BETA

33 Written explanations of Iuliu WINKLER

Opening accession negotiations with North Macedonia and Albania (B9-0155/2019, RC-B9-0156/2019, B9-0156/2019, B9-0157/2019, B9-0158/2019, B9-0159/2019, B9-0160/2019, B9-0161/2019)

Am votat rezoluția PE cu privire la deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE cu Macedonia de Nord și Albania, având convingerea că recenta decizie a Consiliului European în această chestiune este o greșeală istorică. Decizia de respingere a Consiliului reflectă adâncirea diviziunilor între statele membre din Vest și din Est, care compromit și politica de lărgire a UE în Balcani. Blocarea întreprinsă de grupul de state având în frunte Franța arată lipsa de viziune pe termen lung și lipsa înțelegerii faptului că viitorul UE depinde și de garantarea stabilității în Balcani. Progresele recente din Macedonia de Nord și Albania sunt exemplul clar al faptului că strădania pentru o coexistență pașnică și pentru cooperare regională consolidează Europa, mai ales în contextul în care prin Brexit proiectul european face un istoric pas înapoi.UDMR așteaptă de la noua Comisie o reevaluare și consolidare a politicii de lărgire. Dorim ca noua Comisie să faciliteze un nou consens politic care să cuprindă toate statele membre, incluzându-le pe cele din vestul Europei și care să elimine arbitrariul din deciziile Consiliului. UDMR dorește un consens politic animat de viziunea pe termen lung a unei UE care înglobează toate statele din Balcanii de Vest.
2019/10/24
Election of the Commission

. – Noua Comisie Europeană își preia mandatul într-o perioadă extrem de dificilă, când UE este mai dezunită ca niciodată, când faliile dintre Europa de Est și Europa Occidentală s-au adâncit. În urmă cu 5 ani, Comisia Juncker și-a asumat un mandat greu, într-o Uniune care de abia își revenea din criza financiară și care a fost lovită de criza migrației și de Brexit. Acești ani au fost marcați de volatilitate atât în plan european, cât și la nivel global. De prea multe ori rezolvarea problemelor a trenat. Aceste tergiversări și amânări își arată acum efectele. Disparitățile dintre Est și Vest au crescut amețitor, dublul standard este strigător la cer, soluțiile propuse în economie lucrează doar în beneficiul unora, Politica de coeziune nu a dat rezultatele scontate, iar măsurile împotriva schimbărilor climatice se lasă așteptate. Contextul în care noua Comisie își preia mandatul este foarte dificil, iar lista urgențelor este lungă. Am votat încrezător noua Comisie. Sper că noul președinte al Comisiei Europene va înțelege că prima și cea mai importantă sarcină a sa este să realizeze reconcilierea dintre Est și Vest fără de care nu va putea rezolva niciuna dintre probleme și va fi condamnată să bată pasul pe loc.
2019/11/27
Specific measures to mobilise investments in the health care systems of the Member States and in other sectors of their economies in response to the COVID-19 outbreak (Coronavirus Response Investment Initiative)

. – Aprobarea de către PE a măsurilor financiare de urgență din cadrul Inițiativei pentru investiții în răspunsul la pandemia de COVID-19 este extrem de importantă. Am votat această inițiativă prin care statele membre vor avea acces la 37 de miliarde de euro pentru a sprijini cetățenii, întreprinderile și sistemele de sănătate. La fel de importante sunt și celelalte două decizii ale PE legate de criza din domeniul transportului aerian și de majorarea la 800 de milioane de euro a Fondului de solidaritate al UE. Toate acestea sunt decizii necesare, dar insuficiente.Primele măsuri de criză ale UE au fost necoordonate, arătând că instituțiile europene sunt nepregătite și că informația necesară unui răspuns imediat nu a fost la dispoziția acestora. Zilele trecute am fost martorii unor decizii contradictorii, chiar haotice, luate de statele membre. Solidaritatea europeană s-a evaporat cu desăvârșire. Sper că toate acestea se vor schimba fundamental chiar de mâine. Sper că PE, care a organizat o sesiune plenară în cele mai grele condiții logistice, asigurând posibilitatea unei majorități covârșitoare a deputaților să voteze de la distanță, va reuși, începând chiar de mâine, să readucă în realitate nevoia de solidaritate și acțiune comună.Pandemia a generat o criză de sănătate publică, dar și o criză economică și una socială. Viața cetățenilor este pusă în pericol în toate SM, economiile europene vor intra în recesiune severă, iar problemele sociale vor escalada. Perpetuarea discordiei ne pune în fața pericolului destrămării construcției europene. De aceea, răspunsul UE la criză trebuie să fie în primul rând un răspuns politic. Trebuie regăsită solidaritatea europeană și acțiunea comună în fața pericolelor. Cred cu tărie că prioritatea acțiunilor de urgență trebuie să fie oamenii, familiile și locurile de muncă. Acestea sunt și prioritățile pe care UDMR le promovează. Soluțiile de combatere a crizelor multiple trebuie formulate la nivel european, dar trebuie implementate la nivelul regiunilor, în așa fel încât beneficiarii acțiunii europene să fie oamenii.Este evident că prima urgență este combaterea epidemiei, consolidarea sistemelor de sănătate publică și o cooperare coordonată între sistemele sanitare. Nimic nu este mai prețios decât viața și sănătatea oamenilor. Trebuie însă să vedem clar că salvarea economiilor este la fel de urgentă. Suntem deja presați de evoluția fulgerătoare a crizei economice. De aceea, toate provocările trebuie confruntate simultan. Trebuie de pe acum să concepem politicile publice care vor relansa UE după pandemie. În acest efort, PE trebuie să-și manifeste pe deplin inițiativa.
2020/03/26
Draft amending budget No 2/2020: Providing emergency support to Member States and further reinforcement of the Union Civil Protection Mechanism/rescEU to respond to the COVID-19 outbreak

