BETA

10 Written explanations of Loránt VINCZE

Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence: EU accession (A9-0021/2023 - Łukasz Kohut, Arba Kokalari)

A nők és lányok elleni erőszak megelőzésére és felszámolására tett erőfeszítéseket teljes mértékben támogatom, viszont az erről szóló ún. isztambuli egyezményhez való uniós csatlakozásról szóló parlamenti állásfoglalás számos részében túlmegy az említett célokon, ezért tartózkodtam a végszavazásnál.Olyan területeken próbál teret nyerni magának az állásfoglalás, amely egyértelműen tagállami hatáskörbe tartozik. Az országok rendelkeznek a nők elleni erőszak megelőzésére és leküzdésére vonatkozó normákkal, a nemzetközi egyezmény pedig egy átfogó jogi keretet biztosít, az ahhoz való csatlakozás viszont az országok szuverén joga. A Bizottság javaslata, hogy az EU csatlakozzon az isztambuli egyezményhez, ugyanakkor vannak olyan tagállamok, amelyek kifogásokkal éltek az egyezménnyel szemben elsősorban hatásköri, alkotmányossági és ideológiai kérdések miatt, ezt tiszteletben kell tartani.A parlamenti állásfoglalás, mint ahogyan már több alkalommal a hasonló kérdéskörökben, arra tesz kísérletet, hogy egy bizonyos szemléletmódot erőltessen rá az uniós tagállamokra és közvetetten a társadalmaikra, a nemek közötti egyenlőség és a nők elleni erőszak elleni fellépés mögé bújva.
2023/02/15
Corporate Sustainability Due Diligence (A9-0184/2023 - Lara Wolters)

. – Nem támogattam a jelentést a vállalatokra vonatkozó kötelező magatartási kódexről, mert az csak növelné a bürokráciát és figyelmen kívül hagyja a világpiaci gazdasági trendeket. Újabb korlátozásokkal terhelné meg a vállalkozásokat, közvetetten beleértve a KKV-kat, gyengítve ezzel világpiaci versenyképességüket. Még egy új szabálycsomaggal terheljük a vállalkozói szférát, amely többek között arról szól, hogy olyan tettekért is felelősséget kell majd vállalniuk a vállalatoknak, amelyekre nincs, nem lehet befolyásuk.Beszélnünk kell a vállalatok felelősségrevonhatóságáról, tennünk kell az emberi jogok tiszteletben tartásáért és a környezetvédelemért, az EU ebben már ma is élen jár, de közben olyan vállalkozói környezetet kell teremtenünk, amely erősíti az európai vállalatok versenyképességét, hogy ne kényszerüljenek feladni tevékenységüket vagy áthelyezni azt harmadik országba.
2023/06/01
Breaches of the Rule of law and fundamental rights in Hungary and frozen EU funds (B9-0257/2023)

. – Elutasítottam a jelentést, mivel annak tartalmával nem értek egyet. A Parlamentnek, ha bele kíván szólni az uniós jogállamiság és alapvető jogok helyzetének vizsgálatába, akkor azt úgy kell tennie, hogy az ne csak egy tagállamra vonatkozzon, hanem azonos kritériumokat használjon mind az összes tagállamot illetően. Ilyen lehetne például a számos tagállamban felmerülő kisebbségi jogsértések elemzése, a kisebbségi nyelvhasználattal vagy oktatással kapcsolatos korlátozások.A jelentés megkérdőjelezi a 2024 második felében esedékes magyar uniós elnökséget. A Tanács elnökségére vonatkozó döntés nem tartozik az EP hatáskörébe, ezért azzal kapcsolatos intézkedéseseket sem helyezhet kilátásba a parlament. A jelentés viszont nem tesz említést arról a diszkriminatív helyzetről, hogy az EB az Erasmus+ forrásmegvonása miatt több tízezer magyarországi diák veszítheti el a külföldön tanulás lehetőségét, illetve kutatók az európai projektekben való részvételt.
2023/06/01
Segregation and discrimination of Roma children in education (B9-0394/2023)

