BETA

20 Written explanations of Corina CREȚU

Digital Services Act: Improving the functioning of the Single Market (A9-0181/2020 - Alex Agius Saliba)

Am votat în Parlamentul European pentru un mediu online mai sigur pentru cetățeni.Comerțul electronic influențează substanțial viața cetățenilor UE, contribuind semnificativ la valorificarea potențialului pieței unice digitale, iar atunci când este practicat în condiții echitabile poate oferi agenților economici noi oportunități de piață pentru creșterea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă.Prin votul pe care l-am acordat astăzi, am solicitat Comisiei Europene să aducă la zi și să uniformizeze normele europene privind comerțul online. Inclusiv în calitate de raportor din partea Comisiei pentru control bugetar din Parlamentul European (CONT) pentru Raportul privind măsurile de prevenire a fraudelor în comerțul online, am militat pentru combaterea mai strictă a acestor fenomene.Totodată, vom lua măsuri astfel încât cetățenii să poată identifica mai ușor comercianții necinstiți care vând online produse care nu respectă normele UE. Va trebui ca, de acum înainte, Uniunea Europeană să analizeze mai atent modul în care este generat conținutul personalizat, astfel încât acesta să nu se bazeze pe vulnerabilitățile personale care, în fond, sunt caracteristice oricărui utilizator. E nevoie de mai multă transparență – cu precădere în privința politicilor de monetizare –, iar acum e un bun moment să inițiem aceste schimbări atât de necesare.
2020/10/20
The future of European education in the context of Covid-19 (B9-0338/2020)

Militez, pentru a transforma în realitate ”Garanția pentru Copii”, ”Agenda europeană pentru competențe”, ”Spațiul european al educației”, ”Planul de acțiune pentru educația digitală” - atât în România, cât și în celelalte țări ale Uniunii Europene. Este obligatoriu ca toți copiii să aibă acces la educație gratuită. Iar această schemă de garanție trebuie completată cu o nouă ”Garanție pentru tineret”, care să ofere certitudinea persoanelor care încă nu au împlinit 30 de ani că pot beneficia de un loc de muncă, stagiu, sau formare în termen de patru luni de la părăsirea studiilor.Constat cu regret că există discrepanțe majore la nivelul UE în ceea ce privește sfera educației, astfel, până la 32 % dintre elevi nu au avut acces la educație timp de mai multe luni în unele State Membre. Această lipsă de acces a fost cauzată de absența echipamentelor digitale, de competențele digitale inadecvate sau de dezavantajele preexistente.Împreună cu colegii din PE invităm Comisia să propună un cadru politic ambițios pentru viitoarea politică europeană în domeniul educației, cu un set de obiective măsurabile, inclusiv recunoașterea reciprocă în Uniune a calificărilor, a diplomelor și a perioadelor de studiu în străinătate până cel târziu în 2025.
2020/10/21
Obligations of the Commission in the field of visa reciprocity in accordance with Article 7 of Regulation (EU) 2018/1806 (B9-0339/2020)

Am votat, în Parlamentul European, în favoarea rezoluției care cere Comisiei Europene să suspende exonerarea obligației de a deține viză pentru cetățenii SUA - așa cum este stabilit în mecanism de reciprocitate. Consider că este nevoie de reciprocitate în relația dintre UE și SUA.Regret faptul că în acest moment, cetățenii români alături de bulgari, croați și ciprioți sunt obligați să dețină viză la intrarea în SUA, în timp ce toți cetățenii celorlalte State Membre nu au această obligație. Este, așadar, o situație disproporționată care trebuie să ia sfârșit.Sunt o susținătoare a principiului solidarității între membrii UE, și mă bucur să văd că majoritatea covârșitoare a colegilor mei din Parlamentul European susțin acest demers. Nu putem avea o dublă măsură. Dacă și Consiliul European va susține această poziție, ar trebui ca în maximum 24 de luni, SUA să elimine vizele pentru români - altfel, Uniunea Europeană va impune vize cetățenilor americani.Îmi exprim speranța că prin decizia Parlamentului European, să asistăm la îndreptarea acestei situații, nefiind prima dată când legislativul european solicită această măsură - care în definitiv nu este altceva decât îndreptarea unei situații incorecte cu care s-au confruntat și românii atât de mulți ani.
2020/10/21
Programme for the Union's action in the field of health for the period 2021-2027 (“EU4Health Programme”) (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi)

