BETA

287 Written explanations of Norica NICOLAI

Cross-border restitution claims of works of art and cultural goods looted in armed conflicts and wars (A8-0465/2018 - Pavel Svoboda) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că problema operelor de artă și a bunurilor furate pe perioada conflictelor armate și a războaielor reprezintă un subiect important pentru foarte mulți cetățeni europeni care așteaptă din partea Uniunii Europene susținere legislativă în ceea ce privește rezolvarea proceselor în care se află. Aspectul transnațional și internațional al acestor cereri și procese de recuperare și restituire reprezintă un impediment în concluzionarea acestora într-un timp rezonabil. Având în vedere angajamentele Uniunii Europene și ale statelor membre la nivel internațional în susținerea demersurilor de găsire și recuperare a bunurilor și operelor de artă furate în timpul conflictelor armate și al războaielor, doresc să subliniez importanța pe care o are implicarea tuturor instituțiilor naționale și europene vizate.
2016/11/22
Protection of the Union's budget in case of generalised deficiencies as regards the rule of law in the Member States (A8-0469/2018 - Eider Gardiazabal Rubial, Petri Sarvamaa) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece consider că atât propunerea Comisiei Europene, cât și amendamentele adoptate de către Parlamentul European încalcă Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, introduc măsuri arbitrare și politice de stopare a fondurilor europene pentru statele membre și pedepsesc cetățenii europeni pentru deciziile politice luate de către guverne. Țin să subliniez că aspectele privind sistemul judiciar și organizarea acestuia țin de subsidiaritate, iar prin adoptarea acestui raport se încalcă în mod direct Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și principiile acestuia. Faptul că nu există o listă clară a criteriilor de evaluare în funcție de care se vor lua aceste decizii va duce, cu siguranță, la măsuri subiective și arbitrare. În ceea ce privește evaluatorii, faptul că această analiză va fi făcută doar de către Comisia Europeană, instituție cu o conducere politică, și nu de către un număr de experți imparțiali reprezintă un alt semnal că această inițiativă se dorește a fi una pur politică. Desigur, înțeleg nevoia Comisiei de a redistribui fondurile europene după bunul plac și de a găsi soluții după retragerea Marii Britanii din UE, dar cred că acest proiect va duce la mult mai multă dezbinare și va spori neîncrederea în instituțiile UE.
2016/11/22
Annual report on the financial activities of the European Investment Bank (A8-0415/2018 - Barbara Kappel) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că opiniile exprimate de către raportor sunt extrem de relevante în ceea ce privește raportul anual al activităților financiare ale BEI. Subliniez faptul că Banca Europeană de Investiții trebuie să continue să investească în IMM-uri, să sprijine sectoarele economice care nu s-au recuperat complet după criza financiară și să continue să susțină investițiile și proiectele din zonele defavorizate ale Uniunii Europene. Acest raport reliefează atât aspectele pozitive ale activității financiare a BEI, cât și acele aspecte ce trebuie îmbunătățite în perioada următoare, ceea ce va ajuta la o funcționare din ce în ce mai bună a BEI și va încuraja direcționarea fondurilor către proiectele și sectoarele financiare critice pentru dezvoltarea economică a statelor membre și a Uniunii Europene.
2016/11/22
European Globalisation Adjustment Fund (EGF) (A8-0445/2018 - Maria Arena) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind Fondul european de ajustare la globalizare (FEG), deoarece deschiderea pieței mondiale a devenit foarte strâns legată de investiții, de fluxurile de capital și de liberalizarea sectorului financiar, iar efectele comerciale s-au repercutat asupra chestiunilor legate de muncă, mediu și schimbările tehnologice. Chiar dacă rezultatele generale ale liberalizării comerțului sunt pozitive, unele sectoare sunt afectate negativ, ceea ce conduce la costuri de ajustare, la degradarea veniturilor și la pierderea locurilor de muncă. Prin urmare, practicile comerciale nereglementate și inechitabile au exacerbat inegalitățile sociale, economice și de mediu. Consider imperios ca UE nu doar să anticipeze efectele negative posibile ce decurg din acordurile comerciale, dar și să se asigure că beneficiile sunt distribuite în mod echitabil. În acest sens, subliniez necesitatea ca UE să își asume responsabilitatea pentru modificările și consecințele care decurg din acordurile sale comerciale și să își modifice abordarea față de politica comercială.
2016/11/22
European Social Fund Plus (ESF+) (A8-0461/2018 - Verónica Lope Fontagné) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind Fondul social european Plus (FSE+) fiindcă Propunerea Comisiei Europene privind Fondul social european Plus (FSE+) pentru perioada 2021-2027 continuă să promoveze ocuparea forței de muncă și incluziunea socială, și propune, de asemenea, progrese clare în ceea ce privește consolidarea dimensiunii sociale europene. FSE+ este rezultatul fuziunii între actualul Fond social european, Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, Fondul european de ajutor pentru cele mai defavorizate persoane, Programul european pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) și Programul european în domeniul sănătății. Consider că această fuziune răspunde necesității de a simplifica, flexibiliza și optimiza procedurile actuale, reducând, în același timp, barierele administrative, facilitând vizibilitatea și accesibilitatea beneficiarilor și a cetățenilor europeni. Totodată subliniez faptul că această fuziune nu trebuie să submineze obiectivele specifice ale fondurilor și programelor actuale.
2016/11/22
Autonomous driving in European transport (A8-0425/2018 - Wim van de Camp) RO

Am votat în favoarea acestui raport, deoarece consider că este extrem de important ca în contextul dezvoltării accelerate a tehnologiilor și digitalizării în domeniul transportului, Uniunea Europeană să stabilească o agendă de priorități în vederea armonizării și dezvoltării sistematice a acestor noi tehnologii. Cercetarea, dezvoltarea și implementarea de soluții-cheie în domeniul transportului autonom reprezintă un aspect extrem de important pentru toate statele membre și pentru toți investitorii din acest domeniu. Continuarea investițiilor în acest domeniu – al automobilelor autonome – și implementarea acestuia și în celelalte forme de transport necesită investiții în infrastructură din partea statelor membre și necesită o legislație europeană coerentă. În acest sens, principiile și obiectivele subliniate în acest raport sunt încurajatoare și merită susținute pentru a fi inclusive în viitoarele proiecte ale Uniunii Europene.
2016/11/22
Gender mainstreaming in the European Parliament (A8-0429/2018 - Angelika Mlinar) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la integrarea dimensiunii de gen în Parlamentul European deoarece principiul egalității de gen este o valoare fundamentală a UE și este prevăzut de tratatele UE și de Carta drepturilor fundamentale. Egalitatea de gen este esențială pentru protecția drepturilor omului, funcționarea democrației, respectarea statului de drept, creșterea economică, incluziunea socială și sustenabilitate. Având în vedere că Uniunea Europeană, prin toate activitățile sale, urmărește să elimine inegalitățile, să promoveze egalitatea de gen și să combată discriminarea atunci când își definește și pune în aplicare politicile și activitățile, consider că este esențial ca Parlamentul European și celelalte instituții europene să fie un exemplu de integrare și combatere a inegalităților. În acest sens, salut inițiativele pozitive din administrația Parlamentului și de la nivel politic, care contribuie activ la egalitatea de gen și la egalitatea de șanse.
2016/11/22
Gender equality and taxation policies in the EU (A8-0416/2018 - Marisa Matias, Ernest Urtasun) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la egalitatea de gen și politicile fiscale în UE întrucât efectul cumulativ al numeroaselor decalaje care afectează femeile contribuie în mod substanțial la diferența de remunerare între femei și bărbați și la decalajul de pensii între bărbați și femei, femeile făcând astfel obiectul unui risc mai mare de expunere la sărăcie și la excluziune socială. Statele membre, în calitate de semnatare ale Pactului internațional privind drepturile economice, sociale și culturale, s-au angajat să respecte obligația de a mobiliza resursele maxime disponibile pentru a dispune de fonduri în vederea asigurării respectării progresive a drepturilor economice, sociale și culturale. Subliniez faptul că absența unei perspective de gen în politicile fiscale ale Uniunii Europene și ale statelor membre accentuează actualele disparități de gen, descurajează femeile să intre și să rămână pe piața forței de muncă și reproduce rolurile tradiționale de gen și stereotipurile.
2016/11/22
Expedited settlement of commercial disputes (A8-0396/2018 - Tadeusz Zwiefka) RO

Am votat pentru raportul conținând recomandări adresate Comisiei privind soluționarea accelerată a litigiilor comerciale fiindcă soluționarea litigiilor comerciale este mult prea lentă în UE.Banca Mondială estimează că, în mai multe state membre, executarea unui contract comercial poate dura până la 3-4 ani. Multe societăți comerciale sunt obligate prin lege să rezerve în registrele lor sumele aflate în litigiu, iar acest lucru se aplică, de exemplu, băncilor și societăților de asigurări. Însă, acest lucru nu se întâmplă numai în cazul celor obligați prin lege: multe alte întreprinderi fac același lucru.În consecință, în întreaga Europă există sume mari de capital neutilizat. Salut eliminarea procedurii de exequatur, deoarece aceasta eliminare a determinat o reducere a costurilor și o economie de timp atât pentru întreprinderile din UE, cât și pentru cetățeni.
2016/11/22
Establishing the Digital Europe programme for the period 2021-2027 (A8-0408/2018 - Angelika Mlinar) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a programului Europa digitală pentru perioada 2021-2027 deoarece obiectivul general al programului propus de a sprijini transformarea digitală a economiei, industriei și societății europene este unul foarte important fiindcă va consolida capacitățile Europei în domenii-cheie ale tehnologiei digitale prin implementarea la scară largă și va permite extinderea difuzării și adoptării acesteia în domenii de interes public și în sectorul privat.Acesta este un pas important pentru consolidarea și îmbunătățirea poziției de lider a Europei, având în vedere faptul că această propunere reprezintă primul program digital paneuropean.
2016/11/22
Blockchain: a forward-looking trade policy (A8-0407/2018 - Emma McClarkin) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la tehnologia blockchain: o politică comercială orientată spre viitor, întrucât tehnologia blockchain are un potențial semnificativ de îmbunătățire a transparenței și a trasabilității pe parcursul lanțului de aprovizionare, de a crește nivelul de încredere a participanților într-o anumită rețea și de a raționaliza controalele vamale și conformitatea cu reglementările.Întrucât beneficiile potențiale sunt însoțite de mai multe provocări, cum ar fi securitatea cibernetică, subliniez faptul că dezvoltarea tehnologiei blockchain ridică probleme în ceea ce privește protecția datelor, transparența și infracționalitatea financiară, deoarece, odată ce datele au fost introduse, ele sunt imuabile și sunt partajate cu toți participanții.
2016/11/22
Draft amending budget No 6/2018: Reduction of payment and commitment appropriations (own resources) (A8-0399/2018 - Siegfried Mureşan) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece această rectificare bugetară reduce creditele de angajament și creditele de plată pentru liniile bugetare „Competitivitate pentru creștere și locuri de muncă” și „Creștere durabilă - resurse naturale” și prevede o revizuire a prognozelor referitoare la resursele proprii.De asemenea, este important de subliniat faptul că proiectul de buget rectificat propus de Comisia Europeană aduce corecții privind resursele alocate în favoarea Regatului Unit și finanțarea acestora, în contextul în care acest lucru va afecta repartizarea contribuțiilor către statele membre.
2016/11/22
EU-Japan Economic Partnership Agreement (resolution) (A8-0367/2018 - Pedro Silva Pereira) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că semnarea unui acord de parteneriat economic între UE și Japonia este în interesul ambelor părți. Faptul că împărtășim aceleași valori ale democrației, drepturilor omului și respectului față de dreptul și legislația internațională face ca acest acord bilateral să fie doar o consolidare a unui parteneriat deja existent.Impactul economic al acestui act bilateral va aduce avantaje producătorilor și consumatorilor de ambele părți, va ușura comerțul și va asigura respectarea unor standarde similare cu privire la produse și protecția consumatorului.
2016/11/22
Establishing Horizon Europe – laying down its rules for participation and dissemination (A8-0401/2018 - Dan Nica) RO

Am votat în favoarea raportului privind instituirea programului Orizont Europa deoarece consider că acesta, cel de-al nouălea program-cadru pentru cercetare și dezvoltare al Uniunii Europene, reprezintă un foarte bun instrument pentru toate sectoarele economice. Susținerea financiară pe care acest program o oferă este un motor pentru dezvoltarea și inovarea apărută în multe domenii de activitate, iar succesul precedentului program ne-a arătat cât de mare era nevoia pentru un astfel de program.În același timp, o analiză a punctelor bune și a celor mai puțin bune apărute în trecut a determinat o restructurare și o adaptare a programului la realitățile apărute. Acest program va ajuta la consolidarea bazelor științifice și tehnologice ale UE, ajutând astfel la găsirea de soluții pentru provocările pe care le întâmpinăm în acest secol.
2016/11/22
Findings and recommendations of the Special Committee on Terrorism (A8-0374/2018 - Monika Hohlmeier, Helga Stevens) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport deoarece consider că acesta face o analiză extrem de bună și de amănunțită cu privire la situația terorismului în UE și la provocările pe care le avem din exterior și interior. Este important de subliniat faptul că, pentru a combate terorismul, statele membre și sistemele noastre naționale trebuie să fie mai bine integrate și trebuie să existe o coordonare mai bună.De asemenea, un aspect esențial este acela al radicalizării atât în afara UE, cât și în interiorul statelor membre. Atacurile teroriste din ultimii ani, inclusiv cel de la Strasbourg din data de 11 decembrie, sunt fapte ale unor oameni care s-au radicalizat aici. Combaterea acestei probleme se face prin educație, prin integrare, prin sprijinirea comunităților în găsirea valorilor și a modelelor corecte de urmat în viață.Acestea sunt politici importante pe care atât Comisia Europeană cât și statele membre trebuie să le propună, să le adopte și să le implementeze cât mai curând.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Foreign and Security Policy (A8-0392/2018 - David McAllister) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că acesta reflectă realitățile și interesele UE în domeniul politicii externe și de securitate. Contextul internațional aflat în continuă schimbare determină o politică solidă și cât se poate de unitară a Uniunii și susținerea demersurilor diplomatice și de politică externă prin importanța economică și de piață a UE ajută foarte mult în negocierea unor standarde ridicate cu privire la respectarea dreptului internațional, a drepturilor omului și a principiilor democratice.În același timp, în contextul apariției unor situații de conflict chiar la granițele UE și al apariției provocărilor precum terorismul, Uniunea trebuie să își întărească capacitatea de răspuns, inclusiv militar, dacă acest lucru se impune.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Security and Defence Policy (A8-0375/2018 - Ioan Mircea Paşcu) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că UE trebuie să continue să își dezvolte capacități și politici de securitate și apărare comune pentru a face față provocărilor ce continuă să se înmulțească.Evenimentele de la granițele UE, evoluția geopolitică și schimbările importante apărute pe scena internațională fac ca securitatea Uniunii și a statelor membre să fie pusă la îndoială. În acest context, este nevoie de aplicarea politicii de securitate și apărare comune, este important să asigurăm autonomia UE în acest domeniu și trebuie să avem voința politică de a continua astfel de politici.În același timp, este important de subliniat faptul că această independență nu trebuie să dubleze sau să intre în competiție cu NATO. Este nevoie de o cooperare și de o coordonare a resurselor și a capacităților din NATO și ale politicii comune a UE astfel încât să existe o sinergie între cele două.
2016/11/22
Education in the digital era: challenges, opportunities and lessons for EU policy design (A8-0400/2018 - Yana Toom) RO

Am votat în favoarea raportului privind educația în era digitală deoarece consider că acest raport subliniază cât de important este ca statele membre și Uniunea, în ansamblul acesteia, să investească în dezvoltarea unei educații adaptate nevoilor actuale și viitoare.Având în vedere dezvoltarea tehnologică și importanța tot mai mare pe care piața digitală o are în economiile noastre, consider că este esențial ca educația să pregătească viitoarele generații pentru această realitate. Integrarea tot mai mare a digitalului în toate domeniile economice înseamnă că anumite competențe precum gândirea critică, competențele de comunicare socială și cele numerice vor continua să crească în importanță.
2016/11/22
Establishing a European Labour Authority (A8-0391/2018 - Jeroen Lenaers) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că înființarea Autorității Europene a Muncii este un pas important în vederea îmbunătățirii aplicării legislației europene în domeniul muncii la nivelul Uniunii Europene.Consolidarea echității și a încrederii în piața unică, sprijinirea statelor membre în implementarea legislației în domeniul mobilității muncii, coordonarea sistemelor de securitate socială sunt elemente importante pentru toți cetățenii europeni. Acestea fac parte din aspectele esențiale pentru ca toți cetățenii europeni să fie liberi să trăiască, să muncească și să studieze oriunde doresc în Uniune. În acest sens, obiectivele acestei autorități sunt tocmai de a susține aceste elemente și de a coordona aplicarea lor în toate statele membre.
2016/11/22
Establishing a Programme for the Environment and Climate Action (LIFE) (A8-0397/2018 - Gerben-Jan Gerbrandy) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că programul LIFE pentru mediu și politici climatice, prin care se asigură finanțarea pentru dezvoltarea economiei circulare și decarbonizare, este un element important din proiectul Uniunii de a deveni lider mondial în economia durabilă și ocuparea forței de muncă.Pentru realizarea acestor proiecte și a obiectivului nostru de a dezvolta o economie durabilă, circulară, care să creeze locuri de muncă, este nevoie de o finanțare importantă. Programul LIFE are capacitatea și obiectivul de a face exact acest lucru - de a finanța și coordona prin proiecte dezvoltarea durabilă a Uniunii.
2016/11/22
Protection of workers from the risks related to exposure to carcinogens or mutagens at work (A8-0142/2018 - Claude Rolin) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport deoarece consider că protecția lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenții cancerigeni trebuie să fie una dintre preocupările continue ale UE și ale statelor membre.Acest raport susține decizia de modificare a Directivei 2004/37/CE și încurajează Comisia Europeană să continue evaluarea și modificarea prevederilor, astfel încât acestea să ofere cel mai bun grad de siguranță și protecție posibil, în baza evaluărilor și analizelor experților de la Comitetul științific pentru stabilirea valorilor-limită de expunere profesională la agenți chimici și celor de la Comitetul consultativ pentru securitate și sănătate la locul de muncă. Cancerul este o boală devastatoare pentru societățile noastre și consider că orice modalitate de a proteja lucrătorii de posibilele riscuri de a dezvolta această boală trebuie adoptate și implementate în cel mai scurt timp.
2016/11/22
Transparency and sustainability of the EU risk assessment in the food chain (A8-0417/2018 - Renate Sommer) RO

Am susținut prin votul de astăzi raportul privind adoptarea modificărilor și îmbunătățirea activității EFSA. Consider că această agenție, cu un rol extrem de important în evaluarea, analizarea și supravegherea riscului în cadrul lanțului alimentar, are nevoie de anumite modificări legislative care să îi permită să își atingă obiectivele stabilite.Astfel, prin propunerea Comisiei și prin acest raport se aduc modificări cu privire la înăsprirea normelor în materie de transparență a EFSA, o implicare mai profundă a statelor membre și creșterea atractivității acestei agenții pentru experți și oamenii de știință. De asemenea, pentru a face față noilor atribuții conferite agenției, Comisia a propus o creștere substanțială de buget, aspect ce ar trebui să ajute EFSA în recrutarea personalului științific necesar desfășurării activităților în grupurile științifice. Susțin, așadar, acest raport și demersul de reformare și creștere a bugetului acestei agenții.
2016/11/22
European Centre for the Development of Vocational Training (Cedefop) (A8-0273/2017 - Anne Sander) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece susține actualizarea și dezvoltarea Centrului European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale, un centru cu o importanță extrem de mare pentru Uniunea Europeană și politicile publice propuse în ultimii ani.Analizele, evaluările și informațiile oferite de acest centru au stat la baza programelor precum „Noua agendă pentru competențe în Europa”, lansată în 2016, care a ajutat aproximativ 70 de milioane de europeni care au deficiențe cu cititul, scrisul, calculul și instrumentele digitale. În acest sens, consider că prezentul raport își atinge scopul de a armoniza regulamentul acestui centru cu legislația privind descentralizarea agențiilor și reușește să actualizeze obiectivele și misiunea Cedefop pentru a răspunde nevoilor pieței muncii.
2016/11/22
Humanitarian Visas (A8-0423/2018 - Juan Fernando López Aguilar) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că înființarea unui sistem de vize umanitare, complementar celorlalte prevederi privind vizele și politicile privind imigrația, ar oferi statelor membre un instrument european prin care să gestioneze astfel de situații. Este extrem de clar că UE și statele membre sunt puse în situația de a găsi soluții pentru o gestionare cât mai corectă și mai rapidă a fluxurilor migrației, dar complexitatea acestei situații necesită dezvoltarea unor instrumente mai complexe și mai variate.Astfel, statele membre pot diferenția tipurile de cereri, tipurile de vize și procedurile aplicabile în fiecare dintre aceste situații. Această propunere a vizelor umanitare trebuie pusă în acord și adaptată sistemelor de vize ale UE, astfel încât să ajute la o mai bună procesare a informațiilor, altfel, riscă să complice și mai mult sistemul, îngreunând procedurile.
2016/11/22
Visa Code (A8-0434/2018 - Juan Fernando López Aguilar) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind Codul de vize deoarece consider că modificările propuse, majoritatea tehnice, privind modul de depunere a cererilor, procedurile de examinare și statele membre care trebuie să facă această examinare și alte astfel de prevederi erau necesare. De asemenea, este important să ne asigurăm că, în ceea ce privește garantarea siguranței publice și prevenirea migrației neregulamentare, standardele vor fi respectate în toate statele membre.
2016/11/22
Full application of the provisions of the Schengen acquis in Bulgaria and Romania (A8-0365/2018 - Sergei Stanishev) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții, așa cum am votat și în favoarea precedentelor rapoarte și rezoluții ale Parlamentului European pe acest subiect. Consider că textul acestui raport exprimă foarte clar faptul că România și Bulgaria au îndeplinit toate cerințele acquis-ului Schengen de foarte mult timp și continuarea acestei situații, în care celor două state le este blocat accesul în zona Schengen, este o încălcare a tratatelor și decredibilizează acțiunile Uniunii. Faptul că, astăzi, prin această rezoluție, Parlamentul European vorbește foarte clar despre pericolul reprezentat de aplicarea unui dublu standard față de statele membre și față de cetățenii acestora, faptul că această rezoluție subliniază că adăugarea de cerințe în plus față de cele exprimate în acquis este o rușine și faptul că alte mecanisme ale UE nu pot fi conectate cu zona Schengen constituie un nou semnal clar transmis Consiliului. Din păcate, unele state membre au ignorat toate mesajele transmise de către Parlamentul European și Comisia Europeană până în acest moment, dar acest lucru trebuie să se schimbe cât mai curând.
2016/11/22
Military mobility (A8-0372/2018 - Tunne Kelam) RO

Am votat în favoarea raportului privind mobilitatea militară deoarece consider că este esențial pentru UE să dezvolte și să integreze capacități militare de răspuns rapid și eficient în fața oricăror amenințări de securitate. În contextul evenimentelor politice și geostrategice la nivel mondial, dar mai ales la granițele Uniunii, lipsa unor astfel de capacități, integrate cu cele ale NATO, reprezintă o mare deficiență și scade credibilitatea noastră, a Uniunii, de a transmite mesaje politice și diplomatice clare.Dezvoltarea resurselor logistice și militare necesare pentru a asigura autonomia Uniunii Europene în situații de criză, deși nu trebuie să ducă la escaladarea unor tensiuni, trebuie să fie una clară și fermă, care să arate faptul că statele membre au capacitatea de a se apăra. Desigur, este important ca această dezvoltare să nu ducă la dublarea inutilă a capacităților alocate către NATO, ci trebuie făcută în completarea acestora și în cooperare cu ele.
2016/11/22
New European Agenda for Culture (A8-0388/2018 - Giorgos Grammatikakis) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport deoarece doresc ca UE să investească mai mult în cultură, în susținerea proiectelor de cultură și în dezvoltarea unui patrimoniu cultural european. Cultura reprezintă un punct esențial al identității noastre europene, specifice fiecărui stat membru, dar cu multe aspecte comune, care arată legăturile culturale și istorice dintre societățile noastre. Aceste lucruri trebuie să fie scoase în evidență, trebuie susținute, iar investițiile în cultură reprezintă o investiție în dezvoltarea noastră, a întregii Uniuni.Proiecte de acest gen, așa cum a fost și cel privind Anul european al patrimoniului cultural 2018, trebuie să continue, trebuie să primească sprijinul nostru politic. În același timp, trebuie să ne asigurăm că primesc sprijinul financiar de care au nevoie, altfel vom continua să ne rezumăm la susțineri declarative.
2016/11/22
Role of the German Youth Welfare Office (Jugendamt) in cross-border family disputes (B8-0546/2018) RO

Am decis să mă abțin de la votul privind rolul Oficiului german de asistență socială pentru copii și tineret în litigiile familiei transfrontaliere deoarece consider că abordarea avută în acest document este una foarte intruzivă. Desigur, Comisia pentru petiții din cadrul Parlamentului European a primit un număr foarte mari de petiții cu privire la acțiunile autorităților germane și susțin dorința noastră, a Parlamentului European, de a ne asigura că este căutată o soluție pentru ca aceste cazuri să nu mai existe. Totuși, doresc să subliniez că autoritățile germane și-au prezentat punctul de vedere atunci când acest lucru le-a fost cerut. Consider că această situație trebuie în continuare analizată de către Comisia Europeană în dialog cu autoritățile din Germania, dar în același timp consider că textul acestei rezoluții este nepotrivit.
2016/11/22
2018 Report on Serbia (A8-0331/2018 - David McAllister) RO

Am votat pentru raportul referitor evoluția Serbiei pe 2018 deoarece consider că aceasta a continuat să lucreze în favoarea normalizării relațiilor cu vecinii. Salut, în acest sens, contribuția Serbiei la consolidarea cooperării regionale și a relațiilor de bună vecinătate, precum și a păcii, a stabilității, a reconcilierii și a unui climat care facilitează abordarea problemelor bilaterale nerezolvate din trecut.
2016/11/22
2018 Report on Kosovo (A8-0332/2018 - Igor Šoltes) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece consider că textul acestuia nu exprimă realitatea din cadrul UE. Având în vedere că în cadrul Uniunii Europene există state care încă așteaptă o soluționare a situației cu Republica Serbia, nu pot susține prin votul meu un raport care ar contrazice poziția unora dintre statele membre, printre care și România.
2016/11/22
2018 Report on Albania (A8-0334/2018 - Knut Fleckenstein) RO

Am votat în favoarea raportului privind evoluția Albaniei, deoarece extinderea UE reprezintă în continuare o investiție strategică în stabilitatea din Europa. Așa cum este prezentat și în acest raport, Albania a continuat să înregistreze în mod constant progrese în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor politice și a celor cinci priorități majore pentru deschiderea negocierilor de aderare. Cooperarea regională și relațiile de bună vecinătate sunt esențiale pentru progresul Albaniei în direcția aderării la UE, prin urmare, salut faptul că Albania și-a intensificat eforturile în această privință.
2016/11/22
2018 Report on Montenegro (A8-0339/2018 - Charles Tannock) RO

Am votat în favoarea raportului privind evoluția Muntenegrului deoarece consider că efortul constant al acestui stat, aflat în negocieri avansate cu UE, trebuie să continue și să fie încurajat, având în acest moment 31 de capitole deschise din cele 35 de capitole din acquis-ul comunitar. Totodată, salut faptul că Muntenegru și-a menținut angajamentul față de crearea unei economii de piață funcționale și a continuat să pună în aplicare obligațiile prevăzute în Acordul de stabilizare și de asociere. Muntenegru trebuie să îmbunătățească planificarea, coordonarea și monitorizarea implementării noii legislații și a noilor politici. În acest sens, subliniez că o implementare și aplicare riguroase a reformelor rămân un indicator-cheie pentru un proces de integrare reușit.
2016/11/22
Defence of academic freedom in the EU's external action (A8-0403/2018 - Wajid Khan) RO

M-am abținut de la votul privind acest raport deoarece am considerat că acesta, deși ar trebui să se refere la acțiunile externe ale UE privind libertatea universitară și susținerea dreptului la libera educație în toate statele lumii, textul acestui raport nu exprimă acțiuni îndeajuns de concrete. De asemenea, ambiguitatea și lipsa de claritate a afirmațiilor ar putea fi înțelese ca făcând referire la alte cazuri decât cele externe Uniunii. În acest context, deși susțin ideea de a face mai mult pentru libertatea universitară prin acțiunile externe ale UE, nu pot susține un text atât de ambiguu.
2016/11/22
Rail passengers' rights and obligations (A8-0340/2018 - Bogusław Liberadzki) RO

Am votat în favoarea raportului privind reformarea propunerii de regulament privind drepturile și obligațiile călătorilor din transportul feroviar, deoarece transportul feroviar ar trebui să devină mai atractiv pentru consumatori prin stabilirea unui standard cât mai înalt pentru transportatorii feroviari. De asemenea, este important că cerințele privind informațiile pentru întreprinderile feroviare sunt un aspect foarte important, deoarece acestea creează mai multă certitudine juridică pentru călători. În același timp, țin să subliniez importanța acordării de servicii specifice persoanelor cu handicap sau cu mobilitate redusă, transportul feroviar având în continuare nevoie de o îmbunătățire a accesului din acest punct de vedere. Salut propunerea de a introduce în gări mai mulți angajați și a unui sistem care permite urcarea în tren imediat după ajungerea la gară. De asemenea, subliniez necesitatea oferirii unor informații mai ușor de utilizat prin internet sau canale de distribuție gestionate de personal, cât și obligația întreprinderilor feroviare de a face informațiile privind întreruperea serviciilor direct disponibile în formate accesibile.
2016/11/22
Arms export: implementation of Common Position 2008/944/CFSP (A8-0335/2018 - Sabine Lösing) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că este alarmant faptul că deși avem reguli comune la nivelul UE cu privire la exportul de armament, multe dintre statele membre nu aplică aceste reguli și standarde. Exportarea armelor fără a respecta standardele impuse la nivel comunitar și fără a ține cont de faptul că unele dintre aceste arme ar putea ajunge să fie folosite în abuzuri contra drepturilor omului și chiar în unele situații împotriva propriilor noastre trupe este o problemă de securitate a Uniunii în sine. În acest sens, am susținut propunerea făcută în acest raport de a avea un instrument care să asigure respectarea acestor standarde și reguli și care să poată chiar să sancționeze statele membre pentru astfel de acțiuni.
2016/11/22
Implementation of the EU-Georgia Association Agreement (A8-0320/2018 - Andrejs Mamikins) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind punerea în aplicare a Acordului de asociere UE-Georgia deoarece am considerat că acesta reflectă în mod obiectiv și echilibrat evoluțiile din Georgia. Progresul făcut de guvernul Georgiei de a ridica nivelul economic, de a aplica reformele democratice necesare și măsurile luate pentru combaterea șomajului sunt aspecte pași importanți făcuți atât de administrație cât și de către societate. Este important ca Georgia să rămână pe acest parcurs, să continue să fie un partener strategic-cheie și de încredere al UE în regiune, și să continue campaniile de informare, și măsurile luate în ultima perioadă. Este important de subliniat faptul că în rândul clasei politice din Georgia este important să continue să existe un consens și o stabilitate care să asigure continuitatea acestor reforme.
2016/11/22
Energy efficiency (A8-0391/2017 - Miroslav Poche)