A fiatalok oktatása alapvető közfeladat és egyben tagállami kötelezettség. Ez különösképpen igaz a roma közösség esetében, hiszen az oktatás, a tudás biztosíthat társadalmi felemelkedést, a kisebbségi közösség számára fejlődést.Üdvözlöm, hogy képviselőtársaim egy csoportja komolyan foglalkozik ezzel a kérdéssel és elkészítette ezt a parlamenti jelentést. Sokéves tapasztalattal rendelkezve a kisebbségeket érintő témákban, megjegyzem, hogy a roma gyermekek oktatása nem mai és nem egy egyszerűen megoldható ügy. 2011-ben indította el (magyar kezdeményezésre) az EU az első ún. romastartégiát, azóta annak megreformált újabb időszakra szóló elfogadása is megtörtént nemrég, a forradalmian nagy változások viszont váratnak magukra. Ezért is tartom egyben jónak a jelentést, másfelől pedig túlzónak az egyes tagállamoknak szóló kritikát.A roma gyermekek oktatása olyan összetett kérdés, amelyet nem lehet csak a szegregáció felszámolásával megoldani. A jó példák népszerűsítésre és átvételére van szükség, ehhez kell nyújtania az EU-nak megfelelő támogatást.Az EU-nak kivétel nélkül minden őshonos kisebbségre oda kell figyelnie a megkülönböztetés elleni küzdelem terén, mert csak ezúton biztosítható a polgárok egyenlősége. Ezért is lenne indokolt, ahogy a jelentés kéri, foglalkozni a roma vagy más őshonos kisebbséghez tartozó egyéneket ért diszkriminációval a demokrácia és jogállamiság védelmének keretében.
2023/10/04
Standardised dimensions for carry-on luggage (B9-0391/2023)

Aki utazott már repülővel, tudja, hogy a kézipoggyászok kezelése sokszor fennakadást, vitákat és további, az utazással járó kellemetlenségeket okozhat. A légitársaságok szabályozása a kézipoggyászok méretére vonatkozóan egymástól eltérő. Erre a helyzetre mutattak rá petíciósok és a Petíciós Bizottság javaslata alapján az EP határozatot fogadott el, amelyet én is támogattam.Már maga a ténymegállapítás is arra utal, hogy a kézipoggyászok helyzetét rendezni kell, hiszen a közlekedéspolitika uniós hatáskör, a légitársaságok mindenütt eltérő szabályokat és korlátozásokat alkalmaznak a fedélzetre felvihető kézipoggyászok mérete és súlya tekintetében. A légitársaságok ilyen fajta szabályozása és gyakorlata a kézipoggyászokra vonatkozóan visszaélésekhez és tisztességtelen gyakorlathoz vezet, nem beszélve az utasoknak okozott nehézségekről.Az állásfoglalás elfogadása jól időzített, most van folyamatban a légi járatok működtetésére vonatkozó közös szabályokról szóló 1008/2008/EK rendelet felülvizsgálata.Egyetértek azzal a megállapítással, hogy a kézipoggyász méretére, súlyára és típusára vonatkozó követelmények uniós harmonizációjára van szükség, amely az EU-ban működő minden légitársaságra érvényes lenne, ez a lépés hozzájárulna az árak és az árképzés átláthatóságához és a fogyasztók, vagyis az utasok jogainak jobb védelméhez.
2023/10/04
European protein strategy (A9-0281/2023 - Emma Wiesner)

