BETA

253 Written explanations of Maria Gabriela ZOANĂ

European Regional Development Fund and Cohesion Fund (A8-0094/2019 - Andrea Cozzolino) RO

Consolidarea capacitǎţii administrațiilor publice este esenţialǎ pentru toate statele membre, în special în ceea ce privește accesibilitatea serviciilor pentru cetățeni și eficiența răspunsurilor furnizate. Consider cǎ acest lucru este benefic şi pentru un proces transparent şi eficient de accesare şi utilizare a fondurilor europene în cadrul FEDR și al Fondului de coeziune, inclusiv când vorbim de investițiile în infrastructură, investițiile legate de accesul la servicii, investițiile productive în IMM-uri, precum și investițiile legate de dezvoltarea durabilă și energie care oferă beneficii pentru mediu. Susţin introducerea de noi domenii cum ar fi proiectele care vizeazǎ consolidarea securității cibernetice.Susţin propunerea raportorului de îmbunǎtǎţire a propunerii Comisiei în această direcție, care este în unele puncte lacunară, Parlamentul propunând o serie de completǎri pentru a nu întrerupe experiențele inițiate în perioada de programare 2014-2020.
2016/11/22
Mechanism to resolve legal and administrative obstacles in a cross-border context (A8-0414/2018 - Matthijs van Miltenburg) RO

40 % din teritoriul Uniunii este reprezentat de regiunile transfrontaliere, regiuni unde trăiesc circa o treime din cei 512 milioane de cetățeni ai săi. În aceste zone, un important vector al economiilor locale și regionale îl reprezintă lucrătorii transfrontalieri, care trec zilnic dintr-o țară în alta pentru a merge la muncă și a reveni apoi acasă. Numărul activităților economice la nivel transfrontalier și, implicit, PIB-ul regiunilor respective ar crește cu 2 %, ajungând la aproximativ 91 de miliarde de euro pe an dacă s-ar elimina 20 % din obstacolele frontaliere.Susțin poziția raportorului potrivit căreia reducerea acestor bariere este posibilă dacă fiecare stat membru ar institui puncte de coordonare transfrontalieră la nivel național și, acolo unde este cazul, la nivel regional, pentru a coordona sarcinile diferitelor autorități, care, în unele state membre, includ organisme legislative naționale și regionale, și pentru a defini sarcinile și competențele acestora pe parcursul diferitelor etape ale mecanismului, incluzând inițierea, încheierea, implementarea și monitorizarea angajamentelor și declarațiilor.
2016/11/22
Health technology assessment (A8-0289/2018 - Soledad Cabezón Ruiz) RO

În fiecare an, 1 300 mii de miliarde de euro, respectiv 10 % din PIB, sunt cheltuiți la nivel european pentru domeniul sănătății. Din aceștia, 220 de mii de miliarde de euro – 1,41 % din PIB – sunt alocați cheltuielilor cu produse farmaceutice și 110 mii de miliarde de euro, cifră care este în creștere, investițiilor în noi dispozitive medicale. Din păcate, accesul pacienților la medicamente și sustenabilitatea sistemelor de sănătate sunt subminate de prețurile ridicate ale medicamentelor noi, care nu aduc întotdeauna progrese terapeutice semnificative. Pe scurt, este nevoie de dovezi clinice mai bune și mai multe ca o bază pentru a determina eficacitatea relativă și beneficiile terapeutice ale medicamentelor, adică calitatea acestora. Autorizația de introducere pe piață, bazată în prezent pe o evaluare a eficacității și siguranței, nu garantează, de una singură, că noul tratament reprezintă un progres, nici măcar nu exclude varianta ca acesta să reprezinte un regres, întrucât studiile și evaluările comparative necesare nu trebuie să demonstreze eficacitatea unui tratament comparativ cu alte medicamente.
2016/11/22
Framework for screening of foreign direct investments into the European Union (A8-0198/2018 - Franck Proust) RO

Este important ca, din motive legate de securitate sau ordine publică, statele membre și Comisia să ia în considerare, atunci când analizează accesul investițiilor străine în Uniunea Europeană, potențialele efecte asupra infrastructurii critice și strategice, tehnologiilor critice și strategice, precum și asupra autonomiei strategice a Uniunii. Pe de altă parte, este important să se analizeze în ce măsură este posibil să fie accesate informații sensibile sau datele cu caracter personal ale cetățenilor Uniunii sau în ce măsură există acces la servicii de interes general și la servicii de interes economic general.
2016/11/22
Law applicable to the third-party effects of assignments of claims (A8-0261/2018 - Pavel Svoboda) RO

Într-o Europă cu o piață internă în mișcare și dezvoltare continuă, este important ca investițiile transfrontaliere în Uniune să poată fi favorizate și să fie îmbunătățit accesul la finanțare pentru întreprinderi - inclusiv întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) - și pentru consumatori.În plus, este benefic pentru UE să existe certitudine juridică prin stabilirea de norme comune în materie de conflict de legi care să desemneze legea națională aplicabilă efectelor față de terți ale cesiunilor de creanțe, urmărindu-se creșterea volumului de tranzacții transfrontaliere cu creanțe. În prezent, nu există la nivelul Uniunii un set de norme armonizate în materie de conflict de legi care să reglementeze efectele față de terți ale cesiunilor de creanțe, mai ales în cazul cesiunilor transfrontaliere de creanțe.Lipsa securității juridice generează un risc juridic în asemenea situații - care nu există în cazul cesiunilor interne -, întrucât se pot aplica norme materiale naționale diferite în funcție de statul membru ale cărui instanțe sau autorități soluționează un litigiu referitor la titlul de proprietate asupra creanței.
2016/11/22
Exchange, assistance and training programme for the protection of the euro against counterfeiting for the period 2021-2027 (Pericles IV programme) (A8-0069/2019 - Dennis de Jong) RO

Pentru a se asigura eficacitatea economiei Uniunii și sustenabilitatea finanțelor publice, în condițiile unei piețe interne dinamice, este important să existe și măsuri care permit protejarea monedei euro împotriva falsificării și a fraudelor asociate.Susțin poziția raportorului potrivit căreia un program pentru protecția monedei euro împotriva falsificării contribuie la sensibilizarea cetățenilor Uniunii, sporirea încrederii cetățenilor în această monedă și îmbunătățirea protecției monedei euro, în special printr-o diseminare constantă a rezultatelor acțiunilor susținute prin acest program.Consider că o protecție solidă a monedei euro împotriva falsificării este o componentă esențială a securității și competitivității economiei UE, acest aspect fiind direct legat de obiectivul UE de a îmbunătăți funcționarea eficientă a uniunii economice și monetare.
2016/11/22
EU-Singapore Free Trade Agreement (A8-0053/2019 - David Martin) RO

Singapore este de departe cel mai important partener al UE din ASEAN, lucru dovedit de faptul că această țară asigură aproape o treime din comerțul cu bunuri și servicii dintre UE și ASEAN și aproximativ două treimi din investițiile dintre cele două regiuni. În plus, peste 10 000 de întreprinderi europene își au birourile regionale în Singapore.Consider foarte benefic faptul că Singapore va proteja aproximativ 190 de indicații geografice ale Uniunii Europene în beneficiul producătorilor europeni din sectorul produselor alimentare și al băuturilor, în contextul în care Singapore ocupă locul cinci în Asia ca piață de export pentru produsele alimentare și băuturile din UE, înregistrând exporturi anuale în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro.
2016/11/22
EU-Singapore Free Trade Agreement (resolution) (A8-0048/2019 - David Martin) RO

Singapore este cel mai important partener al Uniunii Europene din ASEAN. Prezentul acord comercial bilateral este primul acord pe care UE l-a negociat cu un membru al ASEAN și el este un punct de referință pentru acordurile de liber schimb pe care le negociază în prezent UE cu celelalte mari economii ale ASEAN.Susțin poziția raportorului potrivit căreia acordul reprezintă un important pas către un acord de liber schimb interregional și dezvoltarea și consolidarea, în continuare, a relațiilor noastre cu Asia de Sud, într-un moment în care nu ne mai putem baza pe SUA ca partener comercial. Consider, totodată, că această consolidare a relațiilor dintre cele două părți și intensificarea schimburilor comerciale cu Singapore trebuie să fie însoțită de un nivel crescut de protecție a muncii și mediului, trebuie să promoveze valorile UE și să apere standardele UE.
2016/11/22
EU-Singapore Investment Protection Agreement (A8-0054/2019 - David Martin) RO

Pe o piață tot mai mondializată, este benefic un acord UE-Singapore, care va înlocui acordurile bilaterale de investiții încheiate între 13 dintre statele membre ale UE și Singapore. Aceste acorduri se bazează pe dispoziții privind protecția investițiilor care nu mai sunt de actualitate și utilizează controversatul sistem de soluționare a litigiilor dintre investitori și stat (ISDS).Susțin poziția raportorului potrivit căreia este legitim să se asigure protecția investitorilor din UE prezenți în țările terțe, însă, pe de altă parte, UE ar trebui să asigure în același timp faptul că acordurile privind protecția investițiilor includ standarde obligatorii în materie de responsabilitate socială a întreprinderilor și, într-un sens mai larg, obligații în materie de respectare a drepturilor omului.
2016/11/22
EU-Singapore Investment Protection Agreement (resolution) (A8-0049/2019 - David Martin) RO

Singapore este cel mai important partener al Uniunii Europene din ASEAN și este foarte important să li se garanteze investitorilor din Uniunea Europeană care activează în Singapore că nu vor fi discriminați în raport cu investitorii singaporezi, precum și să fie protejați în mod corespunzător de exproprieri ilegitime.Este, deci, benefic ca acordul să asigure un nivel ridicat de protecție a investițiilor, de transparență și de responsabilitate, garantând, în același timp, dreptul celor două părți de a reglementa la toate nivelurile guvernamentale și de a urmări obiective de politici publice legitime, cum ar fi sănătatea publică și protecția mediului.
2016/11/22
EU-Singapore Partnership and Cooperation Agreement (resolution) (A8-0023/2019 - Antonio López-Istúriz White) RO

Pe o piață tot mai mondializată este esențial să se îmbunătățească schimburile interpersonale, cum ar fi mobilitatea academică în cadrul programului Erasmus Mundus, să se dezvolte și mai mult schimburile culturale care ajută cetățenii celor două părți să cunoască culturile celeilalte părți, precum și să existe înțelegere reciprocă.În context, rolul Fundației Asia-Europa (ASEF), cu sediul în Singapore, este esențial, aceasta reprezentând principalul instrument pentru schimburile culturale dintre Asia și Europa, dar și un cadru adecvat pentru implicarea mai mare a societății civile. Pe de altă parte, este benefică derularea de programe de cunoaștere și înțelegere a Uniunii Europene și a politicilor sale prin intermediul Centrului Uniunii Europene din Singapore, care a fost înființat în 2009 în parteneriat cu Universitatea Națională din Singapore și Universitatea Tehnologică Nanyang.Susțin poziția raportorului potrivit căreia va fi benefică pentru ambele părți încurajarea cercetătorilor din Singapore să desfășoare proiecte comune de cercetare și inovare cu entități ale UE în cadrul unor inițiative de cercetare ale UE, cum ar fi programul Orizont 2020 și să abordeze provocările globale comune legate de schimbările climatice, mediu, biotehnologie, sănătate, îmbătrânirea populației, energie, resurse naturale și securitatea alimentară.
2016/11/22
Treaty establishing the Transport Community (A8-0022/2019 - Karima Delli) RO

Într-o Europă fără frontiere interne și cu o piață internă dinamică, este benefică o cooperare în domeniul transporturilor cu țările din Balcanii de Vest, cooperare care este reglementată de Observatorul transporturilor din Europa de Sud-Est (SEETO).Principalul obiectiv al memorandumului de înțelegere era extinderea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) și a politicilor conexe la țările din Balcanii de Vest. În prezent, acest acord trebuie adaptat la evoluția societății și a pieței, pentru ca legislația, standardele și specificațiile tehnice aplicate de partenerii din Balcanii de Vest să fie compatibile cu cele ale Uniunii, pe baza experienței pozitive în ceea ce privește punerea în aplicare a Tratatului de instituire a Comunității Energiei.Susțin, deci, instituirea Comunității transporturilor (TCT), care își propune să adopte o abordare mai cuprinzătoare în materie de cooperare în domeniul transportului rutier, feroviar, maritim și pe căile navigabile interioare, a domeniilor conexe. Ca atare, susțin poziția raportorului potrivit căreia comunitatea transporturilor va permite integrarea treptată a piețelor de transport din Balcanii de Sud-Vest în piața transporturilor din Uniunea Europeană, pe baza acquis-ului relevant, inclusiv în domeniul standardelor tehnice, al interoperabilității, al siguranței, al securității, al gestionării traficului, al politicii sociale, al achizițiilor publice și al mediului, pentru toate modurile de transport, cu excepția celui aerian.
2016/11/22
2018 Report on Bosnia and Herzegovina (A8-0467/2018 - Cristian Dan Preda) RO

Cooperarea dintre Uniunea Europeană și Bosnia și Herțegovina este benefică pentru ambele părți, dar consider că aceasta din urmă trebuie să adopte noi strategii nediscriminatorii și care iau în considerare dimensiunea de gen, la nivelul întregii țări și în domenii cum ar fi încadrarea în muncă și gestionarea finanțelor publice, care vor permite aplicarea consecventă a reformelor în întreaga țară, precum și accesul la finanțări IPA suplimentare.Este important, de asemenea, că adoptarea unor strategii relevante la nivelul întregii țări a permis accesul la finanțări IPA II suplimentare în domenii-cheie, cum ar fi agricultura și dezvoltarea rurală, mediul și energia, în cadrul documentului indicativ de strategie pentru perioada 2014-2020, revizuit recent.
2016/11/22
Justice programme (A8-0068/2019 - Josef Weidenholzer, Heidi Hautala) RO

Susțin poziția raportorului potrivit căreia programul „Justiție” ar trebui să sprijine, în toate activitățile sale, abordarea integratoare a egalității de gen, inclusiv includerea dimensiunii de gen în buget, și integrarea obiectivelor privind nediscriminarea. Includerea perspectivei de gen în sistemele de justiție ar trebui să fie considerată un obiectiv important pentru a dezvolta în continuare spațiul european de justiție. Discriminarea intersecțională din sistemul de justiție reprezintă, în continuare, unul dintre principalele obstacole din calea accesului egal al femeilor la justiție.Prin urmare, programul ar trebui să contribuie în mod activ la eliminarea tuturor formelor de discriminare și a barierelor care afectează minoritățile, persoanele cu dizabilități, migranții, solicitanții de azil, persoanele în vârstă, persoanele care locuiesc în zone îndepărtate sau oricare grupuri vulnerabile care s-ar putea confrunta cu restricții de acces la justiție și ar trebui să sprijine procedurile și deciziile favorabile victimelor și care iau în considerare dimensiunea de gen în sistemele judiciare.
2016/11/22
The state of the debate on the Future of Europe (A8-0427/2018 - Ramón Jáuregui Atondo) RO

Politica agricolă comună (PAC) este una dintre cele mai vechi politici ale Uniunii Europene și a jucat și joacă un rol esențial în istoria UE pentru că ea nu vizează numai activitățile agricole și fermierii, ci și sprijinirea și dezvoltarea comunităților rurale mai mari în care aceștia operează. Ea trebuie să rămână și una dintre cele mai integrate politici, având un rol fundamental în asigurarea unor regiuni rurale dinamice și a unei aprovizionări sigure cu alimente. Forța PAC este dată însă de existența unui buget bine finanțat.Susțin poziția raportorului potrivit căreia politica agricolă comună va continua să contribuie la construirea viitorului Europei printr-o mai bună integrare, conservare a mediului și siguranță și securitate alimentară pentru cetățenii Uniunii. În plus, agricultura europeană joacă un rol vital în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente a lumii și în asigurarea de locuri de muncă pentru 46 de milioane de persoane, iar politicile agricole și de dezvoltare rurală au un potențial ridicat din punctul de vedere al producerii de bunuri publice.Pe de altă parte, PAC joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării și calității solului, a apei și a altor resurse naturale, în eforturile Uniunii de a reduce efectul schimbărilor climatice și de a promova o dezvoltare durabilă.
2016/11/22
Cooperation between the courts of the Member States in the taking of evidence in civil or commercial matters (A8-0477/2018 - Emil Radev) RO

Într-o Europă în care progresele noilor tehnologii sunt permanente și dinamice, ar fi benefic să fie utilizate mai mult aceste tehnologii moderne de comunicații, în special videoconferința, care reprezintă un mijloc important și direct de simplificare și accelerare a obținerii de probe.Susțin poziția raportorului privind obținerea de probe de către instanță în cazul audierii unei persoane cu domiciliul în alt stat membru, în calitate de martor, parte sau expert, în mod direct, prin videoconferință sau prin orice altă tehnologie adecvată pentru comunicarea la distanță, dacă instanța în cauză dispune de această tehnologie, cu excepția cazului în care, având în vedere circumstanțele specifice ale cauzei, utilizarea acestei tehnologii este considerată inadecvată pentru desfășurarea echitabilă a procedurilor.Consider, deci, că normele privind utilizarea unor astfel de mijloace de comunicare ar trebui să fie neutre din punct de vedere tehnologic și să țină cont de viitoarele soluții de comunicare. Pe de altă parte, pentru a se garanta recunoașterea reciprocă a probelor digitale, nu ar trebui să se refuze recunoașterea ca probe în alte state membre, din cauza naturii lor digitale, a probelor digitale obținute într-un stat membru în conformitate cu legislația sa.
2016/11/22
Service in the Member States of judicial and extrajudicial documents in civil or commercial matters (A8-0001/2019 - Sergio Gaetano Cofferati) RO

Susțin propunerea raportorului privind realizarea de schimburi de acte și comunicarea între agențiile de transmitere, agențiile de primire și organismele centrale prin intermediul noilor tehnologii informatice, respectiv pe cale electronică. Ca atare, este nevoie de existența unui sistem informatic descentralizat alcătuit din sistemele informatice naționale interconectate printr-o infrastructură de comunicații. Acest sistem informatic descentralizat ar trebui să fie instituit prin intermediul unor acte de punere în aplicare. În cazul unor perturbări neprevăzute și excepționale ale sistemului informatic descentralizat, ar trebui să se folosească mijloace alternative.
2016/11/22
Common rules ensuring basic road freight connectivity with regard to the withdrawal of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland from the Union (A8-0063/2019 - Isabella De Monte) RO

Conectivitatea de bază a transportului rutier de mărfuri după momentul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană trebuie să permită evitarea apariției unor perturbări grave care ar decurge de aici, inclusiv în ceea ce privește ordinea publică. Ca atare, susțin poziția raportorului privind necesitatea stabilirii unor măsuri temporare care să permită operatorilor de transport rutier de mărfuri autorizați în Regatul Unit să transporte bunuri pe cale rutieră între teritoriul acestuia și celelalte douăzeci și șapte de state membre sau de pe teritoriul Regatului Unit către teritoriul Regatului Unit, tranzitând unul sau mai multe state membre.Consider, totodată, că drepturile astfel conferite ar trebui să fie condiționate de acordarea de drepturi echivalente și să fie supuse unor condiții care să asigure concurența loială pentru a putea asigura un echilibru adecvat între Regatul Unit și celelalte state membre.
2016/11/22
Common rules ensuring basic air connectivity with regard to the withdrawal of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland from the Union (A8-0062/2019 - Pavel Telička) RO

Susțin poziția raportorului privind necesitatea menținerii unui nivel reciproc avantajos al conectivității prin prevederi incluse în acorduri de cooperare comercială, precum partajarea codurilor, atât pentru transportatorii aerieni din Regatul Unit, cât și pentru transportatorii aerieni din UE 27, în conformitate cu principiul reciprocității.Consider necesară intervenția instituțiilor europene dacă se constată aplicarea de către Regatul Unit a unor standarde în ceea ce privește protecția drepturilor pasagerilor și a lucrătorilor, siguranța, securitatea sau mediul inferioare celor prevăzute de dreptul Uniunii sau, în absența unor dispoziții relevante în dreptul Uniunii, inferioare celor aplicate de toate statele membre sau, în orice caz, inferioare standardelor internaționale relevante.
2016/11/22
Streamlining measures for advancing the realisation of the trans-European transport network (A8-0015/2019 - Dominique Riquet) RO

Într-o societate tot mai mondializată, Uniunea Europeană are nevoie de o rețea de infrastructuri la nivel european moderne și eficiente. Transporturile eficiente, inteligente și sustenabile sunt esențiale pentru funcționarea eficace a pieței interne a UE și sunt importante pentru asigurarea competitivității, crearea de noi oportunități pentru mediul de afaceri și ocuparea forței de muncă, protecția mediului și atenuarea schimbărilor climatice prin promovarea unei mobilități cu emisii scăzute. Prin urmare, consider că este important să se stimuleze investițiile în infrastructura de transport cu o valoare adăugată semnificativă la nivelul UE, în special prin dezvoltarea TEN-T, care cuprind o rețea centrală, adevărată coloană vertebrală a Uniunii.
2016/11/22
Insurance of motor vehicles (A8-0035/2019 - Dita Charanzová) RO

La nivel european se înregistrează anul mii de accidente de circulație mai mult sau mai puțin grave, care necesită intervenția organismelor de asigurare. Din păcate, prețul asigurărilor în statele membre sunt uneori nejustificat de mari, motiv pentru care automobiliștii aleg diferite sisteme de asigurare, care uneori produc mai multe probleme decât rezolvă în caz de accident. De exemplu, la nivel transfrontalier sunt adesea întâlnite cazuri în care asigurătorul este insolvabil, iar procedurile de despăgubire sunt uneori, în anumite state membre ale UE, lungi și complicate. Ca atare, susțin poziția raportoarei privind necesitatea prevederii unui mecanism de plată rapid și adecvat al despăgubirilor pentru victime. Propunerea include, de fapt, crearea unui organism de compensare în fiecare stat membru, finanțat de asigurătorii naționali, care să se substituie asigurătorului insolvabil. În situațiile transfrontaliere, victima este despăgubită direct de către organismul național din statul în care a avut loc accidentul, înainte de a fi despăgubită de organismul de compensare din statul asigurătorului insolvabil.
2016/11/22
Experiencing backlash in women’s rights and gender equality in the EU (B8-0096/2019, B8-0099/2019) RO

Constatăm că, la nivel european, persistă încă inegalități de gen, deși au existat ceva progrese în perioada 2005-2015, motiv pentru care sunt necesare îmbunătățiri semnificative în toate statele membre pentru a crea societăți egalitare din perspectiva genului, în care femeile și bărbații sunt egal reprezentați, respectați și protejați în toate domeniile personale și profesionale. Efectele politicilor de egalitate de șanse între femei și bărbați se resimt în toate statele și au un impact pozitiv asupra întregii societăți. Pe de altă parte, constatăm că victimele violenței de gen, inclusiv ale violenței domestice, au adesea un acces limitat la justiție și la o protecție adecvată, în pofida legislației privind combaterea tuturor formelor de violență, precum și că legile sunt aplicate și executate în mod necorespunzător. Consider deci că este nevoie să se asigure că toate victimele violenței de gen și ale violenței domestice primesc asistență juridică adaptată aspectelor de gen, pentru a evita revictimizarea și impunitatea și pentru a crește frecvența semnalărilor acestor infracțiuni.
2016/11/22
Use of cannabis for medicinal purposes (B8-0071/2019) RO

În prezent, constatăm că nu există suficiente date oficiale referitoare la utilizarea canabisului în scopuri medicale, iar activitățile de cercetare în acest sens nu au primit finanțarea necesară, respectiv nu a existat sprijin direct în cursul actualul program de cercetare în UE pentru acest gen de cercetare, iar în statele membre există un nivel scăzut de coordonare cu privire la proiectele de cercetare privind canabisul terapeutic. Susțin deci propunerea raportorului privind necesitatea elaborării unei strategii globale pentru a asigura cele mai înalte standarde pentru cercetarea independentă, dezvoltarea, autorizarea, comercializarea, farmacovigilența și evitarea abuzului de produse derivate din canabis. În plus, este nevoie de standardizare și unificarea produselor care conțin medicamente pe bază de canabis. În plus, consider relevantă o cooperare și coordonare strânsă cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în legătură cu viitoare acțiuni ale UE în domeniul canabisului medical.
2016/11/22
Deliberations of the Committee on Petitions 2018 (A8-0024/2019 - Cecilia Wikström) RO

Consider benefice îmbunătățirile tehnice realizate la portalul web destinat transmiterii petițiilor, pentru ca acesta să fie mai ușor de utilizat și mai accesibil pentru cetățeni, de exemplu prin îmbunătățirea funcției de căutare. Cu toate acestea, portalul trebuie dezvoltat în continuare pentru a se alinia la standardele site-ului Parlamentului European și pentru a i se crește vizibilitatea.Susțin totodată propunerea raportorului privind necesitatea unui acces adecvat pentru toți posibilii utilizatori, în special persoanele cu dizabilități.
2016/11/22
EU-Morocco Sustainable Fisheries Partnership Agreement (A8-0027/2019 - Alain Cadec) RO

Uniunea Europeană și Regatul Maroc au negociat un nou acord de parteneriat în domeniul pescuitului sustenabil pentru a consolida relațiile bilaterale și a stabili un dialog privind guvernanța în domeniul pescuitului, acord care se înscrie în cadrul mai larg al Acordului euro-mediteraneean.Sectorul pescuitului este concentrat pe trei regiuni marocane și, potrivit datelor oficiale, acest sector include 141 de întreprinderi de prelucrare a produselor pescărești, care angajează direct sau indirect aproximativ 90 000 de persoane. Operațiunile de prelucrare a produselor pescărești sunt estimate la aproximativ 4,9 miliarde de dirhami (aproximativ 450 de milioane euro), dintre care 2,6 miliarde de dirhami (aproximativ 240 de milioane euro) sunt destinate exportului, principalul beneficiar fiind Uniunea Europeană.Consider că acest acord va permite o mai bună dezvoltare a sectorului de pescuit, care este unul dintre sectoarele cu un potențial ridicat de creștere și de ocupare a forței de muncă, iar Uniunea a finanțat deja un număr mare de activități, cum ar fi construirea de infrastructuri și de echipamente pentru îmbunătățirea competitivității și a ocupării forței de muncă în sectorul de prelucrare a produselor pescărești.
2016/11/22
Agreement to prevent unregulated high seas fisheries in the Central Arctic Ocean (A8-0016/2019 - Norica Nicolai) RO

Consider benefică instituirea unui program comun de cercetare științifică și monitorizare care vizează pescuitul nereglementat în porțiunea de mare liberă din zona centrală a Oceanului Arctic și care are ca obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor privind resursele marine vii din această zonă. Este necesar ca, la aplicarea programului, să se țină seama de informațiile științifice furnizate de alte organisme și programe, precum și de cunoștințele comunităților indigene și de cele locale, să existe o monitorizare adecvată, iar în baza acestor informații să se decidă, de comun acord, între părțile partenere măsurile de gestionare pentru pescuitul experimental în zona vizată de acord și ce nave pot fi autorizate pentru a desfășura activități de pescuit comercial.
2016/11/22
EU Anti-Fraud Programme (A8-0064/2019 - José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra) RO

Susțin poziția raportorului potrivit căreia este nevoie să se înființeze un sistem uniform de colectare de date comparabile privind neregulile și cazurile de fraudă din statele membre, pentru a standardiza procesul de raportare și a asigura calitatea și comparabilitatea datelor furnizate.Pe de altă parte, sunt benefice acțiunile Comisiei de informare a cetățenilor europeni și a instituțiilor publice și private și cele de comunicare privind programul, acțiunile și rezultatele sale și este nevoie ca asemenea acțiuni să continue și în viitor. Consider totodată că Europa are nevoie de un cadru comun pentru digitalizarea tuturor procedurilor de punere în aplicare a politicilor UE (cererile de propuneri, candidaturile, evaluarea, implementarea, plățile) care urmează să fie aplicate de către toate statele membre și să permită reducerea posibilelor cazuri de fraudă.
2016/11/22
Multiannual plan for stocks fished in the Western Waters and adjacent waters, and for fisheries exploiting those stocks (A8-0310/2018 - Alain Cadec) RO

Consider benefică pentru Uniunea Europeană și politica sa de protecție a mediului elaborarea unor planuri multianuale pentru gestionarea regionalizată din sectorul pescuitului și conservarea resurselor de pescuit. Susțin poziția raportorului potrivit căreia planurile existente pentru Marea Baltică și Marea Nordului reprezintă o bună bază de referință pentru aceste proiecții multianuale de gestionare pentru apele occidentale, dar sunt necesare soluții de adaptare la anumite realități instituționale și pentru a ține mai bine seama de anumite caracteristici specifice pentru bazinul maritim în cauză.
2016/11/22
Union Civil Protection Mechanism (A8-0180/2018 - Elisabetta Gardini) RO

Constatăm în ultimele decenii o creștere alarmantă, în Europa și în lumea întreagă, a dezastrelor naturale. A crescut atât frecvența cu care apar asemenea fenomene, cât și intensitatea lor, toate evenimentele constituind o amenințare gravă la adresa societăților, economiilor și ecosistemelor noastre.Scenariul descris de studiile științifice pentru viitor este foarte îngrijorător, existând estimări privind o intensificare a acestor fenomene. Fără nicio îndoială, principala cauză este reprezentată de schimbările climatice, care au amplificat impactul negativ al evenimentelor provocate de condiții meteorologice extreme. Mecanismul de protecție civilă al Uniunii, instituit deja, s-a dovedit insuficient pentru a răspunde la situații de urgență de mare anvergură, care afectează mai multe state în același timp. Principala deficiență, atunci când un stat se bazează în principal pe mijloacele naționale, este reprezentată de faptul că acestea nu pot fi disponibile la nivelul UE dacă trebuie utilizate la nivel național.Susțin, deci, poziția raportorului potrivit căreia, pentru ca Uniunea Europeană să poată garanta siguranța cetățenilor săi în caz de dezastre, trebuie ca aceasta să se bazeze pe un mecanism mai robust, capabil să ofere răspunsuri solide și fiabile.
2016/11/22
Minimum requirements for water reuse (A8-0044/2019 - Simona Bonafè) RO

11 % din populația europeană și 17 % din teritoriul UE sunt afectate de deficitul de apă, iar în ultimii 30 de ani s-a înregistrat o creștere constantă a cazurilor de secetă în Europa, ceea ce a necesitat circa 100 de miliarde euro pentru combaterea efectelor acesteia. Ca atare, sunt necesare soluții adecvate la nivel european pentru a proteja apa, pentru bunăstarea cetățenilor și protejarea mediului. O soluție viabilă pentru agricultură și serviciile publice este folosirea apelor uzate de la stațiile de epurare pentru irigații, curățarea străzilor sau irigarea parcurilor, cu condiția să fie respectate obiectivele de calitate pentru reutilizarea apei și pentru a proteja sănătatea umană și animală, precum și calitatea apelor subterane și a apelor de suprafață.Conform statisticilor, potențialul total de reutilizare a apei până în 2025 este de aproximativ 6,6 miliarde m³, față de nivelul actual de 1,1 miliarde m³ pe an. Acest lucru ar necesita o investiție de 700 de milioane euro și ar permite reutilizarea a mai mult de 50 % din volumul total de apă epurată disponibilă. Pentru aceasta este necesar să se stabilească care ape reciclate sunt bune pentru culturi și care nu, iar fermierii trebuie să fie formați să utilizeze diversele tipuri de ape reciclate în mod optim pentru culturi.
2016/11/22
Approval and market surveillance of agricultural and forestry vehicles (A8-0318/2018 - Nicola Danti) RO

Agricultura reprezintă pentru Uniunea Europeană un sector foarte important al economiei, iar modernizarea și adaptarea acestui sector la evoluția tehnologică este esențială. Ca atare, este important să fie definite precis diferitele caracteristici ale tractoarelor agricole pe baza analizei caracteristicilor lor tehnice, lucru care va permite o punere în aplicare corectă și completă a prezentului regulament și a actelor delegate.Nu trebuie să uităm că, în prezent, au loc discuții în cadrul forurilor internaționale relevante, din care Uniunea Europeană este parte, privind definirea categoriilor respectivelor utilaje, motiv pentru care Comisia ar trebui să ia măsurile necesare pentru a evalua și a modifica în consecință categoriile în ceea ce privește tractoarele de înaltă specializare, pentru a preveni orice efecte disproporționate și negative asupra cultivării agricole specifice.
2016/11/22
Programme for single market, competitiveness of enterprises and European statistics (A8-0052/2019 - Nicola Danti) RO