. ‒ In today’s Europe, battling climate change is a top priority for every Member State in the European Union. Together as a Union, we signed the Paris Agreement to help mitigate global warming for future generations, this Agreement helped reinforce Europe’s commitment to lead the way on reducing greenhouse emissions, protect the environment, and preventing future damage. The directive that we are voting on is not only tackling all of those issues, it also adds on energy security, poverty, and economic growth that can come from addressing the problem of climate change. I therefore support this directive because not only is it our duty as Europeans to leave the continent and world better for future generations, we also have to make sure we are not wasting our energy. Protecting the climate is not only an environmental issue but a social and economic one as well.
2016/11/22
Minimum standards for minorities in the EU (A8-0353/2018 - József Nagy)

. ‒ Minorities in Europe are growing day by day, and the European Union as a whole must do everything within its power to make sure that, as individuals, these people feel they belong to the Member State they reside in. However, the Member State should act to allow these minorities to keep their own ethnic heritages, rather than forcing them to integrate right away and stripping them of their identity.This directive makes sure than minorities in the Member States are allowed to practice their faith freely, speak their mother language openly, and enjoy themselves like anyone else, whether as an individual or in a community. I voted in favour of this directive because, no matter who you are, what religion you practise, the colour of your skin, or what you language you speak, in Europe you have the ability to do it freely and under the protection of the law.
2016/11/22
Digitalisation for development: reducing poverty through technology (A8-0338/2018 - Bogdan Brunon Wenta)

. ‒ Modern technology has proven itself as a job creator like no other. Yet, people across some countries in Europe and around the globe are still living without it. The Sustainable Development Goals recognise the challenges of bridging the digital divide in Europe and across the globe; however in a techno-centric world broadband access plays a central role in development policy. The goals set are to significantly increase access to information and communications technology and strive to provide universal and affordable access to the least developed countries by 2020. I support this directive because no one in Europe or any developed country should go without internet access. The internet and broadband access affect so much of people’s lives, their education, jobs and relationships, that no one should go without it.
2016/11/22
Protection of the EU’s financial interests - Recovery of money and assets from third-countries in fraud cases (A8-0298/2018 - Cătălin Sorin Ivan) RO

Am votat în favoarea raportului privind protejarea intereselor financiare ale UE întrucât lipsește o legislație omogenă la nivel european în ceea ce privește combaterea crimei organizate deși protejarea intereselor financiare ale UE ar trebui să fie un element-cheie al politicii UE. Consider imperioasă recuperarea sumelor de bani și a activelor de la țările terțe în cazuri de fraudă, dat fiind faptul că Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene prevede clar că „pentru a combate frauda care aduce atingere intereselor financiare ale Uniunii, statele membre adoptă aceleași măsuri pe care le adoptă pentru a combate frauda care aduce atingere propriilor lor interese financiare”.
2016/11/22
Unfair trading practices in business-to-business relationships in the food supply chain (A8-0309/2018 - Paolo De Castro) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente, deoarece practicile neloiale pot duce la pierderi economice și distorsionează piața liberă, anulând beneficiile pe care le obțin în urma subvențiilor PAC, care sunt din ce în ce mai mult condiționate de sustenabilitatea ecologică. Salut demersul Comisiei Europene de a introduce o legislație europeană în acest domeniu propunând dispoziții minime pentru toate statele membre. Consider absolut necesară abordarea de către Comisie a vânzărilor la prețuri inferioare costurilor, acesta fiind principalul subiect al plângerilor fermierilor în legătură cu anumite practici arbitrare de promovare a produselor perisabile aplicate de marii cumpărători ca acțiuni menite să atragă clienții.
2016/11/22
Authorisation and supervision of medicinal products for human and veterinary use (A8-0035/2016 - Claudiu Ciprian Tănăsescu) RO

Am votat pentru raportul privind această propunere de regulament deoarece prin aceasta se înfăptuiește alinierea la Tratatul de la Lisabona pentru a ține seama de nevoile specifice sectorului veterinar. Salut separarea autorizațiilor de comercializare pentru medicamentele de uz veterinar de cele pentru medicamentele de uz uman. Subliniez necesitatea menționării clare a trimiterii la noul Regulament privind medicamentele de uz veterinar și rolul Agenției Europene pentru Medicamente (AEM) în procesul de autorizare și supraveghere a produselor veterinare prin intermediul procedurii centralizate.
2016/11/22
Manufacture, placing on the market and use of medicated feed (A8-0075/2016 - Clara Eugenia Aguilera García) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de regulament privind fabricarea, introducerea pe piață și utilizarea furajelor medicamentate, deoarece furajele medicamentate reprezintă unul din mijloacele cele mai eficiente de administrare de medicamente de uz veterinar animalelor. Prin această propunere, Comisia are intenția de a armoniza standardele de producție a furajelor medicamentate în UE, asigurând totodată un nivel adecvat de siguranță. Trebuie avute în vedere măsurile de siguranță în acest domeniu, pentru a ține sub control utilizarea excesivă a acestor furaje medicamentate și pentru a le utiliza în cantitățile și condițiile necesare și testate. Totodată, salut faptul că regulamentul cuprinde în domeniul său de aplicare atât animalele destinate producției de produse alimentare, cât și animalele de la care nu se obțin produse alimentare.
2016/11/22
Charging of heavy goods vehicles for the use of certain infrastructures (A8-0202/2018 - Christine Revault d'Allonnes Bonnefoy) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la aplicarea taxelor la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri, deoarece prin aplicarea principiilor „poluatorul plătește” și „utilizatorul plătește” tuturor vehiculelor vom contribui la eliminarea discriminărilor între diferiții utilizatori ai drumurilor. Salut propunerea de instituire în fiecare stat membru a unei autorități independente de supraveghere a sistemelor de taxare și asigurarea unui nivel ridicat de informare a tuturor utilizatorilor privind utilizarea veniturilor.
2016/11/22
Promotion of clean and energy-efficient road transport vehicles (A8-0321/2018 - Andrzej Grzyb) RO

Am votat în favoarea raportului privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, deoarece această propunere are ca scop sprijinirea tehnologiilor noi și nepoluante și a eforturilor de reducere, pe termen lung, a emisiilor de poluanți atmosferici și de CO2. Salut propunerea ca vehiculele de transport rutier fabricate de producători din țări terțe în care producătorii din UE nu au acces la procedurile de achiziții publice pentru cumpărarea, leasingul, închirierea sau închirierea cu opțiune de cumpărare de vehicule de transport rutier nu ar trebui luate în calcul pentru realizarea obiectivelor minime în materie de achiziții publice, fiindcă producătorii din UE trebuie să fie protejați de concurența neloială.În același timp, deși am susținut această directivă, sunt sceptică în ceea ce privește impactul zero pe care aceste vehicule îl au asupra mediului înconjurător. Totuși, doresc să subliniez faptul că susțin dezvoltarea acestor noi tehnologii și sper ca acestea să devină din ce în ce mai eficiente și să livreze rezultatele așteptate.
2016/11/22
Multiannual plan for fish stocks in the Western Waters and adjacent waters, and for fisheries exploiting those stocks (A8-0310/2018 - Alain Cadec) RO

Am votat în favoarea raportului privind propunerea de stabilire a unui plan multianual pentru stocurile de pește din apele occidentale și apele adiacente și pentru activitățile de pescuit care exploatează stocurile respective, și de stabilire a unui plan multianual pentru Marea Baltică, deoarece este important ca acestea să fie adaptate realităților stocurilor și a implicațiilor socioeconomice.De asemenea, este important ca pescuitul recreativ, în cazul în care acesta are un impact semnificativ asupra acestor stocuri, să fie luat în calcul și să se impună anumite limite proporționale și corecte, astfel încât să nu apară discriminări și inegalități privind utilizarea resurselor.
2016/11/22
General budget of the European Union for 2019 - all sections (A8-0313/2018 - Daniele Viotti, Paul Rübig)

The EU budget proposal for 2019 helps guide the monetary funding for the future of the European Union. The budget sets out priorities that the EU has for next year, before the multiannual financial programme is decided. In this perspective, the budget for 2019 responds to problems like Brexit and migration flows, and continues to support growth and competitiveness and fight climate change. The EU must continue to work on these priorities, just as it has been doing in the last years, and therefore I supported this resolution. At the same time, I am waiting to see how the new multiannual financial framework will look like after negotiations and how it will tackle issues like these.
2016/11/22
Support to structural reforms in Member States (A8-0316/2018 - Lambert van Nistelrooij, Constanze Krehl) RO

Am votat în favoarea respingerii propunerii Comisiei Europene privind sprijinul acordat reformelor structurale din statele membre fiindcă alegerea aplicării gestiunii directe pentru sprijinirea reformelor structurale utilizând fonduri care erau destinate politicii de coeziune ar încălca și principiul de cofinanțare al politicii de coeziune. În plus, Comisia nu definește în mod clar reformele structurale în propunerea sa, fapt care face ca realocarea fondurilor din rezerva de performanță să fie și neclară. Având în vedere toate acestea, am susținut respingerea propunerii, întrucât așteptăm din partea Comisiei o nouă propunere care să garanteze o modalitate mai bună de a garanta politica de coeziune și de eficientizare a acesteia.
2016/11/22
Reduction of the impact of certain plastic products on the environment (A8-0317/2018 - Frédérique Ries)

. ‒ Today in the EU and across the world we have a ‘plastic problem’ that is deeply effecting our environment. Over the last 65 years, over eight billion tons of plastic has been produced, and with that, over six billion tons of plastic waste. Every year, 150 000 tons of plastic end up in the ocean from European waste and a total of over eight million tons of plastic products end up in the ocean every year. Europe has been a leader on environmental issues and handling plastic should be one of our top priorities. I voted in favour of this proposal because we, as a Union, must step up our work and handle the plastic ruining our oceans and environment as a whole because otherwise by 2050 we will have more plastic than fish in our oceans.
2016/11/22
Establishment, operation and use of the Schengen Information System in the field of border checks (A8-0347/2017 - Carlos Coelho) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind instituirea, funcționarea și utilizarea Sistemului de informații Schengen (SIS) în domeniul verificărilor la frontiere, deoarece având în vedere natura datelor conținute în SIS, securitatea datelor trebuie să constituie un obiectiv fundamental. Cazul atacului informatic asupra SIS prin rețeaua unui furnizor extern de servicii din Danemarca reprezintă un semnal de alarmă pentru nevoia de a intensifica eforturile în acest sens. De aceea, subliniez necesitatea noilor dispoziții propuse de Comisie în privința incidentelor legate de securitate, în special în ceea ce privește colaborarea dintre diferiții actori instituționali și statele membre.
2016/11/22
Establishment, operation and use of the Schengen Information System in the field of police cooperation and judicial cooperation in criminal matters (A8-0349/2017 - Carlos Coelho) RO

Am votat in favoarea raportului privind instituirea, funcționarea și utilizarea Sistemului de informații Schengen (SIS) în domeniul cooperării polițienești și al cooperării judiciare în materie penală, întrucât acestea consolidează și mai mult SIS, subliniindu-i caracterul european autentic, menținându-i caracteristicile principale și abordând câteva dintre carențele existente la nivel național. În prezent, spațiul Schengen se află într-o situație dificilă. Actele de terorism și migrația au dus la controale prelungite la frontierele interne, creând provocări noi, care trebuie să fie abordate fără întârziere. Subliniez necesitatea prevederii unui termen fix de implementare a noului cadru juridic, un an de la intrarea in vigoare, pentru a evita întârzierile similare apărute în cazul cadrului juridic al SIS II.
2016/11/22
Harmonisation of the structures of excise duties on alcohol and alcoholic beverages (A8-0307/2018 - Miguel Viegas) RO

Am votat în favoarea raportului privind propunerea de directivă privind armonizarea structurilor accizelor la alcool și băuturi alcoolice pentru că această directivă definește și clasifică diferitele tipuri de alcool și băuturi alcoolice în funcție de caracteristicele acestora și oferă un cadru legal pentru taxe reduse, scutiri și derogări în anumite sectoare. Subliniez necesitatea acestor modificări deoarece costurile administrative și de conformitate impuse operatorilor economici actualmente limitează participarea întreprinderilor mici și mijlocii la comerțul cu alcool și băuturi alcoolice în interiorul UE. De asemenea, susțin aceste modificări deoarece acestea aduc claritate și predictibilitate în ceea ce privește încadrarea și clasificarea tipurilor de alcool, ceea ce ușurează procedurile birocratice și ajută operatorii să evite confuziile cauzate de diferitele încadrări din fiecare stat membru.
2016/11/22
Quality of water intended for human consumption (A8-0288/2018 - Michel Dantin)

. ‒ Currently EU citizen’s access to quality drinking water remains one of the most important issues. However, while there has been a directive enforced for nearly thirty years, there needs to be significant changes to the directive. The revisions to the directive allow every country to aim for quality water standards with the newest scientific data. As well, a further evaluation of the proposal shows the need of improvement in the information for the consumer on the water they drink, and if anything has encountered the water in the past. I therefore support the proposal because it is a fundamental right of every EU citizen to have access to and know about the quality of the drinking water they consume. The newest proposal offers measures that will make sure that no matter where you live in the EU you will have the same high quality standard of water consumption as any other EU citizens.
2016/11/22
Resources for economic, social and territorial cohesion and resources for the investment for growth and jobs goal (A8-0282/2018 - Iskra Mihaylova) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de modificare în ceea ce privește resursele pentru coeziunea economică, socială și teritorială, deoarece YEI face parte din Garanția pentru tineret, un sistem prin care statele membre pun în aplicare măsuri pentru a garanta că tinerii cu vârsta sub 25 de ani primesc o ofertă de angajare de bună calitate și beneficiază de educație continuă, de o ucenicie sau de un stagiu în termen de patru luni de la ieșirea din sistemul școlar sau de la intrarea în șomaj. Salut această propunere fiindcă YEI oferă sprijin tinerilor care trăiesc în regiuni în care șomajul în rândul acestora a fost mai mare de 25 % și, ca urmare, în 2017, fondurile au fost majorate pentru regiunile în care șomajul în rândul tinerilor a depășit acest procent în 2016.
2016/11/22
Alignment of reporting obligations in the field of environment policy (A8-0324/2018 - Adina-Ioana Vălean)

The EU must do everything it can to enforce and align the obligations of environmental policy in the Member States. At the moment, the burden of research into many environmental policies falls on the individual administrations of both the Commission and the Member State governments. This type of policy means that reviews are less visible to the public, and at times, the two outcomes could be vastly different from one another. What is more, it administers a heavy cost to both the Commission and the Member States because of the vast technological differences and funding capacity. In addition, the outcomes of the research hold different weight in the eyes of the people, making it harder to have an honest and fact—based debate. Therefore, I support this proposal because making research results public through new technology and making it accessible to all areas will make debates and the understanding of different policies based on facts and research and not on distorted information. The EU must continue to be at the forefront of environmental policy, which means we should always have the objective of being more cost—efficient and have an easier reviewing policy when this is needed in order to move forward.
2016/11/22
The role of employee financial participation in creating jobs and reactivating the unemployed (A8-0293/2018 - Renate Weber)

Economically, the EU has always been a leader in equal balance between employee and their employers. However, depending on the Member State in which you reside, that may not be the case. Employee financial participation in many states is extremely low or for some non-existent because there is no legislation promoting this. Over time, many countries have done research concluding that if employees have a strong role in the company it only helps the company to prosper. This research showed if the country has EFP, it stabilises both the Member State economy and the European economy, the employee receives better wages, unemployment is reduced in countries and, because of investment, the company is able to hire more people. I support this proposal because it offers employees the best chance of having a say in the company, and gives people who are unemployed the opportunity to get a job. Overall, many EU Member States should adhere to this proposal and promote EFP in their country to boost their economy.
2016/11/22
Public procurement strategy package (A8-0229/2018 - Carlos Coelho) RO

Am votat în favoarea acestui raport, deoarece acesta readuce în discuție pachetul de directive privind achizițiile publice adoptate în 2014. Acestea au ca scop modernizarea, digitalizarea și simplificarea procedurilor privind achizițiile publice, astfel încât statele membre să își poată adapta procedurile noilor realități și să poată lucra mai eficient.Din păcate, raportul din 2017 al Comisiei Europene privind aplicarea acestor directive arată că acestea au fost transpuse cu întârziere în multe dintre statele membre, fiind chiar nevoie de sancționarea unora dintre acestea pentru încălcarea drepturilor comunitare.Totuși, îmi exprim speranța că aceste directive vor fi aplicate în totalitate în cel mai scurt timp. România are nevoie de astfel de proceduri transparente, simplificate și mai puțin birocratice pentru achizițiile publice, păstrând exigențele privind controlul legalității acestor demersuri.
2016/11/22
Fighting customs fraud and protecting EU own resources (B8-0400/2018) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții deoarece rapoartele OLAF au arătat în mai multe rânduri că există sume importante pe care UE le-a pierdut din cauza subevaluării produselor importante în UE. Această rezoluție cere Comisiei Europene să întreprindă acțiunile și măsurile necesare recuperării acestor sume. În opinia mea, întârzierea recuperării acestor sume este în detrimentul întregii Uniuni prin acumularea de pierderi anuale și prin prisma lipsei de reacții ferme din partea Comisiei Europene. Așadar, susțin această rezoluție și mă alătur solicitării către Comisie de a urgenta acțiunile și de a recupera fondurile identificate de OLAF.
2016/11/22
Harmonising and simplifying certain rules in the VAT system (A8-0280/2018 - Jeppe Kofod) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de directivă a Consiliului de modificare a Directivei 2006/112/CE, întrucât, potrivit evaluării de impact care însoțește activitatea de instituire a unui sistem de TVA definitiv, modificările propuse în această directivă reprezintă un pas esențial pentru a reduce cu peste 41 de miliarde EUR frauda transfrontalieră în domeniul TVA-ului și pentru a reduce, totodată, cu peste 1 miliard EUR costurile de asigurare a conformității pentru întreprinderi.Propunerea mai introduce modelul „operatorului economic autorizat”, conform căruia o întreprindere poate să devină o persoană impozabilă atestată dacă dovedește plata în mod regulat a impozitelor, efectuarea de controale interne și își demonstrează solvabilitatea.Subliniez necesitatea clarificării statutului de persoană impozabilă atestată și criteriile pentru dobândirea acestui statut.Salut propunerea de introducere a unui mecanism de notificare automată care să notifice automat contribuabililor modificările și actualizările cotelor de TVA aplicabile ale statelor membre.
2016/11/22
VAT: period of application of the reverse charge mechanism and of the Quick Reaction Mechanism (A8-0283/2018 - Sirpa Pietikäinen) RO

Am susținut prin votul de astăzi adoptarea raportului privind extinderea perioadei de aplicare a Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată, deoarece acesta dă posibilitatea statelor membre de a aplica mecanismul de taxare inversă pentru a combate frauda care afectează livrările de bunuri și servicii.De asemenea, în cazurile urgente în care un stat membru este obligat să adopte anumite derogări pentru a combate anumite forme de evaziune fiscală sau de evitare a obligațiilor fiscale, statul membru are la dispoziție posibilitatea de a recurge la mecanismul de reacție rapidă care prevede o procedură accelerată de adoptare a acestor derogări. Consider că este extrem de important ca statele membre să aibă instrumentele necesare combaterii evaziunii fiscale. În acest sens, extinderea perioadei de aplicare a acestor mecanisme este esențială pentru prevenirea și combaterea fraudei intracomunitare cu firme fantomă.
2016/11/22
Administrative cooperation in the field of excise duties as regards the content of electronic register (A8-0285/2018 - Ivana Maletić) RO

Am votat în favoarea raportului privind propunerea privind cooperarea administrativă în domeniul accizelor în ceea ce privește conținutul registrului electronic, deoarece aceasta stabilește baza juridică de cooperare administrativă între statele membre.Obiectivul propunerii este de a introduce obligația de înregistrare a operatorilor economici care deplasează mărfuri. Ea vizează automatizarea supravegherii deplasărilor de produse accizabile care au fost eliberate pentru consum într-un stat membru și care sunt deplasate către alt stat membru pentru a fi livrate în scopuri comerciale în acest alt stat.Consider propunerea necesară, deoarece absența acesteia ar face imposibilă automatizarea completă a circulației mărfurilor eliberate pentru consum. De asemenea, prezenta propunere respectă drepturile fundamentale, în special dreptul la viață privată, prin dispozițiile existente privind protecția datelor cuprinse.
2016/11/22
Health technology assessment (A8-0289/2018 - Soledad Cabezón Ruiz) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de regulament privind evaluarea tehnologiilor medicale (ETM), deoarece, prin introducerea unui sistem de cooperare consolidată pentru anumite activități legate de ETM, statele membre ale UE pot beneficia de niveluri sporite ale eficienței și pot să își utilizeze mai bine resursele, maximizând astfel valoarea adăugată la nivelul UE.Propunerea urmărește să sprijine adoptarea inovațiilor veritabile, astfel încât pacienții ale căror nevoi medicale nu pot fi rezolvate cu ajutorul medicamentelor uzuale să poată beneficia fără întârziere de noi medicamente inovatoare. Este esențial pentru mulți dintre pacienți să aibă acces la astfel de medicamente revoluționare deoarece bolile de care suferă nu pot fi tratate cu instrumentele uzuale aflate pe piață.
2016/11/22
Rates of value added tax (A8-0279/2018 - Tibor Szanyi) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la propunerea de directivă a Consiliului de modificare a Directivei 2006/112/CE, deoarece fragmentarea sistemului de TVA a creat un obstacol important pentru buna funcționare a pieței unice. Consider că este absolut necesară reglementarea TVA la nivelul Uniunii, înlocuind mecanismele tranzitorii în vigoare și garantând tuturor statelor membre un tratament egal. Subliniez că aceste măsuri nu vor afecta flexibilitatea de care se bucură în prezent statele membre la stabilirea cotelor de TVA, ci normele armonizate și mai puțin restrictive vor permite tuturor statelor membre să aplice, pe lângă cele două cote reduse de minimum 5 %, și o scutire cu drept de deducere a TVA-ului achitat în etapa anterioară. Este important să se evidențieze faptul că aceste cote reduse și scutiri îi vor aduce beneficii consumatorului final și se vor aplica în vederea atingerii unui obiectiv de interes general, acordând prioritate bunurilor și serviciilor care au efecte pozitive de mediu și sociale.
2016/11/22
Distributed ledger technologies and blockchains: building trust with disintermediation (B8-0397/2018) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții deoarece consider că este absolut necesară începerea analizării implicațiilor și importanței tehnologiei registrelor distribuite și a tehnologiei blockchain pentru UE. Aceste tehnologii sunt foarte nou intrate în viața cetățenilor din UE, dar au adus deja schimbări majore prin faptul că oferă posibilitatea transferului de valori între persoane, reducând costurile și asigurând o securitate sporită a acestor transferuri. De asemenea, această tehnologie își găsește aplicabilitatea în sectoare precum energia, educația, transportul, lanțurile de aprovizionare și multe altele.În acest sens, consider că este util să analizăm dezvoltarea acestor tehnologii, susținerea lor în viitor și aplicabilitatea acestora pentru sectorul public. De asemenea, doresc să subliniez că, și în acest caz, ca în cazul tuturor tehnologiilor noi apărute, dezbaterile și analizele succesive, împreună cu o supraveghere atentă a evoluției acestora sunt extrem de importante pentru a ne asigura că acestea nu scapă de sub control și nu ajung să reprezinte o vulnerabilitate pentru siguranța și apărarea statelor și a cetățenilor.
2016/11/22
EU-Canada air transport agreement (A8-0254/2018 - Francisco Assis) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări deoarece aceasta finalizează procesul de adoptare a acordului privind transportul aerian dintre UE și Canada pe care Comisia Europeană a fost mandatată să îl negocieze în numele statelor membre. Acest acord este unul benefic pentru companiile aeriene ale Uniunii și ale Canadei prin deschiderea pieței pentru efectuarea de zboruri fără restricții în ceea ce privește rutele de zbor, numărul de zboruri săptămânale și aeroporturile de pe care se poate decola. În același timp, acest acord cuprinde anumite etape de aplicare și înglobează o serie de teme precum oportunitățile de investiții, siguranța traficului aerian, interesele consumatorilor și mediul. În acest sens, consider că acest acord este unul de interes atât pentru companiile de zbor, cât și pentru cetățenii care doresc să zboare din și înspre Canada.
2016/11/22
Amendment to the US-EU Memorandum of Cooperation (deployment of air traffic management systems) (A8-0214/2018 - Rolandas Paksas) RO

Am votat în favoarea acestei raport întrucât acesta vizează asigurarea unui transport aerian sigur și eficient. În acest sens, recomandarea de modificare a Memorandumului de cooperare nu face decât să asigure și să extindă cooperarea dintre Statele Unite și UE, pe teme de cercetare și dezvoltare, cu scopul modernizării aviației civile. De asemenea, sunt ferm convinsă de faptul că această inițiativă va avea un impact pozitiv, în afara celor amintite mai sus, și asupra creșterii economice și creării de noi locuri de muncă în sectorul aeronautic.
2016/11/22
Controls on cash entering or leaving the Union (A8-0394/2017 - Mady Delvaux, Juan Fernando López Aguilar) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că actualizarea și îmbunătățirea regulamentului privind controlul fluxurilor de numerar care intră și ies din Uniunea Europeană sunt foarte importante în contextul luptei împotriva crimei organizate și a terorismului. Așa cum am văzut cu toții în ultimii ani, fluxul de numerar este un aspect extrem de important pentru organizațiile teroriste și cele de crimă organizată, ori tocmai acest flux trebuie să fie blocat printr-o coordonare și o colaborare mult mai bună între autoritățile de frontieră ale statelor membre și printr-o legislație mult mai strictă în domeniu.Acest raport aduce claritate și predictibilitate acestei propuneri de legislație prin distincții clare între tipurile de fluxuri de numerar, bunurile de valoare și includerea metalelor prețioase sub acest control. De asemenea, consider că este important ca autoritățile să aibă posibilitatea de a acționa în cazul fluxurilor de numerar suspecte, chiar dacă acestea nu depășesc pragul de 10 000 EUR.
2016/11/22
Countering money laundering by criminal law (A8-0405/2017 - Ignazio Corrao) RO

Am acordat un vot favorabil acestui raport deoarece consider absolut necesar ca una dintre prioritățile Uniunii Europene să continue să fie combaterea fenomenului de spălare a banilor, atât de nociv bugetelor și securității statelor membre.Întrucât avem în vedere o problemă care afectează nu doar România, ci toate statele europene, am votat această propunere de directivă necesară pentru punerea în aplicare a obligațiilor internaționale privind spălarea, descoperirea, sechestrarea și confiscarea produselor rezultate din infracțiuni sau care vizează finanțarea terorismului.
2016/11/22
The situation in Hungary (A8-0250/2018 - Judith Sargentini) RO

Am votat împotriva raportului deoarece consider că acesta atentează la suveranitatea unui stat membru și îngrădește dreptul unui guvern ales prin vot democratic de a acționa și legifera în acord cu planul de guvernare pentru care a fost votat. Desigur, anumite aspecte ce țin de conduita și pozițiile luate de lideri politici din Ungaria pot fi analizate și dezbătute, dar declanșarea unei proceduri de o asemenea amploare este, în opinia mea, o ingerință gravă în dreptul fiecărui stat membru de a legifera și o încălcare a principiilor subsidiarității înscrise în tratatele Uniunii Europene. Am mai spus-o și cred sincer în acest principiu: instituțiile europene nu ar trebui să influențeze jocurile politice din statele membre și ar trebui să ne folosim resursele și energia pentru rezolvarea problemelor grave privind direcția și viitorul Uniunii, respectând principiile din tratate. Din păcate, astfel de gesturi venite dinspre UE nu vor face altceva decât să alimenteze avântul euroscepticilor din statele membre, iar prima probă o vom avea extrem de curând, la alegerile din primăvară.
2016/11/22
State of EU-US relations (A8-0251/2018 - Elmar Brok) RO

Am votat în favoarea rezoluției privind stadiul actual al relațiilor UE-SUA deoarece, deși este clar că acest parteneriat se confruntă cu un număr semnificativ de încercări și perturbări pe termen scurt, fundamentele pe termen lung rămân solide. Cooperarea dintre UE și SUA, ca parteneri ce împărtășesc aceleași valori ale libertății, democrației, promovării păcii și a drepturilor omului și principiile statului de drept, rămâne crucială pentru securitatea internațională, creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă.Având în vedere că SUA este un partener esențial al UE în domeniul apărării și al securității, consider că un dialog structurat și strategic privind politica externă la nivel transatlantic, în care să fie implicate Parlamentul European și Congresul SUA, este fundamental pentru întărirea arhitecturii transatlantice.
2016/11/22
State of EU-China relations (A8-0252/2018 - Bas Belder) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece există numeroase domenii în care cooperarea constructivă ar putea aduce beneficii reciproce, inclusiv în cadrul forurilor internaționale, cum ar fi ONU și G20. UE se așteaptă ca relația sa cu China să fie una care să aducă avantaje reciproce, atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere economic. China are obligația să își asume responsabilități pe măsura impactului pe care îl are la nivel mondial și să sprijine ordinea internațională bazată pe reguli de pe urma cărora beneficiază la rândul său.De asemenea, consider absolut necesar un parteneriat veritabil UE-China pentru abordarea problemelor mondiale și regionale, cum ar fi securitatea, dezarmarea, neproliferarea armelor nucleare, combaterea terorismului și spațiul cibernetic. Trebuie subliniată importanța Chinei în ceea ce privește schimbările climatice, energia, utilizarea eficientă a resurselor, migrația, sănătatea globală și, nu în ultimul rând, dezvoltarea sustenabilă. În acest sens, consider că dezvoltarea acestui parteneriat este în interesul ambelor părți, dar și al celorlalte state ale planetei.
2016/11/22
European Solidarity Corps (A8-0060/2018 - Helga Trüpel) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece susțin inițiativa Comisiei Europene de a înființa Corpul european de solidaritate în vederea sprijinirii tinerilor defavorizați în găsirea unor programe de voluntariat și chiar a angajării acestora.Această inițiativă este una ce vine în completarea celorlalte programe și inițiative pentru tineri, având ca obiectiv ajutarea și informarea celor defavorizați. Incluziunea tinerilor defavorizați trebuie să fie unul dintre obiectivele acestui corp european prin sprijinirea comunicării directe cu aceștia.În acest sens, acest raport aduce îmbunătățiri propunerii Comisiei Europene prin clarificarea obiectivelor Corpului european de solidaritate.
2016/11/22
Structural Reform Support Programme: financial envelope and general objective (A8-0227/2018 - Ruža Tomašić) RO

