BETA

58 Written explanations of Waldemar TOMASZEWSKI

Mobilisation of the European Union Solidarity Fund to provide assistance to Romania, Italy and Austria (A9-0002/2019 - Siegfried Mureşan)

Pone Pirmininke, palaikiau pranešimą, kuriame prašoma pagalbos dėl ekstremalių oro sąlygų, įvykusių 2018 m. Rumunijoje, Italijoje ir Austrijoje. Manau, kad mūsų pareiga yra remti valstybes nares ištikus stichinėms nelaimėms, kurios daro didelę įtaką gyvenimo sąlygoms, aplinkai ar ekonomikai.2018 m. vasarą dėl nuolatinių liūčių Rumunijos šiaurės rytų regione kilo dideli potvyniai. 2018 m. rudenį ekstremalias oro sąlygas patyrė beveik visi Italijos regionai nuo šiaurės iki pietų, dėl jų įvyko žemės nuošliaužos, potvyniai, virto medžiai. 2018 m. spalio mėn. Pietų Austrijos regionai nukentėjo nuo tų pačių meteorologinių reiškinių kaip ir Italija. Smarkios liūtys ir audros sukėlė potvynius, padarė didelę žalą miškams.Mūsų pagalba, kurią suteiksime, bus Europos solidarumo su trimis valstybėmis narėmis išraiška, bet visų pirma su jų gyventojais, kuriuos paveikė stichinės nelaimės.
2019/09/18
Eurojust and Serbia Cooperation Agreement (A9-0009/2019 - Juan Fernando López Aguilar)

Palaikiau susitarimo projektą dėl Eurojusto ir Serbijos bendradarbiavimo, nes tokių susitarimų tikslas – skatinti bendradarbiavimą kovojant su sunkiais nusikaltimais, ypač organizuotu nusikalstamumu ir terorizmu. Siūlomas susitarimas gali taip pat padėti Balkanų gyventojams, nes Serbijos piliečiai ir toliau priklauso tai asmenų grupei, kuri dažniausiai nukenčia nuo iš Vakarų Balkanų regiono vykdomos prekybos žmonėmis. Siūlomo susitarimo dėka šią praktiką galima žymiai sumažinti. Iš kitos pusės, toks susitarimas gali paskatinti glaudesnį bendradarbiavimą kovojant su organizuotu nusikalstamumu ir yra naudingas Serbijai ir ES valstybėms narėms, nes organizuotas nusikalstamumas yra tarpvalstybinė problema. Taip pat reikėtų apsvarstyti galimybę išplėsti tokio tipo susitarimus teisminio bendradarbiavimo srityje.
2019/10/10
Objection pursuant to Rule 112: Genetically modified maize MZHG0JG (SYN-ØØØJG-2) (B9-0107/2019)

Palaikiau prieštaravimą, išreikštą Europos Parlamento rezoliucijoje, raginantį Komisiją sustabdyti bet kokius vykdomuosius sprendimus dėl leidimo naudoti GMO iki tol, kol bus persvarstyta leidimų teikimo procedūra ir pašalinti trūkumai bei grėsmes. Tai yra svarbus sprendimas atsižvelgiant į GMO pagrindu pagaminto maisto poveikį žmonių sveikatai. Ypač turint omenyje tai, kad buvo įrodyta, jog auginant herbicidams atsparias genetiškai modifikuotas kultūras naudojama daugiau herbicidų, visų pirma dėl to, kad atsirado herbicidams atsparių piktžolių. Dėl šios priežasties tikėtina, jog GMO kukurūzų pasėliai bus purškiami didesniu glifosato ir gliufozinato kiekiu, o tai yra kancerogeninės medžiagos, ir tai bus daroma dažniau, dėl to derliuje gali kauptis didesnis jų liekanų kiekis. Tai tiesiogiai neigiamai paveiks žmonių ir gyvūnų sveikatą. Todėl būtina panaikinti šią grėsmę taikant oficialias procedūras.
2019/10/10
Fishing authorisations for Union fishing vessels in United Kingdom waters and fishing operations of United Kingdom fishing vessels in Union waters (A9-0014/2019 - Chris Davies)

Parėmiau pranešimą dėl leidimo ES žvejybos laivams žvejoti JK vandenyse, nes besiartinantis „Brexit‘as“ reikalauja skubių veiksmų. Nesudarius susitarimo dėl išstojimo ir laukiant galimo būsimo susitarimo dėl žvejybos tarp ES ir Jungtinės Karalystės, Sąjungos žvejybos laivai praras savo žvejybos teises vandenyse, kurie priklauso Jungtinės Karalystės jurisdikcijai. Taip pat ir Jungtinės Karalystės žvejybos laivai nebegalės patekti į ES vandenis nuo pirmosios išstojimo be susitarimo dienos. Kad būtų išvengta komplikacijų žuvininkystės sektoriuje, reikalingi specialūs leidimai, kuriuos remia šis pranešimas.
2019/10/22
Objection pursuant to Rule 112: Assessment of the impact of plant protection products on honeybees (B9-0149/2019)

Parėmiau rezoliuciją, kuri teisingai parodo savo prieštaravimą Komisijos reglamento projektui, kuris gali kenkti naminių bičių apsaugai. Ypač turint omenyje tai, kad pastaruoju metu yra smarkiai sumažėję naminių bičių ir daugelio Europos laukinių vabzdžių apdulkintojų, įskaitant laukines bites. Aptarinėjamame Komisijos reglamento projekte neatsižvelgiama į naujausius mokslo ir technikos žinių pokyčius dėl pesticidų toksiškumo ir realaus jų pavojingo poveikio aplinkai. Mes privalome užtikrinti aukštą žmonių ir gyvūnų sveikatos bei aplinkos apsaugos lygį ir pagerinti vidaus rinkos veikimą suderinant augalų apsaugos produktų patekimo į rinką taisykles bei kartu padidinti žemės ūkio produktyvumą. Deja, Komisijos reglamento projekte trūksta šios sąlygos.
2019/10/23
Financial assistance to Member States to cover serious financial burden inflicted on them following a UK's withdrawal from the EU without an agreement (A9-0020/2019 - Younous Omarjee)

Balsavau už pranešimą, kadangi manau, jog reikia be jokių abejonių sušvelninti Jungtinės Karalystės išstojimo iš Sąjungos be susitarimo ekonominį ir socialinį poveikį. Šiomis ypatingomis aplinkybėmis privalome parodyti solidarumą su valstybėmis narėmis, ypač naujomis tokiomis kaip Lietuva, kurios ypač pajus šį poveikį. Reikėtų kuo greičiau įvesti atitinkamus ES reglamentų pakeitimus, kad būtų suteikta pagalba susijusi su viešosiomis išlaidomis dėl „Brexit“. Gera mintis yra galimybė Europos Sąjungos solidarumo fondo lėšas panaudoti gaivalinių nelaimių atveju siekiant padėti joms sumažinti pradinį, finansinį „Brexit“ poveikį. O ateityje valstybėms narėms turėtų būti skirtas papildomas biudžetas, kad būtų kompensuotas neigiamas galimo JK pasitraukimo iš ES poveikis. Laiko yra nedaug, todėl Parlamentas turėtų daryti didesnį spaudimą Europos institucijoms šiuo klausimu, kad nebūtų vėluojama išmokėti tikslinę pagalbą valstybėms narėms.
2019/10/24
Objection pursuant to Rule 112: Genetically modified cotton LLCotton25 (ACS-GHØØ1-3) (B9-0170/2019)

Pone Pirmininke, palaikiau rezoliuciją, kuri pagrįstai yra Parlamento prieštaravimas Komisijos įgyvendinimo sprendimo projektui dėl leidimo pateikti į rinką produktus, kurių sudėtyje yra genetiškai modifikuotos medvilnės, atnaujinimo.Aštuntosios kadencijos metu Europos Parlamentas iš viso priėmė 36 rezoliucijas, kuriose nepritarė tam, kad į rinką būtų įvedami genetiškai modifikuoti organizmai, kurių naudojimo paskirtis maistui ir pašarui, o taip pat tam, kad genetiškai modifikuoti organizmai būtų auginami visoje Sąjungoje. Vis dėlto, Komisija pradėjo leidimų atnaujinimo procedūrą, kas yra skandalinga. Komisijos įgyvendinimo sprendimo projektas peržengia jos vykdymo įgaliojimus.Palaikau prašymą, kad Komisija neleistų auginti herbicidams atsparios genetiškai modifikuotos kultūros, kol pavojus žmonių ir gyvūnų sveikatai nebus išsamiai ištirtas kiekvienu konkrečiu atveju.
2019/11/14
Criminalisation of sexual education in Poland (B9-0166/2019, B9-0167/2019, B9-0168/2019)

Pone Pirmininke, balsavau prieš rezoliuciją, kadangi Europos Parlamentas buvo ciniškai suklaidintas jos iniciatorių. Paaiškėjo, kad nei vyriausybė, nei Lenkijos Parlamentas šiuo metu neplanuoja įvesti įstatymų draudžiančių lytinį švietimą, nei bausti už jo vykdymą. O tokia melaginga informacija buvo pateikta europarlamentarams. Šiuo metu yra aptariamas pilietinis įstatymo projektas, paremtas virš 250 tūkstančių parašų, kuriame besikreipiantys piliečiai siūlo pedofilijos skatinimo tarp vaikų kriminalizavimą. O su tuo turbūt visi šiame Parlamente sutinka, nes pedofilija tai vienas iš sunkiausių nusikaltimų vaikų atžvilgiu, už kurį privalo būti griežtai baudžiama.
2019/11/14
Mobilisation of the European Union Solidarity Fund to provide assistance to Greece (A9-0040/2019 - Eva Kaili)

Parėmiau europarlamentarės Eva Kaili pranešimą, kadangi manau, jog valstybės narės nukentėjusios nuo gaivalinių nelaimių turi teisę į Europos Sąjungos pagalbą. Komisija teisingai pasiūlė iš Europos Sąjungos solidarumo fondo suteikti finansinę paramą, susijusią su ekstremaliomis oro sąlygomis, 2019 m. pasireiškusiomis Graikijoje.Juk prisimename, kaip vakarinė Kretos dalis nukentėjo nuo ciklono ir itin smarkių liūčių. Dėl po to kilusių potvynių ir nuošliaužų buvo daug mirtinų aukų. Taip pat buvo padaryta didelė žala infrastruktūrai, ypač kelių tinklui, ir ekonominei veiklai, visų pirma žemės ūkio gamybai. Taip pat labai apgadinti pylimai, drenavimo sistemos, elektros energijos tinklas ir daugiausia finansiškai nepalankioje padėtyje esančių namų ūkių nuosavybėje esantys namai. Todėl pagalba Graikijai yra labai pragrįsta.
2019/11/27
EU-Switzerland Agreement on the stepping up of cross-border cooperation, particularly in combating terrorism and cross-border crime (A9-0043/2019 - Roberta Metsola)

Pone Pirmininke, ryžtingai palaikiau pranešimą dėl tarpvalstybinio bendradarbiavimo su Šveicarija gerinimo kovos su terorizmu ir tarpvalstybiniu nusikalstamumu srityje.Naujausi „Eurobarometro“ rezultatai rodo, kad piliečiai vis labiau nerimauja dėl savo saugumo. Žmonių, pripažįstančių terorizmą pagrindiniu saugumo iššūkiu ES, procentas padidėjo nuo 33 % 2013 m. iki 49 % šiandien. Dėl šių priežasčių Europos Komisija sukūrė Europos saugumo darbotvarkę 2015–2020 metams, kad paremtų valstybių narių bendradarbiavimą kovojant su saugumo grėsmėmis ir padidintų mūsų bendrą įsipareigojimą kovoti su terorizmu, organizuotu nusikalstamumu ir elektroniniais nusikaltimais, taip pat konsultuojantis su ES nepriklausančiomis šalimis. Susitarimas su Šveicarija įgyvendina šias nuostatas. Turime bendrą interesą užtikrinti, kad valstybių narių ir Šveicarijos policijos bendradarbiavimas vyktų greitai ir veiksmingai, laikantis pagrindinių nacionalinių teisinių sistemų principų. Mūsų piliečių saugumas visada turi būti prioritetas, taip pat ir tarptautiniuose santykiuose.
2019/12/17
Measures to strengthen administrative cooperation in order to combat VAT fraud (A9-0047/2019 - Lídia Pereira)