Piața unică a Uniunii Europene a contribuit și contribuie la obținerea unui nivel înalt de integrare între statele membre, aducând beneficii tangibile întreprinderilor, cetățenilor și consumatorilor. Tuturor acestor beneficiari li se oferă, de o manieră sau alta, mai multe opțiuni și prețuri reduse pe o piață mai competitivă, oportunități de a călători și de a munci pe întregul teritoriu al Uniunii, acces la o piață uriașă pentru întreprinderi și o protecție mai bună a consumatorilor.Susțin, deci, poziția raportorului potrivit căreia noul „program privind piața unică” va aduce noi beneficii și oportunități beneficiarilor, dar consider că este necesară o abordare strategică și integrată în vederea realizării unei bune funcționări a pieței interne, pentru eliminarea decalajelor legislative care mai există încă, a sarcinilor administrative diferite între statele membre.
2016/11/22
VAT: Definitive system for the taxation of trade between Member States (A8-0028/2019 - Fulvio Martusciello) RO

Consider benefică propunerea de instituire a unor criterii stricte, care să fie aplicate în mod armonizat de către toate statele membre, pentru a identifica întreprinderile care pot beneficia de statutul de persoană impozabilă atestată, iar, în cazul nerespectării prevederilor în domeniu, să existe dispoziții comune care să conducă la aplicarea de amenzi și sancțiuni.Susțin propunerea raportorului privind necesitatea creării de către Comisie, în colaborare cu statele membre, a unui portal de internet cuprinzător și accesibil publicului larg pentru informarea agenților economici cu privire la sistemul de TVA din Uniune, cu un accent deosebit pe nevoile IMM-urilor care desfășoară activități comerciale transfrontaliere în interiorul Uniunii. Acest portal multilingv ar trebui să ofere acces rapid la informații actualizate și exacte referitoare la punerea în aplicare a sistemului de TVA în diferite state membre și, în special, la cotele TVA corecte aplicabile diferitelor bunuri și servicii în diferite state membre, precum și referitoare la condițiile pentru cota zero. Un astfel de portal ar putea contribui, de asemenea, la soluționarea actualului deficit de încasare a TVA.
2016/11/22
Roma integration strategies (B8-0098/2019) RO

Constatăm că progresele înregistrate la nivel european în ceea ce privește integrarea romilor sunt limitate, la fel și accesul la locuri de muncă și la locuințe, deși există o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește părăsirea timpurie a școlii și educația copiilor preșcolari. Pe de altă parte, în majoritatea statelor membre nu s-a observat nicio îmbunătățire în ceea ce privește accesul la locuri de muncă, iar proporția tinerilor romi care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare chiar a crescut.Din păcate, nu există suficiente proceduri de monitorizare calitative și cantitative, iar recomandările specifice fiecărei țări nu au caracter obligatoriu. Consider că ar fi benefic pentru a avea o participare mai bună a persoanelor și a comunităților rome la elaborarea, punerea în aplicare și monitorizarea cadrului, precum și la evaluarea măsurilor, programelor și proiectelor privind romii.
2016/11/22
Implementation of the Treaty provisions related to EU Citizenship (A8-0041/2019 - Maite Pagazaurtundúa Ruiz) RO

Consider benefică pentru Uniunea Europeană, mai ales în perspectiva alegerilor din luna mai pentru Parlamentul European, care este parlamentul întregii Uniuni, organizarea de campanii de informare și sensibilizare în toată Uniunea împreună cu statele membre și societatea civilă privind cetățenia UE, pentru a-i ajuta pe cetățeni să își înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile.Asemenea acțiuni sunt necesare și pentru a promova dimensiunea europeană a alegerilor parlamentare europene, motiv pentru care este nevoie de eforturi suplimentare de promovare a drepturilor cetățenilor în rândul cetățenilor europeni, inclusiv a celor legate de vot.Susțin poziția raportorului potrivit căreia o informare mai bună și mai bine orientată privind politica europeană și impactul legislației UE asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor ar îmbunătăți prezența la vot la aceste alegeri europene - inclusiv o bună informare a cetățenilor cu privire la recenta reformă a legii electorale, inclusiv cu privire la procedura candidatului principal („Spitzenkandidat”).
2016/11/22
Implementation of the Treaty provisions concerning enhanced cooperation (A8-0038/2019 - Alain Lamassoure) RO

Parlamentul European este instituția reprezentanților aleși ai cetățenilor europeni prin vot, motiv pentru care consider că este benefic să existe o reevaluare a rolului de control exercitat de Parlament asupra Comisiei, pentru a actualiza acest rol în raport cu aceste noi evoluții instituționale.Controlul parlamentar este o condiție sine qua non a legitimității democratice. Sunt de acord cu raportorul atunci când atrage atenția că Comisia are doar responsabilitate colectivă, neexistând niciun mecanism care să permită tragerea la răspundere a unui comisar anume, și nu se face o evaluare continuă a activității fiecărui comisar. În plus, nu există în prezent niciun mecanism de control parlamentar al procedurilor administrative ale Comisiei de numire a Secretarului General al Comisiei și a directorilor generali, situație care a generat multe nemulțumiri în rândul parlamentarilor europeni.
2016/11/22
Implementation of the Treaty provisions on Parliament’s power of political control over the Commission (A8-0033/2019 - Mercedes Bresso) RO

Parlamentul European este instituția reprezentanților aleși ai cetățenilor europeni prin vot, motiv pentru care consider că este benefic să existe o reevaluare a rolului de control exercitat de Parlament asupra Comisiei, pentru a actualiza acest rol în raport cu aceste noi evoluții instituționale.Controlul parlamentar este o condiție sine qua non a legitimității democratice. Sunt de acord cu raportorul atunci când atrage atenția că Comisia are doar responsabilitate colectivă, neexistând niciun mecanism care să permită tragerea la răspundere a unui comisar anume, și că nu se face o evaluare continuă a activității fiecărui comisar. În plus, nu există în prezent niciun mecanism de control parlamentar al procedurilor administrative ale Comisiei de numire a Secretarului General al Comisiei și a directorilor generali, situație care a generat multe nemulțumiri în rândul parlamentarilor europeni.
2016/11/22
Implementation of the Charter of Fundamental Rights of the European Union in the EU institutional framework (A8-0051/2019 - Barbara Spinelli) RO

Consider că strategia Comisiei pentru punerea în aplicare efectivă a Cartei drepturilor fundamentale de către Uniunea Europeană a reprezentat un efort important, dar, în prezent, este nevoie de o actualizare și o revizuire a acestei strategii, pentru a ține seama de noile provocări și de realitatea instituțională, în special după Brexit.Susțin, deci, propunerea ca executivul european să analizeze ce măsuri sunt necesare pentru aderarea Uniunii Europene la Carta socială europeană și să propună un calendar pentru atingerea acestui obiectiv. Comisia trebuie totodată să promoveze o cooperare structurată și reglementată cu organisme din domeniul drepturilor omului, cum ar fi FRA, Institutul European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (EIGE) și organismele relevante ale Consiliului Europei și ale Organizației Națiunilor Unite, precum și organizațiile societății civile care își desfășoară activitatea în acest domeniu, ori de câte ori un dosar legislativ ar putea promova sau afecta în mod negativ drepturile fundamentale.
2016/11/22
Regulations and general conditions governing the performance of the Ombudsman’s duties (Statute of the European Ombudsman) (A8-0050/2019 - Paulo Rangel) RO

Tratatul de la Maastricht a instituit acest organism - Ombudsmanul European - în 1992, primul Ombudsman European începându-și activitatea în 1995. La mai bine de 20 de ani de la începutul existenței acestei instituții, constatăm că Ombudsmanul și-a creat o reputație și metode de lucru care au contribuit la creșterea prestigiului, precum și la recunoașterea morală și socială a rolului său.Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de evoluția societății și a Uniunii Europene în general, motiv pentru care este extrem de important ca dispozițiile acestui organism să fie adaptate la tratatele aplicabile, garantându-se în același timp că acest organism continuă să joace un rol specific și decisiv în cadrul constituțional al Uniunii Europene.
2016/11/22
A comprehensive European industrial policy on artificial intelligence and robotics (A8-0019/2019 - Ashley Fox) RO

Evoluția rapidă și constantă a noilor tehnologii și a roboticii, atât la nivel european, cât și mondial, va avea un impact puternic asupra relațiilor industriale și a sectoarelor economiei în general, dar acest impact ar trebui abordat într-o manieră echilibrată. În paralel, este necesar să existe programe viabile de recalificare a lucrătorilor în industriile cele mai afectate de automatizarea sarcinilor, cu accent pe dezvoltarea competențelor lucrătorilor, astfel încât aceștia să poată profita de noile oportunități de încadrare în muncă generate de IA.Pe de altă parte, este nevoie să încurajăm dezvoltarea programelor de alfabetizare digitală în școli, dezvoltarea uceniciilor și a priorităților în materie de formare profesională, pentru a-i ajuta pe lucrători să se adapteze la schimbările tehnologice.Totodată, susțin propunerea raportorului potrivit căreia implementarea inteligenței artificiale în industrie ar trebui să se fie însoțită de o amplă consultare a partenerilor sociali, întrucât potențiala schimbare a numărului de persoane care lucrează în industrie necesită politici proactive care să ajute lucrătorii să se adapteze la noile cerințe și să asigure că câștigurile sunt, în linii mari, împărtășite.
2016/11/22
Implementation of the cross-border Healthcare Directive (A8-0046/2019 - Ivo Belet) RO

Într-o Europǎ fără frontiere interne, mobilitatea transfrontalieră a pacienților reprezintă o chestiune de politică importantă. Deși, în prezent, nivelurile de mobilitate a pacienților sunt încă relativ scăzute, pentru anumite grupuri de pacienți, din cauza bolilor rare sau dată fiind apropierea geografică de serviciile de asistență medicală, asistența medicală transfrontalieră este cea mai adecvată și accesibilă formă de asistență medicală. Cele mai mari fluxuri de pacienți care călătoresc în scopul de a beneficia de asistență medicală după primirea unei autorizații prealabile se înregistrează dinspre Franța înspre Spania. Când nu era necesară o autorizație, cel mai mare flux a fost dinspre Franța înspre Germania. Comisia a identificat patru domenii care, dacă nu sunt remediate, au cel mai mare potențial de a acționa ca bariere pentru pacienți: sistemele de rambursare, utilizarea autorizării prealabile, cerințele administrative și facturarea pacienților la internare.Consider, deci, că sunt încă necesare măsuri pentru eliminarea acestor bariere.
2016/11/22
Implementation and functioning of the .eu top level domain name (A8-0394/2018 - Fredrick Federley) RO

Evoluția dinamică a noilor tehnologii este o provocare, dar și o oportunitate, iar utilizarea TLD-ului .eu, în calitatea sa de nume de domeniu specific pentru Uniune, va fi o etichetă clară și ușor de recunoscut, care va permite asigurarea unei legături clare cu Uniunea și cu piața europeană. Consider totodată că va fi creată astfel o identitate puternică pentru piața unică digitală, în conformitate cu dreptul Uniunii și cu standardele comerciale, ceea ce va permite societăților și organizațiilor cu sediul în Uniune sau în Spațiul Economic European (SEE), precum și persoanelor fizice care își au domiciliul într-un stat membru sau într-o țară terță membră a SEE să înregistreze un nume de domeniu .eu. La rândul lor, cetățenii Uniunii ar trebui să aibă posibilitatea de a înregistra un nume TLD .eu indiferent de locul în care își au reședința, domeniu care reprezintă o parte importantă a identității europene.
2016/11/22
Harmonisation of gross national income at market prices (GNI Regulation) (A8-0009/2018 - Roberto Gualtieri) RO

Având în vedere că venitul național brut la prețurile pieței reprezintă baza calculării celei mai mari cote a resurselor proprii în bugetul Uniunii, va fi benefică instituirea unui grup oficial de experți, compus din reprezentanți calificați propuși de statele membre și prezidat de un reprezentant al Comisiei, care să ofere asistență executivului european și să își exprime punctele de vedere cu privire la comparabilitatea, fiabilitatea și exhaustivitatea calculelor venitul național brut, pe de o parte, și să monitorizeze punerea în aplicare a prezentului regulament și să emită avize anuale cu privire la caracterul adecvat al datelor referitoare la VNB transmise de statele membre în scopul stabilirii resurselor proprii.
2016/11/22
Annual report on competition policy (A8-0474/2018 - Michel Reimon) RO

Dezvoltarea continuă a noilor tehnologii determină schimbări enorme pe piețe, ceea ce este un lucru benefic, pentru că are ca efect și apariția de noi oportunități, dar și de provocări. În acest context, este esențial rolul politicii în domeniul concurenței în dezvoltarea în continuare a pieței unice digitale și susțin propunerea raportorului privind necesitatea unui cadru care să promoveze inovarea în materie de date și noile modele de afaceri, dar să și trateze cu succes provocările economiei bazate pe date și ale algoritmilor. Pe de altă parte, mai multe platforme digitale, cu capacitatea lor de a accesa și de a controla fluxuri din ce în ce mai mari de date, pot genera economii de scară și externalități de rețea considerabile, iar pentru a evita eventualele disfuncționalități ale pieței prin concentrarea excesivă și efecte de extorcare prin abuzul de poziție dominantă pe piață, va fi benefică numirea unor consilieri speciali pe lângă comisar, care vor monitoriza evoluția procesului de digitalizare pentru politica în domeniul concurenței.
2016/11/22
Differentiated integration (A8-0402/2018 - Pascal Durand) RO

Cadrul legal european permite, la ora actuală, existența integrării diferențiate a UE, care poate lua multe forme diferite: clauze de neparticipare, inițiative de cooperare consolidată, cooperare structurată permanentă și formațiuni interguvernamentale în afara cadrului stabilit prin tratat. Din păcate, este tot mai dificil atât pentru cetățenii europeni, ci și pentru factorii de decizie politică să se identifice și să se înțeleagă toate cazurile de integrare diferențiată, având în vedere că, în realitate, gama de soluții flexibile care permit unui număr de state membre să treacă la o integrare mai profundă într-un anumit domeniu politic a devenit atât de variată. Cu toate că integrarea diferențiată ar putea fi privită ca un instrument pozitiv care să împingă înainte integrarea europeană în ritmul și în forma cea mai adecvată climatului politic actual, utilizarea și formele acesteia ar trebui să fie simplificate și raționalizate pentru a-i îmbunătăți legitimitatea democratică, iar eu susțin poziția raportorului la acest capitol.
2016/11/22
Motion for a resolution pursuant to Rule 108(6) seeking an opinion from the Court of Justice on the compatibility with the Treaties of the proposed EU-Morocco Agreement on the amendment of Protocols 1 and 4 to the Euro-Mediterranean Agreement (B8-0051/2019) RO

Marocul a fost și rămâne un partener privilegiat al UE din vecinătatea sudică, și cu care Uniunea a legat un parteneriat puternic, strategic și de durată care acoperă aspectele politice, economice și sociale, precum și securitatea și migrația. Pe de altă parte, Marocului i s-a acordat un statut avansat în cadrul politicii europene de vecinătate (PEV). Prevederile acordului pot conduce la promovarea dezvoltării sociale și durabile, care are o contribuție esențială la dezvoltarea economică, socială și de mediu actuală și la crearea potențială a unor oportunități de muncă locale, atât pentru calificări scăzute cât și pentru calificări înalte. Aplicarea dispoziției convenite între UE și Maroc referitoare la un schimb anual reciproc de informații și statistici privind produsele acoperite de schimbul de scrisori este necesară pentru a evalua domeniul de aplicare al acordului și impactul său asupra dezvoltării și asupra populațiilor locale, dacă avem în vedere că aproximativ 59 000 de locuri de muncă depind de exporturi, ceea ce înseamnă aproximativ 10 % din populația care trăiește în teritoriu.
2016/11/22
Gender mainstreaming in the European Parliament (A8-0429/2018 - Angelika Mlinar) RO

Statisticile ne arată că, deși jumătate din populația Uniunii Europene este formată din femei și jumătate din bărbați, componența Parlamentului European reflectă o subreprezentare gravă a femeilor, doar 36,1 % dintre deputații în Parlamentul European fiind femei. La nivelul Biroului Parlamentului acest dezechilibru este vizibil de asemenea, acesta fiind alcătuit din 7 femei și 13 bărbați. Este nevoie deci să existe o reprezentare de gen echilibrată și diversitate în organismele Parlamentului, pentru a sprijini eliminarea stereotipurilor, reducerea discriminării și creșterea nivelului reprezentării democratice a cetățenilor UE și legitimitatea deciziilor Parlamentului. În prezent, Parlamentul are mai multe organisme responsabile de conceperea și aplicarea integrării dimensiunii de gen și de promovarea egalității de gen și a diversității, atât la nivel politic, cât și administrativ, dar între toate aceste structuri nu există o coordonare clară sau o coerență. Ca atare, cred că sunt bine-venite planurile de acțiune ale comisiilor parlamentare pentru integrarea dimensiunii de gen în activitatea lor și susțin propunerea raportorului privind adoptarea unui plan comun de acțiune privind integrarea dimensiunii de gen pentru Parlamentul European, care ar trebui să cuprindă cel puțin dispoziții privind o reprezentare de gen egală în toate activitățile parlamentare și organismele Parlamentului.
2016/11/22
European Joint Undertaking for ITER and the Development of Fusion Energy (A8-0393/2018 - Marian-Jean Marinescu) RO

Într-o lume în continuă evoluție în ceea ce privește energia și găsirea de noi surse de energie, fuziunea ar putea avea un rol esențial în viitorul peisaj energetic european și global, ca sursă de energie virtual inepuizabilă, sigură, ecologică și atractivă din punct de vedere economic. La nivel european, este convenit că întreprinderea comună europeană pentru ITER și pentru dezvoltarea energiei de fuziune coordonează activitățile de cercetare și dezvoltare științifică și tehnologică în domeniul fuziunii. În cadrul programului de activități de cercetare și în rețeaua organismelor desemnate în domeniul cercetării științifice și tehnologice în materie de fuziune, consider benefică și foarte importantă cooperarea cu operatorii economici privați mici și mijlocii, care își desfășoară activitatea în domeniul inovării disruptive, cum ar fi întreprinderile nou-înființate care experimentează noi abordări și tehnologii.
2016/11/22
EU guidelines and the mandate of the EU Special Envoy on the promotion of freedom of religion or belief outside the EU (A8-0449/2018 - Andrzej Grzyb) RO

Constatăm că, la nivel european și mondial, există încă prejudecăți și stereotipuri generate de lipsa de inițiere în chestiunile religioase, precum și de lipsa de cunoștințe și nerecunoașterea rolului pe care îl joacă religiile pentru o mare parte a omenirii, ceea ce contribuie la sporirea tensiunilor, a neînțelegerii, a lipsei de respect și a tratamentului inechitabil față de atitudinile și comportamentele unor mari segmente de populații. Ca atare, consider că este esențială educația pentru păstrarea și consolidarea libertății religioase sau de convingere în întreaga lume și pentru combaterea intoleranței și susțin poziția raportorului prin care sunt invitați toți cei care se află în poziții de responsabilitate în mijloacele de comunicare în masă și în platformele de socializare să contribuie în mod pozitiv și respectuos la dezbaterile publice, evitând prejudecățile negative și stereotipurile față de religii și credincioși, precum și propunerea de a include, dacă este cazul, obiective și activități legate de promovarea și protejarea libertății religioase sau de convingere în programarea instrumentelor de finanțare legate de aceste politici, și anume FED, ICD, Instrumentul european de vecinătate (IEV), IcSP și IPA, precum și orice alte instrumente care pot fi create în domeniile relevante după 2020.
2016/11/22
Gender equality and taxation policies in the EU (A8-0416/2018 - Marisa Matias, Ernest Urtasun) RO

Constatăm că, la nivelul Uniunii Europene, femeile rămân încă subreprezentate pe piața muncii, rata globală a ocupării forței de muncă în rândul femeilor fiind în continuare cu aproape 12 % mai mică decât cea a bărbaților, iar 31,5 % dintre femeile încadrate în muncă lucrează cu fracțiune de normă, în comparație cu 8,2 % dintre bărbați, ceea ce determină diferențe și la nivelul pensiilor între femei și bărbați, care, în UE, se ridică în medie la aproximativ 40 %, și care rezultă din inegalitățile acumulate pe parcursul vieții femeilor și de perioadele lor de absență de pe piața forței de muncă datorate creșterii copiilor. Ca atare, consider că este nevoie să se realizeze cercetări suplimentare și o colectare mai bună a datelor defalcate pe genuri în ceea ce privește efectele distributive și de alocare în funcție de gen ale sistemului de impozitare, date fiscale individuale care trebuie colectate de către statele membre nu doar la nivel de familie, tocmai pentru a ajuta la eliminarea lacunelor în materie de date defalcate în funcție de gen privind modelele de consum și utilizarea cotelor reduse, privind distribuția veniturilor antreprenoriale și a impozitelor aferente, precum și privind distribuția averii nete, a veniturilor din capital și a impozitelor aferente.
2016/11/22
Coordination of social security systems (A8-0386/2018 - Guillaume Balas) RO

Într-o Europă fără frontiere, mobilitatea lucrătorilor este un element important al pieței muncii. Ca atare, extinderea perioadei pentru exportul prestațiilor de șomaj de la trei la șase luni pentru lucrătorii care lucrează în alt stat membru este benefică, pentru că o perioadă mai lungă pentru exportul prestațiilor de șomaj crește șansele de reîncadrare în muncă a unei persoane aflate în șomaj.O situație deosebită o au lucrătorii frontalieri, ale căror prestații de șomaj trebuie plătite de statul membru al ultimei încadrări în muncă, în cazul în care lucrătorul frontalier în cauză a lucrat în statul respectiv timp de cel puțin 12 luni.
2016/11/22
Establishing a European Labour Authority (A8-0391/2018 - Jeroen Lenaers) RO

Îmbunătățirea aplicării transfrontaliere a legislației Uniunii în materie de mobilitate a forței de muncă este esențială pentru o piață internă viabilă, dar și pentru a putea combate eventualele abuzuri, pentru a proteja drepturile lucrătorilor mobili și pentru a se asigura că firmele, în special întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile), pot concura în condiții egale.Este important, totodată, ca cetățenii europeni să sprijine în continuare piața internă și cele patru libertăți, astfel încât întreprinderile și lucrătorii de bună credință să își poată exercita drepturile și să poată folosi în totalitate oportunitățile oferite de piața internă.Susțin propunerea raportorului privind necesitatea îmbunătățirii accesului persoanelor fizice și al angajatorilor, mai ales al IMM-urilor, la informații privind propriile drepturi și obligații în domeniul mobilității forței de muncă, al liberei circulații a serviciilor și al coordonării securității sociale, precum și idea de a crea birouri de asistență sau ghișee unice pentru întreprinderi și lucrători în situații transfrontaliere.
2016/11/22
Establishing a Programme for the Environment and Climate Action (LIFE) (A8-0397/2018 - Gerben-Jan Gerbrandy) RO

Uniunea Europeană trebuie să continue să se implice în realizarea tranziției către energia regenerabilă, eficientă și cu emisii nete zero, procese care reprezintă o contribuție esențială la atenuarea schimbărilor climatice, cu beneficii conexe pentru mediu.Consider că acest program ar trebui să permită participarea tuturor părților interesate și sectoarelor implicate în tranziția către o energie curată, cum ar fi sectorul construcțiilor, industria, transporturile și agricultura. Includerea acestor activități de consolidare a capacităților în program creează potențialul de realizare a unor sinergii între subprograme și sporește coerența globală a finanțării oferite de Uniune.
2016/11/22
Protection of workers from the risks related to exposure to carcinogens or mutagens at work (A8-0142/2018 - Claude Rolin) RO

Consider că măsurile de protecție a lucrătorilor care vin în contact cu o serie de agenți ar trebui să includă, în măsura în care este posibil din punct de vedere tehnic, înlocuirea agentului cancerigen sau mutagen cu substanțe, amestecuri sau procedee care nu sunt periculoase sau sunt mai puțin periculoase pentru sănătatea lucrătorilor.Susțin propunerea raportorului, potrivit căruia întreprinderile mici și mijlocii (IMM) și microîntreprinderile, care reprezintă marea majoritate a întreprinderilor din Uniune, dispun de resurse financiare, tehnice și umane limitate pentru a realiza aceste măsuri și consider că trebuie facilitată respectarea prevederilor de către IMM-uri și microîntreprinderi, menținându-se, totodată, niveluri de protecție egală pentru toți lucrătorii.
2016/11/22
Transparency and sustainability of the EU risk assessment in the food chain (A8-0417/2018 - Renate Sommer) RO

Domeniul cultural ocupă un rol important în cadrul proiectului european reprezentat de Uniunea Europeană. Cu toate acestea, situația financiară precară a celor implicați în acest sector în statele membre necesită conturarea unei abordări concertate la nivel european.Instituțiile comunitare sprijină cultura prin intermediul programelor Europa Creativă și Europa pentru Cetățeni, însă acestea ar trebui incluse într-o nouă agendă comună, vizând abordarea coordonată la nivel european, care să asigure un echilibru între aspectele sociale, economice, externe și digitale ale politicilor privind cultura. În acest sens, documentul actual propune dublarea bugetului programului Europa Creativă și creșterea sinergiei cu alte programe europene, concomitent cu alocarea a 1 % din cadrul financiar multianual următor pentru cultură.De asemenea, este nevoie de îmbunătățirea situației sociale și economice a artiștilor și a celor implicați în domeniul culturii, de creșterea finanțării pentru sectorul muzical european, alături de o creștere a transparenței privind instrumentele financiare europene existente, prin crearea unui portal unic cu toate informațiile necesare.Introducerea unui an european al personalităților culturale ar putea contribui la promovarea culturii europene, împreună cu includerea educației culturale și artistice în cadrul STEM (transformat în STEAM) și implementarea strategiei pentru relații culturale externe. Susțin adoptarea acestui raport.
2016/11/22
European Centre for the Development of Vocational Training (Cedefop) (A8-0273/2017 - Anne Sander) RO

Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale (Cedefop) este una dintre cele mai vechi agenții ale Uniunii Europene și el și-a dobândit o bună reputație și o mare credibilitate printre factorii de decizie datorită calității analizelor și a datelor sale privind sistemele și politicile referitoare la educație și formare profesională, precum și datorită capacității sale de a favoriza schimbul de idei și bune practici. Este benefic totodată faptul că acest institut a știut, de-a rândul anilor, să-și lărgească domeniul de activități, incluzând competențele și calificările, luând în considerare evoluțiile economice, sociale, politice și tehnologice.Pe de altă parte, digitalizarea, care înglobează tot mai multe domenii, marchează o schimbare majoră în modul de concepere a politicilor din domeniul educației și formării profesionale și sunt de acord cu ideea raportorului potrivit căreia, în viitor, vom exercita, cu siguranță, meserii care încă nu există în prezent. Acest fapt necesită adaptarea în permanență a competențelor și a calificărilor la noile nevoi ale întreprinderilor. Aceasta necesită, de asemenea, încurajarea învățării continue.
2016/11/22
European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA) (A8-0274/2017 - Czesław Hoc) RO

O bună funcționare a EU-OSHA nu poate exista fără adaptarea acestei instituții la noile evoluții ale pieței muncii și punerea la dispoziția organismelor UE, a statelor membre, a partenerilor sociali și a persoanelor implicate în acest domeniu de informații utile de natură tehnică, științifică și economică privind sănătatea și securitatea la locul de muncă și care sunt în permanență adaptate la realitățile pieții, în baza unor informații fiabile și relevante, analize și instrumente menite să conducă la creșterea nivelului de cunoaștere, la sensibilizarea oamenilor și la schimbul de informații și bune practici privind sănătatea și securitatea în muncă (SSM).Pe de altă parte, susțin propunerea de menținere a structurii tripartite a EU-OSHA, care este esențială pentru ca aceasta să fie bine informată cu privire la situația din toate statele membre. Acest lucru permite, de asemenea, Agenției să facă schimb de bune practici și să ajungă într-un mod bine direcționat la lucrătorii din întreaga Europă.
2016/11/22
European Foundation for the improvement of living and working conditions (Eurofound) (A8-0275/2017 - Enrique Calvet Chambon) RO

Pe o piață a muncii fără frontiere și în continuă evoluție, Fundația și-a adaptat activitățile la evoluțiile societale, instituționale și economice generale și la tendințele emergente în politicile europene în domeniul condițiilor de viață și de muncă. Consider că Eurofound poate și trebuie să contribuie în continuare la elaborarea politicilor sociale și în domeniul ocupării forței de muncă, prin furnizarea de rezultate relevante și de înaltă calitate ale cercetărilor în domeniul ocupării forței de muncă, relațiilor de muncă și condițiilor de muncă și de viață.
2016/11/22
Complementing EU type-approval legislation with regard to the withdrawal of the United Kingdom from the Union (A8-0359/2018 - Marlene Mizzi) RO

Susțin propunerea raportorilor potrivit căreia retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să prevadă răspunderea atât a producătorilor, cât și a autorităților de omologare de tip, oferindu-le autorităților responsabile în domeniu posibilitatea de a solicita noi încercări, în cazul în care nu sunt mulțumite de cele efectuate de autoritatea de omologare de tip din UK înainte de retragerea sa din Uniune. Este important totodată ca, pe perioada de tranziție stabilită în orientările Brexit, să se aplice încă prezentul regulament, în afara cazului în care un acord de retragere ratificat conține alte dispoziții, pentru a ne asigura că impactul asupra comerțului și a accesului la piață va fi minim. Este important, totodată, să nu existe restricționări de niciun fel la accesul pe piața unică, iar schimburile comerciale nu trebuie să înceteze.
2016/11/22
Humanitarian Visas (A8-0423/2018 - Juan Fernando López Aguilar) RO

Consider că Europa are nevoie de a dispune de căi sigure și legale în ceea ce privește managementul migranților, iar unul dintre instrumentele ce pot fi utilizate sunt vizele umanitare europene. Acestea sunt deosebit de importante și dintr-o perspectivă de gen, având în vedere că femeile sunt deosebit de vulnerabile și, prin urmare, mai expuse violenței sexuale și bazate pe gen de-a lungul rutelor și în centrele de primire. Ele sunt cel mai des vulnerabile, aflându-se în situații de dependență economică sau de altă natură și le este și mai dificil să solicite azil în condiții de siguranță decât bărbaților.
2016/11/22
Visa Code (A8-0434/2018 - Juan Fernando López Aguilar) RO

Susțin propunerea raportorului privind faptul că asigurarea medicală de călătorie reprezintă o sarcină disproporționată pentru solicitanții de viză și nu există nicio dovadă că titularii vizelor de scurtă ședere prezintă un risc mai ridicat în ceea ce privește cheltuielile publice de asistență medicală în statele membre decât resortisanții unor țări terțe care sunt exonerați de obligația de a deține viză. Prin urmare, susțin eliminarea asigurării medicale de călătorie în această situație.
2016/11/22
Common system of value added tax as regards the temporary application of a generalised reverse charge mechanism in relation to supplies of goods and services above a certain threshold (A8-0418/2018 - Gabriel Mato) RO

Pe o piață internă deschisă și în continuă evoluție, este important să fie limitat riscul de deplasare a fraudei dintr-un stat membru în altul, mai ales a fraudei de tip carusel, pentru care este nevoie de alte măsuri de control în vederea combaterii sale.Consider că, pentru a se putea evalua gradul de eventuală perturbare a funcționării pieței interne, este necesar să se prevadă o obligație specifică de a se face schimb de informații între statele membre care aplică GRCM și celelalte state membre. Toate aceste schimburi de informații ar trebui să se supună dispozițiilor aplicabile în materie de protecție a datelor cu caracter personal și de confidențialitate. Aceste dispoziții prevăd excepții și restricții pentru a proteja interesele statelor membre și ale Uniunii în domeniul fiscalității.
2016/11/22
Full application of the provisions of the Schengen acquis in Bulgaria and Romania (A8-0365/2018 - Sergei Stanishev) RO

Este regretabil faptul că Consiliul nu a reușit să adopte o decizie privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria și România, în ciuda apelurilor repetate în acest sens, atât din partea Comisiei, cât și din partea Parlamentului, și a acordului privind stadiul avansat de pregătire a acestor state pentru accesul la Schengen. Consider și eu că propunerea pentru divizarea eliminării controalelor la frontierele interne în două acte juridice pentru a stabili calendare diferite în vederea eliminării controalelor la frontierele terestre, maritime și aeriene constituie o îndepărtare semnificativă de la textul proiectului de decizie a Consiliului din 29 septembrie 2010, aprobat de către Parlament, acest gen de abordare în două etape putând avea un impact negativ asupra viitoarei extinderi a spațiului Schengen.
2016/11/22
Military mobility (A8-0372/2018 - Tunne Kelam) RO