Programul de sprijin pentru reforme structurale este menit să ajute statele membre în parcursul lor instituțional și administrativ, iar în acest sens propunerea Comisiei Europene are drept obiectiv satisfacerea numărului mare de cereri de finanțare.De asemenea, propunerea vizează și eficientizarea utilizării fondurilor. Am votat pentru acest raport deoarece sumele alocate pentru statele membre vor crește de la 142,8 milioane EUR la 222,8 milioane EUR, o parte din acești bani fiind destinați țărilor ce urmează a adera la zona euro, printre care și România.Trebuie subliniat faptul că acest program nu constă doar în acordarea de fonduri statelor membre, ci și în consiliere pe întregul proces de reformă.
2016/11/22
Measures to prevent and combat mobbing and sexual harassment at the workplace, in public spaces, and in political life in the EU (A8-0265/2018 - Pina Picierno) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece legitimitatea femeilor în sfera politică este contestată uneori. Stereotipurile aplicate femeilor le descurajează să se implice în politică, un fenomen care se evidențiază în statele în care femeile sunt slab reprezentate în politică. Egalitatea de gen este o valoare fundamentală a UE, recunoscută în tratate și în Carta drepturilor fundamentale, iar violența de gen este generată de o relație inegală de putere și de responsabilități inegale între femei și bărbați. Având în vedere faptul că atât hărțuirea sexuală, cât și hărțuirea psihologică în mediul ocupațional sunt interzise la nivelul UE și întrucât toate statele membre au semnat Convenția de la Istanbul, consider ca fiind imperioasă ratificarea acesteia de către toate statele membre. Nu cred că putem continua să acceptăm ca în unele dintre statele membre aceste drepturi fundamentale să nu fie respectate sau să fie acceptate doar la nivel conversațional, fără a fi puse în practică în realitate.
2016/11/22
Language equality in the digital age (A8-0228/2018 - Jill Evans) RO

Am votat în favoarea raportului referitor la egalitatea limbilor în epoca digitală întrucât în Uniunea Europeană există 24 de limbi oficiale și peste 60 de limbi naționale, regionale și minoritare, pe lângă limbile migranților și diferitele limbaje ale semnelor recunoscute de stat. Totodată, multilingvismul reprezintă unul dintre principalele atuuri ale diversității culturale în Europa și, în același timp, una dintre cele mai importante provocări pentru crearea unei Uniuni Europene cu adevărat integrate. Dat fiind faptul că există un decalaj din ce în ce mai mare între limba engleză și alte limbi ale UE în domeniul tehnologiei, ceea ce duce la inegalități în accesul la informații între diferite grupe de vârstă, regiuni și între statele membre, consider că furnizarea de conținut în mai multe limbi ale UE ar ajuta la reducerea inegalităților.
2016/11/22
Transparent and accountable management of natural resources in developing countries: the case of forests (A8-0249/2018 - Heidi Hautala) RO

Am votat în favoarea raportului privind gestionarea transparentă și responsabilă a resurselor naturale în țările în curs de dezvoltare întrucât pădurile contribuie în mod substanțial la atenuarea efectelor schimbărilor climatice, la combaterea acumulării gazelor cu efect de seră și la conservarea biodiversității, prin împiedicarea degradării terenurilor, reducând astfel riscurile de inundații, alunecări de teren și secetă. Este știut faptul că pădurile sunt esențiale pentru agricultura durabilă și îmbunătățesc securitatea alimentară și calitatea nutriției.De aceea, salut propunerea raportorului de revizuire a domeniului de aplicare a EUTR, întrucât Regulamentul UE privind lemnul (EUTR) are obiectivul de a garanta că lemnul recoltat ilegal nu este introdus pe piața europeană. Este important de subliniat faptul că, în urma procesului de revizuire a Regulamentului UE privind lemnul din 2016, s-a concluzionat că punerea în aplicare a regulamentului și asigurarea respectării acestuia au fost incomplete.De asemenea, consider că garantarea drepturilor de proprietate funciară ale comunităților este primordială fiindcă permite reducerea despăduririlor și o gestionare mai durabilă a pădurilor.
2016/11/22
Towards an EU external strategy against early and forced marriages (A8-0187/2018 - Charles Goerens)

Child marriages represent a clear violation of human rights, one that we must take active steps to abolish. The European Union, being as it is a Union of values, must take act not only to put an end to instances of child marriage within its own borders, but also to work with partner countries to stamp out this practice abroad. I voted in favour of this report because it exhorts the EU to take action, along with its partners, to ensure the tackling of this issue. This would include, among things, working to tackle the causes of child marriage, as well as ensuring the implementation of international human rights frameworks related to this matter. The abolition of child marriage is crucial to ensure a more just world based on human rights and gender equality.
2016/11/22
The definition of SMEs (B8-0304/2018) RO

Am votat în favoarea acestui raport întrucât reiterează importanța IMM-urilor, care reprezintă aproximativ 99 % din totalul întreprinderilor din UE. Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă un instrument important în economia României, iar reevaluarea definiției IMM-urilor ar contribui la facilitarea creării de locuri de muncă de calitate. Acest raport subliniază clarificarea anumitor termeni și solicită actualizarea definiției, susținând oportunitățile de internaționalizare și competitivitatea internațională a IMM-urilor.
2016/11/22
European Defence Industrial Development Programme (A8-0037/2018 - Françoise Grossetête)

. ‒ As global insecurity increases, and as new, hybrid threats appear and threaten our Union and our citizens, it is crucial that the European Union possesses the capacity and the means with which to defend itself. I voted in favour of this report because it builds upon the proposal of the Commission, and it will help ensure that Europe has a defence industry that is autonomous and competitive. More importantly, it will help us develop a defence industry that is better equipped to defend our citizens against emerging and existing threats. It is also of note that this report contains specific provisions regarding SMEs and innovation, which I believe to be very important to our defence sector. With the EDIDP, we will have a Europe that is better able to defend itself.
2016/11/22
Measures to strengthen administrative cooperation in the field of value-added tax (A8-0215/2018 - Roberts Zīle) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că lupta împotriva fraudei în materie de TVA trebuie să fie una continuă, statele membre și autoritățile naționale și europene având nevoie de o mai bună colaborare și de mai multă claritate în legislație pentru a putea combate această problemă transnațională. Toate statele membre se confruntă cu această provocare și încearcă să își eficientizeze sistemele pentru a verifica și pentru a identifica situațiile de fraudă. Așadar, având în vedere caracterul transfrontalier al acestei probleme, o mai bună cooperare între instituțiile solicitante și cele solicitate și o mai mare claritate cu privire la atribuțiile Eurofisc sunt extrem de importante. În același timp, este necesar să găsim echilibrul între cererile de informații și analizarea acestora și dreptul la viață privată și protecția datelor. Consider că acest raport a reușit să sublinieze aceste lucruri și să aducă schimbările necesare identificării acestui echilibru.
2016/11/22
Climate diplomacy (A8-0221/2018 - Arne Lietz, Jo Leinen) RO

Am votat în favoarea acestui raport din proprie inițiativă deoarece consider că problema încălzirii globale este una care necesită toată atenția noastră, dacă dorim ca viitoarele generații să aibă o șansă de a repara daunele cauzate până în acest moment. De aceea, în completarea tuturor tratatelor și acordurilor internaționale semnate până acum, cum ar fi Acordul de la Paris, pentru care am luptat atât de mult și care are obiective atât de importante pentru noi toți, este important să dublăm acest efort prin diplomația pe care UE și statele membre o desfășoară. Toată munca depusă în UE pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a reduce emisiile de gaze cu efecte de seră sunt în zadar dacă acest lucru nu este sprijinit de o muncă diplomatică în toate forurile internaționale, pentru ca și alți actori internaționali să își înțeleagă și să își respecte angajamentele.
2016/11/22
Decision to enter into interinstitutional negotiations: Enforcement requirements and specific rules for posting drivers in the road transport sector (A8-0206/2018 - Merja Kyllönen) RO

Am votat în favoarea acestui raport întrucât subliniază îmbunătățirea naturii echitabile și eficiența legislației rutiere existente și dorește să dezvolte responsabilitatea socială în domeniu. În momentul de față, actele legislative sunt interpretate în diverse moduri de statele membre, iar acest raport reiterează importanța predictibilității, a simplificării și armonizării juridice și a unui tratament egal al conductorilor auto prin o clarificare a actelor legislative.
2016/11/22
Decision to enter into interinstitutional negotiations: Amending Regulation (EC) No 561/2006 as regards on minimum requirements on maximum daily and weekly driving times, minimum breaks and daily and weekly rest periods and Regulation (EU) 165/2014 as regards positioning by means of tachographs (A8-0205/2018 - Wim van de Camp) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece consider că atât propunerile Comisiei Europene, cât și amendamentele votate în Comisia parlamentară pentru transport și turism, deși susțin că obiectivul acestei inițiative este de a încuraja concurența echitabilă și loială, în realitate conțin multe prevederi care afectează în mod direct activitatea companiilor de transport din anumite state, în mod special din România, Polonia și Bulgaria, și aduc avantaje companiilor din alte state membre. În acest sens, nu am putut susține un proiect legislativ care în fapt descurajează competiția pe o piață a serviciilor de transport pe care o dorim liberă și care aduce avantaje neloiale unor companii, în timp ce altele sunt în mod evident dezavantajate.
2016/11/22
Objection to Commission delegated regulation amending delegated regulation (EU) 2017/118 establishing fisheries conservation measures for the protection of the marine environment in the North Sea (B8-0299/2018) RO

Am votat în favoarea acestei obiecții deoarece am considerat că regulamentul delegat propus de Comisia Europeană, deși prevede măsuri de conservare în domeniul pescuitului pentru protecția mediului marin în Marea Nordului, oferă o derogare interpretabilă cu privire la echipamentele de dragare și nu include prevederi pentru monitorizare și anulare în cazul nerespectării. În contextul în care Parlamentul European a votat pentru interzicerea pescuitului cu trauler electric, iar dosarul privind măsurile tehnice se află în negocieri în acest moment, adoptarea unui astfel de regulament delegat, care oferă posibilitatea utilizării traulerului electric, este inacceptabil.Asigurările oferite de guvernele statelor membre vizate că nu vor oferi licențe pentru acest tip de pescuit, deși Comisia Europeană a recunoscut că acest regulament ar oferi această posibilitate, nu sunt suficiente și consider că trebuie adoptate măsurile tehnice care vor explica foarte clar ce tip de echipamente vor putea fi folosite în viitor pentru toate vasele din UE.
2016/11/22
Negotiations for a new EU-ACP Partnership Agreement (B8-0274/2018) RO

Am votat în favoarea acestui raport întrucât acesta propune continuarea parteneriatului între Uniunea Europeană și grupul de țări din Africa, zona Caraibilor și Pacific. Acest raport reiterează importanța avansării către atingerea Obiectivelor de dezvoltare ale mileniului (ODM) și a dezvoltării durabile. În acest sens, este solicitată îmbunătățirea controlului în relația ACP-UE asupra programelor de dezvoltare regională.
2016/11/22
Monitoring the application of EU law 2016 (A8-0197/2018 - Kostas Chrysogonos)

The transposition of European legislation into national law is a key aspect of our European democracy, and it ensures that the EU can truly benefit the lives of its citizens. The high number of infringement procedures against Member States over the correct transposition of EU legislation is indicative of a problem that must be solved. I voted in favour of this report because it clearly flags the areas where more work needs to be done to ensure the proper transposition of legislation and thereby the strengthening of the EU legal order.More transparency and efficiency, as well the inclusion of all relevant stakeholders, are key to ensuring that the process works. It is worth remembering that the proper transposition of EU legislation will enable Europe to properly resolve the issues facing us, such as climate change and gender inequality, and it is therefore in our collective interest to ensure it takes place.
2016/11/22
Implementation of the remaining provisions of the Schengen acquis relating to the Schengen Information System in Bulgaria and Romania (A8-0192/2018 - Monica Macovei) RO

Am votat în favoarea acestui raport întrucât reiterează aderarea imediată a României la spațiul Schengen. Raportul adoptat urmărește să elimine restricțiile rămase referitoare la utilizarea SIS de către România. Odată cu eliminarea acestora, România ar avea acces la datele din VIS în scopul consultării, sporind astfel nivelul de securitate în spațiul Schengen. Accesul la acest sistem va permite autorităților din România și Bulgaria să eficientizeze controalele și să ajute la lupta împotriva terorismului și a criminalității organizate.
2016/11/22
Cohesion policy and the circular economy (A8-0184/2018 - Davor Škrlec) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că este în interesul nostru, al tuturor cetățenilor Uniunii Europene, ca strategia de dezvoltare a economiile noastre să fie una sustenabilă în viitor. În acest sens, trecerea de la o economie liniară, bazată pe extragere, fabricare și aruncare, la una circulară, în care resursele să fie refolosite ca materii prime pentru noi tipuri de afaceri, este esențială pentru un viitor sustenabil.Politica de coeziune este un factor extrem de important în dezvoltarea acestui tip de economie, deoarece această politică oferă libertatea necesară cooperării și utilizării fondurilor în baza deciziilor și strategiei locale. De asemenea, implicarea IMM-urilor în dezvoltarea acestui tip de economie circulară este un factor determinant, deoarece acestea cunosc specificul local și regional și pot dezvolta modele de afaceri potrivite pentru fiecare strategie și realitate în parte.
2016/11/22
EU-NATO relations (A8-0188/2018 - Ioan Mircea Paşcu)

. ‒ In an environment where Europe faces a number of varied external threats, the cooperation between the EU and NATO is crucial to guaranteeing the protection of our citizens. I voted in favour of this report because it stresses the importance of this cooperation, while identifying a number of key areas in which cooperation can and should improve. These include, among other things, the need to increase cooperation between the two sides on strategic communication, as well as to enhance tactical and operational cooperation, as well as technological and industrial cooperation. The relationship between the EU and NATO should be one based on transparency and cooperation, focused on the creation of synergies and the avoidance of duplication, with a view to protecting our citizens from external threats.
2016/11/22
Cyber defence (A8-0189/2018 - Urmas Paet)

. ‒ The increased digitalisation that marks life in the 21st century requires an equally increased focus on the security aspects that come with it. As such, cyber—defence is a topic of crucial concern, and one where more must be done to tackle the multiple and varied threats that exist in the cyber—domain. I voted in favour of this report because it clearly identifies the areas in which more must be done to improve cyber—defence. Among other things, it calls for an increase in cyber—defence capacities across the EU, including in the institutions. It also stresses the need to pay more attention to the cyber—defence aspect of CSDP missions, and for a more concerted effort on education and training to address the current lack of experts in the domain. Lastly, it stresses that PESCO can and should be used to strengthen our collective cyber—defence, and it calls for close and coordinated cooperation between the EU and NATO on this field.
2016/11/22
Modernisation of education in the EU (A8-0173/2018 - Krystyna Łybacka)

The technological developments that mark the modern era are changes to which we must adapt. We must do so in every area of our lives, but particularly in the field of education, for it is here that the formation of our societies and of future generations takes place. I voted in favour of this report because it addresses the changes that need to be made in order to adapt our education systems to the modern era. Recognising the importance of education to our economy and the development of our society, the report identifies, among other things, the importance of improving the links between research and education, as well as of recognising non-formal and informal learning. The report also stresses the importance of equal access to quality inclusive education, and calls on Member States to take active steps in this regard.
2016/11/22
Towards a sustainable and competitive European aquaculture sector (A8-0186/2018 - Carlos Iturgaiz) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că sectorul acvaculturii și pisciculturii din UE trebuie susținut și promovat mai activ, pentru a face față cererii în creștere de pe piața produselor de pescuit. Având în vedere că UE este cel mai mare importator de produse de pescuit din lume, cu o continuă creștere a consumului acestor produse, consider că piscicultura și acvacultura sustenabile din statele membre reprezintă unul dintre sectoarele cu un potențial de dezvoltare important. Din păcate, complexitatea regulamentelor, a avizelor și birocrația încetinesc și chiar blochează dezvoltarea și finanțarea acestui sector. Raportul de astăzi insistă asupra nevoii de simplificare a acestor proceduri, asupra importanței identificării unor soluții mai rapide pentru accesarea fondurilor europene și asupra campaniilor de promovare în rândul cetățenilor a produselor din pește. De asemenea, acest raport reamintește faptul că dezvoltarea sectorului acvaculturii și pisciculturii determină, în plus, susținerea economică a unor regiuni și comunități defavorizate. În plus, s-a observat faptul că piscicultura are potențialul de a atrage investiții, de a crea locuri de muncă și de a ajuta la dezvoltarea economică a unei regiuni, fără a avea un impact negativ asupra mediului.
2016/11/22
Conformity of fisheries products with access criteria to the EU market (A8-0156/2018 - Linnéa Engström) RO

Am votat în favoarea acestui raport de inițiativă deoarece consider că este foarte important ca produsele pescărești care ajung pe piața UE să provină din activități de pescuit corecte, cu standarde comparabile celor impuse flotelor Uniunii. Navele care pescuiesc sub pavilionul unui stat al UE sunt obligate să respecte un număr mare de reglementări privind sustenabilitatea, trasabilitatea, impactul scăzut asupra mediului, dreptul muncii, salarizarea, etc., toate acestea crescând costurile de operare.În acest context, pentru a asigura o competiție corectă pe piața UE, consider că standarde similare trebuie cerute și statelor care doresc să exporte produse pescărești pe piața UE. Desigur, nu putem impune aceleași standarde, dar putem cere ca produsele să aibă o trasabilitate completă, astfel încât să fim siguri că acestea nu provin din activități de pescuit INN (ilegal, nedeclarat și nereglementat).
2016/11/22
The future of food and farming (A8-0178/2018 - Herbert Dorfmann) RO

Am decis să mă abțin în a vota acest raport întrucât acesta, deși propune o simplificarea și modernizarea PAC, puncte esențiale pentru implicarea cât mai multor persoane în domeniul agriculturii și pentru sprijinirea agriculturii sustenabile, acesta propune și o reducere a fondurilor pe agricultură, introduce condiționalități noi, pe care le consider a fi defavorabile în contextul actual. Reducerea acestor fonduri este, în opinia mea, o greșeală, deoarece va afecta statele în dezvoltare și agricultura din aceste state membre, printre care și România.
2016/11/22
2021-2027 Multiannual Financial Framework and own resources (B8-0239/2018, B8-0240/2018, B8-0241/2018) RO

Am decis să mă abțin de la votul pentru rezoluția privind cadrul financiar multianual 2021-2027 și resursele proprii, deoarece consider că, deși acest text subliniază anumite evoluții și aspecte importante ale viitorului cadru financiar multianual, nu pot susține prevederile conform cărora acordarea fondurilor europene ar putea fi legată de valorile consacrate în articolul 2 din TUE.Consider că a condiționa fondurile europene în baza valorilor statului de drept este o încălcare a tratelor Uniunii Europene ce poate duce la abuzuri. De asemenea, consider că pedepsirea cetățenilor unui stat prin restricționarea fondurilor pe care le pot accesa, din cauza unor decizii pe care le adoptă sau nu le adoptă un guvern, este o abordare greșită și periculoasă cu posibile implicații sociale, economice și politice foarte grave.
2016/11/22
Annual Report on the functioning of the Schengen area (A8-0160/2018 - Carlos Coelho) RO

Am votat în favoarea acestui raport întrucât acesta reiterează foarte clar toate eforturile depuse de România pentru o aderare imediată la spațiul Schengen. Orice amânare în acest sens este o adevărată discriminare față de cetățenii români, cetățeni europeni, și este absolut nejustificabilă, având în vedere că toate criteriile pentru aderarea la spațiul Schengen au fost și sunt îndeplinite, fapt recunoscut și de raportul adoptat astăzi.
2016/11/22
Minimum standards on the rights, support and protection of victims of crime (A8-0168/2018 - Teresa Jiménez-Becerril Barrio, Angelika Mlinar)

With millions of instances of crimes taking place every year, an adequate framework must be in place to tackle this issue and to ensure that the victims of these crimes are adequately supported. I have voted in favour of this report because it represents a thorough assessment of the implementation of the relevant Commission directive, all the while flagging areas where more still needs to be done to ensure that victims of crime are supported. It outlines, for example, issues that currently undermine the directive, such as awareness-raising measures, financial support for service provision, as well as discrepancies and lack of coordination between Member States. All of this must be addressed in order to ensure the appropriate implementation of the directive, and thereby help those in need.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Commercial Policy (A8-0166/2018 - Tokia Saïfi)

The changing international situation with relation to trade, the increase in protectionist policies by some countries, the rise of Asia and the withdrawal of the UK from the European Union are all phenomena which must be met with the appropriate response from the European Union, particularly in the context of the Common Commercial Policy.I voted in favour of this report because it not only represents a comprehensive assessment of the implementation of the Policy, but it also indicates crucial areas where improvements need to be made. Ensuring reciprocity and a level playing field in our trade policy, as well as ensuring that trade benefits all our citizens and that SMEs are not left behind, are issues that must be taken into account.
2016/11/22
Fishing mortality ranges and safeguard levels for certain herring stocks in the Baltic Sea (A8-0149/2018 - Alain Cadec) RO

Am votat în favoarea acestui raport, necesar în vederea adaptării planului multianual pentru Marea Baltică la noile avize științifice. Conform politicii comune în domeniul pescuitului (PCP), planurile multianuale au ca obiectiv atingerea producției maxime durabile pentru toate stocurile de pește. În cazul Mării Baltice, având în vedere că noile date științifice arată o schimbare a stocurilor și o fuziune a celor două stocuri de hering, cercetătorii au fost nevoiți să schimbe predicțiile privind evoluția acestora. În acest context, obiectivele de pescuit înscrise în planul multianual pentru Marea Baltică trebuie adaptate noilor date, în vederea atingerii obiectivelor înscrise în PCP.
2016/11/22
Optimisation of the value chain in the EU fishing sector (A8-0163/2018 - Clara Eugenia Aguilera García) RO

Am votat în favoarea acestui raport de inițiativă deoarece lanțul valoric în sectorul pescuitului din UE trebuie analizat și optimizat astfel încât cea mai mare parte a valorilor economice generate să fie păstrate de către pescarii și prelucrătorii din comunitățile locale.În contextul în care UE este cel mai mare comerciant de produse pescărești din lume, iar debarcările au atins cel mai mare nivel din ultimii șapte ani, este esențial ca pescarii și comunitățile pescărești să păstreze cea mai mare parte a valorilor generate, în mod contrar acestea având de suferit din punct de vedere economic, în opoziție cu creșterea volumelor debarcate și a cererii de pe piață.
2016/11/22
Multiannual plan for demersal stocks in the North Sea and the fisheries exploiting those stocks (A8-0263/2017 - Ulrike Rodust) RO

Am votat în favoarea raportului privind planul multianual pentru stocurile demersale din Marea Nordului, deoarece acestea fac parte din politica comună în domeniul pescuitului (PCP), fiind unul dintre instrumentele esențiale de gestionare a stocurilor.Este nevoie ca diferite instrumente de gestionare a stocurilor să fie adoptate în vederea protejării cantităților de pește disponibile și pentru asigurarea unei exploatări sustenabile în viitor. Aceste instrumente trebuie, de asemenea, adaptate specificului fiecăreia dintre regiuni și stocurilor vizate. În acest context, planul multianual pentru Marea Nordului este unul foarte asemănător celui din Marea Baltică și asigură o gestionare complexă a volumelor de pește disponibil care interacționează și sunt interdependente în această regiune.
2016/11/22
Presidential elections in Venezuela (B8-0225/2018)

. ‒ The current political, social and economic situation in Venezuela is of great concern. I voted in favour of this resolution because the European Union cannot stand by idly in this situation. The report clearly states that the EU cannot accept the decision to hold early presidential elections due to the many irregularities that exist, not least of which is the banning and imprisonment of political opponents. Any elections that take place must meet the OAS criteria. The report also underlined the dire economic situation that is currently being felt in the country, and calls on the government and the opposition, along with international financial institutions, to carve out a macroeconomic stabilisation plan. Solving Venezuela’s economic and political woes will go a long way to fixing the dire situation in which Venezuela’s citizens find themselves.
2016/11/22
Cohesion policy and thematic objective ‘promoting sustainable transport and removing bottlenecks in key network infrastructures’ (A8-0136/2018 - Andrey Novakov)

. ‒ The transport sector is vital to the lives of all European citizens, and so the actions taken by the European Union to improve this sector are actions that have a positive impact on the lives of our citizens. I voted in favour of this report because it evaluates what has already been done through cohesion policy in terms of transport infrastructure investment, and points the way forward. It is important that the divergence gaps that still exist within the EU between Member States be closed, and that European citizens across our Union can have access to a good standard level of transportation. Future projects should seek to solve these problems, and do so, importantly, in a manner conducive to the achievement of our goals to reduce CO2.
2016/11/22
Media pluralism and media freedom in the European Union (A8-0144/2018 - Barbara Spinelli)

. ‒ Freedom of expression and a free and pluralistic media form one of the basic building blocks of our European democracies. We must therefore ensure that this freedom and, by extension, our journalists are protected from those who wish to curtail it.I voted in favour of this report because it calls for action to be taken with regard to the various attempts to infringe on media freedom in Europe and abroad. Member States must ensure that they promote and protect media freedom and plurality, and should further develop policies to give their citizens access to information. The report, while flagging up a number of issues that have arisen with the development of the media and the digital environment, proposes measures in this area, particularly referencing a response to fake news.
2016/11/22
Prevention of the use of the financial system for the purposes of money laundering or terrorist financing (A8-0056/2017 - Krišjānis Kariņš, Judith Sargentini)

. ‒ One of the most effective ways to tackle money laundering or terrorist financing is to pass measures aimed at ensuring that the financial system does not facilitate such activities. I voted in favour of this report for this reason exactly. This report calls not only for a more transparent and comprehensive legal framework to tackle issues of money laundering and the financing of terrorist activities, but it also proposes a number of other measures to this end. This includes tackling organised crime, which is closely linked to the financing of terrorism, and closer cooperation with third countries on the matter. It is only by having a stronger and more transparent system in place, and in working more closely with our partners, that we will be able effectively to tackle these issues.
2016/11/22
Organic production and labelling of organic products (A8-0311/2015 - Martin Häusling)

. ‒ When a market grows, it is important that legislation keeps up so as to ensure that irregularities do not take place, and that any issues that do appear are adequately addressed. I voted in favour of this report because it responds to the growth that we have witnessed in the market for organic foods, and ensures that an adequate system is in place to deal with what arises as a result. It is important, for example, that issues of control and missing data collection are addressed, and that communication between the Member States and the EU on this issue are improved. It is also important that we have a simplified and understandable regulatory framework, so that it does not represent a barrier to our producers. This report addresses these very important issues.
2016/11/22
Protection of investigative journalists in Europe: the case of Slovak journalist Ján Kuciak and Martina Kušnírová (B8-0186/2018)

A free and independent media is widely regarded as a central pillar for a functioning democracy. The media relies on the right of information and freedom of expression, and it works to protect all other fundamental freedoms. I believe that the murder of investigative journalist Jan Kuciak and his partner Martina Kušnírová was an egregious attack on the freedom of information and the rule of law, as this was the second murder of a journalist investigating the Panama Papers in the EU. I voted in favour of this motion as a fair and independent investigation into their murders should take place with all the resources necessary. In addition, this case points to the broader need to safeguard media pluralism. The media should be protected from the abuse of power and control from political bodies, individuals, or businesses in order to inform and protect the public.
2016/11/22
Annual Report on Competition Policy (A8-0049/2018 - Ramon Tremosa i Balcells) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că o piață concurențială corectă este extrem de importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a economiilor statelor membre și a Uniunii Europene în ansamblul acesteia. De asemenea, consider că este esențial să continuăm să sprijinim și să asigurăm independența autorităților naționale de concurență și a Comisiei Europene pentru ca acestea să poată continua să definească normele UE în domeniul concurenței. Acest lucru este esențial pentru piața unică europeană, pentru toți cetățenii UE și pentru toate firmele aflate în concurență.
2016/11/22
Council of Europe Convention on the Prevention of Terrorism (A8-0131/2018 - Helga Stevens)

. ‒ In the face of the mounting number of threats to our societies, it is now more than ever imperative to take active steps to ensure that our citizens can lead their lives free from the scourge of terrorism. I voted in favour of this recommendation because it represents a step in the direction of greater protection for our citizens. While pushing for greater collaboration with third countries on this issue – something which is vital for stamping out terrorism – it also addresses more specific aspects of the problem, such as stemming the flow of foreign terrorist fighters to conflict zones. It also criminalises a number of acts, such as participating in groups related to terrorism, or facilitating such acts. With this in place, we are working to make our societies safer.
2016/11/22
EU-Mauritius Fisheries Partnership Agreement: fishing opportunities and financial contribution (A8-0053/2018 - Norica Nicolai) RO

Ca raportor pe acest dosar am considerat că Acordul de parteneriat în domeniul pescuitului dintre UE și Republica Mauritius este unul echitabil pentru ambele părți. Este important pentru vasele statelor membre UE să poată obține licențe de pescuit din partea Republicii Mauritius, deoarece acestea pescuiesc în zonele adiacente acesteia. În acest sens, Acordul prevede ca UE să plătească 2,3 milioane de euro pentru 40 de licențe pentru bărci pentru ton și 45 de licențe pentru paragate și o limită a capturilor de 4 000 de tone de ton. O parte importantă a acestor fonduri va fi plătită exclusiv pentru dezvoltarea industriei de pescuit din Mauritius și îmbunătățirea capacității autorităților de a lupta împotriva pescuitului INN.
2016/11/22
Energy performance of buildings (A8-0314/2017 - Bendt Bendtsen) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor este un aspect important pentru viitorul Uniunii, atât din perspectiva securității energetice, cât și din perspectiva decarbonizării. În acest sens, consider că este important să ne asigurăm că noile construcții sunt proiectate și construite astfel încât să fie cât mai eficiente energetic și să aibă un impact cât mai mic asupra mediului. De asemenea, strategiile naționale privind renovarea locuințelor trebuie să continue și să fie finanțate în mod adecvat pentru a ridica performanțele energetice ale clădirilor vechi.
2016/11/22
Empowering women and girls through the digital sector (B8-0183/2018)

As our society continues to rely on communication and information technologies, digital skills can greatly contribute to a more equal distribution of wealth and knowledge along gender lines. Compared with men, however, women engage in online services, markets, and business at lower rates around the world. I voted in favour of this motion to promote the participation of women in the digital world, which grants access to educational, labour, and even political opportunities. On the one hand, the European Union and Member States can cooperate to improve early digital education so that it is inclusive for girls, and to encourage women to study STEM fields. Just as importantly, training and education in e-skills should be available for women over the age of 55, women who are caregivers, and those who are re-entering the labour force, so that they can have equal access to, and opportunities in, the digitalised market.
2016/11/22
Europass: framework for skills and qualifications (A8-0244/2017 - Thomas Mann, Svetoslav Hristov Malinov)