. – Am votat proiectul de buget rectificativ prin care se acordă ajutor de urgență statelor membre pentru a răspunde pandemiei de coronavirus. Dacă martie a fost luna discordiei europene și a măsurilor individuale luate la nivelul statelor membre, uneori cu rezultate contradictorii, atunci luna aprilie trebuie să devină luna solidarității europene, în care măsurile luate la nivel european vor consolida încrederea cetățenilor în puterea UE de a-i ajuta la nevoie. Chiar dacă restricțiile de circulație împiedică parlamentarii europeni să se reunească cu toții la locul lor de muncă, impunând munca de la distanță, Parlamentul European rămâne principalul for al democrației europene. Parlamentul European este vocea solidarității în Uniune și dovedește acest lucru prin deciziile concrete luate în sprijinul tuturor statelor membre și regiunilor. Am convingerea că regiunile vor avea un rol crucial în repornirea economiei, iar proiectele de investiții la nivel regional vor fi cele care vor permite utilizarea cea mai eficientă a fondurilor europene. La nivelul regiunilor, orice investiție înseamnă locuri de muncă în IMM-uri și cea mai bună cale pentru a demara relansarea economică.
2020/04/17
New MFF, own resources and Recovery plan

. – Az Európai Parlament az európai demokrácia legreprezentatívabb intézménye, minket, EP-képviselőket az összes tagállamból, összes közösségből, összes régióból származó európai emberek közvetlen módon választanak meg. Éppen ezért jogos szándékunk, hogy teljes mértékben részt vegyünk a költségvetési döntéshozatalban, annál is inkább, hogy a második világháború utáni időszak legmélyebb válságát éljük, az emberek pedig arra adtak mandátumot, hogy érdekeiket képviseljük. Az Európai Néppárt Képviselőcsoportja több elvárást is megfogalmazott az új uniós költségvetés kapcsán, amelyek teljesítése nélkül nem fogja megszavazni a 2021-2027 közötti időszakra szóló költségvetési keretet. Ezek közül a legfontosabb az EU két legjelentősebb közpolitikájának, a Kohéziós Politikának és a Közös Agrárpolitikának a megfelelő finanszírozására vonatkozik. A finanszírozás nagyobb kell legyen, mint a mostani költségvetési keretben, az új prioritásokat pedig az európai költségvetés új forrásaiból kell biztosítani. A gazdaságélénkítési tervet összhangba kell hozni a költségvetési kerettel, ugyanakkor a terv finanszírozásához a magántőke bevonzását az európai költségvetés garantálja. Éppen ezért a gazdaságélénkítési terv költségvetéséről és struktúrájáról az Európai Parlamentben vitát kell tartani és szavazni róla. Mindezek az elvárások csak akkor teljesülnek az Európai Bizottság részéről, ha az új költségvetési javaslat jelentős mértékben jobb lesz a 2018-ban megfogalmazott változathoz képest. Új, az elmúlt évtizedekhez viszonyítva precedens nélküli helyzetben vagyunk. Az Európai Unió GDP-je 8 százalékot is csökkeni fog, még akkor is, ha a világjárvány hamarosan lejár. Amennyiben az év második felében a járványnak újabb hulláma alakul ki, a GDP összeomlása elérheti a 12 százalékot is. Ilyen körülmények között megalapozott javaslatot várunk az új uniós költségvetésre, és reméljük, hogy a Bizottság éppúgy, mint az Európai Tanácsot alkotó európai vezetők szolidaritásról és felelősségérzetről tesznek tanúságot. Az EPP Képviselőcsoport álláspontjának legfontosabb érve a fiatal nemzedékek iránti közös felelősség. Tíz évvel ezelőtt, 2009-2010-ben a pénzügyi válság a fiatalok körében eredményezett súlyos munkanélküliséget, elveszett nemzedéket hozva létre. Nem fogadhatjuk el, hogy ennek a válságnak is egy újabb elveszett generáció legyen az eredménye Európában. Van ugyanakkor olyan érvünk is, amely a globális rendszert veszi figyelembe. Ezekben a napokban a nagy versenytársak ismét beléptek a küzdelembe, a korlátozások megszüntetését és a gazdaság újraindítását célzó intézkedésekkel. Ebben a versenyben az Európai Unió az Egyesült Államokkal és Kínával áll szemben, az európai emberek és vállalatok érdeke pedig az, hogy a globális verseny vesztesei ne mi legyünk.
2020/05/15
Exercise of the Union's rights for the application and enforcement of international trade rules (A9-0133/2020 - Marie-Pierre Vedrenne)

Am votat raportul referitor la exercitarea noilor norme ale UE de aplicare a litigiilor comerciale care sunt absolut necesare, datorită acestora urmând să se asigure autonomia strategică a Uniunii într-o lume din ce în ce mai instabilă. În contextul în care organul de apel în soluționarea litigiilor comerciale din cadrul OMC a fost blocat, iar țări terțe adoptă măsuri ilegale, UE nu a mai putut rămâne pasivă în fața încălcării regulilor internaționale.Prin amendarea regulamentului, UE se va apăra folosindu-se de arma taxelor vamale, dar și cu restricții cantitative la importul sau exportul de mărfuri ca răspuns la introducerea unilaterală de restricții din partea unor țări terțe în accesul pe piața lor internă. Grupul PPE susține extinderea domeniului de aplicare a noilor norme comerciale prin includerea de servicii și drepturi de proprietate intelectuală la nivelul UE. Salut faptul că CE s-a arătat de acord să creeze un instrument de descurajare și combatere a agresiunii în domeniul comercial la adresa UE de către țările terțe. Aș vrea să mai adaug faptul că noul regulament nu este echipat pentru a face față dispariției OMC, iar CE și PE sunt susținători ai acestui organism internațional, fiind deschise să se dedice reformării acestuia.
2021/01/19
Achieving an effective policy legacy for the European Year of Cultural Heritage (A9-0210/2020 - Dace Melbārde)

