BETA

17 Written explanations of Hannu TAKKULA

Draft general budget of the European Union for 2018 - all sections FI

Talousarvioon liittyvässä keskustelussa suurin helposti säästettävä kuluerä syntyisi siirtymisellä yhteen istuntopaikkaan. Tästä aiheutuu vuosittain merkittävä kuluerä, joka olisi helposti leikattavissa.
2016/11/22
EU accession to the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence (A8-0266/2017 - Christine Revault d'Allonnes Bonnefoy, Anna Maria Corazza Bildt)

I voted in favour of this report because violence against women and domestic violence are still very much present in today’s world, including within the borders of the European Union. It is important to do everything in our power to help the victims, bring perpetrators to justice and prevent any future instances of violence. It is one of the crucial steps on the way to achieving gender equality within the European Union.
2016/11/22
Impact of international trade and EU’s trade policies on global value chains (A8-0269/2017 - Maria Arena) FI

Mietintö pääpiirteissään sisältää kannatettavia elementtejä, mutta kauppapolitiikan kestävyyden ei tulisi perustua ainoastaan EU:n jäsenmaiden yrityksiä koskevaan sääntelyyn, vaan ideaalia olisi luoda globaalit säännöt, jotka sitovat kaikkia yrityksiä. Luomalla yksinomaan eurooppalaista sääntelyä vahingoitamme eurooppalaisten yritysten kilpailukykyä. Globaalien arvoketjujen säänteleminen edellyttää globaaleja sääntöjä. Tästä syystä en voi hyväksyä mietintöä kokonaisuutena.
2016/11/22
Macro-financial assistance to Moldova (A8-0185/2017 - Sorin Moisă) FI

Moldova on edelleen Euroopan köyhin maa, joten Moldovalle maksettava makrotaloudellinen avustus on ehdottoman perusteltua. Olen erittäin tyytyväinen neuvotteluiden lopputulokseen ja siihen, että rahoituksen edellytykseksi korostetusti vaadittiin eurooppalaisten perusarvojen kunnioittamista. Demokratian, oikeusvaltioperiaatteen ja ihmisoikeuksien noudattaminen myös taloudellista avustusta koskevissa päätöksissä on turvattava.Mitä tulee vaalilain uudistukseen, viittaus Venetsian komitean lausuntoon tässä asiassa on näkemykseni mukaan oikea keino, sillä EU:lla ei tässä roolissa ole mahdollisuutta suoraan arvioida suvereenin maan sisäisiä päätöksiä.
2016/11/22
Working conditions and precarious employment (A8-0224/2017 - Neoklis Sylikiotis) FI

Äänestin tyhjää, sillä mietinnössä puututtiin teemoihin, jotka kuuluvat jäsenmaiden toimivaltaan.
2016/11/22
Uniform format for visas (A8-0028/2016 - Sylvia-Yvonne Kaufmann) FI

Äänestin tämän mietinnön puolesta, sillä useissa jäsenvaltioissa on havaittu vakavia viisumitarrojen väärennös- ja petostapauksia. Tämän vuoksi olisi tarve uudelle, turvaominaisuuksiltaan kattavammalle mallille, jotta viisumitarra olisi turvallisempi ja ehkäistäisiin väärennöstapaukset.
2016/11/22
Digitising European industry (A8-0183/2017 - Reinhard Bütikofer) FI

Äänestin tämän mietinnön puolesta, sillä teollisuudella on keskeinen asema Euroopan taloudessa. Euroopan on pysyttävä kilpailukykyisenä, minkä takia on tärkeää, että keskitytään kehittämään Eurooppaa digitalisoinnin saralla. Jotta tämä onnistuisi, Eurooppa tarvitsee yhteisen nykyaikaistamista koskevan strategian sekä näkemyksen.
2016/11/22
Combating anti-semitism (B8-0383/2017, B8-0388/2017) FI

Äänestin tämän päätöslauselman puolesta, sillä kaikenlaiset, niin fyysiset kuin verbaaliset, antisemitistiset hyökkäykset on tuomittava. Pidän tärkeänä, että antisemitismin torjunta lähtee koulutuksen tasolta, sillä koulut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden välittää suvaitsevaisuuden ja kunnioituksen arvoja.
2016/11/22
Discharge 2015: EU general budget - European Parliament (A8-0153/2017 - Dennis de Jong) FI

Äänestin läpinäkyvyyden puolesta parlamentin jäsenille maksettavaa yleistä kulukorvausta koskien. Tällä hetkellä säännöt eivät ole riittävän selkeät, jotta valvonta olisi mahdollista.Lisäksi tuen yhtä istuntopaikkaa parlamentille. Sillä, missä tämä istuntopaikka on, ei ole minulle merkitystä, kunhan parlamentin turha kuluerä istuntopaikkojen välillä kulkemisesta saadaan lopetettua.
2016/11/22
Palm oil and deforestation of rainforests (A8-0066/2017 - Kateřina Konečná) FI