Mobilitatea militară în Uniune face parte din obiectivul său mai larg de îmbunătățire a mobilității persoanelor la nivelul UE și ține cont, totodată, de provocările de logistică și mobilitate stabilite în PSAC. Susțin ideea raportorului privind necesitatea armonizării standardelor transfrontaliere și reglementărilor vamale, precum și procedurilor administrative și legislative, pentru buna funcționare a pieței interne.Pe de altă parte, mobilitatea militară reprezintă un instrument strategic central care îi permite UE să își urmărească interesele în materie de securitate și apărare în mod eficace și în mod complementar cu alte organizații, cum ar fi NATO.
2016/11/22
Arms export: implementation of Common Position 2008/944/CFSP (A8-0335/2018 - Sabine Lösing) RO

Exporturile insuficient controlate de tehnologii de supraveghere cibernetică ale întreprinderilor din Uniunea Europeană pot avea efecte negative asupra securității infrastructurii digitale a UE și asupra respectării drepturilor omului, ca atare este important să se realizeze o actualizare rapidă, eficace și cuprinzătoare a Regulamentului UE privind produsele cu dublă utilizare. Este important totodată ca statele membre să acorde mai multă atenție produselor care pot avea o utilizare atât civilă, cât și militară, cum ar fi tehnologia de supraveghere, precum și, în mod similar, componentelor care pot fi folosite în războiul cibernetic sau pentru a comite încălcări ale drepturilor omului, în concordanță cu prevederile europene referitoare la controlarea exporturilor.
2016/11/22
Empowering competition authorities and ensuring the proper functioning of the internal market (A8-0057/2018 - Andreas Schwab) RO

Este important pentru Uniunea Europeană și buna funcționare a pieței interne să fie respectată și consolidată independența autorităților naționale de concurență astfel încât să se asigure aplicarea eficace și uniformă a Tratatului UE. Este necesar totodată ca, la aplicarea acestor prevederi (articolele 101 și 102 din TFUE), să se garanteze autorităților naționale de concurență protecție împotriva oricărei intervenții externe sau a presiunilor politice de natură să pună în pericol evaluarea independentă a faptelor cu care au fost sesizate.Ca atare, susțin poziția raportorului referitoare la necesitatea stabilirii în prealabil de norme și proceduri clare și transparente privind numirea și motivele revocării din funcție a membrilor organismului decizional al ANC-lor, pentru a înlătura orice îndoială rezonabilă legată de imparțialitatea respectivei autorități și de inflexibilitatea acesteia față de factorii externi. În plus, pentru a-și întări imparțialitatea, ANC-urile nu ar trebui să folosească amenzile pentru a se finanța direct.
2016/11/22
European Electronic Communications Code (A8-0318/2017 - Pilar del Castillo Vera) RO

Evoluția permanentă și rapidă a noilor tehnologii determină și evoluții rapide ale serviciilor utilizate pentru comunicații și mijloacele tehnice de furnizare a acestora. De exemplu, serviciile de telefonie vocală tradițională, de mesaje text (SMS-uri) și de transmisie prin poșta electronică sunt înlocuite tot mai mult de utilizatorii finali cu servicii online echivalente din punct de vedere funcțional, cum ar fi serviciile de telefonie prin internet, serviciile de mesagerie și serviciile de e-mail pe internet. Ca atare este necesară protejarea eficientă și adecvată a utilizatorilor finali și a drepturilor lor atunci când utilizează servicii echivalente din punct de vedere funcțional. Pe de altă parte, domeniul de aplicare al reglementării necesare ar trebui să fie adecvat pentru atingerea obiectivelor sale de interes public.
2016/11/22
Body of European Regulators for Electronic Communications (A8-0305/2017 - Evžen Tošenovský) RO

Evoluția rapidă a noilor tehnologii și implicit a sistemului de comunicații electronice necesită măsuri de consolidare a acestui sector pe piața unică în interesul beneficiarilor, dar și pentru a oferi inovare și conectivitate de înaltă calitate în toate sectoarele economiei europene. Susțin propunerea raportorului de a sprijini actualizarea regulamentului privind Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC), propusă de Comisie, ca parte a pachetului său mai extins în materie de telecomunicații. Propunerea urmărește îmbunătățirea armonizării în materie de reglementare și consolidarea dispozițiilor referitoare la independența autorităților naționale de reglementare (ANR), independență care trebuie să rămână un punct central, pentru a asigura în viitor o reglementare imparțială și previzibilă. În plus, va fi benefică extinderea setului minim de competențe de bază atribuite ANR-urilor.
2016/11/22
Minimum standards for minorities in the EU (A8-0353/2018 - József Nagy) RO

Într-o Europă fără frontiere interne, lucrătorii au o mobilitate mare pe piața internă a Uniunii Europene pentru a beneficia de oportunitățile existente în alte regiuni sau state decât regiunea sau țara de origine.Ca atare, consider că este esențială o participare socială, economică, politică și culturală activă și semnificativă a acestor persoane în țara de reședință, motiv pentru care este nevoie de strategii care să cuprindă atât măsuri proactive, cât și reactive, pe baza unor consultări reale, sistematice cu reprezentanții acestor grupuri, pentru a-i ajuta să își păstreze și dezvolte cultura și a evita discriminarea lor. Toate aceste persoane pot aduce o contribuție importantă la patrimoniul cultural al Uniunii.
2016/11/22
Digitalisation for development: reducing poverty through technology (A8-0338/2018 - Bogdan Brunon Wenta) RO

Ca și în Europa, și pe alte continente agricultura este cel mai mare sector al economiei țărilor africane și ea poate beneficia de tehnologiile digitale. De exemplu, platformele digitale pot fi utilizate în țările în curs de dezvoltare pentru a transmite fermierilor informații meteorologice și avertizări în caz de intemperii sau alte fenomene meteo, precum și consiliere privind bolile plantelor și animalelor, informații referitoare la prețurile de piață și pentru a realiza legătura între ei și potențialii cumpărători. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm faptul că agricultura digitală poate avea, de asemenea, un efect social și ecologic perturbator important în țările în curs de dezvoltare, întrucât accesul la cele mai recente tehnologii poate rămâne limitat la fermele mari și industrializate active pe piața exporturilor și în culturile orientate către obținerea de profit, în timp ce cunoștințele și abilitățile limitate ar putea marginaliza în continuare agricultura la scară mică în aceste țări, IMM-urile din domeniu având nevoie de sprijin pentru construirea unui ecosistem sustenabil pentru economia digitală cu o utilizare eficientă a resurselor și prioritizarea economiei circulare.
2016/11/22
Protection of the EU’s financial interests - Recovery of money and assets from third-countries in fraud cases (A8-0298/2018 - Cătălin Sorin Ivan) RO

Susțin propunerea raportorului privind necesitatea ca Uniunea Europeană să ceară cât mai curând posibil aderarea la Grupul de state împotriva corupției (GRECO) al Consiliului Europei și să mențină Parlamentul informat în legătură cu acest aspect, având în vedere că numeroase state membre trebuie să se bazeze în prezent pe acorduri bilaterale și că nu există o abordare la nivelul UE pentru această problemă. Uniunea are deci nevoie de a stabili o abordare mai unificată pentru a evita situații în care fonduri UE sunt pierdute din cauza unor cazuri de fraudă în situația în care sunt transferate fonduri către țări terțe.Susțin totodată necesitatea stabilirii unei metode standardizate de colectare a datelor, care să fie identică pentru toate statele membre, pentru a permite detectarea transferurilor de active frauduloase către țări terțe, cu scopul de a crea cât mai curând posibil o bază de date centrală a UE.
2016/11/22
Employment and social policies in the euro area (A8-0329/2018 - Krzysztof Hetman) RO

Într-o Europă care dorește să rămână lider la capitolul transformare digitală pe piața forței de muncă este nevoie de eforturi pentru a continua reformele care pregătesc piața muncii și forța sa de muncă pentru transformarea digitală pentru persoanele de toate vârstele și din toate mediile. Consider că printr-o abordare flexibilă și prin furnizarea unei formări adecvate pentru învățarea pe tot parcursul vieții și pentru dezvoltarea competențelor digitale vom avea forță de muncă capabilă, care se poate adapta la schimbările rapide de pe piața forței de muncă și poate dobândi noi competențe pe tot parcursul vieții. Sunt importante totodată politicile statelor membre privind piața muncii, care să sprijine mobilitatea transsectorială și recalificarea lucrătorilor, care vor deveni din ce în ce mai importante pe măsură ce piețele muncii se vor adapta la transformarea digitală a economiilor europene. Pe de altă parte, susțin poziția raportorului pentru reformele necesare însoțite de majorări de investiții sociale pentru a asigura accesibilitatea, disponibilitatea, prețul accesibil, calitatea și eficacitatea sistemelor de sănătate, precum și necesitatea unei strategii europene în ceea ce privește calitatea și accesibilitatea sistemelor de îngrijire pe termen lung, pentru ca Europa să fie pregătită să facă față nevoilor mai mari anticipate în contextul schimbărilor demografice.
2016/11/22
Promoting automatic mutual recognition of diplomas (B8-0492/2018) RO

Într-o Europă în care toți cetățenii beneficiază de libertate de mișcare, este important ca statele membre să își asume un angajament politic și să creeze mecanisme de recunoaștere reciprocă automată a calificărilor din învățământul superior și învățământul secundar superior, precum și a rezultatelor perioadelor de învățare în străinătate, în conformitate cu obiectivele Spațiului european al educației. Acest lucru va permite tuturor să aleagă mai repede un job în alt stat membru dacă există oferte adecvate. În plus, este benefică intensificarea cooperării transnaționale și utilizarea noilor tehnologii pentru a crește eficiența și a reduce costurile pentru a profita de oportunitățile educaționale și de oportunitățile de angajare oferite de piața internă. Susțin totodată propunerea referitoare la crearea și introducerea legitimației europene de student, în vederea facilitării recunoașterii reciproce a diplomelor și a perioadelor de învățare în străinătate, reducând în același timp complicațiile și costurile administrative pentru studenți și instituțiile de învățământ.
2016/11/22
Deployment of infrastructure for alternative fuels in the EU: time to act! (A8-0297/2018 - Ismail Ertug) RO

Pentru ca Europa să rămână lider în lupta împotriva schimbărilor climatice și să își îndeplinească obiectivele la capitolul protecția mediului este necesară promovarea mai puternică a vehiculelor nepoluante sau mai puțin poluante, motiv pentru care are nevoie de o piață internă funcțională, care să asigure o accesibilitate a stațiilor de alimentare, interoperabilitatea serviciilor de plată și standarde tehnice, stabilirea transparentă a prețurilor combustibililor și interoperabilitatea între servere și formatele datelor. Este deci nevoie să se acorde prioritate dezvoltării stațiilor care oferă mai multe tipuri de energie, pentru a evita crearea de rețele diferite de distribuție pentru fiecare tip de alimentare. Pe de altă parte, având în vedere că încărcarea vehiculelor electrice se va face mai ales la domiciliu sau la locul de muncă, la care se adaugă încărcarea în locuri publice și semi-publice, cum ar fi supermarketurile, gările sau aeroporturile, este necesar să se pună un accent mai puternic pe soluții de tarifare inteligente, să se asigure stabilitatea rețelei și să se permită consumul propriu. În plus, UE are nevoie de o alianță europeană durabilă pentru baterii și de un comitet european de producție de celule de baterii care se concentrează pe tehnologia de ultimă generație pentru dezvoltarea de noi soluții în domeniu.
2016/11/22
General budget of the European Union for 2019 - all sections (A8-0313/2018 - Daniele Viotti, Paul Rübig) RO

Suntem cu toţii conştienţi cǎ cetățenii Europei se așteaptă ca Uniunea să nu precupețească niciun efort pentru a asigura creștere economică și a impulsiona crearea de locuri de muncă în mod uniform în toate regiunile sale. Nu trebuie sǎ uitǎm totodatǎ faptul cǎ deşi șomajul în rândul tinerilor este mai scăzut decât în anii anteriori, rămâne inacceptabil de ridicat în unele state membre. Existǎ încǎ un numǎr important de tineri neîncadrați profesional și care nu urmează niciun program educațional sau de formare, ceea ce trebuie sǎ ne îngrijoreze. Susţin deci propunerea de alocare de resurse suplimentare pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, fiind nevoie totodatǎ de creșterea valorii adăugate europene pentru politicile de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor din statele membre.
2016/11/22
Reduction of the impact of certain plastic products on the environment (A8-0317/2018 - Frédérique Ries) RO

Raport pentru reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului. Uniunea Europeanǎ este și trebuie să rămână lider în lupta împotriva schimbărilor climatice și în domeniul protecției mediului. Ca atare, propunerea de interzicere a materialelor plastice de unică folosință în UE în cazurile în care există alternative este benefică. Susțin propunerea raportului referitoare la ideea că statele membre trebuie să aibă posibilitatea să aleagă instrumentele prin care să reducă semnificativ consumul de materiale plastice de unică folosință pentru care sunt în curs de dezvoltare alternative, având în vedere că acest sistem și-a demonstrat deja eficacitatea în urma interzicerii utilizării pungilor din plastic subțire cu grosimea de 50 de microni sau mai puțin în comerț. Consider benefică totodată instituirea unui obiectiv de colectare de 90 % până în 2025 a ambalajelor de sticlă de plastic, precum și asigurarea unui conținut minim de materiale reciclate de 25 % în fabricarea sticlelor de plastic, până în 2025, angajament asumat de sectorul în cauză.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2018/002 PT/Norte – Centro – Lisboa wearing apparel (A8-0311/2018 - José Manuel Fernandes) RO

Este regretabil că un număr de 1 161 lucrători sunt vizați prin programul de disponibilizări în industria textilă în aceste regiuni din Portugalia, din care majoritatea sunt femei (88,63 %), iar 20,55 % dintre lucrătorii disponibilizați au peste 55 de ani. Este deci benefică aplicarea măsurilor active de pe piața forței de muncă cofinanțate din FEG pentru îmbunătățirea oportunităților de reintegrare a acestor grupuri vulnerabile pe piața muncii. Consider că aceste disponibilizări din două întreprinderi din sectorul fabricării articolelor de îmbrăcăminte din Portugalia vor avea un efect negativ semnificativ asupra economiei locale, existând premisa unor dificultăți pentru redistribuirea lucrătorilor, mai ales în condițiile nivelului scăzut de instruire al lucrătorilor disponibilizați, precum și al numărului ridicat de solicitanți de locuri de muncă. Este deci importantă aplicarea fondurilor structurale și de investiții, în special a Fondului social european, pentru a îmbunătăți calificările lucrătorilor portughezi cu scopul de a reduce șomajul, în special șomajul în rândul tinerilor și șomajul de lungă durată.
2016/11/22
Quality of water intended for human consumption (A8-0288/2018 - Michel Dantin) RO

Susțin necesitatea ca evaluarea riscurilor contaminării apei potabile pentru cetățenii europeni să se facă printr-o abordare globală, bazată pe obiectivul explicit al reducerii nivelului de tratare necesar pentru producerea de apă destinată consumului uman. Susțin că în prezent există mereu riscul de poluare a surselor de apă destinate consumului uman și susțin poziția raportorului privind necesitatea ca statele membre să identifice pericolele și posibilele surse de poluare asociate cu aceste corpuri de apă și să controleze nivelul poluanților pe care îi consideră relevanți, de exemplu microplasticele, nitrații, pesticidele sau medicamentele. Atunci când un stat membru constată, în urma evaluării riscurilor, că un parametru nu este prezent într-o anumită zonă de captare (de exemplu, datorită faptului că respectiva substanță nu se regăsește niciodată în apele subterane sau în apele de suprafață), acesta ar trebui să informeze furnizorii de apă vizați și ar trebui să le poată permite să reducă frecvența controlului privind respectivul parametru sau să îl elimine din lista parametrilor de controlat, fără a efectua o evaluare a riscului în legătură cu aprovizionarea.
2016/11/22
The role of employee financial participation in creating jobs and reactivating the unemployed (A8-0293/2018 - Renate Weber) RO

Într-o Europă fără frontiere și cu o mobilitate avansată a lucrătorilor, există încă o serie de obstacole transnaționale cu care se confruntă întreprinderile, pe de o parte, și lucrătorii, pe de altă parte, privind participarea financiară a angajaților în crearea de locuri de muncă și reintegrarea șomerilor, mai ales în cazul acelor societăți care oferă astfel de sisteme în mai multe state membre.Pe de altă parte, există încă diferențe de legislație și riscuri de dublă impozitare a salariaților, care pot genera costuri administrative substanțiale și afecta libertatea de circulație a lucrătorilor, care joacă un rol important în combaterea flagelului șomajului, în consolidarea convergenței și a integrării între statele membre.Consider că va fi benefică organizarea de campanii de sensibilizare de către Comisie și statele membre privind promovarea acționariatului și a participării financiare a angajaților pentru a încuraja transferul transfrontalier de bune practici, pentru a propune de comun acord o serie de modele de sprijin simple, elementare și de bază.
2016/11/22
EU-Canada air transport agreement (A8-0254/2018 - Francisco Assis) RO

Într-o piață mondializată și cu o evoluție dinamică din punct de vedere economic și comercial, Canada este și rămâne un partener-cheie al Uniunii Europene, motiv pentru care acordul este unul ambițios și este pe deplin conform cu politia europeană care constă în îmbunătățirea atât a conexiunilor dintre piețele aferente și a legăturilor dintre oameni, cât și în crearea de noi oportunități pentru sectorul transportului aerian. Acesta face parte din cadrul politicii externe în domeniul aviației stabilit prin diversele comunicări ale Comisiei și poziții ale Parlamentului.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2018/001 NL/Financial service activities (A8-0294/2018 - Ivana Maletić) RO

Criza economica și financiară cu care se confruntă încă Europa a determinat dificultăți și în sectorul financiar din diferite state membre, sector în care au avut loc disponibilizări importante cu efect negativ important asupra economiei locale. Rata șomajului din cele trei provincii din Olanda vizate de asemenea disponibilizări este mai ridicată decât media națională, iar impactul acestora este legat de existența unor probleme pentru redistribuirea lucrătorilor, apărute ca urmare a nivelului scăzut de instruire al lucrătorilor disponibilizați, precum și a numărului ridicat de solicitanți de locuri de muncă. În plus, majoritatea lucrătorilor disponibilizați sunt femei (59%), iar 27% dintre ei au peste 55 de ani.Este important, deci, ca măsurile active de pe piața forței de muncă cofinanțate din FEG să vizeze măsuri de reintegrare a acestor grupuri vulnerabile pe piața muncii, inclusiv acordarea unui sprijin pentru persoanele care sunt nevoite să își schimbe profesia sau sectorul de activitate sau să se mute într-o altă regiune și să ocupe noi profiluri ocupaționale, precum transportul.
2016/11/22
Provision of audiovisual media services (A8-0192/2017 - Sabine Verheyen, Petra Kammerevert) RO

Schimbările majore legate de comportamentul consumatorilor și de consumul de conținut media din ultimii ani impun necesitatea existenței unor cerințe minime pentru toate serviciile audiovizuale, respectiv serviciile mass-media audiovizuale, precum și pentru materialele video sponsorizate generate de utilizatori sau materialele video generate de utilizatori. Acest lucru este necesar pentru a asigura, pe de-o parte, un nivel ridicat de protecție a consumatorilor și, pe de altă parte, condiții de concurență cu adevărat echitabile.Susțin propunerea de a consolida promovarea operelor audiovizuale europene prin asigurarea unei cote minime de opere europene de 30% și necesitatea punerii lor în valoare mai mult.
2016/11/22
Equivalence of field inspections (A8-0253/2018 - Czesław Adam Siekierski) RO

Raportul face referire la importul de semințe din țări terțe, propunându-se adăugarea Braziliei și a Republicii Moldova pe lista țărilor terțe ale căror sisteme de control sunt recunoscute cu privire la anumite specii de semințe.Obiectivul este de a contribui la securitatea și siguranța aprovizionărilor cu semințe din țări terțe, de a asigura faptul că acestea se supun acelorași standarde de calitate cu cele din Uniune și că aparțin unui soi înregistrat (adică apar într-un „catalog”) și fac parte dintr-un lot care a fost certificat.Certificarea urmărește să asigure că semințele aparțin cu adevărat soiului din care se declară că fac parte, că sunt sănătoase și de bună calitate. De asemenea, ea urmărește obiectivul de a asigura siguranța aprovizionării. Aceste obiective țin de politica agricolă comună și sunt stabilite la articolul 39 alineatul (1) literele (a) și (c) din TFUE.De asemenea, decizia mai conține dispoziții privind schimbarea etichetei sau a sistemului de închidere a semințelor pe teritoriul statelor membre. Anexa I la decizia menționată cuprinde lista culturilor și a țărilor terțe care beneficiază de recunoașterea echivalenței.
2016/11/22
Common system of value added tax as regards the special scheme for small enterprises (A8-0260/2018 - Tom Vandenkendelaere) RO

Apreciez propunerea Comisiei de stimulare a spiritului întreprinzător în întreaga Uniune, prin introducerea unor măsuri de simplificare administrativă pentru întreprinderile mici. Propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.Susțin și felicit contribuția raportorului, care urmărește să armonizeze pragul pentru scutirile de TVA, stabilind o limită superioară și o limită inferioară a pragului, crearea unui portal online care să faciliteze înregistrarea întreprinderilor mici ce doresc să beneficieze de scutire de TVA în alt stat membru.Cel mai mare obstacol pentru IMM-uri, la nivel transfrontalier, este limba. Prin urmare, depunerea cererilor de rambursare de TVA din diferite state membre prin intermediul unui ghișeu unic ar putea însemna o simplificare semnificativă pentru întreprinderile mici. Raportorul recomandă în plus față de măsurile de simplificare, înființarea unui ghișeu unic pentru rambursările de TVA.
2016/11/22
Implementing decision on subjecting the new psychoactive substances cyclopropylfentanyl and methoxyacetylfentanyl to control measures (A8-0271/2018 - Branislav Škripek) RO

Mi-am exprimat votul favorabil prezentei propuneri de a solicita statelor membre să supună substanțele ciclopropilfentanil și metoxiacetilfentanil măsurilor de control și sancționare, așa cum se prevede în legislația lor.Cele două substanțe sunt opioide sintetice, înrudite din punct de vedere structural cu fentanilul, o substanță controlată, utilizată pe scară largă în medicină ca adjuvant în anestezia generală practicată în timpul intervențiilor chirurgicale și pentru calmarea durerii.Nu există dovezi directe cu privire la implicarea grupurilor infracționale organizate în producția, distribuția (traficul) și furnizarea substanței ciclopropilfentantil în Uniune. Cu toate acestea, având în vedere că substanța a fost detectată într-un eșantion de heroină și în medicamente falsificate, implicarea criminalității organizate nu poate fi exclusă.Informațiile disponibile sugerează că substanța ciclopropilfentanil este produsă de întreprinderi chimice din China, însă capacitatea de a produce fentaniluri poate exista, de asemenea, pe teritoriul Uniunii.
2016/11/22
Mobilisation of the European Union Solidarity Fund to provide assistance to Bulgaria, Greece, Lithuania and Poland (A8-0272/2018 - Janusz Lewandowski) RO

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) este principalul instrument de care dispune UE pentru a face față catastrofelor naturale majore și pentru a-și manifesta solidaritatea cu regiunile din Europa afectate de dezastre. Fondul a fost creat ca reacție la inundațiile devastatoare care au lovit Europa Centrală în vara anului 2002. De atunci, a fost utilizat în cazul a 80 de dezastre de diverse tipuri: inundații, incendii forestiere, cutremure, furtuni și secetă. Până în prezent, au fost sprijinite 24 de țări europene diferite, suma totală alocată depășind 5 miliarde de euro.Comisia propune mobilizarea Fondului de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a acorda asistență financiară ca urmare a inundațiilor din Bulgaria și Lituania, a cutremurelor din Grecia și a furtunilor din Polonia, ce au cauzat pierderi de vieți omenești și distrugeri semnificative în regiunile afectate, majoritatea calificate drept „regiuni mai puțin dezvoltate”.Susțin recomandarea raportorului ce solicită aprobarea rapidă a propunerii de decizie a Comisiei, care este anexată la prezentul raport, în semn de solidaritate cu regiunile afectate.
2016/11/22
The impact of EU cohesion policy on Northern Ireland (A8-0240/2018 - Derek Vaughan) RO

Irlanda de Nord este una dintre cele mai sărace regiuni din nord-vestul Europei. Acest lucru a fost cauzat parțial de declinul unora dintre industriile tradiționale, dar și de violența între comunități timp de mai multe decenii.După semnarea „Acordului din Vinerea Mare”, Uniunea Europeană a jucat un rol important în susținerea procesului de pace din Irlanda de Nord.Fondurile UE joacă un rol important în Irlanda de Nord, ca și în alte regiuni europene, stimulând dezvoltarea economică și progresul social. Există, de asemenea, o serie de programe care sunt adaptate la situația specifică din Irlanda de Nord și care vizează construirea de punți între cele două comunități și dincolo de frontiere.Impactul politicii de coeziune asupra Irlandei de Nord este unul pozitiv, în special în zonele rurale și urbane defavorizate, precum și în ceea ce privește relațiile intercomunitare.În ceea ce privește viitorul politicii de coeziune în Irlanda de Nord, susțin recomandarea raportorului, ca fondurile de coeziune să fie menținute după 2020.
2016/11/22
Specific measures for Greece (A8-0244/2018 - Pascal Arimont) RO

Afectată de consecințele crizei financiare și a refugiaților, Grecia se confruntă cu o lipsă de lichidități și o lipsă de fonduri publice pentru investițiile publice necesare pentru a promova o redresare economică durabilă.Comisia pentru dezvoltare regională a adoptat un raport din proprie inițiativă privind punerea în aplicare a unor măsuri specifice pentru Grecia în temeiul Regulamentului (UE) 2015/1839. Regulamentul a fost adoptat cu scopul de a răspunde în situațiile de criză gravă și de a asigura faptul că Grecia dispune de fonduri suficiente pentru a finaliza proiectele din perioada de programare 2007-2013 și a începe punerea în aplicare în cadrul perioadei curente. În plus, fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI) reprezintă principala sursă de investiții directe în Grecia.Politica de coeziune este o expresie a solidarității și principalul instrument de investiții al UE. Politica de coeziune joacă un rol foarte important în realizarea obiectivelor UE privind creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, în combaterea șomajului, reducerea inegalităților, consolidarea competitivității tuturor regiunilor din UE, în exprimarea solidarității europene și în completarea altor politici.
2016/11/22
Relationships between the EU and third countries concerning financial services regulation and supervision (A8-0263/2018 - Brian Hayes) RO

Raportul subliniază importanța rolului activ al Uniunii în stabilirea standardelor la nivel mondial ca mijloc de lucru pentru o coerență internațională în reglementarea financiară.Comisia pentru afaceri economice și monetare a adoptat un raport din proprie inițiativă privind relațiile dintre UE și țările terțe în ceea ce privește reglementarea și supravegherea serviciilor financiare.De la marea criză financiară, au fost adoptate peste 40 de noi acte legislative ale UE, dintre care 15 includ dispoziții ale țărilor terțe care dau Comisiei, în numele UE, discreția de a decide în mod unilateral dacă pot exista norme de reglementare în jurisdicțiile străine considerate echivalente.Într-un context în care cooperarea internațională devine din ce în ce mai dificilă din cauza intereselor naționale divergente, salut intensificarea cooperării în materie de reglementare și supraveghere între UE și țările terțe, fapt ce contribuie la îmbunătățirea coerenței la nivel mondial în reglementarea financiară și a contribuit la creșterea rezistenței UE la finanțarea mondială.
2016/11/22
Boosting growth and cohesion in EU border regions (A8-0266/2018 - Krzysztof Hetman) RO

Regiunile frontaliere interne ale Uniunii reprezintă̆ 40 % din teritoriul acesteia și aici trăiesc 150 de milioane de europeni. De asemenea, ele generează un sfert din PIB-ul Europei.În ciuda acestor fapte, regiunile frontaliere se confruntă cu obstacole persistente, care le împiedică creșterea și dezvoltarea și, drept urmare, ele au performanțe economice mai slabe decât regiunile situate mai în interiorul statelor membre.Politica de coeziune ar trebui direcționată către investiții în oameni, în timp ce economiile regiunilor frontaliere ar trebui stimulate printr-o combinație eficientă de investiții în inovare, capital uman, bună guvernanță și capacitate instituțională. În regiunile transfrontaliere, în special în cele cu o densitate scăzută a populației, transporturile, în special serviciile publice de transport transfrontalier, sunt în continuare insuficient dezvoltate și coordonate, ceea ce împiedică mobilitatea transfrontalieră și perspectivele de dezvoltare economică, tocmai de aceea trebuie investit masiv în ceea ce înseamnă dezvoltare regională la scară mare.Doar prin sprijinirea fermă a proiectelor și programelor transfrontaliere vom avea o îmbunătățire a educației tinerilor, a angajabilității, incluziunii și participării acestora în societate, toate acestea abordând problemele sociale cu care se confruntă tinerii în regiunile frontaliere, de exemplu șomajul și radicalizarea.
2016/11/22
European Solidarity Corps (A8-0060/2018 - Helga Trüpel) RO

Corpul european de solidaritate (CES) este o inițiativă valoroasă a Comisiei Europene, menită să consolideze solidaritatea europeană pentru a combate fenomene ca rata ridicată a șomajului în rândul tinerilor, criza economică sau creșterea euroscepticismului.Asemenea raportorului pentru aviz, consider că avem nevoie de crearea de proiecte de solidaritate și plasamente de voluntariat, pe de o parte, și stagii și plasamente în muncă, pe de altă parte, deoarece primul tip ar trebui să fie, fără îndoială, una dintre bazele viitorului Corp european de solidaritate, iar ultimul tip constituie o șansă importantă pentru tineri de a intra pe piața muncii și de a întâlni oportunități de locuri de muncă de calitate.De asemenea, avem nevoie de ajutorul societăților cu scop lucrativ, care va trebui să aibă dreptul de a lua parte la CES numai în măsura în care oferă un loc de muncă sau un stagiu remunerat tinerilor, prin parteneriate strategice și constructive pentru atingerea scopului.Corpul european de solidaritate, cu ajustările propuse, le va oferi tinerilor din Europa noi oportunități de a se angaja în activități de solidaritate și de a câștiga o experiență relevantă pe teren.
2016/11/22
Structural Reform Support Programme: financial envelope and general objective (A8-0227/2018 - Ruža Tomašić) RO

Programul de sprijin pentru reforme structurale a fost instituit cu scopul de a consolida capacitatea statelor membre de a elabora și de a pune în aplicare reforme administrative și structurale cu valoare europeană adăugată, menite să promoveze creșterea, inclusiv prin acordarea de asistență pentru utilizarea eficientă și eficace a fondurilor Uniunii. Statele membre au recurs din ce în ce mai mult la sprijinul acordat în cadrul programului, depășind cu mult așteptările inițiale.Conform estimărilor, cererile de sprijin primite de către Comisie pe parcursul exercițiului 2017 au depășit semnificativ alocarea anuală disponibilă în cadrul programului. Obiectivul general al programului este de a acorda sprijin autorităților naționale, regionale și locale pentru reformele administrative și economice și pentru măsurile ce vizează reformarea și consolidarea instituțiilor, a guvernanței, a administrației publice, a sectorului economic și social și abordarea provocărilor de ordin economic și social, în vederea promovării și consolidării creșterii economice durabile, a sustenabilității din punctul de vedere al mediului, a protecției sociale, a creării de locuri de muncă și a investițiilor, a competitivității, a productivității, a coeziunii teritoriale și sociale, a convergenței și a prosperității comune, precum și a rezistenței la șocuri.
2016/11/22
Euratom Programme complementing the Horizon 2020 Framework Programme (A8-0258/2018 - Rebecca Harms) RO