One of the great benefits that the European Union has brought to its citizens is the opening of borders so that citizens from across the Union can work freely in other EU Member States. For such a system to work properly, a framework needs to be put in place so that qualifications and skills are properly displayed and recognised in all Member States. I voted in favour of this resolution because the Europass system, properly adjusted, can do just that. Aside from improving the available framework, the resolution also calls for people who currently do not have access to the system to be given such access, and for the system to be adapted to the new training realities such as non-formal and informal learning.
2016/11/22
Creative Europe Programme (2014 to 2020) (A8-0369/2017 - Silvia Costa)

Culture and cultural exchange are one of the glues that bind the European Union together. It is by encouraging cultural exchanges across borders that we can build a common and sustainable future for all Europeans. I voted in favour of this resolution because it is based on that fundamental principle, exemplified by the important work done by projects such as the European Union Youth Orchestra (EUYO). The resolution emphasises the importance of further supporting the EUYO through, for example, the Creative Europe programme, while at the same time calling for the project to find funding beyond the EU, given that this is the key to the sustainability not only of this specific project, but of cultural projects as a whole.
2016/11/22
Location of the seat of the European Medicines Agency (A8-0063/2018 - Giovanni La Via)

The European Medicines Agency (EMA) is responsible for overseeing the safety standards for medicines within the Union. Regrettably, the European Parliament was not properly consulted regarding the relocation of the agency from the UK to the Netherlands. I voted in favour of this report because in the future the procedure followed to find a new location for decentralised agencies, such as the EMA, must be reformed. The European Parliament must be closely involved in decisions regarding the location and relocation of agencies as a co-legislator under the ordinary legislative procedure. Furthermore, the relocation of the EMA continues the disparity between new and old Member States regarding the number of decentralised agencies within their borders.
2016/11/22
Common Consolidated Corporate Tax Base (A8-0051/2018 - Alain Lamassoure)

A Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB) would move the European Union forward in implementing a true internal market and in fighting tax avoidance. A CCCTB would allow businesses to offset their losses in one Member State against profits in another Member State. I voted in favour of this report as a consolidated tax base would make it simpler and cheaper for businesses to operate within the European Union as well as increasing tax transparency. For taxes in individual Member States, consolidation would mean tax profits being shared among Member States where the company is active, yet a few considerations must be kept in mind. A CCCTB should be introduced at the same time as a common corporate tax rules are implemented to avoid confusion and increase effectiveness. Also, digital business and commercial value and personal data must be taken into account when finalising a CCCTB as the value created from these activities should be used to benefit the citizens of the countries where companies operate, especially in an increasingly globalised and digitalised world.
2016/11/22
Common Corporate Tax Base (A8-0050/2018 - Paul Tang)

A Common Corporate Tax Base (CCTB) would create a set of rules for businesses to follow while ensuring the tax framework keeps up with the new technologies and business models of the 21st century. I voted in favour of this report because a CCTB would provide a fairer, more integrated market and serve as a tool to fight tax evasion and aggressive tax planning. The new CCTB must observe the role that the digital world plays in business, as a company can be active with their physical presence in a specific Member State. Clearly defining the concept of digital presence would strengthen the CCTB and avoid tax evasion. In addition, the Common Corporate Tax Base cannot exist without its partner legislation, the Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB). Their relationship should be strengthened at institutional level and their implementation aligned by 2020. Finally, the principle of a minimum rate should be introduced into the CCTB to avoid the disparities between the tax rates for multinationals and small and medium-sized businesses.
2016/11/22
Guidelines for the 2019 budget - Section III (A8-0062/2018 - Daniele Viotti)

The 2019 Union budget is especially important as it will be negotiated by the current parliament in parallel with the negotiations on the next multiannual financial framework (MFF). I voted in favour of this report because it sets important budgetary priorities for the parliament. The 2019 budget should focus on the creation of jobs and combating youth unemployment through educational and vocational training programmes as well as investment in innovation and infrastructure. On the topic of youth education, the Erasmus+ budget should be increased as it has continuously demonstrated its effectiveness in promoting European values and improving mobility within Member States. Finally, the continued economic growth of past years cannot continue without support for small and medium-sized enterprises (SMEs) by enabling innovation and providing a competitive market environment through the funding of programmes like Horizon 2020 and the EU programme for the Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises(COSME).
2016/11/22
Guidelines on the framework of future EU-UK relations (B8-0134/2018, B8-0135/2018)

Brexit is, and will continue to be, one of the most important issues facing Europe today. It is important not only because it will reshape relations between the Union and a soon-to-be former member state, but because this change will affect the lives of millions of citizens both in the EU and in the UK. I have voted in favour of this motion because not only does it clearly set out the framework within which future EU-UK relations are to be built, a framework strongly rooted in our European values, but also because it clearly stands up for the rights of EU citizens in the UK and for UK citizens in the EU. This motion clearly calls for more to be done on those issues that relate to citizens’ rights that remain outstanding, the resolution of which we must continue to push for.
2016/11/22
Reform of the European Union’s system of own resources (A8-0041/2018 - Gérard Deprez, Janusz Lewandowski)

The added value that the European Union can bring to the lives of its citizens is intricately linked to the amount of resources it has at its disposal. The current system of Union resources, however, is by its nature problematic and must be reformed. I voted in favour of this report because it is crucial that the EU be given a system of own resources, one that is simple, transparent and democratic, and one that is not hostage to political and ideological considerations at a national level. This new system of own resources, which will emanate from such potential sources as VAT, corporate income tax and environmental taxes and levies will equip the Union with the necessary resources to truly work on improving the lives of citizens.
2016/11/22
EU guarantee to the European Investment Bank against losses under financing operations supporting investment projects outside the Union (A8-0135/2017 - Eider Gardiazabal Rubial)

The work of the European Investment Bank is vital to supporting integration and development in the Union and across the world. I voted for this report because it ensures that the EIB’s work continues to be of significance by aligning the EIB’s External Lending Mandate to a number of vital issues at home and abroad. It is important, for example, that more focus is placed on solving the root causes of migration, an area where the EIB can have significant positive impact. It is also key to take active steps to meet the sustainable development goals, and to address climate change, and here as well the EIB can contribute positively. An adjustment of the ELM, as called for in this report, will lead to the EIB having a greater positive impact outside the borders of the EU.
2016/11/22
Annual report on the financial activities of the European Investment Bank (A8-0013/2018 - Eider Gardiazabal Rubial)

The European Investment Bank has now, more than ever, in light of the recent economic crisis and the lagging public investment that still exists in many parts of the European Union, an important role to play to ensure the integration and development of our Union. I voted for the report because it recognises the many successes of the EIB, while at the same time calling for greater attention to be paid to those regions where public investment is low. It also calls for better communication of opportunities to SMEs, and for an investigation into the reasons as to why the majority of EIB investment goes into the five largest economies of the EU. European integration cannot successfully occur if the large disparities between Member States persist, and if the body that has been created to do away with them, only deepens them.
2016/11/22
Current human rights situation in Turkey (B8-0079/2018, RC-B8-0082/2018, B8-0082/2018, B8-0084/2018, B8-0091/2018, B8-0092/2018, B8-0095/2018, B8-0097/2018, B8-0103/2018)

The European institutions deeply condemned the attempted coup against the Turkish Government on July of 2016. Yet, the government of Turkey has failed to lift the state of emergency enacted following the attempted coup, extending these measures beyond any necessary means to maintain national security. I voted in favor of this resolution because of the continued violation of human rights, the rule of law, democratic structures, and the right to a fair trial in the name of security. The government’s actions against opposition members of parliament by unconstitutionally waiving their immunity and prosecuting ten of them are unacceptable. The violent and arbitrary crackdown on political dissent is extremely troubling through forced closures of media and civil society organisations as well as the detention and prosecution of tens of thousands of civilians exercising their freedom of expression. The government in Ankara must end its repressive practices and work toward improving the lives of all its citizens.
2016/11/22
Situation in Venezuela (RC-B8-0078/2018, B8-0078/2018, B8-0080/2018, B8-0081/2018, B8-0083/2018, B8-0087/2018, B8-0094/2018)

The political crisis in Venezuela continues to worsen with the recent decision of the National Constituent Assembly, a body not recognised internationally nor by the European Union, to call early elections. These actions completely disregard the Santo Domingo talk between the Venezuelan Government and the opposition, setting back any of the progress accomplished. I voted in favor of this resolution to support efforts to restore democracy in Venezuela. Elections must include all relevant actors and political parties by lifting the bans imposed on opposition candidates and parties and by ensuring the National Electoral Council remains impartial. In addition, the National Assembly must return to be the only legal parliament, with its full authority restored. Finally, the Venezuelan Government needs to allow humanitarian aid to reach its people and admit to the growing humanitarian crisis its citizens are enduring.
2016/11/22
Composition of the European Parliament (A8-0007/2018 - Danuta Maria Hübner, Pedro Silva Pereira) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece era extrem de important să decidem cu privire la viitoarea componență a Parlamentului European, în condițiile în care, în urma ieșirii Marii Britanii din Uniune, va exista un număr de 73 de locuri de europarlamentari vacante în plenul Parlamentului European. În acest context, am susținut redistribuirea unui număr de 27 de locuri către statele membre care au pierdut din numărul de europarlamentari în urma intrării Croației în Uniune, printre care și România care va avea din nou 33 de europarlamentari. În acest fel, toate statele vor fi reprezentate în conformitate cu principiul proporționalității degresive și va exista și o reducere a numărului de europarlamentari, cel puțin pentru perioada 2019-2024, existând un număr de 46 de locuri libere ce vor putea fi folosite în cazul în care un nou stat va adera la Uniunea Europeană.
2016/11/22
Revision of the Framework Agreement on relations between the European Parliament and the European Commission (A8-0006/2018 - Esteban González Pons)

The strengthening of European democracy should be, now more than ever, a key goal for European lawmakers. Recent development in our Union’s development have underlined the great need to close the gap between our citizens and their representatives. This is why I voted in favour of this report, where we reiterate the importance of the ‘Spitzenkandidaten’ process in the choosing the President of the Commission. It is important that the selection of the Commission President is done in conformity with the results of the European elections. In addition, this report welcomes the completion of the revision of the Code of Conduct for Members of the European Commission, done in accordance with the standards of transparency, impartiality and accountability required by our citizens.
2016/11/22
Zero tolerance for female genital mutilation (B8-0068/2018)

. ‒ Female genital mutilation (FGM) is a violent and harmful practice that leads to pain and even death for millions of women and girls. While the percentage of women undergoing FGM has decreased in recent years, the number of women subjected to the practice is still a matter of great concern.I voted in favour of this motion, as it is necessary for Parliament to demonstrate its determination in the fight against gender-based violence as well as all other types of violence. As outlined in the motion, a successful campaign against FGM must involve local community and religious leaders as well as properly funded civil society groups working on the ground in countries where FGM is practised.The fight against FGM requires society to promote women’s equality in education, healthcare and the workplace, and in relation to reproductive rights, in order to eliminate the root causes of this damaging practice.
2016/11/22
European Central Bank Annual Report for 2016 (A8-0383/2017 - Jonás Fernández)

As one of the seven institutions of the European Union, the European Central Bank (ECB) plays an integral role in maintaining financial stability and ensuring continued growth. The ECB, however, must remain accountable to the European Parliament and the citizens it represents. I voted in favour of this report as it outlines specific and detailed requests for further transparency. For instance, the disclosure of non-marketable assets and asset-backed securities adopted by central banks would increase the ability of the Parliament to assess the ECB’s performance. Further transparency on schemes such as the bank’s corporate sector purchase programme would increase the accountability of the ECB to the public. An increase in communication between the ECB, other European institutions, and the public will benefit the reputation of the institution as well as promote cooperation between Member States and their banks.
2016/11/22
Implementation of the directive on combating the sexual abuse and sexual exploitation of children and child pornography (A8-0368/2017 - Anna Maria Corazza Bildt)

Sexual abuse and exploitation of children and child pornography remain a problem in current times and active steps need to be taken, particularly by the Member States and the Commission, to solve it. I voted for this report because it calls for the full and proper implementation of the aforementioned directive, including it transposition into national law, which will ensure that these crimes are properly dealt with. This remains a timely and ever-evolving issue, particularly in light of the new challenges brought about through the internet. Member States must ensure that they are properly equipped with the means to fight the abuse and exploitation of children in all its forms, with a focus both on prevention and on the assistance and protection of victims.
2016/11/22
A European Strategy for Low-Emission Mobility (A8-0356/2017 - Bas Eickhout)

Man-made climate change remains one of the biggest challenges we face in modern times, and one which we must take active steps to meet and solve. One of the ways to do this is to emphasise and promote a shift towards low-emission mobility. I have voted in favour of this resolution because it sets out a strategy for this shift, one which is both ambitious and realistic, taking into account not only the needs of the environment but also of the people, as exemplified by its support for cross-border cooperation in the Black Sea region, as well as for the use of EIB funds where needed to help in the transition for ship owners. It is a strategy which rightly calls for the harnessing and development of new technology, with a focus on optimisation and efficiency, and more importantly on the empowerment of citizens, recognising that this shift cannot take place without their active involvement.
2016/11/22
State of play of negotiations with the United Kingdom (B8-0676/2017, B8-0677/2017)

The ongoing negotiations surrounding the withdrawal of the United Kingdom from the European Union are of great importance, particularly to the around 3 million EU citizens who reside in the UK and the 1 million UK citizens who reside in the EU. It is for precisely this reason that the issue of citizens’ rights has been at the forefront of negotiations thus far. I have voted in favour of this motion because satisfactory progress has been made on this issue, particularly with guarantees from UK authorities as to the protections of citizens’ rights post-withdrawal, but with the notion, as stated in the motion, that more must be done to ensure the full reciprocal protection of these rights. These guarantees will help Romanian citizens to continue to work and live in the UK and I hope that the final form of this negotiation process will ensure and protect all the rights Romanians have as EU citizens.
2016/11/22
Draft recommendation following the inquiry on money laundering, tax avoidance and tax evasion (B8-0660/2017) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece Uniunea Europeană trebuie să își intensifice preocupările și eforturile în combaterea fraudei și eludării fiscale, două practici ce generează fenomenul spălării de bani, atât de nociv bugetelor și economiilor statelor membre. Întrucât scandalul documentelor din Panama a dezvăluit publicului larg la ce stratageme apelează unele corporații pentru a-și ascunde banii de la plata taxelor cuvenite, raportul de astăzi stabilește o bază de plecare pentru măsurile necesare în scopul combaterii și prevenirii acestui fenomen.Consider de bun simț ca aceste măsuri să fie implementate unanim și neechivoc de toate statele membre, dar și de către toate instituțiile europene; altfel, eforturile mimate sau parțiale nu vor fi suficiente și aceste practici la limita legalității vor lua alte forme.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Security and Defence Policy (A8-0351/2017 - Michael Gahler)

Ever since the inception of the European project, common security and defence has been on the mind of Europe, but it has remained for many reasons out of our reach. The changing international situation, with an increasingly aggressive Russia and a US and UK that are redefining their position on the global stage, the EU needs to step up and take active steps to ensure the security of its citizens. I have voted for this report exactly for this reason. More needs to be done to improve the overall structure of the CSDP, and to ensure that initiatives such as PESCO are adequately funded, and that CSDP missions are adequately staffed. This development should take place without shirking our transatlantic partnership, which remains of vital importance to the EU.
2016/11/22
Annual report on the implementation of the Common Foreign and Security Policy (A8-0350/2017 - David McAllister)

The changing international scene is urging the EU to become a serious global player that takes active steps to help stabilise its neighbourhood and promotes its values worldwide. I voted in favour of this report because it underlined just that. It sets out three key milestones for EU CFSP: coordinated assessment of threats, enhanced EU capabilities, and cooperation with coalitions and institutions to deliver security.The report outlines our priorities across the key global areas, and places emphasis on the comprehensive approach, which has already proved a success of EU foreign policy. It stresses, in addition, the need to strengthen our cybersecurity and to fight against the spread of fake news, all the while calling for a strengthening of our transatlantic alliance.
2016/11/22
Annual report on human rights and democracy in the world 2016 and the EU policy on the matter (A8-0365/2017 - Godelieve Quisthoudt-Rowohl) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că una dintre politicile primordiale ale Uniunii Europene trebuie să continue să fie promovarea și protejarea drepturilor omului atât în statele membre, cât și în restul lumii, în cadrul relațiilor bilaterale și multilaterale întreținute de Uniune.Respectarea dreptului la libertatea de exprimare și a celui privind identitatea religioasă este o misiune foarte importantă pentru Uniune, cu atât mai mult cu cât ele sunt amenințate din ce în ce mai des la nivel mondial.De asemenea, doresc să îmi exprim susținerea pentru ideea expusă în document, potrivit căreia cei care au luptat pentru gruparea teroristă Daesh să fie urmăriți penal și condamnați pentru uciderea sistemică a creștinilor, a yazidiților și a altor persoane reprezentând minoritățile religioase.
2016/11/22
Sustainable management of external fishing fleets (A8-0374/2017 - Linnéa Engström) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece acest document finalizează procesul de adoptare a regulamentului privind gestionarea sustenabilă a flotelor de pescuit externe ale UE. Noul regulament este necesar funcționării flotelor europene ce își desfășoară activitatea în apele internaționale sau în zonele exclusive ale unor state terțe. Procesul de eliberare și gestionare a autorizațiilor pentru aceste vase trebuie să fie unul transparent și armonizat la nivelul întregii Uniuni, pentru a asigura o competiție loială și o piață liberă, așa cum stabilește noua formă a reglementării. De asemenea, adoptarea acestui nou regulament ajută la o mai bună monitorizare și o mai bună aplicare a PCP.
2016/11/22
Activities of the European Ombudsman in 2016 (A8-0328/2017 - Marlene Mizzi) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece el aprobă activitatea Ombudsmanului European din anul 2016, subliniază importanța acestei instituții și activitatea întreprinsă de doamna Emily O’Reilly, atrăgând în același timp atenția cu privire la nevoia de eficientizare a timpului de soluționare a cererilor, fără a pierde din vedere calitatea activității. Raportul Ombudsmanului pentru activitatea din 2016 arată că a existat un număr considerabil de sesizări și petiții primite de instituție. Faptul că acestea au fost rezolvate în totalitate în anul 2016, majoritatea într-o perioadă de 10 luni, foarte puține dintre acestea necesitând o perioadă de 12 luni, demonstrează utilitatea acestei instituții și creșterea încrederii cetățenilor europeni în ea. De asemenea, doresc să subliniez importanța acordată de Ombudsmanul European transparenței și accesului public la informații și la documente, cele mai multe plângeri fiind făcute în acest sens. Acest lucru îndeamnă toate instituțiile UE, dar și autoritățile naționale, să își îmbunătățească comunicarea și transparența. De asemenea, doresc să salut buna colaborare dintre instituția Ombudsmanului European și Comisia parlamentară pentru petiții.
2016/11/22
Environmental Implementation Review (EIR) (B8-0590/2017) RO

Am susținut prin vot acest raport deoarece consider că inițiativa Comisiei Europene de a introduce o evaluare privind punerea în aplicare a politicii de mediu (EIR) constituie un pas important în vederea atingerii obiectivelor UE în acest domeniu. Eficiența implementării diferitelor politici de mediu de către autoritățile statelor membre nu este una încurajatoare, deși, la nivelul Uniunii, avem o legislație de mediu foarte ambițioasă. În acest sens, Comisiei Europene i-a fost solicitat în mai multe rânduri să joace un rol mai activ în implementare prin îndrumarea, monitorizarea și sprijinirea autorităților din statele membre. Acest instrument de evaluare va ajuta Comisia Europeană și autoritățile să cunoască mai bine unde apar problemele de implementare și să crească susținerea politică necesară urgentării aplicării politicilor europene. Consider că acest instrument va crește eficiența la nivel european și astfel va ajuta la atingerea obiectivelor de mediu stabilite prin acordurile încheiate.
2016/11/22
Combating inequalities as a lever to boost job creation and growth (A8-0340/2017 - Javi López)

Inequality, both in terms of income level and of opportunity, remains a big problem in the European Union, and it has since been aggravated by the financial crisis. Geographically, the inequality between the different regions of Europe remains huge. Demographically, there are particularly vulnerable groups that have not been adequately protected. I voted for this motion because, among other things, it calls for Member States, who are responsible for social policy, to ensure that vulnerable groups are not discriminated against. It also calls for the strengthening of the Youth Employment Initiative and of the Youth Guarantee, which are crucial as the youth have been most hard hit by the crisis. Finally, it is also important that it stresses the need for investment to be channelled to territorial cohesion. It is crucial that the EU and the Member States work hard to make the Union work for all our citizens, and this motion is a step in that direction.
2016/11/22
Rule of law in Malta (B8-0596/2017, B8-0597/2017) RO

M-am abținut de la votul pe rezoluția referitoare la statul de drept din Malta deoarece consider primordială respectarea capacității de decizie și de acțiune a statelor membre în cazuri punctuale, cum este cel de față. Asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia este o adevărată tragedie și este șocant că încă mai avem jurnaliști omorâți în Uniunea Europeană, de aceea autorii acestei crime trebuie aduși în fața justiției în urma efectuării unei anchete profesioniste de către autoritățile competente, fără presiuni și ingerințe dinspre Bruxelles. Consider că trebuie să avem încredere în sistemele de justiție din statele membre, să nu ne lăsăm influențați de speculații, punând rapid etichete de corupție sau crimă organizată generalizată în documentele noastre oficiale fără a cunoaște mai bine un eveniment și circumstanțele care au dus la producerea lui.
2016/11/22
Multilateral negotiations in view of the 11th WTO Ministerial Conference (B8-0593/2017)

In current times, as protectionism and unilateralism seem to be gaining ground in various places across the world, it is crucial to stand up not only for multilateralism, but also for international free trade, which brings with it many benefits to our societies. This is best done by supporting and enhancing the work of the World Trade Organisation (WTO). It is for this reason that I voted for this motion. It is of critical importance that we continue to promote a rules-based international trading system, to ensure that trading activities are truly beneficial to our societies, and that these rules be adapted to the ever changing reality of the world. Finally, it is crucial that a final meaningful declaration is reached at the upcoming Ministerial Conference in Buenos Aires.
2016/11/22
Action Plan for nature, people and the economy (B8-0589/2017)

This resolution reiterates the necessity of continued effort and progress in working to prevent and reverse the loss of biodiversity in Europe. The resolution urges actors, including Member States, the Commission, and actors at national, regional, and local levels, to place greater political precedence on preserving biodiversity. I support this resolution, because it emphasizes the importance of protecting shared natural environments in Europe for economic sectors and well-being, while simultaneously highlighting the need for concrete initiatives and enhancing links with other EU policies, like the CAP, to improve conservation. In doing so, this resolution effectively addresses the need for support of sustainable development of habitat management and conservation, green infrastructure, and monetary tools for agriculture, as well as, rural, and regional development. Ultimately, the resolution approaches the biodiversity conservation goals and policies subjectively and emphasises vital need of improvements to all biodiversity strategies.
2016/11/22
The situation of the rule of law and democracy in Poland (B8-0594/2017, B8-0595/2017) RO

Am decis să mă abțin de la votul pe această rezoluție, deoarece consider că Parlamentul European trebuie să își respecte competențele atribuite prin tratate și să nu intervină în disputele politice interne ale unui stat membru. Desigur, susțin principiile Uniunii exprimate în această rezoluție și mereu voi susține principiile statului de drept.În același timp, așa cum am susținut și în cazul României, atunci când instituțiile europene au fost influențate să intervină în disputele politice și în procesul democratic din țara noastră, nu mereu pe înțelesul tuturor, susțin și de această dată că astfel de intervenții sunt ingerințe menite să influențeze deciziile interne ale unui stat membru, iar ele sunt absolut inacceptabile și împotriva tratatelor.Știm foarte bine, din experiențele avute, că inclusiv o astfel de rezoluție, care de altfel reiterează și reamintește valorile pe care se bazează UE, poate și este folosită ca armă politică în disputele pentru putere între partidele politice dintr-o țară. Astfel, am decis să mă abțin de la a vota un document ce depășește competențele acestei instituții și ce poate fi folosit partizan, pentru a legitima un anumit mesaj politic în lupta internă dintr-un stat membru.
2016/11/22
Saving lives: boosting car safety in the EU (A8-0330/2017 - Dieter-Lebrecht Koch)

This resolution highlights the need for continued improvement of Europe’s roads to enhance safety, specifically by calling on Member States to apply safety mechanisms at three levels: the vehicle, infrastructure, and driver. By effectively implementing safety measures, like the separation of transport modes, increased checks on road traffic, and the installation of driver assistance systems, Member States are able to actively work towards reducing transport fatalities. I support this resolution, because it holistically addresses the need for improved road safety, as well as all the subsequent benefits in development and citizen welfare. It is very important that we continue to actively work towards reducing the road accidents throughout the EU and that we do everything we can to reduce the number of victims and fatalities on our roads. This is a goal for the whole EU and we need to evolve as a vision for the future of increased European prosperity and road transportation safety.
2016/11/22
Territorial typologies (A8-0231/2017 - Iskra Mihaylova)

It is common knowledge that the best way to develop policies across the different fields is to do so based on evidence. In the case of such policies as the cohesion policy, it is important that the evidence on which policymakers base their policies is not only as accurate as possible, but that it faithfully reflects the differences across the European Union. It is for this reason that I voted in favour of this report. The provisions in this report will not only allow for the aggregation of data based on typologies, but they will also ensure that the territorial typologies that have been developed acquire legal recognition for the purpose of statistics. By doing this, we are ensuring that we are working with more accurate statistics, and, as a result, enacting more efficient policies.
2016/11/22
Recognition of professional qualifications in inland navigation (A8-0338/2016 - Gesine Meissner) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că recunoașterea calificărilor profesionale în domeniul navigației interioare este un aspect de mare interes atât pentru dezvoltarea economică a acestui sector, cât și pentru oportunitățile de carieră ale angajaților din domeniu.De asemenea, schimbarea principiului de acordare a calificărilor în navigație, de la unul bazat pe experiență la unul bazat pe competențe, va oferi șansa celor care au lucrat în alte domenii de a primi calificările necesare pentru a lucra pe vase ce traversează apele interioare ale UE.Cu o creștere a nivelului de navigație pe apele interioare, flotele statelor cu activitate în acest domeniu, precum Olanda, Germania, Franța și România, au nevoie să devină atractive pentru forța de muncă din UE. În același timp, creșterea vârstei medii din domeniu este un lucru alarmant pentru viitorul acestui sector și ocuparea locurilor de muncă disponibile.Astfel, consider că implementarea unor proceduri mai ușoare de obținere a calificărilor și recunoașterea acestora va ajuta la atragerea tinerilor către acest domeniu.
2016/11/22
Cooperation between national authorities responsible for the enforcement of consumer protection laws (A8-0077/2017 - Olga Sehnalová)

The formation of the internal market, the largest single market in the world, has been one of the greatest successes of the European Union. However, in order for the market to work smoothly and for the benefit of all of those involve, and as more and more cross-border activity occurs, there must be a mechanism in place adequately equipped to deal with the incidence of cross-border infringements. It is for this reason that I voted in favour of this report. The provisions included in this report, such as the identification of the powers needed by the relevant authorities, the specification and elaboration of definition, as well as new mechanisms, will allow for our consumers to be better protected and for the Union to crack down on illicit activity.
2016/11/22
Deployment of cohesion policy instruments by regions to address demographic change (A8-0329/2017 - Iratxe García Pérez) RO

Am susținut prin vot acest raport deoarece am convingerea că schimbările demografice din Uniunea Europeană, evidențiate prin statisticile ce relevă în fiecare an scăderea numărului de locuitori, reprezintă o problemă reală și o provocare majoră pentru noi, toți cei care facem politici pentru viitor. Cu o speranță de viață în creștere, o natalitate redusă și o rată scăzută a fertilității, structura populației europene a fost modificată, în acest moment statele membre întâmpinând mari probleme în creionarea politicilor sociale pe următoarele decenii. În plus, suprapopularea zonelor urbane a cauzat o dezvoltare economică neuniformă. Doar luând în considerare situația României, schimbările demografice se reflectă în fiecare regiune a sa, cu consecințe dramatice în zonele rurale unde se observă o depopulare masivă. Din acest motiv, consider responsabile propunerile acestui document care susține utilizarea anumitor instrumente specifice politicii de coeziune în vederea reducerii disparităților regionale și a unei dezvoltări economice sustenabile și echilibrate.
2016/11/22
Prudential requirements for credit institutions and investment firms (A8-0388/2016 - Othmar Karas)

Report on the proposal for a regulation of the European Parliament and of the Council amending Regulation (EU) No 575/2013 on prudential requirements for credit institutions and investment firms (COM(2015)0473 - C8-0289/2017 - 2015/0225(COD)).After years of economic crisis in the European Union, it is now more than ever crucial to take active steps to the completion and implementation of the Capital Markets Union, and to do so in a manner that takes into account the mistakes of the past. I have voted for this proposal for the reason that this is exactly what it represents. It would help to create an active playing field that would ensure that our financial systems works not only for the large corporations, but also for the small and medium-size enterprises who form the backbone of our economy. It would also ensure that our companies remain competitive on an international scale, thus prevent over-regulation from harming the activities of European business.
2016/11/22
Respect for private life and the protection of personal data in electronic communications and repealing Directive 2002/58/EC (Regulation on Privacy and Electronic Communications) (A8-0324/2017 - Marju Lauristin) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece evaluările experților din zona media arată că această legislație va afecta în mod grav accesul la conținutul gratuit de pe internet prin diminuarea capacității de a finanța site-urile și aplicațiile prin intermediul publicității, ceea ce poate duce la închiderea multora dintre ele. Accesul la servicii și informații gratuite în mediul online presupune auto-susținerea financiară a acestora prin intermediul publicității, care, la rândul său, se bazează pe colectarea de date cu privire la interesele persoanelor care accesează o anumită platformă online.Prin interzicerea colectării de date, serviciile de publicitate nu-și vor mai putea adapta mesajele la specificul clienților fiecărei platforme online și, în consecință, vor reduce investițiile, lăsând site-urile și aplicațiile online gratuite fără finanțare. Acest lucru va însemna o îngrădire a accesului liber la informații prin taxare sau, pur și simplu, închidere.Foarte multe dintre paginile online care aduc în atenția publică subiecte și dovezi cu privire la comportamente abuzive sau imorale din domeniul politic și nu numai se autofinanțează tocmai prin vânzarea de spațiu publicitar, ori reducerea sau întreruperea acestor finanțări va însemna diminuarea sau chiar întreruperea accesului la astfel de informații vitale într-o democrație.
2016/11/22
Combating sexual harassment and abuse in the EU (RC-B8-0576/2017, B8-0576/2017, B8-0577/2017, B8-0578/2017, B8-0579/2017, B8-0580/2017, B8-0581/2017, B8-0582/2017)