Am votat raportul referitor la crearea unei moșteniri politice efective pentru Anul European al Patrimoniului Cultural. 2018 a fost dedicat celebrării bogăției inestimabile a patrimoniului european, diversității noastre ca europeni, dar și pentru a serba tot ceea ce ne leagă din punct de vedere cultural. AEPC, prin toate evenimentele pe care le-a găzduit, s-a bucurat de un real succes și a arătat că este nevoie de crearea unei platforme permanente de cooperare între părțile interesate, dar și de coordonare a politicilor în domeniu, care să se bazeze pe societatea civilă organizată.Raportându-se la realizările anului 2018, dar și la efectele dramatice provocate de pandemia de coronavirus, PE îi solicită CE să creeze un portal unic care să reunească informațiile din toate programele care finanțează patrimoniul cultural. La ora actuală, finanțările europene pentru patrimoniul cultural sunt disipate, fiind disponibile prin intermediul fondurilor structurale și de investiții europene, al mai multor programe, inclusiv Europa creativă, Orizont Europa, Erasmus+ și al viitorului program Europa digitală. De asemenea, raportul mai cere crearea de sinergii între alte politici sectoriale, precum și între diferite programe și mecanisme de finanțare ale UE pentru a aduce realmente în prim-plan patrimoniul cultural.
2021/01/20
Implementation of the Common Foreign and Security Policy - annual report 2020 (A9-0266/2020 -David McAllister)

Am votat raportul referitor la aplicarea politicii externe și de securitate comune a UE, raportul anual pentru anul 2020. Acesta reliefează faptul că PE dorește ca Uniunea să aibă o politică externă și de securitate mai puternică, mai autonomă, mai unită și mai asertivă, astfel încât UE să fie, la nivel mondial, un partener de încredere „preferat” de alte țări. Raportul PE arată că pandemia de coronavirus a devenit un semnal de alarmă, care ne arată că niciun stat membru al UE nu are singur capacitatea și resursele suficiente pentru a face față în mod eficient provocărilor actuale de pe scena globală, inclusiv instabilității crescânde, erodării multilateralismului, ascensiunii autoritarismului și dezinformării. Raportul subliniază faptul că este nevoie de o voință politică mai puternică a statelor membre pentru a promova în comun politica externă a UE și pentru a valorifica pe deplin potențialul Uniunii. Grupul PPE face presiuni pentru o politică externă și de securitate a UE puternică pentru că este convins de faptul că numai atunci când statele membre acționează sincronizat și împreună continentul european poate fi în siguranță.
2021/01/20
The right to disconnect (A9-0246/2020 - Alex Agius Saliba)

Am votat raportul cu privire la dreptul la deconectare al angajaților europeni, deoarece cred că trebuie trasată o graniță clară între timpul de lucru și cel dedicat vieții private, odihnei, relaxării. Consider că dreptul la deconectare trebuie să fie subiectul dialogului între partenerii sociali, patronate și sindicate, a căror înțelegere să fie transpusă în contractele colective de muncă, în cele pe ramură și în legislațiile naționale. O reglementare la nivel european poate foarte ușor să genereze birocrația care poate duce la blocarea flexibilizării muncii într-un sens benefic atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Trebuie să ținem cont de faptul că, în cele 27 de state membre, piețele muncii sunt extrem de diverse, cu tradiții în privința relațiilor dintre sindicate și patronate și în privința dialogului social. La nivelul UE avem deja un acord-cadru despre digitalizare, care se va aplica de către partenerii sociali în statele membre, dar și o legislație europeană care prevede foarte clar timpul de muncă de 48 de ore pe săptămână, dreptul angajatului la concediu, la pauze și la odihnă după o săptămână de muncă.
2021/01/21
The impact of Covid-19 on youth and on sport (B9-0115/2021)

Pandemia de coronavirus, conform OIM, afectează tinerii în mod disproporționat, existând probabilitatea ca, spre deosebire de alte categorii de vârstă, ei să sufere efecte negative grave și de lungă durată în privința situației lor economice, a sănătății și a stării lor de bine, inclusiv pierderea oportunităților de educație, voluntariat și formare într-o etapă crucială a dezvoltării lor.Efectele negative ale pandemiei sunt atât de ample încât au contribuit în mod semnificativ la restrângerea activităților pentru tineret, iar multe organizații sportive se confruntă cu perspectiva închiderii definitive, fapt ce va avea un impact negativ asupra structurilor consacrate de cooperare europeană și internațională și va limita în mod substanțial angajamentul civic.Salut rezoluția Parlamentului European referitoare la impactul COVID-19 asupra tineretului și asupra sportului. Propunerile acestui document relevă, încă o dată, preocuparea europarlamentarilor din Grupul PPE cu privire la perspectivele tineretului în această perioadă de criză, dar și propune Comisiei Europene și statelor membre soluții pentru sprijinirea tinerilor, precum și a activităților sportive.
2021/02/09
InvestEU Programme (A9-0203/2020 - José Manuel Fernandes, Irene Tinagli)