Pone Pirmininke, balsavau už pranešimą dėl priemonių, kuriomis stiprinamas administracinis bendradarbiavimas kovojant su sukčiavimu PVM. Tai yra labai svarbu kiekvienos Sąjungos valstybės narės požiūriu. Kovos su PVM sukčiavimu strategija turėtų būti plėtojama lygiagrečiai didėjant ekonomikos modernizavimui ir skaitmeninimui, kartu stengiantis kuo labiau supaprastinti PVM sistemą įmonėms ir piliečiams. Šiuo atžvilgiu ypač svarbu, kad valstybės narės toliau investuotų į pažangių technologijų mokesčių surinkimo sistemas, ypač į sistemas, kurios kasos aparatus ir pardavimo sistemas automatiškai derina su PVM deklaracijomis. Be to, mokesčių institucijos turėtų toliau stengtis glaudžiau bendradarbiauti ir keistis geriausia praktika, be kita ko, per ES mokesčių administracijos viršūnių susitikimą ir valstybių narių mokesčių administracijų vadovų tinklą. Šio bendradarbiavimo tikslas turėtų būti geresnis mokesčių administravimo organų veiklos koordinavimas strateginiu lygmeniu.
2019/12/17
EU Pollinators Initiative (B9-0233/2019)

Pone Pirmininke,palaikau rezoliuciją ir išreikštą joje ES iniciatyvą dėl apdulkintojų. Vien tik ES 78 proc. laukinių gėlių rūšių, bent iš dalies, yra priklausomos nuo gyvūnų atliekamo apdulkinimo.Apdulkintojų sveikata – tai būtina žemės ūkio veiklos Sąjungoje sąlyga, nes 84 proc. augalų rūšių ir 76 proc. maisto gamybos Europoje priklauso nuo vabzdžių atliekamo apdulkinimo. Siekiant tinkamai apsaugoti apdulkintojus ir atkurti jų populiaciją, reikėtų labai sumažinti pesticidų, kurie kenkia apdulkintojams ir jų maistui, naudojimą.Biologinės įvairovės, taigi ir apdulkintojų buveinių kūrimosi žemės ūkio paskirties žemėje ir jų kokybės, skatinimas turi tapti vienu iš pagrindinių tikslų plėtojant būsimą bendrą žemės ūkio politiką (BŽŪP), kuria visų pirma turi būti siekiama remti didelės gamtinės vertės ūkininkavimo vietovių išsaugojimą ir gamtai atidedamų žemės plotų kūrimą, ir pesticidų ir mineralinių trąšų naudojimo mažinimą, taip pat skatinti mišriųjų kultūrų auginimą ir sėjomainą.
2019/12/18
Enabling the digital transformation of health and care (B9-0239/2019)

Pone Pirmininke,palaikiau rezoliuciją, kadangi sveikatos apsauga ir visi su tuo susiję aspektai turėtų tapti prioritetu mūsų Parlamentui. Naujų technologijų atsiradimas sukuria ir galimybių, ir iššūkių tobulinant geresnę sveikatos apsaugą. Senstant gyventojams, Europos sveikatos ir socialinės priežiūros sistemos susiduria su dideliais iššūkiais. Sveikatos priežiūros sistemos turi kuo labiau padidinti prieinamų, atsparių ir tvarių sveikatos priežiūros paslaugų ir ilgalaikės slaugos veiksmingumą ir efektyvumą ir užtikrinti sąžiningą priėjimą prie jų, taip pat teikti naujas paslaugas, kurios atitiktų visuomenės pokyčius. Reikėtų užtikrinti, kad priežiūra, nepriklausomai nuo paslaugos rūšies ir paslaugų teikėjo, būtų teikiama nenutrūkstamai, taip pat reikia pristatyti svarbius tobulinimus pacientams ir jų besikeičiantiems bei augantiems sveikatos ir priežiūros poreikiams. O skaitmeninis sveikatos ir socialinės priežiūros pertvarkymas turi remti į piliečius orientuotas paslaugas ir suteikti piliečiams galimybę aktyviau dalyvauti užkertant kelią ligoms ir skatinant sveikatą.
2019/12/18
Protocol to the Agreement between the EU, Iceland and Norway concerning the criteria and mechanisms for establishing the State responsible for examining a request for asylum lodged in a Member State or in Iceland or Norway regarding the access to Eurodac for law enforcement purposes (A9-0053/2019 - Jadwiga Wiśniewska)

Balsavau už Europos Parlamento narės J. Wiśniewskos pranešimą, nes jame yra teigiamas Sąjungos ir Norvegijos bei Islandijos bendradarbiavimo aspektas. Visų pirma, tai suteikia teisę teisėsaugos institucijoms tikrinti duomenų bazes siekiant užkirsti kelią teroristiniams nusikaltimams ir kitiems sunkiems nusikaltimams, ypač tarpvalstybinio pobūdžio. Tai taip pat padės juos aptikti ir atlikti parengiamuosius veiksmus per daug trumpesnį laiką nei dabar.Iš dalies pakeistas reglamentas taip pat leis teisėsaugos institucijoms prašyti palyginti pirštų atspaudų duomenis su duomenimis, saugomais centrinėje „Eurodac“ duomenų bazėje. Tai bus taikoma tais atvejais, kai šios institucijos siekia nustatyti tikslią susijusio asmens tapatybę arba gauti papildomos informacijos nusikalstamumo prevencijos tikslais, daugiausia teroristinio ar kitų sunkių nusikaltimų, nustatymui ar tyrimui.
2020/01/15
Implementing and monitoring the provisions on citizens’ rights in the Withdrawal Agreement (B9-0031/2020)

Parėmiau rezoliuciją, kadangi nuostatų dėl piliečių teisių įgyvendinimas ir stebėjimas Jungtinės Karalystės Išstojimo susitarime yra labai svarbus Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems ES piliečiams. „Brexitas“ neturėtų ir negali apriboti jų įgytų teisių nuo tos dienos, kai jie gyvena JK.Būtų gerai, jei ES ir Jungtinė Karalystė pagal Išstojimo susitarimą įsipareigotų pateikti išsamų ir abipusį požiūrį į Jungtinėje Karalystėje gyvenančių ES piliečių ir JK piliečių, gyvenančių 27 ES valstybėse narėse, teises.Tai suteiktų mūsų piliečiams didesnį pasitikėjimą savimi ir saugumo jausmą. Pasibaigus pereinamajam laikotarpiui, jie taip pat turėtų gauti fizinį dokumentą, patvirtinantį jų teisę gyventi Jungtinėje Karalystėje. Fizinių įrodymų apie teisę apsigyventi neturėjimas tik padidins būsimų darbdavių 27 ES valstybių narių piliečių diskriminaciją iš būsimų darbdavių pusės. Europos Komisija turėtų užtikrinti, kad šie klausimai būtų išspręsti teigiamai.
2020/01/15
Financial assistance to Member States and countries negotiating their accession to the Union that are seriously affected by a major public health emergency

Palaikiau reglamentą, nes Sąjunga turėtų parodyti solidarumą su valstybėmis narėmis ir mūsų piliečiais, šiuo sunkiu kovos su maru metu teikdama Sąjungos finansinę paramą. Mūsų priimtos nuostatos padės išgelbėti žmonių gyvybes ir sveikatą bei greitai atkurti normalias gyvenimo sąlygas regionuose. Naudojant esamas priemones nebuvo įmanoma tinkamai reaguoti į ES masto ekstremalias situacijas, tokias kaip COVID-19 epidemija. Todėl reglamentas išplečia ES solidarumo fondo taikymo sritį, kad apimtų rimtas visuomenės sveikatos ekstremalias situacijas ir numatytų specialią greitos pagalbos sistemą. Dėl šios priežasties buvo paleistas ARGUS – krizių operacijų koordinavimo mechanizmas, kuris yra tinkama reakcija į susidariusią tragišką situaciją.
2020/03/26
EU coordinated action to combat the COVID-19 pandemic and its consequences

Pone Pirmininke,palaikiau balsavime skubos procedūrą šiuo klausimu - nenumatytoms išlaidoms skirto rezervo mobilizavimas 2020 m., užtikrinantis pagalbą valstybėms narėms nepaprastųjų situacijų metu reaguojant į COVID-19 pandemiją. Šiandien Komisija pateikė taisomojo biudžeto projektą, kuriame numatyti įsipareigojimų asignavimų padidinimas piliečių saugumui ir parama nepaprastosios padėties metu Sąjungos teritorijoje. Šios veiklos tikslas yra teisingas. Esmė tame, kad reiktų padėti valstybėms narėms sušvelninti pandemijos padarinius ir suteikti papildomą finansavimą ES civilinės saugos mechanizmui, kad būtų sudarytos palankesnės sąlygos didesnio masto atsargų kaupimui ir reikiamų išteklių paskirstymo visoje Europoje koordinavimui. Didelis ir plataus masto poveikis visuomenės sveikatai jau atsirado tose valstybėse narėse, kurias labiausiai paveikė pandemija, ir tos valstybės tampa vis pažeidžiamesnės kai pandemija tampa vis rimtesnė daugelyje valstybių narių. Šio iššūkio mastas ir apimtis reikalauja veiksmingos Sąjungos reakcijos į pandemijos sukeliamus humanitarinius padarinius Sąjungoje, susijusius su visuomenės sveikata. Ir tam Sąjunga turi skirti papildomų finansinių išteklių.
2020/04/17
EU-Belarus Agreement on facilitation of issuance of visas (A9-0090/2020 - Ondřej Kovařík)

Aš palaikiau sprendimą dėl supaprastinto vizų režimo tarp Europos Sąjungos ir Baltarusijos sudarymo. Kaip Europos Parlamento Delegacijos ryšiams su Baltarusija pirmininko pavaduotojas, laikau šį sprendimą geru ir būtinu žingsniu gerinant tarpusavio santykius. Šiandien Parlamento priimtame susitarime įvedama abipusiškumo pagrindu supaprastinti vizų ne ilgesniam kaip 90 dienų buvimo laikotarpiui išdavimo tvarka Sąjungos ir Baltarusijos piliečiams. Be to, nuo vizos mokesčio bus atleidžiami vaikai iki 12 metų, neįgalieji, artimi giminaičiai, gyvenantys abipus sienos, bei oficialių delegacijų nariai. Tvarka susijusi su dokumentų, reikalingų patvirtinti kelionės tikslą, pristatymu, taip pat buvo supaprastinta vizų prašymą pateikiantiems asmenims, tarp kita ko, artimiems giminaičiams, verslininkams, žurnalistams, pradinės ir vidurinės mokyklos moksleiviams, studentams ir , dalyvaujantiems mokslo, kultūros ir sporto renginiuose. Tai gera žinia Lietuvos piliečiams, ypač Vilniaus krašto gyventojams. Tai svarbu ne tik dėl tiesioginės Lietuvos ir Baltarusijos kaimynystės, bet ir dėl to, kad daugybė Vilniaus krašto, padalinto valstybių siena, gyventojų turi giminaičių kitoje sienos pusėje. Vizų režimo supaprastinimas tikrai palengvins šeimos ryšius abipus sienos.
2020/05/13
Competition policy - annual report 2019 (A9-0022/2020 - Stéphanie Yon-Courtin)