I voted in favour of this resolution because I consider as being unacceptable that we continue to have sexual harassment and all other types of abuses in working environments. The latest public debates have shown how big this problem is in our modern society and that too many women have been sexually harassed at the work, on the streets or during their careers. The EU is promoting and is deemed to have high standards in the respect of human rights and human dignity, unfortunately in our societies cases of sexual harassment and abuses are happening far too often. I think it is time we take action against these abuses and do everything we can legally and politically to stop them. In this perspective, I want to underline that education and examples are the best way of teaching our children that such behaviour is unacceptable.
2016/11/22
Economic policies of the euro area (A8-0310/2017 - Gunnar Hökmark) RO

Am susținut prin vot astăzi acest raport deoarece consider că este un document echilibrat, care sintetizează corect principalele aspecte și provocări pe care UE le întâmpină în ceea ce privește politica monetară din zona euro. Am contribuit la forma finală a textului ca raportor alternativ în cadrul Comisiei pentru dezvoltare regională și mă bucur că recomandările exprimate de noi au fost incluse în forma finală a acestuia. Consider că este primordial pentru Uniune ca dimensiunea regională a politicilor economice să nu fie trecută cu vederea, iar politica de coeziune să rămână un pilon al politicii economice din zona euro. Pentru a avea o politică economică pe termen lung în zona euro, trebuie să luăm în calcul toate celelalte politici economice și de dezvoltare care includ statele care nu sunt membre ale acestei zone. Doar printr-o dezvoltare coerentă a tuturor statelor UE, zona euro poate să devină stabilă și, deci, mai puternică.
2016/11/22
Negotiating mandate for trade negotiations with New Zealand (A8-0312/2017 - Daniel Caspary) RO

Am votat pentru acest raport referitor la mandatul de negociere a unui acord comercial cu Noua Zeelandă, deoarece consider că acesta este unul benefic pentru întreaga Uniune și pentru continuarea dezvoltării comerțului internațional în statele membre. În contextul aprofundării relațiilor dintre UE și regiunea Asia-Pacific, negocierea și finalizarea unui acord comercial cu Noua Zeelandă reprezintă un punct foarte important. Aprofundarea relațiilor economice cu această regiune este cu atât mai importantă cu cât Uniunea este în căutarea unor noi parteneri internaționali de viitor, alături de care să se poată dezvolta și să poată aborda probleme de interes pentru întreaga planetă, iar Noua Zeelandă, fără îndoială, este unul dintre ei.
2016/11/22
Monitoring the application of EU law 2015 (A8-0265/2017 - Kostas Chrysogonos)

The European Union fashions itself as a Union strongly anchored in the rule of law. Despite this, the issue of non-transposition of EU law by national legislatures remains a big problem in our Union. Despite decreasing trends, Member States are not doing enough to transpose EU law, and the EU institutions are not doing enough to ensure enforcement.I voted in favour of this report because it is vitally important that EU legislation is transposed and respected by Member States. It is also important that Parliament has the ability to monitor both enforcement and transposition, and that all the relevant stakeholders, including civil society, are involved in reporting shortcomings with transposition of EU legislation.
2016/11/22
Establishing an Entry/Exit System (EES) to register entry and exit data of third country nationals crossing the EU external borders (A8-0057/2017 - Agustín Díaz de Mera García Consuegra) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece consider că acesta propune schimbări drastice și îngrijorătoare la principiile și limitele de la care a pornit regulamentul propus de Comisia Europeană. Din păcate, amendamentele aduse de Parlament acestui raport nu îmbunătățesc textul inițial, ci reduc limitele de siguranță stabilite la început. Faptul că, prin acest raport, se elimină condițiile în care autoritățile au acces la datele colectate prin acest sistem EES sau se elimină principiile proporționalității colectării acestor date, totul sub argumentul creșterii securității UE, este de neacceptat din punctul meu de vedere. Nu cred că acest sistem va crește securitatea UE în mod fundamental. Cred însă că el va crește gradul de colectare de date fără a avea motive de suspiciune evidente. De asemenea, prin nemenționarea sistemelor de control și a limitărilor până la care această colectare se face, oferim o carte în alb autorităților, se poate deschide calea către abuzuri și încălcarea drepturilor omului, pe care nimeni nu și le dorește într-un stat de drept.
2016/11/22
Amendment of the Schengen Borders Code as regards the use of the Entry/Exit System (A8-0059/2017 - Agustín Díaz de Mera García Consuegra) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece consider că această modificare a legislației privind frontierele UE, în special cele Schengen, demonstrează încă o dată cât de nedreptățite sunt România și Bulgaria în ceea ce privește accesul la spațiul Schengen. Creșterea securității granițelor Uniunii este un obiectiv pe care toate statele membre și-l doresc și pe care îl susțin. Absurdul situației face ca acest sistem de intrare/ieșire, prevăzut de noua legislație cu scopul protejării spațiului Schengen, să fie aplicat și de statele non-Schengen, precum România, fără a se acorda țării noastre sau Bulgariei accesul în zona Schengen și nicio garanție în acest sens. România este pregătită de ani de zile să fie parte a spațiului Schengen, își dorește acest lucru și colaborează cu toate statele membre, dar nu este normal să i se impună anumite condiții de protejare a unui spațiu unde i se refuză accesul. Orice obligație trebuie să vină cu un drept și acest drept îi este negat în mod nejustificat unei țări UE; prin urmare, refuz să votez un raport care instaurează o situație cu totul absurdă.
2016/11/22
Fundamental rights aspects in Roma integration in the EU: fighting anti-Gypsyism (A8-0294/2017 - Soraya Post)

The European Union fashions itself as a union of values, one where the rights of each individual is protected by the law. Racism and discrimination are not to be tolerated in the EU. It is for this reason that I have voted in favour of this report. It is crucial that Europe takes active steps in putting an end to the systemic discrimination of Roma people that still exists to this day in all the Member States. This report not only puts forward concrete proposals, such as the creation of European and national truth commissions, as well as steps to involve and empower Roma people, but it also proposes measures to ensure that the EU measures already in place do in fact reach those Roma people who are most in need. The implementation of this report will ensure that we put European values into practice.
2016/11/22
Criminal acts and penalties in the field of illicit drug trafficking (A8-0317/2017 - Teresa Jiménez-Becerril Barrio)

I support this recommendation because it finalises the adoption process, while it managed to incorporate the main points of the negotiation mandate given by the European Parliament. The importance of this legislation, which aims at improving at an EU level the fight against the threat posed by new psychoactive substances (NPS), meant that the inter-institutional negotiations were very long and very intense. In this perspective, this final agreement reflects a very important outcome and one that both co-legislators have agreed. I think it is very important we adopt and the Member States implement the directive as swiftly as possible because, after four years of negotiation, we need to speed up our fight against these substances.
2016/11/22
CE marked fertilising products (A8-0270/2017 - Mihai Ţurcanu) RO

Am votat împotriva acestui raport, deoarece am considerat că forma sa finală, așa cum a fost modificat în urma votului de astăzi din cadrul ședinței plenare, nu este una acceptabilă. Pentru industria din România, adoptarea unei limite extrem de mici de cadmiu folosit la îngrășămintele fosfatice ar însemna o reducere drastică a producției, dacă nu chiar o blocare totală a acestui sector de activitate. În plus, argumentele științifice invocate nu au fost concludente. Din păcate, amendamentele care ar fi asigurat faptul că la nivelul UE vom avea o concurență corectă și egală între producătorii de îngrășământ au fost respinse, ceea ce va afecta în mod direct țări precum România, care vor fi nevoite să își crească importurile de îngrășăminte până la aproape 100 %, ceea ce nu este normal.
2016/11/22
Common Fisheries Policy: implementation of the landing obligation (A8-0285/2017 - Alain Cadec) RO

Am votat în favoarea acestui raport, deoarece este extrem de important ca Regulamentul (UE) nr. 1380/2013 să fie modificat în vederea conferirii Comisiei Europene o nouă perioadă de trei ani în care să poată adopta planuri privind aruncarea capturilor în mare. Conform politicii comune în domeniul pescuitului, planurile privind aruncarea capturilor în mare și aplicarea acestui regulament se vor face prin adoptarea de planuri multianuale, dar, având în vedere că adoptarea acestor planuri implică un proces foarte lung de negocieri interinstituționale, Comisia Europeană este împuternicită să adopte aceste planuri provizorii, ceea ce consider că este o chestiune coerentă.
2016/11/22
Legitimate measures to protect whistle-blowers acting in the public interest (A8-0295/2017 - Virginie Rozière)

Recent developments, both in Europe and across the globe, have demonstrated that it is now more than ever crucial to defend those who wish to speak out in defence of the public interest. From the release of the Panama Papers, to the recent tragedy involving the assassination of Maltese journalist Daphne Caruana Galizia, the time has come for the European Union to take active steps to ensure the protection of those who seek to speak out against criminality, corruption or abuse of power. I voted in favour of this report because it contains concrete measures to this effect: among other things, it calls on the Commission to present a horizontal legislative proposal for a framework for the protection of whistle-blowers in both the public and private sectors. If we are going to tackle corruption in all its forms, we must ensure that those who speak out against it have all the necessary protection and support to do so freely.
2016/11/22
Minimum income policies as a tool for fighting poverty (A8-0292/2017 - Laura Agea) RO

Am decis să mă abțin de la votul pe această propunere de rezoluție, deoarece consider că acest demers încalcă principiul subsidiarității înscris în tratatele UE. Combaterea sărăciei și asigurarea unui venit minim sunt obiective pe care ni le dorim cu toții și pentru care putem să facem mai mult, dar printr-o abordare corectă și rezonabilă. Politica de combatere a sărăciei are atâtea variabile sociale, culturale și economice, încât a fost lăsată în atribuția statelor membre și trebuie să rămână astfel, deoarece ar fi imposibil de aplicat o soluție generală, care să poată fi susținută de toate economiile statelor membre. Este greu de imaginat cum ar putea economia României să susțină un venit minim garantat stabilit după standardele și puterea economică a altor state membre, precum Germania sau Franța. În acest context, deși susțin că trebuie să facem mai mult pentru ridicarea nivelului de trai și asigurarea unui nivel decent, consider că acest lucru trebuie făcut prin politici coerente și realiste, iar documentele instituțiilor europene pe această temă rămân la stadiul bunelor intenții.
2016/11/22
Enhanced cooperation: European Public Prosecutor's Office (A8-0290/2017 - Barbara Matera) RO

Am votat în favoarea raportului privind recomandările Parlamentului European către Consiliu referitoare la propunerea de regulament de instituire a Parchetului European, deoarece consider că aceste recomandări ar trebui luate în considerare de către statele membre și legiuitorul european, dacă doresc să pună bazele de funcționare a acestei instituții. Realitatea de la care pornim este că sistemele legislative ale statelor membre sunt foarte diferite, împiedicând astfel crearea unui Parchet European cu atribuții extinse. Totuși, dacă statele care fac parte din cooperarea consolidată doresc să creeze și să facă funcțională această instituție, consider că trebuie să statuăm clar competențele Parchetului European, ceea ce se specifică și în documentul votat astăzi. Orice ambiguități în regulamentul noii instituții vor duce la încălcări ale competențelor statelor membre, la anchete paralele pe aceleași infracțiuni și riscă să pună în chestiune necesitatea acesteia.
2016/11/22
Prison systems and conditions (A8-0251/2017 - Joëlle Bergeron) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece acesta sintetizează în mod obiectiv problemele grave din sistemul de penitenciare din UE și condițiile de detenție din statele membre, pe care noi, în România, le cunoaștem foarte bine și asupra cărora am avut deja dezbateri intense, mai ales în urma recentei decizii pilot a CEDO privind condițiile de detenție din țara noastră.Faptul că, la nivelul întregii UE, aproximativ 20% dintre deținuți se află în arest preventiv, deși acest tip de arest trebuie să fie unul excepțional, este o realitate îngrijorătoare și aduce atingere în fapt principiului fundamental al prezumției de nevinovăție. În acest sens, doresc să subliniez faptul că sunt în asentimentul textului raportului, ce menționează că măsurile alternative de detenție, precum arestul la domiciliu și controlul judiciar, trebuie să fie utilizate cu precădere, iar arestul preventiv să redevină, așa cum a fost inițial, o măsură dedicată infracțiunilor grave.Încălcarea drepturilor omului prin supraaglomerarea închisorilor și condițiile de detenție precare din statele membre reprezintă o problemă gravă în întreaga Uniune și îmi exprim speranța că raportul de astăzi este un punct de plecare pentru o reformă a întregului sistem, care trebuie să redevină unul corecțional, nu opresiv.
2016/11/22
Schengen acquis provisions relating to the Visa Information System in Bulgaria and Romania (A8-0286/2017 - Agustín Díaz de Mera García Consuegra) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece am susținut și continui să susțin drumul României și al Bulgariei spre aderarea la spațiul Schengen. Consider că România și-a îndeplinit obligațiile înscrise în tratate în vederea aderării la Schengen, iar amânarea acestei proceduri, în baza unor altfel de motive decât cele tehnice, reprezintă o încălcare a acquis-ului.În acest sens, susțin propunerea Consiliului de a acorda României și Bulgariei un acces pasiv la Sistemul de informații privind vizele și susțin adoptarea acestui raport. De asemenea, îmi exprim speranța că acest acces pasiv este doar începutul procedurilor de aderare la spațiul Schengen pentru cele două state membre și că următorii pași vor fi făcuți în cel mai scurt timp, încheind astfel procesul de aderare pe toate planurile.Doresc să subliniez faptul că România și Bulgaria trebuie să fie parte a spațiului Schengen dacă ne dorim o Uniune Europeană unită, puternică și echitabilă pentru toate statele membre.
2016/11/22
Safety rules and standards for passenger ships (A8-0167/2017 - Daniela Aiuto)

I support the report because it consists of numerous safety regulations, which take into consideration the diversity of circumstances encountered such as: materials, equipment, different sea areas, human resources and working conditions. Both the report and the directive have as their objective an increase in safety standards for passenger ships, which is beneficial to both passengers and crew-members. At the same time, I support the fact that the report is improving the initial proposal of the Commission, by clarifying certain aspects of vessels and safety measures.
2016/11/22
Registration of persons sailing on board passenger ships operating to or from ports of the Member States (A8-0168/2017 - Izaskun Bilbao Barandica)

The aim of this report is to enhance the safety of maritime transport for passengers through the revision and clarification of ship safety rules and regulations. The legislative additions to the report construct a more comprehensive explanation of safety rules, specifically in regard to the required accessibility of digital passenger data for rescue services and the elimination of inspection loopholes for seafaring vehicles. I support this report, because it contributes to the continued efforts of the EU to create safer maritime travel, and provides greater security for individuals while maintaining compliance with EU data protection standards. Conclusively, the report effectively simplifies and enhances ship standards without sacrificing welfare.
2016/11/22
System of inspections for the safe operation of ro-ro ferry and high-speed passenger craft in regular service (A8-0165/2017 - Dominique Riquet)

The need to simplify in a rational manner current EU legislation is felt across all areas, including in the governance and regulation of maritime issues. It is important that legal clarity is ensured in all legislation, and that administrative and financial consequences resulting from legislation are as small as possible so as to ensure the smooth continued functioning of activities on the ground while at the same time improving conditions for all. It is for this reason that I voted in favour of this proposal. The proposal positively contributes to the safety of the operation of ro-ro ferries and high-speed passenger craft. It does so by concentrating inspections on particular circumstances, and on ensuring more comprehensive types of inspections in the case of port State control.
2016/11/22
Objection to an implementing measure: scientific criteria for the determination of endocrine disrupting properties (B8-0542/2017) RO

Am votat împotriva acestei rezoluții deoarece consider că propunerea Comisiei este una îndreptățită, are la bază susținerea majorității statelor membre și a comunității științifice din acestea și ar fi ajutat la clarificarea legislației și la o mai bună identificare a perturbatorilor sistemului endocrin. Adoptarea acestei rezoluții și, implicit, respingerea propunerii Comisiei, înseamnă tergiversarea acestei probleme și amânarea rezolvării acesteia. Nu am putut susține această rezoluție deoarece propunerea Comisiei este făcută în baza celor mai noi informații științifice și după consultarea comunității de specialitate din UE, inclusiv din România. În acest sens, consider că schimbările propuse aveau susținerea și expertiza necesară, iar respingerea lor reprezintă o greșeală.
2016/11/22
Ending child marriage (B8-0535/2017) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție care vine ca urmare a unei întrebări cu solicitare de răspuns oral a Parlamentului European și care sintetizează corect o problematică cu care ne confruntăm nu doar în țările terțe în curs de dezvoltare, ci și în unele dintre statele UE. Căsătoriile între copii, oricât de arhaice și crude ar părea pentru unii dintre noi, încă se practică, punând-le acestora în pericol sănătatea și integritatea, călcându-le în picioare orice drept garantat de tratatele internaționale.Pe bună dreptate, Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței împotriva femeilor, pe care UE o va semna în curând, clasifică căsătoriile forțate drept o formă de violență împotriva femeilor, solicitând ca actul de forțare a unui copil de a încheia o căsătorie și actul de ademenire a unui copil în străinătate cu scopul de a-l forța să încheie o căsătorie să fie incriminate. Ca urmare, consider un lucru bun că UE se exprimă printr-o rezoluție pe această temă și sper ca ea să se regăsească în cât mai multe politici sociale ale Bruxelles-ului, dar și în prevederile tratatelor pe care instituțiile europene le negociază și semnează cu partenerii săi externi.
2016/11/22
State of play of negotiations with the United Kingdom (B8-0538/2017, B8-0539/2017)

While the withdrawal of the UK from the European Union is regrettable, it is our duty as European representatives and lawmakers to ensure that the rights of all the citizens involved are safeguarded during the withdrawal process and after it is complete, and to push for the smooth continuation of negotiations between the two parties. I voted in favour of this resolution exactly because it is of vital importance that the rights of all Romanians resident in the UK, as well as the millions of EU citizens from other Member States in the UK, and the rights of UK citizens in the EU, are protected. The UK authorities have yet to give sufficient guarantees that this will be the case, be it in position papers, statements or in the negotiations themselves. The reciprocal protection of citizens’ rights is crucial to ensure a strong and amicable future relationship between the EU and the UK.
2016/11/22
Management, conservation and control measures applicable in the ICCAT Convention area (A8-0173/2017 - Gabriel Mato) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece acesta aduce modificările necesare regulamentelor UE în vederea punerii acestora în acord cu legislația internațională adoptată de Comisia Internațională pentru Conservarea Tonului din Oceanul Atlantic (ICCAT). Măsurile au fost adoptate de ICCAT în anul 2008 și, din păcate, a fost nevoie de o perioadă de 9 ani pentru ca UE să le transpună în legislația comunitară.Consider că este inacceptabil ca această transpunere să dureze atât de mult și, așa cum am solicitat și în cadrul Comisiei PECH, sper ca această procedură să se desfășoare mult mai rapid în viitor. Raportul de astăzi încheie procedura de adoptare a măsurilor de gestionare și conservare propuse de ICCAT și ajută la asigurarea unei competiții egale între vasele statelor membre ale UE și celelalte flote internaționale.
2016/11/22
Women’s economic empowerment in the private and public sectors in the EU (A8-0271/2017 - Anna Hedh)

As a leader of gender equality, it is imperative that the EU strives to increase women’s economic empowerment and participation in the labour market. To achieve this goal, obstacles in the private and public sectors, like the pay gap and unjust value of traditionally female work, must be eradicated in order to advance and develop gender economic equality. Developing a more equal labour market would provide women with economic empowerment, ultimately allowing for fair competition in society, as well as financially benefitting Member States. I support this resolution, because it emphasizes the EU’s stance of intolerance of inequality, explicitly states the responsibility of the public and private sectors to cease actions perpetuating economic inequity, and shows the positive impact of gender equality plans. It is important to promote gender equality, especially in regards to women’s economic empowerment and presence in the private and public sectors, because when women are included and supported, everyone benefits.
2016/11/22
Addressing shrinking civil society space in developing countries (A8-0283/2017 - Teresa Jiménez-Becerril Barrio)

Civil society represents the third sector of a healthy and decent society, along with the public and private sectors. It also comprises non-governmental and non-profit organisations that have a presence in public life, expressing the interests and values of their members or others, based on the different considerations.The civil society plays a central role in supporting democracy, and in promoting transparency, accountability and good governance worldwide. In addition, it fight against corruption and violence and has direct impact on countries’ economic and human development, as well as on environmental sustainability.And the phenomenon of rapid and dramatic shrinking of civil society space in developing countries is part of a global authoritarian pushback against democracy and human rights.Therefore, I have voted in favour, due to its high role in countries development and to support and protect the civil society rights from unlawful infringement.
2016/11/22
The fight against cybercrime (A8-0272/2017 - Elissavet Vozemberg-Vrionidi) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții care caută soluții actuale și eficiente unei probleme ce ne afectează pe cât mai mulți dintre noi. Trăim într-o eră în care dezvoltarea tehnologiei informatice ne transformă pozitiv societatea, expunându-ne în același timp la atacuri cibernetice la care este dificil să răspundem. Combaterea criminalității informatice este noua provocare a statelor lumii; de aceea, documentul adoptat astăzi invită Comisia Europeană să continue să identifice vulnerabilitățile securității rețelelor, să promoveze dezvoltarea unor sisteme de apărare, să evalueze situația combaterii criminalității informatice în UE, pentru a ajunge la o mai bună înțelegere a tendințelor și a evoluțiilor legate de infracțiunile din spațiul cibernetic.De asemenea, întrucât avem în vedere o problemă care afectează nu doar România, ci toate statele europene, am votat în favoarea acestei rezoluții, deoarece ea propune ameliorarea cooperării internaționale în lupta mondială împotriva criminalității informatice, inclusiv prin schimbul de bune practici între principalele instituții ce monitorizează acest domeniu, și anume realizarea de anchete comune, consolidarea capacităților și asistența judiciară reciprocă.
2016/11/22
EU political relations with ASEAN (A8-0243/2017 - Reinhard Bütikofer) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece împlinirea, în acest an, a 40 de ani de când Uniunea Europeană a demarat oficial relațiile politice cu țările din Asia de Sud-Est (ASEAN) reprezintă o oportunitate excelentă de a evalua eficiența acestor relații și de a le aduce la zi, în concordanță cu noile realități sociale și economice. Luând în calcul faptul că regiunea Asiei de Sud-Est a cunoscut, în ultimii ani, o creștere economică semnificativă și că unele state europene derulează deja relații bilaterale stabile și corecte cu țările din această zonă, cred că Uniunea Europeană trebuie să îmbunătățească la rândul ei cadrul acestor relații.În acest context, raportul de astăzi propune extinderea cooperării în mai multe domenii, printre care conectivitatea, mediul, resursele naturale, siguranța maritimă, pirateria, terorismul, securitatea informatică și gestionarea crizelor. Nu în ultimul rând, am votat acest raport deoarece Uniunea Europeană are capacitatea și dorința de a aduce un aport important Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), în domenii ca promovarea democrației și a drepturilor omului, educația sau libertatea presei.
2016/11/22
Accessibility requirements for products and services (A8-0188/2017 - Morten Løkkegaard) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport privind cerințele de accesibilitate aplicabile produselor și serviciilor, deoarece consider că raportorul, împreună cu întreaga Comisie pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și cea pentru transport și turism, a reușit să aducă îmbunătățirile necesare legislației propuse de Comisia Europeană. Este foarte important ca aceste cerințe să fie clare și să fie uniforme la nivel european dar, în același timp, ar fi contraproductiv dacă aceste cerințe le-ar înlocui pe cele adoptate cu puțin timp în urmă sau dacă s-ar adăuga acestora. Obiectivul acestei legislații este acela de a reduce birocrația și de a crește predictibilitatea și eficiența. În acest sens, amendamentele aduse de către cele două comisii reprezintă o îmbunătățire a textului inițial și vor ajuta la atingerea obiectivelor stabilite.
2016/11/22
Establishing an instrument contributing to stability and peace (A8-0261/2017 - Arnaud Danjean)

The link between security and development is not only one that has already been shown to be very real, but it is also one that the European Union has actively endorsed through the comprehensive approach that it adopts in its common security and defence policy (CSDP) missions. However, despite this acknowledgement, the EU remains constrained in its ability to commit funds to peace and stability through traditional development programmes, and therefore its ability to fully contribute to the development of third countries is limited.I voted for this amendment to the regulation due to the fact that the consolidation of this link between security and development in the EU’s approach is necessary not only for the stabilisation of third countries, but also to ensure the proper security and defence of our continent.
2016/11/22
The future of the Erasmus+ programme (B8-0495/2017)

An education is a public good which plays a key role in a person’s life and is one of the fundamental human rights which should be accessible to everybody. Erasmus is one of the successful EU programmes which supports and promotes activities regarding education and brings Europe close to its citizens, including in neighbouring and candidate countries. I supported the resolution, as it is oriented to future development and will encourage and help the young generation to become more successful and independent. I encourage the support of new programmes in order to create new possibilities for students and to offer them the chance of developing new skills.
2016/11/22
A new skills agenda for Europe (A8-0276/2017 - Martina Dlabajová, Momchil Nekov) RO

Am votat în favoarea acestui raport de inițiativă deoarece sunt de părere că este extrem de important ca, în contextul schimbărilor economice și al reorganizării economiilor noastre pe baza noilor tipuri de business, statele membre să fie proactive prin reformarea sistemelor de educație pentru a le adapta nevoilor viitoare. Până în 2025 aproximativ 49% din totalul locurilor de muncă vor necesita calificări la nivel înalt, iar schimbările majore din economie ne arată că este foarte greu de prezis cu exactitate care vor fi viitoarele competențe necesare. În acest sens, susțin o abordare în care educația, pe lângă aptitudinile de bază, să dezvolte capacitatea de adaptare și să predea competențe transferabile. Din păcate, în România avem o problemă majoră în ceea ce înseamnă sistemul educațional, dar consider că această agendă pentru competențe în Europa ne-ar putea ajuta în a demara un proces de reformă în perspectiva schimbărilor viitoare.
2016/11/22
Multilateral Agreement on the establishment of a European Common Aviation Area (ECAA) (A8-0260/2017 - Roberts Zīle)

The aim of this Agreement is the creation of a European Common Aviation Area (ECAA), integrating the EU’s neighbours in South-East Europe in the EU’s internal aviation market. I support the agreement, as it creates a new framework accessible for European neighbour countries, which brings more integration into the European aviation community. At the same time, this agreement, covering 36 countries, will have an important impact on the aviation market, helping both travellers in receiving better prices, as well as the whole industry. In addition, the agreement sets high standards for safety and security for all the signatory states.
2016/11/22
Arms export: implementation of Common Position 2008/944/CFSP (A8-0264/2017 - Bodil Valero) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că este extrem de important ca Poziția comună din 2008 privind definirea normelor comune care reglementează controlul exporturilor de tehnologie și echipament militar să fie aplicată din toate punctele de vedere. La nivel mondial, vânzarea de echipamente militare a atins cele mai mari cote de la sfârșitul Războiului Rece și, în cadrul acestei piețe, statele membre UE reprezintă împreună al doilea cel mai mare exportator de arme după SUA. În acest context, consider că este foarte important pentru securitatea noastră să ne asigurăm că aceste arme nu ajung să fie folosite împotriva noastră și că statele care le utilizează respectă principiile și standardele UE în domeniul drepturilor omului și al securității internaționale.
2016/11/22
EU political relations with Latin America (A8-0268/2017 - Javi López)

The historical, social and cultural ties between the countries of Latin America and the Caribbean gives the relationship between the European Union and this region a strategic value. Our cooperation with Latin America extends over many different areas, from economic, to scientific and to defence and security. I voted in favour of this report because having a continued and strengthened cooperation with Latin America is of great importance. It is crucial that cooperation, based as it should be on our shared values of respect for democracy and human rights, increases, for example, in the field of defence and security, in tackling tax avoidance and in the fight against man-made climate change. With the measures set out in the report, the EU and Latin America will also be able to take meaningful steps together to the achievement of the Sustainable Development Goals, and therefore improve the lives of all their citizens.
2016/11/22
Implementation of the Mediation Directive (A8-0238/2017 - Kostas Chrysogonos) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport de inițiativă deoarece consider că medierea, ca instrument juridic, este foarte importantă pentru ușurarea actului de justiție și ajută la decongestionarea instanțelor de judecată.Informațiile prezentate în acest raport arată că statele membre, cu doar câteva excepții, implementează și încurajează folosirea medierii în cât mai multe cazuri, de la cele în materie civilă și comercială, până la cele legate de familie, forță de muncă sau chiar vamale. Consider că este foarte important ca statele membre să continue informarea cu privire la opțiunea medierii și chiar să ceară avocaților prezentarea acestei opțiuni clienților lor.În același timp, este de subliniat faptul că la nivelul UE trebuie să existe un standard minim în ceea ce privește medierea. De asemenea, susțin solicitarea raportorului de a demara un studiu cu privire la obstacolele în calea medierii în cazurile transfrontaliere în interiorul UE.
2016/11/22
A Space Strategy for Europe (A8-0250/2017 - Constanze Krehl)

Space exploration, and the development of space technologies and programmes, represents a development that benefits all Europeans across the continent. An investment in the development of space technology is, in turn, an investment in our common security and defence, which now more than ever, needs to be strengthened against a myriad of emerging threats. Space programmes are also vital to other key policy areas, such as fisheries and the fight against climate change. In light of these benefits, I voted in favour of this report, for which I was shadow rapporteur, because it has become crucial that our space programmes be developed, that our space budget increase, and that our governance of space become more simplified and efficient. We must now work towards strengthening Europe’s presence in this sector, towards strengthening our industrial base, and towards making sure that our space programmes ensure the security of our citizens and allow them to live better lives.
2016/11/22
Promotion of internet connectivity in local communities (A8-0181/2017 - Carlos Zorrinho) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că asigurarea conectivității la internet gratuite pentru cât mai mulți dintre cetățenii europeni, indiferent de venituri și regiunea în care se află, este extrem de importantă în vederea dezvoltării acestora și a comunităților locale. Accesul la internet înseamnă o sursă de informare, este o parte din ce în ce mai mare din viața noastră și din educația viitoarelor generații. Accesul liber și gratuit către multiplele surse de informații este important pentru accesarea de materiale educaționale suplimentare celor oferite în școli și va ajuta la dezvoltarea de noi afaceri și la promovarea ideilor antreprenoriale la nivelul întregii Uniuni. De asemenea, este foarte important ca statele membre, instituțiile publice și cele comunitare să depună eforturi sporite în a comunica și a intra în contact cu cetățenii prin intermediul internetului, în vederea reducerii și înlesnirii procedurilor birocratice existente.
2016/11/22
Measures to safeguard the security of gas supply (A8-0310/2016 - Jerzy Buzek) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport, deoarece acesta reprezintă un pas important în vederea garantării independenței și securității energetice a UE.Crizele din anii 2006, 2009 și 2014 în asigurarea aprovizionării cu gaz a statelor membre au dovedit că este vital ca UE să întreprindă măsuri în a-și asigura diversificarea surselor de energie, obiectiv urmărit prin Regulamentul din 2010. Având în vedere evoluțiile politice și economice din UE și din regiunile care asigură energia necesară statelor membre, susțin inițiativa Comisiei de a revizui acel regulament și de a răspunde în mod eficient noilor provocări.Este important de înțeles faptul că asigurarea furnizării de gaze naturale la nivelul UE nu implică doar asigurarea de energie, ci are ramificații extrem de importante pentru populație și pentru economiile statelor noastre.
2016/11/22
EU accession to the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence (A8-0266/2017 - Christine Revault d'Allonnes Bonnefoy, Anna Maria Corazza Bildt)