Am votat raportul referitor la InvestEU, continuatorul Planului Juncker, care vrea să contribuie, în perioada 2021-2027, la creșterea investițiilor, crearea de noi locuri de muncă și la stimularea inovării. InvestEU stabilește o garanție de 26 de miliarde de euro care acordă partenerilor săi de investiții posibilitatea de a sprijini proiecte mai riscante și se vrea atragerea de investiții de peste 373 de miliarde de euro, contribuind la redresarea din criza provocată de pandemie și la atingerea priorităților pe termen lung.Statelor membre li se permite să aloce resurse către InvestEU din fondurile structurale sau din finanțările din Mecanismul de Recuperare și Reziliență. Realizarea de sinergii între aceste finanțări este un atu ce trebuie valorificat în România în cadrul unor proiecte menite să impulsioneze creșterea economică durabilă și redresarea din criza provocată de pandemie. De asemenea, România trebuie să caute întregul suport tehnic de care poate beneficia din partea instituțiilor europene pentru fructificarea acestui instrument financiar. Îmi exprim speranța că băncile comerciale și instituțiile financiare din România vor folosi în mod activ aceste noi posibilități create de InvestEU pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri din țară, în special pentru IMM-uri și start-up-uri.
2021/03/09
Just Transition Fund (A9-0135/2020 - Manolis Kefalogiannis)

Am votat pentru adoptarea în Parlamentul European a Fondului pentru tranziție justă prin care se vor aloca 17,5 miliarde de euro pentru finanțarea tranziției verzi în regiunile europene. România va beneficia de 1,95 miliarde de euro, această sumă fiind a treia cea mai mare după Polonia și Germania.Prin Fondul pentru Tranziție Justă se va asigura, în mod echitabil, procesul de transformare din punct de vedere economic, social și ecologic a regiunilor din UE care acum sunt dependente de extracția cărbunelui și de alte industrii grele conexe.Suma alocată țării noastre va sprijini locuitorii din Valea Jiului, dar și din alte câteva zone pentru a face mai suportabilă, dar și mai eficientă trecerea peste impactul social și economic al tranziției către industrii compatibile cu obiectivul de atingere a neutralității climatice.
2021/05/18
Creative Europe Programme (A9-0161/2021 - Massimiliano Smeriglio)

. – Am votat rezoluția legislativă a PE referitoare la Programul „Europa creativă” care va susține, cu investiții de circa 2,5 miliarde EUR, sectoarele culturale și creative din UE. Europarlamentarii din Comisia pentru cultură și educație au militat pentru un buget mai mare dedicat „Europei creative” ținând cont de faptul că sectorul cultural a fost teribil de greu încercat de pandemie și trebuie acum să se bucure de un sprijin cât mai consistent pentru a se reface.În PE, am reușit să determinăm Comisia să pună un accent mai mare pe incluziune, apoi să sprijine sectoarele de muzică contemporană și live, acestea fiind printre cele mai afectate, dar și să asigure rate mai mari de cofinanțare pentru proiectele la scară mică. Pentru prima dată, se va acorda sprijin sectorului mass-media de știri, pentru a-l ajuta să abordeze mai bine efectele digitalizării, dar se dorește și o mai bună alfabetizare media, susținerea pluralismului și a libertății presei și jurnalismului de calitate.
2021/05/19
Breaches of EU law and of the rights of LGBTIQ citizens in Hungary as a result of the adopted legal changes in the Hungarian Parliament (B9-0412/2021, B9-0413/2021)

Nem szavaztam meg „Az uniós jog és az LMBTIQ-személyek jogainak megsértése Magyarországon a magyar Országgyűlésben elfogadott jogszabályváltozások következtében” című európai parlamenti állásfoglalási indítványt. Három ok miatt szavaztam a tervezet ellen.Elsősorban tartalmi okok miatt, hiszen Magyarország mellett a tervezet több Közép-Kelet európai tagállamot nevesít, úgy néz ki, mintha Emmanuel Macron utasítására járnának el a kezdeményezők, felsorakozva a francia elnök által meghirdetett „kulturális csata” soraiba, melyet néhány keleti uniós tagállam ellen, például Magyarország vagy Lengyelország ellen, kell – szerinte – megvívni.Másodsorban a szubszidiaritás elvének megsértése miatt szavaztam a tervezet ellen, hiszen tagállami hatásköröket lép át. Ha alapszerződési kötelezettségszegés esete áll fenn, ezt az Európai Bíróság állapítja meg, és nem az Európai Parlament.Harmadsorban a kettős mérce miatt szavaztam a határozattervezet ellen. A Lisszaboni szerződés második cikke szerint „az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul.” Vajon miért van az mindig, hogy bizonyos kisebbségi jogok esetében az Európai Bizottság készen áll feszegetni a saját hatásköreinek a szubszidiaritás által lefektetett határait, míg a hagyományos kisebbségi jogok esetében rendületlenül és ismételten a tagállami hatáskörök sérthetetlenségére hivatkozik?
2021/07/08
A new EU-China strategy (A9-0252/2021 - Hilde Vautmans)

Megszavaztam az új EU-Kína stratégiáról szóló jelentést. Társjelentéstevőként dolgoztam ezen a dosszién, az INTA kizárólagos kereskedelmi és beruházási hatáskörével foglalkoztam.A jelentés nagyon fontos, mert tisztázza és megszilárdítja az EU álláspontját a Kínával való stratégiai jelentőségű kapcsolat terén. Felszólítjuk a Bizottságot, hogy javítson a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokban egyre nyilvánvalóbbá váló egyenetlenségeken. Egyértelmű szabályokra épülő mechanizmusokat akarunk a versenyfeltételek kiegyenlítésére. Meg akarjuk erősíteni az EU autonóm kereskedelmi eszköztárát. Egységes hangon kell beszélnünk a Kínával való kapcsolatainkban. Arra is felszólítottuk a Bizottságot, hogy mérje fel az EU gazdasági függőségét a stratégiai ágazatokban, például a kritikus nyersanyagok vagy a félvezetők esetében, és növelje ellátási láncaink ellenálló képességét.Hangsúlyoztuk, hogy az EU és Kína közötti beruházási megállapodás ratifikációs folyamata nem kezdődhet meg addig, amíg az európai parlamenti képviselők és az uniós intézmények elleni kínai szankciókat fel nem oldják. Bár a kölcsönös szankciók miatt az EU és Kína politikai és diplomáciai kapcsolatai sajnálatos módon mélypontra süllyedtek, a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok egyre erősödnek. Különbségeinktől függetlenül továbbra is kezdeményeznünk kell a párbeszédet, hogy kezdjük el újraépíteni a kölcsönös bizalmat.
2021/09/15
The future of EU-US relations (A9-0250/2021 - Tonino Picula)