Pone Pirmininke,parėmiau pranešimą dėl konkurencijos politikos, nes manau kad vienodos sąlygos visame pasaulyje pagal daugiašalę, taisyklėmis pagrįstą prekybos sistemą, suteikiančią valstybėms laisvę vykdyti savo politiką, yra labai svarbūs Europai, įskaitant Europos verslus, ypač mažus ir vidutinius. Tai yra taip pat labai svarbu Europos darbuotojams ir vartotojams. Vis labiau globalėjančiame pasaulyje tarptautinis bendradarbiavimas turi reikšti veiksmingą konkurencijos teisės įgyvendinimą.Komisija turi vienodai vykdyti ES ir ne ES ekonominės veiklos vykdytojams teikiamos valstybės pagalbos kontrolę, siekiant išvengti asimetrijos su užsienio konkurentais, ir daugiau dėmesio skirti ne ES valstybinėms įmonėms, gaunančioms subsidijas iš savo vyriausybių, teikiamas tokiais būdais, kuriuos pagal ES bendrosios rinkos taisykles taikyti uždrausta. Pirmiausia turime apsaugoti savo ES rinką, savo vartotojus, darbuotojus ir verslą. Tai ypač svarbu koronaviruso krizės metu. Bet svarbiausia yra tai, kad ES prekybos politika ir konkurencijos politika turėtų skatinti prekybos aplinkos, palankios naujų darbo vietų steigimui, kūrimą Europoje.
2020/06/18
Guidelines for the employment policies of the Member States (A9-0124/2020 -José Gusmão)

. – Palaikiau pranešimą dėl užimtumo politikos, kadangi manau, kad šios politikos tikslas turėtų būti dalyvavimo darbo rinkoje didinimas ir rėmimas, geresnis prisitaikymas prie darbo rinkos ir pokyčių darbo rinkoje skatinimas, ypač kalbant apie jaunus žmones. Jų tarpe, deja, vis dar yra didelis nedarbas, su kuriuo turėtume kovoti koordinuotai, pasikliaudami Sąjungos pagalba valstybėms narėms.Teisinių sprendimų tikslas visų pirma turi būti užimtumo didinimas nepalankiose regionuose. Valstybės narės turėtų veiksmingai skatinti tuos, kurie gali dalyvauti darbo rinkoje, susirasti vertingą darbą. ES narės turėtų padidinti aktyvios darbo rinkos politikos veiksmingumą plėsdamos tikslinę auditoriją, padidindamos jų poveikį ir apimtį ir teikdamos deramą paramą bedarbiams ieškantiems darbo.Siekiant ženkliai sumažinti ilgalaikio bei struktūrinio nedarbo riziką ir užkirsti jam kelią, turėtų būti taikomos visapusiškos strategijos, apimančios kuo skubesnį išsamų kiekvieno bedarbio padėties įvertinimą. Valstybės narės turėtų užtikrinti, kad visiems darbuotojams iš tikrųjų būtų sudarytos teisingos darbo sąlygos, suteiktos socialinės teisės ir galimybė gauti tinkamą socialinę apsaugą.
2020/07/10
The EU’s role in protecting and restoring the world’s forests (A9-0143/2020 - Stanislav Polčák)

Parėmiau ataskaitą, nes miškų svarba pasaulinei ekosistemai ir miškų valdymui Europos Sąjungoje yra labai didelė, ypač Vidurio ir Rytų Europoje, kur apželdinimas miškais yra gana didelis ir vaidina didelį vaidmenį žmonėms ir ekonomikai. Miškai turi ypatingą socialinę vertę ir tuo pačiu metu atlieka daugybę funkcijų, tiek susijusių su gamyba, tiek ne gamybinių, bet aplinkosauginių. Be kita ko, jie reguliuoja hidrologinį ciklą, gerina oro kokybę ir yra daugelio augalų ir gyvūnų rūšių buveinė. Tačiau svarbu yra tai, kad miškai taip pat yra svarbūs ūkininkams ir vaidina svarbų vaidmenį patenkinant pagrindinius žemės ūkio ir maisto poreikius, o jų veikla priklauso nuo tokių gamtos išteklių, kaip dirvožemis, vanduo ir miškai. Todėl, norint tinkamai valdyti žemės ūkį ir miškus, būtina pripažinti miškų daugiafunkciškumą. Tokiems aspektams reikalingas visapusiškas ir nuoseklus požiūris į miškų apsaugą, atkūrimą ir tvarkymą bei miškų kirtimo problemų sprendimą. Miškų išteklių apsaugos ir atkūrimo srityje reikia racionalaus ES požiūrio, atitinkančio valstybių narių ekonominius poreikius.
2020/09/15
Amending Decision No 1313/2013/EU on a Union Civil Protection Mechanism (A9-0148/2020 - Nikos Androulakis)

Parėmiau ES civilinės saugos mechanizmą, nes COVID-19 krizė parodė, kad Sąjunga ir valstybės narės nėra tinkamai pasirengusios reaguoti į didelio masto ekstremalias situacijas ir kad dabartinė teisinė sistema tokiomis aplinkybėmis neveikia gerai. Ši krizė taip pat išryškino precedento neturintį mastą, kurį žmonių sveikatai, aplinkai, visuomenei ir ekonomikai gali sukelti tokios nelaimės. Atsižvelgiant į būtinybę stiprinti Sąjungos ir valstybių narių veiksmų pajėgumus sveikatos ir civilinės saugos srityje, rescEU mechanizmas turėtų būti stipresnis, ankstesnis, greitesnis ir geriau koordinuojamas su nacionalinių civilinės saugos institucijų veikla. Valstybės narės turėtų gauti iš Sąjungos išsamią informaciją apie krizių prevenciją ir pasirengimą. Atsižvelgiant į COVID-19 pandemijos patirtis ir į poreikį padidinti Sąjungos reagavimo pajėgumus sveikatos ir civilinės saugos srityje, reikia stiprinti prevencijos, pasirengimo ir reagavimo politiką. Norint užtikrinti didesnį pasirengimą panašiems įvykiams ateityje, reikia imtis skubių veiksmų stiprinant ES pagalbos mechanizmą. ES mechanizmo stiprinimas turėtų papildyti ES politiką ir visų pirma skirti finansavimą valstybėms narėms atsparumui nelaimėms stiprinti.
2020/09/16
Digital Finance: emerging risks in crypto-assets - regulatory and supervisory challenges in the area of financial services, institutions and markets (A9-0161/2020 - Ondřej Kovařík)

Parėmiau pranešimą, kadangi ES vidaus rinkai yra būdinga atvira konkurencija ir joje siekiama sudaryti vienodas sąlygas taikant suderintą reglamentavimo sistemą, remiantis tarptautiniais standartais ir priežiūros institucijoms bendradarbiaujant tarpusavyje. Todėl tie patys principai visoms finansų įstaigoms turėtų tapti ir ES strategijos pagrindu ir skaitmeninių finansų srityje.Dėl to svarbu, kad Komisija, rengdama tarptautinius standartus, glaudžiai bendradarbiautų su reguliavimo institucijomis, nepakenkiant Sąjungos prerogatyvai priimti Sąjungos aplinkybes atitinkančių reglamentavimo ir priežiūros nuostatų. Taigi nepamirškime, kad visos naujos teisinės priemonės turi kruopščiai ir žiūrint į ateitį įvertinti rizikas ir naudas, visų pirma vartotojams, nes jie yra labiausiai paveikti finansų ar bankų sistemos pokyčių. Todėl visuose naujuose teisės aktuose pirmiausia reikia atsižvelgti į klientų gerovę. Šis principas turi būti mūsų prioritetas.
2020/10/08
Civil liability regime for artificial intelligence (A9-0178/2020 - Axel Voss)

Parėmiau pranešimą, nes šiuolaikiniai iššūkiai, susiję su skaitmeniniu pasauliu ir ypač dirbtiniu intelektu, reikalauja iš mūsų, kaip įstatymų leidėjų, naujų veiksmų. Nors Atsakomybės už gaminius direktyva jau daugiau nei 30 metų yra veiksminga priemonė atlyginti žalą, atsiradusią dėl brokuoto gaminio, ją vis tiek reikia peržiūrėti, kad ji būtų pritaikyta šiuolaikiniam skaitmeniniam pasauliui ir spręstų problemas, susijusias su naujomis technologijomis. Mūsų tikslas turėtų būti aukštos, veiksmingos vartotojų apsaugos lygio, teisinio tikrumo, efektyvumo ir skaidrumo užtikrinimas tiek vartotojams, tiek įmonėms.Visi teisės aktų pasiūlymai turi būti pagrįsti išsamia taikomų teisės aktų analize, kad būtų išvengta teisės aktų dubliavimo ar prieštaravimo.Kadangi Europos Sąjunga ir jos valstybės narės nereikalauja radikalių galiojančių atsakomybės įstatymų pakeitimų, dirbtinio intelekto sistemos taip pat neturėtų mūsų atitraukti nuo tradicinių draudimo sistemų. Valstybės finansuojami žalos atlyginimo mechanizmai nėra tinkamas atsakas į dirbtinio intelekto plėtrą. Tokios kompensavimo sistemos sukuria nereikalingą finansinę naštą mokesčių mokėtojams ir, visų pirma, klientams. Todėl prievolė apdrausti nuo žalos, kurią sukelia gaminys, kuriame yra dirbtinio intelekto, pirmiausia turėtų tekti gaminio gamintojui ir subjektui, įvedančiam jį į komercinę apyvartą.
2020/10/20
Addressing product safety in the single market (A9-0207/2020 - Marion Walsmann)

Pritariau pranešimui, nes nepriimtina, kad Europos Sąjungoje vartotojams gali būti tiekiami produktai, kurie neatitinka ES saugos reikalavimų arba yra kitaip yra nesuderinami su teisinėmis nuostatomis, pradedant pavojingų cheminių medžiagų naudojimu gaminiuose, baigiant pavojinga programine įranga ir kitokio pavidalo pavojumi saugai. Reikia teisinės sistemos, kuri veiktų kaip komercinis saugumo kodeksas ir pagerintų vartotojų apsaugą, kad būtų pasiekta aukšto lygio vartotojų sveikatos apsauga ir saugumas. Manau, kad vartotojų apsaugos lygis neturėtų priklausyti nuo to, ar vartotojas perka internetu, ar tradicinėje parduotuvėje. Vartotojų apsauga turi būti vienoda. Reikia imtis veiksmų, kad būtų užtikrinta pakankama vartotojų apsauga, nes daugelis internetinėse prekyvietėse parduodamų produktų neatitinka ES saugos taisyklių. Be to, Komisija turėtų atlikti trečiųjų šalių produktų saugos tyrimus, aktyviau stebėti internetines prekyvietes ir padidinti jų atsakomybę už produktų pardavimą.Todėl Komisija, bendradarbiaudama su vartotojų organizacijomis ir valstybėmis narėmis, turi gerinti būdą kaip yra teikiama vartotojams informacija apie galimą, reikalavimų neatitinkančių ir atvežamų iš trečiųjų šalių produktų, perkamų internetinėse prekyvietėse, riziką. Mūsų vartotojų saugumas reikalauja tokių konkrečių veiksmų.
2020/11/25
Additional resources in the context of the COVID-19 pandemic: REACT-EU (A9-0150/2020 - Andrey Novakov, Constanze Krehl)

