul va păstra datele cu caracter personal ale tuturor călătorilor în UE, inclusiv o imagine a feței și date dactiloscopice. Aceste date vor fi păstrate pentru diferite perioade de timp, în funcție de tipul călătorilor.
2016/11/22
Fundamental rights aspects in Roma integration in the EU: fighting anti-Gypsyism (A8-0294/2017 - Soraya Post) RO

Am votat în favoarea acestui raport referitor la aspectele legate de drepturile fundamentale în ceea ce privește integrarea romilor în Uniunea Europeană. Timp de multe secole, romii au avut parte de tratamente inacceptabile. Drepturile omului nu s-au aplicat în mod corect față de aceștia. Romii au avut parte de mai multe tratamente inacceptabile, aceștia fiind deposedați de bunuri, persecutați și, de asemenea, au fost tratați ca niște oameni vulnerabili. Este important ca această discriminare să înceteze.
2016/11/22
EU-Morocco Euro-Mediterranean Aviation Agreement (A8-0303/2017 - Dominique Riquet)

Integration of the Moroccan transport market into the single European market through a two-stage approach, based on the three pillars of the aviation external policy and regulatory convergences associated with targeted technical assistance leading to the highest possibility of market opening. I have voted for this recommendation that constitutes the very first stage in strengthening air relations between the EU and its neighbouring countries.
2016/11/22
Authorising France to apply a reduced rate of certain indirect taxes on ‘traditional’ rum produced in Guadeloupe, French Guiana, Martinique and Réunion (A8-0304/2017 - Iskra Mihaylova)

Europe’s Outermost regions are composed of the Azores, the Canary Islands, Guadeloupe, French Guiana, Madeira, Martinique, Mayotte and La Réunion. Since 1923 traditional rum from France’s outermost regions has been subject to special excise duty arrangements, reflecting a long-term fiscal state aid strategy. I have voted for this report that will adjust the quantities of rum eligible for special tax treatment to ensure long-term competitiveness of the cane-sugar-rum sector.
2016/11/22
Bio-based Industries Joint Undertaking: financial contributions (A8-0293/2017 - Miroslav Poche)

The Bio-Based Industries Joint Undertaking is a EUR 3.7 billion Public-Private Partnership between the EU and the Bio-based Industries Consortium. I have voted for this report that will increase effective cooperation between the public and private sectors as it is the key to delivering the best results for European citizens.
2016/11/22
Subjecting furanylfentanyl to control measures (A8-0309/2017 - Michał Boni)

I have voted this report that will subject N-phenyl-N-[1-(2-phenylethyl)piperidin-4-yl]furan-2-carboxamide (furanylfentanyl) to control measures.
2016/11/22
Control of spending and monitoring of EU Youth Guarantee schemes cost-effectiveness (A8-0296/2017 - Derek Vaughan)

Youth unemployment continues to be a serious problem in a number of Member States, with more than 4 million young people aged between 15 and 24 unemployed in the EU in 2016. I have voted for this report [which calls for] measures to provide unemployed young people with the skills, experience and knowledge needed to engage in employment with a view to the long term and to become entrepreneurs, and also provides an opportunity to address skills mismatch.
2016/11/22
Criminal acts and penalties in the field of illicit drug trafficking (A8-0317/2017 - Teresa Jiménez-Becerril Barrio)

Framework Decision 2004/757/JHA dates back to 2013 and it forms part of a package of two draft legislative acts whose aim is to improve the currently applicable system for addressing at EU level the threat posed by new psychoactive substances. I have voted for this report that will include new psychoactive substances in the definition of ‘drug’.
2016/11/22
CE marked fertilising products (A8-0270/2017 - Mihai Ţurcanu)

The European Commission adopted a proposal for a draft Regulation laying down rules on the making available on the market of CE marked fertilising products on 17 March 2016. I have voted for this report that aims to help EU industry become more sustainable and competitive, foster sustainable economic growth and generate new jobs.
2016/11/22
Information exchange on, and an early warning system and risk assessment procedure for, new psychoactive substances (A8-0359/2016 - Michał Boni)