În momentul de față toate statele membre dispun de instalații nucleare sau utilizează materiale radioactive, în special în scopuri medicale, și este recunoscută nevoia permanentă de competențe în domeniul nuclear, în special printr-o educație și o formare adecvată la toate nivelurile și o coordonare adecvată cu proiectele de cercetare de la nivel european. Obiectivul general al programului Euratom este de a desfășura activități de cercetare și formare în domeniul nuclear, cu accent pe îmbunătățirea continuă a securității nucleare, a siguranței nucleare și a radioprotecției, care vor contribui la decarbonizarea pe termen lung a sistemului energetic, în condiții de siguranță, eficiență și securitate. Programul Euratom asigură participarea adecvată a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), inclusiv a noilor actori inovatori care apar în domeniul relevant de cercetare. Evaluările cantitative și calitative ale participării IMM-urilor sunt efectuate în cadrul măsurilor de evaluare și de monitorizare. Energia nucleară aduce o contribuție importantă la combaterea schimbărilor climatice și reducerea dependenței Europei de energia importată. În contextul mai larg al găsirii unui mix energetic durabil pentru viitor, programul Euratom va contribui, de asemenea, la menținerea avantajelor tehnologice în domeniul energiei provenite din fisiune nucleară pentru o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon.
2016/11/22
Measures to prevent and combat mobbing and sexual harassment at the workplace, in public spaces, and in political life in the EU (A8-0265/2018 - Pina Picierno) RO

Combaterea hărțuirii legate de sarcină și de maternitate este necesară pentru a realiza un echilibru real între viața profesională și cea privată pentru femei. Egalitatea de gen este o valoare fundamentală a UE, recunoscută în tratate și în Carta drepturilor fundamentale. Violența de gen este generată de o relație inegală de putere și de responsabilități inegale între femei și bărbați și este legată de patriarhat și de discriminarea de gen persistentă. Studiile arată că aproximativ 90 % dintre victimele hărțuirii sexuale sunt femei, iar aproximativ 10 % sunt bărbați. Statele membre trebuie să ajungă să aibă o imagine clară cu privire la problema hărțuirii sexuale în întreaga UE, prin studii mai bune și mai solide științific, inclusiv asupra noilor provocări, cum ar fi hărțuirea pe internet. Până la 55 % dintre femei au fost hărțuite sexual în UE, iar una din zece femei a fost victimă a hărțuirii sexuale sau a urmăririi obsesive prin utilizarea noilor tehnologii. Trebuie să facem aceste demersuri în care societățile ar trebui să aibă o toleranță zero față de hărțuirea sexuală și politici care să susțină această abordare și, de asemenea, societățile trebuie să se asigure că toți angajații cunosc aceste politici.
2016/11/22
Language equality in the digital age (A8-0228/2018 - Jill Evans) RO

Multilingvismul face parte dintr-o serie de domenii de politică ale UE, cum ar fi cultura, educația, economia, piața digitală unică, învățarea pe tot parcursul vieții, ocuparea forței de muncă, incluziunea socială, competitivitatea, tineretul, societatea civilă, mobilitatea, cercetarea și mass-media. Trebuie să se acorde mai multă atenție eliminării barierelor din calea dialogului intercultural și interlingvistic, precum și stimulării înțelegerii reciproce. În absența unor politici adecvate în Europa, decalajul tehnologic dintre limbile care dispun de resurse și cele cu mai puține resurse se adâncește, indiferent dacă acestea din urmă sunt limbi oficiale, co-oficiale sau neoficiale în Uniune, de aceea UE și instituțiile sale au obligația de a consolida, promova și respecta diversitatea lingvistică în Europa. Avem nevoie de protecția și promovarea diversității culturale și lingvistice în Uniune, inclusiv în sfera tehnologiilor limbajului, și de crearea unui centru dedicat diversității lingvistice, care va evidenția importanța limbilor mai puțin vorbite, a limbilor regionale și a celor minoritare, inclusiv în domeniul tehnologiilor limbajului. Din cauza situației actuale, în care actori din afara UE domină piața europeană a tehnologiilor limbajului, politicile educaționale europene trebuie să vizeze păstrarea talentelor în Europa și trebuie să analizeze nevoile educaționale actuale legate de tehnologiile limbajului.
2016/11/22
Transparent and accountable management of natural resources in developing countries: the case of forests (A8-0249/2018 - Heidi Hautala) RO

Agenda pentru 2030 recunoaște rolul vital pe care îl joacă pădurile cu o mare biodiversitate pentru dezvoltarea durabilă, precum și în contextul Acordului de la Paris. Gestionarea durabilă și incluzivă a pădurilor și utilizarea responsabilă a produselor forestiere reprezintă sistemul de captare și de stocare naturală a dioxidului de carbon.Reîmpădurirea, regenerarea pădurilor degradate existente și creșterea vegetației arboricole în cadrul peisajelor agricole prin agrosilvicultură reprezintă singura sursă disponibilă de emisii negative. Avem nevoie să se stabilească o cooperare mai strânsă și parteneriate eficiente cu principalele țări consumatoare de lemn și părțile interesate internaționale, cum ar fi ONU, în special FAO, precum și cu Centrul Internațional de Cercetare Forestieră (CIFOR) și Programul pentru păduri (PROFOR) al Băncii Mondiale, pentru o reducere mai eficace a comerțului cu lemn exploatat ilegal la nivel mondial și pentru o mai bună guvernanță în domeniul forestier, în general.Lanțurile valorice durabile ale lemnului, asigurate de pădurile gestionate în mod durabil, inclusiv de plantațiile forestiere durabile și de plantațiile de arbori ale exploatațiilor agricole familiale, pot avea o contribuție importantă la realizarea ODD și la îndeplinirea angajamentelor privind schimbările climatice.
2016/11/22
Copyright in the Digital Single Market (A8-0245/2018 - Axel Voss) RO

Raportul referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind dreptul de autor pe piața unică digitală completează Directiva 2010/13/UE și propunerea de modificare a acesteia. Acesta încearcă să modernizeze și să adapteze normele europene privind drepturile de autor la mediul digital, sporind astfel apariția unei piețe digitale unice.Evoluțiile tehnologice din ultimele două decenii au transformat drastic atât domeniul serviciilor online, cât și al comportamentului online al consumatorilor, făcând necesară actualizarea a cel puțin unei părți din normele existente, care datează din 2001.Susțin propunerea actuală ce vizează sprijinirea activităților de interes public, cum ar fi cercetarea, educația și conservarea patrimoniului cultural, în care utilizarea zilnică a operelor protejate prin dreptul de autor este necesară. Sunt create excepții pentru a oferi siguranță juridică beneficiarilor în ceea ce privește utilizarea digitală a operelor.Prin această propunere se ajută sectorul de producție de conținut să își rezolve dificultățile considerabile în negocierea licențelor și, eventual, să primească remunerații echitabil negociate pentru utilizarea operelor lor de către serviciile online care le diseminează pe scară largă.
2016/11/22
European citizens’ initiative (A8-0226/2018 - György Schöpflin) RO

Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind inițiativa cetățenească prevede o revizuire cuprinzătoare a cadrului juridic al ICE. Obiectivul principal este de a o face mai accesibilă ca instrument de participare publică, pentru angajamentul civic în Uniune.Inițiativa cetățenească europeană (ICE) face parte integrantă din spațiile oferite cetățenilor Uniunii pentru a schimba opinii cu privire la toate domeniile de politică ale Uniunii, pentru a participa la un dialog transparent, deschis și regulat cu instituțiile Uniunii și pentru a se asigura că acțiunile Uniunii sunt coerente și transparente.Acest raport oferă mai multe orientări și sprijin de a desfășura mai multe acțiuni de sensibilizare legate de ICE, pentru toți cetățenii Uniunii, în vederea valorificării maxime a potențialului instrumentului ICE de a încuraja dezbaterile publice și participarea cetățenilor la nivelul Uniunii.Având în vedere numărul scăzut de inițiative cetățenești reușite în temeiul regulamentului în vigoare, prin intermediul acestui raport se propune prelungirea perioadei de evaluare a ICE de la trei la cinci luni și raportorul este încrezător că monitorizarea politică și legislativă a cursului dat ICE de Comisie va fi mai proactivă și mai transparentă. Susțin acest raport.
2016/11/22
Financial rules applicable to the general budget of the Union (A8-0211/2017 - Ingeborg Gräßle, Richard Ashworth) RO

Scopul principal al propunerii îl reprezintă revizuirea normelor financiare generale și sectoriale, pentru a le face mai simple și mai flexibile și pentru a îmbunătăți capacitatea bugetului UE de a se adapta la circumstanțe în permanentă schimbare și de a reacționa la evoluții neașteptate.Raportul prevede simplificarea pentru destinatarii fondurilor UE, referindu-se la conținutul cererilor de grant, valoarea contribuțiilor în natură, recunoașterea activităților de voluntariat, condițiile de acordare a granturilor fără o cerere de propuneri pentru statele membre în anumite condiții, principiul de non-profit, principiile atribuirii necumulative și eliminarea treptată a deciziilor de grant.Obiectivul raportului este de a încuraja recurgerea, pe cât posibil, la o singură auditare, evaluare sau autorizare în cazul în care acestea îndeplinesc condițiile necesare pentru a fi luate în considerare în sistemul UE. În plus, se stabilesc mai multe modalități de gestiune bugetară mai flexibilă. Se prevede și posibilitatea consultării cetățenilor cu privire la execuția bugetului Uniunii de către Comisie, statele membre și orice altă entitate care execută bugetul Uniunii.Utilizarea mai eficace a instrumentelor financiare, asigurarea de condiții de concurență echitabile între principalii parteneri de execuție ai UE, reducând cerințele împovărătoare, m-au determinat să mă exprim în favoarea acestui raport.
2016/11/22
European Travel Information and Authorisation System (ETIAS) (A8-0322/2017 - Kinga Gál) RO

Raportul stabilește dispoziții privind obiectivele ETIAS, arhitectura sa tehnică, diferiții actori implicați, precum și toate condițiile necesare privind protecția datelor. Acest sistem va contribui deci la o mai bună evaluare a îndeplinirii condițiilor de securitate a spațiului Schengen.În prezent, un polițist de frontieră are sarcina de a efectua o gamă largă de evaluări într-un interval de timp foarte limitat. Odată pus în practică, sistemul ETIAS va permite să se facă o serie de verificări prealabile înainte de controlul la frontieră.Prin urmare, sistemul transmite polițistului de frontieră că s-a efectuat o astfel de verificare prealabilă și că nu s-au găsit motive de refuz în timpul acestei verificări. Cu toate acestea, sistemul nu ar afecta autoritatea polițistului de frontieră de a lua decizia finală privind autorizarea intrării persoanei sau refuzul intrării persoanei, în cazul în care consideră că nu sunt îndeplinite condițiile de intrare.Mă declar în favoarea acestui raport deoarece, în plus, sistemul va duce la o reducere a cazurilor de refuz al intrării la frontieră. Reducerea numărului de refuzuri la frontieră va îmbunătăți gestionarea frontierelor și va fi, de asemenea, benefică pentru operatorii de transport, care vor avea mai puțini pasageri pentru care vor trebui să își asume răspunderea în urma unui refuz al intrării.
2016/11/22
European Agency for the operational management of large-scale IT systems in the area of freedom, security and justice (A8-0404/2017 - Monica Macovei) RO

Europa se confruntă astăzi cu o dublă provocare: să rămână deschisă și, în același timp, să fie sigură. Pentru a putea avea o reacție adecvată, UE trebuie să utilizeze capacitățile tehnologiilor informatice moderne, în paralel cu utilizarea lor pentru a consolida și îmbunătăți schimburile de informații și colaborarea dintre statele membre.Regulamentul de instituire a Agenției pentru managementul operațional al sistemelor informatice la scară largă (eu-LISA/Agenția) a fost adoptat în 2011. Eu-LISA este responsabilă de managementul operațional la nivelul central al Sistemului de Informații Schengen din a doua generație (SIS II), al Sistemului de Informații privind Vizele (VIS) și al Eurodac.Obiectivul raportului este de a revizui regulamentul de instituire a eu-LISA și de a consolida rolul său, pentru a asigura faptul că răspunde provocărilor actuale la nivelul UE în spațiul de libertate, securitate și justiție.eu-LISA va avea un rol mai important în elaborarea statisticilor legate de sistemele pe care le operează. Acesta va contribui la îmbunătățirea calității datelor din sisteme, prin crearea unor mecanisme de control al calității, care vor asigura identificarea automată a datelor incorecte sau neconforme. Statele membre care introduc datele vor fi alertate, astfel încât să poată elimina sau actualiza datele.
2016/11/22
2019 budget - Trilogue mandate (A8-0247/2018 - Daniele Viotti) RO

Am votat acest mandat deoarece proiectul de buget 2019 prevede prioritățile UE, precum: creșterea, inovarea, competitivitatea, cetățenia, securitatea, lupta împotriva schimbărilor climatice, tranziția către o energie din surse regenerabile și migrația. Bugetul pe 2019 trebuie să consolideze solidaritatea și să asigure o economie sustenabilă.Majorările propuse în proiectul de buget pe 2019 pentru programul Orizont 2020, Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), Erasmus + și programele care contribuie la creșterea securității cetățenilor UE vin în sprijinul problemelor pe care le întâmpină UE.Este necesară menținerea unei finanțări consistente în agricultură pentru a sprijini capacitatea considerabilă de a asigura securitate alimentară, o economie și o dezvoltare teritorială durabilă, de a crea locuri de muncă și pentru combaterea schimbărilor climatice.Sprijinul acordat tinerilor din mediul rural trebuie să fie orientat mai mult spre nevoile actuale și reale. Este nevoie de efort financiar pentru simplificarea și reducerea birocrației, acest lucru conducând la încurajarea tinerilor de a se implica și mai mult în domeniul agricol.
2016/11/22
73rd Session of the UN General Assembly (A8-0230/2018 - Eugen Freund) RO

Într-o lume globalizată în care criminalitatea și terorismul grav devin din ce în ce mai mult transnaționale și polivalente, Organizația Națiunilor Unite trebuie să rămână în centrul sistemului multilateral de cooperare între statele membre pentru a răspunde provocărilor. ONU reprezintă organizația cea mai în măsură să abordeze crizele internaționale, provocările globale și, nu în ultimul rând, amenințările. UE joacă un rol esențial în proiectarea Agendei globale a ONU pentru 2030, având angajamentul de a fi în prima poziție în mobilizarea tuturor mijloacelor de implementare și a instituirii unui mecanism solid care să asigure avansarea și responsabilizarea. Statele membre trebuie să își asume un angajament mai ferm privind pacea și securitatea, atât la nivel internațional, cât și la nivel național, pentru a sprijini eforturile ONU de a crește implicarea organizației în negocierile pentru pace. UE respectă drepturile omului, care se află la baza multilateralismului și reprezintă un pilon central al sistemului ONU. Am votat în favoarea acestui raport din considerentul că UE trebuie să își mențină angajamentul față de multilateralism, de guvernarea globală, de promovarea valorilor fundamentale ale ONU ca parte integrantă a politicii externe.
2016/11/22
The migration crisis and humanitarian situation in Venezuela and at its borders (RC-B8-0315/2018, B8-0315/2018, B8-0316/2018, B8-0317/2018, B8-0318/2018, B8-0319/2018, B8-0320/2018, B8-0321/2018) RO

Actuala criză provocată de utilizarea excesivă a forței împotriva demonstranților, detenții arbitrare, rele tratamente și tortură cauzează cel mai extins fenomen de strămutare a populației înregistrat vreodată în regiune. Alegerile care au avut loc în Venezuela anul acesta nu au fost democratice, iar rezultatul acestora este lipsit de orice credibilitate. Procesul electoral nu a asigurat garanțiile necesare pentru desfășurarea unor alegeri deschise tuturor cetățenilor venezueleni. Susțin această propunere de rezoluție deoarece situația umanitară din Venezuela continuă să se deterioreze prin încălcări ale drepturilor omului și ale statului de drept, lipsa alimentelor, a medicamentelor sau a serviciilor sociale esențiale, pierderea de venituri și creșterea ratei sărăciei. Toate aceste nedreptăți îi fac pe oameni să părăsească Venezuela din diferite motive, cum ar fi insecuritatea și violența.
2016/11/22
Adequacy of the protection afforded by the EU-US Privacy Shield (B8-0305/2018) RO

Scutul de confidențialitate UE-SUA protejează drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor UE ale căror date cu caracter personal sunt transmise în SUA în scopuri comerciale și asigură claritate juridică societăților care efectuează transferuri transatlantice de date.Pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a Scutului este necesară monitorizarea proactivă și regulată de către Departamentul de Comerț al SUA a respectării de către companii a obligațiilor prevăzute de Scut. De asemenea, trebuie crescut gradul de conștientizare a cetățenilor UE în ceea ce privește modul de exercitare a drepturilor, în special referitor la depunerea plângerilor.Pe baza relațiilor existente, UE și SUA trebuie să ofere o cooperare mai strânsă prin autoritățile responsabile cu asigurarea respectării normelor de confidențialitate, în ceea ce privește elaborarea orientărilor viitoare.Am votat în favoarea acestui raport deoarece transferurile internaționale de date efectuate în condiții de siguranță și securitate aduc beneficii companiilor certificate, dar și consumatorilor și societăților din UE, inclusiv IMM-urilor.
2016/11/22
The adverse effects of the US Foreign Account Tax Compliance Act on EU citizens (B8-0306/2018) RO

Am votat această propunere de rezoluție deoarece unele state membre ale UE s-au lovit de probleme de confidențialitate din cauza Legii conformității fiscale a conturilor străine din SUA.Cetățenii europeni care respectă legea sunt afectați zilnic în mod grav de FATCA, întrucât celor care intră sub incidența definiției „persoanei din SUA” li se blochează conturile de economii sau le este refuzat accesul la toate serviciile bancare, inclusiv la asigurările de viață, pensii și ipoteci, din cauza reticenței instituțiilor financiare de a elabora rapoartele costisitoare prevăzute de FATCA.Mai mult decât atât, statele s-au plâns de sistemul general de schimburi de informații americane nesatisfăcător cu privire la proprietatea beneficiară și la întreprinderile și profesiile nefinanciare desemnate și de provocări în facilitarea schimbului transfrontalier de informații și punerea în aplicare a controalelor interne.Este de neacceptat ca instituțiile financiare din UE să fie obligate, sub amenințarea unor sancțiuni extrem de severe, care cuprind retragerea licenței bancare în SUA, inclusiv impozitarea la sursă de 30 %.Atât timp cât nu există reciprocitate a acordurilor interguvernamentale semnate de statele membre, să se suspende schimbul de informații, altele decât cele privind conturile deținute în UE de către cetățeni americani care își au reședința în SUA.
2016/11/22
Statute for social and solidarity-based enterprises (A8-0231/2018 - Jiří Maštálka) RO

Întreprinderile sociale și solidare fac parte din economia socială. Acestea au obiective mai ample din punct de vedere social, ambiental și comunitar, însă sunt administrate pe baza modelului antreprenorial. Activitățile lor sunt diverse. Ele oferă de obicei servicii sociale și servicii de integrare în muncă pentru grupurile defavorizate, însă există o tendință comună în legislațiile naționale de a diversifica gama de activități pe care au dreptul să le efectueze întreprinderile sociale.Recenta criză economică și financiară a arătat că indivizii care au fost cel mai afectați de criză sunt cei care aparțin celor mai excluse și mai dezavantajate grupuri de pe piața forței de muncă, în special femeile, persoanele cu dizabilități, tinerii și lucrătorii cu un nivel scăzut de calificare.În acest context, raportorul reamintește că economia socială și solidară este o sursă de locuri de muncă pentru mai mult de 14 milioane de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 6,5 % din lucrători și 10 % din întreprinderile din UE.Consideră că ideea creării unei etichete ar conferi mai multă vizibilitate întreprinderilor sociale, oferă mai multe oportunități de acces la finanțare publică și privată, de a găsi o finanțare mai bună, de a avea profituri mai importante și de a beneficia de mobilitate în interiorul Uniunii Europene.
2016/11/22
Structural Reform Support Programme: financial envelope and general objective (A8-0227/2018 - Ruža Tomašić) RO

Programul de sprijin pentru reforme structurale vine în sprijinul statelor membre pentru a elabora și a pune în aplicare reforme economice și administrative pentru a susține creșterea solidă și sustenabilă, crearea de locuri de muncă de calitate, coeziunea și convergența socioteritorială, competitivitatea, productivitatea și prosperitatea comună, precum și rezistența crescută la șocuri. Un stat membru solicită sprijin pentru o gamă largă de domenii de politică, în conformitate cu programele naționale de reformă. Sprijinul este furnizat de către Comisie. Punerea în aplicare cu succes a reformelor structurale necesită voință politică, hotărâre, o administrație publică eficientă și eficace și sprijin din partea tuturor segmentelor societății. Prin urmare, este important ca reformele structurale să fie susținute prin implicarea partenerilor economici și sociali și a altor părți interesate relevante, precum și prin sprijinul democratic asigurat de către parlamentele naționale și, dacă este cazul, regionale. Din aceste considerente, am votat favorabil raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) 2017/825 pentru a majora pachetul financiar aferent Programului de sprijin pentru reforme structurale și pentru a adapta obiectivul general al acestuia.
2016/11/22
Reform of the electoral law of the European Union (A8-0248/2018 - Jo Leinen, Danuta Maria Hübner) RO

În noiembrie 2015, Parlamentul a adoptat o propunere de reformă a legislației electorale a UE. Scopul acestei propuneri este de a încuraja participarea cetățenilor la vot, îmbunătățirea desfășurării alegerilor și funcționarea mai eficientă a Parlamentului European. Prin aceste noi norme, cetățenii vor fi în cele din urmă mai conștienți de legătura dintre partide și candidații naționali la alegeri și afilierea lor la un partid politic european. De asemenea, alegerile europene vor deveni mai accesibile, existând posibilitatea de a introduce votul electronic și cel prin corespondență. Măsurile împotriva votului dublu vor crește încrederea cetățenilor în procesul electoral. Desemnarea unei autorități de contact pentru schimbul de date privind alegătorii și candidații va asigura o mai bună coordonare a autorităților electorale naționale și va diminua posibilitățile de vot dublu. Pragul va egaliza atât condițiile electorale pentru partidele politice din toate statele membre, cât și ponderea votului fiecărui cetățean în alegerea deputaților în Parlamentul European. Am votat în favoarea acestei recomandări pentru a arăta că, chiar și în actualul context politic dificil, democrația europeană poate fi îmbunătățită, pas cu pas.
2016/11/22
Partnership Agreement between the EU and EAEC and Armenia (A8-0177/2018 - László Tőkés) RO

Acordul de parteneriat și cooperare între Comunitățile Europene și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Armenia, pe de altă parte, care a intrat în vigoare la data de 1 iulie 1999 pentru o perioadă inițială de zece ani, a fost reînnoit automat. Acordul de parteneriat cuprinzător și consolidat a fost semnat la 24 noiembrie 2017, sub rezerva încheierii sale la o dată ulterioară. Acordul vizează consolidarea dialogului politic prin crearea unui cadru instituțional și prin organizarea de proceduri de cooperare între Armenia și UE într-o gamă largă de domenii, incluzând clauze politice standard ale UE, instanțe penale internaționale, arme de distrugere în masă și arme ușoare și contraterorismul. De asemenea, acesta conține dispoziții privind cooperarea în diverse domenii și este prevăzut ca Armenia să întreprindă demersuri pentru dezvoltarea unei economii de piață funcționale și pentru apropierea treptată a economiei, a pieței și a reglementărilor politico-financiare de cele ale Uniunii Europene. Am votat în favoarea acordului, consider că astfel se deschide calea pentru o relație bilaterală mai eficientă cu Armenia și este un pas important față de o implicare politică și economică sporită a Uniunii Europene în Caucazul de Sud.
2016/11/22
EU-New Zealand Agreement relating to the modification of concessions (accession of Croatia) (A8-0220/2018 - Daniel Caspary) RO

Susțin proiectul de decizie a Consiliului privind încheierea Acordului sub forma unui schimb de scrisori între Uniunea Europeană și Noua Zeelandă. Acordul aflat în vigoare dintre UE și Noua Zeelandă a fost negociat după aderarea Republicii Croația la Uniunea Europeană. Odată cu aderarea Croației, Uniunea Europeană și-a extins uniunea vamală.Prin urmare, Uniunea Europeană a fost obligată, conform normelor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), să deschidă negocieri cu membrii OMC care au drepturi de negociere în ceea ce privește tarifele vamale ale Croației pentru a ajunge în cele din urmă la un acord referitor la o ajustare compensatorie.O astfel de ajustare este necesară în cazul în care adoptarea regimului tarifar extern al UE duce la creșterea tarifelor peste nivelul pe care țara aflată în curs de aderare s-a angajat să îl respecte în cadrul OMC.Compensația care face obiectul negocierilor urmează să fie proporțională pentru produsele afectate. Acorduri similare au fost încheiate, de exemplu, cu Brazilia, Parlamentul European aprobându-le la 15 martie 2017.
2016/11/22
Statute of the European System of Central Banks and of the European Central Bank: clearing and payment systems (A8-0219/2018 - Gabriel Mato, Danuta Maria Hübner) RO

Amendamentul propus la 22 iunie 2017 de BCE ar permite Eurosistemului să preia competențele care vor fi acordate acestuia în calitate de bancă centrală de emisiune a monedei euro, în temeiul propunerii Comisiei de modificare a EMIR în ceea ce privește supravegherea CPC, emisă la 13 iunie 2017.Salut propunerea de modificare a statutului, considerând că aceasta este un pas important către crearea unui sistem eficient pentru supravegherea CPC în Uniune, care ar include un rol adecvat pentru băncile centrale care emit monedele compensate de CPC respective. Din motive de certitudine juridică și claritate în interpretare, este necesar să se includă o listă a competențelor de reglementare ce pot fi exercitate asupra contrapărților centrale de către BCE. Aceasta ar trebui să includă toate cerințele ce permit abordarea preocupărilor în materie de politică monetară.Cu toate acestea, pentru a menține posibilitatea de a realiza astfel de ajustări ale rolului băncilor centrale în temeiul EMIR, această listă rămâne deschisă și neexhaustivă. Aceasta include, de asemenea, toate competențele necesare pentru ca BCE să abordeze orice situație de urgență potențial semnificativă.
2016/11/22
Vehicle taxation: charging of heavy good vehicles for the use of certain infrastructures (A8-0200/2018 - Deirdre Clune) RO

Susțin raportul referitor la propunerea de directivă a Consiliului de modificare a Directivei 1999/62/CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri, în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la taxarea vehiculelor. Eliminarea taxelor anuale pe vehicule ar trebui să faciliteze tranziția către taxarea rutieră bazată pe distanța parcursă, care va fi mai eficace în a stimula reduceri ale traficului și ale emisiilor.Un sistem de transport eficient și fiabil este esențial pentru buna funcționare a pieței interne și constituie un sector-cheie al economiei. Pentru a oferi statelor membre mai multă flexibilitate, se propune reducerea ratelor minime de impozitare printr-o unică etapă, începând cu 1 ianuarie 2024, în loc de reducerea treptată în cinci etape, astfel cum a fost propus de către Comisie.Potrivit evaluării de impact a Comisiei, eventuala reducere a taxei pe vehicule ar putea duce la scăderea sarcinii impuse transportatorilor cu două miliarde de euro anual, în timp ce adoptarea taxării rutiere bazate pe distanța parcursă ar putea aduce încasări suplimentare de 10 miliarde de euro anual.
2016/11/22
Draft amending budget No 2/2018: Entering the surplus of the financial year 2017 (A8-0209/2018 - Siegfried Mureşan) RO

Obiectivul este de a introduce în bugetul 2018 excedentul rezultat din punerea în aplicare a exercițiului bugetar 2017, care este estimat la peste 555 de milioane EUR și care este, prin urmare, înregistrat ca venit în bugetul pentru anul 2018. Bugetarea excedentului va diminua, în consecință, contribuția globală a statelor membre la finanțarea bugetului pentru anul 2018.Principalele componente ale acestui excedent sunt: un rezultat pozitiv al veniturilor de 338,6 milioane EUR, o subutilizare a cheltuielilor de 383,4 milioane EUR și un sold pozitiv al diferențelor de curs valutar în valoare de 166,4 milioane EUR. De asemenea, de remarcat este nivelul relativ ridicat al amenzilor în materie de concurență în 2017, în valoare totală de 3 273 de milioane EUR. În acest sens, s-a reamintit propunerea de creare a unei rezerve speciale în bugetul Uniunii, care va fi completată treptat de toate tipurile de alte venituri neprevăzute și reportate în mod corespunzător, pentru a oferi posibilități suplimentare de cheltuieli în caz de necesitate.
2016/11/22
EU guarantee to the EIB against losses under financing operations supporting investment projects outside the Union, as regards Iran (B8-0313/2018) RO

Iranul este un stat angajat într-o politică externă agresivă, subminează pacea și securitatea în Orientul Mijlociu, încălcările drepturilor omului sunt încă larg răspândite și sistematice, iar libertățile civile fundamentale fac obiectul unor restricții drastice impuse de către stat.Am votat împotriva intrării în vigoare a Deciziei. Acordarea unui împrumut Iranului ar face mai dificilă obținerea de fonduri de pe piețele financiare internaționale de către BEI, deoarece sancțiunile impuse de SUA jurisdicțiilor care au relații comerciale cu Iranul (care urmează să intre în vigoare la 6 august 2018) ar limita capacitatea BEI de a utiliza sistemul de plăți în dolari americani, ceea ce ar spori posibilitatea ca BEI să nu își poată respecta obligațiile financiare care îi revin privind plățile care trebuie efectuate către investitori și creditori în monedă străină, antrenând implicit aplicarea dispozițiilor generale privind nerambursarea prevăzute de alte mecanisme de finanțare ale BEI.
2016/11/22
Towards an EU external strategy against early and forced marriages (A8-0187/2018 - Charles Goerens) RO

La fiecare șapte secunde, există o fetiță sub 15 ani care se căsătorește în lume, adesea cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea. Căsătoriile timpurii și forțate există atât în țările terțe, cât și în interiorul UE. Unele state membre dispun de legi care permit copiilor sub 18 ani să se căsătorească în anumite circumstanțe. În actuala criză a refugiaților, se întâmplă de-a lungul rutelor de migrație și în lagărele de refugiați.Ar trebui să depunem eforturi legislative pentru a pune capăt căsătoriilor timpurii și forțate, atât la nivelul UE, cât și al statelor membre. Prin urmare, toate statele membre ar trebui să accelereze ratificarea Convenției de la Istanbul și să o pună în aplicare pe deplin fără întârziere.Astăzi dau votul meu de susținere pentru prevenirea și reacția la toate formele de violență împotriva fetelor și a femeilor. Ar trebui să ne asigurăm că sunt alocate suficiente resurse pentru programele de abilitare a femeilor pentru a menține fetele în educație, pentru a sensibiliza opinia publică și pentru a informa cu privire la drepturile fetelor la ajutor juridic.
2016/11/22
Negotiations on the EU-Azerbaijan Comprehensive Agreement (A8-0185/2018 - Norica Nicolai) RO

Parlamentul European favorizează o aprofundare a relațiilor cu toți membrii Parteneriatului estic, în măsura în care respectă valorile fundamentale. Noul acord între UE și Azerbaidjan ar trebui să promoveze interesele și valorile Uniunii în regiune.Am votat în favoarea acestui raport deoarece UE este primul partener comercial al Azerbaijanului și cea mai mare piață de export și import, reprezentând 48,6 % din totalul comerțului din Azerbaidjan și constituind cea mai mare sursă de investiții străine directe. Azerbaidjanul este un partener energetic strategic pentru UE, permițând o diversificare a surselor de energie ale UE.Cooperarea comercială și economică include dispoziții comerciale și investiții echitabile și ambițioase, care nu subminează standardele UE, în special standardele sanitare, fitosanitare, de mediu, de muncă, sociale, de gen și de nediscriminare și care asigură recunoașterea și protecția drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv indicațiile geografice, în special pentru vinuri și băuturi spirtoase. Trebuie să se pună în aplicare măsuri ferme care să asigure un progres rapid către îmbunătățirea climatului de afaceri și investiții din Azerbaidjan.
2016/11/22
Enforcement requirements and specific rules for posting drivers in the road transport sector (A8-0206/2018 - Merja Kyllönen) RO