Parėmiau pranešimą. Dėl COVID-19 pandemijos valstybės narės patyrė precedento neturinčią socialinę, ekonominę ir sveikatos krizę. Dabartinė krizė stabdo ekonomikos augimą, o tai dar labiau padidina didelį likvidumo stygių dėl staigaus ir reikšmingo valstybės investicijų, reikalingų jų sveikatos sistemoms ir kitiems ekonomikos sektoriams, padidėjimo; taip pat pablogina žmonių, kuriems gresia skurdas, padėtį, didina socialinį susiskaldymą ir didina nedarbą. Vidaus sienų uždarymas turėjo rimtą neigiamą poveikį ekonominiam bendradarbiavimui pasienio zonose ir paveikė keliaujančių darbuotojų padėtį. Be to, nerimaujama, kad pacientų galimybės naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis bus ribotos vidutiniu arba ilguoju laikotarpiu. Turime padaryti viską, kad pašalintume sveikatos skirtumus, egzistuojančius ES šalyse, kurie didina medicinos poreikius ir mažina bendrą socialinę sanglaudą valstybėse narėse. Dėl to iškilo unikali problema, kurios išsprendimui reikia konkrečių, neatidėliotinų ir nepaprastų finansinių priemonių, kurios greitai parems ekonomiką ir sveikatos tarnybas, kad mūsų piliečių sveikata būtų apsaugota ir būtų skatinamos investicijos, ekonomikos augimas, darbo vietų atkūrimas ir išlaikymas. Todėl būtina dalinai pakeisti šiuos reglamentus, kad būtų užtikrintas didesnis lankstumas įgyvendinant Europos regioninės plėtros fondo (ERPF), Europos socialinio fondo (ESF), ir Sanglaudos fondo remiamas programas. Tai suteiks papildomą finansinę pagalbą, leidžiančią valstybėms sutelkti dėmesį į būtiną atsaką į beprecedentinę krizę, kad galutiniai naudos gavėjai gautų finansavimą, kurio anksčiau nebuvo galima gauti.
2020/12/15
European Citizens' Initiative - Minority Safepack (B9-0403/2020, B9-0405/2020)

Kaip Europos piliečių iniciatyvos „Minority SafePack“ bendraautorius, tvirtai palaikiau rezoliuciją šiuo klausimu. Visų teisių užtikrinimas autochtoninėms tautinėms mažumoms privalo būti ES prioritetu. „Minority SafePack“ yra Europos teisės pakeitimų pasiūlymų paketas. Šiais pasiūlymais siekiama garantuoti vietos tautinių mažumų apsaugą ir pateikti daugybę ES teisės aktų, leidžiančių geriau ir efektyviau išsaugoti kultūrą, tradicijas ir švietimą tam tikrame regione. 2018 m. kartu su FUEN visoje Europoje vykdėme kampaniją, skirtą parašams rinkti „Minority SafePack“ iniciatyvai paremti. Tai iniciatyva, kurios pagalba remiamos mažumų teisės, teisės į kalbą ir kultūros apsaugą. Lietuvoje, Vilniaus regione, efektyvaus LLS ir LLRA-KŠS darbo dėka buvo surinkta daugiau nei 256 procentai Lietuvai reikalingo balsų skaičiaus.Pagrindinius iniciatyvos tikslus galima apibendrinti taip - tautinių mažumų saugumas, visų pirma užtikrinant mažumų kalbos vartojimą mokyklose, valstybės ir vietos valdžios įstaigose, balsavimo biuleteniuose, informaciniuose užrašuose ir viešajame gyvenime. Esmė tame, kad Sąjungos sanglaudos politikoje ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas regionams, kurie dėl savo nacionalinių, etninių, kultūrinių, religinių ar kalbinių ypatumų skiriasi nuo aplinkinių regionų. Taip pat turėtų būti užtikrinta tinkama jų ekonominė plėtra, siekiant tęsti jų plėtrą ir išlaikyti Europos Sąjungos kultūrinę įvairovę. Dėka to, tradicinėms vietinėms tautinėms mažumoms priklausantys asmenys turės teisinę apsaugą ES.
2020/12/17
Decent and affordable housing for all (A9-0247/2020 - Kim Van Sparrentak)

Pritariau europarlamentarės Sparrentak pranešimui, nes galimybė gauti padorų ir prieinamą būstą yra labai svarbi, ypač jauniems žmonėms, kurie žengia į suaugusiųjų gyvenimą. Tinkamos gyvenimo sąlygos yra pagrindinė teisė, kuri turi būti vertinama kaip prielaida naudotis kitomis pagrindinėmis teisėmis bei sąlyga oriam gyvenimui. Valstybių narių nacionalinės valdžios institucijos privalo apibrėžti savo būsto politiką ir imtis būtinų priemonių užtikrinti, kad jų būsto rinkose ši pagrindinė teisė būtų gerbiama ir suteikiama visiems tiems, kuriems to reikia. Atsižvelkime į tai, kad padidėjus baigtų butų skaičiui, nepastebimas žymus jų prieinamumo pagerėjimas žmonėms, kurių pajamos yra per mažos, norint išsinuomoti butą rinkos sąlygomis, o kartu ir per didelės, kad galėtų kreiptis dėl socialinio būsto. Ši problema dažniausiai liečia vienišus tėvus, daugiavaikes šeimas ir į darbo rinką žengiantį jaunimą. Būtent jiems reikia paramos ir naujų teisinių sprendimų, kurie palengvintų jų galimybes gauti būstą ir užtikrintų orų gyvenimą. Yra dar vienas svarbus dalykas šiame kontekste, susijęs su pandemijos sukelta krize. Išeitis iš krizės neturėtų būti grįžimas prie klaidingo scenarijaus būsto rinkoje. Reikia užtikrinti, kad nepasikartotų iškeldinimo banga, kurią stebėjome po pasaulinės finansų krizės, įvykusios praėjusį dešimtmetį. Todėl būtina sukurti geresnę nuomininkų apsaugą siekiant apsaugoti šeimas ir tuos, kuriems labiausiai reikia apsaugos nuo stogo virš galvos praradimo.
2021/01/21
The right to disconnect (A9-0246/2020 - Alex Agius Saliba)

Pritariu dėl teisės atsijungti, nes tai yra labai svarbu darbuotojų atžvilgiu visuotinio darbo skaitmeninimo laikais. Būtina įdiegti apsaugos priemones Sąjungos lygmeniu tam, kad būtų užtikrinta minimali darbuotojų apsauga naujame skaitmeniniame darbo pasaulyje ir pasiūlyta tinkama direktyva dėl teisės būti neprisijungus.Platus skaitmeninių įrankių naudojimas suteikė darbuotojams didesnę nepriklausomybę darbo laiko atžvilgiu ir lankstumą organizuojant darbą. Tačiau, kita vertus, dėl to gali būti panaikintos ribos tarp darbo ir laisvalaikio. Dėl tokio gyvenimo būdo darbuotojai dažnai nebegali atsijungti nuo darbo, o tai ilgainiui sukelia fizinės ir psichinės sveikatos problemas, tokias kaip stresas, nerimas, depresija ir perdegimas, taip pat turi neigiamą poveikį darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrai. Tai taip pat neigiamai veikia šeimos ryšius ir netgi veda link šeimų iširimo. Todėl direktyva turėtų būti taikoma visiems darbuotojams, kurie savo darbe naudojasi skaitmeninėmis priemonėmis, ir visuose veiklos sektoriuose, tiek viešajame, tiek privačiame. Europos teisė būti neprisijungus yra būtina norint pagerinti darbuotojų apsaugą ir sustiprinti jų teises į sąžiningas darbo sąlygas, teisingą atlyginimą, profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, poilsio laikotarpius ir sveiką bei saugią darbo vietą.
2021/01/21
Implementation of the Anti-Trafficking Directive (A9-0011/2021 - Juan Fernando López Aguilar, María Soraya Rodríguez Ramos)

Pritariau pranešimui dėl prekybos žmonėmis prevencijos direktyvos įgyvendinimo, nes XXI amžiuje toks barbarizmas negali vykti. Prekyba žmonėmis – tai rimtas nusikaltimas, dažnai įvykdomas organizuoto nusikalstamumo (dažniausiai migracijos srautų) kontekste. Moterims ir vaikams ypač dažnai kyla pavojus tapti prekybos žmonėmis aukomis. O didžiausią nerimą kelia tai, kad beveik ketvirtadalis visų prekybos žmonėmis aukų Europos Sąjungoje yra vaikai. Todėl labai skubu įgyvendinti šią direktyvą, nes direktyva plečia prekybos žmonėmis apibrėžimą, o tai palengvins šios nežmoniškos praktikos vykdytojų patraukimą baudžiamojon atsakomybėn.Pagal šią direktyvą prekyba žmonėmis – tai „asmenų verbavimas, vežimas, perdavimas, laikymas ar priėmimas, grasinant arba panaudojant jėgą ar kitokią prievartą.“ Tai svarbus apibrėžimas. Ši problema yra rimta, nes daugelis aukų ir prekybos žmonėmis vykdytojų lieka nesurasti ir nėra įtraukti į oficialią statistiką. Todėl daug statistinių duomenų ir ataskaitų nepakankamai atspindi situaciją. Valstybės narės turi įdėti daugiau pastangų kovojant su prekyba žmonėmis migracijos kontekste, atsižvelgdamos į naujus iššūkius, pvz., į neproporcingą moterų ir mergaičių, prekiaujamų seksualinio išnaudojimo tikslais, skaičių. Reikėtų dėti daugiau pastangų kovojant su nusikaltėlių nebaudžiamumu.
2021/02/09
Reducing inequalities with a special focus on in-work poverty (A9-0006/2021 - Özlem Demirel)

Pritariau šiam pranešimui dėl nelygybės mažinimo, ypatingą dėmesį skiriant dirbančiųjų skurdui. Pranešimas yra labai svarbus šiuo krizės metu. Ekonominė nelygybė egzistuoja visose valstybėse narėse ir ji yra labai skirtingo pobūdžio. Atotrūkis tarp turtingiausių ir likusios visuomenės vis didėja. Nerimą kelia tai, kad, anot Eurostato, neturtingiausių 20 % namų ūkių gryna vertė Eurogrupės šalyse pastaraisiais metais sumažėjo, o tai pagilino skurdą.Greitesnis darbuotojų pajamų atskirties reiškinio pagilėjimas gresia ne tik žemos kvalifikacijos žmonėms, bet ir į darbo rinką patenkantiems jaunuoliams, įskaitant aukštus mokslus baigusius žmones. Privalome tam skirti ypatingą dėmesį, nes jauniems žmonėms sunku rasti stabilų, aukštos kokybės darbą pagal neterminuotą darbo sutartį ir jie dažnai ilgą laiką praleidžia be darbo. Deja, nemažai valstybių narių leidžia darbdaviams mokėti jaunesniems darbuotojams mažesnį darbo užmokestį, o tai diskriminuoja juos darbo rinkoje. Europos Sąjunga ir valstybės narės yra įpareigotos suteikti visiems darbuotojams darbo sąlygas, kurios gerbtų jų sveikatą, saugą ir orumą, ir atkreipti dėmesį į tai, kad skurdas ir atskirtis nuo darbo rinkos ir visuomenės tik didina socialinę nelygybę. Valstybės narės privalo užtikrinti nuoseklią visų darbuotojų socialinės apsaugos sistemą, o Komisija turėtų tai įgyvendinti.
2021/02/09
Equal treatment in employment and occupation in light of the UNCRPD (A9-0014/2021 - Katrin Langensiepen)

Palaikiau šį svarbų pranešimą apie neįgalių žmonių teises darbo srityje. Žmonės su negalia turi teisę į visišką dalyvavimą darbo rinkoje ir visuomenėje, tačiau Sąjungoje dažnai pažeidžiamos jų pagrindinės teisės, jie taip pat yra išstumti iš atviros darbo rinkos ir atimama jų teisė dirbti lygiomis teisėmis su kitais darbuotojais. Todėl reikėtų užkirsti kelią bet kokiai diskriminacijai dėl negalios. Mūsų – parlamentarų – pareiga yra priimti įstatymus, kurie apsaugotų labiausiai pažeidžiamas žmonių grupes, tarp kurių tikrai yra ir neįgaliųjų.Parlamentas turi paraginti valstybes nares užtikrinti racionalų ir veiksmingą nemokamą darbo vietų pritaikymą neįgaliems žmonėms. O Europos Komisija turi parengti aiškias ir konkrečias gaires visai Europos Sąjungai dėl pagalbos formų, kurių galima imtis, atsižvelgiant į konkretaus asmens poreikius ir neįgalumo laipsnį. Šios rekomendacijos turėtų būti perkeltos į kiekvienos valstybės nacionalinę teisę. Be to, valstybės narės turėtų užtikrinti darbdaviams tinkamus mokymus, kad jie galėtų įgyti reikiamas žinias, įgūdžius ir sąmoningumą praktiškai įgyvendinant naujus sprendimus, pritaikant darbo vietas neįgaliųjų įdarbinimui.
2021/03/10
Reversing demographic trends in EU regions using cohesion policy instruments (A9-0061/2021 - Daniel Buda)