Gender equality is a core value of the EU. The right to equal treatment and non-discrimination is a fundamental right enshrined in the Treaties and in the Charter of Fundamental Rights and should be fully respected, promoted and applied in legislation and in practice. As I worked in the Committee on Women’s Rights and Gender Equality in my previous mandate, I became familiar with many facts regarding violence against women, which constitutes a serious violation of their human rights and dignity. I support this resolution, as it will create a dedicated legal base for preventing violence against women and domestic violence. Gender-based violence should not be taken lightly because it affects over 250 million women and girls in the EU alone and has tremendous effects on society. It is important to promote and protect the right of all women and girls to live free from violence, whether physical or psychological, in both the public and the private spheres.
2016/11/22
2016 Report on Turkey (A8-0234/2017 - Kati Piri) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că acesta este unul echilibrat, care subliniază importanța unei bune relații între UE și Turcia, dar, în același timp, atrage atenția în legătură măsurile extraordinare prelungite luate în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia. Prelungirea acestor măsuri și efectele disproporționate pe care ele le-au provocat trebuie să fie ridicate și semnalate în relațiile diplomatice dintre reprezentanții Uniunii și cei ai Turciei, așa cum propune și raportul. Nu putem ignora, în același timp, faptul că Turcia se confruntă cu un flux mare de imigranți, pe care încearcă să îl gestioneze în colaborare cu statele membre ale UE, aflate sub presiunea atacurilor teroriste din ce în ce mai greu de prevenit. În acest context, consider că prezentul raport analizează în mod obiectiv punctele forte ale relațiilor cu Turcia, fără a ascunde „sub preș” acțiunile disproporționate întreprinse de administrația de la Ankara, pe care le condamnă ferm.
2016/11/22
European Fund for Sustainable Development (EFSD) and establishing the EFSD Guarantee and the EFSD Guarantee Fund (A8-0170/2017 - Eduard Kukan, Doru-Claudian Frunzulică, Eider Gardiazabal Rubial) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că aducerea sub aceeași administrare a două instrumente prin care UE sprijină dezvoltarea în Africa și vecinătatea estică va contribui la eficientizarea utilizării resurselor financiare europene și va aduce beneficii tuturor celor vizați de aceste fonduri. Sunt convinsă de faptul că existența unei platforme regionale de investiții, așa cum propune și documentul, va ajuta la o mai bună gestionare a fondurilor, în parteneriat cu BEI și BERD. Totodată, cred că mobilizarea unei sume de până la 44 de miliarde de euro pentru acest fond va oferi mai multă putere de acțiune UE în ceea ce privește investițiile pe care le angajează.
2016/11/22
Permitted uses of certain works and other protected subject-matter for the benefit of persons who are blind, visually impaired or otherwise print disabled (A8-0097/2017 - Max Andersson) RO

Am votat în favoarea acestui raport care pune în acord legislația UE cu cea prevăzută în cadrul Tratatului de la Marrakesh pentru facilitarea accesului la operele publicate al persoanelor nevăzătoare, cu deficiențe de vedere sau cu dificultăți de citire a materialelor imprimate. Consider că este un lucru lăudabil faptul că această armonizare a legislației impune părților să prevadă excepții de la drepturile de autor și drepturile conexe sau limitări ale acestora, în beneficiul persoanelor nevăzătoare, cu deficiențe de vedere și cu dificultăți de citire a materialelor imprimate. De asemenea, întrucât tratatul permite schimburile transfrontaliere de exemplare în format special de cărți, inclusiv cărți audio, și de alte materiale imprimate, între țările care sunt părți la tratat, proiectul de aviz încearcă să armonizeze terminologia utilizată în directiva europeană pentru a reflecta pe deplin Tratatul de la Marrakesh și UNCRDP. În acest sens, pentru garantarea respectării prevederilor legale, cred că este binevenită crearea unui mecanism de reclamații și despăgubiri de către statele membre, în cazurile în care beneficiarii sunt împiedicați să utilizeze excepțiile permise.
2016/11/22
Double taxation dispute resolution mechanisms in the EU (A8-0225/2017 - Michael Theurer) RO

Am votat pentru acest raport care reiterează un principiu echitabil, acela că întreprinderile trebuie să își plătească impozitele în țara în care generează profit și că aceste sume se plătesc doar o singură dată, evitându-se dubla impozitare. După cum arată și raportul, în prezent, există aproximativ 900 de litigii privind dubla impunere în UE, toate acestea disputându-se asupra sumei de 10,5 miliarde de euro. Dubla impunere reprezintă unul dintre cele mai mari obstacole în calea evoluției pieței unice, creând blocaje ale investițiilor transfrontaliere și având un efect negativ asupra creșterii economice, pe termen lung. Analizele arată că actualele proceduri de soluționare a litigiilor, disponibile în UE, nu sunt destul de eficiente, astfel că unii contribuabili mai curând acceptă dubla impunere decât să cheltuiască bani și timp în proceduri legislative greoaie, care nu garantează mereu o decizie finală și obligatorie de eliminare a dublei impuneri. De aceea, salut propunerea raportorului de a înlocui comisia de arbitraj actuală cu un mecanism al UE de soluționare a litigiilor, care să conțină proceduri de acord reciproc mai rapide. De asemenea, consider că stabilirea unui termen clar pentru procedurile de soluționare a litigiilor este un element-cheie pentru a crește eficacitatea deciziilor luate.
2016/11/22
Promoting cohesion and development in the outermost regions of the EU (A8-0226/2017 - Younous Omarjee) RO

Am votat în favoarea raportului privind promovarea coeziunii și a dezvoltării în regiunile ultraperiferice ale Uniunii deoarece acest subiect preocupă o mare parte a statelor membre cu zone geografice dificile, unde dezvoltarea socială este îngrădită de condițiile climatice sau de izolare. Deși aparent aceste regiuni sunt pe deplin integrate în Uniunea Europeană, situarea lor geografică specială le garantează, conform articolului 349 din TFUE, un statut specific și condiții favorabile de accesare a programelor de finanțare UE. Prin acest raport, Parlamentul dorește să facă un bilanț al punerii în aplicare a articolului 349, analizând modul în care politicile și legislația europeană în favoarea RUP pot fi adaptate pentru o mai bună integrare a acestor zone. Deseori, evaluările sau abordarea programelor UE vizavi de aceste regiuni nu sunt coerente, de aceea consider imperioasă impulsionarea armonizării și integrării abordării privind RUP la nivelul acestei instituții și cred că avem nevoie de analize mai realiste privind particularitățile acestora și nevoile lor specifice. De asemenea, consider că trebuie găsite soluții concrete și adaptări necesare pentru a garanta accesul RUP la toate programele orizontale europene, după cum este stipulat clar în articolul 349.
2016/11/22
Convention on long-range transboundary air pollution to abate acidification, eutrophication and ground-level ozone (A8-0241/2017 - Adina-Ioana Vălean) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că suntem datori față de generațiile viitoare să mobilizăm cât mai multe dintre statele lumii să continue lupta cu reducerea poluării la nivel global. În acest sens, ratificarea modificărilor aduse Protocolului de la Göteborg, care propun noi valori-limită pentru poluare și stabilesc obiective mai ambițioase, este un pas important pentru UE și pentru poziționarea Uniunii ca principal actor în lupta cu poluarea globală. Este nevoie de o ratificare pentru ca, astfel, aceste noi prevederi ale Protocolului să devină obligatorii pentru statele membre și pentru a ne asigura că obiectivele pe care le stabilim la nivelul UE sunt atinse în următorii ani.
2016/11/22
Memorandum of Understanding between the European Agency for the operational management of large-scale IT systems in the area of freedom, security and justice and Eurojust (A8-0215/2017 - Claude Moraes) RO

Am votat pentru acest raport referitor la memorandumul de înțelegere între eu-LISA și Eurojust deoarece consider că este nevoie ca aceste două instituții să facă schimb de informații în vederea desfășurării activităților specifice. De asemenea, acest memorandum are avizele și întrunește condițiile legale privind schimbul de date și protecția datelor cu caracter personal. Scopul memorandumului este acela de a garanta un schimb de informații între cele două agenții, cooperarea privind dreptul Eurojust la sistemul SIS II și alte proiecte administrative specifice. În acest context, sper că acest aviz pozitiv din partea Parlamentului și punerea în aplicare cât mai rapidă a acestui memorandum vor ajuta la îmbunătățirea activității celor două instituții.
2016/11/22
Fight against fraud to the Union's financial interests by means of criminal law (A8-0230/2017 - Ingeborg Gräßle, Juan Fernando López Aguilar) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că această formă a Directivei privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal, așa cum a fost negociată cu reprezentanții Consiliului, reprezintă un pas înainte spre armonizarea legislației penale europene. Desigur, este obligatoriu ca aplicarea și eficiența acestei legislații să fie evaluate de către Comisia Europeană și consider că este necesară prezentarea unui raport în termen de trei ani, așa cum propune și documentul votat astăzi.Combaterea și descurajarea fraudei privind TVA este un obiectiv important pentru toate statele membre și armonizarea legislației în acest domeniu, stabilirea unor praguri și proceduri clare vor ajuta la îmbunătățirea cadrului legal prin predictibilitate și claritate. Acestea sunt aspecte fără de care nu putem spera să avem o legislație coerentă și corectă în scopul combaterii fraudelor.
2016/11/22
Union legal framework for customs infringements and sanctions (A8-0239/2016 - Kaja Kallas) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport deoarece consider că este un bun moment să începem a crea un cadru legislativ comun și echitabil în ceea ce privește încălcarea dispozițiilor vamale. Faptul că, în acest moment, avem norme egale privind legislația vamală, dar statele membre aplică sancțiuni diferite în cazul încălcării acestora, creează neîncredere între autoritățile statelor membre, o competiție inegală în economie și reprezintă o lipsă de predictibilitate în domeniul aplicării legii. De asemenea, doresc să subliniez faptul că această directivă și acest raport reprezintă un pas important în descurajarea încălcărilor dispozițiilor vamale, deoarece face o diferențiere clară între neglijență și acțiunile intenționate. Consider că definirea clară a celor două situații este esențială pentru asigurarea proporționalității sancțiunilor, în cazul în care acestea se impun. Sper că această abordare va duce la o mai onestă abordare în respectarea dispozițiilor vamale, va asigura predictibilitatea și egalitatea cetățenilor europeni în privința sancțiunilor aplicabile.
2016/11/22
HIV, TB and HCV epidemics in Europe on the rise (B8-0436/2017) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții care trage un semnal de alarmă asupra răspândirii și contaminării cu bolile HIV/SIDA, tuberculoză și hepatita C, deoarece cifrele sunt îngrijorătoare: hepatita virală este una dintre amenințările majore la adresa sănătății publice la nivel mondial, afectând aproximativ 390 de milioane de persoane, iar OMS a calculat că aproximativ 122 000 dintre aceștia pierd lupta cu boala în fiecare an. De asemenea, după cum subliniază și documentul, este o realitate faptul că tuberculoza și tuberculoza multirezistentă, fiind boli transmise pe calea aerului, reprezintă amenințări transfrontaliere la adresa sănătății într-o lume globalizată, în care mobilitatea populației este greu de controlat. Documentul adoptat astăzi atrage atenția asupra faptului că rezistența antimicrobiană reprezintă o problemă medicală din ce în ce mai gravă în tratarea bolilor, iar situații de acest gen au fost revelate în nenumărate rânduri și de presa din Romania, unde spitalele se confruntă deseori cu această problemă. În acest sens, salut propunerea făcută statelor membre de a asigura nivelul de cheltuieli și de a mobiliza resursele necesare pentru realizarea obiectivului de dezvoltare durabilă, dar și de a utiliza fondurile structurale ale UE pentru a se putea acționa cu celeritate în prevenirea și combaterea răspândirii acestor boli.
2016/11/22
2018 Budget - Mandate for the trilogue (A8-0249/2017 - Siegfried Mureşan) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind mandatul de negociere pentru trilog deoarece consider că, deși bugetul pentru anul 2018 este unul echilibrat, care în linii generale respectă angajamentele și sprijină îndeplinirea obiectivelor stabilite, în anumite puncte nu este unul îndeajuns de ambițios. În acest sens, susțin poziția Parlamentului și consider că este extrem de important ca prin bugetul din anul 2018 să fie continuată susținerea acordată IMM-urilor, pentru crearea de noi locuri de muncă, dar și pentru combaterea schimbărilor climatice. În același timp, sunt de părere că Fondul european pentru investiții strategice va continua să joace un rol important în ceea ce privește reducerea deficitului de investiții în întreaga UE și sper că extinderea propusă pentru acest fond, având în vedere absorbția rapidă din partea IMM-urilor, va ajuta la îndeplinirea obiectivelor stabilite.
2016/11/22
Towards an EU strategy for international cultural relations (A8-0220/2017 - Elmar Brok, Silvia Costa) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece UE, în calitatea sa de actor esențial în politica internațională, joacă un rol hotărâtor în promovarea diversității culturale și lingvistice prin relațiile internaționale pe care le angajează. De aceea, este oportun ca, într-o Europă cu o diversitate culturală imensă, să vorbim despre o strategie de promovare a culturii noastre europene. Diplomația culturală trebuie să promoveze în primul rând, așa cum arată și raportul, diversitatea culturală și lingvistică, plecând de la ideea că ele constituie baza patrimoniului nostru cultural. Europa este, de altfel, tărâmul dialogului intercultural și interconfesional și cred că viziunea raportorului pe această temă este corectă. În același timp, nu putem să ignorăm că intensificarea dialogului dintre comunitățile religioase este esențială pentru promovarea toleranței și prevenirea extremismului, radicalizării și marginalizării. Nu în ultimul rând, când vorbim despre o cultură comună europeană, cred că accentul trebuie pus pe recunoașterea, înțelegerea și toleranța față de alte culturi, în baza unei etici globale obligatorii, întemeiate pe valorile universale și respectul reciproc. În acest sens, salut faptul că strategia globală a UE pune accentul, înainte de toate, pe încurajarea dialogului intercultural și interconfesional și consolidarea înțelegerii reciproce.
2016/11/22
Recommendation to the Council on the 72nd session of the UN General Assembly (A8-0216/2017 - Andrey Kovatchev) RO

Am votat în favoarea Recomandării Parlamentului European adresate Consiliului privind cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, deoarece prin acest document reiterăm angajamentul UE pentru o bună guvernanță globală, în sensul soluționării crizelor, problemelor și amenințărilor din zonele dificile ale lumii. Dat fiind faptul că mediul de securitate al UE este tot mai instabil și volatil, pus în dificultate de conflicte violente, terorism, criminalitate organizată, propagandă, război cibernetic, presiunea migrației și impactul acestora asupra schimbărilor climatice, aspecte imposibil de soluționat la nivel național, documentul votat astăzi subliniază importanța cooperării constructive a statelor membre în vederea oferirii de răspunsuri eficiente la nivel regional și mondial. Întrucât pacea și securitatea sunt aspecte esențiale pentru stabilitatea economică și socială a statelor membre și, implicit, a României, UE îndeamnă statele membre ale ONU să pună la dispoziție toate resursele financiare și umane necesare pentru a ajuta populațiile locale în conflictele armate și refugiații și să îndemne toate statele membre ale ONU să își îndeplinească angajamentele financiare față de această organizație, ceea ce consider a fi un îndemn onest.
2016/11/22
Building an ambitious EU industrial strategy as a strategic priority for growth, employment and innovation in Europe (RC-B8-0440/2017, B8-0439/2017, B8-0440/2017, B8-0445/2017, B8-0446/2017, B8-0447/2017, B8-0448/2017, B8-0449/2017) RO

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluție deoarece industria, un sector economic care a pus de altfel bazele Uniunii Europene, are un rol esențial în economia statelor membre UE și trebuie să continue să fie relevantă în competiția de pe piața internațională. În acest sens, consider că este vital ca în anii ce urmează să continuăm investițiile în acest sector economic și, adaptându-ne la lumea în care trăim, să încurajăm revitalizarea industriei pe baze moderne, digitale. Nu trebuie să uităm că acest sector economic asigură un număr important de locuri de muncă și reprezintă peste jumătate din exporturile UE, deși ponderea lui în economia UE a scăzut în ultimii ani. Având în vedere că scăderea puterii industriale a UE a fost resimțită în mod dramatic și în România, țara mea, prin închiderea de parcuri industriale și pierderea de locuri de muncă, cred că este extrem de binevenit un plan de acțiune la nivelul UE și al statelor membre pentru revitalizarea acestui sector. Trebuie ca acest sector economic să ajungă la o pondere de 20 % din PIB-ul UE până în 2020, așa cum s-a angajat Uniunea și, în acest context, cred că România are șansa să își reconstruiască industria pe baze economice noi, rentabile și durabile.
2016/11/22
European standards for the 21st century (A8-0213/2017 - Marlene Mizzi) RO

Am votat în favoarea acestui raport, deoarece consider că menținerea unui sistem european de standardizare este un instrument de lucru util pentru piața unică europeană și pentru consumatorii europeni, fără de care nu putem vorbi despre o concurență loială. Având în vedere că UE are ca obiectiv permanent creșterea standardelor de calitate a produselor aflate pe piață, este esențial să ne asigurăm că aceste standarde sunt respectate și de către produsele ce sunt importante din țările terțe. Am convingerea că, prin acest sistem european de standardizare și prin promovarea obiectivelor UE în cadrul sistemului internațional de standardizare, precum și în comerțul internațional, se încurajează de fapt inovarea la nivelul Uniunii și vom reuși, astfel, să ne menținem un rol-cheie pe piața mondială, acela de piață de desfacere cu standarde de calitate ridicate.
2016/11/22
The role of fisheries-related tourism in the diversification of fisheries (A8-0221/2017 - Renata Briano) RO

Am votat în favoarea acestui raport, deoarece, așa cum am susținut și în cadrul Comisiei PECH prin amendamentele pe care le-am depus, consider că este necesar să diversificăm activitățile legate de pescuit, pentru a încuraja turismul local. În acest sens, mă bucur că acest raport din proprie inițiativă abordează pescuitul recreativ și importanța acestuia pentru dezvoltarea zonelor costiere și a comunităților pescărești aflate în declin economic. Am insistat, prin amendamentele pe care le-am depus, pentru a întări rolul acestui tip de sport, pentru ca pescuitul recreativ să fie expres menționat pe lista activităților ce pot impulsiona turismul, gândindu-mă la potențialul pe care comunitățile izolate din Delta Dunării, de exemplu, îl au. Sper ca raportul de astăzi să atragă atenția autorităților din statale membre și să creeze proiecte și fonduri de dezvoltare prin care să reușim să impulsionăm turismul, să îl diversificăm prin includerea mai multor activități specifice pescuitului și, astfel, să dăm un impuls economic comunităților defavorizate sau izolate.
2016/11/22
Limitation periods for traffic accidents (A8-0206/2017 - Pavel Svoboda) RO

Am votat acest raport, deoarece consider că problema termenelor diferite de prescripție aplicabile accidentelor rutiere din statele membre afectează din ce în ce mai mulți dintre cetățenii noștri. Libertatea de circulație de la un stat la altul trebuie să le garanteze și o legislație uniformă și clară în cazul unor nefericite accidente rutiere. Faptul că termenele de prescripție sunt considerabil diferite între statele membre duce, de multe ori, la situații în care cetățenilor unor state membre li se blochează accesul la justiție. Consider că această situație este îngrijorătoare și Comisia Europeană trebuie să propună o armonizare a acestor prevederi, astfel încât cetățenii să se poată bucura de drepturile lor în mod egal, pe tot teritoriul Uniunii. Lipsa predictibilității și a unei legislații armonizate în acest domeniu duce, inevitabil, la o îngrădire indirectă a dreptului la justiție, un drept fundamental pe care toți cetățenii europeni îl au.
2016/11/22
Common minimum standards of civil procedure (A8-0210/2017 - Emil Radev) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport, deoarece consider că una din valorile fundamentale ale Uniunii Europene este accesul cetățenilor noștri la o justiție corectă, egală și predictibilă. Din păcate, diferențele de standarde privind procedura civilă între statele membre îi afectează în mod special pe cetățenii care se deplasează peste frontiere sau care trăiesc în mai multe state membre. Având în vedere că numărul acestora este în continuă creștere la nivelul UE, cred că este extrem de important să abordăm subiectul interpretării unitare a unor standarde minime în procedura civilă. În acest sens, deciziile CJUE, deși sunt mai degrabă interpretări ale standardelor, ar trebui să ne indice principala cale de armonizare accelerată a acestora.Consider că acest raport deschide o dezbatere foarte importantă pentru UE, statele membre și, în special, pentru cetățenii europeni și ar trebui să începem să discutăm astfel despre echilibrul în asigurarea unor standarde minime în procedura civilă, între principiul subsidiarității și cel al dreptului statelor de a legifera.
2016/11/22
Disclosure of income tax information by certain undertakings and branches (A8-0227/2017 - Hugues Bayet, Evelyn Regner) RO

Am votat în favoarea acestui raport, deoarece acesta aduce amendamentele necesare Directivei privind comunicarea, de către anumite întreprinderi și sucursale, de informații privind impozitul pe profit. Consider că transparența în domeniul informațiilor fiscale și al profiturilor este esențială pentru combaterea evaziunii fiscale, dar și pentru evitarea dublei impozitări la nivelul UE. De asemenea, este foarte important să înțelegem că această Directivă nu are menirea de a descuraja întreprinderile multinaționale, ci aceea de a le asigura, prin transparență, un control echitabil. O standardizare a formatului în care se publică aceste date este, de asemenea, o propunere bună făcută în cadrul acestui raport și consider că acesta ar ajuta la armonizarea și coordonarea la nivelul UE a sistemelor de raportare. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat faptul că toate aceste prevederi ajută economiile statelor membre, asigurând concurența corectă pe piața unică a Uniunii.
2016/11/22
A longer lifetime for products: benefits for consumers and companies (A8-0214/2017 - Pascal Durand) RO

Ne întrebăm cu toții, de vreme bună, cum este posibil ca unele produse pe care le-am achiziționat acum 20 sau 30 de ani să fie încă funcționale sau să fi rezistat mai mult de 10 ani utilizării, în timp ce produsele recent achiziționate nu mai sunt funcționale, deseori, imediat după expirarea perioadei de garanție. Mă bucur că Parlamentul European a abordat acest subiect prin promovarea acestui raport de inițiativă, pe care l-am votat astăzi, considerând că promovarea și încurajarea de tehnologii care să extindă ciclul de viață al produselor este extrem de necesară, atât pentru consumatori, cât și pentru mediu și economie. Avantajele unui consum de produse cu cicluri de viață prelungite și cu posibilitate de reparare sau upgradare sunt o temă care trebuie să ne preocupe, iar presiunea trebuie făcută în special asupra producătorilor. Raportul scoate în evidență un aspect important privind promovarea acestui tip de consum: el sprijină micii întreprinzători și micile afaceri care au ca obiect de activitate reparațiile, producția și distribuția de piese de schimb, precum și inovarea de produse modulare. În ceea ce privește mediul, consider că economia circulară va ajuta la scăderea cantității de deșeuri provenite din economia de consum.
2016/11/22
Addressing human rights violations in the context of war crimes, and crimes against humanity, including genocide (A8-0222/2017 - Cristian Dan Preda) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece UE, prin instituțiile sale, trebuie să continue să ia atitudine și să-și eficientizeze capacitatea de răspuns în fața crimelor de război, a genocidului sau a crimelor împotriva umanității. Orice acțiuni și încălcări ale drepturilor omului trebuie să fie combătute de către toate statele membre ONU și de către toate statele care au semnat Carta drepturilor omului. În plus, UE poate să își utilizeze capacitatea economică și politică pentru a încuraja și alte state ale lumii să fie mai eficiente în condamnarea acestor acțiuni. De asemenea, Uniunea trebuie să devină mai eficientă în răspunsurile date atunci când este sesizată în legătură cu încălcări ale drepturilor omului și să condamne mai ferm astfel de acțiuni.
2016/11/22
Private security companies (A8-0191/2017 - Hilde Vautmans) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport deoarece consider că funcționarea societăților de securitate private este un subiect foarte delicat, pe care statele membre UE trebuie să îl abordeze și să îl reglementeze cu foarte mare atenție. La nivel internațional și al UE sunt utilizate astfel de societăți pentru a completa capacitățile interne ale statelor, precum poliția, dar ele sunt de asemenea utile în vederea acoperirii lacunelor din capacitățile externe, fiind complementare armatelor naționale. Aceste practici aduc, desigur, anumite avantaje din punct de vedere economic statelor membre, dar aceste societăți trebuie să aibă un cadru legal și o posibilitate de acțiune clar definite, pentru că ele nu pot să înlocuiască autoritățile naționale. Susțin, de altfel, punctul de vedere al raportorului, care subliniază faptul că utilizarea acestor societăți în spațiul extern și cu precădere în zonele delicate, de reconstrucție a statelor, poate fi contraproductiv pentru politica externă a UE și pentru atingerea obiectivelor din respectivele regiuni.
2016/11/22
Working conditions and precarious employment (A8-0224/2017 - Neoklis Sylikiotis) RO

Am votat în favoarea acestui document deoarece susțin viziunea raportorului cu privire la diversificarea accelerată a tipurilor de locuri de muncă și de contracte. Deși multe dintre aceste noi categorii de locuri de muncă și de contracte sunt rezultatul schimbării și diversificării activităților noastre sociale și aș exemplifica ritmul accelerat de creștere a economiei digitale, nu toate aceste noi forme de contracte și locuri de muncă respectă standardele UE ale pieței muncii. Desigur, unele dintre aceste noi contracte aduc o libertate mai mare a angajatului, un timp de lucru mai flexibil și alte avantaje care îi permit o viață de familie și socială mai bună. Din păcate, în același timp, există foarte multe noi forme de muncă în care nu este respectată legislația muncii, există riscuri de sănătate sau de securitate foarte mari, remunerațiile nu reflectă volumul de muncă și nu oferă șansa unui nivel normal de trai. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am considerat oportună intervenția Parlamentului European și faptul că prin acest document am tras un semnal de alarmă pe o temă de actualitate care îi privește pe mulți dintre cetățenii noștri.
2016/11/22
Implementation of the European Fund for Strategic Investments (A8-0200/2017 - José Manuel Fernandes, Udo Bullmann) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că, în acest moment, este extrem de necesară o evaluare a punerii în aplicare a Fondului european pentru investiții strategice, în condițiile în care se dorește ajustarea acestuia în vederea atingerii obiectivelor stabilite inițial. Este îmbucurător faptul că evaluarea preliminară arată că multe dintre proiectele încheiate au avut rezultate peste așteptări. Totuși, așa cum subliniază și raportul, există îngrijorări cu privire la anumite acțiuni din partea BEI și a criteriilor de selecție a proiectelor. Susțin poziția exprimată în acest raport, deoarece consider că punerea în aplicare trebuie să fie în conformitate cu intențiile legiuitorului, în primul rând. Având în vedere că principalele probleme identificate se referă la relevanța proiectelor, la multiplicatorul și repartizarea geografică a acestora, consider că este extrem de important ca aceste aspecte să fie ajustate cât mai urgent.
2016/11/22
2016 Report on Serbia (A8-0063/2017 - David McAllister) RO

Am susținut prin vot acest raport, întrucât cred că Uniunea Europeană trebuie să continue, în actualul context politic, relațiile bune cu partenerii săi externi din Est, cu care are, de altfel, aceleași priorități: asigurarea păcii, democrației, securității și dezvoltării acestei regiuni. În acest sens, raportul de astăzi își propune să treacă în revistă stadiul relațiilor, progresele, dar și regresele Serbiei, în vederea unei eventuale aderări la Uniunea Europeană. Serbia are deja stabilită o foaie de parcurs europeană, dar trebuie să persevereze în ceea ce privește independența și neutralitatea presei, presiunea politică asupra sistemului judiciar și drepturile minorităților. De asemenea, nu pot să nu subliniez că Serbia este un actor major în asigurarea stabilității în regiune și, prin urmare, apreciez menținerea și ameliorarea relațiilor acestei țări cu toți vecinii săi.
2016/11/22
2016 Report on Kosovo (A8-0062/2017 - Ulrike Lunacek) RO

Am votat împotriva acestui raport, deoarece consider că trebuie să reamintim faptul că în Uniunea Europeană există state care încă așteaptă o soluționare a situației teritoriale a Serbiei. Din acest motiv, nu pot susține prin votul meu un raport care ar contrazice poziția de nerecunoaștere a Kosovo a unora dintre statele membre, printre care și România.
2016/11/22
2016 Report on the former Yugoslav Republic of Macedonia (A8-0055/2017 - Ivo Vajgl) RO

Am votat în favoare acestui raport, deoarece mă alătur astfel acțiunilor Uniunii Europene de a-i sprijini pe partenerii săi externi cu care împarte aceleași obiective. Astfel, raportul adoptat astăzi prezintă progresele și problemele încă existente în Macedonia, în vederea unei eventuale aderări la UE. Cunoscând îndeaproape dinamica acestei țări, apreciez reformele și progresele făcute în ultimul an, precum și accelerarea procesului de adoptare a standardelor, valorilor și principiilor Uniunii Europene. Înainte de toate însă, trebuie să reamintesc că stabilitatea și securitatea Europei de Sud-Est și, implicit, a Balcanilor de Vest sunt posibile doar cu condiția de a avea o Republică a Macedoniei democratică și dezvoltată economic și social, iar radiografia raportului de astăzi arată că drumul este unul bun.
2016/11/22
Status of fish stocks and socio-economic situation of the fishing sector in the Mediterranean (A8-0179/2017 - Marco Affronte) RO

Am votat în favoarea acestui raport, deoarece situația stocurilor de pește din Marea Mediterană continuă să fie critică și să se agraveze, iar, în acest moment, aproape toate (85-95%) stocurile de pește sunt exploatate excesiv sau aflate în pragul de a ajunge în această situație. În aceste condiții, fără o strategie și măsuri urgente de gestionare a pescuitului, foarte multe dintre cele 17 000 de specii de pește vor intra în colaps în perioada 2020-2030, cu efecte dezastruoase pentru economia și habitatul tuturor statelor membre din regiunea Mediteranei și din întreaga UE.Acest raport de inițiativă prevede câteva propuneri pentru o mai bună gestionare a situației din Marea Mediterană, printre care gestionarea multianuală a resurselor și selectivitatea, cooperarea cu țările terțe din regiune, închiderea zonelor de reproducere și repopularea stocurilor pescuite excesiv. Consider că este de datoria noastră să încercăm să găsim cele mai bune metode de a gestiona stocurile și de a le proteja, în vederea regenerării acestora, dar, în același timp, este normal să găsim echilibrul dintre sustenabilitatea mediului și cea economico-socială.
2016/11/22
Uniform format for visas (A8-0028/2016 - Sylvia-Yvonne Kaufmann) RO