Transportul internațional nu poate face parte din reglementările privind detașarea deoarece este total diferit de celelalte servicii și aplicarea detașării însemnă costuri imense aduse angajatorilor pentru schimbarea condițiilor salariale ale șoferilor în fiecare țară pe care o traversează până la destinația finală.Prin acest pachet pe mobilitate ar trebui să sporim concurența, accesul la piață și, bineînțeles, să cerem statelor membre să amenajeze parcări securizate. Dar în niciun caz nu se poate încălca subsidiaritatea în ceea ce privește salariul șoferilor, care trebuie stabilit de angajatorul din țara în care este firma și pentru care lucrează.Trebuie evitate la nivelul UE insecuritatea juridică și tratamentul inegal, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru operatori; acest fapt creează o atitudine discriminatorie și afectează condițiile sociale, de muncă și concurența în domeniul transportului. Normele privind detașarea lucrătorilor aplicabile activităților de transport rutier nu trebuie să creeze o povară administrativă pentru companiile de transport și angajați. Am votat împotriva propunerii Comisei deoarece consider că se aduce un dezechilibru al accesului la piața internă al transportatorilor internaționali. Prin urmare, raportul se va întoarce la Comisia pentru transport și turism.
2016/11/22
Daily and weekly driving times, minimum breaks and rest periods and positioning by means of tachographs (A8-0205/2018 - Wim van de Camp) RO

Am votat împotriva Raportului referitor la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 în ceea ce privește cerințele minime referitoare la perioadele de conducere zilnice și săptămânale maxime, pauzele minime și perioadele de repaus zilnic și săptămânal și a Regulamentului (UE) nr. 165/2014 în ceea ce privește poziționarea prin intermediul tahografelor.Evoluția rapidă a noilor tehnologii poate face necesară instalarea tahografului inteligent în vehiculele înmatriculate, dar este un cost suplimentar și nu trebuie să fie cu titlu de obligativitate. În ceea ce privește timpul de odihnă în cabină, susțin nevoia existenței unor parcări securizate corespunzător și apoi să obligăm șoferii să nu doarmă în cabină. Inexistența locurilor de dormit în apropierea parcărilor face, de asemenea, imposibilă părăsirea cabinei. Doresc condiții pentru lucrători, locurile lor de muncă sunt apărate dacă creăm condiții și angajatorilor, mai ales celor mici, pentru a putea exista pe termen lung.În niciun caz nu se poate încălca subsidiaritatea în ceea ce privește salariul șoferilor, care trebuie stabilit de angajatorul din țara în care este firma și pentru care lucrează. Nu s-au rezolvat problemele privind societățile tip căsuță poștală care, într-adevăr, fac dumping social.
2016/11/22
Adapting to development in the road transport sector (A8-0204/2018 - Ismail Ertug) RO

Prin acest pachet pe mobilitate ar trebui să sporim concurența, accesul la piață și, bineînțeles, să cerem statelor membre să amenajeze parcări securizate. Dar în niciun caz nu se poate încălca subsidiaritatea în ceea ce privește salariul șoferilor, care trebuie stabilit de angajatorul din țara în care este firma și pentru care lucrează. Nu s-au rezolvat problemele privind societățile tip căsuță poștală care, într-adevăr, fac dumping social.Nu pot să fiu de acord cu aplicarea directivei detașării din prima zi de cabotaj și nici cu întoarcerea acasă a camionului. Dacă transportatorul trebuie să ducă marfa la o distanță de 2 000 de km, în mai multe țări și la mai mulți destinatari, sigur durează mai mult de două zile. Nu putem obliga transportatorii să se întoarcă cu camioanele goale, întrucât acest lucru generează costuri suplimentare ale transportatorilor, de nesuportat pentru IMM-uri și ar fi un surplus de poluare și trafic.Am votat împotriva raportului referitor la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1071/2009 și a Regulamentului (CE) nr. 1072/2009 în vederea adaptării lor la evoluțiile sectorului.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Jordan Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0232/2018 - Claude Moraes) RO

Într-o lume globalizată în care criminalitatea și terorismul grav devin din ce în ce mai mult transnaționale și polivalente, Europol ar trebui să poată face schimb de date cu autoritățile de aplicare a legii din țările terțe în măsura necesară pentru îndeplinirea sarcinilor sale.Mă declar în favoarea deschiderii negocierilor pentru un acord între Uniunea Europeană și Iordania, deoarece se urmărește facilitarea schimbului de date cu caracter personal între Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol) și autoritățile competente iordaniene pentru combaterea criminalității grave și a terorismului.Iordania este un partener-cheie pentru UE, în special pentru rolul său în promovarea stabilității și toleranței inter-credință în Orientul Mijlociu. UE și Iordania au un parteneriat puternic în multe sectoare și au fost legate printr-un acord de asociere începând cu 2002. Iordania se confruntă cu provocări economice, sociale și de securitate dificile. Pe baza datelor disponibile, precum și a cunoștințelor expertului intern al Europol, cooperarea cu Iordania este necesară, în special pentru combaterea următoarelor fenomene ale criminalității: terorismul, destabilizarea Siriei și a Irakului, răspândirea Da'esh și a altor grupuri teroriste.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Turkey Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0233/2018 - Claude Moraes) RO

Într-o lume globalizată în care criminalitatea și terorismul grav devin din ce în ce mai mult transnaționale și polivalente, Europol ar trebui să poată face schimb de date cu autoritățile de aplicare a legii din țările terțe în măsura necesară pentru îndeplinirea sarcinilor sale.Mă declar în favoarea deschiderii negocierilor pentru un acord între Uniunea Europeană și Turcia, deoarece se urmărește facilitarea schimbului de date cu caracter personal între Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol) și autoritățile competente din Turcia pentru combaterea criminalității grave și a terorismului.Pe baza datelor disponibile, precum și a cunoștințelor experților interni ai Europol, cooperarea cu Turcia este necesară în special pentru combaterea următoarelor fenomene ale criminalității: terorism – terorismul islamist, în special Da'esh, dar și al-Qaeda, reprezintă o amenințare comună; în ciuda patrulelor trimise de autoritățile turcești în zonele de coastă, pe uscat și în aeroporturi și de interceptarea sistematică a migranților ilegali, rețelele organizate de contrabandă continuă să funcționeze.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Israel Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0235/2018 - Claude Moraes) RO

Mă declar în favoarea deschiderii negocierilor pentru un acord între Uniunea Europeană și Israel, deoarece se urmărește facilitarea schimbului de date cu caracter personal între Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol) și autoritățile competente israeliene pentru combaterea criminalității grave și a infracțiunilor grave.Într-o lume globalizată, în care criminalitatea și terorismul grav devin din ce în ce mai mult transnaționale și polivalente, Europol ar trebui să poată face schimb de date cu autoritățile de aplicare a legii din țările terțe în măsura necesară pentru îndeplinirea sarcinilor sale. UE și Israel au dezvoltat relații solide bazate pe acordul de asociere din 1995 (în vigoare din 2000). Pe baza datelor disponibile, precum și a cunoștințelor experților Europol în domeniul intern, cooperarea cu Israelul este necesară, în special pentru a contracara următoarele fenomene ale criminalității: terorismul și criminalitatea informatică – cooperarea cu Israelul ar trebui să fie stabilită, în special având în vedere experiența lor în investigarea / abordarea tehnologiilor de înaltă performanță.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Tunisia Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0237/2018 - Claude Moraes) RO

Relațiile UE-Tunisia datează din 1976. Pe baza datelor disponibile, precum și a cunoștințelor experților Europol în domeniul intern, cooperarea cu Tunisia este necesară, în special pentru a contracara terorismul; grupurile teroriste care operează în regiune și peste granițe (inclusiv în Libia și Sahel) reprezintă o amenințare pentru Tunisia și UE, care au fost vizate de atacuri teroriste. Traficul de arme a crescut drastic în regiune, ca urmare a conflictelor prelungite din Libia. Traficul pe rutele prin Tunisia din Libia și Sahel sunt o problemă serioasă. Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA) reprezintă o sursă majoră, punct de tranzit și consumator de droguri ilicite. Tunisia este o țară de tranzit importantă pentru cocaina latino-americană îndreptată spre Europa.Mă declar în favoarea deschiderii negocierilor pentru un acord între Uniunea Europeană și Tunisia, deoarece se urmărește facilitarea schimbului de date cu caracter personal între Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol) și autoritățile competente tunisiene pentru combaterea criminalității grave și a terorismului.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Morocco Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0238/2018 - Claude Moraes) RO

Din anul 2000, intrarea în vigoare a Acordului de asociere euro-mediteraneean a marcat relațiile dintre UE și Maroc. Marocul a beneficiat de un statut avansat în cadrul politicii europene de vecinătate începând din 2008. Printre altele, un obiectiv se referă la consolidarea dialogului și a cooperării în domeniile politic și de securitate. Marocul este copreședintele Forumului Global pentru Combaterea Terorismului (GCTF) și membru al Coaliției Globale împotriva Da`esh.Pe baza datelor disponibile, precum și a cunoștințelor experților interni ai Europol, cooperarea cu Marocul este necesară în special pentru a contracara următoarele fenomene ale criminalității: terorismul, provocările legate de migrație, traficul de arme de foc, traficul de droguri, crima informatică.Mă declar în favoarea deschiderii negocierilor pentru un acord între Uniunea Europeană și Maroc, deoarece se urmărește facilitarea schimbului de date cu caracter personal între Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol) și autoritățile competente din Maroc pentru combaterea criminalității grave și a terorismului.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Egypt Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0236/2018 - Claude Moraes) RO

Strategia Europol 2016-2020 identifică regiunea mediteraneeană drept prioritate pentru parteneriate consolidate. Strategia subliniază, de asemenea, necesitatea unei cooperări mai strânse între Europol și Orientul Mijlociu / Africa de Nord (MENA) din cauza actualelor amenințări teroriste și provocări legate de migrație.Egiptul este un partener cheie pentru UE și ar putea juca un rol central în promovarea păcii, a prosperității și a stabilității în vecinătatea sudică a regiunii. Cadrul general pentru cooperarea dintre UE și Egipt este prevăzut de acordul de asociere în vigoare din 2004. UE și Egiptul sunt, de asemenea, parteneri ai Forumului Global pentru Combaterea Terorismului (GCTF) și ai Coaliției Globale împotriva Da`esh.Pe baza datelor disponibile, precum și a cunoștințelor expertului intern al Europol, este necesară cooperarea cu Egiptul în special pentru combaterea următoarelor fenomene ale criminalității: terorismul, migrarea ilegală, traficul ilicit de arme de foc. Prin urmare, cooperarea cu Egiptul constituie o prioritate strategică, atât pentru încetinirea fluxului de arme de foc ilicite către vecinii săi, cât și pentru prevenirea acestora.
2016/11/22
Opening of negotiations for an EU-Algeria Agreement on the exchange of personal data for fighting serious crime and terrorism (A8-0239/2018 - Claude Moraes) RO

Susțin opinia raportorului privind necesitatea cooperării cu Republica Algeriană Democratică și Populară în materie de aplicare a legii pentru protejarea intereselor de securitate ale Uniunii Europene, precum și realizarea unei evaluări și a unei analize de impact aprofundate, pentru a fi posibilă definirea mandatului de negociere pentru încheierea unui acord între Uniunea Europeană și Republica Algeriană Democratică și Populară privind schimbul de date cu caracter personal între Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol) și autoritățile algeriene competente pentru combaterea criminalității grave și a terorismului.Această analiză este necesară pentru că va putea evalua în detaliu riscurile pe care le prezintă transferurile de date cu caracter personal către Republica Algeriană Democratică și Populară, atât în ceea ce privește drepturile persoanelor la viața privată și la protecția datelor, cât și celelalte drepturi și libertăți fundamentale protejate de Cartă și pentru a putea defini garanțiile necesare ce trebuie incluse în acord.
2016/11/22
Cooperation Agreement between the EU and the Agency for Aerial Navigation Safety in Africa and Madagascar (A8-0213/2018 - Jerzy Buzek) RO

Un element-cheie al politicii Uniunii Europene în domeniul transporturilor îl reprezintă programele europene de radionavigație prin satelit – în special în domeniul transportului aerian. Acestea au rolul de a consolida siguranța și continuitatea serviciilor de navigație aeriană, stimulându-le din punct de vedere economic și de mediu.Este important că acest acord promovează strategia Uniunii Europene prin programele europene de radionavigație prin satelit, care urmărește să dezvolte utilizarea acestei tehnologii și să furnizeze servicii conexe în zona de responsabilitate a ASECNA, în special prin crearea unui serviciu de augmentare cu ajutorul sateliților.Am votat această recomandare deoarece Acordul de cooperare dintre Uniunea Europeană și Agenția pentru Siguranța Navigației Aeriene în Africa și Madagascar va aduce beneficii industriei spațiale europene, care va dispune astfel de o piață extinsă pentru a-și dezvolta tehnologia. Acest acord va contribui la implementarea unei noi infrastructuri și la îmbunătățirea utilizării serviciilor asociate radionavigației prin satelit.
2016/11/22
Extension of the EU-US Agreement for scientific and technological cooperation (A8-0212/2018 - Rolandas Paksas) RO

Uniunea Europeană și SUA au o lungă cooperare în domeniul științei, tehnologiei și inovației (STI). SUA este de departe cel mai important partener dintre statele din afara Uniunii și cel mai activ în cadrul programului Orizont 2020 în ceea ce privește volumul investițiilor reciproce în cercetare și dezvoltare (C&D), fluxurile de oameni de știință, volumul activităților de cooperare și numărul de publicații și de brevete elaborate în comun.Susțin acordul, care oferă un cadru de facilitare a cooperării dintre UE și SUA în domenii prioritare comune din sectorul științei și tehnologiei, dând naștere unor beneficii reciproce.
2016/11/22
European High Performance Computing Joint Undertaking (A8-0217/2018 - Zigmantas Balčytis) RO

Am votat acest raport deoarece utilizarea de supercalculatoare puternice poate aborda principalele provocări științifice și societale, cum ar fi identificarea timpurie și tratarea bolilor, noi terapii bazate, de exemplu, pe practici medicale personalizate de mare precizie. Utilizarea acestor calcule de înaltă performanță vine în sprijinul industriilor și întreprinderilor, prin reducerea semnificativă a ciclurilor de proiectare și de producție, prin minimizarea costurilor, prin creșterea eficienței resurselor.Un alt domeniu în care această tehnologie poate fi folosită îl reprezintă securitatea și apărarea națională, prin dezvoltarea unor sisteme complexe de criptare, urmărirea și găsirea de soluții în fața atacurilor cibernetice și dezvoltarea eficientă a criminalisticii.De aceea, instituirea întreprinderii europene comune pentru calculul de înaltă performanță ar face ca UE să depindă de lanțuri de aprovizionare cu tehnologie HPC străină, existând riscul de a fi privată de know-how strategic sau tehnologic în vederea inovării și a competitivității.
2016/11/22
Role of cities in the institutional framework of the Union (A8-0203/2018 - Kazimierz Michał Ujazdowski) RO

Consider că trebuie acordat sprijin orașelor pentru a le permite să îmbunătățească dimensiunea urbană a procesului de elaborare a politicilor UE, existând un potențial uriaș de implementare a acestora prin dezbateri și consultări despre chestiuni importante pentru ele, care depășesc sfera politicii urbane. Este important ca orașele să devină centre ale dezbaterilor asupra viitorului Uniunii și politicilor sale.Am votat acest raport deoarece orașele reprezintă coloana vertebrală a unei mari părți a teritoriului european, iar reprezentanții aleși local pot constitui un intermediar esențial între UE și cetățenii săi. Acest fapt contribuie în mod concret la procesul de integrare europeană, prin intermediul unei mai bune comunicări reciproce și al unor informații de calitate cu privire la politicile europene.În acest demers, rolul societății civile în viața politică a UE este esențial, orașele reprezentând nivelul la care cetățenii se pot implica cel mai ușor, având un acces privilegiat la o mare parte a populației UE. Luând în considerare argumentele de mai sus, precum și importanța de a accentua considerabil rolul orașelor în conturarea viitoarelor politici ale UE, am decis să votez acest raport.
2016/11/22
Three-dimensional printing: intellectual property rights and civil liability (A8-0223/2018 - Joëlle Bergeron) RO

Sectorul imprimării 3D ar trebui tratat cu prudență, în special în ceea ce privește calitatea produsului imprimat și posibilele pericole cu care s-ar putea confrunta utilizatorii sau consumatorii. Trebuie să se ia în considerare în mod adecvat includerea mijloacelor de identificare pentru a asigura trasabilitatea produselor. Este important să avem un cadru legal coerent, care să asigure o tranziție armonioasă și securitate juridică pentru consumatori și întreprinderi, cu scopul de a promova inovarea în cadrul UE.În plus, este necesară o conștientizare din partea publicului privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală în domeniul imprimării 3D, care trebuie să fie îmbunătățită atât în cazul încălcării dreptului de autor, cât și în cazul încălcărilor drepturilor de modele, mărci și brevete.Am votat în favoarea acestui raport deoarece am susținut dintotdeauna protejarea proprietății intelectuale, a drepturilor de autor și a creației. Pentru a anticipa problemele legate de răspunderea civilă sau de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală pe care imprimarea 3D le-ar putea provoca în viitor, UE va trebui să adopte o nouă legislație și să adapteze normele existente cazului specific al tehnologiei 3D.
2016/11/22
European Defence Industrial Development Programme (A8-0037/2018 - Françoise Grossetête) RO

UE are nevoie de măsuri mai bune la nivel european pentru a putea avea tehnologii mai puțin costisitoare, sigure și independente. Cetățenii europeni au nevoie de o securitate mai consolidată într-un mediu internațional care este, din multe perspective, instabil. Cooperarea este necesară pentru a răspunde cererii de securitate a cetățenilor. Excelența și performanța industrială sunt criterii esențiale pentru sectorul apărării. Cadrul normativ european privitor la acest sector trebuie să evolueze pentru a asigura un grad mai mare de interoperabilitate și de standardizare. Efectele competitivității industriei din domeniul apărării vor fi resimțite, iar programul va diminua problemele legate de cooperare. Este bine că avem integrate în regulament IMM-urile și colaborarea transfrontalieră. Până la urmă, se creează niște locuri de muncă și este important să reindustrializăm Uniunea Europeană. Trebuie să avem o industrie a apărării, să nu depindem de importuri, așa cum depindem în foarte multe domenii. Am votat favorabil acest raport deoarece Uniunea Europeană trebuie să-și întărească autonomia în domeniul apărării pentru a garanta libertatea de acțiune pe glob. Industria apărării din UE trebuie să fie competitivă la nivel mondial și acest lucru se încearcă prin acest regulament. Industria de apărare trebuie să se bazeze pe inovare, cooperare, cercetare.
2016/11/22
Integrated farm statistics (A8-0300/2017 - Maria Gabriela Zoană) RO

O evaluare a Sistemului european de statistici agricole (SESA) a concluzionat că principalii utilizatori ai agriculturii sunt afectați de lipsa de date specifice și că elementele sistemului sunt prea rigide, ceea ce nu permite introducerea rapidă a noilor colecții de date. Avem nevoie de date precise, exacte și furnizate în timp util. Aspecte precum forța de muncă în rândul tinerilor, depopularea zonelor, fenomenul de urbanizare, elementele de climă și mediu sunt doar câteva exemple de domenii în care statisticile de calitate sunt imperios necesare pentru a lua decizii în cunoștință de cauză în cadrul procesului de elaborare a politicilor agricole. Prin acest regulament se urmărește îmbunătățirea sistemului de colectare a datelor, devenind astfel mai coerent, flexibil și mai rapid, cu caracter de reducere a birocrației administrative. Procesul de colectare a datelor statistice, în special cele privind structura exploatațiilor agricole, influențează vizibil deciziile în viitoarele reforme agricole, decizii care în cele din urmă se răsfrâng asupra fermierului. Legislația actuală a UE a oferit cadrul pentru recensământul agricol 2010 și anchetele privind structura exploatațiilor agricole pe parcursul ultimilor zece ani, ancheta din 2016 fiind ultima acoperită de către dispozițiile actuale. Următorul recensământ agricol - în 2020 - se va baza pe o nouă bază legislativă.
2016/11/22
Notification of investment projects in energy infrastructure: repeal (A8-0211/2018 - Barbara Kappel) RO

La nivelul Uniunii Europene, avem nevoie de o mai bună reglementare în ceea ce privește investițiile în domeniul energetic al Uniunii. Trebuie să avem un cadru legislativ adecvat, în vederea obținerii unei legiferări mai bune. Regulamentul respectiv trebuie actualizat conform situației existente, pentru a se garanta că politica energetică a UE se dezvoltă în mod eficace și răspunde nevoilor reale ale UE. Uniunea Europeană are nevoie de o imagine de ansamblu asupra evoluției investițiilor în infrastructura energetică, astfel încât să-și poată îndeplini mai bine responsabilitățile în domeniul energiei și să poată să-și aducă aportul la îmbunătățirea infrastructurii în acest sector. Modalitățile de planificare și raportare în sectorul energetic trebuie îmbunătățite, astfel încât să se îndeplinească obiectivele uniunii energetice și să se reducă sarcinile administrative. Abrogarea regulamentului în cauză va duce la eliminarea cheltuielilor limitate aferente. Aceasta va contribui la raționalizarea utilizării resurselor Comisiei și ale statelor membre, eliminând obligațiile de raportare duble.
2016/11/22
Measures to strengthen administrative cooperation in the field of value-added tax (A8-0215/2018 - Roberts Zīle) RO

Taxa pe valoarea adăugată constituie o importantă sursă de venituri pentru statele membre. Totuși, statele suportă pierderi în acest domeniu din cauza fraudelor. Sistemul actual de impozitare a activităților comerciale dintre statele membre nu este în același pas cu accelerarea economiei. Cooperarea dintre statele membre ar ajuta să se combată mai ușor, mai rapid și mai eficient frauda în materie de TVA. Propunerea legislativă trebuie să găsească un echilibru just între cererile de informații și analiza acestor informații, pe de o parte, și protecția datelor și respectarea vieții private, pe de altă parte. Propunerea a fost îmbunătățită pentru a crea un echilibru mai eficient între interesele și responsabilitățile autorităților solicitante și ale celor solicitate. Mai mult decât atât, au fost simplificate modalitățile de gestionare a datoriilor fiscale în materie de TVA. Cred că propunerea trebuie să fie mai clară și să conțină mai multe detalii.
2016/11/22
Violation of rights of indigenous peoples in the world (A8-0194/2018 - Francisco Assis) RO

Toate statele trebuie să respecte, să protejeze și să garanteze drepturile funciare ale micilor proprietari și dreptul persoanelor la alte resurse, cum ar fi apa, pădurile, creșterea animalelor și pescuitul. Exproprierea discriminatorie a terenurilor și evacuările forțate afectează negativ populațiile din țările în curs de dezvoltare și subminează drepturile fundamentale ale omului, precum dreptul la viață, la hrană, locuință, sănătate și proprietate. Femeile din comunitățile indigene sunt marginalizate, în special prin lipsa accesului la asistență medicală, la servicii sociale și la posibilități economice. Acestea sunt discriminate pe motive de gen, etnie și mediu socioeconomic, ceea ce determină rate mai ridicate ale mortalității și creșterea numărului de victime ale unor violențe bazate pe gen. Am votat favorabil acest raport deoarece drepturile individuale și colective ale popoarelor indigene continuă să fie încălcate de către actori statali și nestatali, în diferite regiuni ale lumii, și aceste popoare se confruntă în continuare cu diverse tipuri de violență, precum și cu acte de rasism, excludere, discriminare, expropriere ilegală a domeniilor lor tradiționale sau privarea de acces la resursele și mijloacele de subzistență.
2016/11/22
Climate diplomacy (A8-0221/2018 - Arne Lietz, Jo Leinen) RO

Pentru viitorul diplomației în domeniul climei, măsurile de prevenire și ameliorarea riscurilor trebuie să facă parte integrantă din efortul comun, desfășurat de instituțiile UE în cooperare cu statele membre. Acest lucru va consolida prevenirea conflictelor în contextul politicii externe a UE și a statelor membre. UE trebuie să își asume un rol puternic de lider în acțiunile în domeniul climei. Trebuie să avem metode clare pentru a consolida cooperarea cu partenerii noi și vechi, în cadrul forurilor internaționale, cu guvernele naționale și chiar cu actorii nestatali. UE trebuie să pună în aplicare Acordul de la Paris în mod consecvent, care să includă și un mecanism de revizuire eficient. La nivelul UE, au fost adoptate acte legislative esențiale în domeniul climei pentru următorii zece ani, însă încă sunt necesare măsuri suplimentare. Am votat favorabil acest raport deoarece efectele grave ale schimbărilor climatice se resimt la nivel global și trebuie să fie o prioritate strategică în cadrul relațiilor diplomatice internaționale. Schimbările climatice afectează stabilitatea geopolitică, aprovizionarea cu alimente și apă și, prin urmare, securitatea regională a populațiilor implicate, precum și fluxurile migratorii, iar aceste aspecte trebuie abordate la toate nivelurile și în toate domeniile diplomației în materie de afaceri externe.
2016/11/22
Structural and financial barriers in the access to culture (A8-0169/2018 - Bogdan Andrzej Zdrojewski) RO

Consider că educația în științele umane, învățarea limbilor străine în școală și educația culturală fac parte integrantă din educația generală a tuturor cetățenilor europeni și contribuie la reducerea decalajelor sociale, ceea ce presupune existența unui nivel adecvat de finanțare - respectiv la fel ca celelalte discipline școlare.Pe de altă parte, este important ca în dezvoltarea politicilor culturale și educaționale să fie promovate programe pentru a spori interesul și participarea culturală, cu accent pe promovarea patrimoniului cultural al Europei și dezvoltarea diversității culturale și lingvistice europene.Susțin, totodată, propunerea raportorului de a se generaliza legitimația europeană de student, cu ajutorul căreia posesorii lor să poată intra gratuit.
2016/11/22
Proportionality test before adoption of new regulation of professions (A8-0395/2017 - Andreas Schwab) RO

Este important ca statele membre să promoveze progresul științific și tehnologic atunci când vorbim despre orice fel de serviciu furnizat prin mijloace electronice, mai ales când vorbim de servicii noi.Susțin poziția raportorului potrivit căreia, în cazul în care un stat membru reglementează o profesie, ar trebui să se țină seama de faptul că progresul tehnologic ar putea reduce sau crește asimetria dintre consumatori și profesioniști la nivelul informațiilor. Trebuie să avem totdeauna în vedere rapiditatea evoluției tehnologiilor și a progresului științific, motiv pentru care actualizarea cerințelor privind accesul poate avea o importanță deosebită pentru o serie de profesii.
2016/11/22
State of play of recreational fisheries in the EU (A8-0191/2018 - Norica Nicolai) RO

Circa 9 milioane de cetățeni europeni practică pescuitul recreativ, adică 1,6 % din populația europeană, ceea ce reprezintă aproximativ 10,5 miliarde de euro pentru economie, o mare parte a acestor bani ajungând la comunități mici sau regiuni considerate ca fiind rămase în urmă.Această activitate permite acestor comunități să își diversifice veniturile și economiile. Pentru a analiza însă impactul său real asupra economiilor locale și a mediului, este nevoie de o colectare adecvată de date. Pentru anumite specii, precum codul de Atlantic, bibanul de mare european, anghila europeană și somonul de Atlantic, există unele date colectate de statele membre, dar acest lucru nu este suficient pentru stocurile noastre și datele nu pot fi extrapolate la alte specii vizate și nu pot reprezenta temeiul științific pentru o bună reglementare.Ca atare, sprijin propunerea raportorului privind îmbunătățirea colectării datelor și adoptarea regulamentului necesar pentru a asigura un bun nivel al datelor în întreaga UE și în toate bazinele maritime la nivel european, date care sunt necesare pentru planurile de gestionare pentru cele două sectoare ale pescuitului - comercial și recreativ - care vizează același stoc.
2016/11/22
Clearing obligation, reporting requirements and risk-mitigation techniques for OTC derivatives and trade repositories (A8-0181/2018 - Werner Langen) RO

Monitorizarea piețelor instrumentelor financiare derivate este îngreunată de calitatea și transparența nesatisfăcătoare ale datelor produse de registrele centrale de tranzacții și împiedică autoritățile de reglementare și de supraveghere să identifice în timp util riscurile la adresa stabilității financiare. Susțin poziția raportorului privind necesitatea unei armonizări mai bune a normelor și a cerințelor de raportare și, în special, o mai bună armonizare a standardelor în materie de date, a metodelor și a modalităților de raportare, precum și a procedurilor care urmează să fie aplicate de registrele centrale de tranzacții pentru validarea datelor raportate în ceea ce privește exhaustivitatea și corectitudinea acestora.Totodată susțin necesitatea unui standard comun la nivelul Uniunii de raportare către registrele centrale de tranzacții pentru a reduce sarcina administrativă și pentru a corela mai bine ordinele în vederea executării tranzacțiilor.
2016/11/22
Common rules in the field of civil aviation and European Union Aviation Safety Agency (A8-0364/2016 - Marian-Jean Marinescu) RO

Susțin poziția raportorului, potrivit căruia siguranța aviației nu este o îndatorire doar în sarcina industriei, ci reprezintă și o chestiune de supraveghere și de aplicare eficientă a normelor de către autoritățile aeronautice naționale. Îmbunătățirea siguranței aviației este o necesitate și susțin propunerea ca entitățile calificate, care îndeplinesc sarcini în numele autorităților aeronautice naționale sau ale agenției, autoritățile aeronautice naționale, să fie acreditate de către agenție. Un astfel de proces de acreditare ar permite să se analizeze nivelul existent al performanțelor de siguranță ale tuturor autorităților aeronautice naționale din UE. Pe de altă parte, consider benefică extinderea competențelor agenției în domeniul securității aviației, în special al securității cibernetice.
2016/11/22
CO2 emissions from and fuel consumption of new heavy-duty vehicles (A8-0010/2018 - Damiano Zoffoli) RO

Obiectivul UE în domeniul schimbărilor climatice de reducere a emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40 % până în 2030 este unul important și pentru sectorul transportului. În 2014, 25 % din emisiile de CO2 din sectorul transporturilor rutiere proveneau de la vehiculele grele, ceea ce înseamnă 5 % din emisii. Din păcate, emisiile de CO2 și consumul de combustibil al vehiculelor grele noi introduse pe piața UE nu au fost până în prezent monitorizate obiectiv, ceea ce îngreunează stabilirea unor date fiabile privind configurația parcului de vehicule grele înmatriculate în Uniunea Europeană, evoluția sa în timp și impactul său potențial asupra emisiilor de CO2.Susțin propunerea raportorului privind necesitatea ca producătorii să fie stimulați să inoveze și să facă investiții - pentru a achiziționa vehicule noi și moderne pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale vehiculelor grele -, mai ales când este vorba de transportatorii auto din întreprinderile mici și mijlocii, pentru care carburantul reprezintă mai mult de un sfert din cheltuielile de funcționare, dar și pentru administratorii locali, care, când achiziționează noi mijloace publice, nu sunt în măsură să cunoască modelele cele mai eficiente de pe piață.
2016/11/22
Modernisation of education in the EU (A8-0173/2018 - Krystyna Łybacka) RO

Într-o lume tot mai globalizată și digitalizată, consider că sunt necesare metode inovatoare și relevante de învățare, predare și evaluare. Ele trebuie să fie corelate cu o infrastructură educațională adecvată, care să facă posibil lucrul în echipe și să stimuleze gândirea creativă a tinerilor, indiferent de mediul din care provin. Oportunitățile oferite de digitalizare și de informatizare trebuie folosite la maxim prin platforme educaționale comune pentru educația modernă, în special în domeniul învățământului și educației la distanță și al învățării mixte, pentru a dezvolta toate competențele viitoare ale tinerilor și a permite un acces mai facil pe piața forței de muncă.Nu trebuie să uităm însă că predarea cu ajutorul tehnologiilor digitale necesită un acces egal, un nivel corespunzător de competențe digitale, resurse de învățare de înaltă calitate, formare pentru a folosi tehnologia în scop pedagogic și promovarea atitudinilor și a motivației necesare pentru o participare digitală relevantă.
2016/11/22
Towards a sustainable and competitive European aquaculture sector (A8-0186/2018 - Carlos Iturgaiz) RO