Susțin programul EU4Health pentru o Uniune Europeană a Sănătății. Cooperarea transfrontalieră și schimbul de bune practici între Statele Membre trebuie să devină o prioritate, iar această perioadă oferă toate argumentele în favoarea urgentării acestui proces amplu, dar atât de necesar.Am acordat votul meu în Parlamentul European pentru o mai bună coordonare între Statele Membre în domeniul sănătății, mai ales în ceea ce privește amenințările grave. E nevoie, totodată, de pași concreți înspre dezvoltarea planului UE privind combaterea cancerului și noua strategie farmaceutică.Din păcate, actuala pandemie a evoluat la cotele alarmante pe care le cunoaștem astăzi pentru că Guvernele naționale nu s-au coordonat suficient de bine. Așadar, cred că Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor trebuie să aibă un rol mai important, să poată declara o situație de urgență la nivel european și, la nevoie, să declanșeze mecanismele de intervenție.Totodată, actuala pandemie reprezintă un imbold înspre digitalizarea asistenței medicale și crearea unui dosar european electronic de sănătate, care să le permită cetățenilor europeni să își procure medicamentele necesare de la o farmacie situată în alt stat membru decât țara de reședință.
2020/11/13
Revision of the Trans-European Transport Network (TEN-T) guidelines (A9-0251/2020 - Jens Gieseke)

. – Îmi exprim îngrijorarea cu privire la actuala formă a Regulamentului privind Rețeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T), proiect care urmărește dezvoltarea unei rețele europene de linii de cale ferată, drumuri, căi navigabile, porturi, aeroporturi și terminale de căi ferate, care să asigure coeziunea teritorială a Uniunii Europene. Succesul TEN-T va depinde în cea mai mare măsură de modul în care va reuși să conecteze eficient infrastructura statelor membre din Est de cea a țărilor din Vestul Uniunii Europene. Pentru țările din Europa de Est, problema cea mai importantă rămâne cea privind modul în care infrastructura de aici va fi conectată la rețeaua centrală. Trebuie avută în vedere și conectarea zonelor rurale la această rețea centrală, chiar și a celor mai puțin populate, dar unde există un potențial de creștere. Va fi absolut vital ca fondurile europene nerambursabile să fie folosite în mod coerent. În următoarea perioadă, colaborarea dintre statele membre va fi foarte importantă, fiind necesar ca acestea să se angajeze că vor aloca finanțarea de care este nevoie pentru proiectele transfrontaliere. Rețeaua Transeuropeană de Transport este un proiect foarte complex și salut dezbaterea sa de către Parlamentul European.
2021/01/20
Decent and affordable housing for all (A9-0247/2020 - Kim Van Sparrentak)

. – Am votat pentru investiții mai mari în locuințe decente și prețuri accesibile. Este o măsură care vine în sprijinul persoanelor cu venituri scăzute și al tinerilor. Este esențial ca problema lipsei locuințelor la prețuri accesibile să-și găsească rezolvare. Milioane de europeni suferă ca urmare a faptului că nu își permit o locuință decentă, în acord cu nevoile lor, pentru că prețurile și chiriile au crescut în mod constant în raport cu veniturile oamenilor. Prin rezoluția pe care am votat-o astăzi, Parlamentul European solicită statelor membre să se asigure că fiecare cetățean are acces la o locuință decentă, în acord cu secolul în care trăim. Cheltuielile cu locuințele sociale ale guvernelor reprezintă doar 0,66 din PIB. Având în vedere criza socială determinată de pandemie, este nevoie de o preocupare mai mare a statelor membre în această direcție. Sper ca, într-un viitor cât mai apropiat, tinerii și cei mai puțin norocoși să nu mai sufere ca urmare a faptului că nu au acces la o locuință - condiție esențială pentru o viață decentă.
2021/01/21
The right to disconnect (A9-0246/2020 - Alex Agius Saliba)