Äänestin mietinnön puolesta, koska palmuöljyn tuotannosta on saatava nykyistä kestävämpää. EU:n on edistettävä toimia, joilla estetään sademetsien hävittämistä palmuöljyplantaasien tieltä.
2016/11/22
Control of the acquisition and possession of weapons (A8-0251/2016 - Vicky Ford) FI

Äänestin jo sovitun sanamuodon avaamisesta ja tarkentamisesta, sillä koin, että tekstissä oli vielä parannettavaa. Suurin ongelma tämän direktiivin uudistamisprosessissa oli ajallinen läheisyys Euroopassa tapahtuneisiin terrori-iskuihin. Yksinomaan asedirektiiviä uudistamalla ei voida kitkeä terrorismia. Äänestin asiassa sen puolesta, että muun muassa metsästäjien, aseharrastajien ja reserviläisten mahdollisuuksia harjoittaa toimintaansa ei väärällä tavalla rajoitettaisi.
2016/11/22
Minimum standards for the protection of farm rabbits (A8-0011/2017 - Stefan Eck) FI

Ensisijaisesti olen kanien tarhausta vastaan, mutta niin kauan kuin tarhaamista kuitenkin harjoitetaan, eläinten elinolot on turvattava. Tuotantokanien puutteelliset elinolot on jokseenkin ongelmallinen asia, joten äänestin tuotantokanien tarhausmenetelmien parantamisen puolesta.
2016/11/22
Civil Law Rules on Robotics (A8-0005/2017 - Mady Delvaux) FI

Robotiikan ja tekoälyn kehittymisen seurauksena on noussut esiin paljon oikeudellisia ja eettisiä kysymyksiä uuden teknologian vaikutuksista ja muuttuvasta sosiaalisesta ympäristöstä, jotka ovat tärkeitä seikkoja koko Euroopan tasolla. Teollisuus tulee hyötymään tehokkaasta, johdonmukaisesta ja avoimesta sääntelytavasta, jota olisi sovellettava luotaessa uusia lainsäädäntöpohjia robotiikan ja tekoälyn osalta. On kuitenkin otettava huomioon myös kysymykset liittyen vastuuseen, yksityisyyteen, tietosuojaan sekä turvallisuuteen. Äänestin ryhmäni kantojen mukaisesti mietinnön peruslinjan puolesta mutta erillistä tekoälyvirastoa, robottien oikeudellisen aseman perustamista sekä robottiveron käyttöönottamista vastaan, koska nämä esitykset menevät vielä toistaiseksi alan sääntely-ympäristön huomioon ottaen liian pitkälle.
2016/11/22
EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (A8-0009/2017 - Artis Pabriks) FI

Kauppasopimukset luovat yrityksille ennustettavuutta markkinoilla ja tämä on liiketoiminnan ehdoton edellytys. Muurien rakentaminen Trumpin mallin mukaisesti ei ole vaihtoehto. Vihervasemmiston ja äärioikeiston edustama trumpistinen linja on pyrkinyt tuhoamaan yhden unionin pitkäaikaisimmista pilareista: yhteisen kauppapolitiikan. Tämän linjan läpimeno CETA-äänestyksessä olisi ollut vahva enne protektionismin vahvistumisessa Euroopassa. Me tarvitsemme Kanadan kaltaisia kauppakumppaneita, joten äänestin ehdottomasti sopimuksen puolesta.
2016/11/22
Cost-effective emission reductions and low-carbon investments (A8-0003/2017) FI

Äänestin mietinnön puolesta, koska päästökauppalainsäädännön päivittäminen tulee tarpeeseen elinkeinoelämän ennustettavuuden ja EU:n ilmastotavoitteiden, erityisesti Pariisin sopimuksen tavoitteiden, saavuttamisen kannalta.
2016/11/22
European Semester for Economic Policy Coordination: employment and social aspects in the Annual Growth Survey 2017 (A8-0037/2017 - Yana Toom) FI

Keskiviikkona 15. helmikuuta 2017 Euroopan parlamentin täysistunnossa oli äänestettävänä Yana Toomin mietintö talouspolitiikan eurooppalaisesta ohjausjaksosta: vuotuisen kasvuselvityksen 2017 työllisyys- ja sosiaalinäkökohdat. Mietinnön käsittelystä on parlamentissa vastannut työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunta. Pääosin seurasin ALDE:n äänestyssuositusta, mutta minimipalkkojen ja eläkkeiden osalta katson, että ne on pidettävä kansallisten päättäjien käsissä, eivätkä ne kuulu EU:n päätösvallan piiriin.
2016/11/22
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund: application EGF/2016/005 NL/Drenthe Overijssel Retail (A8-0036/2017 - Nedzhmi Ali) FI

Globalisaatiorahastosta myönnetään tukea globalisaation aiheuttamien maailmankaupan rakennemuutoksesta kärsineiden alueiden tukemiseksi. Äänestin Alankomaiden hakemuksen puolesta, koska hakemus vaikutti perustellulta. Suomikin on hakenut globalisaatiorahaston avustuksi ja saanut niitä mm. Nokian ja Microsoftin irtisanomisiin. Tuki myönnetään työllistämistoimiin.
2016/11/22