Pritariau pranešimui, nes Europos Sąjunga susiduria su dideliu demografiniu iššūkiu, kurį būtina suprasti ir spręsti kaip visumą, siekiant pašalinti neigiamą pastarųjų metų gimstamumą. Nuo 2015 m. ES gyventojų skaičius natūraliai mažėja dėl mirčių, viršijančių gimstamumą. Tikimasi staigaus gyventojų skaičiaus mažėjimo, ypač Rytų ir Pietų Europoje; taip yra dėl mažo gimstamumo ir ES vidaus migracijos. Europos visuomenė akivaizdžiai sensta, mažėja gimstamumas, o tai turi įtakos demografinės naštos lygiui ir daro neigiamą poveikį darbo jėgos augimui, kuris yra daug mažesnis nei per pastaruosius dešimt metų. Demografinis senėjimas taip pat turi įtakos būsto ir transporto planavimui, infrastruktūros ir paslaugų poreikiams, taip pat fiskalinės ir socialinės apsaugos tvarumui. Šiuo atžvilgiu Sąjungoje būtina įvesti aktyvią politiką, kuri palaikytų šeimas, ypač daugiavaikes. Privalome sustiprinti pagalbą šeimoms auginančioms jaunąją kartą. Tik tokiu būdu galima greitai ištaisyti demografinį nuosmukį. Todėl Europos Sąjungos prioritetas turėtų būti dabartinių neigiamų demografinių tendencijų Europoje panaikinimas priemonėmis, kurios nukreiptos į jų priežastis, o ne tik į pasekmes.
2021/05/19
Competition policy – annual report 2020 (A9-0168/2021 - Johan Van Overtveldt)

Balsavau už pranešimą dėl konkurencijos politikos, nes konkurencingos rinkos yra naudingos vartotojams, ypač kai jos yra nulemtos mažesnių kainų ir didesnio geros kokybės produktų pasirinkimo. ES konkurencijos politika visada turėtų būti siekiama išlaikyti atvirą rinkos ekonomikos pobūdį, sudarant galimybę laisvai, sąžiningai ir veiksmingai konkurencijai, kuri padėtų sukurti vienodas galimybes ir sąlygas visiems ES piliečiams. Kad taip būtų, nepriklausomos konkurencijos institucijos turi griežtai ir nešališkai vykdyti ES konkurencijos taisykles. Tai labai svarbu Europos įmonėms, veikiančioms vidaus rinkoje ir tarptautiniu mastu. Bet kokių šios srities teisinių reglamentų tikslas turi būti vienodų sąlygų užtikrinimas įmonėms veikti bendrojoje rinkoje, o tai ypač svarbu norint sukurti tinkamas ir tvarias darbo vietas Europos Sąjungoje.Taip pat verta atkreipti dėmesį į Europos Komisijos rekomendacijas skirti daugiau dėmesio vartotojų teisių apsaugai, ypač skaitmeninėje rinkoje. Šiame kontekste svarbu padėti vartotojams geriau kontroliuoti savo duomenis ir tapatybę bei prisiimti atsakomybę už juos. Būtent Komisija turi užtikrinti aukštą asmens duomenų apsaugos lygį ir tuo pačiu padaryti skaitmenines paslaugas skaidresnes ir sąžiningesnes, kurios turėtų būti kuo saugesnės vartotojams.
2021/06/08
Sexual and reproductive health and rights in the EU, in the frame of women’s health (A9-0169/2021 - Predrag Fred Matić)

Griežtai balsavau prieš skandalingą Matić pranešimą, nes tai yra išpuolis prieš tradicinę šeimą, santuoką ir kiekvieno pradėto vaiko teisę į gyvybę; tai taip pat visų „gender“ aktyvistų klaidų, susijusių su reprodukcinėmis ir seksualinėmis teisėmis, įtvirtintomis Stambulo konvencijoje, kartojimas. Tai taip pat apima vaikų seksualizavimo skatinimą visuose švietimo lygmenyse, o tai yra nepriimtinas vaikų mąstymo iškreipimas, ir atima iš tėvų teisę auklėti savo vaikus pagal savo įsitikinimus. Šis pranešimas tai dar vienas kraštutinių kairiųjų ideologinis dokumentas, kurio tikslas yra pasėti visuomenėje destruktyvią neomarksistinę pasaulėžiūrinę revoliuciją, kuri šiandien naikina tikrą krikščioniškomis vertybėmis paremtą Europos civilizaciją. Nei aš, nei Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjunga, kuriai atstovauju Europos Parlamente, su tuo nesutinka. Be to, šis pranešimas ir Sąjungos veiksmai etiniais ir moraliniais klausimais peržengia Sutarčių ir kompetencijos ribas, nes pagal Sutarties 5 straipsnį Europos Sąjunga visų pirma turi vadovautis subsidiarumo ir proporcingumo principais, taigi ir Sąjungos kompetencijos suteikimo principu. Netgi remiantis siaubingomis ES sutarčių nuostatomis pagal Lisabonos sutartį išeina, kad Sąjunga turi tiek kompetencijos, kiek jai suteikia valstybės narės. O pasaulėžiūros klausimai nepriklauso šioms kompetencijoms, nes tai yra išskirtiniai valstybių narių reikalai. Sakau tvirtą „ne“ šeimos ir gyvenimo naikinimui.
2021/06/24
Breaches of EU law and of the rights of LGBTIQ citizens in Hungary as a result of the adopted legal changes in the Hungarian Parliament (B9-0412/2021, B9-0413/2021)

Tai dar viena skandalinga diskusija Europos Parlamente bei nepagrįstas puolimas prieš Lenkiją bei Vengriją vien dėl to, kad tos valstybės, vykdydamos savo visuomenės daugumos norą, priima įstatymus, saugančius vaikus nuo tvirkinimo ir pedofilijos, ir saugo tradicinę šeimą bei santuoką, suprantamą kaip moters ir vyro sąjungą. Būtent Lenkija ir Vengrija palaiko tikrąsias europines vertybes, kilusias iš mūsų žemyno krikščioniškų šaknų. Aš palaikau tokią Europą. Deja, neomarksizmo šalininkai puola viską, kas susiję su tradicijomis ir krikščionybe. Šiandien parlamento dauguma parengė rezoliuciją, kuria stigmatizuojamas įstatymas, remiantis šeimą ir vaikų priežiūrą. Tai keista kairiųjų rezoliucija, kurios aš nepalaikau. Europa, norėdama išlikti, turi išsaugoti savo tapatybę, apie kurią kalbėjo Europos bendrijos steigėjai, o Robertas Schumanas aiškiai pasakė, kad „Europos demokratija bus krikščioniška arba jos nebus visai“. Šią citatą skiriu Komisijos narei Jourovai, kad ji susivoktų ir sustabdytų ideologinius išpuolius prieš Lenkiją ir Vengriją.
2021/07/08
Fair working conditions, rights and social protection for platform workers - New forms of employment linked to digital development (A9-0257/2021 - Sylvie Brunet)

Palaikiau pranešimą, nes manau, kad visi darbuotojai, įskaitant tuos, kurie dirba per internetines platformas, nusipelno sąžiningų darbo sąlygų ir jiems turi būti suteiktos teisės ir socialinė apsauga kaip ir darbuotojams, besinaudojantiems kitomis įdarbinimo formomis. Be abejo, darbas per internetines platformas taip pat kelia susirūpinimą dėl nesaugumo ir prastų darbo sąlygų, dėl tinkamos socialinės apsaugos trūkumo ar prieinamumo, nesąžiningos konkurencijos, nedeklaruoto darbo, suskaidytų ir nenuspėjamų pajamų. Visa tai reikalauja ypatingo mūsų, kaip įstatymų leidėjų, dėmesio, kad ateityje pašalintume šias grėsmes ir nepatogumus. Galų gale, darbas internetu gali būti labai įvairus ir jam būdingas didelis atliekamos veiklos nevienalytiškumas.Reikėtų pažymėti, kad dabartinė Europos sistema yra nepakankama, o ES teisinės priemonės dažnai netaikytinos daugeliui žmonių, dirbančių per internetines platformas, dėl netinkamo jų klasifikavimo ir dėl to, jog neužtektinai atsižvelgiama į naujas darbo pasaulio realijas. Taip vadinamas darbo rinkos susiskaidymas daugelį žmonių pastato į keblią teisinę situaciją, todėl šie darbuotojai turi mažiau ar daugiau ribotų teisių, nei turėtų būti garantuota visiems darbuotojams. Todėl pirmiausia reikia keisti teisinę sistemą darbuotojų naudai.
2021/09/15
The protection of persons with disabilities through petitions: lessons learnt (A9-0261/2021 - Alex Agius Saliba)

Pone Pirmininke,pritariu pranešimui dėl neįgaliųjų apsaugos peticijų pagalba, nes tai padės geriau spręsti jų problemas, susijusias su teisės aktais ir įstatymais. O problemų mastas yra didelis. Europos pajamų ir gyvenimo sąlygų tyrimo duomenimis, Europos Sąjungoje gyvena apie 90 milijonų žmonių su negalia. Nors jie sudaro didelę grupę, daugeliu atvejų jie vis dar jaučiasi izoliuoti ir negali visiškai naudotis savo teisėmis ES.Peticijos negalios klausimais yra reikalingos, nes parodo, kokius sunkumus patiria neįgalieji. Taip pat parodom kad jie susiduria su diskriminacija ir kliūtimis kasdieniame gyvenime ir negali naudotis tokiomis Neįgaliųjų Teisių Konvencijos nustatytomis pagrindinėmis laisvėmis ir teisėmis, kaip prieiga prie viešojo transporto ir apstatytos aplinkos, gestų kalbų vartojimas ar lygios galimybės siekiant dalyvauti švietimo ir profesinio mokymo veikloje. Todėl būtina visais lygmenimis didinti informuotumą apie neįgaliųjų teises, įtvirtintas NTK, siekiant apsaugoti jų teises ir orumą.Kita vertus, valstybės narės turėtų labiau stengtis padėti neįgaliesiems svarbiausiose sveikatos, švietimo, užimtumo sąlygų ir socialinės apsaugos srityse. Taip pat svarbu užtikrinti neįgaliesiems visišką prieinamumą visose viešose Europos vietose, nes daugelyje šalių vis dar kyla problemų.
2021/10/06
Cooperation on the fight against organised crime in the Western Balkans (A9-0298/2021 - Lukas Mandl)