Am votat acest raport care propune realizarea unui nou model uniform de viză, cu scopul asigurării și ameliorării siguranței acestui document și prevenirii contrafacerii și falsificării lui.Vechiul model uniform de viză datează din 1995, iar în ultimii ani, odată cu avansul tehnologic, autocolantul de viză a devenit din ce în ce mai ușor de imitat, fiind găsite, în nenumărate state membre, un număr semnificativ de astfel de autocolante, falsificate.În acest sens, raportul adoptat astăzi se declară în favoarea introducerii unui nou model de viză, care să conțină toate informațiile necesare, să răspundă noilor standarde tehnice, să cuprindă elemente de securizare universal recunoscute și, nu în ultimul rând, să fie adecvat pentru a fi accesibil tuturor statele membre.
2016/11/22
Digitising European industry (A8-0183/2017 - Reinhard Bütikofer) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece toate analizele ne arată faptul că susținerea procesului de digitalizare a statelor Uniunii Europene este esențială pentru dezvoltarea noastră economică.După cum se știe, piața digitală românească este una dintre cele mai competitive din Europa: dispunem atât de o conexiune la internet de calitate, cât și de tineri antreprenori talentați și inteligenți, ce produc un plus de valoare în acest domeniu.UE propune soluții pentru eficientizarea și finalizarea unei piețe digitale unice, încurajează deja investițiile în acest sector economic, iar în acest moment se poate observa că actorii în domeniul pieței digitale încep să asigure un procent din ce în ce mai semnificativ în PIB-ul statelor membre.În acest context, susțin acest raport și sper că o parte importantă din viitoarele investiții europene să fie atrase în Romania, pentru a da un impuls celor care activează și creează locuri de muncă în acest domeniu.
2016/11/22
Combating anti-semitism (B8-0383/2017, B8-0388/2017) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece devine din ce în ce mai stringent ca Uniunea Europeană să răspundă cu o singură voce unei probleme încă existente în multe dintre comunitățile noastre.Combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei și a altor forme de intoleranță trebuie să dispară din peisajul societății actuale, ele fiind total incompatibile cu valorile Uniunii Europene.În acest sens, raportul adoptat astăzi încurajează instituțiile europene și instituțiile statelor membre să acorde mai mult sprijin financiar activităților și proiectelor educaționale, să stabilească și să consolideze parteneriate cu instituțiile și comunitățile evreiești și să promoveze campanii de sensibilizare în acest sens.De asemenea, salut faptul că raportul încurajează colaborarea între Comisia Europeană și actori internaționali precum UNESCO, OSCE, Consiliul Europei pentru a combate antisemitismul nu numai la nivel european, dar și la nivel internațional.
2016/11/22
Annual report 2015 on the protection of EU's financial interests - Fight against fraud (A8-0159/2017 - Julia Pitera) RO

Am susținut acest raport, pe care de altfell-am îmbunătățit din calitatea de raportor din umbră, întrucât este evident faptul că problema fraudei și a corupției afectează toate statele membre ale Uniunii Europene, nu numai România. Combaterea fraudei este primordială pentru întreaga Uniune deoarece, ignorată, ea poate avea un impact negativ asupra bugetelor naționale. Făcând din combaterea fraudei un obiectiv major al UE, facem, de fapt, pași importanți către asigurarea unui mediu economic transparent, diminuarea activităților de crimă organizată, creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile publice, protejarea intereselor financiare ale UE și sporirea competitivității sale pe piața mondială. În acest sens, după cum s-a evidențiat și în acest raport, Comisia Europeană împreună cu OLAF și statele membre își propun să îmbunătățească controalele la nivel vamal și să dezvolte noi sisteme de monitorizare a activităților transfrontaliere ale comercianților. De asemenea, consider că elaborarea bugetului în funcție de performanțe și nu pe baza evaluărilor formale a programelor va permite și va crea un cadru favorabil dezvoltării economice a fiecărui stat membru.
2016/11/22
Resource efficiency: reducing food waste, improving food safety (A8-0175/2017 - Biljana Borzan) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că trebuie să luăm atitudine și să acționăm de îndată în condițiile în care este extrem de evident că risipa produselor alimentare la nivelul UE și cantitățile imense de deșeuri provenite din această risipă au un impact negativ foarte mare asupra economiei și mediului înconjurător. Statisticile sunt îngrijorătoare: acestea ne arată că aproximativ 700 de milioane de oameni trăiesc la nivel mondial sub pragul sărăciei, iar în același timp, doar în UE, aproximativ 88 de milioane de tone de alimente sunt risipite anual. În plus, cantitățile de alimentele aruncate au un impact economic extrem de mare în agricultură și în bugetul consumatorilor, întrucât fermierii sunt nevoiți să includă estimarea pierderilor în prețul produselor. De asemenea, impactul asupra mediului pe care aceste deșeuri le au, aproximativ 170 de milioane de tone de CO2, este extrem de mare și intră în contradicție cu toate strategiile UE de reducere a emisiilor de CO2 și de eficientizare a economiilor. În acest sens, consider că apelul făcut prin acest raport, de a dezvolta strategii mai eficiente atât la nivelul UE cât și la nivelul statelor membre de a preveni risipa alimentară, este un îndemn la civism și o revenire la normalitate.
2016/11/22
Evaluation of external aspects of customs performance and management as a tool to facilitate trade and fight illicit trade (A8-0162/2017 - Tiziana Beghin) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport deoarece consider extrem de necesar ca sistemele de monitorizare și control în combaterea comerțului ilicit din toate statele membre să fie uniforme, coordonate și eficiente în ceea ce privește schimbul de informații, cu scopul descurajării acestor practici. UE este una dintre cele mai mari piețe din lume, iar piața unică reprezintă unul dintre principalii piloni ai Uniunii. Un control serios și unitar al serviciilor vamale oferă statelor membre și UE o poziție importantă în negocierile cu statele terțe și asigură puterea financiară a serviciilor comerciale europene la nivel mondial. Informațiile noastre arată că încercările de a intra pe piața unică în mod fraudulos sunt importante și acesta este, de fapt, principalul motiv pentru care consider că sistemele de integrare, control, monitorizare și schimb de informații dintre autoritățile statelor membre trebuie să fie îmbunătățite și adaptate pentru a face față tuturor schimbărilor. De asemenea, doresc să apreciez inițiativa raportorului pe acest dosar, care a evidențiat creșterea cu 15% a numărului capturilor de mărfuri ilegale la nivelul întregii Uniuni în perioada 2014-2015, recunoscând astfel munca depusă de toți cei implicați în această activitate.
2016/11/22
European Year of Cultural Heritage (A8-0340/2016 - Mircea Diaconu) RO

Am votat acest raport care dorește să valorifice patrimoniul cultural european la adevărata sa valoare, cu scopul de a ne redefini și de a reitera identitatea noastră comună. Anul 2018 va fi Anul european al patrimoniului cultural și, prin acest raport, am hotărât alocarea unui buget de 8 milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea acestuia, scopul fiind acela de a ne asigura că această inițiativă nu va avea un impact negativ asupra altor programe europene. De asemenea, raportul cere ca Parlamentul European să fie implicat în cadrul tuturor acțiunilor culturale care se vor desfășura. În contextul în care sentimentele antieuropene cresc în multe state ale UE și în contextul Brexitului, consider că este extrem de important să ne reamintim care sunt valorile Uniunii, care este patrimoniul cultural european și să demonstrăm faptul că statele membre reprezintă un spațiu de civilizație unitară, care beneficiază de un tezaur valoros și care se trage dintr-o istorie comună.
2016/11/22
Union programme to support specific activities in the field of financial reporting and auditing (A8-0291/2016 - Theodor Dumitru Stolojan) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece el propune alocarea fondurilor necesare activității agențiilor de reglementare din domeniul auditului, IASB/IFRS Foundation, EFRAG și PIOB. Cele trei institute au ca obiect de activitate reglementarea internațională a legislației privind contabilitatea și auditul, legislație ce se aplică pe întreg teritoriul UE, oferind astfel un cadru legislativ clar, standardizat și comun tuturor statelor membre. Această legislație urmează a fi adoptată și de alte state terțe, ceea ce va facilita și mai mult colaborarea în domeniul financiar și contabil. De asemenea, raportul a cerut celor trei institute să sporească componența publică din bordul de conducere pentru a asigura o mai bună reprezentare a tuturor celor vizați de aceste regulamente, ceea ce consider a fi o prevedere utilă.
2016/11/22
Union programme to enhance the involvement of consumers in financial services policy making (A8-0008/2017 - Philippe Lamberts) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că este momentul ca Uniunea Europeană să ia toate măsurile necesare asigurării unui sector al serviciilor financiare stabil și de încredere. În contextul crizei economice din 2007, multe dintre serviciile financiare au demonstrat deficiențe majore și o mare parte a consumatorilor și-a pierdut încrederea în această piață. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană, la cererea Parlamentului European, a lansat în anul 2011 un proiect-pilot privind înființarea unui centru de expertiză financiară în vederea implicării active a tuturor categoriilor de consumatori în procesul de elaborare a politicilor europene pentru sectorul financiar și bancar. Finanțarea celor două entități, Finance Watch și Better Finance, are un obiectiv extrem de important: creșterea implicării consumatorilor în procesul de adoptare a legislației europene în domeniul financiar-bancar și protejarea și reprezentarea intereselor acestora la toate nivelurile. Consider că este esențial ca aceste obiective să fie susținute la nivel legislativ pentru a evita construirea unui nou sistem financiar-bancar șubred.
2016/11/22
Management of fishing fleets in the outermost regions (A8-0138/2017 - Ulrike Rodust) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece este cunoscut faptul că flotele de pescuit din zonele ultraperiferice ale Uniunii Europene se află într-o stare foarte gravă și trebuie să fie gestionate în mod special, așa cum prevăd și tratatele Uniunii. Starea avansată de degradare a acestor vase de pescuit pune în pericol viețile pescarilor și acestea riscă să fie inutilizabile în viitorul apropiat, lăsând comunități întregi fără posibilitatea de a-și câștiga existența. De asemenea, poluarea pe care aceste vase o produc în respectivele zone contravine tuturor normelor europene și strategiilor privind sustenabilitatea pescuitului și protejarea biodiversității marine. În acest context, am susținut prin votul meu amendamentul care dă voie statelor membre să utilizeze fonduri naționale sau europene pentru a moderniza această flotă fără a crește capacitatea de pescuit. Creșterea capacității de pescuit ar încălca legislația europeană și regulile politicii comune de pescuit, dar, dincolo de toate aceste prevederi, realitatea este că vasele din aceste zone și comunitățile respective au nevoie de un sprijin financiar pentru a-și putea continua activitățile economice.
2016/11/22
European Solidarity Corps (B8-0238/2017)

The future of Europe is highly dependent on its youth and the younger generation. As the European Union it is our duty to encourage and promote initiatives that can help our young people achieve greatness. The European Solidarity Corps (ESC) is a new European Union initiative, which creates opportunities for young people to volunteer or work in projects in their own country, or abroad that benefit communities and people in Europe. This is not only important but also a necessity in the journey to support and promote youth empowerment. I therefore support this resolution, as it will create a dedicated legal base for the European Solidarity Corps. It will among make sure that organisations have been checked and authorised to run European Solidarity Corps projects and that ESC must be based on shared EU values, as defined in the Treaties and in the Charter of Fundamental Rights. Moreover, with more than 21 000 young people already registered with the European Solidarity Corps it shows that there is a great interest from the young people to involve and embrace this opportunity. It further promotes a sense of community, solidarity and social responsibility in Europe while providing a meaningful and empowering volunteering experience.
2016/11/22
Adequacy of the protection afforded by the EU-US privacy Shield (B8-0235/2017, B8-0244/2017)

With the recent revelations about surveillance activities conducted by a US electronic communications service provider at the request of the NSA and FBI in 2015. In addition, where new rules that from January 2017 allow the NSA to share vast amounts of private data, gathered without warrant, court orders or congressional authorisation, with 16 other agencies, including the FBI, has been worrying.Therefore, I support this resolution as it will ensure that the Privacy Shield doesn’t suffer from critical weakness, and to have a proper assessment and ensure that the EU-US Privacy Shield for data transferred for commercial purposes provides enough personal data protection for EU citizens to comply with the EU Charter of Fundamental Rights and new EU data protection rules.
2016/11/22
Multiannual financial framework for 2014-2020 (Resolution) (A8-0117/2017 - Jan Olbrycht, Isabelle Thomas) RO

Am votat în favoarea acestui raport întrucât sunt în total acord cu inițiativa Parlamentului și a Consiliului de a majora alocările bugetare pentru anumite programe, printre care și cele privind Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și Erasmus +. Desigur, aceste alocări trebuie evaluate de către autoritatea bugetară, care va stabili cu exactitate sumele posibile pentru aceste alocări, dar este important ca în cadrul financiar multianual să se acorde o atenție sporită programelor dedicate tinerilor și menite să încurajeze ocuparea forței de muncă în rândul acestora.
2016/11/22
Mobilisation of the Contingency Margin (A8-0104/2017 - Jan Olbrycht, Isabelle Thomas) RO

Am votat în favoarea acestui raport care susține compensarea sumei totale alocate în 2014 pentru creditele de plată, sume ce au fost mobilizate din cadrul marjei pentru situații neprevăzute, scăzând așadar capacitatea UE de finanțare în situații de criză. Compensarea acestor fonduri din fondurile alocate pentru anul 2017, care depășesc plafonul de plăți pentru acest an, va însemna o mai mare flexibilitate a cadrului financiar multianual în perioada următoare și o capacitate mai bună de a răspunde la posibilele crize viitoare.
2016/11/22
Automatic exchange of data concerning vehicles registered in Finland, Slovenia, Romania, Poland, Sweden, Lithuania, Bulgaria, Slovakia and Hungary (A8-0095/2017 - Filiz Hyusmenova) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider cooperarea la nivel european prin schimbul de informații și intensificarea acțiunilor între state ca fiind un obiectiv de maximă importanță pentru Uniunea Europeană, mai ales în contextul actual, când evenimentele din ultimii ani ne-au demonstrat că deficiențele de comunicare au condus la incidente regretabile pe teritoriul Uniunii Europene.În acest sens, raportul adoptat astăzi aprobă schimbul automatizat de date în ceea ce privește datele privind înmatricularea vehiculelor în Finlanda, Slovenia, România, Polonia, Suedia, Lituania, Bulgaria, Slovacia și Ungaria și oferă garanția că aceste informații personale ale cetățenilor europeni vor fi folosite doar cu scopul pentru care au fost transmise. Schimbul de informații va permite intensificarea cooperării transfrontaliere în vederea prevenirii și combaterii terorismului și a criminalității în Uniunea Europeană.
2016/11/22
Characteristics for fishing vessels (A8-0376/2016 - Werner Kuhn) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport care susține propunerea Comisiei Europene de a schimba anumite definiții ale caracteristicilor vaselor de pescuit în vederea adaptării la progresele tehnologice.Este foarte important ca aceste caracteristici să fie clare și uniforme la nivelul întregii Uniuni pentru a putea evalua în mod corect capacitatea de pescuit a statelor membre, așa cum a fost stabilit în cadrul politicii comune în domeniul pescuitului. Depășirea capacităților prestabilite conduce la dezechilibre ale stocurilor de pește prin depășirea cotelor și la o competiție incorectă pe piața UE.Aceste situații trebuie evitate, iar în acest sens consider că votul de astăzi îl va ajuta pe raportor să adopte o poziție fermă în negocierile viitoare cu Consiliul.
2016/11/22
Approval and market surveillance of motor vehicles and their trailers, and of systems, components and separate technical units intended for such vehicles (A8-0048/2017 - Daniel Dalton) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece Uniunea Europeană trebuie să continue să vegheze la protecția consumatorilor săi, mai ales în contextul actual, când comunitatea internațională și încrederea cetățenilor europeni au fost afectate dramatic de dezvăluirile cunoscute sub numele de „afacerea Dieselgate”.În acest sens, raportul adoptat astăzi urmărește să armonizeze procedurile de omologare a autovehiculelor în UE, dar își propune în același timp îmbunătățirea supravegherii pieței de mașini deja existente și în exploatare. Datorită acestor clarificări legislative, Uniunea Europeană și statele membre vor putea lua măsuri concrete și eficiente atunci când obligațiile producătorilor nu sunt în conformitate cu normele europene.
2016/11/22
Women and their roles in rural areas (A8-0058/2017 - Marijana Petir, Maria Lidia Senra Rodríguez) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece sunt în total acord cu poziția exprimată de raportor pe această temă și cred că Parlamentul European trebuia să exprime susținerea lui pentru femeile ce își desfășoară activitatea și își trăiesc viața în mediul rural.Apreciez faptul că documentul evidențiază atât de multe implicații ale rolului pe care femeile îl au în zona rurală și solicită atât Comisiei Europene, cât și statelor membre să continue să încurajeze proiecte pentru susținerea lor. Oferind femeilor ce muncesc în condițiile dificile, specifice mediului rural, sprijinul și condițiile corecte pentru a-și desfășura activitatea, le garantăm de fapt egalitatea de șanse, un principiu european, dar în același timp susținem dezvoltarea economică și socială a satelor noastre.În acest sens, susțin propunerea exprimată în acest raport de a impune situația femeilor din mediul rural ca o prioritate a viitoarelor politici de dezvoltare rurală și de a continua programele dedicate lor în cadrul politicii agricole comune.
2016/11/22
Draft recommendation following the inquiry into emission measurements in the automotive sector (B8-0177/2017) RO

Am votat în favoarea acestei recomandări care vine ca urmare a dezvăluirilor privind trucajele practicate de unii producători de mașini, deoarece consider că acest document subliniază multe dintre îngrijorările și cererile pe care cetățenii europeni le au cu privire la stabilirea corectă a emisiilor autovehiculelor și reducerea acestor emisii.Este un subiect cu implicații în ceea ce privește atât politica UE de protecție a mediului, cât și aceea de protecție a consumatorului, care are dreptul să fie corect informat despre produsele pe care le achiziționează. De aceea, salut faptul că documentul propune un număr important de acțiuni, esențiale pentru prevenirea pe viitor a acestor situații.Faptul că recomandarea subliniază nevoia, pentru omologarea mașinilor ce vor fi produse în viitor, a analizării emisiilor generate în condiții reale de conducere, și nu doar în laborator, este un pas înainte și reprezintă o garanție în plus că produsele pieței auto din UE vor respecta legislația existentă. În ceea ce privește amendarea companiilor care nu respectă legile UE în domeniul emisiilor reale ale autovehiculelor, consider că este o propunere mult așteptată. De asemenea, salut inițiativa de oferire de compensații din partea producătorilor pentru cetățenii care au cumpărat mașini trucate, o măsură absolut necesară.
2016/11/22
EU priorities for the UN Human Rights Council sessions in 2017 (RC-B8-0183/2017, B8-0183/2017, B8-0184/2017, B8-0185/2017, B8-0186/2017, B8-0187/2017, B8-0188/2017, B8-0189/2017)

As the European Union we are strongly committed to the United Nations Human Rights system and will actively engage at the UN Human Rights Council and the Third Committee of the General Assembly to defend and promote the universality, indivisibility and interdependence of human rights. I support this resolution as it is important to consistently draw the attention of these fora to human rights violations and abuses worldwide. As the European Union, it is important to continue dialogue and cooperation with partners from all regions to ensure that the UN bodies pursue and address the gravest human rights situations around the world, clearly condemning in the strongest terms human rights violations and abuses, including violence and discrimination.
2016/11/22
Supply chain due diligence by importers of minerals and metals originating in conflict-affected and high-risk areas (A8-0141/2015 - Iuliu Winkler) RO

Am votat acest raport care propune măsuri concrete cu scopul întreruperii legăturii extrem de periculoase între exploatarea ilegală a minereurilor și conflictele care decurg din această activitate. După părerea mea, reglementarea strictă a acestui gen de situații este esențială și este o formă de sprijin indirect pentru guvernele din țările în care există acest gen de comerț. Uniunea Europeană trebuie să instituie o conduită și să pună astfel bazele unui mecanism de autocertificare obligatorie în ceea ce privește rafinăriile și importatorii de metale rare precum tantalul, tungstenul sau staniumul, precum și celelalte minereuri care provin din zone cu risc ridicat sau din zone de conflict. În opinia mea, raportul de față nu trebuie privit doar ca un instrument autonom de politică comercială, ci mai degrabă dintr-o perspectivă internațională care aduce o mai mare cooperare pentru dezvoltare în cadrul Uniunii Europene.
2016/11/22
Union framework for the collection, management and use of data in the fisheries sector (A8-0150/2016 - Marco Affronte) RO

Am votat în favoarea acestui raport ce își propune să creeze condițiile necesare gestionării, colectării și utilizării de date de bună calitate în ceea ce privește obligația de debarcare, cu scopul realizării unei baze de date coerente și eficiente. Astfel, după cum arată și raportul, este necesară stabilirea unei strategii pe termen scurt și mediu pentru a permite utilizarea eficientă și integrală a instrumentelor de control și monitorizare în ceea ce privește obligația de debarcare. Un alt punct pozitiv al raportului este cel referitor la consolidarea cooperării regionale în conformitate cu regionalizarea PCP, prin intermediul grupurilor de coordonare regională. În acest sens, sunt de părere că este necesar să se ajungă la un consens cu privire la colectarea și analizarea datelor și înaintarea acestora către utilizatorii finali, între toate regiunile marine ale Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, este important să se garanteze, atât cât este posibil, că se efectuează suficiente studii științifice în domeniul piscicol, care să servească drept fundament pentru evaluarea celor mai bune forme de gestionare pentru fiecare zonă în parte.
2016/11/22
Constitutional, legal and institutional implications of a Common Security and Defence Policy: possibilities offered by the Lisbon Treaty (A8-0042/2017 - Esteban González Pons, Michael Gahler)

The emergence of new geopolitical and geostrategic circumstances demonstrates that the EU Member States cannot face up to the new risks alone; therefore a joint response is needed. The need to increase the operability and effectiveness of European security policy can bring a real improvement in Europe’s security, which can be possible by making use of the Lisbon Treaty to its full extent. I support this report as it is crucial to have democratic scrutiny and supervision of the European Defence Union, the role of the European Parliament. This report clarifies the legal and institutional implications for a common security and defence. It is of the utmost importance to establish a defence culture that helps ensure EU citizens have a clear idea of the role that defence plays in our society and the contribution it makes to stability, peacekeeping and international security.
2016/11/22
An integrated EU policy for the Arctic (A8-0032/2017 - Urmas Paet, Sirpa Pietikäinen) RO

Am decis să mă abțin de la votul pe acest raport deoarece consider că acesta nu cuprinde temerile extrem de importante pe care Comisia parlamentară pentru pescuit le-a exprimat în avizul său. Susțin, desigur, existența unei strategii a UE privind zona arctică, dar este extrem de important să înțelegem că această zonă, cu foarte puține exploatări în acest moment, este o zonă fragilă din punctul de vedere al ecosistemelor. De asemenea, consider că, în cazul acesteia, UE trebuie să fie foarte clară în ceea ce privește respectarea tratatelor internaționale privind dreptul mărilor. Așa cum a fost exprimat și în raportul adoptat în cadrul Comisiei pentru pescuit, extinderea activităților pescuitului în zona arctică, spre exemplu, trebuie făcută doar respectând dreptul internațional, cu foarte multă grijă în privința impactului asupra sustenabilității și doar în contextul unor evaluări socioeconomice.
2016/11/22
e-Democracy in the EU: potential and challenges (A8-0041/2017 - Ramón Jáuregui Atondo) RO

Raportul pe care l-am votat astăzi reprezintă un mesaj pe care Parlamentul European îl dă, dar și un angajament: politicile publice și guvernarea de azi trebuie să utilizeze toate mijloacele moderne pentru a ajunge la cetățean. Vorbim cu toții, ne plângem sau ne îngrijorăm în legătură cu lipsa de participare cetățenească, de civism, în legătură cu faptul că mesajele noastre, instituții sau politicieni, nu ajung la cei vizați. Noile tehnologii informaționale, cu toate aplicațiile și inovațiile cu care vin, pot schimba felul de a face politică și pot aduce un plus de democrație societăților în care trăim. Raportul extrem de curajos al Parlamentului European despre e-democrație reprezintă viziunea noastră, a parlamentarilor europeni, în legătură cu funcționarea unui societăți moderne, a unor popoare informate și dinamice, deci puternice; spune, de altfel, că putem folosi tehnologia ca pe o cale sigură către dialog, toleranță și pace socială.
2016/11/22
Obstacles to EU citizens’ freedom to move and work in the Internal Market (B8-0179/2017)

A fundamental European right is the freedom of movement for EU citizens, that allows them to travel, live and work in other EU countries. This is a highly prioritised [aim] and success of the Union. However, there have been some concerns raised by citizens that addressed breaches of citizens’ freedom to move and work in the Union. I therefore support this resolution, as it should be every EU citizen’s right to move and reside freely within the EU Member States. This resolution will among other things help implement and recognise professional qualifications across the EU with simpler rules and faster procedures for qualified professionals who wish to work in another Member State, which are essential for the Single Market.
2016/11/22
Guidelines for the 2018 budget - Section III (A8-0060/2017 - Siegfried Mureşan) RO

Am votat acest raport care stabilește orientările politicii regionale în 2018, cel mai important instrument de investiții al Uniunii Europene. După cum știm deja, politica de coeziune generează locuri de muncă și creștere economică în toate statele membre. Raportul stabilește ca obiective principale infrastructura, creșterea competitivității UE, fondurile pentru cercetare și fondurile pentru dezvoltarea competențelor angajaților, pe care le consider corecte. Nu în ultimul rând, am votat acest raport deoarece acesta reiterează faptul că IMM-urile sunt în continuare coloana vertebrală a economiei europene, drept pentru care este nevoie să li se asigure un acces adecvat la finanțare.
2016/11/22
Control of the acquisition and possession of weapons (A8-0251/2016 - Vicky Ford) RO

Am votat împotriva acestui raport care își propune interzicerea deținerii a zeci de mii de arme pe teritoriul UE, majoritatea dintre ele fiind achiziționate și deținute cu respectarea prevederilor legale. Sunt de acord că noile condiții de securitate din Europa ne îndeamnă la vigilență. Raportul face referire la standarde de dezactivare sigure, reguli mai clare în ceea ce privește eliberarea de autorizații, prin marcare și urmărire, dar nu cred că este corect ca deținătorii de bună credință să intre în ilegalitate în baza unor reguli ce se aplică retroactiv. De asemenea, consider important ca orice directivă pe care lucrăm și care va deveni legislație europeană să se bazeze pe date concrete despre situația actuală și pe o evaluare a viitorului impact, ceea ce a lipsit în negocierile dintre Parlament și Comisie pe baza prevederilor acestui document.
2016/11/22
End-of-life vehicles, waste batteries and accumulators and waste electrical and electronic equipment (A8-0013/2017 - Simona Bonafè) RO

Am votat pentru acest raport care își propune să reglementeze mai clar, din punctul de vedere al protecției mediului, situația vehiculelor scoase din uz și a deșeurilor echipamentelor electrice. După cum arată și documentul redactat de raportor, aceste deșeuri sunt extrem de nocive pentru mediu, dar, în același timp, corect colectate, pot constitui o sursă de materii prime valoroase și rare. Sunt de părere că, dacă Uniunea Europeană dorește cu adevărat să ia în considerare trecerea către o economie circulară, este absolut necesar să se creeze o infrastructură coerentă și o piață deschisă pentru colectarea, transportul și gestionarea tuturor tipurilor de deșeuri. În același timp, sunt de părere că introducerea unui ghișeu unic pentru procedurile administrative legate de gestionarea deșeurilor ar fi utilă, deoarece va simplifica și clarifica sarcinile administrative ale tuturor celor implicați în acest proces.
2016/11/22
Packaging and packaging waste (A8-0029/2017 - Simona Bonafè) RO

Am votat în favoarea acestui raport care propune ambiții mai mari ale statelor membre în ceea ce privește reciclarea ambalajelor. Sunt obiective necesare pentru a proteja, a îmbunătăți și conserva calitatea mediului, pentru sănătatea oamenilor, pentru a promova principiile economiei circulare și pentru a încuraja crearea de energie din surse regenerabile.Sunt de părere că, pentru a avea o economie complet circulară în cadrul Uniunii Europene, este absolut necesar să se adopte măsuri suplimentare cu privire la producția și consumul de anumite materii prime, axate pe întregul ciclu de viață al produselor, într-un mod eficient, care să conserve resursele. De asemenea, un punct forte al raportului este că nu impune obiective imposibile, fiind în favoarea unei flexibilități în ceea ce privește calendarul pentru atingerea țintelor stabilite.
2016/11/22
Equality between women and men in the EU in 2014-2015 (A8-0046/2017 - Ernest Urtasun)

In 2017 we are still facing problems with gender inequality in Europe. Even though there have been some improvements, EU remains only halfway towards achieving gender equality, where the overall score since 2005 only have risen from 51.3 to 52.9 out of 100; whereas faster progress is needed if the EU is to meet the targets of Europe 2020. I support this resolution as much still remains to be done. This resolution will focus on policies that will among other take comprehensive steps to reduce pay gaps, effort to combat violence against women, agree on maternity leave proposals and safeguard abortion, all which is important to the values of EU on gender equality.
2016/11/22
Equal treatment between men and women in the access to and supply of goods and services (A8-0043/2017 - Agnieszka Kozłowska-Rajewicz)

In order to implement equal treatment of men and women with a view to extending the principle of equal treatment beyond the sphere of the employment market and professional life to other areas of everyday life, this directive establishes a framework for combating all gender discrimination in access and supply of goods and services, in both the public and private sectors. I support this resolution as it will offer solid tools for safeguarding the principle for equality between women and men, and propose a tailored gender-mainstreaming recommendations across relevant sectors to which its regulations apply.
2016/11/22
EU funds for gender equality (A8-0033/2017 - Clare Moody)

Equality between women and men is a fundamental value of the European Union protected in the Treaties where the Union shall aim to eliminate inequalities, and to promote equality, between men and women. Unfortunately, the gender issues are usually addressed in soft policy areas, such as human resources development rather than in hard ones, such as infrastructure and ICT, which receive higher financial support. This is also visible in the budget allocations and spending decisions in EU policy areas of a gender budgeting methodology, where gender equality and gender mainstreaming is not reflected in the budget. I support this resolution as it is important to commit EU institutions on budgeting to be used much more proactively to deliver on the goal of gender equality that has been central to the EU’s work from the beginning.
2016/11/22
Fundamental rights implications of big data (A8-0044/2017 - Ana Gomes) RO