A jelentés alapvető felvetése, egy uniós fehérjestratégia kialakítása fontos elgondolás és ezért támogatom is, mivel szükség van a növényi és állati eredetű fehérjék fenntartható európai előállítására.Magát a jelentést viszont azért nem szavaztam meg, mert abban helyet kapott a rovaralapú fehérjék emberi táplálkozásra és takarmányozásra való felhasználása. Véleményem szerint nem megfelelő az emberi fogyasztásra szánt rovarokkal foglalkozni egy új uniós stratégiában, amíg az európai élelmiszertermelés modellje az állati és növényi alapú fehérjékre épül, továbbá az élelmiszer-termékeink készítése és fogyasztása szorosan kapcsolódik a helyi hagyományokhoz és szokásokhoz.E mellett, a rovarok élelmiszerként való fogyasztását gazdasági szempontból is nehéz igazolni akkor, amikor gazdáink, állattenyésztőink nehéz helyzetben vannak, és sok esetben az EU-ba érkező húsimporttal kell a versenyt felvenniük.
2023/10/19
Generational renewal in the EU farms of the future (A9-0283/2023 - Isabel Carvalhais)

Fontos állásfoglalást fogadott el a parlament, amely a gazdaságokban való generációs megújulásról szól. Egyetértek azzal, hogy ez a fajta megújulás elengedhetetlen a vidék társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatóságához, a hagyományos családi gazdálkodási modellek megőrzéséhez és továbbviteléhez, és nem utolsó sorban az élelmezésbiztonság szavatolásához, ezért is támogattam a jelentést.Az új KAP elfogadásakor is külön foglalkoztunk a fiatal gazdákkal, ez a mostani állásfoglalás erre a szükséges támogatásra erősít rá. Az EU-nak meg kell adnia minden támogatást annak érdekében, hogy azok a fiatalok, fiatal felnőttek, akik mezőgazdászként, ill. állattenyésztőként kívánnak tevékenykedni, azok ezt tudják megtenni, ezért alakítottuk ki a célzott támogatásokat.A nemzeti hatóságokra hárul az a munka, hogy elérhetővé tegyék az indulási és beruházási támogatásokat, valamint figyeljenek oda a képzési lehetőségek biztosítására. Arra kell törekednünk, hogy a vidéki területeknek még inkább képesek legyenek megfelelő életkörülményeket, ezen belül megélhetést, biztosítani a fiatal mezőgazdasági termelők számára. A gazdálkodás egyben életmód is, amely szorosan kapcsolódik a természethez, és elemi része a vidéki közösséghez való tartozás, mindez a társadalom egésze számára előnyös, de vonzereje egyelőre nem mindenütt azonos és nem részesül kellő elismerésben. Erdélyben számos jó példa található, ezeket üdvözlőm és támogatom, hogy közösségünk gazdái és fiatal gazdái tovább gyarapodhassanak, leljék örömüket munkájukban.
2023/10/19
Sustainable use of plant protection products (A9-0339/2023 - Sarah Wiener)

A Parlament többségével egyetemben nemet mondtam a növényvédő szerek szélsőséges tilalmára. A parlament teljes egészében elutasította a nem átgondolt módon való kiiktatásukat.Néppárti és RMDSZ-es képviselőként nem támogattam azoknak az intézkedéseknek az életbe léptetését, amelyek csökkentik az uniós élelmiszertermelést, veszélyeztetik a biztonságos élelmiszerellátást és nem utolsósorban akadályozzák a gazdákat munkájukban.Az elutasítással ma elértük, hogy a növényvédő szerek csökkentéséről úgy tudunk majd a gazdákkal közösen beszélni, hogy mindenki számára elfogadható és élhető megoldást találjunk. Természetesen, a mi célunk is a növényvédő szerek használatának fokozatos és arányos csökkentése a termőföldeken, de olyan módon, hogy az ne veszélyeztesse az európai élelmiszertermelést és élelmiszerellátást. Különösen fontos ez ma, amikor számos helyen a gazdák, a mezőgazdasági szektor a globális hatások miatt gondokkal küzd. Megakadályoztunk egy rossz döntést, amelynek következményei beláthatatlanok lettek volna és lehetséges hogy újabb gazdákat bátortalanítottak volna el a földművelés és állattenyésztés szép, de nehéz hivatásától.Ahogy más kérdésben, ebben sem lehet egy kalap alá venni pl. a hollandiai és a közép-európai növényvédőszer mennyiségeket. Nálunk akár 10-szer is kevesebb növényvédő szert használnak a gazdák. Tudni kell hogyan, és miből kell a csökkentést elérni.Az uniós szabályozásnak figyelembe kell vennie e kérdésben is a helyi specifikumokat, csak egy ilyen jövőbeli javaslatot tartok elfogadhatónak.
2023/11/22
Proposals of the European Parliament for the amendment of the Treaties (A9-0337/2023 - Guy Verhofstadt, Sven Simon, Gabriele Bischoff, Daniel Freund, Helmut Scholz)