Pone Pirmininke,pritariau pranešimui dėl bendradarbiavimo kovojant su organizuotu nusikalstamumu Vakarų Balkanuose, nes organizuotas nusikalstamumas tapo pagrindine tarptautinių santykių problema ir kelia grėsmę taikai bei ekonominiam vystymuisi, todėl reikia bendro ir koordinuoto Europos Sąjungos, jos valstybių narių ir tarptautinių partnerių atsako. Juolab kad organizuoto nusikalstamumo tinklai yra glaudžiai susiję tarpusavyje ir įsitvirtinę ES valstybėse narėse ir ES nepriklausančiose šalyse.Toks bendradarbiavimas yra svarbus kai kurioms Vakarų Balkanų šalims kalbant apie prisijungimą prie ES, o organizuotas nusikalstamumas ir korupcija kenkia šiam procesui, o visų pirma – Vakarų Balkanų šalių piliečiams. Jos sudaro kliūtis demokratinėms reformoms ir trukdo prisijungimo procesui, taip pat turi potencialų ir faktinį neigiamą poveikį ES valstybių narių saugumui bei stabilumui. Pritariu, kad reikia skirti daugiau dėmesio prevenciniams veiksmams ir švietimui, ypač atsižvelgiant į neigiamą nusikalstamumo, prekybos žmonėmis, narkotikų ir ginklų poveikį visuomenei; taip pat būtina didinti atsparumą ir tuo pačiu skirti daugiau dėmesio socialinėms ir ekonominėms sąlygoms, ypač priemiesčių ir kaimo vietovėse. Taip pat turėtų būti įgyvendinamos specializuotos programos ir bandomieji projektai siekiant stiprinti ES valstybių ir Vakarų Balkanų šalių saugumą.
2021/12/15
European Medicines Agency (A9-0216/2021 - Nicolás González Casares)

Parėmiau N. Casareso pranešimą, kadangi precedento neturinti COVID-19 pandemijos patirtis išryškino Sąjungos ir valstybių narių sunkumus sprendžiant šią visuomenės sveikatos ekstremalią situaciją ir parodė, kad Sąjungos ir valstybių narių vaidmuo turėtų būti stiprinamas siekiant veiksmingiau valdyti vaistinių preparatų ir medicinos prietaisų prieinamumą. Taip pat svarbu remti medicininių atsakomųjų priemonių kūrimą, siekiant nuo ankstyvo etapo suderintai kovoti su grėsmėmis visuomenės sveikatai, užtikrinant ES, nacionalinių ir regioninių kompetentingų institucijų, pramonės ir kitų veikėjų bendradarbiavimą ir koordinavimą farmacijos ir medicinos tiekimo grandinėse, įskaitant sveikatos priežiūros specialistus.Sąjunga turi teikti pirmenybę sveikatai, užtikrinti nenutrūkstamą kokybiškų sveikatos priežiūros paslaugų teikimą ir pasirengti kovai su epidemija ir kitomis grėsmėmis sveikatai. Sąjungos galimybės imtis tokių veiksmų buvo labai apribotos dėl to, kad nėra aiškiai apibrėžtos teisinės bazės, kaip toliau veikti reaguojant į pandemiją, ES sveikatos agentūrų įgaliojimai ir ištekliai yra nepakankami, kaip ir Sąjungos bei valstybių narių pasirengimas visuomenės sveikatos ekstremaliajai situacijai. Todėl būtina skubiai sukurti teisinę bazę, kuria būtų siekiama išspręsti vaistų trūkumo problemą tais atvejais, kai kyla masinė grėsmė piliečių sveikatai ir gyvybei.
2022/01/19
Objection pursuant to Rule 112(2) and (3): Genetically modified soybean GMB151 (BCS-GM151-6) (B9-0095/2022)

Pritariu prieštaravimui dėl leidimo prekiauti maistu, maisto sudedamosiomis dalimis ir pašarais, kurių sudėtyje yra genetiškai modifikuotų sojų. Daugelis tyrimų parodė, kad auginant genetiškai modifikuotus augalus, toleruojančius herbicidus, dažniau naudojami papildomi herbicidai, o tą daugiausia lemia herbicidams atsparių piktžolių atsiradimas. Tačiau svarbiausia yra tai, kad pagal suderintą Europos Sąjungos patvirtintą klasifikaciją ir ženklinimą modifikuotos sojos yra kenksmingos negimusiems vaikams.Pasipiktinimą kelia tai, kad Komisija ir toliau leidžia įvedinėti GMO, nesulaukusi kvalifikuotos valstybių narių daugumos palaikymo. Kai kalbama apie leidimų gaminiams išdavimą, tokia veikla apskritai turėtų būti išimtis, bet sprendimų dėl leidimo įvežti genetiškai modifikuotą maistą ir pašarus priėmimo procese tai, deja, tapo norma. Tokia situacija yra nepriimtina.Komisijos įgyvendinimo sprendimo projektas prieštarauja Sąjungos teisei, nes neatitinka reglamento tikslo – sudaryti pagrindą užtikrinti aukšto lygio žmonių gyvybės ir sveikatos apsaugą, gyvūnų sveikatos ir gerovės apsaugą, aplinkos ir vartotojų interesų apsaugą ryšium su genetiškai modifikuotu maistu ir pašarais. Turime įkalbėti Komisiją neleisti naudoti GMO, kol kiekvienu konkrečiu atveju nebus išsamiai išnagrinėta rizika žmonių ir gyvūnų sveikatai.
2022/02/15
Empowering European youth: post-pandemic employment and social recovery (B9-0091/2022)

Praėję metai ir su pandemija susijusi krizė labai blogai paveikė jaunimo užimtumą ir socialinę padėtį, nes sumažino arba laikinai sustabdė tobulėjimo galimybes ir užimtumo lygį. Dėl to išaugo jaunimo bedarbių skaičius. Be to, gerokai sumažėjo jaunų žmonių asmeninės pajamos, išaugo skurdo ir socialinės atskirties rizika.Todėl reikia nedelsiant imtis veiksmų siekiant apsaugoti ir pagerinti jaunimo ateitį, ypač naujosiose valstybėse narėse, tokiose kaip Lietuva, kurių ekonomikai, palyginus su Senąja ES, reikia daugiau paramos. Tegul paskatinimui Europos Komisijai tampa nerimą keliantis jaunimo nedarbo lygis, kuris siekia 15,9 proc. – du su puse karto viršija bendrą nedarbo lygį.Pirmiausia reikia užtikrinti, kad jaunimas turėtų galimybę gauti socialinę apsaugą ir tinkamą atlyginimą. Jaunimas turi atlikti pagrindinį vaidmenį formuojant užimtumo ir socialinę politiką Europoje.Valstybės narės privalo ir toliau investuoti pakankamai išteklių į jaunimo užimtumo rėmimo priemones. O Komisija turi užtikrinti, kad naujosios iniciatyvos padėtų jauniems žmonėms integruotis į savo kilmės šalies darbo rinką, padėtų jiems susirasti stabilų darbą. Viešieji ir privatūs subjektai privalo būti kartu atsakingi už jaunimo gerovę, todėl remkime jaunimo užimtumą Sąjungoje.
2022/02/16
Mobilisation of the European Globalisation Adjustment Fund for Displaced Workers - application EGF/2022/000 TA 2022 - Technical assistance at the initiative of the Commission (A9-0037/2022 - José Manuel Fernandes)

Ponia Pirmininke,palaikau europarlamentaro Fernandes pranešimą, nes pagalbos suteikimas atleistiems darbuotojams, ypač sunkios pandemijos sukeltos ekonominės krizės metu, yra mūsų moralinė pareiga. Europos Sąjungos pagalba atleistiems darbuotojams turėtų būti dinamiška ir turėtų būti teikiama kuo greičiau ir efektyviau, be nereikalingo administracinio delsimo.Kurdama naujus teisės aktus, Europos Komisija turėtų parengti įstatymines ir biudžetines priemones, kurios teiktų papildomą paramą darbuotojams, nukentėjusiems nuo globalizacijos ir technologinių bei aplinkos pokyčių, pvz. pasaulio prekybos struktūros ar vidaus rinkos struktūros, poveikio. Taip pat reikėtų atsižvelgti į neigiamus finansų ir ekonomikos krizės padarinius, taip pat į valstybių narių perėjimą prie mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių technologijų ekonomikos. Didelę įtaką darbo rinkai taip pat turi pokyčiai, atsirandantys dėl skaitmeninimo ar automatizavimo prekyboje ir pramonėje.Tačiau prisiminkime, kad apie visas problemas ir darbo rinkos poreikius geriausiai yra informuotos valstybės narės. Ir tai jos privalo turėti didesnį poveikį į tai, kaip veiksmingai teikti pagalbą atleistiems darbuotojams.
2022/03/08
Protection of the rights of the child in civil, administrative and family law proceedings (A9-0033/2022 - Adrián Vázquez Lázara)

Ponia Pirmininke,palaikau pranešimą dėl vaiko teisių apsaugos civilinėse, administracinėse ir šeimos teisės bylose. Manau, kad priimant visus susijusius su vaikais sprendimus teismuose, administracinėse institucijose ir socialinės rūpybos institucijose pirmenybė turi būti teikiama vaiko interesams ir būtinai reikia atsižvelgti į tėvų teises auklėti vaiką pagal savo pasaulėžiūrą. Visi sprendimai turi būti priimami individualiai, atsižvelgiant į vaiko amžių, vaiko ir jo šeimos poreikius ir konkrečią situaciją, tai labai svarbu.Be to, dalyvavimas teismo ir administraciniuose procesuose turi vykti vaikui palankiomis sąlygomis, kad vaikui nebūtų sukeltas papildomas stresas, o psichologinis bei emocinis tokių aplinkybių poveikis būtų kuo mažesnis. Tai ypač svarbu kalbant apie labiausiai pažeidžiamus vaikus, pavyzdžiui, vaikus su negalia arba iš migrantų šeimų.O valstybės narės turėtų laikytis daugiadalykio požiūrio ir sukurti lengvai prieinamas, aukštos kokybės, individualiai pritaikytas, nemokamas ir valstybės finansuojamas konsultavimo ir paramos paslaugas vaikams ir jų tėvams, tiek teisme, tiek už jo ribų, kad prireikus būtų teikiama apmokytų specialistų, tokių kaip gydytojai ir psichologai, pagalba. Turėtume prisiminti, kad visuose proceso etapuose turi būti atsižvelgiama į vaiko interesus.
2022/04/05
Persecution of minorities on the grounds of belief or religion (A9-0071/2022 - Karol Karski)

Palaikiau pranešimą, nes teisė į minties, sąžinės laisvę ir, kas svarbiausia, teisė į tikėjimo laisvę yra viena iš svarbiausių pilietinių laisvių.Deja, įvairūs valstybiniai ir nevalstybiniai subjektai diskriminuoja žmones ir persekioja juos dėl jų tikėjimo įvairiais būdais: žmogžudystėmis, kankinimais, fiziniais išpuoliais, masiniais sulaikymais, savavališkais areštais, priverstiniais dingimais, neteisminėmis mirties bausmėmis, priverstine gimstamumo kontrole ir abortais, kulto vietų, kapinių ir kultūros paveldo naikinimais bei neapykantos kurstymu internete ir ne tik. Tokia praktika vis dar plačiai paplitusi pasaulyje, tačiau pasitaiko ir Europos Sąjungoje. Didžiausios religinio persekiojimo aukos yra krikščionys visame pasaulyje. Kiekvienais metais pasaulyje dėl savo tikėjimo nužudoma apie 100 000 krikščionių. Būtent krikščioniškos vertybės yra Europos kultūros, kuri susiformavo per pastaruosius du tūkstančius metų, pagrindas. Dėl šios priežasties turime panaikinti visas krikščionių diskriminacijos formas Europoje. Be to, turime stebėti persekiojimo mastą visame pasaulyje ir tvirtai ginti krikščionis, kuriems gresia diskriminacija, įskaitant teisę praktikuoti savo religiją, kartu gerbdami lygybės ir nediskriminavimo principus. Turime ryžtingai reaguoti į smurtą, ir labai svarbu, kad žmogaus teisių pažeidėjai prieš religinėms bendruomenėms priklausančius asmenis būtų ryžtingai patraukti atsakomybėn.
2022/05/03
Ongoing hearings under Article 7(1) TEU regarding Poland and Hungary (B9-0262/2022, B9-0263/2022, B9-0264/2022)