. – Am votat pentru ca „dreptul la deconectare” să devină unul fundamental. Această pandemie ne-a demonstrat tuturor cât de nocivă poate fi cultura „prezenței permanente” pe care o poate solicita telemunca. Telemunca are avantajele ei certe pentru că a permis păstrarea multor locuri de muncă, însă trecerea online a însemnat, pentru un număr alarmant de cetățeni europeni, un volum de muncă nesănătos: cazurile de extenuare, anxietate și boli psihice au crescut în această perioadă. Mulți psihologi europeni anunță chiar o criză a depresiei după „coronacriză”. Acesta este motivul pentru care am votat pentru limite clare ale telemuncii și pentru dreptul celor care lucrează pe calculator, de acasă, de a se „deconecta” după orele de lucru fără a fi sancționați. Sper ca, astfel, să se poată restabili – măcar parțial – echilibrul dintre viața profesională și cea personală a multora dintre cei a căror activitate a trecut în online.
2021/01/21
Programme for the Union's action in the field of health for the period 2021-2027 (“EU4Health Programme”) (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi)

. – Am votat astăzi în favoarea EU4Health, programul de acțiune al Uniunii Europene în domeniul sănătății pentru perioada 2021-2027. Sănătatea va deveni una dintre marile priorități ale proiectului european și o temă centrală în cooperarea dintre statele membre. Sănătatea în toate politicile este principiul care va ghida acțiunile Uniunii Europene de acum înainte.În baza programului votat astăzi în Parlamentul European, Uniunea Europeană va sprijini schimbul de bune practici între țările europene în domeniul sănătății, astfel încât acestea să fie mult mai pregătite pentru a face față unei viitoare crize sanitare. Tocmai de aceea, EU4Health urmărește dezvoltarea unui sistem european de monitorizare, raportare și notificare a deficitelor de medicamente, de dispozitive medicale, de vaccinuri și de produse medicale în general, pentru a ne asigura că acestea sunt disponibile pentru cetățenii care au nevoie de ele.
2021/03/09
Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence: EU accession (A9-0021/2023 - Łukasz Kohut, Arba Kokalari)

Am votat în plenul Parlamentului European proiectul de raport privind combaterea violenței îndreptate împotriva femeilor. Raportul este de o importanță majoră, deoarece face referire la încheierea de către Uniunea Europeană a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (sau Convenția de la Istanbul).Violența bazată pe gen este un fenomen global care trebuie oprit. Statisticile arată că, la nivel mondial, aproximativ 736 de milioane de femei au fost supuse violenței fizice, adică una din trei femei s-a confruntat cu violență fizică sau sexuală, iar nivelul UE, în fiecare zi, 137 de femei sunt ucise de partenerul lor sau de un membru al familiei.Uniunea Europeană și statele membre trebuie să utilizeze toate instrumentele naționale și comune disponibile pentru combaterea acestui tip de violență, în vederea sprijinirii și protejării victimelor în fața acestor infracțiuni.Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor este primul instrument internațional obligatoriu din punct de vedere juridic privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor la nivel internațional. Aceasta definește din punct de vedere juridic violența împotriva femeilor și stabilește un cadru cuprinzător de măsuri juridice și politice pentru prevenirea acestor violențe, sprijinirea victimelor și pedepsirea autorilor.
2023/02/15
Energy performance of buildings (recast) (A9-0033/2023 - Ciarán Cuffe)

