BETA

3 Written explanations of Bergur Løkke RASMUSSEN

Schools scheme for fruit, vegetables, milk and dairy products (A9-0096/2023 - Carmen Avram)

Jeg har valgt at stemme for Europa-Parlamentets betænkning om implementering af Skoleordningen for frugt, grøntsager, mælk og mejeriprodukter. Selvom jeg synes, betænkningen på nogle områder går for langt i forhold til at ville bestemme, hvad der skal serveres på skolerne i Europa, så er det vigtigt at ordningen tilpasses målsætningerne i Farm to Fork-strategien. Jeg mener primært, at der er behov for en tilpasning af ordningen og ikke tilførsel af nye midler. Derfor stemte jeg også mod dele af betænkningen, der kalder på højere budgetter, selvom jeg støtter de overordnede målsætninger.
2023/05/09
Roadmap on a Social Europe: two years after Porto (B9-0235/2023, B9-0236/2023)

I Moderaterne ser vi positivt på styrkelsen af arbejdstagerrettigheder og sociale standarder på tværs af EU. Vi mener dog grundlæggende, at disse områder bør reguleres på medlemsstatsniveau, og idet beslutningen "Køreplan for et socialt Europa: to år efter Porto" indeholder ordlyd, der tilkendegiver støtte til en europæisk mindsteløn og udvidelse af den sociale søjle, samt er uklar i sin rollefordeling mellem Kommissionen og medlemslandene, når det kommer til sociale indsatser, har vi ikke kunnet støtte beslutningen, og jeg har derfor stemt imod.
2023/05/11
Amending Directive 2008/98/EC on waste (A9-0055/2024 - Anna Zalewska)

I Moderaterne ønsker vi at reducere miljø- og klimapåvirkningen fra tekstilaffald. Derfor støtter vi, at tekstiler også bliver dækket af en udvidet producentansvarsordning. Vi mener også, at der på sigt skal sættes genbrugsmål fordelt på fraktioner og herunder også for tekstiler. I Moderaterne ønsker vi at fastsætte ambitiøse mål for at bekæmpe madspild og reducere miljø- og klimapåvirkningerne heraf, derfor bakker vi op om, at EU vedtager et mål om at reducere mængden af madaffald med 20 pct. i 2030. Vi bakker op om, at der foretages en generel evaluering af affaldsrammedirektivet inden 2026 med henblik på at fastsætte et ambitiøst reduktionsmål for 2040.
2024/03/13