Consider că este benefic pentru Uniunea Europeană ca pregătirea și formarea profesională în domeniul acvaculturii să fie adaptată noilor cerințe ale consumatorilor din Europa și, mai ales, să existe posibilitatea ca pescarii profesioniști să parcurgă cursuri de recalificare în direcția unor metode alternative de gestionare a mediilor acvatice, ceea ce ar contribui, de asemenea, la crearea de locuri de muncă pentru femeile și tinerii din regiunile rurale, costiere și ultraperiferice, pe insule și, în general, în regiunile care depind în mare măsură de activitățile de pescuit și de acvacultură.Într-o lume tot mai globalizată, femeile ocupă un loc din ce mai important și în acest domeniu și susțin propunerea raportorului privind necesitatea adaptării legislației la această realitate, precum și dezvoltarea de activități conexe acvaculturii, printre altele, de țesătorii sau ambalatorii de plase de pescuit. Pe de altă parte, consider benefică pentru Europa încurajarea cooperării dintre activitățile de inovare și cercetare din sectorul acvaculturii și programele universitare specifice, pentru a promova noi idei și a spori interesul față de acest sector economic.
2016/11/22
Mobilisation of the EU Solidarity Fund to provide assistance to Greece, Spain, France and Portugal (A8-0175/2018 - José Manuel Fernandes) RO

În ultimul an, catastrofele naturale au provocat numeroase pierderi de vieți omenești, motiv pentru care consider necesar ca statele membre să acorde mai multă atenție și să investească în prevenirea catastrofelor prin mobilizarea mijloacelor necesare și prin utilizarea fondurilor structurale și de investiții europene pentru a evita pe viitor pierderea de vieți omenești.Pentru acele regiuni afectate este benefic ca executivul european să sprijine și să aprobe rapid realocarea financiară a acordurilor de parteneriat, solicitată de către statele membre în acest scop, cu mențiunea ca statele membre trebuie să utilizeze contribuția respectivă în mod transparent, garantând o distribuție echitabilă în regiunile afectate.Salut totodată propunerea Comisiei privind un nou mecanism de protecție civilă al UE, ca o modalitate de a preveni și acționa în situații de dezastre naturale.
2016/11/22
Draft amending budget No 1/2018 accompanying the proposal to mobilise the EU Solidarity Fund to provide assistance to Greece, Spain, France and Portugal (C8-0181/2018) RO

Anul trecut au existat o serie de catastrofe naturale - cutremur în Grecia, uragane și incendii forestiere de anvergură în Franța, Portugalia și Spania. S-a propus majorarea alocării pentru articolul bugetar 13 06 01 „Acordarea de asistență statelor membre în cazul unor catastrofe naturale majore cu repercusiuni grave asupra condițiilor de trai, a mediului natural sau a economiei” cu 97 646 105 EUR, atât în credite de angajament, cât și în credite de plată.Susțin propunerea de mobilizare a Fondului de solidaritate al Uniunii Europene pentru a acorda asistență acelor regiuni afectate și pentru a putea fi reconstruite cât mai repede drumurile, școlile sau alte instituții publice care au fost afectate.
2016/11/22
Protection against dumped and subsidised imports from countries not members of the EU (A8-0182/2018 - Christofer Fjellner) RO

Normele comune de protecție împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping sau al unor subvenții din partea țărilor care nu sunt membre ale Uniunii Europene sunt cuprinse într-un regulament care a fost adoptat în 2009, fiind revizuit la acel moment un alt regulament din 1995.Susțin propunerea potrivit căreia anumite dispoziții ale regulamentelor ar trebui modificate în scopul de a îmbunătăți transparența și previzibilitatea, de a oferi măsuri eficiente de combatere a retorsiunii, de a îmbunătăți eficacitatea și asigurarea punerii în aplicare și de a optimiza practicile de reexaminare. În plus, ar trebui incluse în regulamente anumite practici care au fost aplicate în contextul anchetelor antidumping și antisubvenții în ultimii ani.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2018/000 TA 2018 - Technical assistance at the initiative of the Commission (A8-0172/2018 - Eider Gardiazabal Rubial) RO

Consider benefică monitorizarea și colectarea de date statistice, fiind totodată important ca aceste serii statistice să poată fi apoi compilate într-o formă corespunzătoare pentru a fi ușor de accesat și de înțeles de către toți cetățenii europeni.Pe de altă parte, vor fi benefice tuturor publicarea viitoarelor rapoarte bianuale în 2019 și consider necesară o difuzare publică și largă în întreaga Uniune a acestora. Susțin totodată necesitatea unui site dedicat Fondului european de ajustare la globalizare, care să fie accesibil tuturor cetățenilor Uniunii, și importanța multilingvismului atunci când se comunică cu publicul larg, fiind necesară traducerea elementelor noi de pe site-ul FEG în toate limbile oficiale ale Uniunii, pentru o mai bună comunicare cu publicul, putând fi folosite mijloacele de comunicare socială și platformele alternative.
2016/11/22
Conformity of fisheries products with access criteria to the EU market (A8-0156/2018 - Linnéa Engström) RO

Consider necesară aplicarea tuturor aspectelor legislației UE legate de standardele și controalele de sănătate (inclusiv în ceea ce privește siguranța alimentară, trasabilitatea și prevenirea) în cazul produselor pescărești și de acvacultură importate, inclusiv al hranei pentru animale și al materiilor prime pentru furaje și sprijin propunerea de îmbunătățire a programului de inspecții în țările terțe prin intermediul perfecționării misiunilor Oficiului Alimentar și Veterinar, în principal prin creșterea numărului de unități inspectate în timpul fiecărei misiuni, cu scopul de a obține rezultate care să reflecte mai bine realitatea din țările terțe.Aceste controale sunt necesare având în vedere auditurile efectuate de DG SANTE care arată că unele țări terțe sunt foarte deficitare în privința asigurării faptului că produsele respectă standardele necesare de sănătate, cel puțin în cazul navelor de pescuit, al vaselor-fabrică și al navelor frigorifice, ceea ce îngreunează controalele sanitare realizate în punctele de inspecție de la frontierele UE atunci când se verifică respectarea normelor sanitare.
2016/11/22
The future of food and farming (A8-0178/2018 - Herbert Dorfmann) RO

Am votat pentru acest raport deoarece consider că este necesar să se mențină actuala arhitectură, compusă din doi piloni. Aceștia trebuie să fie coerenți și complementari, pentru că pilonul I este finanțat integral prin fondurile UE și constituie un mijloc eficient de sprijin pentru venit, pentru măsuri de mediu de bază și pentru continuarea măsurilor de piață existente, iar pilonul II îndeplinește nevoile specifice ale statelor membre. Nu trebuie să uităm faptul că sprijinul financiar european a transformat Uniunea într-unul dintre cei mai mari producători de bunuri agro-alimentare, așadar avem nevoie de menținerea aceluiași buget PAC și a celor doi piloni.Spun nu plafonării. Da, este nevoie de o finanțare orientată către fermele mici și mijlocii, dar și fermele mari au nevoie de o finanțare adecvată. Nu sunt de acord cu plafonarea și recomand ideea de a avea o plată redistributivă mai accentuată. Pe partea de convergență externă, îmi doresc să ajungem la o egalizare a plăților directe între fermierii europeni. Considerăm că, pentru a avea cu toții șanse egale pe piața internă a Uniunii, trebuie să se aducă la același nivel sprijinul direct către fermieri.
2016/11/22
Interpretation and implementation of the Interinstitutional Agreement on Better Law-Making (A8-0170/2018 - Pavel Svoboda, Richard Corbett) RO

Consider benefică menținerea unor contacte strânse între instituțiile europene, chiar înainte de negocierile interinstituționale, pentru a se ajunge la o mai bună înțelegere reciprocă a pozițiilor lor respective, cu accente pe schimbul reciproc de opinii și informații, inclusiv prin invitarea în mod regulat a reprezentanților celorlalte instituții la schimburi informale de opinii.Consider totodată că este importantă o cooperare transparentă și de bună credință între Parlament, Consiliu și Comisie în procesul de adoptare a legislației europene, care ar trebui transpusă în practică printr-un real angajament din partea Comisiei de a implica Parlamentul și Consiliul, la același nivel, în aplicarea dispozițiilor sale privind programarea.Pe de altă parte, constatăm că mai multe rapoarte din proprie inițiativă ale Parlamentului European au rămas fără răspuns și susțin propunerea ca executivul european să prezinte colegislatorilor, în termen de trei luni, motivele care justifică retragerea unui text și un răspuns motivat la cererile de propuneri legislative sau nelegislative.
2016/11/22
2021-2027 Multiannual Financial Framework and own resources (B8-0239/2018, B8-0240/2018, B8-0241/2018) RO

Susțin cu fermitate necesitatea asigurării nivelului necesar de finanțare în cadrul financiar multianual 2021-2027 pentru politicile-cheie ale UE, pentru a le permite acestora să își îndeplinească misiunea și obiectivele, respectiv menținerea finanțării alocate PAC și politicii de coeziune pentru UE-27 cel puțin la nivelul bugetului pentru perioada 2014-2020 în termeni reali, respectând arhitectura generală a acestor politici, dar și necesitatea majorării bugetului actual alocat programului Erasmus+, dublarea finanțării specifice dedicate IMM-urilor și combaterii șomajului în rândul tinerilor, precum și sprijinirea consistentă în continuare a cercetării și inovării, a programului Life +, creșterea în mod semnificativ a investițiilor prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei și asigurarea unei finanțări suplimentare pentru securitate, migrație și relațiile externe.
2016/11/22
Annual Report on the functioning of the Schengen area (A8-0160/2018 - Carlos Coelho) RO

În ultimii trei ani au fost adoptate o serie de măsuri menite să consolideze integritatea spațiului Schengen fără controale la frontierele interne, inclusiv crearea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, care permite operațiuni comune în domeniul supravegherii frontierelor și al returnării. Pe de altă parte, este evident că extinderea spațiului Schengen înseamnă beneficii economice și sociale ce rezultă din dreptul la libera circulație a persoanelor, a serviciilor, a bunurilor și a capitalului, stimulând coeziunea și atenuând decalajele dintre țări și regiuni. Din păcate, există încă state membre care se opun aderării României și Bulgariei la Schengen, ceea ce înseamnă privarea acestora de beneficiile economice. România este pregătită să adere la spațiul Schengen, România aduce valoare adăugată UE de a face față provocărilor în materie de securitate.
2016/11/22
Minimum standards on the rights, support and protection of victims of crime (A8-0168/2018 - Teresa Jiménez-Becerril Barrio, Angelika Mlinar) RO

Aplicarea acestor norme pentru protecția victimelor criminalității necesită îmbunătățirea mecanismelor de informare din statele membre, pentru a se garanta nu numai faptul că victimele își cunosc drepturile, ci și faptul că știu cui să se adreseze pentru a și le putea exercita. Nu trebuie să uităm faptul că primii specialiști care acordă asistență victimelor ar trebui să fie, în același timp, prima lor sursă de informare cu privire la drepturile lor și la programele concepute pentru a combate situațiile care duc la victimizare.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Commercial Policy (A8-0166/2018 - Tokia Saïfi) RO

Susțin necesitatea de a consolida normele internaționale din domeniu în scopul de a garanta avantaje concrete pentru consumatorii europeni, un mai bun acces pe piețele străine pentru întreprinderile europene și respectarea drepturilor fundamentale peste tot în lume, având în vedere creșterea constantă a serviciilor digitale, a fluxului de date și a comerțului electronic în cadrul comerțului internațional. În acest context, este importantă protecția datelor și confidențialitatea, mai ales că protecția datelor cu caracter personal nu are caracter negociabil în cadrul acordurilor comerciale. Susțin totodată că drepturile digitale ale cetățenilor ar trebui să fie promovate prin încheierea de acorduri comerciale, cu includerea în toate acordurile comerciale viitoare, inclusiv cele în curs de negociere în prezent, de capitole privind comerțul digital. Este necesară totodată o strategie privind comerțul digital, care să ia în considerare oportunitățile oferite întreprinderilor mici și mijlocii prin facilitarea accesului pe piețele globale.
2016/11/22
Fishing mortality ranges and safeguard levels for certain herring stocks in the Baltic Sea (A8-0149/2018 - Alain Cadec) RO

Acest raport face referire la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului anterior, adoptat în 2016, cu privire la intervalele mortalității prin pescuit și nivelurile de salvgardare pentru anumite stocuri de hering din Marea Baltică.Principala acțiune este de a facilita sustenabilitatea activităților de pescuit prin adaptarea valorilor legate de MSY la cele mai bune avize științifice disponibile. Pentru salvgardarea capacității de reproducere a stocurilor respective, s-au stabilit niveluri de referință pentru conservare, inclusiv intervalele ratei de mortalitate prin pescuit și nivelul de referință al biomasei stocului de reproducere, toate acestea fiind legate de nivelurile de referință pentru conservare. Atunci când se constantă că stocurile se situează sub nivelul de referință, capturile permise pentru stocul respectiv ar trebui să fie reduse. Această măsură poate fi completată, atunci când este necesar, de măsuri precum măsuri tehnice sau măsuri de urgență adoptate de Comisie sau de un stat membru. Considerentele care au stat la baza acestei modificări țin de cunoștințe științifice furnizate de către ICES.Mă declar în favoarea acestui raport deoarece acesta contribuie la realizarea obiectivelor politicii comune în domeniul pescuitului.
2016/11/22
Statistics of goods transport by inland waterways (codification) (A8-0154/2018 - Lidia Joanna Geringer de Oedenberg) RO

Aceasta propunere de regulament privind statistica transportului de mărfuri pe căi navigabile interioare se limitează la o simplă codificare a textelor existente, fără modificări de fond ale acestora.Cercetarea statistică referitoare la traficul de mărfuri pe căile navigabile interioare se desfășoară trimestrial. Obiectivul principal al cercetării statistice este constituit de colectarea datelor lunare privind operațiunile de trafic de mărfuri pe nave destinate transportului pe căile navigabile interioare, indiferent de țara în care nava este înregistrată sau înmatriculată. Colectivitatea statistică studiată este constituită din administrațiile portuare și primăriile care administrează porturi. Datele de trafic de mărfuri pe căile navigabile interioare sunt colectate și transmise trimestrial la INS pentru fiecare dintre porturile administrate.În toamna anului trecut, grupul de lucru consultativ, alcătuit din reprezentanți ai instituțiilor europene, a examinat propunerile menționate anterior prezentate de Comisie. Prezenta cercetare permite obținerea unor statistici pe baze comparabile și armonizate cu nivelul celor din statele membre ale Uniunii Europene, iar pe acest considerent mă declar în favoarea acestui raport. Am votat în favoarea acestui raport deoarece, în urma examinării propunerii, grupul de lucru consultativ a ajuns, de comun acord, la concluzia că propunerea se limitează la o simplă codificare a textelor existente, fără modificări de fond ale acestora.
2016/11/22
EU-Switzerland Agreement on the cumulation of origin between the EU, Switzerland, Norway and Turkey in the framework of the Generalised System of Preferences (A8-0151/2018 - Tiziana Beghin) RO

Prezentul acord face referire la propunerea de decizie a Consiliului privind încheierea unui acord între UE și Elveția privind cumulul de origine între UE, Elveția, Norvegia și Turcia. Acordul dintre UE și Elveția a fost negociat cu scopul de a armoniza regulile de origine ale sistemului generalizat de preferințe (SGP) și a include Turcia în sistemul cumulului de origine.Regulile de origine sunt o modalitate de a determina țara de origine a bunurilor. În contextul globalizării și al lanțurilor de valoare multinaționale, s-a identificat necesitatea unui set de reguli pentru determinarea sursei bunurilor. Am votat în favoarea acestui raport deoarece prin prezentul acord se asigura o bună funcționare a schimburilor între Uniunea Europeană și Elveția, cele doua părți putând oferi astfel tratament preferențial și accesul la produse originare din țările beneficiare, în cazul în care aceste țări utilizează materiale originare din UE sau respectiv din Elveția.
2016/11/22
EU-Norway Agreement on the cumulation of origin between the EU, Switzerland, Norway and Turkey in the framework of the Generalised System of Preferences (A8-0152/2018 - Tiziana Beghin) RO

Acordul face referire la propunerea de decizie a Consiliului privind încheierea unui acord cu Norvegia privind cumulul de origine între Uniunea Europeană, Confederația Elvețiană, Regatul Norvegiei și Republica Turcia în cadrul sistemului generalizat de preferințe. Prezentul acord, între UE și Norvegia, a fost negociat cu scopul de a armoniza regulile de origine ale sistemului generalizat de preferințe (SGP) și prevede, totodată, includerea Turciei în sistemul cumulului de origine care, până în prezent, a funcționat între Uniune, Elveția și Norvegia.Noua legislație prevede, de asemenea, înlocuirea fostelor certificate de origine de tip A cu un nou sistem pentru stabilirea dovezilor de origine de către exportatorii înregistrați. Pentru ca sistemul de cumulare să se aplice Elveției și Turciei, părțile trebuie să încheie și să aplice acorduri similare cu Elveția și Turcia.Am dat un vot pozitiv acestui raport deoarece este necesar pentru a asigura o bună funcționare a schimburilor comerciale între UE și Norvegia. Acesta va permite UE și Norvegiei, totodată, să utilizeze noile dovezi de origine înlocuitoare prevăzute de noul sistemul REX.
2016/11/22
EU-Norway Agreement on administrative cooperation, combating fraud and recovery of claims in the field of Value Added Tax (A8-0147/2018 - Miguel Viegas) RO

Raportul vizează îmbunătățirea cooperării administrative, combaterea fraudelor și recuperarea creanțelor în domeniul taxei pe valoarea adăugată. Scopul acestui acord ar fi să se stabilească un cadru juridic pentru cooperare între statele membre în vederea prevenirii și combaterii fraudelor, dar și pentru recuperarea creanțelor în domeniul TVA.Fraudele transfrontaliere în materie de TVA aduc anual mari prejudicii bugetelor publice. Prin urmare, cooperarea cu țările terțe este esențială pentru a combate fraudele în domeniul TVA. De-a lungul timpului s-a înregistrat o buna colaborare în domeniul TVA între Norvegia și statele membre ale UE, Norvegia jucând un rol-cheie în numeroase cazuri de cooperare legate de frauda de TVA transfrontalieră. Acordurile de cooperare cu vecinii și partenerii comerciali ai UE îmbunătățesc șansele statelor membre să identifice și să combată fraudele de TVA și ar stopa pierderile financiare pe care acestea le cauzează. Din acest punct de vedere am votat favorabil acest raport.
2016/11/22
Optimisation of the value chain in the EU fishing sector (A8-0163/2018 - Clara Eugenia Aguilera García) RO

Sectorul pescuitului din Uniune se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari, care condiționează veniturile pescarilor și generează probleme pentru continuarea activității în comunitățile de pescari din diferite regiuni ale UE. Acest raport analizează rolul important al organizațiilor de producători. Consider că este necesar să fie încurajați pescarii să se reunească în cadrul unor organizații de producători, să se elimine obstacolele birocratice și să li se acorde o mai mare responsabilitate, facilitând accesul la ajutoare financiare.Un alt aspect esențial este includerea lanțului valoric în planurile de producție și de marketing ale organizațiilor de producători, în scopul adaptării ofertei la cerere, garantând astfel un venit echitabil al pescarilor. O altă problemă esențială este revizuirea sistemului de etichetare.Am votat în favoarea acestui raport, fiind necesar să se stabilească mecanisme care să îmbunătățească prețul de vânzare, pentru a crește remunerația pentru munca lor și pentru a promova distribuirea echitabilă și adecvată a valorii adăugate pe tot parcursul lanțului valoric al sectorului. În plus, este necesară îmbunătățirea și coordonarea, la nivelul UE, a luptei împotriva practicilor comerciale neloiale.
2016/11/22
Implementation of CAP young farmers’ tools in the EU after the 2013 reform (A8-0157/2018 - Nicola Caputo) RO

Raportul „Punerea în aplicare a instrumentelor PAC pentru tinerii fermieri în UE după reforma din 2013” are drept scop îmbunătățirea statutului, identificarea nevoilor reale și crearea de noi condiții mai avantajoase orientate către noii fermieri și tinerii fermieri. Banii din bugetul Uniunii Europene destinați agriculturii au transformat Uniunea într-unul dintre cei mai mari producători de bunuri agroalimentare la nivel mondial, dovadă clară că trebuie să menținem același buget PAC și cei doi piloni. Da, este nevoie de o finanțare orientată pentru fermele mici și mijlocii, dar și fermele mari au nevoie de o finanțare adecvată.Pe partea de convergență externă, trebuie să ajungem la o egalizare a plăților directe între fermierii europeni. Pentru ca fermierii europeni să aibă șanse egale pe o piață internă unică a Uniunii, trebuie ca fermierul român să aibă aceeași subvenție ca fermierul francez și nu jumătate, cum se întâmplă astăzi.Am votat cu „abținere” la acest raport deoarece nu sunt de acord cu plafonarea și recomand ideea de a avea o plată redistributivă mai accentuată. Dacă majoritatea statelor membre vor vota pentru plafonare, atunci mă voi exprima ferm pentru o plafonare voluntară.
2016/11/22
Multiannual plan for demersal stocks in the North Sea and the fisheries exploiting those stocks (A8-0263/2017 - Ulrike Rodust) RO

Acest raport face referire la propunerea de stabilire a unui plan multianual pentru stocurile demersale din Marea Nordului și pentru activitățile de pescuit care exploatează stocurile respective.Marea Nordului este reprezentativă pentru sectorul pescuitului. Aici se pescuiesc numeroase specii de pește. În acest an au existat numeroase specii care au fost capturate în pescuitul mixt. Lucru dificil pentru pescari deoarece ei se lovesc de cotele limite impuse. Prin aceasta propunere se limitează impactul cotelor limitate, impunându-se anumite măsuri care permit schimbarea posibilităților de pescuit între statele membre si cu statele terțe.Așadar, am votat în favoarea acestui raport deoarece acest raport oferă o mai mare flexibilitate și are un caracter multianual, lucru care ar trebui să aducă mai multă stabilitate și vizibilitate pescarilor.
2016/11/22
Posting of workers in the framework of the provision of services (A8-0319/2017 - Elisabeth Morin-Chartier, Agnes Jongerius) RO

Acest raport face referire la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 96/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 decembrie 1996 privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii. Potrivit statisticilor, numărul lucrătorilor detașați la nivelul Uniunii a crescut cu aproape 41% în perioada 2010-2015. În 2015, în UE se înregistrau 2,05 milioane de detașări, comparativ cu 1,3 milioane în 2010 și 1,7 milioane în 2013. Germania, Franța și Belgia sunt cele trei state membre care atrag cel mai mare număr de lucrători detașați, aici lucrând aproximativ 50% din totalul acestora. Polonia, Germania și Franța sunt cele trei state care trimit cel mai mare număr de lucrători detașați.M-am exprimat în favoarea acestui raport deoarece consider că libera circulație a lucrătorilor, libertatea de stabilire și libertatea de a presta servicii sunt principii fundamentale și sunt esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a pieței interne. Punerea în aplicare și asigurarea respectării acestor principii au scopul de a garanta condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi, de a combate eludarea normelor, de a respecta drepturile lucrătorilor, de a îmbunătăți condițiile de muncă și de a consolida coeziunea socială la nivelul statelor membre.
2016/11/22
Management, conservation and control measures applicable in the Convention Area of the South Pacific Regional Fisheries Management Organisation (A8-0377/2017 - Linnéa Engström) RO

Acest raport vizează stabilirea de măsuri de gestionare, conservare și control aplicabile în zona Convenției Organizației regionale de gestionare a pescuitului în Pacificul de Sud (SPRFMO). Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că Uniunea Europeană și statele membre trebuie să depună în continuare eforturi pentru a promova activitățile de pescuit costier, dar și utilizarea unor unelte și tehnici de pescuit selective și cu impact redus asupra mediului, inclusiv a unor unelte și tehnici utilizate în cadrul pescuitului tradițional și artizanal, contribuind astfel la asigurarea unui nivel echitabil de trai pentru economiile locale.
2016/11/22
Sustainable finance (A8-0164/2018 - Molly Scott Cato) RO

Acest raport face referire la finanțele sustenabile ale Uniunii, iar în urma acestuia va începe procesul de elaborare a unui sistem de clasificare al UE pentru activități economice sustenabile, care să susțină viitoarele standarde și etichete UE pentru produsele financiare ecologice, cum ar fi obligațiunile verzi sau fondurile de investiții. Se propune crearea unei noi categorii de repere: criterii de referință cu emisii scăzute de carbon și valori de referință pozitive privind impactul asupra mediului. O altă propunere constă în stabilirea unor standarde minime pentru metodologia acestor criterii de referință, sporind astfel gradul de transparență față de investitori. Consider că trebuie să construim un sistem de finanțare care să funcționeze pentru oameni și nu doar pentru actorii de pe piață. Sustenabilitatea, responsabilitatea și etica ar trebui să se afle în centrul finanțelor noastre, la fel ca toate politicile și acțiunile UE, în conformitate cu obiectivele dezvoltării durabile.Îndrăznesc să spun că aceasta este o mare schimbare a piețelor financiare de la aplicarea principiilor contabile și de audit generale. Prin urmare, am acordat un vot favorabil acestui raport asupra finanțelor verzi și solicitării de a încuraja finanțarea proiectelor care contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice.
2016/11/22
The 2017 EU Justice Scoreboard (A8-0161/2018 - Jytte Guteland) RO

Prezentul raport constituie un răspuns la Tabloul de bord al UE privind justiția din 2017, având în vedere faptul că justiția susține statul de drept în societate și garantează dreptul oricărei persoane la un proces echitabil, în fața unei instanțe independente și imparțiale. Pentru a respecta această garanție Comisia cere statelor membre să eficientizeze procedurile și să le deruleze în timp util, la costuri rezonabile. Cu ajutorul îmbunătățirii eficienței instanțelor judecătorești se consideră că se poate îmbunătăți economia, deoarece percepția întreprinderilor cu privire la independența judiciară poate conduce la creșterea productivității. De asemenea, se ia în considerare și faptul că apărarea drepturilor fundamentale ale justiției joacă un rol esențial în crearea unui mediu politic pozitiv, ducând la recâștigarea încrederii cetățenilor în instituții. Printre factorii necesari pentru eficientizarea și îmbunătățirea sistemului judiciar se află și existența unui proces amplu și imparțial de recrutare a judecătorilor, de la examinare la numirea acestora, pentru a evita, pe cât de mult posibil, puterile de decizie discreționare, precum și adoptarea undei decizii finale pe baza unor factori concreți și obiectivi. Pe considerentele enumerate mai sus, am votat favorabil acest raport.
2016/11/22
Protocol to the EU-Uzbekistan Partnership and Cooperation Agreement (accession of Croatia) (A8-0104/2018 - Jozo Radoš) RO

Scopul acestui protocol la Acordul de parteneriat și cooperare este de a extinde parteneriatul între Uniunea Europeană și Uzbekistan, în contextul aderării Croației la Uniunea Europeană. Acordul de parteneriat și cooperare a fost semnat la data de 21 iunie 1996 și a intrat în vigoare la 1 iulie 1999. Protocolul propus încorporează Croația ca parte contractantă la acord. Am votat în favoarea acestei recomandări, ținând cont de interesul comun de diversificare a rutelor de export, a structurilor cererii și ofertei, precum și a surselor de energie și de sprijinire a dezvoltării de structuri ale economiei de piață atât în Asia, cât și în Europa.
2016/11/22
EU-Korea Framework Agreement (accession of Croatia) (A8-0120/2018 - Tokia Saïfi) RO

Consiliul european propune încheierea unui protocol la Acordul-cadru UE - Republica Coreea, pentru a se ține seama de aderarea Republicii Croația la Uniunea Europeană. Prin aceasta, Croația devine parte contractantă la acord. Acest acord-cadru a fost semnat la 10 mai 2010, a intrat în vigoare la 1 iunie 2014 și constituie primul acord de acest tip încheiat între Uniunea Europeană și o țară asiatică. Acesta a contribuit la consolidarea cooperării Uniunii Europene cu Coreea în regiune. Coreea este un partener-cheie în regiune în numeroase domenii, precum pacea și securitatea, drepturile omului și statul de drept, mediul înconjurător, energia, combaterea terorismului, buna guvernare sau combaterea corupției și a criminalității organizate.Consider că acest acord contribuie la sporirea schimburilor comerciale între cele două părți implicate și este o oportunitate pentru UE să aibă acces la o piață de desfacere pentru produsele sale.
2016/11/22
Subjecting the new psychoactive substance ADB-CHMINACA to control measures (A8-0133/2018 - Maite Pagazaurtundúa Ruiz) RO

Acest raport are la bază proiectul de decizie de punere în aplicare a noi unor măsuri de control a Consiliului privind substanțele psihoactive. Acesta are drept scop stabilirea unui mecanism pentru facilitarea schimbului de informații în ceea ce privește narcoticele și noile droguri sintetice. Drogurile legale au ajutat la înmulțirea noilor substanțe și i-au plasat pe cei care le fabrică, vând și consumă, undeva foarte departe de a putea fi controlați de legile internaționale. În timp ce această măsură este cu siguranță una folositoare în abordarea noilor substanțe, funcționează și ca un sistem de avertizare timpurie. Acest lucru permite statelor membre să intervină, să reacționeze într-un timp cât mai scurt.Deoarece legislația în vigoare nu reușește să ofere un răspuns complet provocărilor oferite de substanțele psihoactive, susțin propunerea de decizie a Comisiei ce invită statele membre să își întărească eforturile în procesul de conștientizare și prevenție a populației.
2016/11/22
Subjecting the new psychoactive substance CUMYL-4CN-BINACA to control measures (A8-0134/2018 - Maite Pagazaurtundúa Ruiz) RO

Traficul și abuzul de droguri constituie amenințări majore la adresa sănătății și siguranței persoanelor și a societății. Acestea afectează structura socială și economică, influențând în mod negativ calitatea vieții persoanelor, dar și securitatea statelor membre. Un număr tot mai mare de persoane, în special tineri, consumă substanțe psihoactive, în ciuda faptului că acestea au efecte negative asupra sănătății și siguranței lor. Riscurile pe care le pot prezenta substanțele psihoactive noi au determinat autoritățile să aplice diverse măsuri restrictive. Din păcate, aceste măsuri nu sunt foarte eficiente deoarece în locul substanțelor supuse controlului apar rapid altele, înlocuitoare, cu o compoziție chimică asemănătoare.Prezentul raport propune stabilirea unui mecanism pentru facilitarea unui schimb mai rapid de informații între statele membre, o noua procedură de notificare a substanțelor ce sunt sub control în statele membre și o evaluare a riscului de consum. M-am exprimat în favoarea acestei propuneri deoarece este nevoie de o monitorizare mult mai bună a traficului ilicit de droguri și de sancțiuni clare și proporționale în vederea combaterii acestui fenomen.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2017/010 BE/Caterpillar (A8-0148/2018 - Eider Gardiazabal Rubial) RO

La data de 18 decembrie 2017, Belgia a depus o solicitare prin care solicită o contribuție financiară din FEG ca urmare a disponibilizărilor efectuate de Caterpillar, la fabrica sa din Belgia și la 5 furnizori. În urma disponibilizărilor rămân fără loc de muncă 1 364 persoane. Motivul principal care stă la baza reducerilor de personal se datorează producției care a cunoscut o scădere dramatică. După evaluarea acestei cereri, Comisia a concluzionat că sunt îndeplinite condițiile pentru acordarea unei contribuții financiare din partea FEG.Susțin acest raport deoarece Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) urmărește să ofere sprijin lucrătorilor disponibilizați și persoanelor a căror activitate a încetat ca urmare a schimbărilor majore intervenite în practicile comerciale internaționale, precum și să le acorde asistență în procesul de reintegrare pe piața muncii. Aceste schimbări sunt provocate de procesul globalizării, dar sunt și ca urmare a continuării crizei economice și financiare mondiale sau ca urmare a unei noi crize economice și financiare mondiale.
2016/11/22
Annual report 2016 on the protection of EU’s financial interests - Fight against fraud (A8-0135/2018 - Gilles Pargneaux) RO

Statele membre și Comisia au o responsabilitate comună și împărțită în ceea ce privește execuția a 74 % din bugetul Uniunii pentru anul 2016. Printre responsabilitățile statelor membre se numără combaterea și prevenirea fraudelor ce afectează bugetul UE, fiind inclusă și frauda transfrontalieră în materie de TVA și a infracțiunilor penale. La nivelul UE, constatăm cu îngrijorare creșterea fraudelor în materie de TVA prin metode de tip ”carusel”. O situație alarmantă o regăsim și în activitățile vamale ce rezultă din contrabanda cu diferite produse, în special, produse care fac obiectul taxei de anti-dumping, dar și la îmbrăcăminte și încălțăminte, alcool și țigări.Am votat în favoarea raportului privind protejarea intereselor financiare ale UE pentru anul 2016 deoarece consider că este nevoie de o comunicare mai eficientă între statele membre, precum și de implementarea unui mecanism ce generalizează o mai bună utilizare a fiecărei resurse financiare, transparență care ajută la combaterea fraudelor, dar și la informarea cetățeanului asupra modului de utilizare a banului public.
2016/11/22
Objection pursuant to Rule 106: genetically modified sugar beet H7-1 (B8-0220/2018) RO