Am votat propunerea de directivă deoarece consider că este necesar să îmbunătățim performanța energetică a tuturor clădirilor din Uniunea Europeană, ținând cont de diferite condiții climatice și locale. Statele membre trebuie să adopte strategii de renovare pe termen lung pentru a sprijini renovarea clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Sectorul construcțiilor din UE este cel mai mare consumator energetic unic din Europa, absorbind 40% din energie, iar aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic. Crizele pe care le traversăm, atât cea de sănătate, cât și cea energetică, au scos în evidență rolul clădirilor în viața noastră. Consumul ridicat de energie din clădiri înseamnă facturi mari, impact negativ asupra securității energetice, asupra mediului înconjurător, a sistemului climatic, dar și a mediului interior în care locuiesc oamenii. Renovările iau în considerare aspecte precum schimbările climatice, suprafețe de vegetație sau calitatea mediului interior, sporind beneficiile mai ample ale renovărilor energetice. Statisticile ne arată că oamenii petrec 90% din timp în interior, iar OMS estimează că 120 000 de europeni mor anual, prematur, din cauza precarității mediului interior. Prin acest vot, consider că se va să îmbunătăți performanța energetică a clădirilor și vom asigura un mediu interior de calitate tuturor cetățenilor europeni.
2023/03/14
Adequate minimum income ensuring active inclusion (B9-0099/2023, B9-0116/2023)

Am votat propunerea de rezoluție, deoarece aceasta urmărește crearea unui cadru normativ care să asigure un venit minim adecvat în toate statele membre pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale, oferind o protecție persoanelor care nu dispun de resurse suficiente, astfel încât acestea să poată trăi în demnitate.Statisticile ne arată că peste 95 de milioane de persoane din Uniunea Europeană sunt expuse riscului de sărăcie. Sunt îngrijorată de faptul că, crizele pe care le traversăm, atât criza de sănătate, economică, energetică cât și schimbările climatice, fac ca cetățenii europeni să se confrunte cu un cost al vieții mai mare, astfel încât există riscul să crească numărul persoanelor afectate de insecuritate, sărăcie și excluziune socială.Totodată, rezoluția definește sistemele de venit minim adecvat care să asigure incluziunea activă, ca fiind prestații și servicii care, împreună, formează o plasă de siguranță pentru toate persoanele, indiferent dacă acestea au sau nu un loc de muncă și care la rândul lor nu ar dispune de resurse suficiente nici pentru ele, dar nici pentru persoanele aflate în întreținerea lor.Prin acest vot, doresc să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă și participarea socială pe piața muncii va oferi bunăstare cetățenilor noștri europeni.
2023/03/15
Strengthening the application of the principle of equal pay for equal work or work of equal value between men and women (A9-0056/2022 - Kira Marie Peter-Hansen, Samira Rafaela)

Am votat propunerea de directivă pentru că aceasta urmărește crearea unui cadru normativ care să asigure transparență și egalitate salarială între bărbați si femei. Statisticile la nivelul Uniunii Europene ne arată cum decalajul remunerării dintre bărbați și femei persistă, deoarece femeile sunt plătite cu 13 % mai puțin decât bărbații pentru prestarea muncii identice. Totodată, directiva va cere companiilor să divulge angajaților informațiile utile despre remunerație cu scopul de a facilita compararea câștigului salarial și de a expune diferențele de salarizare existente între genuri. Mai mult, atunci când diferența este de cel puțin cinci procente între salariile femeilor și bărbaților pentru același tip de activitate profesională, companiile vor trebui să ia măsuri și să reevalueze aceste plăți împreună cu reprezentanții angajaților.Prin acest vot, susțin în mod ferm reducerea decalajelor între bărbați și femei prin aplicarea principiului egalității de remunerare, care reprezintă un drept fundamental, o valoare comună a Uniunii Europene și o condiție fără de care nu se pot atinge obiectivele de creștere, de ocupare a forței de muncă și de coeziune socială la nivelul Uniunii Europene.
2023/03/30
Deforestation Regulation (A9-0219/2022 - Christophe Hansen)