Am votat raportul PE referitor la viitorul relațiilor UE-SUA care invită Statele Unite să grăbească procesul de aderare a țării noastre, a Bulgariei și Ciprului la programul de scutire de vize. De altfel, acest raport subliniază importanța reciprocității vizelor între UE și SUA și încurajează ambele părți să găsească o soluție reciproc acceptabilă printr-o implicare diplomatică activă care să permită un regim fără vize pentru toți cetățenii statelor membre ale UE. De asemenea, raportul PE referitor la viitorul relațiilor UE-SUA subliniază necesitatea reformării sistemului comercial mondial, astfel încât acesta să asigure condiții de concurență echitabile la nivel mondial.
2021/10/06
Farm to Fork Strategy (A9-0271/2021 - Anja Hazekamp, Herbert Dorfmann)

Un comisar european, cu o prestație ireproșabilă, a demisionat din Comisia von der Leyen pentru o greșeală care nici nu suportă comparație cu gestul vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, care a ținut ascuns față de Parlamentul European și opinia publică un studiu ale cărui concluzii nu susțin în mod consistent țintele strategiei „De la fermă la consumator”. Este absolut scandalos faptul că prin acest mod primitiv s-a încercat manipularea europarlamentarilor. Avem nevoie de atingerea obiectivelor ambițioase ale Pactului verde, dar nu cu prețul distrugerii sectorului agroalimentar european și al creării unei crize alimentare.Strategia F2F nu ține cont de realitățile din agricultura din România, nici de specificul acestui sector în estul Europei. Fermierii români sunt responsabili și acționează pentru a se adapta la schimbările climatice și pentru a crea un sector agroalimentar sustenabil și puternic.Strategia F2F stă în centrul Pactului verde, dar obiectivele ei trebuie să fie realiste și orientate spre bunăstarea fermierilor și pentru atingerea reală a țintelor climatice. Nu susținem acțiuni care duc la o falsă ecologizare. Nu am votat raportul PE despre strategia F2F și, ținând cont de fapte, mă întreb în ce mod își va asuma vicepreședintele Timmermans răspunderea pentru acțiunile sale.
2021/10/19
Europe’s Media in the Digital Decade (A9-0278/2021 - Dace Melbārde)

O mass-media sănătoasă și liberă este vitală pentru societățile democratice. Am votat raportul PE referitor la mass-media europeană în deceniul digital: un plan de acțiune pentru sprijinirea redresării și transformării, care propune măsuri menite să sprijine redresarea sectoarelor mass-media și audiovizuale din UE profund afectate de pandemie. Este de o importanță maximă ca sectoarele de știri și audiovizual, cu precădere organizațiile mass-media locale și regionale și cele care operează pe piețe mai mici, să aibă un acces mai bun la finanțare și investiții - de asemenea, pentru a-și proteja independența. Raportul PE reamintește și faptul că mass-media minorităților naționale și etnice nu poate concura nici în condiții normale cu media majorității și de aceea solicită statelor membre să sprijine producția de conținuturi în limbile regionale și minoritare și difuzarea sa pe scară largă pe diferite platforme.
2021/10/19
The situation of artists and the cultural recovery in the EU (A9-0283/2021 - Monica Semedo)

Pandemia de coronavirus a scos în evidență și a agravat condițiile de muncă în foarte multe dintre sectoarele și industriile culturale și creative, profesioniștii din sectoarele culturale și creative aflându-se adesea, iar acum cu atât mai mult, într-o situație precară. Am votat raportul PE referitor la situația artiștilor și la redresarea culturală în UE, care vine cu propuneri cu privire la o distribuție echitabilă a veniturilor din platformele digitale pentru artiști, o mai bună finanțare a industriei culturale și creative și rețele de securitate socială pentru persoanele care lucrează în aceasta. De asemenea, UE trebuie să ajute cultura europeană, care nu și-a revenit din criza economică provocată de pandemie. Grupul PPE susține că UE trebuie să combine fondurile disponibile din fonduri structurale și de investiții europene pentru a păstra patrimoniul cultural european și pentru le asigura artiștilor venituri decente.
2021/10/19
Common agricultural policy - support for strategic plans to be drawn up by Member States and financed by the EAGF and by the EAFRD (A8-0200/2019 - Peter Jahr)

După un proces îndelungat de negociere, care s-a întins pe durata a nu mai puțin de 3 ani, PE a adoptat noua PAC a UE. Am votat pachetul legislativ deoarece acesta sprijină fermele familiale, iar acest lucru constituie un deziderat important al UDMR. Noua PAC recunoaște rolul fundamental al fermei familiale care devine astfel principalul pilon al sustenabilității și rolul triplu al fermei familiale: economic, ecologic și social.PAC, așa cum a fost ea votată în PE, nu este completă încă; reglementările europene adoptate urmează să fie întregite de planurile naționale strategice ale tuturor statelor membre. Planul național strategic al României trebuie să reducă birocrația, să pună în prim-plan creșterea competitivității fermelor familiale și să urmărească revitalizarea comunităților rurale. România va avea resurse de circa 22 de miliarde de euro pentru plățile directe și pentru proiectele de dezvoltare rurală.Noua PAC aduce numeroase noutăți, printre care sprijinul consistent pentru tinerii fermieri, obligativitatea redistribuirii a minimum 10% din plățile directe către fermele mici și mijlocii, dar și dimensiunea socială concretizată prin condiționalitatea respectării drepturilor personalului angajat. Anul 2022 este crucial pentru pregătirea aplicării noii PAC în România.
2021/11/23
European Year of Youth 2022 (A9-0322/2021 - Sabine Verheyen)