Organismele modificate genetic (OMG) pot fi plante sau animale ale căror caracteristici genetice au fost modificate în laborator, pentru a le crește rezistența la secetă, la dăunători, la ierbicide puternice, la salinitate, la aciditatea crescută a solului sau la temperaturi scăzute. Alteori, scopul modificării genetice este de a modifica proprietățile nutritive ale unor culturi. Produsele alimentare sau furajele modificate genetic nu trebuie să aibă efecte adverse asupra sănătății umane, a sănătății animale sau a mediului.
2016/11/22
Annual report on the control of the financial activities of the European Investment Bank for 2016 (A8-0139/2018 - Marco Valli) RO

Banca Europeana de Investiții este cel mai important creditor public care operează pe piața de capital. Principala sa responsabilitate este de a contribui la integrarea, coeziunea economică și socială și dezvoltarea regională prin intermediul unor instrumente de investiții specifice, cum ar fi împrumuturile, titlurile de capital, garanțiile, mecanismele de partajare a riscurilor și serviciile de consiliere. BEI joacă un rol-cheie în implementarea unui număr tot mai mare de instrumente financiare ce mobilizează și alte fonduri, pe lângă fondurile bugetare ale UE. Pentru o eficacitate sporită și o mai bună transparență, BEI trebuie sa furnizeze informații mai bune și mai sistematice.În conformitate cu Acordul de la Paris, BEI ar putea să susțină și mai mult efortul comun global de combatere a schimbărilor climatice, prin reducerea treptată a sprijinului pentru combustibilii fosili. Acest fapt se poate face prin acordarea mai multor împrumuturi proiectelor de infrastructură publică, pentru atenuarea consecințelor schimbărilor climatice și a proiectelor la scară mică din domeniul energiei din surse regenerabile. Susțin acest raport, deoarece provocările cu care se confruntă sustenabilitatea sunt tot mai mari, în special în contextul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.
2016/11/22
Cohesion policy and thematic objective ‘promoting sustainable transport and removing bottlenecks in key network infrastructures’ (A8-0136/2018 - Andrey Novakov) RO

Banca Europeană de Investiții este cel mai important creditor public care operează pe piața de capital. Principala sa responsabilitate este de a contribui la integrarea, coeziunea economică și socială și dezvoltarea regională prin intermediul unor instrumente de investiții specifice, cum ar fi împrumuturile, titlurile de capital, garanțiile, mecanismele de partajare a riscurilor și serviciile de consiliere. BEI joacă un rol-cheie în implementarea unui număr tot mai mare de instrumente financiare ce mobilizează și alte fonduri, pe lângă fondurile bugetare ale UE. Pentru o eficacitate sporită și o mai bună transparență, BEI trebuie să furnizeze informații mai bune și mai sistematice. În conformitate cu Acordul de la Paris, BEI ar putea să susțină și mai mult efortul comun global de combatere a schimbărilor climatice prin reducerea treptată a sprijinului pentru combustibilii fosili. Acest fapt se poate face prin acordarea mai multor împrumuturi proiectelor de infrastructură publică pentru atenuarea consecințele schimbărilor climatice și a proiectelor la scară mică de energie din surse regenerabile. Susțin acest raport deoarece provocările cu care se confruntă sustenabilitatea sunt tot mai mari, în special în contextul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.
2016/11/22
A global ban on animal testing for cosmetics (B8-0217/2018) RO

Acest act normativ reglementează condițiile privind comercializarea produselor și a ingredientelor cosmetice în UE. El are obiectivul de a realiza o piață internă a produselor cosmetice, asigurând bunăstarea animalelor și, în același timp, protecția sănătății umane și a mediului. Introducerea pe piață a produselor cosmetice finite și a ingredientelor cosmetice testate pe animale a fost interzisă în UE din martie 2009, dar, cu toate acestea, încă se înregistrează nereguli la respectarea acestui regulament. Am votat în favoarea acestui raport deoarece UE ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a promova o mai bună conștientizare a importanței bunăstării animalelor la nivel internațional. Susțin cererea adresată autorităților de reglementare și întreprinderilor de a institui un sistem de monitorizare care să permită efectuarea de audituri periodice, independente, pentru a garanta faptul că furnizorii industriali respectă interdicția totală impusă.
2016/11/22
Current situation and future prospects for the sheep and goat sectors in the EU (A8-0064/2018 - Esther Herranz García) RO

Sectoarele ovinelor și caprinelor sunt cele mai vulnerabile din domeniul creșterii animalelor din UE. Principala problemă este rentabilitatea scăzută și veniturile mici, ce se datorează în mare parte costurilor prea mari. Acestea depășesc uneori prețurile de vânzare, ceea ce duce la abandonarea din ce în ce mai frecventă a acestor sectoare de către agricultori. Este important să ne asigurăm că aceste activități au un viitor viabil în UE. Să nu uităm totodată contribuția la dezvoltarea economiilor din zonele rurale. Așadar este nevoie de o intensificare a sprijinului în aceste sectoare, ținând seama mai ales de dependența ridicată a sectoarelor crescătorilor de ovine și de caprine de plățile directe. Susțin menținerea sau consolidarea măsurilor de sprijin pentru sectoarele ovinelor și caprinelor, precum și a altor măsuri de sprijin în cadrul viitoarei reforme a PAC, cu scopul de a opri abandonarea acestor producții de către agricultori în UE.
2016/11/22
Media pluralism and media freedom in the European Union (A8-0144/2018 - Barbara Spinelli) RO

Libertatea, pluralismul și independența mass-mediei reprezintă componente esențiale ale dreptului la libertatea de exprimare. Mass-media are un rol esențial în societatea democratică, contribuind în același timp la informarea cetățenilor. Răspândirea știrilor false și a dezinformării pe platformele de comunicare socială sau pe site-urile de căutare a afectat puternic credibilitatea mijloacelor de informare în masă tradiționale. Potrivit observațiilor Instrumentului de monitorizare a pluralismului mass-mediei, drepturile de proprietate asupra mass-mediei sunt încă foarte concentrate și acest lucru constituie un risc semnificativ pentru diversitatea informațiilor și a punctelor de vedere reprezentate în conținutul mediatic. Mă declar în favoarea acestui raport și consider că statele membre trebuie să ia măsuri adecvate, inclusiv să asigure finanțare publică adecvată, pentru a proteja și a promova un peisaj mediatic pluralist, independent și liber, în serviciul societății democratice. Independența și sustenabilitatea serviciilor media publice și a celor comunitare și participative sunt elemente esențiale pentru garantarea dreptului fundamental la libertatea de exprimare și de informare.
2016/11/22
Common system of value added tax, with regard to the obligation to respect a minimum standard rate (A8-0124/2018 - Roberto Gualtieri) RO

În prezent, articolul 97 din Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată (denumită în continuare „Directiva privind TVA”) prevede că, de la 1 ianuarie 2016 până la 31 decembrie 2017, cota standard nu poate fi mai mică de 15 %. În prezent, toate statele membre aplică o cotă standard de cel puțin 17 %.Prezenta propunere face parte dintr-o serie de propuneri legislative ale Comisiei care vizează reformarea sistemului de TVA al UE, precum și evoluția către un sistem definitiv de TVA în UE.
2016/11/22
Prevention of the use of the financial system for the purposes of money laundering or terrorist financing (A8-0056/2017 - Krišjānis Kariņš, Judith Sargentini) RO

Statele membre trebuie să se asigure că autoritățile competente care supraveghează instituțiile de credit și instituțiile financiare cooperează cât mai mult posibil, indiferent de natura sau statutul lor. Bunurile sensibile în contextul spălării banilor sau al finanțării terorismului cuprind: petrol, arme, metale prețioase, produse din tutun, artefacte culturale și alte elemente de importanță arheologică, istorică, culturală și religioasă sau valori științifice rare, precum și fildeș și specii protejate.M-am exprimat în favoarea acestui raport deoarece autoritățile competente ar trebui să dispună de un temei juridic mai adecvat pentru schimbul de informații confidențiale și să coopereze în cea mai mare măsură posibilă, în conformitate cu standardele internaționale aplicabile în acest domeniu.
2016/11/22
Approval and market surveillance of motor vehicles and their trailers, and of systems, components and separate technical units intended for such vehicles (A8-0048/2017 - Daniel Dalton) RO

Parlamentul European a adoptat amendamentele la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.Protecția consumatorilor este o prioritate a Uniunii și trebuie făcut totul pentru a preveni înșelăciunea din partea producătorilor de automobile, menită să manipuleze testele privind emisiile poluante și consumul de combustibil pentru a produce rezultate false sau a evita orice alte reguli. Întrucât protecția consumatorilor reprezintă o prioritate a Uniunii, ar trebui să se asigure proceduri mai fiabile, armonizate și transparente de omologare și de supraveghere a pieței în statele membre.
2016/11/22
Organic production and labelling of organic products (A8-0311/2015 - Martin Häusling) RO

Statisticile la nivelul UE ne atrag atenția asupra volumului total de deșeuri. Acestea reprezintă 2,5 miliarde de tone, din care 1,6 miliarde nu au fost reciclate sau reutilizate, ceea ce reprezintă o pierdere uriașă pentru economia europeană.În ceea ce privește mediul urban, doar 43 % din deșeurile municipale sunt reciclate, restul fiind stocate în depozite de deșeuri (31 %) sau incinerate (26 %). Ca atare, este necesară introducerea unor cerințe pentru producătorii de ambalaje în privința ciclului de viață, pe de o parte, și utilizarea de materiale biologice pentru fabricarea ambalajelor, pe de altă parte.Acest fapt va permite totodată reducerea prețurilor pentru ambalaje și a impactului asupra mediului. Nu în ultimul rând, este necesară o mai bună informare a publicului cu privire la impactul ambalajelor nereciclabile asupra mediului și a sănătății publice pe termen mediu și lung.
2016/11/22
Guidelines for the employment policies of the Member States (A8-0140/2018 - Miroslavs Mitrofanovs) RO

Statele membre și Uniunea depun eforturi considerabile în vederea elaborării unei strategii pentru ocuparea forței de muncă și pentru promovarea unei forțe de muncă competente, calificate și adaptabile, dar și a unei piețe a muncii capabile să reacționeze rapid la evoluția economiei.UE trebuie să combată excluziunea socială și discriminarea și să promoveze justiția socială și protecția socială, precum și egalitatea de gen. Susțin definirea și punerea în aplicare a unor politici prin care UE să țină cont de cerințele legate de promovarea unui nivel ridicat de ocupare a forței de muncă, de garantarea unei protecții sociale corespunzătoare, de combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, precum și de cele legate de un nivel ridicat de educație și de formare.
2016/11/22
Proposal for a regulation of the European Parliament and the Council on European business statistics, amending Regulation (EC) no 184/2005 and repealing 10 legal acts in the field of business statistics (A8-0094/2018 - Janusz Lewandowski) RO

Există o cerere tot mai mare de statistici de înaltă calitate privind întreprinderile în UE. Statisticile europene privind întreprinderile ar trebui să se bazeze pe un cadru comun, simplu, cu definiții armonizate, care să faciliteze înțelegerea stării economiei UE. Utilizatorii de date și factorii de decizie politică folosesc aceste date și statistici pentru a lua decizii care contribuie la consolidarea unei piețe unice bazate pe cunoaștere și pe inovare.Statisticile și datele privind serviciile pentru întreprinderi rămân o provocare, în special din cauza cantității lor relativ reduse; de aceea, la nivelul Uniunii, este necesar să existe date și statistici mai precise și furnizate în timp util. Este necesară și o abordare flexibilă a acestui cadru pentru a face posibile adaptări la progresele de ordin metodologic și un răspuns rapid la nevoile utilizatorilor de date.
2016/11/22
Protection of investigative journalists in Europe: the case of Slovak journalist Ján Kuciak and Martina Kušnírová (B8-0186/2018) RO

Atacurile asupra jurnalismului de investigație reprezintă crime împotriva statului de drept și a democrației. Acesta este cel de al cincilea caz de asasinare a unui jurnalist într-un stat membru al UE în ultimii 10 ani și al doilea caz de asasinare în UE a unui jurnalist de investigație care lucrează la dosarul Panama Papers , după uciderea lui Daphne Caruana Galizia în Malta în octombrie 2017.Respectarea statului de drept, a democrației, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale, reprezintă obligații care revin Uniunii și statelor ei membre și care trebuie îndeplinite. Consider că o mass-media liberă, independentă și neîngrădită constituie una dintre pietrele de temelie ale unei societăți democratice, iar statele membre au datoria de a se asigura că jurnaliștii sunt protejați pe teritoriul lor.
2016/11/22
A European values instrument to support civil society organisations which promote democracy, rule of law and fundamental values within the European Union (B8-0189/2018) RO

Valorile europene comune fundamentale precum respectarea demnității umane, a libertății, a democrației, a egalității, a statului de drept și a drepturilor omului, inclusiv respectarea drepturilor persoanelor care aparțin minorităților, nu pot fi considerate de la sine înțelese și trebuie să fie în permanență cultivate și protejate. Deteriorarea lor în orice stat membru poate avea efecte negative pentru UE în ansamblul său.În acest sens, UE ar trebui să ofere sprijin financiar specific pentru organizațiile societății civile care activează la nivel local și național pentru promovarea și protejarea acestor valori. Subliniez totodată și necesitatea ca UE să dezvolte modalități mai noi și mai eficiente de a proteja și de a promova aceste valori în Uniune.
2016/11/22
The violation of human rights and the rule of law in the case of two Greek soldiers arrested and detained in Turkey (B8-0194/2018, B8-0196/2018) RO

Doi soldați turci sunt deținuți într-o închisoare turcă fără a fi puși sub acuzare și fără a li se fi adus la cunoștință infracțiunile de care sunt învinuiți. La data de 4 martie 2018, o instanță judiciară turcă din Edirne a hotărât continuarea detenției celor doi soldați, închiși în prezent în condiții de securitate maximă.Sunt de părere că autoritățile turce trebuie să urmeze cu strictețe procedurile judiciare și să respecte întru totul drepturile omului consacrate în dreptul internațional, inclusiv în Convenția de la Geneva. Solicit Consiliului, Comisiei, Serviciului European de Acțiune Externă și tuturor statelor membre ale UE să dea dovadă de solidaritate și să solicite eliberarea imediată a celor doi soldați cu ocazia oricărui contact sau comunicări cu liderii și autoritățile turce, în spiritul dreptului internațional și al relațiilor de bună vecinătate.
2016/11/22
Implementation of the Treaty provisions concerning national Parliaments (A8-0127/2018 - Paulo Rangel) RO

Comisia pentru afaceri constituționale a adoptat Raportul privind punerea în aplicare a dispozițiilor tratatului privind parlamentele naționale. Parlamentele naționale contribuie în mod activ la buna funcționare constituțională a Uniunii Europene, jucând astfel un rol important în legitimitatea sa democratică și realizând-o în cea mai mare măsură. Deși cooperarea interinstituțională s-a îmbunătățit după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, parlamentele naționale își exprimă ocazional nemulțumirea cu privire la relațiile lor cu Uniunea Europeană, susținând că acestea sunt prea complexe.Susțin acest raport ce arată că Parlamentul European și parlamentele naționale ar trebui să fie implicate mai bine în semestrul european și că ar trebui să existe o mai bună coordonare a calendarelor bugetare la nivel național și european pe parcursul întregului proces, pentru a încuraja utilizarea mai eficientă a acestui instrument.
2016/11/22
Annual Report on Competition Policy (A8-0049/2018 - Ramon Tremosa i Balcells) RO

Salut raportul privind politica în domeniul concurenței, care arată că, într-un mediu concurențial echitabil, investițiile și inovarea sunt esențiale pentru viitorul Europei. O concurență fiscală echitabilă este importantă pentru integritatea pieței interne. Toți actorii de pe piață, inclusiv companiile digitale, ar trebui să plătească o parte echitabilă din impozite în cazul în care profitul lor este generat și concurează în condiții egale. Practicile anticoncurențiale distorsionante, cum ar fi avantajele fiscale selective, ar trebui eliminate.
2016/11/22
Implementation of the European Protection Order Directive (A8-0065/2018 - Soraya Post, Teresa Jiménez-Becerril Barrio) RO

Într-o Uniune Europeană caracterizată de un grad ridicat de mobilitate și de lipsa frontierelor interne constatăm că numărul femeilor care caută un loc de muncă în alt stat membru este în creştere. Ele pot fi adesea victime ale violenţei, dar frica le face pe multe dintre femei să nu semnaleze asemenea situaţii, chiar dacă ordinul de protecţie european are potențialul de a fi un instrument eficient de protecție.Consider deci că este nevoie de consolidarea cooperării și comunicării referitoare la OEP, pentru a avea proceduri mai eficiente și măsuri transfrontaliere simultane între statele membre.Susţin totodată înfiinţarea unui sistem de registre la nivel european pentru colectarea informațiilor privind OEP din toate statele membre, corelat cu instrumente de alertă timpurie și de protecție, pentru ca femeile să se simtă în siguranță și să poată denunța violența de gen.
2016/11/22
Implementation of the Bologna Process – state of play and follow-up (B8-0190/2018) RO

Educația este unul dintre pilonii principali ai societății noastre, cu un rol important în promovarea dezvoltării personale și a competențelor.Procesul de la Bologna a promovat mobilitatea prin sporirea gradului de internaționalizare a învățământului superior și prin îmbunătățirea compatibilității standardelor în diferite sisteme de învățământ superior.Mă declar în favoarea facilitării procesului de recunoaștere a perioadelor de studii academice și a creditelor dobândite în străinătate, precum și a calificărilor în scopuri academice și profesionale și a educației anterioare și a elaborării unor sisteme de asigurare a calității, eliminând barierele existente între diferitele niveluri de educație.Totodată susțin înfiițarea de mecanisme mai transparente, accesibile și echitabile pentru alocarea de granturi de mobilitate și de indemnizații, până la majorarea bugetelor pentru educație.
2016/11/22
Fixing the period for the ninth election of representatives to the European Parliament by direct universal suffrage (A8-0145/2018 - Danuta Maria Hübner) RO

S-a ajuns la un acord între statele membre privind desfășurarea următoarelor alegeri pentru Parlamentul European. S-a propus organizarea alegerilor în perioada 23-26 mai 2019.Aceeași perioadă a fost sugerată și de Conferința Președinților Parlamentului, la reuniunea din 11 ianuarie 2018. Pentru a lăsa statelor membre suficient timp pentru a dispune de cele necesare în vederea organizării alegerilor, decizia cu privire la noile date trebuie adoptată cât mai rapid.În conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din Actul privind alegerea reprezentanților în Parlamentul European prin vot universal direct („actul electoral”), această perioadă ar fi trebuit să înceapă joi, 6 iunie, și să se încheie duminică, 9 iunie 2019.
2016/11/22
EU-Australia Framework Agreement (A8-0110/2018 - Francisco José Millán Mon) RO

Scopul acordului pe care îl susțin este de a stabili un parteneriat solid între părți. El oferă, în același timp, și un cadru care să faciliteze și să promoveze cooperarea într-o gamă largă de domenii de interes reciproc. Prin intermediul său se urmărește totodată și intensificarea în cooperarea pentru a dezvolta soluții pentru provocările regionale și globale. Conținutul acordului se referă la trei piloni: cooperarea politică în materie de politică externă și de securitate de interes comun, urmată de cooperarea în materie economică și comercială alături de cooperarea sectorială, inclusiv în domeniile mediului, schimbărilor climatice, migrației și azilului, cercetării și inovării.
2016/11/22
EU-Australia Framework Agreement (Resolution) (A8-0119/2018 - Francisco José Millán Mon) RO

În 2016, UE a fost al 2-lea partener comercial al Australiei, a 2-a sursă de importuri (19,3 %) și a 3-a destinație a exporturilor (10,3 %). Relația strânsă și puternică dintre Australia, UE și statele sale membre are rădăcini istorice de lungă durată și se bazează pe valori și principii comune. Acest acord-cadru va oferi, în principiu, pe de-o parte, un instrument pentru modernizarea și consolidarea relațiilor bilaterale UE-Australia. Se urmărește, pe de altă parte, și intensificarea cooperării în domenii cum ar fi: politica externă și chestiunile de securitate, drepturile omului și statul de drept, dezvoltarea globală și ajutorul umanitar, chestiunile economice și comerciale, justiția, cercetarea și inovarea, educația și cultura, agricultura, afacerile maritime și pescuitul, precum și în ceea ce privește provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, migrația, sănătatea publică, combaterea terorismului și proliferarea armelor de distrugere în masă.
2016/11/22
Council of Europe Convention on the Prevention of Terrorism (A8-0131/2018 - Helga Stevens) RO

Obiectivul Convenției Consiliului Europei privind prevenirea terorismului este de a preveni și de a reduce numărul grupărilor teroriste străine în zonele de conflict.Lupta împotriva terorismului prin armonizarea dreptului penal este în mod clar o componentă predominantă. Sunt de părere că Europa are nevoie de promovarea unei cooperări mai bune în baza înțelegerii infracțiunilor teroriste pentru a avea răspunsul Uniunii la acestea. Este necesar totodată să îmbunătățim schimbul de informații pentru a facilita investigațiile transfrontaliere în urmărirea penală a actelor, lucru care va contribui la o mai bună prevenție a terorismului și efectelor sale negative.
2016/11/22
Council of Europe Convention on the Prevention of Terrorism (Additional Protocol) (A8-0132/2018 - Helga Stevens) RO

Obiectivul său este de a preveni și de a reduce numărul grupărilor teroriste străine în zonele de conflict. Lupta împotriva terorismului prin armonizarea dreptului penal este în mod clar o componentă predominantă. Protocolul adițional obligă părțile să desemneze un punct de contact pentru schimbul de informații privind luptătorii teroriști străini.Susțin propunerea de a desemna Europol drept punct de contact. Statele membre își pot păstra competența în măsura în care protocolul adițional nu afectează normele comune sau modifică domeniul de aplicare al acestora.
2016/11/22
Packaging and packaging waste (A8-0029/2017 - Simona Bonafè) RO

Statisticile arată că, la nivelul Uniunii Europene, într-un an, volumul total de deșeuri generate reprezintă 2,5 miliarde tone. În ceea ce privește ambalajele, consider că trebuie introduse o serie de cerințe pentru producătorii de ambalaje pentru utilizarea de produse cu ciclu de viață mai îndelungat, pe de o parte, și utilizarea de ambalaje din materiale biologice, pe de altă parte, ceea ce va permite reduceri de prețuri pentru ambalaje și impact mai mic asupra mediului.Nu în ultimul rând este necesară o mai bună informare a publicului referitor la impactul ambalajelor nereciclabile asupra mediului și sănătății publice pe termen mediu și lung.
2016/11/22
End-of-life vehicles, waste batteries and accumulators and waste electrical and electronic equipment (A8-0013/2017 - Simona Bonafè) RO

Prezenta propunere urmărește simplificarea obligațiilor statelor membre în ceea ce privește obligațiile de raportare și să le alinieze la o serie de alte directive. Pentru a contribui la îndeplinire obiectivelor stabilite, statele membre trebuie să utilizeze instrumente economice adecvate și să ia alte măsuri pentru a oferi stimulente pentru aplicarea ierarhiei deșeurilor.Totodată, statele membre ar trebui să-și concentreze mai mult eforturile asupra colectării și transmiterii corespunzătoare de date către Comisie. Subliniez că o economie circulară eficientă și durabilă necesită îndepărtarea substanțelor periculoase din produse în faza de proiectare.Odată ce materialul reciclat va reintra în economie, pe măsură ce primește statutul de reziduu de deșeuri, este necesar să se conformeze în totalitate legislației Uniunii în domeniul produselor chimice.
2016/11/22
Waste (A8-0034/2017 - Simona Bonafè) RO

Multe state membre nu au dezvoltat încă infrastructura necesară în materie de gestionare a deșeurilor. Prin urmare, este esențial să se stabilească obiective de politică pe termen lung și să se acorde sprijin financiar și politic pentru a orienta măsurile și investițiile. În acest context, pentru îndeplinirea obiectivelor aplicabile este esențial să se utilizeze fondurile structurale și de investiții europene pentru a finanța dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor necesare pentru prevenire, reutilizare și reciclare. Este esențial, de asemenea, ca statele membre să își modifice programele existente de prevenire a generării de deșeuri în conformitate cu prezenta directivă și să își adapteze investițiile în consecință.
2016/11/22
Landfill of waste (A8-0031/2017 - Simona Bonafè) RO

Revizuirea Directivei privind depozitarea deșeurilor va oferi posibilitatea ca gestionarea deșeurilor să fie transformată într-o gestionare durabilă a materialelor. Consider că este considerată o condiție fundamentală pentru a sprijini tranziția Uniunii către o economie circulară includerea în obiectivul general al directivei a unei eliminări progresive a depozitării de deșeuri. Gestionarea deșeurilor în Uniune ar trebui să fie îmbunătățită pentru a proteja, a conserva și a îmbunătăți calitatea mediului, dar și pentru a proteja sănătatea umană și a asigura utilizarea prudentă și rațională a resurselor naturale. Pentru a preveni efectele negative asupra sănătății oamenilor și asupra mediului, statele membre ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că numai deșeurile care au fost tratate sunt stocate în depozite de deșeuri.
2016/11/22
Integrity policy of the Commission, in particular the appointment of the Secretary-General of the European Commission (B8-0214/2018) RO

Încrederea în Uniunea Europeană va fi menținută doar dacă instituțiile UE acționează transparent și ca model de respectare a statului de drept. Ele dispun toate de autonomie în chestiuni legate de organizarea internă și de politica lor de personal, inclusiv în ceea ce privește alegerea înalților funcționari pe bază de merit, experiență și încredere, în conformitate cu Statutul funcționarilor și cu normele de procedură ale instituțiilor respective.Procedura de numire a noului Secretar General al Comisiei Europene s-a desfășurat într-un mod care a suscitat pe scară largă nemulțumire. Este esențial pentru Comisia Europeană, în calitate de gardian al tratatelor, să acționeze în conformitate cu litera și spiritul normelor.
2016/11/22
Progress on UN Global compacts for safe, orderly and regular migration and on refugees (B8-0184/2018) RO

La nivelul ONU, migrația este descrisă ca fiind un fenomen benefic, dar în Europa a crescut numărul de atacuri teroriste, crime violente, agresiuni, abuzuri sexuale și violuri odată cu afluxul masiv de migranți ilegali. Cu toate acestea, este important să li se acorde asistență solicitanților de azil care acționează cu bună credință și să se adopte măsuri în vederea returnării în țara de origine a celor care nu se califică pentru statutul de refugiat.
2016/11/22
Implementation of the EU external financing instruments: mid-term review 2017 and the future post-2020 architecture (A8-0112/2018 - Marietje Schaake) RO

Uniunea a alocat, pentru perioada 2014-2020, 51,8 miliarde de euro acțiunii sale externe, din care 32 de miliarde de euro au fost alocați prin intermediul a 9 instrumente tematice și geografice diferite și al unui regulament comun de punere în aplicare. De aceea, este necesară stabilirea unor mecanisme mai solide și coerente de monitorizare și evaluare. Recomand îmbunătățirea transparenței, resurse financiare suplimentare și sprijin pentru organizațiile societății civile (OSC) pentru o integrare mai strategică a acestora în toate instrumentele și programele externe.
2016/11/22
Annual reports 2015-2016 on subsidiarity and proportionality (A8-0141/2018 - Mady Delvaux) RO

Raportul analizează modul în care instituțiile și organismele UE au pus în aplicare aceste două principii în 2015 și cum a evoluat practica în comparație cu anii precedenți. Subsidiaritatea și proporționalitatea sunt esențiale în contextul evaluărilor de impact și retrospective, evaluări care analizează dacă acțiunile la nivelul UE sunt necesare, dacă obiectivele lor pot fi realizate într-un mod mai adecvat prin alte mijloace și dacă produc efectiv rezultatele scontate în ceea ce privește eficiența, eficacitatea, coerența, relevanța și valoarea adăugată a UE. Noul cadru de reglementare permite o mai bună elaborare de noi politici în conformitate cu aceste două principii. În ciuda faptului că în 2015 s-a înregistrat cel mai mic număr de avize motivate trimise de parlamentele naționale, de la introducerea mecanismului de control al subsidiarității prin Tratatul de la Lisabona, mai multe camere legislative și-au continuat apelul de a consolida mecanismul de control al subsidiarității.
2016/11/22
EU-Lebanon Agreement for scientific and technological cooperation: participation of Lebanon in the Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) (A8-0352/2017 - Sofia Sakorafa) RO

PRIMA a fost lansat la 1 ianuarie 2018 pe o perioadă de zece ani. Scopul este de a dezvolta și adopta soluții inovatoare și integrate pentru gestionarea durabilă a sistemelor agroalimentare și de alimentare cu apă din zona mediteraneeană. Acesta este primul parteneriat public-public, în temeiul articolului 185 din TFUE, care vizează o anumită zonă geografică, bazinul mediteraneean, inclusiv participarea țărilor vecine din UE.Am votat în favoarea acestui raport, fiind de părere că acest parteneriat este cea mai ambițioasă inițiativă euromediteraneeană de cercetare și inovare în acest domeniu, care ar putea, de asemenea, să contribuie la rezolvarea problemei deplasării forțate a locuitorilor mediteraneeni și, astfel, să abordeze unele dintre cauzele fundamentale ale migrației.
2016/11/22
EU-Mauritius Fisheries Partnership Agreement: fishing opportunities and financial contribution (A8-0053/2018 - Norica Nicolai) RO

Oceanul Indian este al doilea cel mai mare furnizor de ton din lume și principalul loc de aprovizionare cu ton al flotei UE. Mauritius are o economie în continuă creștere, unde sectorul pescuitului reprezintă aproximativ 1,4 % din PIB-ul țării. Unul dintre pilonii principali ai planului de dezvoltare al țării din 2015 este pescuitul și economia maritimă, asigurându-se respectul cuvenit pentru gestionarea pe termen lung și exploatarea sustenabilă a mediului marin. În cadrul noului protocolu încheiat între UE și Republica Mauritius pe o perioadă de patru ani, se vor aplica măsuri tehnice și de conservare pentru toate flotele industriale care operează în apele sale, pentru a asigura condiții de concurență echitabile. Autoritățile mauritiene vor furniza totodată UE informații relevante privind activitățile de pescuit străine în apele sale, dar se vor angaja și pentru respectarea reglementările Comisiei Oceanului Indian cu privire la măsurile necesare pentru a asigura gestionarea sustenabilă a resurselor piscicole ale Republicii Mauritius, cel puțin în ceea ce privește navele UE.
2016/11/22
EU-Norway Agreement concerning additional trade preferences in agricultural products (A8-0126/2018 - Tiziana Beghin) RO

Norvegia ocupă locul al 7-lea în rândul partenerilor UE din domeniul comerțului cu mărfuri. Totalul schimburilor comerciale ale Norvegiei cu UE prezintă un excedent favorabil UE, exporturile UE ajungând în 2016 la 2 495 de milioane EUR, față de valoarea de 307 milioane EUR a importurilor din Norvegia. Prezentul Acord oferă noi oportunități comerciale pentru exportatorii din UE și va aprofunda relațiile comerciale dintre UE și Norvegia.Acordul anterior a crescut accesul fără taxe vamale al produselor agricole din UE pe piața norvegiană la aproximativ 60 % din schimburile comerciale. Negocierile privind noul acord au fost, prin urmare, menite să sporească în continuare gradul de liberalizare, prin extinderea contingentelor tarifare actuale. Deschiderea de noi contingente tarifare pentru produse agricole suplimentare și eliminarea anumitor bariere existente din calea comerțului sunt argumentele pentru care am votat în favoarea acestei rezoluții.
2016/11/22
A European strategy for the promotion of protein crops (A8-0121/2018 - Jean-Paul Denanot) RO

Subliniez necesitatea introducerii de noi instrumente care să contribuie la creșterea ofertei de proteine vegetale, în special de soia, și la aplicarea echitabilă în toate statele membre. În ultimii 15 ani, Parlamentul s-a exprimat în repetate rânduri cu privire la proteine și la necesitatea unui plan european privind proteinele. Mă declar în favoarea acestui raport deoarece, din păcate, UE este în continuare dependentă de alți producători în ceea ce privește aprovizionarea cu proteine vegetale. Consider că este important ca PAC să sprijine cultivarea culturilor de proteaginoase prin intermediul plății cuplate voluntar și al plății pentru ecologizare și prin intermediul celui de-al doilea pilon, în special prin măsuri de agromediu privind agricultura ecologică, calitatea investițiilor, consiliere, formare și, desigur, inovare prin Programul pentru inovație și spirit antreprenorial (PIE).
2016/11/22
Inclusion of greenhouse gas emissions and removals from land use, land use change and forestry into the 2030 climate and energy framework (A8-0262/2017 - Norbert Lins) RO

