BETA

3 Written explanations of Michiel HOOGEVEEN

Sexual and reproductive health and rights in the EU, in the frame of women’s health (A9-0169/2021 - Predrag Fred Matić)

De Nederlandse wetgeving inzake abortus, seksuele opvoeding en alles wat te maken heeft met gezondheidszorg behoort toe aan de Nederlandse Staten-Generaal.JA21 stemt dan ook tegen deze resolutie. Deze zaken moeten beslist worden op nationaal niveau en JA21 is tegen EU-inmenging in zaken als abortus, seksuele opvoeding en uitbreiding van bevoegdheden op het gebied van gezondheidszorg.
2021/06/24
The impact of intimate partner violence and custody rights on women and children (A9-0254/2021 - Elena Kountoura, Luisa Regimenti)

. – We vinden het doel van dit verslag nobel. JA21 ondersteunt de bescherming van alle slachtoffers van partnergeweld en de kinderen die moeten lijden in voogdijzaken. Hiertoe steunen wij de opvatting van de rapporteurs dat de richtlijn van Brussel IIa (over grensoverschrijdende informatie-uitwisseling) ook moet worden uitgebreid tot niet-gehuwde partners. Onze partij is tegen de uitbreiding van EU-bevoegdheden. In dit verslag zien we te veel gevallen waarin de EU probeert de wet aan zijn leden te dicteren. Er is te veel retoriek over het kwaad van het patriarchaat en een oneerlijk idee dat enkel vrouwen slachtoffers kunnen zijn. Ook is er een gevoel in het hele verslag dat de kinderen alleen veilig zijn bij de moeder, en dit is gewoon niet waar. Wij zijn ook tegen alle campagnes die buurtsurveillance aanmoedigen. Daarom hebben we tegen dit verslag gestemd.
2021/10/05
The EU’s strategic relationship and partnership with the Horn of Africa (A9-0207/2022 - Fabio Massimo Castaldo)

JA21 heeft tegen dit verslag gestemd.Ondanks het feit dat wij ook zeer bezorgd zijn over vrouwenbesnijdenis, konden wij door de paragraaf over migratie niet voor dit verslag stemmen.
2022/10/05