Am votat raportul referitor la declararea anului 2022 Anul european al tineretului. În fiecare an, UE identifică o problemă presantă care necesită un răspuns rapid și eficient. Efectele grave ale pandemiei asupra educației, ocupării forței de muncă, vieții sociale, sănătății și bunăstării tinerilor au determinat Comisia și PE să dedice 2022 acțiunilor menite să-i sprijine pe aceștia.Anul european al tineretului are ca scop consolidarea eforturilor Uniunii, dar și ale statelor membre, autorităților regionale și locale de a sprijini și de a se implica împreună cu tinerii în crearea unui viitor mai bun. PE consideră că politicile pentru tineret trebuie să devină o prioritate orizontală integrată în toate politicile UE. Statele membre ar trebui să utilizeze Anul european al tineretului pentru o mai bună promovare și punere în aplicare a politicilor și programelor europene dedicate tinerilor, fie că vorbim de Erasmus+, de DiscoverEU, de Garanția pentru tineret sau de Erasmus pentru tinerii întreprinzători.Anul european al tineretului trebuie să contribuie la intensificarea implicării tinerilor în modelarea politicilor europene și naționale. Anul 2022 trebuie să fie și o perioadă de inspirație care să încurajeze o solidaritate cât mai consistentă între generații.
2021/12/14
International procurement instrument (A9-0337/2021 - Daniel Caspary)

Am votat cel de-al doilea raport referitor la propunerea de regulament al PE privind accesul bunurilor și al serviciilor din țări terțe pe piața internă a achizițiilor publice a UE.În ultimii ani, s-a remarcat că țările terțe au luat tot mai multe măsuri protecționiste, care restricționează accesul la piețele achizițiilor publice din respectivele țări. Până acum, UE a reușit doar de o manieră limitată să deschidă piețele achizițiilor publice prin acorduri comerciale.Actualul regulament vine cu un nou instrument internațional de achiziții publice care are menirea să determine țările terțe să își deschidă piețele de achiziții publice pentru firmele din UE. Prin încurajarea reciprocității, acest instrument urmărește să deschidă aceste piețe protejate și să pună capăt discriminării împotriva întreprinderilor europene în țările terțe. În INTA am susținut obiectivul general al instrumentului, dar am ajustat designul, domeniul de aplicare și puterile discreționare ale statelor membre în aplicarea acestuia.
2021/12/14
Digital Markets Act (A9-0332/2021 - Andreas Schwab)

Am votat raportul referitor la actul legislativ privind piețele digitale, care stabilește normele care se referă la ce au voie să facă sau nu în UE companiile cu statut de gatekeeper . Regulamentul propus de PE vizează marile companii care furnizează așa-numitele „servicii de platformă de bază”, acestea fiind și cele mai predispuse la practici neloiale. Conform regulamentului, aceste companii gatekeepers vor trebui să se abțină de la impunerea unor condiții inechitabile întreprinderilor și consumatorilor.În raportul PE au fost incluse cerințe suplimentare privind utilizarea datelor pentru publicitatea direcționată sau micro-orientată și interoperabilitatea serviciilor, de exemplu, servicii de comunicare interpersonală independente de număr și servicii de rețele sociale. În PE s-a mai convenit ca CE să impună remedii structurale sau comportamentale dacă vreun gatekeeper se angajează în nerespectarea sistematică a prevederilor regulamentului.
2021/12/15
Implementation of the Kimberley Process Certification scheme (B9-0591/2021)

I have voted the resolution on the implementation of the Kimberley Process Certification scheme (KPCS). The KPCS is a stakeholder-driven process based on consensus, intended to affect positive change in third countries. The scheme needs to be adapted to the evolving nature of conflicts that affect the trade of diamonds. The reform process should tackle three key elements: 1) the scope and definition of conflict diamonds; 2) the strengthened effectiveness of the implementation and the enforcement, with a view to differentiate between small-scale and large-scale operations; 3) the streamlining of the tripartite nature of the KPCS, with better coordination and information sharing between governments, industry and civil society.For the EPP, feasibility is key; we want to have a rules-based interaction at the global level, with norms that are properly implementable and enforceable. Following the experience of the Conflict Minerals due diligence regulation, we have to uphold and enhance the cross-stakeholder approach. Both industry and civil society need to be our allies in improving the effectiveness of the KPCS, affecting real positive change on the ground. As EPP, we are particularly attentive to the specific needs of the SMEs.
2021/12/16
Macro-financial assistance to Ukraine(C9-0028/2022)

Am votat decizia PE de a acorda Ucrainei o asistență macrofinanciară de 1,2 miliarde de euro. Scopul acestui împrumut din partea UE este sprijinirea stabilizării macroeconomice a Ucrainei și este legat de realizarea unui program consistent de reforme. Începând din 2014, UE a acordat asistență financiară semnificativă, sub formă de granturi și împrumuturi, care însumează peste 17 miliarde de euro. Salut decizia Comisiei de a demara un program suplimentar de asistență macrofinanciară pe termen lung pentru a sprijini continuarea eforturilor de modernizare ale acestei țări. Consider că România are nevoie în vecinătatea sa de state stabile, cu un sistem judiciar independent și care pot să ofere un climat de afaceri îmbunătățit.
2022/02/16
Strengthening Europe in the fight against cancer (A9-0001/2022 - Véronique Trillet-Lenoir)