Pentru a trece cu succes la o economie cu emisii reduse de CO2 este nevoie de un cadru politic stabil în ceea ce privește clima. Declanșarea și implementarea sustenabilă a procesului de decarbonizare sunt posibile doar dacă toate sectoarele contribuie în mod corespunzător. Practicile de management pot contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul LULUCF. Promovarea dezvoltării unor practici inovatoare și încurajarea proprietarilor de terenuri să utilizeze practici de management avansate, cum ar fi agricultura de precizie, silvicultura de precizie și agricultura inteligentă, sunt mijloace care au potențialul de a ajuta statele membre să își atingă obiectivele. Am votat în favoarea acestui raport deoarece agricultura și silvicultura de precizie pot reduce emisiile prin optimizarea utilizării, de exemplu, a combustibililor, îngrășămintelor și pesticidelor. Acest mod inteligent de a practica agricultura este în beneficiul agricultorilor, al administratorilor silvici și al mediului.
2016/11/22
Binding annual greenhouse gas emission reductions to meet commitments under the Paris Agreement (A8-0208/2017 - Gerben-Jan Gerbrandy) RO

O prioritate esențială a UE o constituie combaterea și prevenirea efectelor negative datorate schimbărilor climatice, în contextul dezvoltării durabile și al eforturilor de eradicare a sărăciei.Pentru a realiza respectivele reduceri de emisii este important ca statele membre să promoveze acțiuni precum: gestionarea gardurilor vii și a zonelor tampon; noi măsuri agrosilvice și scheme de plantare de păduri; prevenirea îndepărtării arborilor și a despăduririlor; îmbunătățirea metodelor de creștere, hrănire și gestionare a animalelor, pentru reducerea emisiilor etc. Prin intermediul acestui raport, pentru care am votat pozitiv, se urmărește crearea un nou mecanism unic flexibil pentru a facilita îndeplinirea obiectivelor pentru statele membre.
2016/11/22
Energy performance of buildings (A8-0314/2017 - Bendt Bendtsen) RO

Acordul de la Paris privind schimbările climatice (COP 21) trebuie să se reflecte în eforturile Uniunii de decarbonizare a parcului său imobiliar. Având în vedere că aproape 50 % din energia finală din Uniune este utilizată pentru încălzire și răcire, din care 80 % este utilizată în clădiri, atingerea obiectivelor Uniunii în domeniul energiei și al climei depinde în mare măsură de eforturile Uniunii de a-și renova parcurile imobiliare, prin acordarea de prioritate eficienței energetice și economiilor de energie, exploatând la maximum principiul „eficiența energetică pe primul loc”, precum și asigurând utilizarea eficace a surselor regenerabile de energie.
2016/11/22
Implementation of the 7th Environment Action Programme (A8-0059/2018 - Daciana Octavia Sârbu) RO

Acesta stabilește obiective obligatorii în domeniul mediului pe care UE și statele sale membre trebuie să le atingă până în 2020. Programul promovează o agendă care are un efect pozitiv asupra cetățenilor, mediului și crește gradul de responsabilitate, alături de protejarea, conservarea și ameliorarea capitalului natural, cât și trecerea la o economie verde. Consider că PAM 7 aduce beneficii pentru cetățeni, natură și oferă o viziune clară pe termen lung.
2016/11/22
Gender equality in the media sector in the EU (A8-0031/2018 - Michaela Šojdrová) RO

Egalitatea între femei și bărbați este un principiu fundamental al Uniunii Europene. Cu toate acestea, datele pentru ocuparea forței de muncă din UE-28 arată că, în medie, procentul femeilor angajate în sectorul mass-media este în continuă scădere. În plus, ponderea femeilor în procesul de luare a deciziilor în mass-media a rămas sub nivelul echilibrului între sexe (40-60%). Diferențele de remunerare între femei și bărbați reprezintă o problemă persistentă în UE și sunt evidente în diferite sectoare economice, inclusiv în mass-media, unde diferența de remunerare între femei și bărbați este de 17%. În acest context, sprijin adoptarea de politici interne, luarea de măsuri de încurajare, inclusiv cote, pentru reprezentarea egală a femeilor și bărbaților în posturile de decizie și acodarea unei mai mari importanțe monitorizării eficiente a acestor eforturi în aceste organizații.
2016/11/22
Empowering women and girls through the digital sector (B8-0183/2018) RO

Digitalizarea a revoluționat și a schimbat fundamental modul în care oamenii accesează și furnizează informații, comunică, socializează, studiază și lucrează. Digitalizarea nu are impact doar asupra pieței, ci și asupra societății în ansamblu. Există o diferență semnificativă între femei și bărbați în ceea ce privește accesul la oportunități profesionale și educaționale legate de tehnologiile informației și comunicațiilor și de competențele digitale. Stereotipurile de gen constituie un obstacol major în calea egalității dintre femei și bărbați și acestea măresc și mai mult decalajul de gen în sectorul digital, îngreunându-le femeilor dezvoltarea deplină a capacităților lor ca utilizatoare, inovatoare și creatoare. Susțin crearea de rețele în rândul organizațiilor societății civile și al organizațiilor mass-mediei profesionale, pentru a capacita femeile să aibă un rol activ și pentru a recunoaște nevoile lor specifice în sectorul mass-media.
2016/11/22
Implementation of the Development Cooperation Instrument, the Humanitarian Aid Instrument and the European Development Fund (A8-0118/2018 - Enrique Guerrero Salom) RO

Scopul acestui raport este de a contribui la revizuirea Fondului european de dezvoltare (FED), a Instrumentului de cooperare pentru dezvoltare (ICD) și a Instrumentului pentru ajutor umanitar (HAI). În primii ani de implementare, ICD și FED au permis UE să răspundă unor noi crize și nevoi, grație naturii ample a obiectivelor instrumentelor. Cu toate acestea, o multiplicare a crizelor și apariția unor noi priorități politice au pus presiuni financiare asupra ICD, FED și HAI și au solicitat aceste instrumente mai mult decât era posibil. Acest lucru a condus la decizia de a institui noi mecanisme ad-hoc, cum ar fi fondurile de încredere.
2016/11/22
Enhancing developing countries' debt sustainability (A8-0129/2018 - Charles Goerens) RO

Subliniez că facilitățile de credit reprezintă o metodă pentru asigurarea unui viitor demn pentru țările în curs de dezvoltare. Abordarea problemelor datoriei suverane este un element important în cooperarea internațională. UE și statele sale membre ar trebui să combată activ paradisurile fiscale, evaziunea fiscală și fluxurile financiare ilegale, care doar sporesc povara datoriilor țărilor în curs de dezvoltare. Cooperarea cu țările în curs de dezvoltare este necesară pentru a combate evaziunea fiscală agresivă. În plus, trebuie găsite cele mai adecvate modalități pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să facă față presiunilor de a se angaja în concurența fiscală, ceea ce ar afecta mobilizarea veniturilor interne pentru dezvoltare. Sprijin elaborarea unei legislații pentru a împiedica acordarea de împrumuturi guvernelor corupte în mod vădit și pentru a sancționa orice creditori care le dau cu bună știință împrumuturi.
2016/11/22
Strengthening economic, social and territorial cohesion in the EU (A8-0138/2018 - Marc Joulaud) RO

Al 7-lea raport de coeziune arată că disparitățile regionale există încă și determină inegalități semnificative între regiunile Uniunii. Politica de coeziune oferă valoare adăugată europeană prin contribuția sa la bunurile și prioritățile publice europene, precum și la investițiile publice și private. Ea rămâne un instrument fundamental pentru atingerea obiectivului de combatere a disparităților, în vederea adaptării standardelor de viață și reducerii regresului regiunilor cel mai puțin favorizate. Consider că politica de coeziune trebuie să acopere în continuare toate regiunile europene și să rămână principalul instrument de investiții publice al Uniunii Europene, bazat pe termen lung, cu un buget proporțional, asigurând îndeplinirea obiectivelor de bază ale politicii.
2016/11/22
Europass: framework for skills and qualifications (A8-0244/2017 - Thomas Mann, Svetoslav Hristov Malinov) RO

Într-o Europă în care avem o mobilitate importantă a forței de muncă, apar uneori probleme generate de diferențele în materie de limbă, definiții, formate ale documentelor și metode de evaluare și de validare a calificărilor, iar asemenea dificultăți sunt și mai evidente când vorbim de situația în care o persoană se mută dintr-o țară în alta, incluzând aici țările terțe, dar și atunci când caută un nou loc de muncă sau participă la o activitate de învățare. Pentru a face față acestor provocări și a facilita mobilitatea, este nevoie de informații clare, de simplificarea cadrului Europass, de o mai largă răspândire a informațiilor, de o înțelegere comună și de mai multă transparență, asigurând, totodată, suficientă flexibilitate față de practicile consacrate ale statelor membre și respectând diversitatea, subsidiaritatea și proporționalitatea.
2016/11/22
Creative Europe Programme (2014 to 2020) (A8-0369/2017 - Silvia Costa) RO

Consider benefică formarea periodică a tinerilor muzicieni printr-un program de integrare a lor, dar și existența unor oportunități de participare, în calitate de reprezentați ai diferitelor structuri culturale, la festivaluri și turnee în cadrul Uniunii Europene și la nivel internațional, consolidând, astfel, profesionalismul și oferindu-le competențele necesare pentru o carieră în sectorul cultural și creativ.
2016/11/22
Common Consolidated Corporate Tax Base (A8-0051/2018 - Alain Lamassoure) RO

O societate europeană prosperă nu poate exista fără existența comerțului transfrontalier și a investițiilor societăților, pentru că acestea contribuie la stimularea creșterii și dezvoltării economice pe piața internă.Ca atare, este necesar să se elimine atât riscurile dublei impuneri, cât și cele ale dublei neimpozitări în Uniune prin eradicarea disparităților rezultate din interacțiunea sistemelor naționale de impozitare a societăților. În același timp, societățile au nevoie de un cadru legal și fiscal ușor de utilizat pentru dezvoltarea activității lor comerciale și extinderea acesteia la nivel transfrontalier în Uniune.
2016/11/22
Common Corporate Tax Base (A8-0050/2018 - Paul Tang) RO

Într-o Europă fără frontiere și în contextul globalizării și digitalizării, activitățile transfrontaliere ale diferitelor societăți comerciale din Uniunea Europeană se lovesc de obstacole importante și de denaturări ale pieței din cauza existenței sistemelor diferite de impozitare a societăților și a interacțiunii dintre acestea.Consider benefic și susțin poziția raportorului potrivit căreia o mai mare convergență între sistemele fiscale naționale va permite o scădere importantă a costurilor și a sarcinii administrative pentru întreprinderile cu activitate transfrontalieră pe teritoriul Uniunii.
2016/11/22
Guidelines for the 2019 budget - Section III (A8-0062/2018 - Daniele Viotti) RO

Într-o Europă în plin avânt al noilor tehnologii, potențialul de creștere economică generat de transformările tehnologice este semnificativ, motiv pentru care este nevoie de un rol adecvat al bugetului UE în sprijinirea digitalizării industriei europene și în promovarea competențelor digitale și a spiritului antreprenorial în domeniul digital, mai ales în rândul tinerilor și femeilor. În acest context, programul Erasmus+ rămâne principalul program care susține promovarea mobilității în rândul tinerilor și formarea tinerilor în spiritul principalelor valori europene, dar el are nevoie de un buget mai mare pentru a-și îndeplini obiectivele.Pe de altă parte, agricultorii din întreaga Europă au nevoie în continuare de sprijin pentru a face față episoadelor neprevăzute de volatilitate a pieței și a asigura aprovizionarea cu produse alimentare sigure și de înaltă calitate.
2016/11/22
Corporate social responsibility (B8-0140/2018, B8-0152/2018, B8-0153/2018, B8-0154/2018, B8-0155/2018, B8-0156/2018, B8-0157/2018, B8-0158/2018) RO

Asistăm încă o dată la efectele negative ale delocalizării unor întreprinderi multinaționale în interiorul și în afara Uniunii Europene, proces care se bazează doar pe deciziile societăților multinaționale privind rezultatele și profiturile pe termen scurt, cu repercusiuni nedorite asupra situației economice și sociale a părților interesate și a societății.Susțin, deci, propunerea privind asigurarea continuității ocupării forței de muncă pentru toți lucrătorii implicați prin măsuri de recalificare și/sau reconversie profesională.
2016/11/22
Rail transport statistics (A8-0038/2018 - Karima Delli) RO

Susțin remarca raportorului referitoare la necesitatea existenței unor date statistice complete și exacte privind transportul de marfă și de călători, precum și a unor date care vizează conexiunile transfrontaliere. Asemenea date sunt necesare pentru a putea decide în cunoștință de cauză atunci când sunt propuse prevederi în acest domeniu, care influențează viața cetățenilor europeni.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2017/008 DE/Goodyear (A8-0061/2018 - Ingeborg Gräßle) RO

Disponibilizările de personal, indiferent de regiunea în care au loc și de numărul de persoane afectate, au avut și au un efect negativ important asupra economiei locale.În plus, impactul disponibilizărilor este legat și de faptul că este dificil procesul de redistribuire a lucrătorilor, ca urmare a numărului redus de locuri de muncă, a nivelului scăzut de instruire a lucrătorilor disponibilizați, a caracterului specific al competențelor profesionale dezvoltate într-un sector aflat în prezent în declin, precum și a numărului ridicat de solicitanți de locuri de muncă în regiunea respectivă, dar și de vârsta lucrătorilor disponibilizați - între 55 și 64 de ani -, care dețin competențe specifice sectorului de producție, ceea ce face dificilă redistribuirea lor în alte sectoare.
2016/11/22
The next MFF: Preparing the Parliament’s position on the MFF post-2020 (A8-0048/2018 - Jan Olbrycht, Isabelle Thomas) RO

Acum, mai mult ca niciodată, când Europa resimte încă efectele crizei economice, este nevoie de perspective ce trebuie acordate tinerei generații și întreprinderilor și susțin propunerea raportorului privind majorarea substanțială a resurselor destinate combaterii șomajului în rândul tinerilor, inclusiv pentru întreprinderile mici înființate de către aceștia.Este important, totodată, că există mecanismele de flexibilitate și instrumente speciale care pot asigura creditele suplimentare necesare pentru a răspunde situațiilor de criză grave sau pentru a finanța noi priorități politice.
2016/11/22
Reform of the European Union’s system of own resources (A8-0041/2018 - Gérard Deprez, Janusz Lewandowski) RO

Susțin opinia raportorului privind necesitatea existenței unui cadru fiscal modern și stabil pentru economia digitală, ceea ce va permite stimularea inovării, evitarea fragmentării pieței și concurenței neloială.Este benefic totodată ca toți actorii și toate investițiile întreprinderilor să beneficieze de securitate fiscală, pentru a remedia deficitele actuale și a preveni apariția unor noi lacune fiscale în cadrul pieței unice.
2016/11/22
European Semester for economic policy coordination: Annual Growth Survey 2018 (A8-0047/2018 - Hugues Bayet) RO

Pentru a face față competiției la nivel mondial și provocărilor procesului de globalizare, dar și pentru a stimula productivitatea, Europa are nevoie de mai multe investiții în cercetare, dezvoltare și inovare, precum și în modernizarea tehnologică, dar și în domenii precum infrastructura, îngrijirea copilului, locuințe sociale, educație, formare, sănătate, cercetare, inovarea digitală și economia circulară, care pot spori productivitatea și/sau ocuparea forței de muncă.Pentru aceasta este nevoie însă să existe o evaluare a obstacolelor actuale în calea proiectelor importante și o colaborare a instituțiilor europene pentru identificarea măsurilor adecvate pentru reducerea sau chiar eliminarea acestor obstacole în cadrul juridic în vigoare.
2016/11/22
European Semester for economic policy coordination: employment and social aspects in the Annual Growth Survey 2018 (A8-0052/2018 - Krzysztof Hetman) RO

Constatăm, la nivelul Uniunii, că s-a înregistrat un anumit progres în reducerea sărăciei și a excluziunii sociale, dar în societate există încă circa 119 milioane de europeni afectați de riscul sărăciei sau al excluziunii sociale, dintre care peste 25 de milioane sunt copii (mai mult de un copil din patru peste tot în UE).Situația este cu atât mai alarmantă, cu cât câștigurile realizate nu au fost distribuite întotdeauna în mod egal, iar un procent tot mai mare de lucrători sunt expuși riscului de sărăcie, nu doar în cazul lucrătorilor cu fracțiune de normă, ci și în cazul lucrătorilor cu normă întreagă, chiar dacă se înregistrează o îmbunătățire a situației economice și a forței de muncă.Susțin poziția raportorului privind stabilirea și dezvoltarea de parteneriate care să includă toate părțile interesate relevante, cu scopul de a oferi instrumentele necesare pentru a răspunde mai eficient la nevoile pieței muncii, pentru a genera soluții eficiente și pentru a preveni șomajul de lungă durată.
2016/11/22
Implementation of the Protocol on the financial consequences of the expiry of the ECSC Treaty and on the Research Fund for Coal and Steel (A8-0034/2018 - Jean Arthuis) RO

Este important ca Uniunea Europeană să își atingă obiectivele de reducere cu 40 % (comparativ cu 1990) a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 și să respecte Acordul de la Paris adoptat de COP 21, precum și să implice, în acest efort, un număr cât mai mare de universități, instituții de cercetare și parteneri industriali pentru a realiza cercetări inovatoare, menite să reducă radical emisiile de carbon produse de industria siderurgică.
2016/11/22
EU-New Zealand agreement on cooperation and mutual administrative assistance in customs matters (A8-0029/2018 - Daniel Caspary) RO

Consider că Acordul între Uniunea Europeană și Noua Zeelandă privind cooperarea și asistența administrativă reciprocă în domeniul vamal este benefic pentru ambele părți și va contribui la întărirea relațiilor comerciale și economice UE-Noua Zeelandă. Un mediu vamal mai sigur și mai favorabil comerțului va permite o concurență echitabilă pentru operatorii economici de ambele părți și va contribui la prevenirea, anchetarea și combaterea încălcărilor legislației vamale, cu efect asupra protecției consumatorilor prin împiedicarea intrării de produse ilegale sau dăunătoare pe piața europeană.
2016/11/22
A European strategy on Cooperative Intelligent Transport Systems (A8-0036/2018 - István Ujhelyi) RO

Într-o societate în care noile tehnologii evoluează constant și rapid, potențialul și aportul acestor tehnologii digitale la dezvoltarea de noi servicii în transportul rutier este foarte important, pentru că vehiculele cooperative, conectate și automatizate pot stimula competitivitatea industriei europene, pot face transportul mai fluid și mai sigur, pot reduce congestionarea, consumul de energie și emisiile și pot îmbunătăți interconectivitatea între diferitele moduri de transport.Susțin totodată propunerea raportorului privind necesitatea elaborării de statistici care să le completeze pe cele existente, pentru a evalua mai bine progresele în materie de digitalizare din diferitele domenii ale sectorului.
2016/11/22
Cross-border parcel delivery services (A8-0315/2017 - Lucy Anderson) RO

Într-o Europă fără frontiere, serviciile de livrare transfrontalieră de colete sunt foarte diverse și complexe și există o competiție tot mai acerbă în acest sector, mai mulți furnizori oferind servicii și prețuri diferite în funcție de greutatea, dimensiunea și formatul pachetelor, precum și în funcție de destinație, caracteristici cu valoare adăugată, cum ar fi sistemele de trasabilitate prin coduri de bare, dar și numărul coletelor trimise. Susțin propunerea referitoare la necesitatea accesului la informații pentru furnizorii de colete similare în comerțul transfrontalier electronic, mai ales în cazul comercianților cu amănuntul de dimensiuni mici și mijlocii care fac vânzări online și care percep problemele cu livrarea ca pe un obstacol pentru vânzările transfrontaliere.
2016/11/22
Initial qualification and periodic training of drivers of certain road vehicles and driving licences (A8-0321/2017 - Peter Lundgren) RO

Având în vedere evoluția rapidă a noilor tehnologii, care se regăsesc inclusiv în domeniul transportului rutier, consider că este nevoie de cursuri de formare și perfecționare în cadrul pregătirii de lungă durată privind condusul economic pentru conducătorii auto, pentru că sistemele de transport inteligente deschid oportunități pentru îndeplinirea obiectivelor de reducere a ratei accidentelor, de reducere a emisiilor și de dezvoltare a unui sector al transporturilor european competitiv.
2016/11/22
Establishing the European Defence Industrial Development Programme aiming at supporting the competitiveness and innovative capacity of the EU defence industry (A8-0037/2018 - Françoise Grossetête) RO

Consider că este importantă consolidarea și stimularea cooperării dintre statele membre și cooperarea, inclusiv la nivel transfrontalier, dintre întreprinderi, inclusiv dintre întreprinderile mici și mijlocii și cele cu capitalizare medie, în ceea ce privește dezvoltarea de tehnologii sau de produse în conformitate cu prioritățile în materie de capabilități de apărare stabilite de comun acord de către statele membre în cadrul Uniunii, îndeosebi în contextul Planului de dezvoltare a capabilităților din cadrul politicii de securitate și apărare comună, pentru a evita dublările și a consolida lanțurile valorice ale industriei de apărare, contribuind astfel la apariția unor noi mecanisme de cooperare transfrontalieră între întreprinderi.Este important totodată să se elimine decalajele dintre cercetare și dezvoltare, pentru a sprijini astfel competitivitatea industriei de apărare a Uniunii pe piața internă și pe cea mondială.
2016/11/22
Gender equality in EU trade agreements (A8-0023/2018 - Eleonora Forenza, Malin Björk) RO

Creșterea schimburilor comerciale cu state din afara Uniunii, inclusiv a schimburilor de produse agricole, are impact negativ asupra femeilor, în condițiile în care femeile ocupă majoritatea locurilor de muncă din sectorul producției mondiale de alimente (între 50 % și 80 %), dar dețin sub 20 % din terenuri.În multe cazuri, micii fermieri, dintre care mulți sunt femei, nu sunt în măsură să concureze pe piețele străine, fie pentru că nu au acces la credite, informații, terenuri și rețele de distribuție, fie pentru că nu pot respecta noile norme și standarde. Pe de altă parte, consider că întreprinderile deținute de femei trebuie să beneficieze de acces mai bun pe piață și la finanțare, la formare în domeniul marketingului și la rețele, la formare continuă.
2016/11/22
Lagging regions in the EU (A8-0046/2018 - Michela Giuffrida) RO

Regiunile cu întârzieri în dezvoltare au nevoie de îmbunătățirea accesului la inovare și digitalizare, a serviciilor de proximitate (de sănătate, sociale, poștale) și a infrastructurii, pentru a crea un mediu pozitiv și o bună bază pentru stimularea creșterii economice. În condițiile dezvoltării rapide a noilor tehnologii, asigurarea accesului la conexiuni internet de mare viteză este o condiție prealabilă pentru viabilitatea zonelor rurale și montane. Pe de altă parte, este necesară susținerea activităților productive și comerciale locale caracteristice acestor regiuni, inclusiv a turismului durabil, a economiei circulare, a tranziției energetice la nivel local, a agriculturii, a produselor fabricate și a inovării în special în IMM-uri.
2016/11/22
The role of EU regions and cities in implementing the COP 21 Paris Agreement on climate change (A8-0045/2018 - Ángela Vallina) RO

Orașele pot și trebuie să joace un rol decisiv în lupta împotriva schimbărilor climatice, într-o interdependență coordonată cu autoritățile naționale și cu regiunile din care fac parte. Susțin implicarea unor platforme precum Prietenii Orașelor în programe de dezvoltare urbană sustenabilă integrate, prin care autoritățile locale ar trebui să poată să pregătească, să conceapă și să implementeze programe de dezvoltare locală, nu doar să le selecteze.Pe de altă parte, regiunile și orașele au un rol esențial în ceea ce privește promovarea asumării responsabilității pentru tranziția energetică și consider că cetățenii trebuie să se implice și ei în eforturile autorităților, mai ales când vorbim de aplicarea inovațiilor în domeniul energiei curate și al proiectelor la scară mică de energie din surse regenerabile.
2016/11/22
Guarantee Fund for external actions (A8-0132/2017 - Eider Gardiazabal Rubial) RO

Susțin poziția raportorului privind necesitatea ca Parlamentul European și Curtea de Conturi să monitorizeze Fondul de garantare și transferul gestionării activelor acestuia către Comisie, chiar dacă acesta este de acord, în principiu, cu propunerea Comisiei de a prelua gestionarea activelor Fondului de garantare. În plus, ar fi benefică realizarea unei evaluări externe a impactului, realizată de Curtea de Conturi la doi ani de la transferul gestionării activelor Fondului de garantare de la BEI către Comisie, iar, dacă va exista un decalaj de performanță considerabil, gestionarea activelor Fondului de garantare ar trebui să revină la BEI.
2016/11/22
EU guarantee to the European Investment Bank against losses under financing operations supporting investment projects outside the Union (A8-0135/2017 - Eider Gardiazabal Rubial) RO

Sprijinul pentru microîntreprinderi și pentru întreprinderile mici și mijlocii este esențial la nivelul Uniunii, iar Banca Europeană de Investiții trebuie să își concentreze operațiunile pentru a permite îmbunătățirea accesului acestora la finanțare și credite, furnizarea de asistență tehnică, promovarea spiritului antreprenorial și asigurarea furnizării adecvate de servicii financiare către gospodării și întreprinderi: Acest sprijin va contribui la tranziția MIMM-urilor de la economia informală volatilă la sectorul formal și implicarea lor mai mare în domenii precum tratarea apei potabile și a apelor reziduale, dar și al energiilor regenerabile.
2016/11/22
Annual report on the financial activities of the European Investment Bank (A8-0013/2018 - Eider Gardiazabal Rubial) RO

Consider benefic faptul că Banca Europeană de Investiții dorește în continuare să sprijine îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris privind schimbările climatice și susțin propunerea raportorului privind necesitatea ca banca să publice planurile de acțiune concrete ce rezultă din strategia sa din 2015 privind clima, să își alinieze portofoliul la obiectivul de creștere a temperaturii medii globale cu 1,5 %, în conformitate cu Acordul de la Paris, prin eliminarea treptată, rapid și complet, a proiectelor din domeniul combustibililor fosili și acordând prioritate proiectelor din domeniul eficienței energetice și regenerabile.
2016/11/22
Composition of the European Parliament (A8-0007/2018 - Danuta Maria Hübner, Pedro Silva Pereira) RO

Consider benefice păstrarea proporționalității degresive și utilizarea pragului minim și a celui maxim per stat membru stabilite prin Tratatul privind Uniunea Europeană, pentru a putea avea o reflectare cât mai fidelă a dimensiunilor populației statelor membre. Consider totodată necesară realizarea unei ample campanii de informare a cetățenilor europeni în perspectiva alegerilor din 2019, pentru o înțelegere corectă de către aceștia a modului de repartiție a locurilor și de funcționare a Parlamentului pentru a avea o prezență la vot corespunzătoare.
2016/11/22
Revision of the Framework Agreement on relations between the European Parliament and the European Commission (A8-0006/2018 - Esteban González Pons) RO

Consider benefic și necesar ca cetățenii europeni care își aleg reprezentanții în Parlamentul European să fie informați corect în legătură cu procedura referitoare la alegerea liderilor principalelor instituții europene – Comisia, Parlamentul și Consiliul. Totodată, este benefic ca cetățenii să cunoască faptul că actualii comisari care se vor implica în campania electorală pentru alegerile europene trebuie să respecte regulile privind independența și integritatea și faptul că nu le este permis acestora să utilizeze resurse umane și materiale aparținând Comisiei pentru activitățile de campanie electorală.
2016/11/22
Protection and non-discrimination with regard to minorities in the EU Member States (B8-0064/2018) RO

Drepturile minorităților naționale și protecția acestora fac parte integrantă din statul de drept și consider că nu trebuie să existe, în niciun stat membru, tratament discriminatoriu aplicat de demnitari publici persoanelor care aparțin minorităților. În cazul apariției de asemenea situații, este nevoie ca autoritățile competente să recurgă la măsurile existente pentru a raporta și, dacă este necesar, pentru a sancționa astfel de cazuri de discriminare.
2016/11/22
Zero tolerance for female genital mutilation (B8-0068/2018) RO

Susțin propunerea raportorului referitoare la recomandarea Uniunii Europene privind necesitatea ca statele membre care nu au ratificat încă Convenția de la Istanbul a Consiliului Europei cu privire la prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor să o ratifice fără întârziere, astfel încât angajamentul UE să respecte standardele internaționale care promovează o abordare holistică și integrată a violenței împotriva femeilor și a mutilării genitale a femeilor (MGF). Această convenție protejează nu numai fetele și femeile care se supun riscului de MGF, ci și fetele și femeile care suferă toată viața de consecințele acestei practici.
2016/11/22
EU-Brazil Agreement for scientific and technological cooperation (A8-0004/2018 - Angelo Ciocca) RO

Cooperarea între Uniunea Europeană și Brazilia în domenii prioritare, precum sectorul științei și tehnologiei, este benefică pentru ambele părți. Consider că Brazilia are un potențial semnificativ în cercetare și inovare pe continentul sud-american, iar în cadrul cooperării UE-Brazilia principalele instrumente de cooperare sunt programele-cadru europene pentru cercetare și inovare.
2016/11/22
Geo-blocking and other forms of discrimination based on customers' nationality, place of residence or place of establishment (A8-0172/2017 - Róża Gräfin von Thun und Hohenstein) RO

Într-o Europă fără granițe și cu un potențial semnificativ al pieței interne, care trebuie valorificat corespunzător, o forță motrice o reprezintă din ce în ce mai mult comerțul electronic. Acest domeniu poate și trebuie să contribuie la asigurarea liberei circulații a mărfurilor și a serviciilor și la creșterea economică, dar pentru aceasta este necesară eliminarea restricțiilor la nivel transfrontalier, pentru că mulți consumatori nu pot să cumpere anumite bunuri din alte state membre sau ar trebui să plătească un preț în funcție de naționalitatea, cetățenia sau domiciliul lor.
2016/11/22
Cost-effective emission reductions and low-carbon investments (A8-0003/2017 - Julie Girling) RO

Uniunea Europeană și-a propus să depună eforturi împreună cu statele membre pentru a îndeplini obiectivul reducerii emisiilor de gaze, motiv pentru care este nevoie de o majorare a resurselor fondului pentru inovare, în direcția reducerii emisiilor de CO2 în sectoarele industriale.Totodată, pentru atingerea obiectivelor climatice pe termen mediu și lung, e nevoie de un fond mai solid pentru inovare, cu încă 150 de milioane de certificate, pentru a stimula investițiile private în tehnologii industriale revoluționare. Susțin totodată propunerea privind realizarea periodică a unei analize generale a interacțiunii dintre EU ETS și alte politici în domeniul climei, energiei și calității aerului de la nivel european și național, pentru a evita suprapunerea politicilor și interacțiunea negativă între diferitele instrumente.
2016/11/22
European Central Bank Annual Report for 2016 (A8-0383/2017 - Jonás Fernández) RO

Consider că este nevoie ca membrii Comitetului de audit ai BCE să fie independenți, tocmai pentru a putea preveni conflictele de interese. Pe de altă parte, este nevoie ca persoanele respective să respecte Statutul funcționarilor UE și codul de conduită aferent.Susțin totodată necesitatea includerii obligativității unei perioade de abținere profesională de doi ani după încheierea mandatului, pentru a evita ca membrii acestei structuri să fie, în același timp, membri ai forumurilor sau ai altor organizații care includ membri ai conducerii executive a băncilor supravegheate de BCE.
2016/11/22
Accelerating clean energy innovation (A8-0005/2018 - Jerzy Buzek) RO

Susțin propunerea raportorului privind necesitatea coordonării acțiunilor de cercetare și inovare care vizează atingerea obiectivelor privind tranziția energetică la nivelul Uniunii și consider că este important să existe investiții adecvate pentru a exploata la maximum potențialul energiei curate și economiei circulare, cu scopul de a asigura coeziunea rapidă la nivelul regiunilor UE.
2016/11/22