Framework Decision 2004/757/JHA dates back to 2013 and forms part of a package of two draft legislative acts whose aim is to improve the currently applicable system for addressing at EU level the threat posed by new psychoactive substances. I have voted for this report that will put in place an information exchange system as well an early warning system with a risk assessment procedure between the Member States regarding new psychoactive substances.
2016/11/22
Common Fisheries Policy: implementation of the landing obligation (A8-0285/2017 - Alain Cadec)

The Common Fisheries Policy (CFP) is made up of a set of rules for managing European fishing fleets and for conserving fish stocks. I have voted for this report that will introduce the obligation to land all catches for species subject to catch limits or a minimum conservation reference size.
2016/11/22
Renewing the approval of the active substance glyphosate (Objection pursuant to Rule 106) (B8-0567/2017)

I have voted this motion for a resolution that recommends Member States neither to approve any non-professional uses of glyphosate, nor to approve any uses of glyphosate in or close to public parks, public playgrounds or public gardens after 15 December 2017.
2016/11/22
Authorisation of genetically modified maize 1507 (Objection pursuant to Rule 106) (B8-0568/2017)

I have voted [for] this motion for a resolution that calls for the suspension of any implementing decision regarding applications for authorisation of genetically modified organisms until it can provide the basis for ensuring a high level of protection of human life and health, animal health and welfare, the environment and consumer interests.
2016/11/22
Authorisation of genetically modified soybean 305423 x 40-3-2 (Objection pursuant to Rule 106) (B8-0570/2017)

I have voted [for] this motion for a resolution that calls for the suspension of any implementing decision regarding applications for authorisation of genetically modified organisms until it can provide the basis for ensuring a high level of protection of human life and health, animal health and welfare, the environment and consumer interests.
2016/11/22
Authorisation of genetically modified oilseed rapes MON 88302 x Ms8 x Rf3 (Objection pursuant to Rule 106) (B8-0569/2017)

I have voted [for] this motion for a resolution that calls for the suspension of any implementing decision regarding applications for authorisation of genetically modified organisms until it can provide the basis for ensuring a high level of protection of human life and health, animal health and welfare, the environment and consumer interests.
2016/11/22
Enhanced cooperation: European Public Prosecutor's Office (A8-0290/2017 - Barbara Matera)

I voted for this report on the establishment of a European Public Prosecutor’s Office to tackle corruption and fraud across the European Union. The Office will be set up as soon as possible taking into consideration that the legislative work has been completed.
2016/11/22
Prison systems and conditions (A8-0251/2017 - Joëlle Bergeron)

In 2014, Europe had 1 600 324 people in prison, people convicted of crimes and sentenced to imprisonment, as well as remanded in custody pending investigation or trial. I voted for this report on prison systems and conditions that will tackle the inhuman living conditions and degrading treatment.
2016/11/22
Agreement establishing the EU-LAC International Foundation (A8-0279/2017 - Javier Couso Permuy)

I support the EU-LAC Foundation as a means to further reinforce the strategic partnership between the European Union and Latin America and the Caribbean region. This bi-regional partnership will serve as a solid foundation for multilateralism and a more democratic and integrationist global governance. Furthermore, it is an important step to tackle global challenges more effectively and efficiently.
2016/11/22
Schengen acquis provisions relating to the Visa Information System in Bulgaria and Romania (A8-0286/2017 - Agustín Díaz de Mera García Consuegra) RO

. – Am votat în favoarea acestui proiect de raport referitor la procedura de consultare privind decizia Consiliului de a acorda Bulgariei și României acces pasiv la Sistemul de informații privind vizele (VIS). Bulgaria și România nu aplică integral acquis-ul Schengen și, astfel, nu pot emite vize Schengen. Prin urmare, în prezent, acestea nu au acces la VIS.
2016/11/22
Automated data exchange with regard to vehicle registration data in the Czech Republic (A8-0288/2017 - Maria Grapini)