UE a mai făcut un pas important în lupta împotriva cancerului, lansând un plan de combatere a acestei maladii. Am votat Raportul PE referitor la consolidarea Europei în lupta împotriva cancerului - către o strategie cuprinzătoare și coordonată. Grupul PPE din PE a venit cu propuneri concrete menite să remedieze decalajele în materie de îngrijire a cancerului în Europa și pentru a combate inegalitățile. În afara faptului că am cerut utilizarea finanțărilor europene pentru modernizarea infrastructurii de sănătate și asigurarea accesului egal la medicamente la prețuri accesibile, în raport se mai solicită sprijinirea pacienților pentru a căuta tratament în altă țară din UE, crearea unui set unic de norme de autorizare și rambursare pentru tratamentele împotriva cancerului și înlăturarea obstacolelor din calea cercetării transfrontaliere.
2022/02/16
Empowering European youth: post-pandemic employment and social recovery (B9-0091/2022)

Criza provocată de pandemie a lovit în mod special tinerii. Am votat rezoluția PE referitoare la capacitarea tineretului european: ocuparea forței de muncă și redresarea socială după pandemie. În rezoluție este apreciat faptul că există deja planuri din partea Comisiei pentru consolidarea Garanției pentru tineret. Pentru că, în general, iar în contextul actual cu atât mai mult, tinerii sunt cei mai predispuși pentru angajarea în locuri de muncă precare, slab plătite și de multe ori fără forme legale, în rezoluție se solicită statelor membre să faciliteze accesul tinerilor la stagii și ucenicii plătite, de calitate și incluzive. De asemenea, este condamnată practica stagiilor neremunerate ca formă de exploatare a tinerilor lucrători și ca o încălcare a drepturilor acestora. Comisia și statele membre sunt chemate să propună posibile căi de urmat pentru introducerea unui cadru juridic comun care să asigure o remunerație echitabilă pentru stagii și ucenicii cu scopul evitării practicilor de exploatare.
2022/02/16
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund – application EGF/2021/006 ES/Cataluña Automotive – Spain (A9-0038/2022 - Monika Vana)

Am votat raportul PE cu privire la mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare (FEG) pentru lucrătorii disponibilizați din industria autovehiculelor din Catalonia în urma cererii depuse de Spania în toamna anului trecut. Solicitarea vizează un număr de 450 de lucrători disponibilizați și se referă la mobilizarea unei sume totale de peste 2,7 milioane de euro, reprezentând 85 % din costurile totale ale acțiunilor propuse. Încă din primăvara anului 2020, Renault, Nissan și Mitsubishi și-au prezentat planurile strategice care vizau relocarea unităților de producție spre Asia, cele două Americi și Africa. Cifra de afaceri a industriei autovehiculelor din Catalonia, de 23,8 miliarde de euro, reprezintă peste 10 % din PIB-ul regiunii, acest sector asigurând aproximativ 143 000 de locuri de muncă directe, indirecte și induse.Cu ajutorul sprijinului acordat prin FEG, lucrătorii disponibilizați vor beneficia de mai multe măsuri care vizează, în primul rând, reorientarea profesională.
2022/03/08
Cohesion policy: reducing healthcare disparities and enhancing cross-border health cooperation (A9-0026/202 - Tomislav Sokol)

Am votat raportul PE referitor la politica de coeziune ca instrument de reducere a disparităților în materie de sănătate și de intensificare a cooperării transfrontaliere în domeniul sănătății.Inițiativa parlamentară pledează pentru alocarea de resurse financiare mai consistente, în perioada de programare 2021-2027, de către statele membre și de regiuni pentru o asistență medicală eficace, pentru investiții în infrastructură, cu precădere în zonele mai puțin dezvoltate și în zonele rurale, pentru promovarea sănătății și prevenirea bolilor, pentru servicii favorabile sănătății. Raportul aduce în atenție disparitățile dintre statele membre, dar și dintre regiunile aceluiași stat, în privința calității infrastructurii de sănătate, precum și a disponibilității echipamentelor medicale care, evident, afectează în mod direct succesul tratamentelor medicale.Salut faptul că raportorul recomandă analizarea posibilităților prin care se poate maximiza impactul fondurilor politicii de coeziune în vederea reducerii disparităților referitoare la calitatea sistemelor de sănătate în UE, precum și evaluarea experienței existente în proiectele de cooperare transfrontalieră în domeniul sănătății sprijinite de programele Interreg, scopul fiind identificarea și apoi diseminarea soluțiilor inovatoare în cadrul cooperării teritoriale.
2022/03/08
Foreign interference in all democratic processes in the EU (A9-0022/2022 - Sandra Kalniete)

Az Európai Unió valamennyi demokratikus folyamatába történő külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozó különbizottság jelentését nem szavaztam meg.Az INGE másfél éves munka és több tucatnyi meghallgatás után készített jelentése, feltárja az EU és tagállamai számos kiskapuját és hiányosságát, amelyekkel az olyan taktikák, mint a dezinformációs kampányok, a manipulációk, a célzott hackertámadások és a hibrid fenyegetések, amelyeket a külföldi tekintélyelvű hatalmak az európai demokratikus társadalmak alapjainak megtámadására használnak.Ennek orvoslására és az európai ellenálló képesség megerősítésére az INGE bizottsága konkrét megoldásokat javasol, többek között jogalkotási és gazdasági intézkedéseket, valamint a médiaműveltség megerősítését és a dezinformációs kampányokban részt vevő szereplőkkel szembeni szankciókat. Oroszország, Kína és más autoriter államok belülről próbálják gyengíteni az európai demokráciákat. A közösségi médiavállalatok, a gazdasági nyomásgyakorlás, sőt az európai politikai pártok, főként a szélsőjobboldaliak segítségével próbálják destabilizálni a mi liberális, nyitott demokrácia modellünket.A meghallgatások során különböző epizódokat azonosítottunk a harmadik állami és nem állami szereplők közelmúltbeli beavatkozási törekvéseiről. Az INGE bizottság megalakulása óta fontos volt számunkra, hogy ne csak leleplezzük ezeket az ellenséges gyakorlatokat, hanem konkrét politikai és reformjavaslatokat is letegyünk az asztalra a külföldi beavatkozási kampányok kezelésére vonatkozóan.Sikerült elérnünk, hogy a javaslatok között szerepeljen az európai vállalatok olyan külföldi felvásárlásainak betiltására irányuló felhívás, amelyek káros hatással vannak az EU biztonságára, valamint a legalacsonyabb ajánlattevő elvének eltörlésére irányuló felhívás. Javasoltuk továbbá a politikai tevékenységekre szánt külföldi adományok betiltását az EU egész területén, valamint a finanszírozás eredetének elrejtésére használt fedőcégek betiltását.A különbizottság munkájában részt vettem, konkrét gazdaság- és kereskedelempolitikai javaslatokkal erősítettem meg a jelentést. Mindezek ellenére sem tudtam szavazatommal egy olyan jelentést támogatni, amelyik aránytalan módon kezeli az Európai Unió tagállamait és ezek közül igen megkérdőjelezhető módon veszi górcső alá Lengyelországot és Magyarországot, illetve a nyugat-balkáni országok közül Szerbiát. Mitöbb, Magyarország esetében a kárpát-medencei magyar közösségekre is nagy általánosságban utal a jelentés, mint a káros félretájékoztatásban szerepet játszó entitásokra. Ez számomra elfogadhatatlan, emiatt nem szavaztam meg a különbizottság jelentését.
2022/03/09
The creation of a European Capital of Local Trade (B9-0003/2023)