Am votat Regulamentul privind combaterea despăduririlor globale, deoarece sunt introduse noi măsuri care obligă întreprinderile să se asigure că produsele vândute pe teritoriul Uniunii Europene nu provin de pe terenuri despădurite. Consider că este absolut necesar ca Uniunea Europeană, prin statele sale membre, să stopeze fenomenul de defrișare ilegală a pădurilor prin măsuri eficiente, cum ar fi: introducerea unor instrumente tehnologice avansate, precum drone sau imagini din satelit; întărirea capacității de control și supraveghere; promovarea gestionării durabile a pădurilor și a utilizării sustenabile a resurselor forestiere. Prin votul exprimat susțin în mod ferm faptul că este absolut necesară modificarea și actualizarea legislației privind gestionarea pădurilor pentru a întări măsurile de protecție a pădurilor și a intensifica sancțiunile împotriva celor care încalcă legea.
2023/04/19
Combating discrimination in the EU - the long-awaited horizontal anti-discrimination directive (B9-0201/2023, B9-0202/2023)

Am votat rezoluția referitoare la directiva orizontală privind combaterea discriminării în Uniunea Europeană, deoarece consider că este absolut necesar să ne concentrăm pe căi de acțiune la nivel european, astfel încât să deblocăm procesul legislativ. Directiva adoptată oferă un cadru esențial pentru combaterea discriminării la nivelul celor 27 de state membre și elimină lacunele actuale din cadrul Uniunii Europene, oferind astfel o protecție printr-un tratament egal tuturor cetățenilor europeni. Prin votul exprimat, susțin în mod ferm aplicarea principiului nediscriminării, deoarece reprezintă un drept fundamental consacrat în tratate, o valoare comună a Uniunii Europene prin care fiecare cetățean european are dreptul egal de a deveni membru deplin și activ al societății, astfel încât să fie tratat în mod egal în fața legii.
2023/04/19
Challenges facing the Republic of Moldova (B9-0197/2023, RC-B9-0198/2023, B9-0198/2023, B9-0199/2023, B9-0200/2023, B9-0203/2023, B9-0204/2023)

Am votat rezoluția referitoare la provocările cu care se confruntă Republica Moldova, deoarece este important să se ofere un pachet ambițios de sprijin pentru Republica Moldova, cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei, astfel încât aceasta să poată face față amenințărilor cu care se confruntă. Militez pentru a demara cât mai curând negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și consider absolut necesară includerea acestei țări în programele, instrumentele și agențiile UE, cum ar fi Programul privind piața unică a UE, programul „Europa digitală”, mecanismul de protecție civilă al UE, Agenția Europeană de Mediu, Mecanismul pentru interconectarea Europei și Agenția Europeană de Apărare. Prin votul exprimat, susțin în mod ferm faptul că locul Republicii Moldova este în marea familie europeană și voi depune toate eforturile posibile pentru a o susține în acest parcurs.
2023/04/19
Strengthening social dialogue (B9-0259/2023)

. – Am votat rezoluția referitoare la consolidarea dialogului social în Uniunea Europeană deoarece vine în sprijinul lucrătorilor și angajatorilor care s-au confruntat de-a lungul ultimilor ani cu multiple crize succesive care le-au împovărat viața prin creșterea inflației, incertitudine și înjumătățirea puterii de cumpărare. Statisticile la nivelul Uniunii Europene ne arată faptul că, în ultimii 30 de ani, ponderea lucrătorilor care fac obiectul contractelor colective de muncă a scăzut de la o medie estimată de aproximativ 66% în 2000 la aproximativ 56% în 2018. În acest sens, consider că este absolut necesar să ne concentrăm pe consolidarea dialogului social, astfel încât să avem mecanisme și spații de dialog în care cetățenii să poată să-și exprime opiniile sau preocupările și să contribuie la procesul de luare al deciziilor. Totodată, este necesar a construi punți între cetățeni și instituții, a implica societatea civilă și organizațiile non-guvernamentale în procesul decizional și a dezvolta soluții mai eficiente și mai echitabile pentru problemele noastre comune. Prin acest vot, doresc să ne asigurăm că vocea fiecărui cetățean european este auzită și luată în considerare în procesul de construire a politicilor europene din domeniul muncii.
2023/06/01
Renewable Energy Directive (A9-0208/2022 - Markus Pieper)