I have voted for this report that will enhance cross-border cooperation in combating terrorism and cross-border crime by launching automated vehicle registration data exchange with the Czech Republic.
2016/11/22
Automated data exchange with regard to dactyloscopic data in Portugal (A8-0289/2017 - Jaromír Štětina)

I have voted for this report that will enhance cross-border cooperation in combating terrorism and cross-border crime by launching fingerprint automated data exchange with Portugal.
2016/11/22
Automated data exchange with regard to dactyloscopic data in Greece (A8-0287/2017 - Claude Moraes)

I have voted for this report that will enhance cross-border cooperation in combating terrorism and cross-border crime by launching fingerprint automated data exchange with Greece.
2016/11/22
Safety rules and standards for passenger ships (A8-0167/2017 - Daniela Aiuto)

The first version of the International Convention for the Safety Life at SEA (SOLAS ) was adopted in 1914, following the Titanic disaster with later versions updating it and with its entry into force in 1980. I have voted for this report that will implement at EU level the IMO SOLAS Convention provisions which establish technical requirements for vessel construction, stability, machinery, electrics, fire safety, and life-saving equipment for passenger ships that can carry more than 12 passengers.
2016/11/22
Registration of persons sailing on board passenger ships operating to or from ports of the Member States (A8-0168/2017 - Izaskun Bilbao Barandica)

The Commission’s Regulatory Fitness and Performance (REFIT) programme ensures that EU legislation delivers results for citizens and businesses effectively, efficiently and at minimum cost. I voted for this report, which is part of the Commission’s REFIT programme and will update, clarify and simplify the existing requirements for the counting and registration of passengers and crew on board passenger ships, while enhancing safety levels.
2016/11/22
System of inspections for the safe operation of ro-ro ferry and high-speed passenger craft in regular service (A8-0165/2017 - Dominique Riquet)

The Commission’s Regulatory Fitness and Performance (REFIT) programme ensures that EU legislation delivers results for citizens and businesses effectively, efficiently and at minimum cost. I voted for this report which is part of the Commission’s REFIT programme and will put in place clear, simplified and more robust common rules for ro-ro ferries and high-speed passenger craft starting and finishing journeys in the EU.
2016/11/22
Objection to an implementing measure: scientific criteria for the determination of endocrine disrupting properties (B8-0542/2017)

I voted against this motion for a resolution on implementing a measure regarding scientific criteria for the determination of endocrine disrupting properties.
2016/11/22
Objection pursuant to Rule 106: draft Commission implementing decision authorising the placing on the market of products containing, consisting of, or produced from genetically modified soybean FG72 x A5547-127 pursuant to Regulation (EC) No1829/2003 of the European Parliament and of the Council on genetically modified food and feed (B8-0540/2017)

I have voted for this motion for a resolution authorising the placing on the market of soybean FG72 x A5547-127.
2016/11/22
Objection pursuant to Rule 106: draft Commission implementing decision authorising the placing on the market of products containing, consisting of, or produced from genetically modified soybean DAS-44406-6, pursuant to Regulation (EC) No 1829/2003 of the European Parliament and of the Council on genetically modified food and feed (B8-0541/2017)

I have voted for this motion for a resolution authorising the placing on the market of soybean DAS-44406-6.
2016/11/22
Ending child marriage (B8-0535/2017)

The EU is committed to protecting and promoting the rights of children. I have voted for this motion for a resolution that reiterates the need to increase access to health services for women and child brides in order to end child marriage.
2016/11/22
2017 UN Climate Change Conference in Bonn, Germany (COP23) (B8-0534/2017)

The United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) host yearly conferences dealing with climate change and its effects. I have voted for this motion for a resolution on the 2017 UN Climate Change Conference that took place in Bonn, Germany, further tackling the challenges posed by climate change.
2016/11/22
State of play of negotiations with the United Kingdom (B8-0538/2017, B8-0539/2017)