Am votat rezoluția referitoare la crearea unei capitale europene a comerțului local, care cuprinde recomandări privind revitalizarea, modernizarea și adaptarea modelelor de afaceri în sectorul comerțului cu amănuntul, luând în considerare schimbările tehnologice și digitale. Comisia Europeană este invitată să promoveze găzduirea anuală de către un oraș european a unor conferințe, ateliere și inițiative privind, de exemplu, modalitățile de digitalizare a comerțului, de stimulare a inovării tehnologice în comerțul cu amănuntul local, de participare la protecția mediului, de intensificare a tendințelor sale culturale sau de optimizare a comunicării cu consumatorii și a implicării acestora. În rezoluție se mai solicită Comisiei să lanseze o campanie de comunicare dedicată acestui obiectiv și brandul „Comerț local UE”. Comisia este, de asemenea, invitată să prezinte un program specific cu privire la acest obiectiv și să se asigure că programele de sprijin prezintă propuneri concrete privind resursele și implicațiile bugetare, care să contribuie în mod direct la provocările cu care se confruntă sectorul local al comerțului cu amănuntul.
2023/01/17
Nature restoration (A9-0220/2023 - César Luena)

Nem támogattam szavazatommal a Természet-helyreállítási rendeletet. Az RMDSZ támogatja a biológiai sokféleség megőrzését, a természet védelmét és az európai klímacélok elérését, viszont az Európai Bizottság javaslata erre nem alkalmas. Az EB folytatja az elmúlt két év alatt elkezdett túlszabályozást, a környezetvédelem területét érintően már több mint harminc jogszabályt fogadtak el négy év alatt. A javaslatok ezúttal az európai gazdákra rónak terheket. A jogszabály a mezőgazdasági területeket az 1950-es éveknek megfelelő méretre zsugorítaná, amely negatív hatással lenne a vidékre, a gazdákra és családjaik megélhetésére.Az Európai Néppárt képviselőcsoportja ellenezte a természet helyreállításáról szóló javaslatot, és felszólította Timmermans biztost, vonja vissza a javaslatot, melyet előzőleg az EP mezőgazdasági és halászati, valamint a környezetvédelmi bizottsága elutasította. Amennyiben életbe léptetik a jogszabályt, az tönkreteheti a mezőgazdaságot, veszélyezteti az élelmezésbiztonságot, az árak emelkedéséhez és inflációhoz vezet. Európa nehéz helyzetben van, nem kísérletezhetünk, kötelességünk elutasítani mindenféle populista javaslatot, még akkor is, ha az magától az Európai Bizottság zöld megállapodás felelősétől származik.A Bizottság terve nem tartalmaz finanszírozási keretet, a KAP forrásait csoportosítaná át az új célokra. A tagállamoknak Nemzeti helyreállítási terveket kellene bemutatniuk az EB-nek, megvalósításukhoz vállalva a saját források biztosítását. Ez elfogadhatatlan, aki szabályt javasol, az a megvalósítás pénzbeli forrásait is köteles megnevezni.
2023/07/12
General budget of the European Union for the financial year 2024 - all sections (A9-0288/2023 - Siegfried Mureşan, Nils Ušakovs)

. – Am votat poziția PE cu privire la bugetul UE pe anul 2024 și rezoluția aferentă deoarece susțin poziția promovată de Grupul PPE cu privire la nevoia de a asigura un buget consistent pentru UE. În contradicție cu poziția Consiliului UE, care dorește micșorarea bugetului, cred că, atunci când cetățenii europeni așteaptă soluții la criza pe care o traversăm, UE are nevoie de resurse suficiente pentru a răspunde acestor așteptări. Parlamentul cere mai mulți bani pentru inovare prin majorarea bugetului Horizon Europe , finanțare suplimentară pentru infrastructura de transport, importantă în contextul războiului din Ucraina, și a planurilor de reconstrucție și bani mai mulți pentru tinerii europeni atât în Programul Erasmus+, dar și pentru finanțarea programelor pentru tinerii fermieri și schimbarea de generație din agricultura europeană. În contextul conflictului din Orientul Mijlociu, este foarte important ca programele de ajutor umanitar și asistență pentru dezvoltare să fie finanțate corespunzător. În vremuri de criză, bugetul european este un instrument eficient de intervenție și susținere a intereselor economiei europene și a cetățenilor. Sper că dialogul între Consiliu și Parlament va aduce câștig de cauză poziției PE.
2023/10/18