Šiuo metu vyksta nuolatinė kampanija, nukreipta prieš Lenkiją, kurioje dalyvauja ir Europos Komisija bei Europos Parlamentas. Lenkija kaltinama neva pažeidusi teisinės valstybės principą teisingumo srityje. Suvereniai valstybei draudžiama reformuoti teismų sistemą pagal Lenkijos parlamento priimtą aktą. Tai absurdiški ir nepriimtini ES institucijų veiksmai, pažeidžiantys Lenkijos suverenitetą. Be to, Komisijos ir Parlamento kišimasis į Lenkijos teismų sistemą viršija šių institucijų kompetencijų ribas, kurias jie sau priskiria už sutarties ribų, nes teisingumo vykdymas valstybėse narėse nepriklauso išimtinei Sąjungos kompetencijai. Veiksmai prieš Lenkiją tiesiogiai pažeidžia 5-ąjį ESS straipsnį, kuriame nurodyta, kad ES kompetencijų ribos nustatomos suteikimo principu. Šių įgaliojimų įgyvendinimas priklauso nuo subsidiarumo ir proporcingumo principų. Pagal suteikimo principą Sąjunga gali veikti tik neperžengdama valstybių narių Sutartyse jai suteiktų įgaliojimų tol, kol pasiekia jose nustatytus tikslus. Bet kokios kompetencijos, nesuteiktos Sąjungai Sutartyse surašytais aktais, priklauso valstybėms narėms. Dėl šios priežasties ES institucijų puolimas prieš Lenkiją yra nepagrįstas ir yra politinio pobūdžio. Lenkija yra puolama, nes nepripažįsta Sąjungos kairiųjų liberalų ideologijos ir pasisako ne už ES supervalstybę, o už Tėvynių Europą, į ką turi teisę ir ko nori dauguma Lenkijos piliečių. Kai kuriems ES politikams praverstų išklausyti demokratijos pamoką.
2022/05/05
Strengthening Europol’s mandate: entry of alerts in SIS (A9-0287/2021 - Javier Zarzalejos)

Pritariau europarlamentaro Javiero Zarzalejoso pranešimui, nes Šengeno informacinė sistema (SIS) – tai svarbi priemonė, skirta išlaikyti aukštą saugumo lygį Sąjungos laisvės, saugumo ir teisingumo erdvėje remiant operatyvų bendradarbiavimą tarp kompetentingų nacionalinių institucijų, ypač sienos apsaugos, policijos, muitinės, imigracijos institucijų ir nusikalstamumo prevencijos institucijų.Atsižvelgiant į sunkių nusikaltimų ir terorizmo tarptautinį pobūdį, trečiųjų šalių ir tarptautinių organizacijų gauta informacija apie sunkių nusikaltimų ir teroro aktų vykdytojus arba asmenis, įtariamus įvykdžius sunkų nusikaltimą ar terorizmo aktą, gali turėti vis didesnę reikšmę mūsų piliečių saugumui. Dalis šios informacijos, ypač, jei konkretus asmuo yra trečiosios šalies pilietis, prieinama tik Europolui, kuris apdoroja šią informaciją ir pateikia analizės rezultatus visoms valstybėms narėms per Europolo informacinę sistemą ir stebėjimo sąrašą. Todėl Europolui turėtų būti suteikti įgaliojimai daryti įrašus SIS sistemoje pagal bendruosius Sąjungos ir valstybių narių interesus atitinkantį reglamentą taip, kad būtų visiškai gerbiamos pagrindinės teisės ir Sąjungos acquis dėl duomenų apsaugos ir būtų gerbiamos valstybių narių kompetencijos užtikrinti vidaus saugumą. Sistema turi būti nuosekli ir veiksminga. Ji taip pat turi papildyti nacionalinę veiklą, o ne kurti konkurencingas saugumo sistemas.
2022/06/08
Addressing food security in developing countries (A9-0195/2022 - Beata Kempa)

Palaikiau Europos Parlamento narės B. Kempos pranešimą dėl aprūpinimo maistu problemos sprendimo besivystančiosiose šalyse. Nuo 2020 m. dėl konfliktų, ekonominių sukrėtimų ir ekstremalių oro sąlygų arba visų šių veiksnių derinio didėja maisto krizių gilumas ir mastas. Tai yra labai rimta problema, kadangi vien tik 2021 m. beveik 193 mln. asmenų stipriai trūko maisto ir jiems reikėjo skubios pagalbos maistu, – tai yra didžiausias visame pasaulyje maisto stingančių asmenų skaičius, užregistruotas Pasaulinėje maisto krizių ataskaitoje per šešerius metus. Ypač didelį nerimą kelia skaičius, bylojantis, kad visame pasaulyje badauja apie 811 milijonų žmonių.Dėl šių priežasčių Europos Sąjunga savo tarptautinėse plėtros programose turi teikti pirmenybę maistui ir žemės ūkio paramai bei užtikrinti vietos bendruomenėms ir pagalbos organizacijoms galimybę gauti finansavimą šiems tikslams. Šiame pranešime ES pagrįstai raginama bendradarbiaujant su besivystančiomis šalimis investuoti į priemones ir veiksmus, kurie užtikrina geresnę prieigą prie maisto. ES taip pat turi įtraukti tinkamas aprūpinimo maistu programas į ES ir nacionalinius mitybos tikslus ir strategijas. . Taip pat pritariu raginimui skirti daugiau finansinės paramos kuriant stiprias ir atsparias sveikatos sistemas, kad būtų nutrauktas užburtas netinkamos arbe nepakankamos mitybos ratas.
2022/07/06
Statistics on agricultural input and output (A9-0285/2021 - Petros Kokkalis)

Europarlamentaro Kokkaliso pranešimas vertas paramos, nes norint veiksmingai stiprinti Europos žemės ūkį, ypač tokiose šalyse kaip Lietuva, reikalingas faktinės analizės, pagrįstos tikrais ir konkrečiais žemės ūkio sektoriaus duomenimis, atlikimas. Statistinių duomenų rinkimas, ypač žemės ūkio sąnaudų ir produkcijos, turėtų vykti taip pat tam, kad priimant sprendimus būtų galima naudotis atnaujintais, kokybiškais, lengvai prieinamais duomenimis, kurie būtini agrarinės aplinkosaugos rodikliams parengti, kad būtų galima įvertinti visų pirma dabartinės krizės poveikį ir paremti bei įvertinti pažangą įgyvendinant naują strategiją „Nuo ūkio iki stalo“. Tokia statistika taip pat gali padėti išsaugoti biologinę įvairovę ir kovoti su aplinkos tarša. Ir kas dar atrodo labai svarbu, ši statistika gali parodyti BŽŪP reformos privalumus ir trūkumus. Pagrindinė sąlyga siekiant užsibrėžtų tikslų numatomame reglamente turėtų būti perėjimas prie daugiafunkcio žemės ūkio, kuris galės pagaminti pakankamą kiekį saugaus maisto, o kartu teigiamai veiks aplinką. Taip pat turėtų būti sukurta visapusiškai veikianti ir skaidri sistema, skirta reguliariai rinkti statistinius duomenis apie pesticidų ir kitų žemės ūkyje naudojamų cheminių medžiagų naudojimą. To dėka bus galima geriau panaudoti Vidurio ir Rytų Europos šalių privalumus gaminant taip vadinamą sveiką maistą.
2022/10/04
Guidelines for the employment policies of the Member States (A9-0243/2022 - Alicia Homs Ginel)

Pritariu europarlamentarės Homs Ginel pranešimui dėl valstybių narių užimtumo politikos gairių. Tai yra labai svarbu mūsų piliečiams dabartinės didžiulės ekonomikos ir energetikos krizės metu. Užimtumo politika visoje Sąjungoje, o ypač mažesnėse šalyse, tokiose kaip Lietuva, kurios yra labiau pažeidžiamos neigiamų krizės padarinių, taip pat turi būti remiama Sąjungos lygmeniu. Sąjunga turėtų siekti parengti suderintą aukšto užimtumo lygio strategiją ir ypač skatinti teigiamą ekonominę ir socialinę politiką, kokybišką užimtumą ir gerinti darbo sąlygas, remdama ir papildydama valstybių narių veiksmus, taip pat darbo rinkas, orientuotas kovoti su dabartine krize, reaguojančias į pokyčius, skatinančias socialinę įtrauktį ir siūlančias profesinio tobulėjimo galimybes. Bet svarbiausios yra turbūt priemonės, kuriomis artimiausiu metu būtų išsaugotos darbo vietos, kad nebūtų nekontroliuojamo nedarbo didėjimo, galinčio destabilizuoti valstybių narių, o vėliau ir Europos Sąjungos, ekonomiką.Sąjunga taip pat turi veiksmingai reaguoti į didėjančias pragyvenimo išlaidas, nes tai turi tiesioginės įtakos atlyginimams ir pinigų perkamajai galiai. Tuo tarpu valstybės narės turėtų skatinti padorų atlyginimą ir užtikrinti, kad darbo rinkos skatintų socialinės apsaugos jausmą. Šiuo atžvilgiu ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas vaikų turinčių darbuotojų, neįgaliųjų ir vienišų tėvų apsaugai.
2022/10/18
The accession of Romania and Bulgaria to the Schengen area (B9-0462/2022, B9-0463/2022)

Pritariau rezoliucijai dėl Bulgarijos, Kroatijos ir Rumunijos prisijungimo prie Šengeno erdvės, nes šios valstybės įvykdė visas būtinas sąlygas, kad joms būtų galima visapusiškai taikyti Šengeno nuostatas. Be to, laisvo asmenų judėjimo erdvės išplėtimas bus naudingas visiems Europos Sąjungos gyventojams. Šengeno erdvė yra unikalus sprendimas ir vienas didžiausių palengvinimų Europos Sąjungoje, leidžiantis žmonėms laisvai judėti be kontrolės Sąjungos viduje. Tai neabejotinai didina valstybių narių tarpusavio pasitikėjimą, o taip pat teigiamai įtakoja Europos piliečių ir visų asmenų, kurie naudojasi judėjimo laisve ES, gyvenimus.Bet reikia paminėti dar kai ką. Vidaus sienų kontrolė turėjo neigiamos įtakos lygybės ir nediskriminavimo principui ES, taip pat prekių eksportui ir importui valstybėse narėse, transporto operacijoms iš kai kurių didžiausių Europos pietinių civilinių ir krovininių uostų, dėl to mažėjo pelnas ir didėjo klientų išlaidos. Laimei, šie nepatogumai jau tapo istorija ir visiems Sąjungos nariams atsiveria naujos galimybės.
2022/10/18
30th Anniversary of the Single Market (B9-0004/2023)

. – Palaikau rezoliuciją dėl bendrosios rinkos sukūrimo 30-mečio. Bendros ES institucijų, bet visų pirma valstybių narių, kurios glaudžiai bendradarbiavo su Europos Sąjungos vartotojais, įmonėmis, darbuotojais ir pilietine visuomene, pastangos ir ryžtas paskatino sukurti ES bendrąją rinką, kurioje saugomi socialiniai ir darbo standartai. ES bendroji rinka šiuo metu yra didžiausia vidaus rinka pasaulyje, kurioje yra 56 mln. darbo vietų, sukuriama 25 % ES bendrojo vidaus produkto ir kuriami aukšti vartotojų apsaugos standartai.Bendrosios rinkos politikos tikslas turėtų būti ne tik kliūčių sumažinimas, bet ir ES nukreipimas į tolesnę plėtrą, pagrįstą bendromis vertybėmis, visų pirma aiškiai nurodant, ką reikia padaryti siekiant palengvinti įmonių ir darbuotojų transformaciją, nukreiptą į vartotojų apsaugą.Remdama įmones ir piliečius bei gindama vartotojus tiek trumpuoju, tiek ilgalaikiu laikotarpiu bei skatindama konkurencingumą ir ekonominį vystymąsi visoje ES, bendroji rinka taip pat padeda ES šalių vystymuisi. Tačiau turėkime omenyje, kad „bendrosios rinkos“ politika negali nustatyti sudėtingų įpareigojimų valstybėms narėms, ribojančių nacionalinius teisės aktus. Ji veikiau turi papildyti nacionalinius aktus, t. y. remti nacionalinių rinkų plėtrą, kad jos galėtų kurti panašaus lygio bendrą Europos rinką. Ekonominė, o ne politinė institucijų ir valstybių narių partnerystė ateityje turėtų tapti Europos Sąjungos prioritetu.
2023/01/18
Protection of the EU’s financial interests - combating fraud - annual report 2021 (A9-0299/2022 - Sabrina Pignedoli)