The agreement regarding the UK’s withdrawal from the EU must definitely discuss the issue of citizens’ rights thoroughly – in such a manner that reciprocity, equity, symmetry and non-discrimination will exist both for EU citizens in the United Kingdom, as well as for UK citizens in the European Union. At the same time, although the progress of the negotiations has been slow, mostly due to the lack of concrete proposals and action from the UK’s negotiators, it is paramount that the UK meets its financial obligations which result from the multiannual financial framework and the Own Resources Decision of 2014. I have voted for this motion for a resolution on the state of play of negotiations with the United Kingdom. The next phase of the negotiations should not and cannot be opened before these important matters are settled.
2016/11/22
Restriction of the use of certain hazardous substances in electrical and electronic equipment (A8-0205/2017 - Adina-Ioana Vălean)

I voted in favour of restriction of the use of certain hazardous substances in electrical and electronic equipment (EEE) because it creates rules and restrictions regarding the use of hazardous substances in EEE.
2016/11/22
Management, conservation and control measures applicable in the ICCAT Convention area (A8-0173/2017 - Gabriel Mato) RO

. – Am votat în favoarea acestui raport cu privire la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a masurilor de gestionare, conservare și control, aplicabile în zona Convenției Comisiei Internaționale pentru Conservarea Tonului din Oceanul Atlantic (ICCAT). Obiectivul propunerii este evoluția în spațiul UE a măsurilor de conservare, control și executare adoptate de ICCAT. Astfel, se vor transpune 28 de recomandări noi ale ICCAT în dreptul UE.
2016/11/22
Women’s economic empowerment in the private and public sectors in the EU (A8-0271/2017 - Anna Hedh) RO

. – Am votat în favoarea acestui raport cu privire la capacitatea economică a femeilor în sectoarele publice și private din UE, având în vedere că prezența mai numeroasă a femeilor pe piața muncii va avea efecte pozitive.Discriminarea este o problemă reală, tangibilă, cu care nu ar trebui să ne confruntăm. Oamenii au aceleași drepturi, indiferent de conjuncturi. Femeile și bărbații trebuie să concureze în aceleași condiții. Acesta este un drept al omului ce nu ar trebui să nască reacții negative.
2016/11/22
Addressing shrinking civil society space in developing countries (A8-0283/2017 - Teresa Jiménez-Becerril Barrio) RO

. – Am votat în favoarea acestui raport referitor la restrângerea spațiului societății civile în țările în curs de dezvoltare. Dezvoltarea armonioasă și stabilitatea unei țări are nevoie de o societate civilă independentă, pluralistă și dinamică. Restrângerea spațiului societății civile este un fenomen global, care nu are ca obiectiv doar țările care sunt în curs de dezvoltare, ci și țările cu venituri medii și mari, din care fac parte și unele state membre ale UE.
2016/11/22
The fight against cybercrime (A8-0272/2017 - Elissavet Vozemberg-Vrionidi) RO

. – Am votat în favoarea acestui raport referitor la combaterea criminalității informatice având în vedere creșterea tot mai mare a numărului programelor ransomware, botnet și de interferență neautorizată în sistemele informatice, care se răsfrânge asupra securității persoanelor, a disponibilității și integrității datelor personale, precum și asupra protecției confidențialității și a libertăților fundamentale.Lupta împotriva criminalității ar trebui, în primul rând, să protejeze și să consolideze infrastructurile esențiale. O altă problemă majoră o reprezintă abuzul sexual și exploatarea sexuală online a copiilor, unde statele membre ar trebui obligate să instituie un sistem pentru înregistrarea și furnizarea datelor privind aceste infracțiuni.
2016/11/22
EU political relations with ASEAN (A8-0243/2017 - Reinhard Bütikofer) RO

. – Am votat în favoarea acestui raport referitor la relația Uniunii Europene cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). Este foarte important ca relațiile dintre ASEAN și UE să rămână la fel de puternice din punct de vedere economic, social si politic. De asemenea, salut efortul major depus de ASEAN în combaterea traficului de ființe umane și a muncii forțate.
2016/11/22