Am votat pentru acest raport, care are ca obiectiv îmbunătățirea dreptului UE privitor la datele cu caracter personal și protecția vieții private, dreptul la nediscriminare și egalitate, dar și dreptul indivizilor de a primi informații legate de logica implicată în procesul decizional automatizat și în crearea de profiluri atunci când utilizarea datelor fără caracter personal ar putea afecta viața privată a persoanelor sau anumite drepturi și libertăți.Un alt argument care m-a determinat să votez acest raport este faptul că acesta clarifică faptul că scopul intrinsec al megadatelor este acela de a obține corelări comparabile cu cât mai puține date cu caracter personal posibil, iar comunitățile publice, de afaceri sau științifice trebuie să aducă inovări în domeniul anonimizării datelor.Nu în ultimul rând, raportul consideră că publicarea datelor cu caracter personal de către autorități din motive de interes public poate fi permisă în cadrul unei societăți democratice doar cu condiția ca datele să fie divulgate strict în termenii prevăzuți de lege, iar respectiva publicare să fie necesară cu scopul vizat și proporțională cu acesta, ceea ce consider că este un principiu corect și necesar.
2016/11/22
Minimum standards for the protection of farm rabbits (A8-0011/2017 - Stefan Eck) RO

Am votat acest raport care statuează că întreaga cantitate de carne de iepure aflată pe piața UE trebuie să respecte standardele în ceea ce privește siguranța și calitatea alimentelor, dar și criteriile de calitate a vieții animalelor și atrage atenția asupra cărnii de iepure importate din țări terțe. De asemenea, raportul ia act de faptul că iepurii pot fi afectați de o mare varietate de probleme de calitate a vieții și de alte boli cauzate de condițiile inadecvate de creștere. Un alt punct important al acestui raport este faptul că el atrage atenția asupra utilizării în exces a antibioticelor în cazul iepurilor de fermă, care poate avea efecte negative precum creșterea rezistenței animalelor la tratament, dar și afectarea sănătății consumatorilor.
2016/11/22
Information exchange mechanism with regard to intergovernmental agreements and non-binding instruments in the field of energy (A8-0305/2016 - Zdzisław Krasnodębski) RO

Am votat acest raport care prevede instituirea unui mecanism de schimb de informații privitoare la acordurile interguvernamentale și instrumentele fără caracter juridic obligatoriu în domeniul energiei, deoarece el oferă condițiile creării unui cadru juridic necesar investițiilor europene mari de capital în acest domeniu.Trebuie să remarc faptul că, deși discutăm pe acest subiect de mai mult de zece ani, termenul de ,,securitate energetică” nu este definit nicăieri în legislația Uniunii Europene. Un mecanism de examinare al contractelor și instrumentelor, propus în textul acestui raport, va împiedica părțile de la eludarea normelor la negocierea și încheierea contractelor. Nu în ultimul rând, un control normativ mai bine coordonat va contribui la crearea unei piețe interne funcționale și va asigura o concurență loială între producători și furnizori.
2016/11/22
Obligations in the field of visa reciprocity (B8-0173/2017) RO

Am votat în favoarea acestei rezoluții deoarece consider că era momentul ca Parlamentul European să atragă atenția Comisiei Europene că evită să își îndeplinească obligațiile legale în ceea ce privește sistemul de reciprocitate a vizelor între statele membre și țările terțe.Dacă ne dorim o Europă în care cetățenii să se bucure de aceleași drepturi în mod egal, cred că toți cetățenii statelor membre trebuie să fie tratați în același fel în ceea ce privește condițiile de călătorie în afara spațiului european.Trebuie să nu uităm faptul că neaplicarea unitară a principiului reciprocității vizelor afectează cel puțin 14% dintre cetățenii UE, și anume cetățenii din România, Bulgaria, Croația, Cipru și Polonia, precum și pe cetățenii cu dublă cetățenie din UE.
2016/11/22
Options for improving access to medicines (A8-0040/2017 - Soledad Cabezón Ruiz)

. ‒ In today’s Europe it is crucial to have auniversal access to health care, this is one of the fundamental rights of every European citizen. But unfortunately the health systems in the EU are facing challenges. Factors such as an ageing population, the emergence of new and expensive technologies and the threat posed by the economic crisis to the sustainability of health-care systems are a reality. The prices of new medicines have increased during the past few decades to the point where they are unaffordable for many EU citizens, and this creates an unsustainable situation for health-care systems.Therefore, I support this draft report, as it calls for a much needed initiative to raise awareness about the prices, accessibility, acceptability, affordability, availability, pharmaceutical competition and transparency of medicines in the EU.
2016/11/22
Combating terrorism (A8-0228/2016 - Monika Hohlmeier)

. ‒ In recent years, we have unfortunately witnessed the terrorist threat growing and rapidly evolving. The fight against terrorism remains primarily a matter for Member States. The terrorist attacks in Europe in 2015 and 2016 have shown the need for coordinated action on the part of the Member States to combat terrorism and address the threat that foreign fighters pose within the Union. I support this proposal, which highlights the importance for the Member States of strengthening the security forces, law enforcement agencies and justice institutions. In addition, I support legislation to establish minimum rules on the definition of terrorist offences, offences related to terrorist activities, or a terrorist group, and penalties in this area. Updating the EU legal framework on combating terrorism and terrorist networks by transposing the directive into Member States’ legal systems strengthens the EU’s tools against terrorism by criminalising acts such as receiving training for terrorism or travelling for terrorist purposes. This is not only important in itself but will also give the EU countries a much-needed harmonised judicial approach to the threat we are facing.
2016/11/22
Possible evolutions of and adjustments to the current institutional set-up of the European Union (A8-0390/2016 - Guy Verhofstadt) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece am interpretat sensul anumitor prevederi ca fiind o formă de reorganizare a UE pe doua sau mai multe niveluri, contrar oricărui principiu fondator ce prevede egalitatea între parteneri.Sunt de acord cu faptul că Uniunea trece printr-o succesiune de crize și susțin întru totul că răspunsul la aceste crize trebuie să fie mai eficient, dar această eficiență nu poate acționa împotriva intereselor statelor și cetățenilor lor. Nu pot susține prin votul de astăzi propuneri care ar face din România sau din orice altă țară un stat neluat în seamă, care ar reduce drastic votul anumitor țări în Consiliu sau al anumitor europarlamentari.În opinia mea, astfel de propuneri care implică o diferențiere între statele membre asupra deciziilor ce pot fi luate și care propun proceduri ce reduc capacitatea reprezentanților cetățenilor de a influența decizia la nivelul UE vor duce la sporirea numărului țărilor antieuropene și la încurajarea spiritelor naționalist-protecționiste.Proiectul unei Uniuni cu două viteze, în care unele state se află în centru, iar altele sunt în cercurile doi sau trei, va duce la dezinteresul acestora din urmă pentru problemele majore ale UE, la creșterea inegalităților și la o diferențiere nedreaptă între cetățenii europeni.
2016/11/22
Improving the functioning of the European Union building on the potential of the Lisbon Treaty (A8-0386/2016 - Mercedes Bresso, Elmar Brok) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece nu sunt de acord cu abordarea sa. Nu voi susține niciodată schimbări ale tratatelor sau ale procedurilor care vor scădea importanța votului țării mele în cadrul Consiliului și al Parlamentului European.De asemenea, diferențierea statelor membre între state din zona euro și cele non-euro va însemna, de facto, instalarea unei Uniuni Europene cu două viteze, în care unele state membre sunt mai puțin importante și, deci, nu contează în luarea deciziilor.În concluzie, nu pot susține acest raport care, deși identifică necesitatea de schimbare la nivelul UE în ceea ce privește viteza de răspuns la noile provocări, propune soluții care vor exclude din ce în ce mai mult România sau alte țări de la masa deciziilor importante, crescând nivelul de euroscepticism și sentimentul de diferențiere între statele membre.
2016/11/22
Budgetary capacity for the Eurozone (A8-0038/2017 - Reimer Böge, Pervenche Berès) RO

Am decis să votez împotriva acestui raport, deoarece nu susțin cele mai multe dintre punctele de vedere exprimate în cadrul acestuia.În opinia mea, anumite propuneri privind convergența măsurilor economice ar trebui să rămână în atribuțiile statelor membre, deoarece diferențele sociale și cele privind nivelul de trai presupun și o abordare diferită. Cu o astfel de abordare de tip uniform riscăm să adâncim diferențele deja existente între cetățenii diferitelor state membre.
2016/11/22
Civil Law Rules on Robotics (A8-0005/2017 - Mady Delvaux) RO

Am votat împotriva acestui raport deoarece îl consider insuficient documentat, nu a venit cu o abordare coerentă și realistă în ceea ce privește noile provocări de ordin economic și social al noilor tehnologii.Propunând o agenție europeană fără o evaluare prealabilă, adică o nouă instituție europeană, nu este responsabil, iar ideea de a da personalitate juridică roboților nu are nicio acoperire din punct de vedere legal.În condițiile în care viața noastră depinde din ce în ce mai mult de tehnologie, preocupările noastre ca parlamentari europeni ar trebui să fie în sensul abordării unor subiecte ca viața privată a consumatorilor, protecția și siguranța datelor celor care folosesc noile tehnologii, protecția pieței muncii și a oamenilor ce își pierd locurile de muncă ca urmare a tehnologizării producției și, mai nou, a serviciilor.De asemenea, consider că propunerea de a introduce o taxă pe roboți nu este deloc benefică pentru inovație și pentru interesul economic din Uniunea Europeană.
2016/11/22
European Cloud Initiative (A8-0006/2017 - Jerzy Buzek)

Despite Europe being the largest producer of scientific data in the world, we still have insufficient and fragmented infrastructure. Unfortunately, this means that our big data is not being exploited to its full potential. I therefore support this resolution that will create a new European Open Science Cloud that will offer Europe’s 1.7 million researchers and 70 million science and technology professionals a virtual environment to store, share and re-use their data across disciplines and borders. This will make the European Union a potential centre for global research, and attract world-leading research. It will further give the possibility for the EU to become the most competitive knowledge-based economy in the world by also having an openness towards international researchers, thereby attracting international investments, which is of utmost importance.
2016/11/22
Investing in jobs and growth - maximising the contribution of European Structural and Investment Funds (A8-0385/2016 - Lambert van Nistelrooij)

The ESI Funds are an important investment in the EU, especially considering that national and regional investments are declining. This new regulation introduces new key reforms that ensure a more strategic and complementary use of the funds in order to exploit their full potential in reaching the EU goals of growth and job creation over the next decade. I therefore support this report, as it has multilayered purposes such as research and innovation, where it will give support to small businesses in Europe, contribute to investments in energy and environment, support social inclusion, education and training, and employment. All these are very important reforms to ensure economic growth and employment for our citizens.
2016/11/22
Aviation Strategy for Europe (A8-0021/2017 - Pavel Telička) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind strategia europeană în domeniul aviației deoarece consider că avem în vedere un sector economic european de maxim interes pentru UE, cu o mare acceptare a politicilor în domeniu la nivelul statelor membre și cu rezultate economice foarte importante pentru întreaga Uniune. Nivelul de interconectare, de siguranță și de competitivitate al sectorului aviației aduce beneficii tuturor cetățenilor europeni.În același timp, trebuie subliniat faptul că acest sector, pentru a face față competiției mai mult sau mai puțin loiale ale unor companii din state terțe, trebuie susținut prin politici concurențiale adecvate, care să nu favorizeze competiția neloială și prin politici care să încurajeze investițiile și dezvoltarea.În acest sens, consider că propunerile exprimate în cadrul acestui raport vor ajuta sectorul aviației să se dezvolte și să continue interconectarea diferitelor zone ale Uniunii Europene spre beneficiul cetățenilor noștri.
2016/11/22
Delayed implementation of ESI Funds operational programmes - impact on cohesion policy and the way forward (B8-0149/2017) RO

Am susținut acest raport întrucât este evident că implementarea cu întârziere a programelor operaționale din cadrul fondurilor structurale și de investiții europene stă în calea societăților noastre ce aspiră la dezvoltare și la îmbunătățirea coeziunii sociale, economice și teritoriale.În acest sens, salut prevederile acestui raport, care invită Comisia Europeană să simplifice în mare măsură normele privind ajutorul de stat și să se asigure că acestea sunt în acord cu prevederile politicii de coeziune. Aceste recomandări sunt necesare pentru asigurarea unei politici de coeziune coerente și eficace.De asemenea, susțin recomandarea din acest document care este în favoarea unei creșteri a ratei de absorbție și a calității acțiunilor în cadrul politicii de coeziune, unei mai bune comunicări între Comisie și statele membre, precum și cu autoritățile naționale sau regionale.
2016/11/22
EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (A8-0009/2017 - Artis Pabriks)

The new CETA agreement between Canada and Europe will be one of the most modern free trade agreements that the EU has ever negotiated. With agreements on sustainable development, labour and environmental protection, the agreement ensures the participation of businesses, unions, civil society organizations and citizens in the implementation of the social and environmental provisions and of the agreement overall. I support this resolution, as our best interests lie not only in the fact that Canada is a strategic partner with which we share a history based on common values and interests, but also in the fact that Canada opens up its tenders more widely to EU companies than to any of its other trading partners. This agreement will help generate much-needed growth and jobs while fully upholding Europe’s high standards in areas such as food safety, environmental protection and labour rights. It also ensures that European companies will receive the best treatment that Canada has offered to any trading partner, thus levelling the playing field for EU companies on the Canadian market. This agreement is of geopolitical importance, as it will strengthen relations between the EU and one of our closest allies and demonstrate our ability to shape global norms and standards.
2016/11/22
Conclusion of the EU-Canada CETA (B8-0141/2017, B8-0142/2017, B8-0143/2017, B8-0144/2017, B8-0145/2017, B8-0146/2017)

In a time when multilateral trade agreements are difficult to achieve, bilateral agreements play an important role for our goal for economic growth and employment. I support this resolution, as it will not only have economic benefits such as cutting tariffs, but it will also provide other measures such as a guarantee on the right of EU governments to regulate in the interest of their citizens while still encouraging foreign investors by protecting their investments. It further shapes global standards in order to provide benefits for citizens through jobs and growth for our economy and help sustain a prosperous future. It is important that the EU works together with like-minded countries to strengthen the global rules-based system, and in this perspective, Canada is a crucial partner and ally, with shared values and common beliefs such as open, democratic and liberal society, as well as importance of rules-based trade.
2016/11/22
EU-Canada Strategic Partnership Agreement (A8-0028/2017 - Charles Tannock)

Canada has been a Strategic Partner to the EU since 1996 and is an important ally because it has shown to be one of the most consistent contributors since the beginning of ESDP.As Canada and the EU share a strong commitment to democracy, fundamental freedoms, the protection of human rights, and open trade and multilateralism, the Strategic Partnership agreement aims to intensify this bilateral cooperation. I therefore support this resolution, as it will promote a strong cooperation in areas such as foreign and security policy, counter-terrorism, the fight against organised crime, sustainable development, and research and culture. Together with CETA, this agreement will further allow EU-Canadian relations to become even stronger, encourage closer cooperation and increase people-to-people contacts for the shared benefit of citizens on both sides of the Atlantic.
2016/11/22
Agreement on Trade in Civil Aircraft (Product Coverage Annex) (A8-0007/2017 - Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández) RO

În anul 2007 a fost modificat sistemul armonizat de denumire și codificare a mărfurilor elaborat de Organizația Mondială a Vămilor, sistem ce stă la baza clasificării produselor din aviația civilă ce urmează a fi scutite de taxe, conform Acordului privind comerțul cu aeronave civile (ACAC). Am votat în favoarea acestui raport, deoarece el aprobă modificările tehnice necesare armonizării legislației UE cu modificările din anul 2007 și transpune, astfel, aspectele comerciale din protocolul adoptat de comisie în 2010.
2016/11/22
Cost-effective emission reductions and low-carbon investments (A8-0003/2017) RO

Am susținut acest raport deoarece am considerat că amendamentele adoptate înaintea votului final au ameliorat forma inițială a textului, oferind o viziune rezonabilă pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în perioada următoare. În acest sens, am susținut amendamentul cu privire la includerea energiei produse din gazele reziduale în calcularea valorilor de referință pentru industrii, ceea ce nu va bloca industria siderurgică din UE și din România. De asemenea, consider că plafonarea de principiu a reducerii la 2,2%, cu o posibilitate de revizuire la 2,4%, reprezintă un nivel de ambiție echilibrat, care impune obiective realistice statelor membre, fără a le împovăra cu prevederi nerealizabile. În acest context, consider că forma finală a acestui raport este una echilibrată, care va ajuta la îndeplinirea obiectivelor stabilite de statele membre, fără a pune în pericol existența industriilor din țările noastre.
2016/11/22
2016 Report on Albania (A8-0023/2017 - Knut Fleckenstein)

This report stresses the importance of establishing a dialogue within the Albanian government, sustainable political cooperation, and a willingness to compromise. What is essential to this success is firstly the exclusion of criminal offenders from government office. Which is why I strongly support this report and its view regarding the reform of the justice system, including the law on re-evaluation of judges, prosecutors and legal advisors, all which entail draft laws needed to implement reform in the justice system. If successful, it will result in restoring the Albanian citizen’s trust in their representatives and public institutions. In addition, the report urges the need to strengthen cooperation between the EU and Albania. Which will improve the legal framework for determining international protection status for refugees; in effect protecting their rights in line with international standards and the fundamental values of the EU.
2016/11/22
2016 Report on Bosnia and Herzegovina (A8-0026/2017 - Cristian Dan Preda)

This report stresses the importance of guaranteeing equality and democratic representation for all constituents, which can be reached by transforming BiH into a fully effective and functional state based on rule of law. I support this report which prioritizes the need for continued and effective concentration on social and economic reforms, as well as the concern for reforming the judiciary branch by increasing overall efficiency, transparency, and objectivity for the process of selecting new judges and prosecutors. Most importantly to me, the report stresses the need to enhance public participation in the decision-making process and engage its citizens in a more effective manner in the EU accession process.
2016/11/22
European Semester for Economic Policy Coordination: Annual Growth Survey 2017 (A8-0039/2017 - Gunnar Hökmark) RO

Am votat în favoarea acestui raport privind semestrul european pentru coordonarea politicilor economice, deoarece susțin în totalitate faptul că o creștere economică sustenabilă poate fi realizată doar prin găsirea unui echilibru între investițiile publice și private, reformele structurale eficiente și echitabile și politicile financiare responsabile. În acest sens, susțin îngrijorarea exprimată în acest raport cu privire la sustenabilitatea pe termen lung a unei creșteri economice bazate pe politici monetare și financiare, mai ales în contextul Brexitului și al politicilor protecționiste anunțate în SUA.
2016/11/22
European Semester for Economic Policy Coordination: employment and social aspects in the Annual Growth Survey 2017 (A8-0037/2017 - Yana Toom) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că este extrem de important ca în cadrul analizei anuale a creșterii pentru anul 2017 să fie incluse aspectele legate de ocuparea forței de muncă, iar accentul să fie pus pe nevoia de echitate socială. În acest sens, remarc preocuparea privind evoluția șomajului în rândul tinerilor și susțin poziția raportorului care cere atât Comisiei, cât și statelor membre, să continue și să îmbunătățească politicile de combatere a acestui fenomen. De asemenea, având în vedere că egalitatea de gen nu este încă o realitate în toate statele membre, susțin solicitarea către Comisie și Consiliu de a ameliora strategiile și măsurile în vederea atingerii acestui obiectiv.
2016/11/22
Single Market Governance within the European Semester 2017 (A8-0016/2017 - Antonio López-Istúriz White)

This report highlights the changing climate that the EU is undergoing, specifically including the recent motion towards Brexit and its implications. It goes on to stress the importance of the EU needing to change and adapt to any current and future obstacles. Therefore, I support this report which highlights the importance of the single market pillar within the European Semester. This allows for a regular evaluation of the governance of the single market by performing systematic checks on national legislation and detecting, among other issues, non-compliances. In effect, this will result in the ability to redesign, apply, and enforce the single market regulatory framework, delivering concrete results to the citizens.
2016/11/22
Banking Union - Annual Report 2016 (A8-0019/2017 - Danuta Maria Hübner) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că sintetizează foarte bine problemele întâmpinate de uniunea bancară în anul precedent, dar ne oferă, în același timp, o imagine a reformelor necesare în vederea îmbunătățirii eficacității de funcționare a acestui sistem. Astfel, consider extrem de necesară propunerea de ameliorare a securității cibernetice și de protejare a datelor consumatorilor ce accesează servicii financiare electronice, fiind convinsă că un sector bancar sigur este condiția de bază pentru asigurarea stabilității economice europene. De asemenea, consider că încheierea unei înțelegeri între BCE și MUR cu privire la cooperare și schimbul de informații este una benefică UE, asigurând o gestionare corespunzătoare a crizelor prin schimbul rapid și eficace de informații. Nu în ultimul rând, salut acest document care atrage atenția Comisiei Europene că unul din rolurile sale este garantarea condițiilor echitabile pentru întreaga uniune bancară și că ar trebui să prevină orice fel de fragmentare pe piața comună.
2016/11/22
EU-Cook Islands sustainable fisheries partnership agreement (A8-0010/2017 - João Ferreira) RO

Am susținut prin votul de astăzi raportul privind acordul de parteneriat în domeniul pescuitului sustenabil între UE și guvernul Insulelor Cook, deoarece aceste colaborări se înscriu în obiectivele și abordarea pe care UE o are în legătură cu țările terțe în domeniul pescuitului. Așa cum și raportorul a evidențiat în documentul votat, acest acord este unul benefic pentru ambele părți. Evaluarea ex ante a arătat faptul că, pentru vasele sub pavilionul unui stat membru UE, posibilitatea de a pescui în apele Insulelor Cook este foarte importantă. În ceea ce privește sumele plătite de către Uniune în schimbul acestor licențe, ponderea lor în bugetul general pentru dezvoltarea pescuitului este foarte mare. În acest sens, printr-o monitorizare și aplicare corectă a strategiilor guvernului Insulelor Cook în domeniul pescuitului, aceste sume vor fi direcționate către dezvoltarea rapidă a capacităților de monitorizare și combatere a pescuitului INN. Această viziune se înscrie de altfel în obiectivele acestor acorduri, urmând liniile generale stabilite în cadrul politicii comune pentru pescuit.
2016/11/22
EU-Cook Islands sustainable fisheries partnership agreement (Resolution) (A8-0015/2017 - João Ferreira) RO

Sprijin prin votul de astăzi această rezoluție privind acordul de parteneriat în domeniul pescuitului sustenabil între UE și guvernul Insulelor Cook deoarece consider că aceste acorduri sunt în total acord cu obiectivele propuse în cadrul politicii comune pentru pescuit. În acest sens, consider că este important ca acordul să fie unul care să promoveze și să asigure un pescuit sustenabil pentru flota UE și să ajute la dezvoltarea reală a sectorului pescuitului în Insulele Cook. Sumele pe care UE le va plăti în cadrul acestui acord trebuie să fie folosite în vederea combaterii pescuitului INN. De asemenea, este foarte important ca înțelegerile pe care guvernul Insulelor Cook le are cu alte țări care nu au o politică orientată către exploatarea sustenabilă a resurselor să nu zădărnicească obiectivele stabilite prin acest parteneriat.
2016/11/22
Control of the Register and composition of the Commission's expert groups (A8-0002/2017 - Dennis de Jong) RO

Am susținut prin votul de astăzi acest raport deoarece consider că acesta prezintă o analiză echilibrată și obiectivă a deciziilor Comisiei cu privire la registrul, componența și regulile grupurilor de experți. În acest sens, susțin îngrijorarea raportorului cu privire la procesul de consultare publică și lipsa de transparență din cadrul acestuia. Având în vedere scăderea încrederii cetățenilor UE în instituțiile Uniunii, cred că toate aceste procese instituționale și interinstituționale trebuie să fie cât mai accesibile societății civile și cetățenilor pentru a evita o creștere a neîncrederii. În același timp, este de subliniat faptul că noile reguli adoptate de Comisie răspund majorității preocupărilor exprimate de Parlament, fapt reliefat și de prezentul raport.
2016/11/22
The role of whistleblowers in the protection of EU´s financial interests (A8-0004/2017 - Dennis de Jong)

In today’s Europe, mental health conditions and mental wellbeing are often ignored or overlooked due to stigma, lack of awareness and resources, where almost 9 out of 10 people that suffer from mental health problems have been affected by stigma and discrimination. When 27% of the adult population of both men and women in the EU have experienced at least one episode of mental illness, it is concerning that mental health and research is not prioritised enough. It is further disturbing that women are underrepresented in biomedical research, where research in mental health is heavily gendered. I support this report because it stresses the importance of promoting special attention to the most vulnerable or disadvantaged groups in our society. This is not only crucial for improving the quality of life of European citizens, but by promoting information and initiatives that raise public awareness of mental health and gender equality in research, we will foster social inclusion and ensure economic and cultural development in the Union.
2016/11/22
Revision of the European Consensus on Development (A8-0020/2017 - Bogdan Brunon Wenta, Norbert Neuser)

Developing countries struggle with the protection and promotion of fundamental human rights, which are key in furthering their country’s human development. Combating these issues of discrimination, inequality and poverty will help these further their development. Therefore, I support this report, which encourages the strengthening of education in health and, more specifically, sexual and reproductive health for young women, which I find as being of utmost important in a developing society. In addition, it calls for the support of Member States in promoting the formerly mentioned elements, and prioritising their support to the least developed and low-income countries, where these problems are an unfortunate reality. The main driver of EU development policy should be developmental effectiveness entailing the promotion of democratic values, safeguarding against corruption and the existence of effective institutions following the rule of law.
2016/11/22
Annual report on EU competition policy (A8-0001/2017 - Tibor Szanyi)

A strong and effective European competition policy has created a climate that stimulates market growth and innovation, which creates greater potential in promoting higher environmental and social standards. In effect it addresses some political priorities such as lowering unemployment, boosting job quality, and promoting sustainable growth and development, all while protecting consumer and human health. Therefore, I voted in favour of this report, which highlights and supports the importance of fair competition and the protection of consumer interests, which I believe are vital in ensuring fair competition, stimulating innovation and economic growth, and making companies more resilient, further strengthening the European market.
2016/11/22
Promoting gender equality in mental health and clinical research (A8-0380/2016 - Beatriz Becerra Basterrechea)

In a full—functioning democracy, transparency is one of the most important pillars. Whistle-blowers therefore play an important role in conveying breaches of integrity and misuse of power that can threaten or violate the rule of law at European and national levels. It is therefore alarming that not all Member States have implemented protection of whistle-blowers, especially considering that the Trade Secrets Directive limits the rights of whistle-blowers. I therefore support this report, as it is vital to ensure the protection of whistle-blowers at Member States level. This will not only encourage those who want to report irregularities in the context of Union funding and provide Parliament with information on irregularities, but it will also strengthen democratic quality in the Union in promoting the protection of whistle-blowers.
2016/11/22
Priorities for the 61th session of the UN Commission on the Status of Women (A8-0018/2017 - Constance Le Grip, Maria Arena) RO

Am activat timp de cinci ani de zile în cadrul Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen din Parlamentul European și cunosc în detaliu problematicile specifice politicilor cu privire la drepturile femeii. Întrucât acest raport își dorește să fie ambițios, el abordează un număr prea mare de probleme, fără a intra în detalii. Având în vedere că foarte multe dintre subiectele abordate în acest raport sunt exprimate doar sub forma unor teme generale, nedefinite clar, în timp ce altele nu își găsesc locul aici, am decis să mă abțin de la votul de astăzi.
2016/11/22
Cross-border aspects of adoptions (A8-0370/2016 - Tadeusz Zwiefka)

Social integration and increased economic mobility is a reality for many families across Europe. However, being a family with an adopted child and moving to another Member State, the parents may be obliged to go through specific national recognition procedures, in some cases even to re-adopt the child. This puts at risk the rights of the children to a stable and permanent family. Therefore, I support this resolution because it stresses the importance of Member States adopting legislation that will grant automatic recognition of a domestic adoption. This is not only crucial for the adopted child’s right to a stable and legal life, but also to prevent cross-border trafficking of children for the purpose of adoption. The resolution will further support and create a mutual trust between the Member States, which is of fundamental importance to Union law.
2016/11/22
Sustainable management of external fishing fleets (A8-0377/2016 - Linnéa Engström) RO

Am votat în favoarea acestui raport deoarece consider că acesta aduce schimbările necesare în legislația privind gestionarea flotelor de pescuit externe ale UE. Avem nevoie de această legislație pentru a ne asigura că principiile și obiectivele stabilite în PCP sunt respectate de flotele UE și în apele teritoriale ale altor state non-UE. Flotele de pescuit ale statelor membre își desfășoară activitatea atât în apele Uniunii, cât și în apele internaționale și în cele ale altor state non-UE. În acest sens, consider că este onest ca standardele stabilite pentru desfășurarea activității de pescuit în apele Uniunii să fie respectate și în cazul celor care pescuiesc în alte zone ale planetei.
2016/11/22
Third countries whose nationals are subject to or exempt from a visa requirement: Georgia (A8-0260/2016 - Mariya Gabriel) RO

Am votat în favoarea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii Georgiei pentru că lucrez de mult timp cu autoritățile din această țară, știu că împărtășim aceleași valori europene și cunosc atașamentul lor față de Uniunea Europeană. Cetățenii Georgiei nu pot fi ținuți la poarta Europei și au dreptul de a se bucura, la rândul lor, de spațiul de circulație liber european. UE trebuie să rămână un teritoriu deschis, acordând, atunci când sunt oferite garanții suficiente, privilegiul libertății de circulație cetățenilor țărilor din afara spațiului european. Liberalizarea vizelor va contribui la ameliorarea dialogului dintre UE și Georgia, va oferi oportunități de schimburi de experiență culturale și educative pentru studenți, cadre universitare, profesori și oameni de afaceri și va contribui la dezvoltarea economică a UE, dar și a Georgiei. Acest vot copleșitor în favoarea liberalizării regimului de vize pentru georgieni reprezintă, în fapt, o declarație de sprijin a Uniunii Europene pentru Georgia.
2016/11/22
Implementation of Erasmus + (A8-0389/2016 - Milan Zver) RO

Am votat acest raport deoarece acesta face referire la Erasmus+, un program care joacă un rol vital în promovarea identității și integrării europene, a coeziunii sociale și a mobilității forței de muncă tinere, contribuind astfel la îmbunătățirea sistemelor europene din domeniul educației, formării și învățării pe tot parcursul vieții. De asemenea, programul Erasmus+ contribuie la educația informală și non-formală a lucrătorilor și studenților tineri și îi încurajează pe aceștia să participe la diverse activități cu scopul de a stimula dezvoltarea de competențe sociale, civice și interculturale, dezvoltând astfel capitalul uman și social al acestora. Un alt punct forte al acestui raport este faptul că acesta propune sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii care asigură formarea profesională în cadrul programului Erasmus+, atât prin finanțări, cât și prin facilități fiscale.
2016/11/22