Am votat revizuirea Directivei, deoarece aceasta urmărește creșterea calității vieții cetățenilor europeni, grija pentru mediul înconjurător, transparența și integritatea pieței energiei. Directiva privind energia din surse regenerabile va crește ponderea energiei curate de la 32% până la 40%, existând anumite derogări în sectoare precum transportul, unde statele membre pot alege între o reducere de 14,5 % a intensității emisiilor de gaze cu efect de seră sau asigurarea unei ponderi a energiei regenerabile de cel puțin 29 % până în 2030. De asemenea, Directiva acordă flexibilitate statelor membre în adaptarea mixului energetic la nevoile naționale. Pun accentul pe importanța investițiilor masive în rețelele de transport, atât în interiorul statelor membre, cât și între acestea, deoarece acest lucru va conduce la reducerea costurilor de livrare a energiei și va face contractele de achiziție de energie electrică mai atractive. Prin acest vot, consider că vom asigura o conectivitate energetică eficientă și un mediu de calitate tuturor cetățenilor europeni.
2023/09/12
Single market emergency instrument (A9-0246/2023 - Andreas Schwab)

Am votat Instrumentul pentru situații de urgență pe piața unică, deoarece acesta urmărește crearea unui cadru normativ care să asigure obligativitatea comenzilor prioritare care vor garanta accesul cetățenilor europeni la produsele esențiale prin monitorizarea capacității operatorilor economici de a executa comanda. Este introdusă o dispoziție de introducere a unui plan pe termen lung pentru a menține o rezervă permanentă și etapizată de bunuri care prezintă o importanță strategică. Mai mult, este introdus un mecanism extins de notificare a restricțiilor la libera circulație a persoanelor, lucrătorilor și bunurilor pentru a păstra transparența măsurilor autorităților naționale în momente de criză. Studiul „Costul non-Europei” ne arată faptul că eliminarea barierelor existente pentru a avea o piață unică completă ar putea aduce aproximativ 713 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2029. Consider că printre aceste bariere se numără integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Prin acest vot, militez să garantăm protejarea libertății de circulație a persoanelor, bunurilor, serviciilor și capitalurilor, mai ales în timp de criză, deoarece închiderea frontierelor nu reprezintă o soluție sustenabilă.
2023/09/13
Union Civil Protection Mechanism (A9-0266/2023 - Sara Cerdas)

Am votat raportul referitor la modificarea Deciziei legislativului european și a Consiliului privind Mecanismul de protecție civilă al Uniunii, deoarece această modificare subliniază importanța Mecanismului de protecție civilă prin care Uniunea Europeană poate continua să ofere sprijin de urgență coordonat, eficient și rapid cetățenilor afectați din statele membre și din state terțe. Practic, pentru a asigura un răspuns mai bun la provocările viitoare, prezenta propunere prelungește sfârșitului perioadei de tranziție de la 1 ianuarie 2025 până la 31 ianuarie 2027. Mai mult, această dată este aliniată și corespunde cu data de sfârșit al actualului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027. Prin votul exprimat, susțin în mod ferm solidaritatea cu persoanele afectate de dezastre naturale, cum ar fi cutremurele, inundațiile sau incendiile.
2023/10/17
Schengen area: digitalisation of the visa procedure (A9-0025/2023 - Matjaž Nemec)

Am votat raportul privind digitalizarea vizelor Schengen, deoarece Uniunea Europeană trebuie să se alinieze la standardele globale privind digitalizarea. De asemenea, propunerea vizează introducerea posibilității de a depune online cererile de viză prin intermediul unei platforme digitale a UE și înlocuirea autocolantului de viză cu o viză digitală. Astfel, solicitanții vor fi scutiți să treacă prin procese laborioase care sunt diferite în funcție de statul membru. De asemenea, costurile pentru solicitanți și pentru statele membre în gestionarea birocrației vor fi reduse semnificativ. Totodată, se va păstra un nivel înalt de securitate la granițele externe, cu respectarea drepturilor solicitanților. Noua procedură va reduce riscurile de fraudă și contrafacere a vizelor și va simplifica procedura de control la frontiere.
2023/10/18