Pritariau pranešimui, nes kova su sukčiavimu ES turi tapti svarbia ES institucijų veiklos dalimi, ypač pastaruoju metu iškilusių korupcijos skandalų fone. ES pareigūnai negali švaistyti Europos mokesčių mokėtojų pinigų, įskaitant ir mano atstovaujamų Lietuvos piliečių pinigus. Sąžiningas Sąjungos lėšų valdymas turi būti ES finansų ir ekonominės politikos prioritetas. Taip pat reikėtų atsiminti, kad pagal Sutartyse įtvirtintą subsidiarumo ir solidarumo principą ES institucijos turi tarnauti piliečiams ir padėti valstybėms narėms įgyvendinti savo ekonominę ir socialinę politiką, o ne atvirkščiai. Šiandien susidaro įspūdis, kad ES institucijos ir pareigūnai dažnai pamiršta apie šiuos sutartinius įsipareigojimus ir vykdo politiką, atitrūkusią nuo tarnybos funkcijos piliečiams ir valstybėms narėms. Iš to kyla Europos lygmeniu korupciją keliantis elgesys. Be to, Komisija turėtų laikytis nuoseklaus požiūrio į skaidrumą, neteisėtą lobizmą, interesų konfliktus ir stiprinti vidaus kontrolę, kad galėtų veiksmingai kovoti su korupcija ir apsaugoti ES finansinius interesus. O ES lėšos negali būti naudojamos tik bendriems Sąjungos tikslams siekti, bet visų pirma turi užtikrinti kuo geresnį indėlį į valstybių narių vystymąsi, o krizės metu – didinti ekonominį piliečių saugumą.
2023/01/19
Adequate minimum income ensuring active inclusion (B9-0099/2023, B9-0116/2023)

Ponia Pirmininke, palaikau teisėkūros darbą dėl tinkamo dydžio minimalių pajamų Sąjungoje. Šiuo metu visose valstybėse narėse egzistuoja įvairių tipų minimalių pajamų schemos, tačiau jų poveikis teigiamai paramos skurdžiausiems asmenims ir skurdo mažinimo politikai nėra pakankamas. Minimalias pajamas svarbu traktuoti kaip išmoką, užtikrinančią, kad neturintys pakankamai pajamų ir atitinkantys nacionalinius tinkamumo kriterijus, galėtų uždirbti orų atlyginimą ir pragyventi. Toks požiūris turėtų būti laikomas neatskiriama visapusiškos socialinės apsaugos sistemos, pagrįstos konkrečiais teisiniais sprendimais, dalimi. Minimalių pajamų sistemos taip pat turėtų būti apibrėžtos taip, kad jos turėtų išmokų ar paslaugų statusą, kurios galėtų užtikrinti saugumą žmonėms, kurie, nepriklausomai nuo to ar dirba, ar ne, neturi pakankamai finansinių išteklių, kad galėtų užtikrinti orų gyvenimą sau ir savo išlaikytiniams.Skurdas ir socialinė atskirtis yra daugialypė problema, kurią reikia spręsti taikant visapusišką požiūrį, įskaitant priemones, užtikrinančias prieigą prie prekių ir paslaugų, tokių kaip švietimas, mokymas ir įgūdžių ugdymas. Toks požiūris turėtų būti sutelktas į asmenį ir jo gyvenimo situaciją ir turėtų būti veiksmingos kovos su skurdu strategijos dalis. Tai negali būti tik bedvasis įstatymas. Šiandien trūksta tinkamo koordinavimo tarp pajamų rėmimo, aktyvios darbo rinkos politikos ir socialinių paslaugų. Tai reikia pakeisti.Todėl Sąjunga ir valstybės narės turi kovoti su dirbančiųjų skurdu, pageidautina, taikydamos padorų atlyginimą.
2023/03/15
Social Climate Fund (A9-0157/2022 - David Casa, Esther de Lange)

Pirmininke, pritariau pranešimui dėl Socialinio klimato fondo įkūrimo, nes jis atsvers finansinius ir socialinius sunkumus, kylančius iš taip vadinamų klimato paketų Europos Sąjungoje, kurie, deja, tiesiogiai įtakoja kuro, energijos ir maisto kainų augimą. Tikėkimės, kad šis fondas bent iš dalies sušvelnins neigiamus Europos žaliojo kurso padarinius, kurie jau dabar labiausiai pasijaučia kalbant apie paprastų žmonių pajamas ir namų ūkių biudžetus. Todėl fondas taip pat turėtų remti vietinę veiklą bei vietos paramos gavėjus, kai kalbama apie klausimus, susijusius su socialinėmis ir darbo teisėmis, įskaitant, be kita ko, darbo užmokestį ir darbo sąlygas, tame tarpe ir tvarių darbo vietų skatinimą.Fondas taip pat turėtų būti sukurtas taip, kad galėtų kovoti su energijos ir mobilumo skurdu visoje Sąjungoje. To siekdamas, naujasis Socialinis klimato fondas turėtų prisidėti prie pažeidžiamiausių namų ūkių apsaugos ir įgalinimo. Valstybėms narėms skirtos lėšos turėtų būti naudojamos investicijoms į pastatų atnaujinimą, kokybiškų ir saugių darbo vietų kūrimą. Komisija, tuo tarpu, turėtų užtikrinti prevencinius žingsnius tam, kad sumažintų nelygybę, susijusią su prieiga prie įperkamos energijos. Ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas pažeidžiamiausioms grupėms ir namų ūkiams, kenčiantiems nuo energijos nepritekliaus, kad jie gautų naudos iš šių finansavimo priemonių įgyvendinimo ir kad niekas nebūtų paliktas nuošalyje.
2023/04/18
Schools scheme for fruit, vegetables, milk and dairy products (A9-0096/2023 - Carmen Avram)

Ponia Pirmininke, palaikau Carmen Avram pranešimą, nes sveikos, įvairios ir subalansuotos mitybos ir sveikos gyvensenos, įskaitant reguliarų fizinį aktyvumą, propagavimas tampa vis svarbesnis ir turėtų tapti mūsų visuomenės, ypač vaikų ir jaunimo, prioritetu. Švietimas apie sveiką gyvenseną, skatinantis įvairią, subalansuotą ir sveiką mitybą, yra būtinas sveikos mitybos įpročiams skatinti, todėl turėtų būti tobulinamas visoje Europos Sąjungoje.Visiems be išimties vaikams, nepaisant jų socialinės ir ekonominės padėties, turi būti sudaryta galimybė visuotinai ir nemokamai gauti sveiką maistą. Toks požiūris padės panaikinti, deja, vis dar egzistuojantį netinkamos mitybos ir alkanų vaikų reiškinį visose Europos Sąjungos mokyklose. Tačiau šios programos potencialas šiuo metu yra menkinamas dėl nepakankamo biudžeto. Vien tik valstybės narės šios užduoties neatliks. Todėl reikia nedelsiant supaprastinti ir racionalizuoti administracines procedūras. Mokymo programa turi būti paprasta, kad būtų patraukli mokykloms. Žinoma, Europos Komisija taip pat turi padidinti bendrą biudžetą vaisių, daržovių, pieno ir pieno produktų pristatymo mokyklose programai.Ponia Pirmininke, vaikai yra pasaulio ateitis, todėl labai svarbu investuoti į jų sveikatą ir vystymąsi.
2023/05/09
Implementation of the Regulations on the European citizens' initiative (A9-0182/2023 - Loránt Vincze)

Pritariu europarlamentaro Lorant-Vincze pranešimui, nes kiekvienas pilietis turi teisę dalyvauti demokratiniame Europos Sąjungos gyvenime, o sprendimai turi būti priimami kuo atviriau ir kiek įmanoma arčiau piliečio.Europos piliečių iniciatyva (EPI) yra svarbi dalyvavimo priemonė Europos Sąjungos lygmenyje, suteikianti Europos Sąjungos piliečiams galimybę teikti teisės aktų pasiūlymus Europos Komisijai. Deja, kol kas bendras svarbių iniciatyvų skaičius ir šios priemonės įtaka Europos Sąjungos sprendimų priėmimo procesui vis dar yra labai menki. Todėl būtina sustiprinti Europos piliečių iniciatyvos priemonę, tiek reglamentavimo rėmus, tiek institucinę sistemą ir gerinti jos taikymą didinant jos matomumą, prieinamumą ir teisinį veiksmingumą. Taip pat svarbu gerokai padidinti piliečių, ypač jaunimo, dalyvavimą Europos Sąjungos demokratiniame gyvenime.Labai gerai, kad pranešime pabrėžiami Komisijos pasiūlymai pratęsti Europos piliečių iniciatyvų rinkimo, priėmimo laikotarpį. Tai svarbu, nes Europos piliečių iniciatyvos organizavimas yra sudėtingas ir brangus procesas, o piliečiams, veikiantiems pavieniui, labai sunku valdyti iniciatyvą be asociacijų, turinčių gerai išvystytus organizacinius gebėjimus ir finansinius išteklius, paramos. Todėl reguliavimo, administracinės ir finansinės kliūtys, su kuriomis susiduria piliečiai, turėtų būti sumažintos iki minimumo. Todėl būtina finansinė parama iniciatyvoms organizuoti, kad demokratija reikštų realią piliečių įtaką įstatymų leidybai.
2023/06/13
Generational renewal in the EU farms of the future (A9-0283/2023 - Isabel Carvalhais)

. – Dauguma ūkių valdytojų ES yra bent 55 metų amžiaus ir tik apie 12 proc. ūkių valdytojų yra jaunesni nei 40 metų. Tai nėra pati geriausia prognozė šiam ūkio sektoriui. Kartų kaitos problema ypač aktuali tose valstybėse narėse, kuriose jaunųjų ūkininkų dalis yra mažesnė nei vidutinė ir ūkininkų, sulaukusių pensinio amžiaus, dalis didesnė nei vidutinė. Nepamirškime, kad ūkininkavimas išlieka daugiausia šeimos veikla, nes ES beveik devyni iš dešimties nuolat žemės ūkyje dirbančių asmenų buvo vieninteliai žemės savininkai (ūkininkai) arba ūkininkų šeimos nariai. Taip pat turėkime omenyje faktą, kad kartų kaitos stoka gali lemti žemės ūkio paskirties žemės apleidimą. Turime tam užkirsti kelią. Kartų kaita, kuri yra labai svarbi kaimo vietovių plėtrai ir tradiciniams šeimos ūkininkavimo modeliams, reikalauja, kad jauni žmonės iš ūkininkų šeimų liktų profesijoje ir kad nauji žmonės būtų skatinami imtis ūkininkavimo veiklos. Mažas kartų kaitos mastas žemės ūkyje gali įtakoti Europos žemės ūkio konkurencingumo mažėjimą. Kitas svarbus klausimas yra tai, kad visi ES ūkininkai būtų traktuojami vienodai, be jokios diskriminacijos ar skirstymo į naująją ir senąją Sąjungą. Be to, Komisija, bendradarbiaudama su valstybėmis narėmis, turi reguliuoti žemės ūkio paskirties žemės rinką, kad jauniesiems ūkininkams būtų lengviau įsigyti žemės ūkio paskirties žemę.
2023/10/19