A plénum elé került szerződésmódosítási javaslatokról szóló jelentést nem tudtam szavazatommal támogatni. Az elképzelések többsége indokolatlanul és meggondolatlanul több hatáskört ruházna az EU-ra, és kevesebbet a tagállamokra és régiókra. Ezek olyan centralista törekvések, amellyel az emberek többsége nem ért egyet, sőt nem is foglalkozik az ilyen jellegű kérdésekkel, mert ebben a sokszínű Európában az ilyen Brüsszelbe központosító elképzeléseknek nincs létjogosultsága. Az RMDSZ képviselőjeként úgy látom, hogy a döntéshozatal központosítása az ellenkező hatást érnek el és Európa szétfejlődéséhez vezetne.A tagállamok hathatós együttműködése egy fontos kérdésben sem kerülendő meg, főként nem alapulhat az Unión olyan Szerződéseken, amelyeket nem minden tagállam fogad el, ratifikál.Ráadásul az elképzelések összességében ellentétesek sok tagállam érdekeivel, ezért úgy vélem az alkotmányozási folyamat elindítása nagyon kevéssé valószínű.A kisebbségvédelem terén javaslatomra a jelentés tartalmaz előrelépést, az anyanyelvhasználatra és az anyanyelvi oktatásra vonatkozó jogok megosztott hatáskörbe kerülnének, ez biztosítaná, hogy a nemzetközi és európai standardokat uniós szinten is számon lehetne kérni.
2023/11/22
Deliberations of the Committee on Petitions in 2022 (A9-0333/2023 - Alex Agius Saliba)

A Petíciós Bizottság utolsó éves jelentését fogadtuk el ebben a mandátumban, amely összefoglalja a Parlamenthez petíciók formájában beérkező állampolgári felvetéseket, panaszokat. Támogattam a jelentést, képet ad arról milyen témák foglalkoztatták leginkább az embereket az elmúlt időszakban és azokra milyen válaszokat fogalmazott meg a bizottság.Erdélyi, illetve kisebbségi szempontból kiemelendő két része a jelentésnek. Az egyik, amely rámutat arra, hogy a nemzeti kisebbségek jogaival kapcsolatos petíciók továbbra is a Petíciós Bizottság napirendjén maradtak, különösen az anyanyelvi oktatáshoz való joggal és a nyelvhasználattal kapcsolatos megkülönböztető gyakorlatok terén. Mindez azt jelenti, hogy foglalkozni kell a témával uniós szinten. Az EU kulturális és nyelvi sokszínűségéről szóló, 2022. április 20-án tartott nyilvános meghallgatást én javasoltam, ennek során szakértőkkel vizsgáltuk a kisebbségi nyelvek használatát érintő különböző kérdéseket, valamint az EU kulturális és nyelvi sokszínűsége megőrzésének és előmozdításának lehetőségeit. A meghallgatás alapján a PETI egy tanulmányt készített a témában. A jelentés kimondja, hogy szükséges, hogy az EU támogassa a regionális és kisebbségi nyelvek tanítását és használatát.Az éves beszámoló továbbá elismeri a barnamedve- és farkaspopulációkról szóló petíciók nagy számát, és megállapítja, hogy valamennyi érintett hatóság együttműködésére van szükség ahhoz, hogy hatékony megoldásokat találjanak a nagyragadozók védelmére és kezelésére.
2023/11/23